Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sonar
    addikt

Üdv fórumtársak!

Ős Winfosos emberként már régebben is szenvedtem Linux disztrókkal, kezdve a Suse, az Ubuntu, Kubuntu. Az Ubuntu még egészen elviselhető lett volna, de a terminálos bohóckodás kiakasztott annál is, meg az, hogy szinte semmilyen általam használt Win szoftver nem működött vele, még egy "gagyi" mp3 lejátszó sem Wine alatt. Mivel a Win10 élettartama hamarosan lejár, ezért a Mint jött képbe opcióként. Mivel már gyakorlatilag nem használom semmire az asztali gépem, lényegében csak online tartalom fogyasztása, meg a hétköznapi Office, PDF, stb. bökködésre, így nagy igényem nincs.

A kérdésem az lenne, hogy ez a terminálos bohóckodás szükséges még így 2024-ben is, vagy ez már el lett felejtve? Néztem pár videót szoftver telepítésről, ott egyből ez fogadott, amit nem hiszek el, hogy még mindig itt tart a linuxozás. A fő undort ez váltotta ki belőlem, hogy folyamatosan a billentyűzetet kellett verni, mert az egér kevés volt a rendszer használatához, a Win szoftverek bugtengere már csak a ráadás volt a történetben.

Saját véleményem a témában:
    Az elején könnyen belefuthat az ember nehézségekbe. De alapjában véve ha a hw támogatott akkor a várható problémák száma eredendően minimálisra csökken.
    Bug-ok vannak linux alatt is, de azért lényegesen gyorsabban javítják őket, mint a win-eknél.
    Ha van időd telepíts egyet, ismerkedj a felülettel stb...
    Az alap disztribúciók is elég sok mindent tartalmaznak, de vannak itt is sw centerek/store-ok... ahonnan grafikusan tudsz telepítgetni.
    Parancssort én azért szeretem mert ki vannak gyűjtve amiket használok, és bemásolom és telepítem.
    Kb 20 perc alatt készen vagyok egy új telepítés utáni beállítással. Ez csak egy apróság a sok közül, de azért windowsnál próbáld meg ugyanezt, hogy mindent feltelepítesz és beállítasz ahogy szoktál... nah az néha napok

Új hozzászólás Aktív témák