Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #18627 üzenetére

A Repology oldala kifejezetten írja, hogy Ubuntuban sincs. Hozta listában az Absent from distros listában. Ezek szerint az infójuk rossz. Azt se felejtsd el, hogy a Bionic (utálom ezeket a neveket, maradjunk abban, hogy ez a 18.04) régi, azóta már megjelent 2 kiadás, beleértve a 20.04-et. A Sage a 9.1-nél jár most, ez az Ubuntu tároló meg a 8.1-et tartalmazza.

Ubuntut semmiképp nem raknék fel, ha ez megnyugtat. Lassan úgy lennék vele, hogy akkor inkább a Win10. Egyformán bloat úgyis, egyformán céges profittermék, Win10-en legalább fut minden, ha még szar is. Egyébként azt régen is elismertem, hogy a legtöbb csomag Debianra és Ubuntura van, ez tény. Úgyhogy akinek nem számít, hogy adott esetben régi verziósak, csak legyen meg minden csomag binárisan, azoknak erre a vonalra kell rámenni.

(#18626) Rimuru: ezt nem találtam, hogy le is tölthetem készen. De azért gáz, hogy ilyen sokáig fordul, és nem mellékelik a tárolóban. Nálam lefulladt éjszaka a fordítás, logot néztem, de nincs benne használható. suitesparse modulnál írt hibát. De ez lehet amiatt is, mert megszakítottam a fordítás folyamatát egyszer. Próbáltam make install-t, de erre megint nekiállt valami modulokat fordítgatni. Valószínű újra lefordítva lefordulna, csak mindjárt make -j5-tel kéne indítanom, és nem szabad megszakítani. A sok nagyokos azt irkálja a neten, hogy de izé, megszakítható, mert a make onnan folytatja, ami még hiányzik a fordításhoz. Nem, nem folytatja onnan, ezt tanulságnak is írom a topikba, hogy ha megy a make, ne szakítsátok meg, ha annyira hosszú, hogy mindenképp meg kell szakítani, akkor vagy make clean vagy egész kódfatörlés és újra kibontás után újra kell kezdeni a fordítást, egy olyan alkalmas időben, amikor mindegy milyen hosszan dolgozik.

Egyébként az a morbid, hogy ezt a Sage-et nem is ismerem, nem is biztos, hogy tetszeni fog, csak kipróbálnám, hogy mivel tud többet, mint egy Octave például. Lehet arra jutok 10 perc próbálgatás után, hogy nem jön be.

Mindegy, holnap éjszaka nekiállok újra a fordításának. Már csak azért is, kíváncsiságból.

Igazából ezt most nem is azért blogoltam ide az OFF-ba, hogy panaszkodjak, mert szerencsére profi projekt, tuti le fog fordulni, ha nem szakítom meg, csak példának szántam, hogy disztróválasztásnál ilyen szempontok is előjöhetnek. Ez nem is azt jelenti egyébként, hogy a Void rossz lenne. Azt jelenti, hogy kis disztró, kevés fejlesztő, kevés csomag. Pont. Egykoron az Arch is ilyen kicsiként kezdte még sok évvel ezelőtt.

Igazából már Kárloszka mxhkd-jénél sem panaszkodás miatt írtam meg a fejleményeket, hanem hogy legyen egy markáns példa, hogy hogyan nem kell szoftvert fejleszteni és publikálni. Csak itt sokan személyes támadásnak vették, nem is értem miért.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés