Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18101) F34R válasza Rimuru (#18100) üzenetére


F34R
nagyúr

a csomagkezeloje nem ismeri... csak a ruby-ronn-t... azt meg honnan a kisujambol szivjam ki hogy NixOS-n ronn itt meg mas... latod gentoon-n is csak siman ronn.

(#18102) Rimuru válasza F34R (#18101) üzenetére


Rimuru
veterán

Ez azt jelenti hogy neked es Frawly-nak a megoldokepessege lvl0-an van?

Vigyázat, csalok!

(#18103) F34R válasza Rimuru (#18102) üzenetére


F34R
nagyúr

Mivel nem ezzel foglalkozok, csak az egyik terminal ablakban gitrol lehuztam, majd cargo-val probaltam buildelni.. lattam a dependencies-ben hogy ott szerepel a ronn, ettol tovabb nem mentem. Mas dolgom is van nem csak erre koncentralni. Ha eleve ugy indulok neki akkor valoszinuleg leforditottam volna.

(#18104) totron válasza Rimuru (#18102) üzenetére


totron
addikt

Te mindenbe beleugrasz időt és energiát nem kímélve? Nem-e találkoztál már elég elcseszett logikával és öncélú fércművel-e? -e

(#18105) Rimuru válasza totron (#18104) üzenetére


Rimuru
veterán

Neha igen, neha nem, attol fugg mennyire erdekes/szukseges.

Nem-e találkoztál már elég elcseszett logikával és öncélú fércművel-e? - ilyennel dolgozom minden nap. :DDD

Vigyázat, csalok!

(#18106) Frawly válasza lionhearted (#18094) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, most nyilván lebuktam, hogy az én hibám, hogy nem fordítható le másnak a dokumentálatlan ×4rja. Akkor legyen igazad, persze nem tudom mire fel, mikor te is csak kinyilatkoztatsz
1) konkrétumok, konkrét ellenpélda nélkül
2) nincs bizonyítékod, hogy lefordítható és hogyan lehet lefordítani.

De azért nyugodtan oktass ki, meg nyisd fel a szememet. Gyűlölet az nincs bennem, inkább csak te húztál fel ezzel a teljesen rosszindulatú célozgatásokkal meg beszólogatásokkal. Ez tény, hogy egy amatőr hobbi projekt, nincs rendesen karbantartva és dokumentálva. Lehet annyiból tényleg az én hibám is, hogy elvárásom volt vele kapcsolatban, pedig nem kellett volna, de ennyire szar kódot ritkán látok. Láttam már persze rosszabbat is, de az kifejezetten demo, meg proof of concept kód volt, meg programozási gyakorlat, vagy ki volt írva, hogy nagyon kezdeti stádiumban van, komolyan nem használható, a fejlesztő segítséget kér hozzá, társfejlesztőket keres, stb.. Ennél ilyet nem láttam, egy egyszerű CLI toolról van szó, azt hittem, hogy azért használható lesz, legrosszabb esetben némi bugosságot feltételeztem volna csak.

OKJ-m meg nem is kell legyen, mivel én nem publikálok kódokat senkinek, meg konfigfájlokat, stb. sem, nem véletlenül. Bár szerintem ilyen egyszerű CLI toolnak nekiállnék, én normálisabban összeraknám, ha meg nem, akkor meg nem tenném ki nyilvánosan, hogy másokat bosszantsak vele, megtartanám belső használatra. Másnak se javaslom, ha Karloszka szintjén van, hogy akármit is publikáljon. Vagy ha ki is teszi gitre, tegye publikussá, vagy írja ki, hogy másnak felhasználásra nem ajánlott egyáltalán, személyes projekt, egy személyes használatra. Semmi gond nem lenne azzal egymagában, ha valaki nem profi programozó, előfordul. Még azzal sincs, ha lelkes amatőr. Csak akkor ne termelje forráskódként a netre a használhatatlan információs szemetet, semmi szükség nincs rá.

Sőt, még az sem baj, ha valaki lelkes amatőr, és megpróbálkozik a kódja, projektje publikációjával, de akkor írja oda, hogy erősen alfa, béta, visszajelzések és tesztelés miatt teszi csak ki. Meg akkor próbáljon a profibbaktól tanulni, nézzen meg pár profi projektet, hogy ott hogyan csinálják a dolgokat, lehet belőle tanulni.

(#18107) Frawly válasza F34R (#18095) üzenetére


Frawly
veterán

Ááá, ne is szenvedj vele. Nem éri meg. Nem is azért mutattam, hogy segítséget kérek a forgatásához, hanem eltrettentő példának tettem be, hogy aki ilyesmivel akar próbálkozni a jövőben, az semmiképp ne így tegye. Lényegében a kérdéses projekt szerzője az egészet elbaltázva, minden ponton. Igazából már az sem érdelne, ha lefordulna, mert semennyire nem bízok már meg ilyen kódban, ilyen projektben, eljátszotta a bizalmam.

Egyébként azt elhiszem, hogy Rust-ban lehetne jobbat is írni. Ezt nem is mondtam. Ennek ellenére nem szeretem se a Java-t, se a JS-tet, se a Rust-ot, se a Pythont. Lényegében ezeknek az a baja, hogy megengedik, hogy kezdő programozó gányoljon bennük, szinte csábítanak rá az egyszerűségükkel, és ennek szinte mindig tuti gányolás is a vége. Pont ezért nem kéne túl könnyű nyelveket kitalálni, meg a kódírást annyira gyerekjáték szintjére könnyíteni, mert csak a sok fogalmatlan embert csábítják vele gányolásra.

Ezzel szemben ASM, C, C++-ból sokkal kevesebb amatőr kódot látni, persze ebben az is közre játszik, hogy általában nagyobb tudást is igényelnek, ezért amatőrök nem szívesen piszkálják, mert nehéz, nem értik, kudarcélményt okoz nekik, nem tudnak benne kedvükre gányolni. A másik oldalon viszont valóban ott van az, hogy aki tényleg jó programozó, annak a nyelv mindegy, mert bármilyen nyelven képes normális kódot írni, ami nem gányolás.

[ Szerkesztve ]

(#18108) Frawly válasza Rimuru (#18097) üzenetére


Frawly
veterán

Elhiszem, hogy kinyomoztad, és nálad lefordul. Minden elismerésem. Nagyon türelmes lehetsz, hogy még ilyen elcseszett kódot is kobogoztál. Persze a motivációm félreértetted, mert nem azért tettem be, mert segítséget vártam. Azért mindenképp kösz szépen, hogy foglalkoztál vele.

(#18098) F34R: az még nem is baj, hogy Void-on nem ronn-nak hívják. De ha a dokumentációt így kezdte volna, hogy most hasra ütve Building dependencies on Arch: rust, cargo, ronn, stb., akkor nem lett volna baj, nem nekem kellett volna mindent kinyomozni, hanem csak azt megnézni, hogy az általam használt disztróban mik ezeknek a megfelelői. Ez nem is lett volna probléma, mert múltkor a Termire is nehezen fordult, mindenféle függőségét egész máshogy hívták Voidon, mint Archon meg Ubuntun. De nem okozott gondot, mert nem volt annyira kibogozhatatlan projekt, annak ellenére, hogy Voidon szinte az összes függőségét máshogy hívták, meg voidos bug miatt nehezebb volt lefordítani. Hozzá vagyok szokva, hogy sok kód nem fordul, már van benne rutinom, hogy ennek hogy kell utánakeresni, függőségeket pótolni, hogy leforduljon, de nyilván van egy olyan alja szint, mikor az egész projekt akkora gányolmány, hogy nem éri meg vele szenvedni, mert annyi erővel már írhatnék magamnak egy normális kódot.

(#18109) Frawly válasza lionhearted (#18099) üzenetére


Frawly
veterán

Legalább sztenderd C kód, rendes makefile-lal. Annyiban erre is ráhúzható valóban annyi kritika, hogy a fordításával lehetnek gondok. Ugyanis valóban nem írják oda, hogy pl. Archon a függősége libxcb és xcb-util-keysyms, míg a fordítási függősége az xcb-util (ezek Voidon is állnak, csak -devel-re végződnek) és git. Ezt nyugodtan írhatnák, meg azt is, hogy sima make && sudo make install-ra fordul. Persze ez utóbbi mindenkinek egyértelmű, de sok harci ideget és frusztrációt megspórolna azoknak, akik nem rutinosak még ilyenben. Mondom, még az is segítség lehet, ha a git clone https://github.com/baskerville/sxhkd.git && cd sxhkd sorokat is odaírja. Dedó szint, a legtöbb embernek ez is egyértelmű, hogy a gitről fordítás így indul mindig, de akinek meg nem, annak megint segítség, és ingyen van +2-3 sort odaheggeszteni, se időben, se pénzben nem okoz nagy többletet. Egyáltalán nem gáz, ha egy doksi ennyire szájbarágós. Azért van, hogy minden lehetséges problémás pontra kitérjen.

Az sxhkd védelmére legyen viszont mondva, hogy az benne van szinte minden disztró tárolójában binárisan (ezért általában nem is szükséges forráskódból forgatni), illetve forráskódos tárolókban is, Gentoo, Arch AUR. Még a bináris tárolókban lévő fordítóscriptből is lehet puskázni minden disztrónál. Meg azért az is elmondható róla, hogy egy nagyságrenddel komolyabb projektnek néz ki. Nem azt mondom, hogy a létező legprofibb, meg legkorrektebb, amit valaha láttam, de azért megüti azt a szintet, hogy az ember szeme nem ráng be tőle, meg aki nem nagyon élhetetlen, annak nem lefordíthatatlan.

[ Szerkesztve ]

(#18110) 0xmilan


0xmilan
addikt

Ez egy tok fun topik volt regen... :(

(#18111) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Igen, kicsit sok feszülségkeltés. Én ha valakivel gonom van, privátban lerendezem. Sztem ez így korrekt, a barátság, komaság nem arra való, hogy másokat így kiközösítsenek ok nélkül. Ha nem megy, akkor azután levegnek nézem, ennyi.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18112) totron válasza zoltanz (#18111) üzenetére


totron
addikt

Frawly pörög, mint állat, sokan eleve az ilyen fennforgással nem tudnak mit kezdeni. Ezen felül szerintem magukra vette a srácok fejlesztő vénája, kritikaként értelmezhették. Sajnos az alap linux attitűd ilyen, illetve 0.1 lépésből hajlamos ilyen lenni: gyerekek vagy gyerek szinten megragadt lelkek reakciója és hobbija, a vitakultúra is olyan. Ha nincs így, az jó, de sajnos az évek az alatt a nincs ígyből láttam a kevesebbet, így, online. A jó hangulat megőrzése jellemzően nem linuxos téma: mire odaérnek a felek, már kinőttek a témakörből.

Személy szerint beleuntam mások szemetében való turkálásban, nyilván ez egyénfüggő, ki mit tart kihívásnak, milyen irányokat maxolt ki és mik állnak előtte.
Ugyanakkor az sem feltétlenül baj, ha orrakoppintás történik egy szolídabb módon, tanulságos a rájövetel olyanra is, hogy azt hittük: a világ a hülye, de mégsem. Sokszor persze ettől még a világ a hülye.:P A kódolás-alkotás sem kivétel a birkaság, infantilisság alól, így sok értelmetlenség, másolódik és keletkezik öncélú koncepciótlanság, a net meg ugye mindent elbír. Van igaza mindegyik félnek.

(#18113) Rimuru válasza totron (#18112) üzenetére


Rimuru
veterán

Csak ismetelni tudom magam. :P (teljes context)
mar hulyesegeket sincs kedvem sokszor kijavitani. Tegnap kivetelt tettem ebben a topicban Frawly eseteben

Neha olyan szintu dolgok kerulnek elo ebben a topicban is mint hogy lapos a fold.

Tegnap is volt egy gyongyszem hupon

Vigyázat, csalok!

(#18114) lionhearted


lionhearted
őstag

Térjünk akkor vissza a jó öreg kontentre, itt a tavasz, fontos a mozgás.

Tegnap még működött...

