Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10168) scabiosa82 válasza ubyegon2 (#10167) üzenetére


scabiosa82
tag

Akkor egy kicsit részletesebben...
A nyomtató csatlakoztatása és bekapcsolása után ugyebár próbál keresni a rendszer megfelelő drivert, ez nem sikerült, nem talált. Ekkor megjelent egy lista, ahol ajánlott egyet, nem emlékszem már pontosan mit, az is egy epson driver volt, ami persze nem kezelte jól az eszközt.

A 18.2 nem kezelte a tapipadot. Ennyi. Én sajnáltam a legjobban, ... akkor per pillanat, mert kénytelen voltam tovább olvasgatni és rájönni, hogy a Cinnamon is jó lesz nekem, nem kell a kda-hoz vagy mihez ragaszkodnom. Ekkor ezekkel a fogalmakkal nem voltam még tisztában, csak láttam egy vidit, nagyon megtetszett a rendszer és ki akartam próbálni.

A linkért hála és köszönet, mindjárt meg is nézem. Egyébként a nyomtatás már ok, az epson oldaláról siketült összekaparni a drivert hozzá. A szkenner egyenlőre nem ok, még guglizok hozzá egy kicsit, ha nem jön össze akkor kérek segítséget.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.