Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz zizidor #14549 üzenetére

Ennek a lehetősége már az LMDE 6-ban is benne van. a /lib/grub mappából az x86_64-efi-signed mappát kell átmásolni a /boot/grub mappába. Utána bebootolni valami fondorlatos módon secure boottal. Aztán valahogy bemásolni az EFI partícióra és sudo update-grub. Nem tudom pontosan de valahogy így. Én így szoktam az UEFI bootos linuxot megtanítani Legacy módra is bootolni. Átmásolom az i386-pc mappát , ha van, de ha nincs, akkor előbb a synaptic-kal telepítgetek össze-vissza grub verziókat, amíg össze nem jön mind a két számomra fontos mappa a /lib/grub mappában és ezután már csak be kell bootolni a barkácsolt linuxomat egy másik legacy linux segítségével és sudo grub-install /dev/sda például és utánna sudo update-grub. Ezutrán már bootolható Legacy módra is. De aztán UEFI-be kell bootolni, hogy a sudo update-grub csatakiáltásra az UEFI- s windowst is felvegye a grub-menübe és minden megvan . Csak ésszel ne akarjuk a legacys grub menüből elindítani az UEFI-s windowst. .... Bár már egyszer úgy megkavartam, hogy UEFI módban az i386-pc mappa dolgozott. ;] Ki érti ezt?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés