Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19301) totron válasza Frawly (#19300) üzenetére


totron
addikt

egy Win10 telepítés retró játékokhoz
Biztos vagy te ebben? Hogy a grandiózus Win10 atyánk emulálóképessége a legmegfelelőbb erre?

(#19302) Frawly válasza totron (#19301) üzenetére


Frawly
veterán

Emuláció, meg virtuális gép nem jön szóba, mert ezeknek a játékoknak konkrét GPU gyorsítás kell, vagy nGlide-OpenGL, vagy DirectX. Kiszendvedhetném Wine-ban egyiket-másikat, ha lesz időm, lehet ki is fogom, de ezek közül sok olyan hardver és Win only hívást használ, amit a Wine nem tud emulálni. QEMU-KVM virtuális gép VT-d, PCIe Passthrough-val meg rettenet bonyás, minden hardverelemből kettő kell, nagyon megbonyolítja, nincs előnye, ugyanannyi tárhelyet foglal, mint natívan. Ebben a notiban meg szándékosan vagy egy másodlagos SSD, pont ilyen célra, hogy másodlagos OS-eket telepítsek rá, kipróbálni. Régen is volt fent ilyen céllal Win10, működött. Igaz ritkán használom, néha bootolok át rá egy kis offline játék erejéig, de nem használom másra a rendszert, nem böngészek, nem bankolok, sem nem semmi. De ez így van az asztali gépemen is, Win10 van azon is, de tényleg csak offline játékkonzolnak van használva. Játszanék rajta online is, de szar a netem, meg az albiban a Wi-Fi.

(#19303) ubyegon2 válasza Frawly (#19300) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Pont fordítva, én köszönöm most neked a kutatást, jelentős időt spóroltál nekem.

Ennek örülök, mondjuk hárman kellettünk ehhez most, Te feldobtad, hogy utánajársz, Cyrin koma bedobta, hogy régen neki hogyan sikerült, így rákeresve nem volt túl nehéz. :R Arról se hallottam, amit a Flash topikban említett a kekec kolléga, hogy Linuxra is volt anno a Samsungnak hivatalos appja, de sajnos az Ubuntu 12.04-es időkben volt és azóta le is állt. Szóval ezt közösen előbányásztuk. A blogon gondolkodom még, sajna kora reggel elvették a kedvem, pedig ilyenkor tudom gyorsan blogba vetni, ami a fejembe összegyűlt a feltorlódott infókból. Még az NVME-s blogra se néztem rá, mióta említettem, hogy kicsit átdolgozom. Valami olyan blog kéne a témáról, amibe nem csak a Samsung SSD-k fw update-je kerülne bele, no mindegy, agyalok rajta még....

Most ezzel a dd dologgal megleptél, Mintstick-kel kiírva láttad, hogy megcsinálta volna, ha nem WD Blue van a gépben....ami fura volt, hogy unetbootinnal kiírva nem csak egy mappa és két fájl volt a pendrive-on, hanem kb 4x annyi, de mégis bebootolt és scannelt is, hogy mik vannak a gépben.

Egyelőre a 850 EVO-n tudom majd megcsinálni én is, arról le tudom törölni, ami rajta van, a 860-ason telepítés van, át kell néznem, mi van a /home-ban. Mindegy, közelebb vagyunk a megvalósításhoz. ;)

[ Szerkesztve ]

(#19304) F34R válasza ubyegon2 (#19303) üzenetére


F34R
nagyúr

En meg talaltam neked ilyen bloat modszert. :DDD [link]

(#19305) ubyegon2 válasza F34R (#19304) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Super, köszi! Gyűjtöm most már ezeket. :K Nekem is feltünt reggel, hogy... a picsába, egy csomó dolgot leírtam a Flash topikba, csak nem mentettem el text-be ás úgy kértem a törlését a thread-nek. Szóval a win.iso belsejébe nézve valóban teljesen Winre utaló fájlok vannak!

Ahogy látom, a Te linked is ugyanonnan indul, ahonnan én töltöttem le az iso-kat, de ez a gites tényleg túl bloat nekem! :D Maradok a minimal unetbootinnál.

[ Szerkesztve ]

(#19306) inf3rno válasza Frawly (#19302) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A wifi nem számít olyan sokat, mint gondolod. Legalábbis ha normálisan működik, akkor majdnem olyan, mint a kábel. Az internet szolgáltató viszont rengeteget számít.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19307) zoltanz válasza #20749568 (#19287) üzenetére


zoltanz
nagyúr

LMDE egy misét megér, de csak egy átlagos disztró újabb köntösben.
Nembaj megyünk felszalámizzuk a Wines trollokat. ;]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#19308) Apollyon válasza zoltanz (#19307) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Bár ez csak fórum, nem kell komolyan venni stb., meg ez az egész világon így van, de már tökre unom ezt a lin-win flame war-t.
Régebben én is voltam olyan hülye, hogy mentem defendelni a linuxot, mert hogy azt ne bántsák, mivel free, nem pedig egy minden igazságot elnyomó korrupt kapitalista zsarnoklobbi, mint az ellenoldal.

De ha meg is győzöl és átállítasz 50 vérfanatista ms által károsult elmét, holnap jön 1000 másik, akiket se a tények, se semmilyen erkölcsi és morális gát nem állít meg hogy eltiporják a józan észt.

És ez nem csak a ph-n van így, hanem szerte a világon minden komment és fórumszekcióban előfordulnak ilyen kommentegyének, akik a leghalványabb utánaolvasás nélkül jelentenek ki sületlenségeket betonigazságként.

Szóval ja, ha jön majd az az LMDE-s írás, plz legalább ti ne kezdjetek el winfosozni. :P ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19309) Cyrin válasza Apollyon (#19308) üzenetére


Cyrin
addikt

Ehhez kell egy nyitottság, új ismeretek utáni tudásvágy, kíváncsiság és kitartás. Ha ilyen emberhez eljut a Linux infó, szöget üt a fejébe, és ki fogja próbálni. A többi nem ilyen meg nem érdekes, kár harcolni vele.

(#19310) zoltanz válasza Apollyon (#19308) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Miért kéne tétlenül nézni ha valaki, kapitális baromságokat állít? Akkor sem az a megoldás, hogy nem nézek oda, és vissza vonultan rocskázok a fellegvárban?
Megígérem nem én leszek az első. (bambano úgy is beelőz) ;]

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#19311) totron válasza zoltanz (#19310) üzenetére


totron
addikt

Ez olyan, mint az ízlésvita: nem lehet róla vitatkozni. Vagyis lehet, csak az a flame. És igen, az emberek imádják a fellegvárakat, meg imádják a véres csatákat. A kettő közti emberi vitakultúra meg a senki földje, páran lézengenek ott, azok is csak időszakosan. A csoportnyomás mindennél erősebb tud lenni, az egyén saját, jelen idejű tapasztalását is simán felülírja, csak hogy a falkán kívülre ne kerüljön. Emberméretű fokhagymanyomóba helyezném és paszíroznám az ilyet. A Win-linux téma meg elvileg ki kellett volna, hogy kopjon, de mégsem, mert a fiatal generáció átesik az útkeresésen-várvédésen, így örökké egy gyermeteg érvekkel megtűzdelt és fiatal vagy infantilis lelkeket megérintő vitatéma marad az ilyen. Engem inkább a rémiszt meg, hogy valaki 40 tájékán sem unja meg.

(#19312) zoltanz válasza totron (#19311) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Én igazából addig voltam szélsőséges Win gyűlölő, amíg a Linux nem ért el egy jó szintet. Igazából beleszarok már. A troll-ok meg minden formában szúrja a szemem, valamit leszólni, cinikuskodni stb a legkönnyebb. A kirekesztésre pedig nem a kirekesztés (moderálni) a jó megoldás, igen is tisztába kell tenni a dolgokat. Mert a hülyeség ragályos. Nehogy már lehúzzon, leminősítsenek amúgy egy jó írást, ami szemléletesre, pártatlanra, felhasználást megértetőre, célszerűre, olvasmányosra sikerült.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#19313) cami][us


cami][us
senior tag

🤢

(#19314) sh4d0w válasza cami][us (#19313) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Faja verda, mi ez?

https://www.coreinfinity.tech

(#19315) totron válasza sh4d0w (#19314) üzenetére


totron
addikt

Megy a jövőbe. Hát nem érted?

(#19316) Apollyon válasza cami][us (#19313) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Elsőre nem esett le hogy miez, aztán kinagyítva a képet láttam meg az emblémát.

Az elmúlt 2-3 évtizedben semmilyen racionális érv nem szólt eme márka vásárlása mellett, maximum a design, már akinek valóban tetszik.
Na most már ez se lesz. ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19317) cami][us válasza Apollyon (#19316) üzenetére


cami][us
senior tag

Gondolom a kínaiaknak ez kell. ;]

(#19318) zoltanz válasza cami][us (#19313) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Izgalmasak ezek az áramformás vonalak.
De egy idő után rémesen unalmas, túl "mesterkélt", sokkal szerethetőbbek a klasszikus, időtlen formák nekem.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#19319) F34R


F34R
nagyúr

BMW-bol nekem csak az i8 tetszik :))

(#19320) ubyegon2 válasza F34R (#19319) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Jó is az szűk parkolásnál, de mi értelme egy ilyet elektromosban kiadni?

(#19322) F34R válasza ubyegon2 (#19320) üzenetére


F34R
nagyúr

Ez ilyen hybrid genyo... a varosban sporolsz az akku-val, azon kivul meg hasznalod a masik meghajtast. Addig amig jobb nincs szerintem ez is megteszi.. ha mar BWM :DDD

(#19323) ubyegon2 válasza #20749568 (#19321) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Techdemo ....ja, hogy ilyen is van! Hát ilyen autót pont villanyban nem vennék, ha már. Legyen már valami jobb hangja is.

(#19322) F34R

Ja ez hibrid? Azon is lehet zöld rendszám? Fene tudta.

a varosban sporolsz az akku-val

Hogy micsinálok??? Spórol.........mert akinek ilyen autója van, az spórolással törődik. ;] Eleve ez a fazon qrvára nem is való városba, kivéve a Tescos/lakótelepi parkolás könnyűségét.

[ Szerkesztve ]

(#19325) ubyegon2 válasza #20749568 (#19324) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

AMG GT R, ha már tuti motorhang. Pont hajnalban láttam egy zárt fekete AMG valamit, ekkora volt, mint a GT R, fater IFA-jának nem volt ekkora féktárcsája, gondolom van benne akkor LE. Sajna a hangját nem hallottam. :(

(#19327) Apollyon válasza ubyegon2 (#19325) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Az AMG GT ugyan nem rossz, de meh.

Ez a kategória azért van, mert az SLS-t nem vették elegen és beszántották, pedig már ez is egy klasszikusan jó forma volt. A felfele nyíló ajtóknál nincs királyabb megoldás ha designról van szó.

Mivel én meg 80-as évek fan vagyok, nálam ez az ultimate autó ever: [link] De sajnos már ez is oldtimernek számít.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19328) ubyegon2 válasza #20749568 (#19326) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Jappancs autó, más érzés az is. Leginkább egy amcsi muscle-t próbálnék ki, főleg a hang és, hogy be tudnék-e fordulni vele tipikus belváros utcán. Dinamikusan persze, nem úgy, mint Ignissel. :N

(#19327) Apollyon

Igazából a normál AMG-k hangja jön be, sajna ez a szöcskekinézet nem annyira, mint a képen az SLS, Delorean meg a filmben szerepelt aztán szevasz. Pedig ugyanez az olasz design bejött más autóknál, pont az ajtaja miatt kampózott a DMC. Szerintem.

(#19329) sh4d0w

McLaren....na azt még kipróbálnám, de csak pályán.

nem szórakozott a tulaj a sebesség korlátozással

Nem is szabad, különben nem jön ki az igazi hangja! :N

[ Szerkesztve ]

(#19329) sh4d0w válasza ubyegon2 (#19325) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Tegnap itt parkolt egy vízkék McLaren... A hangja is faja volt, nem szórakozott a tulaj a sebesség korlátozással :DDD

https://www.coreinfinity.tech

(#19330) F34R válasza sh4d0w (#19329) üzenetére


F34R
nagyúr

MP4-12C-t siman elfogadnek.. P1-t csak kiprobalnam... meg szednem a golddiggereket :DDD
A speedtail-t meg kihoznam az irigykedoknek ;]

[ Szerkesztve ]

(#19331) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Shelby GT500 2020-as is lecsúszna, de igazából a '67-es mégiscsak az igazi.

(#19332) F34R válasza ubyegon2 (#19331) üzenetére


F34R
nagyúr

Mind1 az csak "toljon" mint a hulye. :DDD

(#19333) ubyegon2 válasza F34R (#19332) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Jogos, amíg még olcsó az üza. :K Mer' ezek esznek.

[ Szerkesztve ]

(#19334) Frawly válasza inf3rno (#19306) üzenetére


Frawly
veterán

Nem én gondolom, hogy számít, a Wi-Fi, hanem tényleg így van. Albérletben a ház elülső végében, a földszinten van egy szolgáltatói Wi-Fi router/modem (Sky). Én meg a ház hátulsó végében vagyok, az emeleten a pitschában. Ráadásul ezek az angol vöröstéglás házak úgy árnyékolják a Wi-Fi jelet, hogy befosol.

Tudom, erre azt mondod, hogy még csak a Wi-Fi. Szolgáltatói oldalon viszont csak egy 10Mbites ADSL megy be a router-modembe, ami önmagában is katasztrófa.

Szóval a hálózati kapcsolat minden pontja gané, a szolgáltató, a hálózati eszköz, a Wi-Fi jel. Ezen nem fogok online játszani, hogy 3000+ ms-os pinggel lagolok és álló szoborként csak célpont vagyok, meg visszahúzom a team-et, amiben vagyok. Ezért tolok csak offline játékokat.

Nyilván rendesen laknék, saját lakásban, az első az lenne, hogy egy 50-100 Mbites netet beköttetnék, menne közé a gigabites router, meg UTP5e/6 kábel, és nyomnám vezetéken. Na, akkor lenne értelme <100 ms-os pinggek (<10ms-nál ideális) online játszani, amit én is preferálnék, mert jobb, mint az offline játék. Általában a játékok offline része sose kötött le annyira, nem érdekli a tökömet sem a háttérstory, meg az idióta AI_kat, botokat sem szeretem. Így viszont offline vagyok, tisztára 19. század.

A lakástulaj meg nem upgrade-eli a netet, mert neki ez is elég, meg nem enged vezetéket kihúzni. Pedig felajánlottam, hogy fizetem extrán, bérleti díjon felül is a szar meg a normális net közötti különbséget, ebbe bele is ment 2 évig, amikor lett egy fokkal normálisabb 40 Mbites net, másik szolgáltatónál, de ahogy vége lett a hűségnek, visszaváltott erre a Sky-alapcsomagos fosra, mert neki ez is elég. Ilyen Fekte Pákó típusú emberke Ghánából, és csak alap videókat néz a netről, YouTube, meg ilyenek, és ő úgy van vele, hogy neki nem kell jobb net, és úgy spórol, ahogy tud. Nem tudok vele mit csinálni. Majd albérletet fogok váltani, de nehéz találni, mivel sok a külföldi, ráadásul most senki nem is ad ki lakást, sem szobát, mert a koronajárvány miatt az ingatlanközvetítők sem működnek, meg magánemberek sem adnak ki, úgyhogy egy jó darabig nem fogok váltani, szépen lecövekeltem a szarnál.

[ Szerkesztve ]

(#19335) Frawly


Frawly
veterán

Most iPad-et hekkelek. Háztulaj párszor rosszul írta be az Ipad Air 2-őn a jelszavát, letiltott neki az eszköz. Az unlockhoz iTunes kell. De előtte megpróbáltam Arch alól, van is erre linuxos szoftver, libidevice, fel is ment AUR-ból, nem volt sok függősége, pillanatok alatt kipörgött forráskódból. Igen ám, csak doksi nincs hozzá, hogy hogyan reseteld az eszközt. YouTube-on vannak videók, de azok egy régebbi verzióhoz készültek, amik nem használhatók.

A lényeg, amit ebből a blogolásból ki akarok hozni, hogy ez egy másik példája a balf4× fejlesztőnek. Pedig a kód normálisan meg van írva, C-ben, le is fordul, hiba nincs benne, még weboldal is van hozzá, még API doksi is van hozzá, csak épp user dokumentáció nincs. Fejelném le az ilyet, hogy csak na.

Így maradt az, hogy a Win10-es játékgépemre feldobtam az iTunes-t, és a hivatalos módszert követem, de ez is azzal kezdi, hogy letölt egy 3,49 GiB-os ROM-ot a netről, és visszakerülünk loopba, hogy szar net rulez. Igaz ez a ROM kéne a linuxos verziónak is elvileg.

Illetve jó hír ubyegonnak, hogy megtapasztalok egy HP Elitebook 8470p-t, ezt is a háztulaj vette, de meghalt neki benne a HDD, így teszek bele SSD-t, igaz Win10 kerül rá, mert az volt rajta.

(#19337) zoltanz válasza #20749568 (#19336) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Itt mindenki iOs-es, akkor nem csak én vagyok a topikban álszent. :)
Használ valaki még pc-t igazából?

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#19338) Frawly válasza #20749568 (#19336) üzenetére


Frawly
veterán

Jó, de a tökömet az Apple valagába, minek ehhez több gigás .ipsw ROM-okat letölteni? Más normális eszközökön (amik nem az Apple termékei) nem kell ehhez semmilyen ROM-ot letölteni, nyomva tartasz két gombot az eszközön és visszahúzza a meglévő gyári szoftvert rajta. Na, pont az ilyenek miatt nem lesz sose Apple cuccom. Nem érdekel milyen jó a kijelzője meg a touchpadja, ezt én nem fogom játszani, hogy csak Apple szervizben javítható, csak azt telepíthetek rá, amit az Apple megenged, csak úgy használhatom, amit megengednek rajta, mindenből csak speciális Apple-hardver jó bele javításkor, upgrade-kor, minden alapvető művelethez speciális Apple szoftver, Apple Apple. Értem én, hogy az a jó, mert az orromat is tisztíccsa, csak nem az enyémet, hanem azokét, akik összeveszik ezeket a hülyeségeket.

Végül sikeresen resetelte az eszközt az iTunes a Win10-es játékgépemen. Egyébként Arch alatt az ideviceinfo is látta az eszközt, írta a nevét, hosszú UID-t. De a resetet az idevicerecovery-vel kellett volna csinálni, de azt átnevezték valami másra, helyette az új verzióban ezek vannak:
idevicebackup
idevicedebugserverproxy
ideviceinfo
idevicescreenshot
idevicebackup2
idevicediagnostics
idevicename
idevicesyslog
idevicecrashreport
ideviceenterrecovery
idevicenotificationproxy
idevicedate
idevice_id
idevicepair
idevicedebug
ideviceimagemounter
ideviceprovision

Mondom, help az nincs hozzá, hogy melyiket hívd meg. Man pages van mindegyikhez, de végig kell zongorázni egyenként. Egyik sem írta, hogy ilyen .ipsw-t kell letölteni (YouTube-videókon ezt már készen használják), meg hogy honnan töltsem, ha le van töltve, mivel töltsem fel. Tisztában vagyok vele, hogy ezeket az Apple fanboyok kívülről fújják, de én nem vagyok az. Eleve mint írom, nem is veszek Apple-terméket, nem érdekel mennyire akciózzák, meg használtam milyen jó árban mennek.

(#19339) Frawly válasza zoltanz (#19337) üzenetére


Frawly
veterán

Persze, mindenki PC-t használ, akinek egy csöpp esze van. Technikailag haladóbbak még Macbooknál is úgy csinálják, hogy pattan fel a Linux az MacOS helyére. De ilyen iPhone, iPad, iFos eszközökön kötve vagy az iOS-hez.

Mac-nél az a szerencse, hogy jó ideje azok már Intel x86 CPU-kkal vannak szerelve, meg UEFI, meg Intel Wi-Fi, stb., emiatt bármi felmegy rá, Windows, Linux, stb..

Kíváncsi vagyok ez a HP ubyegonbook milyen lesz, azt hiszem 8470p. Egyelőre töltődik le a Win10 v2004 a MS hivatalos oldaláról, majd pattintom fel SSD-re.

(#19342) inf3rno válasza Frawly (#19334) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Úgy értettem, hogy a "jó wifi" a kábelhez képest nem jelent hatalmas különbséget. A rossz wifi nyilván gond. A sávszélesség sem számít sokat egyébként. Pl amivel én tolom, arra ISDN is elég volt 15 éve. Ami számít az a ping. Sőt a Voda/UPC-s koax kábeles net esetében még az is jó, mégis teleportálnak az emberek egyik pontról a másikra és olyan az egész, mintha 300-as pingem lenne. A játék valamiért nem jelzi, de TCP szerverrel kimértem, és néhány másodpercenként van egy-egy 300-as tüske. Állítólag a modem a rossz, amit a UPC ad, és nem lehet mit kezdeni vele, max annyit, hogy aprón venni régi UPC-s modemet, amit persze mindenki kincsként őriz. Most agyaltam a napokban, hogy visszaváltok a telefonos net szolgáltatóra Digi/Invitel, de 15 év alatt nem fejlesztettek semmit, 30-as net a max, amit adni tudnak, az meg röhej a mostani 500-ashoz képest. Árban ráadásul hasonlóra jönne ki a kettő. :D

Az USA-ban él ismerősöm, ő azt mondta, hogy náluk a 100-as net is már csoda kategória. Lehet, hogy nagyvárosokban jó a net, de vidéken ott is atom szar. Gondolom a többi nyugati országban is annak idején kiépült, aztán évtizedekig nem fejlesztették. Városokban meg már tolják az 5g-t...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19343) Frawly válasza inf3rno (#19342) üzenetére


Frawly
veterán

De, még azonos sávszélességnél is sokkal jobb a vezetékes net, értve ezen az UTP kábeles megoldást, mert sokkal kisebb a késleltetés, jobbak a ping-idők.

A nagy sávszélességű Wi-Fi-nak nem csak a pingje rosszabb, de csak 5GHz-en elérhető, ami miatt meg az effektív hatótávolság lecsökken. 2,4 GHzen javul, de akkor meg kötve vagy a n-hez, ami ekkora frekin max. 150 (vagy talán 300) Mbit/sec-et támogat, és ezen is osztozik a fel/le sávszél. Ettől nagyobb sebességekhez megint 5 GHz kell, és visszajutunk a bűvös körbe.

Egy normális kábeles megoldásnak, rendes routerrel vagy switch-csel sose lesz párja. Főleg nem ilyen szolgáltatói fos routeren. Sajnos az angolok ilyen igénytelenek, drága itt kint a net, és még ilyen ADSL, HDSL szinten vannak megrekedve. Otthon meg mi „panelprolinak” vagyunk minősítve, de meg jajj Balkán, nagy csóróság, de töredék áron befigyel a 100 meg 1000 Mbites DIGI LAN net, meg 120-250-500 Mbites UPC Fiber Power. M.o.-n falvakban van olyan net, mint itt Angliában nagyvárosokban. Magyarázom is léptem-nyomon angolkáéknak, hogy rájuk nézve égő.

Ez ilyen semmiből semmi sem lesz, szarból várat nem lehet építeni. A Wi-Fi kényelmes, mert nem kell vezetékkel bajlódni, ami nem mindig opció. De ha opció, akkor a sebesség miatt érdemes vele bajlódni.

(#19344) Apollyon válasza Frawly (#19343) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Powerline adaptor.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19345) zoltanz válasza Dhampir (#19341) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Én is használok még PC-t mindennapokban, önszántamból, de inkább csak a nosztalgia miatt.
Más ha munka miatt kell elővenni a PC-t.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#19346) Frawly válasza #20749568 (#19340) üzenetére


Frawly
veterán

De, tudják a kódot, csak a főbérlőnek jött vissza asszonykája (otthon telelt Ghánában, de a koronajárvány miatt a határok le voltak zárva, és csak most tudott visszajönni), aki nem emlékezett rá, és félregépelte párszor. Biztos az övéké a táblagép, látom, hogy a csóka már évek óta használja. Tehát nem lopták vagy ilyesmi. Most volt az első alkalom, hogy lezárt nekik, és gyorsan kellett, mert nem tudtak netezni. Nem volt idő fórumokon kérdezni, le kellett nyomni azonnal.

Mondom, nem is lett volna ez baj, ha az libidevice-akármihez lett volna rendes user manual. Írta volna, hogy mi az alap workflow, amivel használod, mit indítsd el terminálban (terminálos alkalmazás, nem GUI-s), honnan tölts milyen ROM-ot, stb.. De mivel nem ír semmi ilyet, így csak hosszú idő lett volna mindent kigooglizni, vagy kifórumozni.

Annyira kétségbe voltak esve, hogy net nélkül maradnak, hogy gyorsan összevették ezt a HP 8470p-t is, aminek látszólag semmi baja, patent, patika állapotban van, se egy karc vagy kosz rajta, működik, csak a HDD döglött ki benne, ezt is meg fogom csinálni, gurul lefelé hozzá a Win10, aztán pattan bele egy 240 gigás Adata SU650 (nem egy combos SSD, de Win10 + alap böngészéshez untig elég), amiért csak minimális aprópénzt számolok fel nekik, és meg lesz javítva az is. Felpattinthatnék rá egy Archot KDE-vel, nem lenne nagy munka, de mivel teljesen laikusok, lehet nem örülnének neki, meg ha legközelebb befosik az iPad, akkor jól fog jönni, hogy windowsos gépük van a háznál, amin biztosan fut minden, ami kellhet. Ezzel nem lesz gond, sztenderd üzleti laptop, mindene szabványos (UEFI van csak Windowshoz kötve, de az is kitrükközhető).

(#19347) totron válasza #20749568 (#19340) üzenetére


totron
addikt

Sosem értettem mi ez az ökoszisztéma. Senki nem fejti ki, csak buzzwordként szerepelnek vele a fórumokon. Élőszóban még nem hallottam, ami miatt kimondottan szerencsésnek érzem magam. Főleg mostanában nem értem: külön pöcköket kell venni az USB-C kibővítésére, inkompatibilitás több rétegben az alap agyfaszokon felül. Miben koherensebb, mint egy fekete laptop összekötése egy fekete mobillal?

Bizonyos töltőcsatlakozó és akksipúposodás miatt eléggé berágtam a márkára. Jó, vannak új modellek, új fingszelek is fújdogálnak, de az agykuki valahogy mindig újratermelődik, meg jelenik új arccal. Van ipadem, macbook prom is, az ipadet használom néha, hogy az a user lehessek aki antitálentumsága ellenében is fényesen emelkedett használati élményét éli meg az Apple-szűrön keresztül eszközölt tecsnikai világnak és ahogy írád, nem tud, nem is akar foglalkozni a lelkivilággal - aztán persze hamar megunom. Most megint kiszabadul Frawly a pincéből, letépve láncait és jól megmondja, hogy ja, ja, totron, ez a te elsődleges identitásod, hát látod, mondtam én. Mondjuk én azt érzem, hogy a random mezei-egyszeri fekete cuccok párosításánál nagyságrendekkel kevesebbet kell gondolkodnom, mint az Epl ökoszisztéma alkalmazni akarása közben - és ez a példa tökéletesen mutatja mekkora buzzworddel is ülünk szemben.

(#19348) ubyegon2 válasza Frawly (#19335) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Illetve jó hír ubyegonnak, hogy megtapasztalok egy HP Elitebook 8470p-t, ezt is a háztulaj vette, de meghalt neki benne a HDD, így teszek bele SSD-t, igaz Win10 kerül rá, mert az volt rajta.

Az fasza! Nagyon jó volt ill még azóta is működik napi használatban, de nekem a 8570p után már kicsi volt, mikor kezembe került. Win 10 van rajta....óóóó B+++++, mert nem lehet leszedni róla! :D

Háztulaj párszor rosszul írta be az Ipad Air 2-őn a jelszavát, letiltott neki az eszköz.

Remélem nem vagy akkora marha, hogy puszira csinálod meg a beduin baromnak! Normális net vagy 2 hét albérleti díj kedvezmény. Nem vicc! Vigye már el szervizbe és meglepődik majd. Mi alapján csinálnád ingyen? Mert Te meg tudod csinálni? És? Ő meg tud neked lakást kiadni, mert van neki! Ingyen kapod? :N

Ja hogy még az Elitebookot is megcsinálod nekik! B+ ingyen laksz egy hónapot simán, ha nem, 6 emeletes marha vagy! :K Mozambiki majom, egyáltalán ismeri a betüket? Europában ez az afrikai majom jó pénzért adja ki egy europainak a lakást, amit kapott Europától. Ma ne rasszistázzon le senki, mert elküldöm a picsába simán. Ilyen idióta a legtöbb nyugati birkaország. :W

[ Szerkesztve ]

(#19349) ubyegon2 válasza zoltanz (#19337) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Itt mindenki iOs-es

Bütykös lófaszt. Nem mindenki sznob. :D

(#19350) inf3rno

Látod a sárga csillagot már? Ha igen, jelezz léci, mert visszacsinálom megint. ;)

(#19344) Apollyon

Ilyenre gondolsz?

TP-LINK AV1000 Wireless Dual-Band AC750 TL-WPA7510 Powerline adapter KIT

[ Szerkesztve ]

(#19350) inf3rno válasza F34R (#19322) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja szerintem is egy darabig a hibridek lesznek az elfogadható alternatíva. Villanyosnál vagy túl kicsi a hatótáv vagy túl drága a kocsi, és a töltése sem megoldott.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.