Új hozzászólás Aktív témák

• CsengődiGeri

tag

Eddig már többször telepítettem Linux-ot de mindig Win mellé és a korábbi olvasmányaim alapján készítettem külön swap partíciót és külön partíciót a linux-nak. Most viszont egy szűz gépre raktam, és hagytam, hogy ő maga alakítsa ki az üres winyón amit és ahogy akar. Legnagyobb meglepetésemre egybe lett particionálva az egész, swap partíció nélkül. Ez így most miért van? Lehet, hogy korábban sem kellett volna külön swep-et csinálni, elég lett volna illetve elég egy partíció is? Ez csak azért érdekel mert MBR-es winyokon korlátozott az elsődleges partíciók száma és a multi bootos rendszerek telepítésénél sokkal nagyobb mozgásterem lenne. Logikai partícióra is telepítettem már linuxot de nem szeretem azt a megoldást, valahogy nem tartom "logikusnak", hogy oprendszert ne elsődleges partícióra rakjak. Ki tudna okosítani valaki hozzáértő a fentiekkel kapcsolatban mi is az igazság ezekkel a partíciókkal, particionálással kapcsolatban. Mi fontos és mi nem illetve mi a hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban.
    A segítséget előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés