Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

Sziasztok! Feltelepítettem egy 8 gigás pendrive 4. partíciójára a Linux Mint-et úgy, hogy egy másik pendrive-ra kiírtam a live CD-t, arról boot-oltam, majd a grafikus környezetben telepítettem a cél 8 gigásra a rendszert. A grub2-t is erre a partícióra raktam, az eredeti (1.) grub legacy-ról chainloaderrel jövök át a Mint betöltőjéhez, amikor ezt akarom (akarnám) használni. A telepítő által létrehozott grub.cfg-ben átírtam a hd1-eket hd0-ra. A rendszer azonban nem tölt be, már két napja ezzel szórakozok, az initramfs-ig eljut, ott busybox-ba dob. Amit elkapok a hibaüzenetekből, nagy valószínűséggel a root filerendszert nem tudja mount-olni.

Könnyen lehet, hogy a kernel-betöltő sor root paramétere nem megfelelő - de a busyboxban egyszerűen nem látom, mit kellene oda beírnom, hogy működjön. blkid nem mutat meghajtókat, /dev/disk üres. Ja, és a dmesg parancsot sem tudom megfelelően használni, mert egyszerűen nem működik a dmesg|more, ugyanúgy végigszalad a képernyőn a teljes log, mintha a more nélkül adnám ki.

A teljes helyzetleírást már egyébként leírtam az Ubuntu fórumba, ha valaki késztetést érez, itt meg tudja nézni (nagyszerű írás, blog postnak, esettanulmánynak is kiváló, képernyőfotókkal :K )

[Ubuntu-s topic]

De itt nem nagyon reagáltak a nálamnál hozzáértőbbek.

Ide berakom a jelenlegi grub.cfg-t: [link]

Valakinek valami ötlete a fentiek közül bármelyikre...?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés