Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18351) Penty válasza F34R (#18345) üzenetére


Penty
tag

Igen, ezt észrevettem már az elmúlt napokban is, hogy elsőnek az xbps-t kellett frissíteni, csak azután engedte a programokat.
Kernelből is töröltem már egy-két feleslegeset az elmúlt napokban a vkpurge-val.
Nekem kicsit fura volt, hogy az xr -O csak a régebbi csomagokat szedte le a cache-ből, az újabb verziókat otthagyta. Ha emlékeim nem csalnak a Debian-ban a apt clean vagy apt autoclear vagy valami hasonló (de gyorsan felejtek!) az a teljes cache-t csontra ürítette.
Amire még nem jöttem pontosan rá, hogy hogyan lehet a nem kellő nyelvi fájlokat leszedni. Debianon volt egy localepurge nevezetű progi, amivel több száz megányi felesleges nyelvi csomagot lehetett leszedni, így csak a hu_HU meg az en_US maradt meg. Ha jófele kapirgálok, akkor a noextract lesz az én emberem ezügyben.
A számomra felesleges firmware fájlokat is ezzel kellene kezelni, ha minden igaz...

(#18352) Rimuru válasza #20749568 (#18349) üzenetére


Rimuru
veterán

[link] ;)

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#18354) inf3rno válasza inf3rno (#18347) üzenetére


inf3rno
nagyúr

No sikerült nagy nehezen belőni az SD kártyát. Egy írási ciklus bánja, maradt 999. Ime:

Buliban hasznos! =]

(#18355) F34R válasza inf3rno (#18354) üzenetére


F34R
nagyúr

Beraktad swapnak?

(#18356) inf3rno válasza F34R (#18355) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Majdnem. :D Ezt toltam rá:
dd if=/dev/zero of=/dev/da0 bs=4M status="progress"
newfs_msdos /dev/da0

Ezt javasolták. Kicsit erős szerintem, de más már nem segített.

Na közben kiderült, hogy az egér és billentűzet azért szaggat, mert 2.5 méterre van a gép, úgyhogy az nem az OS hibája.

Buliban hasznos! =]

(#18357) Frawly válasza ubyegon2 (#18325) üzenetére


Frawly
veterán

Ezért mondom, hogy ez a minimalizmus mindenkinél más szintű. Már te is sok esetben minimalistának minősülsz a régi üzleti notikkal, Linuxszal, meg hogy néhány dologra már terminált is előszedsz, ezek a legtöbb embernek már fekete mágiaként hatnak. Az ilyen húzásokkal már minimalistább vagy, mint a globális társadalom 90+%-a. Luke Smith csak abban különbözik, hogy ő már eljutott ebben extrémebb szintre, meg erdőben bóklászik, és ezt hivatalosan is életfilozófiává tette. Ezért írom, hogy fejlődési görbe mindig van, minimalizmusban is, ez fokozatokban is megnyilvánul, nem csak a két véglet van, hogy 0% meg 100% minimalizmus.

Egyébként meg de, a minimalizmusnak része lehetne az is, hogy dobjuk a PH-t, és terminálban nyomassuk IRC klienssel, vagy valami hasznosabbat csináljuk helyette.

Meg nyilván a minimalizmusnak vannak korlátai is, ahol már nem a produktivitást segítik, hanem rontják. Pl. egész visszamehetnénk a Altair 8800-as meg PDP11-es gépekhez, aminek a elülső paneljén még kapcsolókkal is be lehetett pattintani a bináris gépi kódot futtatásra, meg az abakuszig, ahol zsinóron tologathatnánk a gyöngyöket, meg logarlécezhetnénk számológép helyett, és szövegszerkesztőről visszaválthatnánk mechanikus írógépre, meg kézzel írásra, de ez már a produktivitás rovására menne. Bár annak is van haszna, ha a fentieket valaki megtanulja, mert pont most koronavilágvége idején még egyszer könnyen jól jöhet, durva világ jön nagyon.

(#18358) Frawly válasza inf3rno (#18324) üzenetére


Frawly
veterán

A radeonokat nem támogatják a BSD-k. A NV kártyákat igen, de ahhoz meg fel kell tenni a zárt NV drivert. A GT720-hoz valami régebbi driverágat, mert az újabb driverek jó ideje nem támogatják már tudtommal.

Meg az Intel GPU-kat támogatják, azokból is azokat, amik még nem túl újak, ehhez nem kell zárt driver sem. Mondom, a BSD-vel vigyázni kell, nem véletlen nem elterjedt desktopon, sok minden nem támogatott. Nagyságrendekkel kevesebb fejlesztő dolgozik a BSD-ken, kevesebb rá az erőforrás, így egy csomó minden nem támogatott, vagy csak lassabban érik el azt a pontot, mikor xy dolog végre támogatva van. De elsősorban nem is desktopban készülnek a BSD-k, ennek ellenére, ha okosan, az OS-hez veszed a hardvert, meg kellően minimalista a felhasználásod, akkor kivitelezhető, hogy desktop BSD-t használj.

(#18359) ubyegon2 válasza Frawly (#18357) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ezért mondom, hogy ez a minimalizmus mindenkinél más szintű. Már te is sok esetben minimalistának minősülsz a régi üzleti notikkal, Linuxszal, meg hogy néhány dologra már terminált is előszedsz

A rohadt életbe, ezt hamarabb is mondhattad volna! Hát ugye, ha én is minimalistának számítok, akkor dehogy szidtam volna őket, de főképpen nem poenkodom a kárukra! Kb a palettán olyan nokedli minimalistának lövöm akkor be magam. :K Ezt is megértük és pont nagypénteken! Annyit azért már látni, hogy nem válik életfilozófiámmá az erdőben való bókla, de ennek urbanizációs okai vannak csak.

abakusz - b+ ez az, nem jutott eszembe legutóbb ez a tologatós számológép, pedig említeni akartam neked. ;] Ja.

[ Szerkesztve ]

(#18360) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Úgy érzem nem akarok most monitort/tv -t venni. :DDD
De a memória, flash tároló árak se semmik az 1-2 hónappal ezelőttiekhet képest.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18361) Frawly válasza ubyegon2 (#18359) üzenetére


Frawly
veterán

Ez ilyen, minden relatív. Neked az ultaminimalisták tűnnek hülyének, de az átlag Windows-felhasználó, meg jajj, új laptopot veszek ahogy belassul az OS, ahelyett, hogy újratelepíteném embereknek tűnsz annak.

Ez az erdőben bóklászás nálad nagy lelki sebeket ejtett. Van egy nagy birtoka, és nem minden videót gép előtt görnyedve vesz fel, hanem ha általános dolgokról beszél, akkor elmegy sétálni, magára szereli a selfie kamerát, és csinál videókat még néha napján. Így meg a mozgást köti össze a hobbival. Nem kell ebbe többet belelátni. Nyilván, ha valami szakmaibb videót csinál, ahol terminálban mutogat dolgokat, azt nem az erdőben veszi fel. Meg én azért a ’gem verném a földhöz, ha én is a saját birtokom saját erdejében bóklászhatnék.

(#18360) zoltanz: az még hagyján, hogy drága, de boltok zárva vannak sok országban, így csak online lehetne cuccot rendelni, de mindenkinek sorra dobják vissza a rendeléseket. 2 napja az eBay-ben vettem egy Fiio K3 DAC-ot a telómhoz. 1 napra rá jött is az értesítő, hogy Your order has been canceled. ’nyját azt, ráadásul céges eladó. Sok eladó nem postáz most, hogy minden le van zárva, meg pár országban kijárási tilalom is van. Csak azt nem értem, hogy akkor az eBay-es hirdetést miért nem törli, ha nem tervezi a ×4rját eladni. Mert a pénz az meg kéne, áll a gazdaság, nem hogy örülne, hogy valaki rendel tőle akármit is.

[ Szerkesztve ]

(#18362) ubyegon2 válasza Frawly (#18361) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nekem sincs erdőm sajna, lehet ezért nem érzem át ezeket a felemelő pillanatokat. Ha lenne erdőm, akkor is inkább figyelnék erősen, merre bújkálnak az orkok, hogy le tudjam őket lőtézni. Szóval ja, kit mi kapcsol ki. :K Amúgy ettől sincsenek nekem lelki sebeim szerintem. Tisztelem én is az őrülteket, mint a jó indiánok.

ultaminimalisták

Már pár napja kiszúrtam, hogy kicsit tágítottad a kategóriát, egyébként logikusan. :D

A futáros kiszállítások itt is eléggé megnehezedtek a webshopokból, ha egyáltalán.....de a futár is jóval később szokott ideérni, eddig 12,00-15,30 volt az időablak, most 15.30-19,00. Ez alapján viszont mégiscsak özönlik valami valahonnan valahová.

[ Szerkesztve ]

(#18363) Frawly válasza ubyegon2 (#18362) üzenetére


Frawly
veterán

A futárok visznek, szállítanak ki. Én is ilyen cégnél dolgozom, csomagküldő, ezek a cégek folyamatosan üzemelnek itt UK-ben is, mivel előírás, hogy nem zárhatnak be, mivel az emberek, kórházak orvosi felszerelést is rendelnek, ezért társadalmi közérdek, hogy ezek ne zárjanak be.

De! Az eBay-es eladó nem hív futárt, nem megy el a postára. Ez a baj. Lenne, aki kihozná, tudná több céggel is küldeni, akik a koronajárvány ellenére sem zártak be, de ha az eladó nem küldi ki a csomagot, akkor nincs mit vinnie a futárnak. Nekem az sem lenne baj, ha pár nappal később érne ide, csak érne ide. De nem ér, ahogy megrendelem, cancel. Még ez se lenne nagy baj, fosik a vírustól, nem akar kimenni meg futárt hívni, akkor meg az árut vegye be az eBay-ről, hogy jelenleg nem elérhető, out of stock, vagy találjon ki valamit. Azért felesleges kint lennie az árunak, hogy van készleten, ennyi az ára, ha egyszer úgyis minden rendelést törölnek.

Megpróbálom majd Amazonról, de az meg drágább lesz sokkal. Szomorú vagyok.

(#18364) inf3rno válasza Frawly (#18358) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Legújabb drivert tettem fel a portsból, működik vele. Valami 440 vagy ilyesmi verzió volt. Lehet, hogy ritkán frissül? :D Pedig van radeon driver is, és az alapból fent van. Majd megnézem az asztalin is később, abban most radeon van.

Buliban hasznos! =]

(#18365) inf3rno válasza zoltanz (#18360) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én amit vettem monitort annak csak 1-2 ezressel ment fel az ára. Melyik szállt el ennyire?

Buliban hasznos! =]

(#18366) ubyegon2 válasza Frawly (#18363) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az eBay-es eladó nem hív futárt, nem megy el a postára.

Ezt én sem értem, az simán kezelhető még jelen helyzetben is, hogy a futár kivisz egy cimkét, rárakja a dobozra és elhozza. Még ha postára kéne járni, megérteném az ódzkodást. Amúgy meg minden területen szívás van most, kicsit érthetetlen is ez a teljes leállás, mert hosszabb távon ez mindenképp a véget jelenti.

(#18367) inf3rno válasza ubyegon2 (#18366) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát nem tudom, valamit biztosan lehet részlegesen vinni. Állítólag az autógyárak majd újraindulnak néhány héten belül. Igazából én azt nem értem, hogy miért nincs még kijárási tilalom, de gondolom majd lesz, ha már kezd megrogyni az egészségügy, csak akkor már késő lesz.

Buliban hasznos! =]

(#18368) Apollyon válasza Penty (#18328) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Hali!

Évente 1-2 kommentre azért benézel. :D
Heh, akkor úgy néz ki már csak bambanő maradt a kemény magból akik kitartanak a debian mellett.

Én MX-re tértem át még tavaly. Hátulgombolós, meg ez is debianra alapszik, de nincs kötelezően systemd, és ez is szénné konfigurálható. Persze előbb ki kell gyomlálni rengeteg feleslegesen feltelepített szemetet is.

De remélem megmarad ez a projekt akkor is, ha esetleg a debian úgy ahogy van megöngyilkolja magát, vagy debdows lesz belőle. Mert igazából én se szeretném már annyira nagyon az os-t állítgatni, bár igazából csak át kell húznom a konfigfájlaimat és nagyjából kész.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#18369) Apollyon válasza Frawly (#18363) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Bár UK ebayről csak cégektől rendeltem eddig, amazont én egy fokkal jobban kedvelem. Illetve előfordul, hogy ha akció van, akkor ki lehet fogni amazonon kedvezményesebb árat ugyanazon termékre. Csak ők ugye szenyók és nem mindig a legolcsóbbat rakják előre.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#18370) F34R válasza inf3rno (#18364) üzenetére


F34R
nagyúr

persze, hogy van. [link] mondjuk szerintem lassabb mint ha linuxos verzio lenne.

nvidia-hoz meg friss van freebsd-n is...

[link]

(#18367) inf3rno

Amig boltba, drogeria-ba, dohanyert, gyogyszertarba ki tudsz menni addig semmit nem er az sem. Ha azt meglepik akkor meg minden megbenul. Kar is ezen morfondirozni, ez az ev bedaralja az orszagot.

[ Szerkesztve ]

(#18371) sh4d0w válasza Apollyon (#18368) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Előbb lesz belőle DebHat...

https://www.coreinfinity.tech

(#18372) Rimuru válasza sh4d0w (#18371) üzenetére


Rimuru
veterán

A Hat az dows fele halad, tehat azt mondod ennyivel le van maradva a debian? :DDD

Vigyázat, csalok!

(#18373) F34R válasza Rimuru (#18372) üzenetére


F34R
nagyúr

Milyen ertelemben van lemaradva? nyilvan az apt-bol sem lesz mar szalami, a systemd-bol sem majkrem. Egyszoval nincs az lemaradva, max koveti a "trendet" amit a tobbi disztro diktal.

(#18374) ubyegon2 válasza inf3rno (#18367) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Kijárási tilalom, mikor így is túl lapos a görbe és gyakorlatilag üresek a kórházak? Olvastad Te is a pécsi doki beszámolóját, gyakorlatilag a normál betegek eltűntek teljesen a rendszerből. Azokkal kutya szóba sem áll, jóval többen fognak emiatt meghalni vagy tartós egészségkárosodást szenvedni.

(#18375) Penty válasza Apollyon (#18368) üzenetére


Penty
tag

Üdv!

Csak kényszerből léptem... Egyre inkább nem tetszik az, amerre mennek.
Anno azért váltottam linuxra, hogy ne mások szabják meg nekem, hogy mi, hol, hány méter. Erre most már linuxon is egyre jobban begyűrűzik ez a corporate idiótaság, meg az, hogy nem az érdemi fejlesztésekkel foglalkoznak, hanem mindeféle idiótaságokkal.

Már régebb óta nézem, hogy merre lehetne lelécelni, de sajnos nem túl nagy a választék, azt kell hogy mondjam. Ha az ember egy olyan értelmes és hosszútávon életképes asztali distrot keres, ami nem egy másik distrotól függ, akkor azért elég korlátozottak a lehetőségek. Ahogy nézegettem lényegében lekorlátozódik (számomra!) a Gentoo/Void párosra. A Slackot most hagyjuk, az még nekem is kőkorszaki, pedig aztán én a Debian 9-et is csak 4-5 hónappal ezelőtt frissítettem 10-re. A többiek vagy nem igazán alkalmasak napi szintű érdemi desktop használatra, vagy annyira kicsik, hogy bármelyik pillanatban megszűnhetnek, vagy eleve nem asztalra szánták őket.

Nézegettem én is ezeket a hátulgombolós Debian származékokat, de több évnyi i3 után nekem ezek a DE-k nagyon nem esnek kézre. Alig tudok bennük mozogni, vagy bármit is csinálni. Pedig éveken át használtam Gnome-ot meg KDE-t is. Mikor egy grafikus szövegszerkesztőből :wq-val akarok kilépni, meg a programot a SUPER+SHITF+q kombóval akarom bezárni, akkor azért érzem, hogy ez már nem nekem való... :)

Szóval nálam egyelőre a Void a kísérleti nyúl. Ezen szerencsére nem nagyon kell felesleget gyomlálni, bár igaz, eleve elég fogyókúrásan raktam fel. Jelenleg alig 2.3 giga a teljes root partíció Firefox-szal, Gimp-pel, Rawthrapee-val meg néhány egyéb gui-s progival együtt. Igaz, pár program egyelőre hiányzik, szóval ez még nőni fog. Viszont a felesleges nyelvi- meg firmware fájlokat még nem gyomláltam ki az /usr alól. Azt hiszem, itt csak ezeket kell majd kipucolnom, de egyelőre nem sietem el, enni nem kérnek, szóval ráér.

(#18376) sh4d0w válasza Penty (#18375) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nyugi, a Plumából már én is akartam így kilépni :DDD

https://www.coreinfinity.tech

(#18377) inf3rno válasza ubyegon2 (#18374) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem lapos az annyira: [link], inkább csak késik. De most a nagy húsvéti lazaságban tutira felfut.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18378) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Ja közben a parancssoros témához menet közben most, hogy egy kicsit többet használtam a nullánál, az jött le, hogy igazából nem csak a rövidítések zavarnak, hanem legkevésbé azt tolerálom, hogy nincs copy-paste. Vagy ha van, akkor én még nem jöttem rá hogyan. :D Szóval ha olvasok valamit, akkor azt kénytelen vagyok bepötyögni ahelyett, hogy szépen bemásolnám. A kódolás sokkal jobb ilyen szempontból, mert beszórom egy szövegszerkesztőbe egy tutorial anyagát, aztán személyre szabom, ahogy nekem tetszik, és futtatom. Parancssorban az ilyesmi esélytelennek tűnik, de lehet én csinálok valamit rosszul. Nekem az inkább arra jó, hogy beírom, hogy node mystuff, aztán megnézem a végeredményt, hogy működik e. De persze lehet, hogy ez már ultraminimalizmus. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18379) ubyegon2 válasza inf3rno (#18377) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Láttam ezt reggel a mindmeghalunk topikban, de már mióta megy nálunk is és üresek jelenleg a nem kijelölt eü intézmények. A statisztikák meg számadatok persze nagyon hasznosak, ha nem akar az ember a valósággal foglalkozni. Hányan haltak meg Mo-n a covid-tól? Hol vannak a rendes betegek és a havi átlag halottszám? Mindenki mindenből meggyógyult és az egyébként halálos betegségek is inkább várnak, mit dönt a covid?

Egyébként a jelenlegi korlátozást kellene csak betartatni korrekten és elrendelni, hogy eltakart arccal lehet közterületre kilépni.

Hány hete volt az a hatalmas nagy bevásárlási láz, amikor lisztet, wc papírt, egyebeket kipucoltak? Jóval több, mint 2 hete volt, hol a tömeges fertőzöttség, kérdem én és kérdik ezt még qrva sokan! Hol?

Bezárták az egészségügyet, leáll az élet, se gyógyítás, se munka se pénz. Ez ad majd a pofánkra, nem a covid.

(#18381) inf3rno válasza ubyegon2 (#18379) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Gondolom az nem zavar, hogy hetente duplázódik a pozitív tesztek száma meg a halottak száma. Nem olyan nagy vasziszdasz kiszámolni, hogy mikorra telik be a 2500 lélegeztető. Még olyan másfél hónap, ha nem lesznek további szigorítások.

Buliban hasznos! =]

(#18382) ubyegon2 válasza #20749568 (#18380) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mert a végén még jön a fekete Volga Pelikán elvtárs!

És el is visz? Adnak enni is? akkor jöhet. ;)

Semmi meglepőt nem írtam egyébként. Két alternatíva van, az egyiktől lehet, hogy sokan meghalnak, talán többen is, mint egyébként békeidőben! A másik esetben biztos, hogy sokan meghalnak, mivel az egészségügy megszűnt, mint olyan, tönkremennek családok, éhezés és belebetegedés a kilátástalan helyzetbe. Talán a bólogató birkákat beengedik, hogy lelegeljék a fűtött füveket a szép stadionokba és ennyi......

(#18381) inf3rno

Nem érdekelnek az adatok, mint ahogy láthatóan téged sem a tények. Mindkettő fontos egyébként, jók is, amiket csinálsz, de jelenleg ennyi. Hol a rengeteg fertőzött, hol a rengeteg kórházban fekvő covidos? Kicsit felejtsd el a számításokat és tedd fel magadnak a kérdéseket, de ne mozduljon rá a kezed az egérre, csak statisztika nélkül gondold végig mi történt az utóbbi egy hónap alatt.....de amúgy miért fontosabb a leendő covidos, mint a mindennapi átlag nagybeteg? Minden másban nyugodtan meg lehet halni? Mert ezen betegek számára megszűnt minden, csak az ingyen temetés lesz. Ha......

[ Szerkesztve ]

(#18383) inf3rno válasza ubyegon2 (#18382) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem ez már túl minimál. Amúgy állítólag már magas a fű és nyírni kéne. :D

Buliban hasznos! =]

(#18384) ubyegon2 válasza inf3rno (#18383) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Na ugye! Minimál nálunk a covid helyzet, hogy miért, nem tudjuk. Lesz rosszabb is? Lesz. A mostani helyzetben is lesz rosszabb? Lesz. Sokkal többen meghalnak és még a gazdaság is meghal. Mindenki meghal és minden. A végén a covid is meg.....ja aznem.

Amúgy állítólag már magas a fű és nyírni kéne.

Akkor mehet a sok birka. Én nem láttam be a fűre, pedig naponta legalább 2 új stadion mellett húzok el. Kb mindkettőbe ugyanannyian mennek most is, mint azelőtt.

(#18385) inf3rno válasza ubyegon2 (#18384) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nem, nálunk mondom. BP-ről megmondták fácsén, hogy nyírni kell, azért mennek a telekre a Balatonhoz. :D Ja amúgy mindenki meghal azt jóvan. Utána jönnek az óriás mutáns harcsák mint Csernobilban, aztán felzabálnak mindent. :Y

Buliban hasznos! =]

(#18386) Rimuru válasza inf3rno (#18378) üzenetére


Rimuru
veterán

copy-paste - altalaban ctrl+shift+c/v, de erdemes megnezni a terminal emulatorod manualjat pontosabb infokert.

Vigyázat, csalok!

(#18388) inf3rno válasza Rimuru (#18386) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Asztalinál oké, de ha nem ilyen GUI-s cuccról van szó, akkor hogyan jelölöm ki csak billentyűzetből mondjuk az előző sor egy részletét? :D Gondolom van valami billentyűzetes kurzor gomb, legalábbis láttam pár pár billentyűzeten, de sosem használtam. Lehet az van erre? :D Igazából kurzort sem látok, úgyhogy kétlem, hogy bármi haszna lenne, de még hiszek a csodákban.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18389) ubyegon2 válasza inf3rno (#18385) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Vidéken egy hónap alatt hány fertőzöttet találtak? Hányan haltak meg? Az ezelőtti években ugyanezen idő alatt hányan haltak meg? Mondjuk nekem 3x-osan is mindegy, mert a lakótelep jó része kínai/vietkong, mellesleg 1000 családos kis lakótelepen egy hónap alatt nulla covidos. Pesti bulinegyedben töltöm a hét harmadát, karanténok vannak, de fertőzött nincs, pedig itt is volt rendesen népsűrűség lezárásig.

Hol a hatása a 3-4 héttel ezelőtti esztelen tömeges bevásárlásoknak? Akkor még qrvára senkin nem volt maszk sem! Meddig működik az ország így leállítva? Mit eszünk majd, ha nem indul be most azonnal a mezőgazdaság és a feldolgozóipara? Ami élelem mégis lesz, az rohadt drága lesz, miből veszi meg a család, ha nincs jövedelem? 22800 ft segélyből? Az egy zsák krumpli lesz kb.

