- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12704 üzenetére
Gyakorlatilag egy kézzel tapipadozva fölösleges az egész. Komoly médialejátszókban (mpv, SMPlayer, VLC, Kodi, stb.) megadható a felirat kódolása, nem kell konvertálgatni sehova. Az UTF-8 csak alapértelmezett beállítás mindegyikben, de át lehet állítani.
Félre ne érts, semmi baj a notepadqq-val, de szöveg szerkesztésére való, nem kódolás átkonvertálására, annak ellenére, hogy biztosan azt is meg lehet benne csinálni. Mikor én néztem rá, a sebességével nem volt bajom, meg bloatnak sem tűnt, ellenkezőleg, nekem egy dolog nem tetszett benne, az én igényeimhez képest, meg a windowsos Notepad++-hoz meg Kate4, UltraEdit, Commodo Edit, stb.-hez képest nagyon kevés volt akkor a tudása, bár lehet ez is változott 3 év alatt, nem néztem rá azóta. Nálam a fenti editorok a belépő szint, a vim, Emacs, Sublime, VSCode, micro, stb.-vel egyetemben. Az ilyen fapadosabbak, mint notepadqq, gedit, leafpad, nano, mcedit, stb. sajnos nem ütik meg tudásban a mércét. A SciTe, Geany határeset. Pedig nincs is nagy igényem szövegszerkesztőnél, blokkkijelölés, forráskódszínezés, behúzási szintek és fülek kezelése, saját scriptekkel dolgok beszúrása (pl. dátum), billkombók részletes testre szabása, színsémák/témák támogatása, több sorra is illeszthető regexp támogatása keresésnél, cserénél, meg ne legyen túl bloat, legyen open-source, és az ember azt hinné, hogy ezek nem bonyolult dolgok, de a plain text editorok 99%-a elvérzik valamelyik kritérium mentén kapásból. Bár ez csak addig volt probléma, míg kerestem az ideális editort, aztán megtanultam a vim-et, és nem használok mást, még Windows alatt is GVim megy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest