Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19601) totron válasza cigam (#19600) üzenetére


totron
addikt

Jó, akkor nem keresem. De akkor fájlalása se legyen az elkapatott kezdőknek! Az olvasás már meg van tanulva, azt gondolom. Jómagam sem voltam híve a RTFM kultúrának, de tengernyi visszaélést, lustaságot, értelmetlenségbe hajló lustaságot láttam kezdő részről. Amivel ha meg foglalkoznak - akár rosszallás formájában - az csak erősbíti a jelenséget. Ez egy felülírhatatlan dinamika. Senki nem azt mondta, hogy egy instant kérdésre kapd elő a lexikont. El van baszva ez a fogyasztói társadalom: a reklámok elhitették a felhasználókkal, hogy a mindent is azonnal megkapod, nulla tanulással, ami nyilvánvalóan egy lehetetlenség, de mint az istenhit, ez is olyan: nem indoklod, kérdőjelezed csak űzöd. Linuxba való belefolyásnál pedig pont ezt illik levetkőzni.

(#19602) Apollyon válasza totron (#19601) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A másik meg, hogy ugyan 15 évvel ezelőtt még valóban erős lett volna az RTFM, de ma már minden fent van az interneten, minden is. Ha valami nyomorod van, akkor elég nagy valószínűséggel megtalálod gúgliban/youtubeon a választ.
Ha valamit nem értesz, nem tudod hogy kell csinálni, megtanulod gúgliból /youtube videóból a módját. Mondjuk nem várnám el, hogy ezzel feltétlenül tisztában legyen mindenki, pláne nem az 50-60 felettiek. De egy tizenhuszonéves találja már meg a választ magától a "hol kell bekapcsolni" szintű dolgokra.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19603) inf3rno válasza cigam (#19600) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja hát egyszerűbb várni, hogy az embert kiszolgálják. Én is azért szoktam kérdezni a manual olvasgatása helyett, csak egy szint felett már nem érkeznek válaszok, vagy olyanok jönnek csak, amiken látszik, hogy nem ért hozzá az illető. :S

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19604) totron válasza #20749568 (#19579) üzenetére


totron
addikt

Én meg egy az egyben erre számítottam, de tényleg. Hiába, na, nem tudok tévedni. Lohasztó következetlenséggel meghebehurgyált ismertető. Android verziók témái alaposabbak jóval, azok mennek. Az étteremben is azt okos kérni, ami épp elöl van, amit a többi is fogyaszt. Ez nem olyan, mint egy egyedi karóra, ami eleganciás kis különcséget kölcsönöz viselőjének, itt csak a múltban vagy funkciótévesztésben ragadtság van. Rétegműfaji írástól ennyit szabad elvárni, minden másra ott a fősodratú kollektívközösködés, aktuális néptermékkel.

(#19605) Frawly válasza totron (#19573) üzenetére


Frawly
veterán

Egy tápon nem csak a W-okkat kell nézni. Hanem hogy hány ágon, hány Ampert ad le, mennyire egyenletesek a feszek, ebbe mennyire szól bele a terhelés, melegedés, erről külön grafikon is szokott lenni mellékelve. Számít, hogy van-e benne elpukkanás és túlfesz elleni védelem, meg hogy milyen a hatásfoka.

Tényleg jó tápoknál táposak az ágak, jól terhelhetők egyenként is, komponensek felül vannak méretezve, magas hőmérsékelten is tartják csúcsterhelés közelében az egyenletes névleges feszeket (jó a reguláció) és a jó hatásfokot, van bennük egy csomó védelem, így esetleges zárlat, tápmegpusztulás nem visz magával semmit.

Plusz a drágább tápok általában modulárisak, amik kábelmenedszmentben, ház szellőzésében is sokat segítenek, meg általában a minőségibb tápokon a hűtés is jobb, halkabb.

A Chieftek már régóta nem számít jó márkának. Plusz nevenincs tápoknál nem szabad bedőlni, hogy hú, 750-1000W-os, az még nem jelent semmit önmagában.

Az alaplap mellett a táp a gép legfontosabb alkatrésze, ezen nem szabad spórolni, mert felesleges kockáztatás, szarrágás. Használtan már egész jó áron lehet 450-550W-os minőségi tápokat kapni, ha nem futná az embernek újra.

(#19606) Frawly válasza Apollyon (#19602) üzenetére


Frawly
veterán

Az RTFM azért kell, mert ha mindenki kérdez, és mindig el van ugyanaz mondva, akkor csak termeljük vég nélkül az információs szemetet, zajt. Ezért írok én is állandóan kisregényt, hogy egy helyen legyen benne minden felmerülő szempont, meg ne legyen semmi félreérthető, félig levegőben lógó.

Ha van egy központi manual, kellően részletes, tagolt, elengedő példával, akkor annak elégnek kéne lennie, pl. Arch Wiki. Nem kell mindenféle fórumon meg videó alatti kommentben 1000× megkérdezni meg leírni ugyanazt. Meg kell tanulni figyelmesen olvasni, a leírtakat tudni értelmezni.

Általában a legtöbb fórumon a topikok 99%-ában ugyanazok a kérdések-válaszok sorakoznak. Ezek tipikus sablontémák. Nem csak Linuxnál, pl. tápos, SSD-s topikokban is így van, az emberek nem hogy a topikösszefoglalót nem olvassák át, vagy a topik legutolsó oldalát, de sokszor elég lenne 1-2 hozzászólást visszaolvasni, maguknak is kérdezési időt spórolnának, nem kérdeznék meg ugyanazt állandóan.

Manapság külön probléma, hogy az emberek kialvatlanok, sietnek, kapkodnak, türelmetlenek, emiatt a figyelmi idejük, koncentrációs képességük erősen lecsökkent, nem köthető le a figyelmük, nem tudnak, nem hajlandóak összefoglalókat olvasni, szöveget értelmezni, inkább kérdeznek-kérdeznek, és válasznak is csak olyan fogadnak el, ami max. 1-2 sor, pár mondat, ami ennél hosszabb, az szépen ignorálva lesz. Nem csak fórumhsz-nél, blogpost-nál, de videónál is ez van.

Elég megnézni a YouTube-on a videók alatti kommentszekciók. Írja a baromja, hogy a videó készítője így téved, úgy téved, mert az, ami 3:21-nél hangzik el, az így meg úgy nem igaz, közben meg a videóban 15:31-nél meg 20:22-nél külön kitérnek arra, amit leír, csak úgy kommentel az illető, hogy nem nézte végig a kib***tt videót. Pedig még arra sem foghatja rá, hogy olvasni kell, meg nehéz a szövegértelmezés, mert videóként van a szájába rágva, háttérzenével, vizuális effektekkel, B-rollokkal, átvezető animokkal, hogy lekösse a figyelmét még a fogyatékosoknak is.

(#19607) totron válasza Frawly (#19606) üzenetére


totron
addikt

Mért nem döglenek meg akkor, ha 2 mondat a maximum kapacitás? TikTok videónál is ki van írva a 8(!!) másodperces videó elejére, hogy várd végig. Anyád. Ez nem figyelemzavar, hanem idiotizmus, amibe részben bele születtek, de akkor is.
Nem azért írsz kisregényt, hogy meglegyen egy helyen, hanem mert szükséged van arra, hogy írj.
A táp témát meg tudom, de vajon a telefon túlsó végén lévő fejében mi lehetett, a szándéka mi lehetett, sosem tudjuk meg.

(#19608) Frawly válasza totron (#19607) üzenetére


Frawly
veterán

Lehet idiotizmusnak is nevezni, attól még tömegjelenség. A táptémát nem tudom, ti kérdeztétek mitől lehet sz*r egy táp, leírtam. Azért kisregényként, mert nekem van rá szükségem, egyébként elfelejteném, meg belehalnék a magányba, és nézegetnem kéne helyette ubyegon gólyáit. Most jól lebuktam.

Mindegy is, akit érdekel a táptéma, átfárad a táptopikba. Ahol nem kell az én kisregényem olvasni, helyette egy egész topikot kell, vagy opcionálisan az utolsó 1-2 oldalt, meg az összefoglalót, ott konkrétan segítenek adott pénzkeretből normális tápot venni, olyat, ami tényleg nem szutyok, hanem bírja a strapát, adott konfigra vetítve van benne upgrade-tartalék is.

Ámbátor szerintem a táp jelentősége csökken. A modern hardverekben a szilikon egyre kisebb csíkszélességen készül, egyre kevesebbet fogyaszt (hacsak nem valami extrém hardver, mint a 28-64 magos HEDT/szerver proci, meg a csúcs GPU-k), meg az átlag desktop gépekbe sem kötögetnek be annyi kacatot, mint régen, 1-2 SSD, 1 HDD és kifújt, nincs floppy, nincs ODD, nincs rakat HDD, így egy modern tápnak kevesebb szutykot kell delejezni.

Szívás előfordul így is, pont az eGPU topikban volt most egy emberke, aki R9 390-es AMD kártyát akart hajtani, ahhoz keresett tápot. Ez egy nagyon energiaéhes, régebbi kártya, csúcsterhelésen bekajálhat 285W-ot is, és ráadásul 8+6 pines csati kell neki, ami nem minden tápon van, bár lehet Molex-ből is elosztózni, de akkor is extra nehézség. Egy modern kártyának viszont csak fele ekkora fogyasztása van.

(#19609) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Na már a discord is felült a sötét sjw vonatra. Próbálom ezt az elmebajt nem figyelembe venni, de az arcomba tolják és erőltetik, mint egy vallást.
Lehet már képernyőt is megosztani discordon, és mivel amúgy is ott voiceolunk, nem indítunk már külön teamviewert. Erre a k@cs@g discord az arcomba tolja, hogy harcolnak a feketék oldalán a fehér elnyomás ellen, linkelvén ezt a cikket: bleh

Nagy betűvel írni hogy black, meg a többi dolog, most ennek az a célja, hogy fehér emberként a ká anyámat nekem? Hogy tudom nem felhúzni magam ezen, amikor lassan mindenhol az arcomba okádják ezt a szemetet? Ti hogy tudtok ezen csak úgy átsiklani, van erre valami trükk? Nem lehet kapni erre valami teát a boltban, vagy bármit? :DDD :U

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19610) ubyegon2 válasza Apollyon (#19609) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

egy baj van, hogy amit az a 4 rendőr csinált, az valóban elítélendő, de ami azóta megy a paraziták meg az elmebeteg szélsőbalosok szervezésében, azt már rég le kellett volna állítani. Mi lesz ott, hagyja az állam, hogy elkezdjék az egész országban terrorizálni a fehéreket meg a rendőröket? Ez már nem rendőri feladat, vissza kell őket vonni, nem kéne megvárni, míg az egész országból hippitanyát csinálnak. Azzal, hogy hagyják eszkalálódni, egyre inkább divat lesz mindenütt ez a mozgalom. Sajnos Trump a választások miatt nem teszi a dolgát, de lassan a muszlim/néger Londonban is elkezdik csapatok térdeltetni a fehéreket? Ez kellett ide Európába is, milliószámra hozni a földimajmokat. Ki a jóqrvannya meri lerasszistázni a fehéreket, amikor a tetves paraziták letérdeltetik a fehéreket? Milyen alapon kéne letérdelnie bárkinek is bárki előtt? Ki is a rasszista akkor? Majd a sok okos liberális másképpen látja ezt, mikor az ő jobbmódú környezetét is elkezdik feldúlni a paraziták. :(((

Sajnos ez ellen nincs semmilyen tea. Hatékony lépések lennének erre, ami lesz is majd, de akkorra már sokkal kierjedtebb lesz az egész, így a megoldás sem lesz túl baráti. Vagy tartsák meg az autonóm területüket. De akkor maradjanak ott, tartsák fenn magukat.

[ Szerkesztve ]

(#19611) Frawly válasza Apollyon (#19609) üzenetére


Frawly
veterán

Ebből nekem is elegem van. Mindenhonnan ez folyik, fekete tüntetés, elnyomás, harc a rasszizmus ellen, stb.. Tévé, rádió, YouTube, stb.. Nagyon unom már.

Egyelőre változatosság kedvéért B-variációban most a reading-i késelés is megy. Ott is megy a polkorrektkedés, hogy jajj, líbiai, ne bántsuk, ne legyünk rasszisták, meg menekült szegényke, nem tehet róla. Az a 3 ember sem, akit halálra késelt.

(#19612) inf3rno válasza ubyegon2 (#19610) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem értem, hogy miért kell hagyni, hogy ez eszkalálódjon a végtelenségig. Simán polgárháború lehet a vége.

Buliban hasznos! =]

(#19613) inf3rno válasza Apollyon (#19609) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem látod rosszul, ez tényleg egy vallás, vagy inkább egy szektára hasonlít. Fácsén már valaki valami olyasmit írt, hogy a fehérek mindig csak hülyeségeket beszélnek valami tök nem politikai dologra. Ránéztem a profil képére ő is fehér szivárványos háttérrel. Visszaírtam neki, hogy a fényképe alapján ő is fehér, úgyhogy ezek szerint ő is hülyeséget beszél. :D Nem is értem ezt az egészet. Mindenesetre ideje lesz beruházni egy olyan cégbe, ami hormonokat állít elő, hogy feketévé változtassa a fehér embereket is. Azt hiszem a jövőben ennek nagy divatja lesz, ha ennyire meghülyülnek az emberek. :D

Én közben x év után vissza szoktam a kávéra. Most már napi 3-nál tartok, és nem unom. Rájöttem közben, hogy különböző szörpökkel is lehet édesíteni, most pl bodza szörppel iszom, tegnap meg levendulával ittam. A kiwi szörp nem ment hozzá annyira. A narancs gondolom jó lehet, mert a narancslés kávé is jó. Kicsit olyasmi ez, mint a csoki. A zöld teához is jól megy amúgy a mézes tej, ha valaki tea párti. Azt is lehet keverni bizonyos ízesítőkkel, mert csak úgy natúr egy idő után unalmas.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19614) F34R válasza inf3rno (#19613) üzenetére


F34R
nagyúr

Nekem semmilyen szinten nem megy a kave.. sot meg a zold tea sem... koffienre erzekeny vagyok.

(#19615) inf3rno válasza F34R (#19614) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha hasmenésed vagy szívdobogásod lesz tőle, az egy idő után elmúlik, ahogy hozzászokik a szervezeted. Érdemes először kisebb dózissal kezdeni. Ha nem napi szinten tolod, akkor viszont nem fogod tudni megszokni.

Buliban hasznos! =]

(#19616) ubyegon2 válasza inf3rno (#19612) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az is lesz, de minél később akarnak ennek véget vetni, annál hatalmasabb, visszafordíthatatlan károk lesznek. Az egy dolog, miket rombolnak le addig és hányan halnak meg, de hogyan fognak élni egy területen ezután a más rasszbeliek?

Itt van Németországi eset is, a poltopik PC még rácsodálkozik, hogy itt lehet összefüggés,,,,,,? Meg kéne értetni a távoli nyugodt kertvárosi környezetben élő liberális PC népekkel is, hogy oda is el fognak jutni ezek az események, na akkor is helyeselni fogják azokat?

A sok liberális és szivárványos nem fogja fel, mi lesz ennek a vége? Mennyire kontraproduktív lesz minden a végén, ahhoz képest, amit eddig megszoktak? Vissza fogják sírni majd a mostani időket. Nagyon kilengett most az inga, de lassan a végponthoz ér és nem középen fog megállni, ha elindul visszafelé. :N

[ Szerkesztve ]

(#19617) Frawly válasza F34R (#19614) üzenetére


Frawly
veterán

Koffeinre mindenki érzékeny. Senki nem azért tolja, mert szereti. Nekem sem azért az folyik az ereimben, mert annyira odavagyok érte. Hanem mert kell, nélküle nem lenne erőm végigcsinálni azokat a rohadt nehéz napokat, amilyenjeim vannak. Igen, szar az íze, keserű, egészségtelen, főleg nagy mennyiségben, de nincs mit tenni.

(#19618) F34R válasza inf3rno (#19615) üzenetére


F34R
nagyúr

Regebben toltam rendszeresen, es nem mult el, sot az ejszakai fentmaradasok is megvoltak.
Feszultebb, idegesebb voltam, allandoan porogott az agyam, nem tudtam rendesen pihenni soha.. Es a legjobb az egeszben, nem akkor fejtette ki hatasat mikor kellett volna.

#19617) Frawly
En mikor kellett megoldottam massal, nem olyan hatassal de megoldottam.

(#19619) lionhearted válasza Apollyon (#19609) üzenetére


lionhearted
őstag

Én értem, hogy neked eleged van, hogy mindenhol ez megy, de most már itt is ez megy, mert behoztad. Köszi.

Tegnap még működött...

(#19620) Apollyon válasza lionhearted (#19619) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem behoztam, hanem az ellenvéleményemet fejeztem ki, ami merőben más, remélem megérted, köszi.

(#19618) F34R: koffeines cuccot nem szabad lefekvés előtt 6 órával bevinni. Mert ugyan aludni fogsz tudni tőle, de kimarad a REM fázis, ami a pihentető alvás. Ez vonatkozik a kólára is, amiben ugyan nincs annyi koffein mint egy kávéban, de ha megiszol két litert, az már számottevő. :D

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19621) ubyegon2 válasza Apollyon (#19620) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor valaki a covid témát idehozta, eléggé nehezményezted.
Azért az ellenvélemény hangoztatása az igen szorosan a témával kapcsolatos, nem?

Engem is igazítottak el pont itt, mikor erős ellenvéleményem volt o1g-vel kapcsolatban, szóval mint látod, már ott tartunk, hogy mindenkinek van olyan téma a fejében, amit nem szeretne, hogy ott legyen. Érződnek már az utóhatások mindenkinél.

(#19622) lionhearted válasza ubyegon2 (#19621) üzenetére


lionhearted
őstag

Bár nyilván ez egy offtopic, de az ellenvéleménye igencsak személyes, saját maga problémáit kivetítő... a megfogalmazott kérdés is: "Ti hogy tudtok ezen csak úgy átsiklani..."

Ha én ezzel kapcsolatban megfogalmazok bármit, automatikusan oldalt fogok választani egyszerű halandók fejében, amire szerintem amúgy senkinek semmi szüksége nincs. Arról nem is beszélve, hogy igen sekély az a jég itt, ami még nem személyeskedés, hiszen a személyes érzéseivel ugye nehéz vitába szállni objektív alapon.

Csak át kellett volna siklanom felette, már belátom.

Tegnap még működött...

(#19623) Apollyon válasza ubyegon2 (#19621) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Félig-meddig igazad van. De o1g nem jelenik meg a discordomon, másrészt abban a témában gyakorlatilag tehetetlen vagy.
Covidos topik is van, de a pánikkeltés ott is tiltott, mivel ugye itt ez ment (pánikkeltés), ami ellen felszólaltam.

Amúgy meg ha o1g-zni szeretnél, ott van a politika topik. Ja, mondjuk a blm téma is részben politika téma, de inkább mondanám afféle társadalmi, szubkultúrának, mivel egy kisebb csoport próbál nagy nyomást helyezni a többségre.

Másrészt ez a blm cucc globál probléma, és a struccpolitika itt méginkább káros, mint máshol. Ha érvényesíteni fogják amit akarnak (cenzúra), akkor az minden egyes embert a Földön érinteni fog.

Igazából csak szerettem volna kiírni a dühömet, nem vártam el feltétlenül hogy valaki reagáljon is rá, azért is olyan cinikus a vége.

Alapjáraton én szűröm ezt. Próbálom ignorálni, látok egy olyan hírt, elkattintok, bezárom, félrenézek, nem reagálok. De ha mondjuk nem jelenik meg már a discordomon is, akkor biztos nem jövök ezzel, nem hozom fel a témát.

(#19622) lionhearted: hajjaj, te itt totál félreértelmeztél valamit. Nincs gondom azokkal, akik nem fehérek, és biztos vagyok benne, hogy ezt az elmebajt ami manapság megy, minden épelméjű ember elutasítja (legyen az fekete, vagy fehér).
De arra is megvan az esély, hogy discordék (is) félelemből követték el ez az "oldalválasztást".

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#19624) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Jelen helyzetben mindkét reakció tolerálható, valóban minden felületen extreme módon túltolják az aktuális témát és érthető, ha valaki kiakad, ha már olyan felületen is a képébe mászik, ahol ez szokatlan. Az a gond ezzel a rengeteg online és media felülettel, hogy az emberek agyára mennek, sok esetben ők maguk csinálnak óriási ügyet abból, ami ugyan tényleg komoly problémára világít rá, de jóval hamarabb lecsengene túltolás nélkül.

Ilyen helyzetben az is elfogadható, ha valaki kiírja magából valahol és az is, ha más ettől lesz rosszul.

A covid téma az annyira sok változós, hogy ami két hónapja pánikkletés vagy éppen bagatellizáló volt, ma valóság és lehet holnap az ellenkezője lesz a valóság.

o1g meg sajnos az életünk szerves része.

Ez a blm meg.....no ez aztán nem egyszerű, viszont itt mindenkinek be kell látnia, hogy amivé lett ez a mozgalom vagy mi, azt nem lehet hagyni továbbgyűrűzni. És itt nem az Uncle Ben's átnevezésre meg a barna, fekete ragtapaszok megjelenésére gondolok. Eleve nincs sok létjogosultsága egy olyan valaminek, ami valótlan alapokra épül. Ha arról van szó, hogy a rendőrség erőszakosságán háborodunk fel, akkor honnan jön ez a rasszizmusra utaló blm?A rendőrségi erőszak, mint kiderült legalább annyira érinti a nem feketéket is. És ugyanúgy nem érinti a feketéket se, mint másokat sem, akik dolgoznak rendesen. Akiket érint, azok akik bűnöző, kábítószeres negyedekben élnek, kb egy orosz hadtest fegyverzetével egyenértékű fegyverzettel. Csoda, ha egy pisztolyos járőr egy felrikoltó nagymamát is szitává lő?

(#19625) totron


totron
addikt

Sötét csoki, 70+%, jobb, mint a kávé, kicsinálós koffein nélkül.

(#19626) ubyegon2 válasza totron (#19625) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Barna meg fekete.......mennyél innel el rasszista!!! :Y

(#19627) lionhearted


lionhearted
őstag

Pár napja jöttem rá, a nagy WD SMR RED hadjárat közepette, hogy a tavalyi BLACKfridayen lőtt külső seagate meghajtóm is SMR-es... így már világos, hogy miért tudott még "hosszú ideig" dolgozni, miután véget ért a másolás.

Az SSD rejtélyre még nem jöttem rá, rövid távon kicseréltem a korábbi 60gigás kingstonra (az is valami ócska verzió volt...), kapott egy btrfset, aztán várom a csodát. :)

[ Szerkesztve ]

Tegnap még működött...

(#19628) totron válasza ubyegon2 (#19626) üzenetére


totron
addikt

Én reménykedem azért valami önszabályozó folyamatban. Felhördülnek valami generált szaron, szarrá fosztogatják egymást, majd meg is eszik egymást, közben én meg a kerti kemencémben sütögetem a pizzériámat. Kivárom, míg megtizedelődnek, IQ 120 alatt nem marad senki és eljő egy jobb világ.

(#19629) ubyegon2 válasza totron (#19628) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Vagy elindulnak kerteket keresgélni, hol sütnek pizzákat és megengedik, hogy térgyen állva felszolgáld neki vagy/és levágják a fejedet! Mert azért sok probléma nem elhal, hanem Escalade lesz belőle, azt úgyis kedvelik a négerek.

IQ 120 alatt nem marad senki és eljő egy jobb világ.

Így azért nem sokan maradnának. :N Amúgy meg nem minden az IQ.

(#19630) totron válasza ubyegon2 (#19629) üzenetére


totron
addikt

Nem hát, de EQ-t meg nem lehet beléjük verni, EQ-t sem, újra kell születni inkább, ezért vesszen mind. Ne hidd, hogy nem gondoltam a vidéki fosztogatásra, de távol is vagyok, meg el is hessegetem ezt a gondolatot, tehát nem is fog bekövetkezni. Jó logika, én szeretem. Nem kell, hogy sokan maradjanak, csak a belterjességet sikerüljön elkerülni, no meg nőből legyen bőségesen.

(#19631) inf3rno válasza ubyegon2 (#19616) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A végén kb. az lesz Európában is, mint Izraelben. Ha úgy akarnak élni szívük joga. Szerintem a mostani kormány nagyobb részt emiatt nyeri sorra a választásokat, mert nem engedi be ezt a csürhét. Bár nyugatról így is bejöhetnének, de a többség inkább ott marad a jobb segélyek miatt.

Buliban hasznos! =]

(#19632) inf3rno válasza F34R (#19618) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Érdekes, nekem nincsenek ilyen gondjaim, ha iszok, akkor egy pár óráig éberebb vagyok tőle. Nem mintha szükségem lenne rá, vízzel és edzéssel ugyanezt meg lehet oldani, csak most éppen ilyenem van, hogy fogászati műtét után újra tudok kávézni, édességet enni, stb. anélkül hogy belobbanna a gyulladás, úgyhogy az utóbbi fél évben több édességet fogyasztottam, mint előtte 20 évig összesen. :D

Buliban hasznos! =]

(#19633) inf3rno válasza totron (#19630) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jóvan, a világ megérett a pusztulásra, na lapozzunk már. :D Amúgy ti szeretitek a téli szalámit? Szerintem rohadt hús íze van, egyedül pizzán tudom megenni jól átsütve, úgy kimegy belőle az aroma és inkább kolbászra hajaz.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19634) zoltanz válasza inf3rno (#19633) üzenetére


zoltanz
nagyúr

"Jóvan, a világ megérett a pusztulásra, na lapozzunk már."

Mint a Bukás film végén:
ezt csak egy kevés forradalmár terjeszti, egy elterelő hadművelet zajlik épp. Jön a titkos szuper fegyver. :DDD

Egyre ízetlenebbek, állagra is életidegenebbek a kaják, de legalább drágul.
Car kínai chili paprikát raknak mindenbe, se ízlés, se tartás.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#19635) Dhampir válasza ubyegon2 (#19559) üzenetére


Dhampir
félisten

Még régebben történt ez a félreértés:

A híres rapper felháborodott a Negro cukorkán

Azt olvastam, hogy a torok kéményseprőjét Pietro Negro-ról nevezték el, így lett Negro a termék neve.

A Negro szomorú kimúlása

A Negro cukorkát 1925-ben találta fel az olasz származású Pietro Negro Budapesten, akinek az a zseniális ötlete támadt, hogy a keménycukorka-termeléssel keletkező, egyébként kidobásra kerülő törmelékcukrot is fel lehetne használni, ráadásul egy rendkívül hasznos formában - toroktisztítóként. Bár újabban a rasszizmus vádja is felmerült a cukorkával kapcsolatban, láthatjuk, hogy a név nem a negroid rasszra, hanem az alkotó nevére, illetőleg a fekete színre és a kéményseprőkre utal, ezért még az aggyal rendelkező hiperérzékenyek számára is kevésbé lehet rasszista, mint mondjuk a Tom és Jerry rajzfilmek fekete takarítónője.

[ Szerkesztve ]

(#19636) F34R válasza inf3rno (#19632) üzenetére


F34R
nagyúr

Azigen. Mi lett vele? Igy jartal >>> :DDD

(#19637) ubyegon2 válasza Dhampir (#19635) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Na igen, rapper. Te meg én olvastuk, mert tudunk olyat és értelmezni is az egyszerű dolgokat főleg. A jellemzően makogó zenei műfaj kábszeres börtönférgek, bandák stílusa, itt a betűvetés ismerete és alap szövegek felfogása nem követelmény. Ha adsz neki egy linket mondjuk a szénhidrátok felépítéséről, azonnal rappelni tud majd erről, de a lényeget egy-két mondatban soha nem fogja tudni elmagyarázni, pedig elolvasta. Ha....

Megy a zenecsatorna napközben a TV-n és sok rapzene is van, na most aki már látta ezeket a luxus környezetben egyszálrucis popók, aranyak, autók és középen egy majom csillogó öltözetben......mikor a kamera mutatja az ábrázatát ezeknek, akkor lehet megérteni, hogy a rasszizmus nem a bőrszín miatt van!

A nagy rasszizmus elítélők jellemzően messze élnek a problémás népektől. Érdemes lenne 1000 nem rasszistát megkérdezni, kiket szeretne szomszédainak? Vannak skandináv családok, ezek hűvös csendes népek és vannak vidám dalos cigánycsaládok, ha utóbbiak lennének a szomszédok, sosem unatkoznának......szóval mindenki a saját pöcsével liberáliskodjon csak. :K

Ja és minap kijavítottak, hogy itt nem rasszizmus, hanem előítéletesség van. Ja.

inf3rno

Azóta nincs normális téliszalámi, mióta a Pick és a Herz ugyanott készül külfüldi ízetlen sertésú disznóból. Egyszer egy agyatlan riporter feltette a kérdést a Pick CEO-nak, hogy ugye csak magyar disznóból készül ez a remek hungarikum? Az ember először simán kiröhögte, aztán elmagyarázta, mint ahogy egy idióta jobbos média riporternek kell elmagyarázni.

[ Szerkesztve ]

(#19638) inf3rno válasza F34R (#19636) üzenetére


inf3rno
nagyúr

:C Már a fogammal? Valamennyire torlódott, aztán 15 éve halogattam a műtétet jóvanazúgy alapon. Most kivették mind a négy bölcsességfogamat altatásban, plusz volt egy ötödik fog is, ami még az íny alatt volt, azt is kivágták. Azóta rendben van. Egyszer-egyszer volt, hogy éreztem, hogy begyullad az ínyem, de olyan szájvizem van, ami egy pillanat alatt elintézi. Noszti prof ajánlásával [link]. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19639) inf3rno válasza ubyegon2 (#19637) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"A jellemzően makogó zenei műfaj kábszeres börtönférgek, bandák stílusa, itt a betűvetés ismerete és alap szövegek felfogása nem követelmény."

Na végre valaki, aki egyetért velem. :D Amúgy nem zenei műfaj, sokkal inkább versmondás szerűség. Valamelyik magyar rapper mondta is, hogy ő nem nevezné magát zenésznek emiatt. Ritkán találni köztük értelmesebbeket is. Amúgy valamennyire a tetkóra is ez a jellemző, de manapság már az is annyira divat lett, hogy már franc se tudja. Mindenesetre én nem varratnék magamra semmit.

"Az ember először simán kiröhögte, aztán elmagyarázta, mint ahogy egy idióta jobbos média riporternek kell elmagyarázni."

Jó tudni. Én mondjuk ettől még nem szeretem meg. az eredetit sem. Ha csinálni kéne, akkor is inkább vennék húst a hentestől meg rendelnék penész kultúrát hozzá valamelyik cégtől, hogy normális legyen. A felvágottakat se szerettem soha. Abból is agyalok egy ideje, hogy kipróbálom a házi készítésűt, hátha az fogyasztható.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19640) ubyegon2 válasza inf3rno (#19639) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Na végre valaki, aki egyetért velem.

Szerintem sokan vannak így, zenei műfajnak én se mondanám, csak éppen zenei csatornákon megy, emiatt sorolható ide, de sok itt leadott klippnek szintén nincs köze a zenéhez. Például Nóta TV meg társai nekem nagyon bejönnek, mert anno rájöttem, hogy mikor odakerülök valahogy, 1-2 pecig mozdulatlanul meredek a képernyőre, sokszor percekig nem tudom elkapcsolni, szóval kiderült, hogy ez teljesen kikapcsolja az agyamat. Hasznos tudni. :K

Ha csinálni kéne, akkor is inkább vennék húst a hentestől

Na de az a hús is ízetlen ám, szóval.....egyszerűen régen minden jobb volt, mert az volt, aminek hittük. Ízetlen összetevőkből nehéz hagyományosan jó terméket készíteni, hiába a fűszer.

Különben ez a téliszalámi egy vicc, mivel a Penny saját márkás terméke, a Karát csemegeszalámi ugyanott készül, mint a Pick/Herz, gyakorlatilag ugyanaz, csak negyedannyiba kerül. Házi készítésű dolgokat ilyen kitelepülős piacokon lehet találni, ezektől szoktam venni kolbit meg húsosszalonnát.

(#19641) F34R válasza inf3rno (#19638) üzenetére


F34R
nagyúr

Aham :)) :DD Chlorine Dioxide? Olyan mint a hydrogen peroxide mert az fain xD

(#19642) inf3rno válasza F34R (#19641) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kicsit olyasmi a zamata, mint a hiponak, nem mindenki bírja, de a hatás szinte azonnal érezhető. Kinyírja a bacikat, eloxidálja a toxinokat és elmúlik a fájdalom. Nagyjából ezzel húztam ki az utolsó 5 évet, ahelyett, hogy állandóan ecsetelésre jártam volna fogorvoshoz. Vettem még szájzuhanyt, hogy alámossak az ínytasaknak szájvízzel. Eleinte jobb volt tőle, de pár hónap után úgy tűnt, hogy bár a felszínen oké, de lejjebb nyomja a gyulladást az állkapcsomba, úgyhogy azt inkább abbahagytam. Addigra viszont már izomrángásom is volt az állkapcsomnál, úgyhogy inkább megműttettem mielőtt teljesen rámegy az idegekre, és valami visszafordíthatatlan károsodást összehozok az ilyen otthoni terápiákkal. Altatásban nem volt vészes a műtét. Utána szédelegtem egy pár napig, meg lent volt a vérnyomásom. Fájni alig fájt, nem is vettem be egyáltalán fájdalom csillapítót. Szerintem már nem sok fájdalom érző ideg maradt azon a részen, annyiszor volt begyulladva. Toltam a turmixot minden nap, aztán meg fogmosás és szájvíz. Ennyi kellett, hogy ne fertőződjön be. Ha jól csinálja az ember, akkor néhány hét alatt rá lehet állni a normális kajára valamekkora fájdalommal, néhány hónap után meg már kb. olyan, mint előtte. A kórházban ehhez a részéhez értenek szerintem a legkevésbé, úgyhogy örültem, amikor egy nap után kidobtak onnan. Szájvíz nem volt, kajának kitalálták, hogy egyek májkrémes kenyeret. Próbáltam egy harapást, de dőlt a vér a pofámból. Azóta sem értem, hogy hogyan jött ez az ötletük. Igazából nem is ezért mentem oda, hanem a sebészek miatt. A lábadozás részét meg tudom csinálni magamtól is, van már benne rutinom.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19643) Frawly válasza Dhampir (#19635) üzenetére


Frawly
veterán

Azt még tudni kell háttérsztorinak, hogy a latin, újlatin nyelvekben (nem csak az olasz, de spanyol, portugál, francia, még a román is) a negro nem niggert jelent, hanem simán a fekete színt, de mindenben, ruhán, használati tárgyakon, stb.. Tehát semmilyen negatív felhangja nincs, még akkor se, ha színesbőrűre mondják, mert bizony sem nem rózsaszín, sem nem hupilila, ahogy a fehér ember kifejezés sem rasszista. Tehát a Negro-cukorka nem csak azért lett így elnevezve, mert a cégtulajt így hívták, hanem mert fekete színű. Még magyarul sincs túlzottan negatív felhangja a néger kifejezésnek, itt is csak egyszerűen feketét értenek rajta. Ezek kicsit olyan semleges kifejezések, mint angolul a „black”. Egyedül az angol nyelvterület az, ahol rasszista kifejezésnek van minősítve mind a nigga’, mind a nigger. Azt kell érteni polkorrektkedő rapperkének, hogy ez csak az ő nyelvében rasszista kifejezés.

(#19644) inf3rno válasza ubyegon2 (#19640) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Annyira nem, elég jó a helyi hentes, meg faterral jóban van, és pult alól kap dolgokat. :-) A mangalica szalonna pl baszott jó, a múltkor kiültünk szalonnát sütni. Össze sem lehetett hasonlítani a hús disznóból készült szalonnával annyira puha és ízletes. :P Amúgy a trend az az élelmiszeriparban, hogy vizet adnak el neked, te meg megveszed, mert a vizes termékek olcsóbbak. Aztán persze kiderül, hogy azért van fele áron, mert a fele víz a drágához képest. Ez még az alap dolgokkal indult, mint felvágott, sajt, kenyér, utána elindult az is, hogy a húsokat teleinjekciózzák vízzel, vagy nagy nyomáson beléjük préselik, most meg ott tartunk, hogy a növényeket is már úgy nemesítik, hogy minél nagyobb legyen a víztartalmuk. Pl tegnap ettem főtt krumplit, és annak is a nagy része víz volt. A prémium termékek azonos kategóriában dupla vagy háromszoros áron még mindig olyanok, mint a régiek szerintem. Én párizsit, kenyeret, sajtot ettem jól mostanában is, de mindegyikből a legdrágább az. Sajtból nem vagyok benne biztos, hogy van most éppen jó fajta, régen az Óvári trappista, ami jó volt, de eltűntek azok a sajtok a Sparból. Párizsit olyan 10 éve kívántam meg egyszer, akkor bementem a bolta, aztán kértem, hogy adjanak a legdrágábból. Valami Délhús borjú párizsi vagy ilyesmi neve volt, és olyan volt, mint amit ruszki időkben ettem, sötétebb vöröses volt a színe a mostani fehér párizsikkal szemben, és megvolt a zsírtartalma is, meg nem száradt ki 5 perc alatt a napon, mint a mai vizezett fajták. Kenyérből is van egész tűrhető a szomszéd nagyvárosban. Igaz kezd az is lejjebb adni a minőségből, meg elég drága, úgyhogy azt inkább sütök magamnak. Zöldség, gyümölcs is a kertből jön nagyobb részt vagy piacról, esetleg ritkán a helyi nagykertől. Így egész tűrhetően el lehet lenni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19645) F34R válasza inf3rno (#19642) üzenetére


F34R
nagyúr

Szerintem nekem is lesz ilyen korom, mert kriminalisak a fogaim... persze nincs begyulladva, vagy hasonlok, a fajdalmak nagy reszet jol birom... szoval tudom mar milyen cucc kell ha vegkepp szakad a hur... hol lehet ilyet kapni egyebkent?

(#19646) inf3rno válasza F34R (#19645) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én innen szoktam venni a Dentalt, és azt higítom. [link] Nem használom folyamatosan normál esetben, csak ha érzem, hogy gond van. Nem is jó szerintem állandóan ezzel öblögetni, mert megöli a normál flórát is, csak akkor kell, ha tényleg szükséges. Valamennyit bomlik idővel, de a mostani már fél éve elvan az üvegében, és még van ereje.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#19647) F34R válasza inf3rno (#19646) üzenetére


F34R
nagyúr

Kosz, elmentem... Es miben masabb mint a Curasept vagy a Corsodyl?

(#19648) inf3rno válasza F34R (#19647) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát talán a legfőbb érv mellette, hogy az egyetemi tanárom cége gyártja, és nem valami multi, szóval magyar embert gazdagítok vele. Nálam még erős érv volt, hogy nincs tömény mentol íze, ami miatt a többivel szinte képtelen voltam öblögetni, annyira marták az ízlelő bimbókat. Bátyám érdekes módon azt szereti jobban, ezt a hipós cuccot meg ki nem állhatja, szóval ez is ízlés kérdése. A klórhexidin elszínezheti a fogakat, amitől barna foltosak lehetnek. A klórhexidin a sejtmembránt teszi áteresztővé, és úgy öli meg a bacikat, a klórdioxid meg olyan mértékű oxidatív stressznek teszi ki őket, amit már nem tudnak kompenzálni. Szerintem az előbbire könnyebben alakul ki rezisztencia, mint az utóbbira, különben az immunsejtek nem használnának hidrogén-peroxidot ugyanerre a célra. Az oxidatív stressz kezeléséhez a bacinak fel kéne halmoznia antioxidánsokat, ahogy az emberi sejtek teszik (C-vitamin, E-vitamin, stb.), az instabil membrán kezeléséhez meg elég a megfelelő fehérjéket betenni a sejtmembránjába. Amúgy mindkettő hat az emberi sejtekre is, de azok jobban tolerálják őket, mint a bacik. A klórdioxid jobban behatol a biofilmekbe, mint a klórhexidin, illetve a szövetekbe is behatol valamennyire. A klórhexidin jobban gátolja valamivel a lepedék képződést, mint a klórdioxid a szokásosan használt koncentrációban. A klórdioxid semlegesíti a kellemetlen szagokat és azonnal csillapítja a fájdalmat és a gyulladást, mert nem csak a bacikra hat, hanem az általuk termelt anyagokat is tönkreteszi. A koncentráltabbat én ezen belül azért szeretem jobban, mert be tudom állítani vele a töménységet. Igaz ennek van olyan hátulütője is, hogyha túl tömény, akkor lemarja a nyálkahártyámat is egy kicsit, nem csak a bacikat intézi el. Még azért szoktam ezt venni, mert töményen vattára cseppentve orrba is lehet dugni, és párologtatni. Szóval arcüreg, megfázás, stb. jellegű problémákon is segít valamennyire. Annyi hátránya viszont van annak, hogy vízben elnyeletett gáz, hogyha nyitva hagyod, akkor reggelre elpárolog az egész. Lehet még sebet is kezelni vele, valamivel jobb, mint a jód. Én úgy szoktam, hogy sebtapaszra cseppentem töményen, ahelyett, hogy cserélném folyamatosan a sebtapaszt, mint a jódnál. De ritkán használom erre, legutóbb fater elvágta az ujját disznóvágáson, és elkezdett begyulladni meg gennyesedni, arra működött. Normál esetben viszont elég a jód is és olcsóbb is ennél. Itt speciel szimpatikusabb volt a gáz, mert mélyebbre hatol, mintha lekenem jóddal. Kb. ennyiben más a kettő.

Buliban hasznos! =]

(#19649) F34R válasza inf3rno (#19648) üzenetére


F34R
nagyúr

Igy mar vagom, eleg alapos es ismeretterjeszto volt ez a valasz. :D Szoval minden esetben jobb egy olyan alkalomra mint a szajsebeszeti beavatkozas, vagy foghuzas, implantatum stb..

Normal oblogetesre mit hasznalsz? Ne tedd off-ba az offtopikba !! :DDD

(#19650) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Miért jó a 10-es számrendszer? Mikor processzor bármikor képes 12-es vagy 60-as (Babiloni) számrendszerről konvertálni. Szokni kell, de emberközelibb sztem a számok nyelvéhez.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.