Hirdetés
- droidic: Safe Mode az agyban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok! Feltelepítettem egy 8 gigás pendrive 4. partíciójára a Linux Mint-et úgy, hogy egy másik pendrive-ra kiírtam a live CD-t, arról boot-oltam, majd a grafikus környezetben telepítettem a cél 8 gigásra a rendszert. A grub2-t is erre a partícióra raktam, az eredeti (1.) grub legacy-ról chainloaderrel jövök át a Mint betöltőjéhez, amikor ezt akarom (akarnám) használni. A telepítő által létrehozott grub.cfg-ben átírtam a hd1-eket hd0-ra. A rendszer azonban nem tölt be, már két napja ezzel szórakozok, az initramfs-ig eljut, ott busybox-ba dob. Amit elkapok a hibaüzenetekből, nagy valószínűséggel a root filerendszert nem tudja mount-olni.
Könnyen lehet, hogy a kernel-betöltő sor root paramétere nem megfelelő - de a busyboxban egyszerűen nem látom, mit kellene oda beírnom, hogy működjön. blkid nem mutat meghajtókat, /dev/disk üres. Ja, és a dmesg parancsot sem tudom megfelelően használni, mert egyszerűen nem működik a dmesg|more, ugyanúgy végigszalad a képernyőn a teljes log, mintha a more nélkül adnám ki.
A teljes helyzetleírást már egyébként leírtam az Ubuntu fórumba, ha valaki késztetést érez, itt meg tudja nézni (nagyszerű írás, blog postnak, esettanulmánynak is kiváló, képernyőfotókkal
)De itt nem nagyon reagáltak a nálamnál hozzáértőbbek.
Ide berakom a jelenlegi grub.cfg-t: [link]
Valakinek valami ötlete a fentiek közül bármelyikre...?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Okos Otthon / Smart Home
- Bittorrent topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sorozatok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
)
Rowon