Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4128) Bohus válasza Syl (#4127) üzenetére


Bohus
aktív tag

Ha sok a RAM a gépben akkor bizony sokáig tart a hibernálás. SSD ugye nem örül a mókának, jobb HDD még 100MB/s írási sebességgel is sokáig molyol a jellemzően 4GB vagy több kiírásával. Ezen a téren előnyt élveznek a kevés memóriával gazdálkodók.
Alvó módot - gondolom erről szól itt a vita - nem használom, nekem a laptopon fel sem ajánlja a Mint, nem találom a menüben. Ha ez csak arról szól, hogy lekapcsolja a lemezeket és a VGA-t, de a lap, a memó, a proci továbbra is üzemel, akkor nem érhet sokat energiamegtakarításban. Notinál rá lehet szaladni arra, hogy alvó módban kifogy az akksiból a szufla, a leállással pedig ugrottak a futó alkalmazások.
Egyébként hibernálás sincs nálam a menüben, ehhez állítólag swap partíció kellene, de az SSD használat miatt a telepítésnél mellőztem ennek elkészítését.

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.