(#18390) ubyegon2 válasza #20749568 (#18387) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Atyaég! Tényleg nincs jobb dógod? :D Mondom én, hogy ez a bezártság ad a zemberek agyának rendesen.

Na majd referálj, mi a helyzet, legalább nem urduul fogsz mindent leírni, mint a többiek.

Magyarcs......a neve az szép, ammáigaz.

[ Szerkesztve ]

(#18391) inf3rno válasza ubyegon2 (#18389) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Milyen feldolgozóipar? :D

Buliban hasznos! =]

(#18392) F34R válasza inf3rno (#18391) üzenetére


F34R
nagyúr

fertozott covidosokat arulnak olcson konzerv formajaban a lidl-ben. :DDD

(#18393) Rimuru válasza inf3rno (#18388) üzenetére


Rimuru
veterán

pl [link], vagy screen, tmux, stb

Vigyázat, csalok!

(#18394) ubyegon2 válasza inf3rno (#18391) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Jó, nagy részét eladtuk, de azért rengeteg kicsi van ám, konzervgyárak is vannak meg ami el lett adva, az is itt maradt gyakorlatilag. Azért tej, hús, gabonák feldolgozása csak itthon zajlik még.

Szóval egy évben 130ezren halnak meg máskor. Most ennek a tizenketted része + 80% halott hol van? (a 80% abból jön, hogy nem kezelnek betegeket sehol)
Olaszo-ban egyébként az átlag éves halálozásnál picit talán több az össz halott, de nem szignifikánsan. De lehet, hogy ez is fals teljesen.

Aweriotnak van igaza, miért ne zsibbasztaná az agyár Magyarcs OS-sel!? :DDD Egyenesen a googledrive-ból......

(fenébe, most ugrott be, hogy én ide nem is írok)

[ Szerkesztve ]

(#18395) inf3rno válasza Rimuru (#18393) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pont ezt mondom, ha megnézed, csak annyit látni az "Old School – No Mouse" részen, hogy az előzőleg beírt dolgokból egy-egy szót ki tudsz másolni, de pl a kimenetből már nem tudsz kijelölni és másolgatni. Max kiírod fájlba a kimenetet, aztán talán valami szövegszerkesztővel tudsz copy-paste-elni, vagy ha nagyon értesz hozzá, akkor grep-el meg hasonlókkal szét tudod kapni, és úgy kinyerni belőle a megfelelő részt, aztán gondolom azt is rá lehet pipe-olni clipboard-ra. De egyik sem olyan, mintha fognád, aztán csak úgy kijelölnéd a monitoron, amit éppen látsz. A GUI ennyiben ad jóval többet a CLI-nél, hogy ki lehet jelölgetni dolgokat különösebb erőfeszítés nélkül akár szövegben, akár egy képen.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18396) Rimuru válasza inf3rno (#18395) üzenetére


Rimuru
veterán

Persze az is csak egy pelda volt, amugy ha nagyon akarsz tty-n is tudsz eger tamogatast szerezni, stb. Gondolom ha jobban erdekelne a dolog akkor utanaolvasnal, ezert csak peldalozok itt. ;)

Vigyázat, csalok!

(#18397) inf3rno válasza ubyegon2 (#18394) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem túl sok ott sem, egyszerűen nem éri el azt a szintet a fertőzöttek száma. 60 milliós országban talán van 1-2 millió fertőzött. A másik lehetőség, hogy nagyon el van számolva a halálozási arány, és már régen átment mindenkin, csak olyan, mint egy influenza a legtöbb esetben ilyen 0.1%-al. Ezt mondjuk kevésbé tartom valószínűnek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18398) inf3rno válasza Rimuru (#18396) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na ezt nem tudtam, hogy lehet. És rendes USB-s egeret is, vagy csak úgy sorosra kötve?

Buliban hasznos! =]

(#18400) ubyegon2 válasza inf3rno (#18397) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Svédországot figyeljük akkor, remélem bejön nekik.

(#18399) Aweriot

De legalább gyorsan kiderült, hogy nem lesz kedvenc. :DDD Vannak ennél jobb klónok is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.