Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18901) cattus válasza inf3rno (#18900) üzenetére


cattus
őstag

Nekem a "220 F to C"-t beírva tökéletesen konvertál, bár angolul használom. A !-es kapcsolókat én nagyon szeretem benne, bár tény, hogy a találatoknál néha rosszabb a google-nél.

Do the thing!

(#18902) inf3rno válasza cattus (#18901) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem Magyarország van beállítva. Mondjuk ez nem kéne, hogy befolyásolja gondolom.

Buliban hasznos! =]

(#18903) totron válasza cattus (#18901) üzenetére


totron
addikt

a találatoknál néha rosszabb a google-nél
Tehát 2x végzed el ugyanazt a munkát. Így értelmetlen.

(#18904) leviske válasza Frawly (#18886) üzenetére


leviske
veterán

Nem csak a muszlimok nem ehetnek disznóhúst. A zsidóság sem ehet, meg az adventisták sem, mégsem jön elő az "idegentest" szindróma.

Nem találom már a vonatkozó Forbes cikket, de ők ecsetelték 1-2 éve, hogy a legnagyobb problémát nem a vallásuk jelenti a nyugati világba érkezőknek, hanem a liberalizmus elfogadásának hiánya. A legtöbb harmadik világbeli ország több évtizedes lemaradással bír a nyugathoz képest ebben a tekintetben.

(#18905) inf3rno válasza leviske (#18904) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez a "liberalizmus elfogadása" mit takar? Lehet, hogy nekem se menne.

Buliban hasznos! =]

(#18906) ubyegon2 válasza inf3rno (#18905) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nekik még nehezebben menne! [link]

Amúgy ha már ez a téma, a poltopikban imént majdnem kiderült, létező-e legalább fogalmi szinten a ballibsi/balliberális......

Engem is érdekel, de oda nem írok, mivel ott már utálnak anélkül, hogy írtam volna oda bármit is. Ez azért teljesítmény még tőlem is! :O

[ Szerkesztve ]

(#18907) Frawly válasza zoltanz (#18899) üzenetére


Frawly
veterán

Nagyon nincs mit rajta karban tartani, nem egy bonyolult dolog egy initrendszer, ha csak init-el. De a systemd nem csak init-el, hanem egy mindenes mini OS.

Igazából még a Bash is használható initrendszernek, pl. minimalista disztrókon, mint a Gentoo, Kiss Linux, csak akkor annyit buksz, hogy pl. ha lehal egy initelt folyamat, akkor nem indítja újra, meg leálláskor nem biztos, hogy ki tudja lőni, ha beakadt. Meg nem tud függőségkezelést, meg párhuzamos service-indítást. Van bőven most is egy valag initrendszer fejlesztve, nem lenne senki a systemd-re szorulva.

De mondom, ez túlmegy az initrendszeren. Nem is Poettering hibája, hogy minden fejlesztő a systemd-re dependeli a szutykát. Na, ez az, amit nem kéne, úgy kéne a linuxos szoftvereket megírni, hogy initrendszertől függetlenek legyenek. Ahogy dependeled a saját kódod valami más szoftverre, azzal rákényszeríted mindenkire, aki a programod fogja használni, és elveszed tőlük a választás szabadságát, ez benne a gáz. A Linux pont arról a szabadságról szólna, hogy olyan disztrót, olyan initrendszert, olyan naplózót, olyan ütemezőt, olyan shellt, olyan terminálemulátort, olyan grafikus szervert, olyan WM-et használsz, amilyen csak akarsz, a rendszer minden komponensét te választod meg szabadon. Ehelyett mostanra lett az, hogy minden a systemd-re, meg a Gtk3-as Gnome3 szutykokra van dependelve.

[ Szerkesztve ]

(#18908) inf3rno válasza ubyegon2 (#18906) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jól tolod. :C Én alapból nem írok oda, kellemesebb itt szétoffolni a topikot politkával, mint a politika rovatba írni. ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18909) inf3rno válasza Frawly (#18907) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Sok programozó gondolom lusta, aztán megírja systemd-re meg gnome-ra, a többit meg nem támogatja. Ez nem csak Linux-nál van így. Pl webfejlesztésben is megírják React-re a kódot, és nem támogatnak más keretrendszert. Ott fel sem merül, hogy a React-es kód miért nem megy mondjuk Vue-val vagy Angular-al.

A systemd egyébként szerintem is tekinthető egy OS-nek, kb. úgy, mint a FreeBSD, csak sokkal kiforratlanabb.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18910) ubyegon2 válasza inf3rno (#18908) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az már nekem is mély lenne, a covidtopik light is eléggé agyatlan hely, oda meg nem kellett volna írnom, olyan hülyék még a nem hülye emberek is ott, mint a segg. Így szofisztikáltan. Amúgy poltopikos okosok járnak a vírustopikba is részben, emiatt gondolom, hogy poltopikba nem is írok. :D

Szerintem is értelmesebb ide offolni a politikát, egyébként Linuxos népek offtopikja ez, téves azt gondolni, hogy Linuxos témákról lehet csak szót ejteni, persze 1 millió karakterből 980000 Linuxos, de ezt csak Frawly pógártársnak köszönhetjük! Aki, ha így halad visszafelé, nemsoká Ubuntus beszámolókat olvasunk majd tőle. :DDD

(#18911) Frawly válasza leviske (#18904) üzenetére


Frawly
veterán

Tudom, hogy a zsidók sem ehetnek. Nyilván furcsa, mert ezeken a népeken kívül az egész világ eszi a disznót, Amerikától Európán át egész Ázsiáig és Távol-Keletig, onnan tovább Ausztráliáig. Igen, nyilván mindenki hülye, csak ők találták fel a kereket. Mindegy, tőlem elférne, ezzel nem is lenne bajom. Hanem azzal, amit írsz. Ezzel a több évtizedes lemaradással, sőt, durvább iszlamista helyeken több száz éves lemaradás van, lényegében még egyfajta sötét középkori, vallási fanatikus szint, ami miatt nem csak a liberalizmust, de semmit nem tudnak elfogadni, képtelenek csatlakozni a 21. századba. A másik, hogy az iszlám most már riasztóan nagy teret nyert, nem csak az arab világban, ahonnan eredetileg származik, hanem már szinte egész Afrika és Ázsia jó része iszlám. De egyébként is nyugtalanító, hogy még kb. 100 év, és a fehér ember kerül kisebbségbe a bolygón, a többi rassz annyira hihetetlen ütemben szaporodik túl. Durva.

(#18912) inf3rno válasza Frawly (#18911) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az az igazi, hogy még 100 év és Nyugat-Európában is ők lesznek többségben, pláne ha megtoljuk a migrációt, mint azt annyira sürgetik: [link] Ránézésre a svédeknél sharia lesz 2100-ra. És ezt az ottani muszlimok fogják megszavazni demokratikus úton...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18913) Frawly válasza inf3rno (#18912) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, de ha belegondolsz, ez jó a svédeknek, mert amúgy boldogtalan neonácik lennének, most meg lesz kulturális sokszínűség meg pluralista möhöhő. Ja, várj, nem, mert pont arról szól az egész, hogy a túlszaporodott iszlám csürhe átveszi a hatalmat szépen, és gettót csinálnak az egészből, lesz honnan tovább vándorolniuk nyugatabbra, mikor már tarthatatlan a helyzet.

(#18914) F34R válasza inf3rno (#18912) üzenetére


F34R
nagyúr

Ez is csak spekulacio, bar teny hogy Magyarorszagon sem megoldott a khmm... tudjatok melyik nepcsoporti kerdes sem.

(#18915) zoltanz válasza inf3rno (#18912) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Arabok nyelvet legalább annyian beszèlik mint az angolt a világon. Az indiai, latin is jelentős, de legnagyobb számban persze kínaiak vannak.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18916) ubyegon2 válasza F34R (#18914) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Melyik az? Én konkrétan az urdu népekről tudom, hogy nincs megoldva a helyzetük. ;) Te melik népekre gondoltál?

(#18918) inf3rno válasza F34R (#18914) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Akkor lenne spekuláció, ha nem adatokon és modelleken alapulna. Ez inkább előrejelzés. Egyébként lehet, hogy nem jön be, mert a modell nem veszi figyelembe, hogy 30% segélyen élőt nem bír el Svédország, és már előtte összeomlik a szociális háló és polgárháború lesz vagy ilyesmi.

Az itthoni cigányok azért egy fokkal jobban integrálhatóak lennének a társadalomba. Elég lenne 3-4 generáció hozzá szerintem, de rengeteg erőforrás kellene hozzá, és főleg az újabb generációk nevelésével, támogatásával megoldható. A muszlimoknál már jóval nehezebb a dolog, de nem is ez a probléma, hanem hogy ki az a hülye, aki önként nyakába veszi a terhet. Nyugaton ezt csinálják, amikor minden jöttmentet beengednek. A sok idióta megszavazza, aztán meg a politikusok lenyúlják a migránsokra szánt pénzt. Minél többet engednek be, annál többet tudnak lenyúlni. A végtelenségig ez persze nem folytatható, előbb vagy utóbb, de szerintem robbanni fog.

Buliban hasznos! =]

(#18919) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Az igazi az lenne, ha kiderülne, hogy a systemd-t is arabok programozták. :D

Buliban hasznos! =]

(#18920) F34R válasza inf3rno (#18918) üzenetére


F34R
nagyúr

nah de par generacion keresztul keresztul ok is fejlodhetnek nem? pl a fiatalok akik eppen nem a vallas gyakorlasa miatt indultak el, hanem tenylegesen egy jobb elet remenyeben..
persze nehez oket is atreformalni, de nem lehetetlen. Pontosan arra celoztam, hogy nem fogjak birni es osszeomlas lesz a vege.

(#18921) sh4d0w válasza inf3rno (#18905) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Hétköznapi nyelven a liberalizmus annyit takar, hogy "ne velem foglalkozzál". Tehát ne ütközz meg azon, hogy meleg párokat látsz nyilvános helyen kézenfogva, ölelkezve, vagy valakinek színes a haja, esetleg énekel, vagy táncol az utcán, tömegközlekedési eszközön. Ne akadj fenn azon, hogy valakinek más a bőrszíne, turbánt hord, más nyelvet beszél, vagy más dolgok fontosabbak neki, mint neked.

https://www.coreinfinity.tech

(#18922) inf3rno válasza sh4d0w (#18921) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez eddig rendben is van, csak amikor ezek a liberálék bekerülnek a politikába, akkor a nézeteiket rendre megpróbálják ráerőltetni másokra. Pl a magyarok azt mondták, hogy nem akarnak bevándorlókat (még szavaztunk is róla), mégis ők úgy gondolják, hogy nekünk kötelességünk beengedni őket. Most akkor ez hol liberális?

Buliban hasznos! =]

(#18923) sh4d0w válasza inf3rno (#18922) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

A politikában régóta liberálterror van, de azzal a hétköznapi életben ritkán találkozol.

Visszatérve a felvetett témára: Magyarországon csak az a jó bevándorló, aki fizet is. Tehát te megszavaztad, hogy nem akarsz bevándorlókat (az erre épített hiszti során volt néhány érdekes, vagy inkább elszomorító történet), de a kormány azért befogadja legfőképpen azokat a kínaiakat, akik milliókat fizetnek a befogadásért, pedig a mostani kormány nem nevezhető liberálisnak.

https://www.coreinfinity.tech

(#18924) inf3rno válasza F34R (#18920) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha megnézed a cigányságot, ők is ugyanolyan státuszban vannak ki tudja mióta. A fő gond szerintem, hogy sokkal több köztük a szegény és tanulatlan, és emiatt több gyerekük lesz, akiket alig tudnak eltartani, ergo ezek a gyerekek és szegények és tanulatlanok lesznek, és így tovább. Aztán ahol szegénység van, ott a bűnözés is eléggé megnő. Aztán utána már elég könnyű rájuk sütni, hogy mindegyik bűnöző függetlenül attól, hogy bár valszeg a bűnözők sűrűbben fordulnak elő köztük, valszeg a többségük még mindig nem az. Persze, ha már valakire rásütik, hogy bűnöző, akkor könnyebben is lesz belőle az, mert hát amúgy is mindenki azt gondolja róla. A kirekesztés miatt még extra, hogy nehezebben kapnak munkát, ami tovább növeli a szegénységüket, és így tovább. Ebből a ciklusból nem igazán lehet kitörni külső segítség nélkül, csak talán ezerből egynek sikerül, és akkor sokat mondtam. A muszlimoknál nagyjából ugyanez a helyzet nyugaton, hogy bejönnek segélyen élő tanulatlan csórónak. Szerintem ki lehet következtetni, hogy nagyjából hasonló státuszuk lesz ott, mint nálunk a cigányoknak, annyi különbséggel, hogy jó eséllyel átveszik a hatalmat, mert akkora mennyiségben áramolnak be és annyi gyereket csinálnak. Utána elég hamar el fognak tűnni a svédek szerintem. Az egyedüli esélyük az lenne, ha szélsőjobbra szavazna mindenki sok ciklusig, de betegesen félnek tőle, ami teljesen érthető. Az olaszoknál Salvini, a franciáknál Marine Le Pen még vállalhatóak szerintem. Nem tudom a svédeknél mi a felhozatal.

Buliban hasznos! =]

(#18925) inf3rno válasza sh4d0w (#18923) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem a kínaiakkal nincsen semmi bajom. Építik a magyar gazdaságot, nem segélyért jönnek ide. Igazából még azokkal az arabokkal sincs bajom, akik pl orvosnak jönnek ide tanulni. Azok is fizetnek érte, bár az nem igazán jött be, hogy behozták a koronavírust. Amit nem szeretnék, hogy élősködni jöjjön ide bárki, vagy azzal a céllal, hogy átformálja az országot liberál, muszlim vagy bármi egyéb mintára.

Buliban hasznos! =]

(#18926) ubyegon2 válasza #20749568 (#18917) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Meg azért az urdukat se felejtsük el azért! Még az aláírásomat is nekik szenteltem. És ők a főbűnösök a systemd miatt, mert gyaníthatóan tőlük nyúlták az arabok az egyes és kettes számot(nem a számjegyet, hanem egyáltalán a mennyiség jelölését), aztán ez lett a nulla meg az egy. Szerintem meg az urduk fasza gyerekek. A zarabok nem annyira, a kérdés csak az, ha lesáskázzák Európát is, utána hová fognak özönleni?

Ebből is kifolyólag, kell nekünk ez a vírus? Minek? Van már aki kiírtja a kultúra bölcsőjének csíráját is. Nem? De! insallah :R

(ne milyen vót?) :D

Kiderült már mi a helyes szóhasználat? Libolsi, lipsi, ballib....A fityesznek kéne tudni, mivel az liberális meg ifjúkomenista is volt alapvetően abovo.

[ Szerkesztve ]

(#18927) F34R válasza inf3rno (#18924) üzenetére


F34R
nagyúr

Ezzel egyetertek, de ha nem lehet oket megallitani megis mit tegyenek? inkabb lokalisan kellene okat ott segiteni ahol lehet, vagy epp olyan munkahelyet teremteni nekik ahol nem lennenek kirekesztve. A svedek meg jojjenek Magyarorszagra, itt lesz nekik mindig hely :DDD

(#18928) ubyegon2 válasza F34R (#18927) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Bejönnek a svéd csajok? :K (csak őket írom, mert nem vagyok lipsi)

(#18929) F34R válasza ubyegon2 (#18928) üzenetére


F34R
nagyúr

A joban nem valogatok ;] :P

(#18930) ubyegon2 válasza F34R (#18929) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Na B+ :DDD

Egyébként én annyira liberális alapbeállítottságú vagyok, hogy csak na, engem nem zavar, ha nem zavarnak! Ha jól tudom ez a lipsi alapelv is. Mindent szabad, amíg nem zavar másokat. Alig öngól.

(#18931) sh4d0w válasza inf3rno (#18925) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Honnan veszed, hogy ők hozták be a koronavírust? Mert a kormányzat azt állította?

https://www.coreinfinity.tech

(#18932) leviske válasza inf3rno (#18905) üzenetére


leviske
veterán

Igazából olyasmiket, mint az egyenlő emberi jogok, szólás szabadság, stb. Szóval itt nem feltétlen kell a feminizmusig ugrani.

Egy férfit, aki olyan közegben nevelkedik, ahol a nők alárendeltek és ahol a dominanciát nap mint nap bizonygatni kell a többi hím irányába, nem fogsz tudni ténylegesen integrálni egy olyan társadalomba, mint mondjuk a holland. Azt el lehet érni, hogy csöndben tűrjön, de a morális szakadék miatt meg fogja vetni a társadalmat és a társadalom is őt. Ilyesmi vezetett a Charlie Hebdo esetéhez is a franciáknál.

Szerintem még a személyazonosításnál is fontosabb lenne, hogy erre fókuszáljanak pszichológiai szűrésekkel az elbírálások során.

(#18911) Frawly: Nem szerencsés ezt rasszokra bontani. Ha igazságosak akarunk lenni, akkor országonként sem feltétlenül igaz mindenkire. 9Gag-en is találkozhatsz teljesen nyitott gondolkodású keletiekkel. Sőt, volt olyan tanárom, aki kifejezetten jó viszonyt ápolt több keletről érkezett orvostanhallgató diákjával. Vannak arra is családok, akik nyitottabb gondolkodásúak és szeretnék, ha a gyerekük egy élhetőbb országban élné le az életét.

Egyébként a disznónemevés valószínűleg azért ezekre a csoportokra jellemző, mert azonos tőről fakadnak. Egy katolikus is találna erre javaslatot a Bibliában, ha ki merné nyitni. Mindenesetre élettani szempontból sem alaptalan kerülni, mert elég közel állnak hozzánk immunológiailag.

[Kutatás] [Kutatás] [Kutatás] [Kutatás - M.o.-i] [Kutatás] [Kutatás] [Kutatás] [Kutatás]

A nyugati emberek töménytelen fogyasztása a húsipart arra a szintre sodorta, ahol a disznó-ember kapcsolatot szerintem hiba nem számításba venni. Szóval, ha nem is vallási, de egészségügyi szempontból célszerű lehet szigorúan odafigyelni, hogy mit és milyen elkészítési móddal fogyasztasz el.

(#18930) ubyegon2: Azért nem teljesen. A szólásszabadság ebben az esetben elég hamar korlátokba ütközne. Szerintem helytállóbb úgy megfogalmazni, hogy mindent szabad, amíg másoknak nem okozol kárt. Így már nem akkora öngól, csak a kapitalista mindennapokkal ütközik. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#18933) ubyegon2 válasza leviske (#18932) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szerintem helytállóbb úgy megfogalmazni, hogy mindent szabad, amíg másoknak nem okozol kárt.

Kárt másoknak? Azért abban kiegyezhetünk, hogy ez is elég tág határt szab ám. Mert ugye mi számít kárnak, ilyen elfogadható mértéke van annak a kártipusnak társadalmi/jogi vonatkozásban? No de legyünk liberálisabbak, kezeljük más állampolgárok kárérzékenységét is így, innentől kezdve adott állampolgár számára az a kár, melynek elszenvedését saját maga ill. családja, mikrokörnyezete számára indokolatlan/aránytalan mértékűnek tart.

Ezért mondom, hogy a liberalizmus a saját maga csapdája, nem csak elvárni, mások felé is nyújtani kell a tolerancia maximumát.

Például nekem semmi gondom a fesztiválokkal, rgb-kkel sem vagy hogy a fenébe hívják magukat a sokszínűek, de az rohadtul zavaró és visszatetsző, hogy a város közepét lezáratva kifejezetten provokatív büszkeségmenetet tartanak, annak kalkulálható negatív következményeivel taktikusan számolva.

Itt már felmerül egyébként anyagi és erkölcsi kár, ebből kifolyólag ezt nem lenne szabad tenni.

Rengeteg példa van arra, hogy valaki akár tehetne is valamit, de azzal másokat jogosan zavar, ezért akkor ne tegye. Innentől kezdve liberonak lőttek, szabályok vannak a társadalom egésze számára és azokat kell betartani, ezen keretek között szabadon mehet minden. Libero light.

[ Szerkesztve ]

(#18934) inf3rno válasza F34R (#18927) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Meg lehetne, csak nem akarják. A svéd csajok szerintem is jöhetnek. :D

Buliban hasznos! =]

(#18935) inf3rno válasza sh4d0w (#18931) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ezt most komolyan kérded? :D Talán mert a fullra fertőzött Iránból bejött a SOTE-ra a gyerek és körbevitte a koronavírust. Aztán a végén a zsaruknak kellett jobb belátásra bírni, mert a karantént sem akarta vállalni, amikor kiderült, hogy fertőzött. Azt hiszem ki is toloncolták utána. Szerinted? :D Amúgy persze nem csak tőlük jött, hanem a külföldön nyaralók, telelők is behozták valszeg főleg az olaszoktól, osztrákoktól, stb.

Buliban hasznos! =]

(#18936) inf3rno válasza ubyegon2 (#18933) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja azt hordani fogjuk mi is pár évtized múlva.

Buliban hasznos! =]

(#18937) leviske válasza ubyegon2 (#18933) üzenetére


leviske
veterán

Törvényes keretek közé foglalni a békés baráti együttélést nehéz (vagy inkább lehetetlen), a liberalizmus meg kb ezzel próbálkozik. Ebből fakadóan tökéletlen, mert mindig van egy pont, ahol már az emberek jóindulatára alapoz, ami meg egyesekből hiányzik.

A pride esete ilyen szempontból egy nehéz kérdés. Egyrészt én visszataszítónak tartom, ha a szexualitás az utcára van erőltetve, akár hetero akár homo. Ráadásul elfogadást várni provokációval az idiotizmus netovábbja. Sok résztvevő szerintem ilyenkor inkább a belső feszültségeit éli ki, mintsem tüntet. Viszont az, amikor Kocsis Mátét megvádolták azzal, hogy meleg és Vona Gábort meggyanúsították azzal, hogy meleg bárban járt, jól mutatta, hogy Magyarországon azzal még le lehet járatni valakit, hogy homoszexuális (az ettől független, hogy csak rágalom volt). Szóval ez meg valahol indokolja, hogy a problémára rávilágító tüntetésre szükség van.

Az alap probléma szerintem ott leledzik, hogy azok, akik a mindennapokban nem csak a szexualitásukkal minősítik magukat, nem akarnak olyan tüntetésre menni, ahol olyanokkal lennének egy kalap alá vonva, akik viszont igen. Viszont így azok vannak felül reprezentálva, akiknek az életében valamilyen oknál fogva a szexualitás került a centrumba.

(#18938) Frawly válasza #20749568 (#18917) üzenetére


Frawly
veterán

Nem az arabokról volt szó, hanem az iszlámról. De hogy lásd, hogy milyen jó vagyok meg politikailag korrekt, az iszlamistáknak odaadom a systemd-t, Poetteringestől, vihetik, csinálhatnak vele, amit akarnak :DDD

(#18939) sh4d0w válasza inf3rno (#18935) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Szóval akkor kiderült, hogy mégsem a migránsok hozták be, de valamiért fontosnak tartottad megjegyezni, hogy ők voltak...

https://www.coreinfinity.tech

(#18940) totron


totron
addikt

Volt már, hogy teljesen átálltatok BSD-re? Desktopilag.

(#18941) joecontra válasza #20749568 (#18917) üzenetére


joecontra
addikt

+1

(#18942) Frawly válasza totron (#18940) üzenetére


Frawly
veterán

Gondolkodom rajta. De az a baj, hogy a BSD egy csomó eszközt nem támogat driverügyileg, egy csomó fájlrendszert, egy csomó olyan progit, ami Linuxon megy (pl. Steam, Netflix Widevine plugin). Emiatt lehet nem a legjobb ötlet. Meg a Linuxban látok még annyi potenciált, és lehetőséget, ami miatt nem akarom még túl korán, idő előtt dobni. De a távoli jövőben lehet megpróbálom FreeBSD-vel kiváltani.

(#18943) inf3rno válasza sh4d0w (#18939) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Olvasd már el még egyszer, amit írtam, mert láthatóan nem megy a szövegértés.

Buliban hasznos! =]

(#18944) inf3rno válasza totron (#18940) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én megpróbálom később. Egyelőre most csak a szerveremen van fent KDE-vel, ott próbálgatom, hogy mit lehet és mit nem, de eddig csak pár órát töltöttem el vele, és bár elég macerás egy desktop Linux-hoz képest, de azért kapok jó válaszokat a kérdéseimre fórumon. [link] Mondanám, hogy válts GhostBSD-re, mert elvileg az a desktop változat, amit FreeBSD-re építettek, de azzal ugrik a FreeBSD support, és nem fognak válaszolni a kérdéseidre a fórumon. Hacsak nem azt hazudod, hogy FreeBSD van fent. A másik, hogy nem nagyon van hivatalos support, de van a fórum, vannak a levlisták, és elég segítőkészek. A legkomolyabb hátrány eddig, hogy ZFS native encryption-t akartam a szerverre, és csak a következő verzió fogja támogatni, ami talán 2 év múlva jön ki, ha meg Alpine Linux-al csinálnám, akkor simán működne. Ahogy fentebb is írták lehetnek gondok néhány alkalmazással. Van valami Linux adapter és van WINE is, de nem minden fog futni. Nem tudom még mindig, hogy megéri e a kínlódást a FreeBSD a systemd mentes Linuxhoz képest.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18945) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

WC papírt szokta valaki több hétig pihentetni?

Nem írnám ide a teljes kérdésemet ezzel is kapcsolatban, mivel már pszichésen itt is kevésbé vagyunk harcképes csapat, így a Látóasszonyok topikjába írtam. Viccen kívül kezd aggasztani ennek a hisztériának jelenlegi és utóhatása.

Tegyük fel, az idézett parafenomén mégsem elfogyaztani akarja a klópapírt, akkor mégis mitől lehet tartani? Beleharap a seggébe a covid vagy mi lesz? Tényleg már csak óvandzsíben bízhatunk?

#covidbraincelldeath

[ Szerkesztve ]

(#18947) ubyegon2 válasza #20749568 (#18946) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Naná, az is lehet, hogy nem csak itt. :(((

(#18948) inf3rno válasza ubyegon2 (#18945) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Már megint csak a vajákolás mi?! :D

Buliban hasznos! =]

(#18949) ubyegon2 válasza inf3rno (#18948) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Saját korlátaim közé szorítottak, nincs mit tenni! :K

(#18950) Frawly


Frawly
veterán

Nálatok is csinálja a PH fóruma, hogy mostanában nem jön be? Érdekes mód, ha a főoldalt látogatom, és onnan a fórumot, akkor általában magától megoldódik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.