(#18115) zoltanz válasza Rimuru (#18113) üzenetére


zoltanz
nagyúr

“Neha olyan szintu dolgok kerulnek elo ebben a topicban is mint hogy lapos a fold”

Lapos, és boszorkányok is vannak, múltkor valami ráolvasásról, látóasszpnyokról olvastam az egy topikban. :)

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18116) cigam válasza zoltanz (#18115) üzenetére


cigam
félisten

Az pedig valós problémára megoldás, ugyanis, még kérdezni sem tudnak a zemberek. Néha még meg is sértődnek, hogy harapófogóval kell kihúzni belőlük az információt, és úgy viselkednek, mintha perceken belül kötelező lenne bárkinek is válaszolni/megoldást kínálni a problémájukra.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#18117) zoltanz válasza cigam (#18116) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Nem tudom egyesek miért akarnak Linuxot telepíteni. Eleve úgy állnak hozzá, hogy szar lesz, de én megpróbáltam. :DDD

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18118) F34R válasza lionhearted (#18114) üzenetére


F34R
nagyúr

Igaz, inkabb nezzunk ilyen szep liliomot :P

(#18119) zoltanz válasza lionhearted (#18114) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Jól kivan seggesedve. :)

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18120) Frawly válasza totron (#18112) üzenetére


Frawly
veterán

Igen, ez a baj, hogy sértésnek vették. Az elég szomorú, hogy páran ezt a fejlesztői hozzáállást még védelmükbe is vették, meg elkezdtek rajta személyeskedni. Nem gondoltam volna, hogy ebből ilyen hosszú szál lesz, mert eleve nem lett volna túl nagy horderejű kérdés. Gányolt hobbiprojekt, szégyenfalra való, bedobtam gyorsan. Jobb topik meg nem volt neki.

Elhiszem, hogy ilyen részletességgel, ez a fajta tartalom sokaknak nem tetszett, de azt is érteni kell, hogy az ördög mindig ilyen részletekben van elrejtőzve, és pont ezek az apró, bosszantó technikai dolgok, amik a szoftverfejlesztést, meg az egész szoftver használhatóságát érdemben befolyásolják.

(#18113) Rimuru: a JS-tet én se tartom sokra. Ennek ellenére arról elismerem, hogy sokáig szükséges rossz volt, mert a korlátozott statikus HTML leírónyelvbe csak ilyen hekkeléssel lehetett dinamikus helyi tartalmat vinni, nagyon primitív hekkelésből fejlődött ki az egész, a végeredmény meg nem lett épp csodálatos. Normális, fordított, optimalizálható nyelv nem játszott, mert oldalrenderelés közben azonnal kell a tartalmat interpretálni, olyan gyorsan, hogy a felhasználó észre se vegye, nincs idő fordításra várni. Bár ez az LLVM-mel meg a webassemblyvel változni fog valószínű.

[ Szerkesztve ]

(#18121) ubyegon2 válasza Frawly (#18120) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Igen, ez a baj, hogy sértésnek vették.

Már bocs, hogy belepofázok, de mi a lóf*szt vesz bárki sértésnek azon, hogy valami urdu nyelven hablatyolsz igen sokat!? :DDD Nem mondtad, hogy birka, aki nem érti mit kinlódsz itt össze! Bár szerintem az se sértő. Totál értelmetlen hsz-eket váltottatok, ez tény, de kit zavar. Ufftopik nem?

az ördög mindig ilyen részletekben van elrejtőzve

Nono! Ezt ne csináld, eddig azt papogányoltad, hogy a systemd meg a potterkoma az ördöng maga! Most meg hirtelen a minimalizmus nokedli cli-s vackaiban van az ördöng? Fene se érti, de nem logikus. :Y

Az mondjuk tény, hogy ha még nem vagy becsavarodva, akkor nem ártana valami lazább elfoglaltságot is beiktatnod. :K

[ Szerkesztve ]

(#18122) F34R válasza ubyegon2 (#18121) üzenetére


F34R
nagyúr

:DDD :DDD :DDD

(#18123) sh4d0w válasza F34R (#18122) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

+1

https://www.coreinfinity.tech

(#18124) inf3rno válasza Frawly (#18120) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem kell a JS-t mentegetni. Lehetett volna nagyon is jó nyelv, ha nem olyan emberek ülnek az ECMA szabványkészítői között akik. Igy egy rakás szar mondom ezt úgy, hogy 97 óta használom a nyelvet, és az elején még szerettem, valamennyire talán még most is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#18125) Rimuru


Rimuru
veterán

Ugyis gondolkozom Gentoo levaltasan, lehet megtalaltam a kovetkezo rendszerem? :)
KNOME

Vigyázat, csalok!

(#18126) Siriusb válasza Rimuru (#18125) üzenetére


Siriusb
veterán

Ezt így késő este muszáj volt?! Lefáradtam. :DDD

(#18127) ubyegon2 válasza Siriusb (#18126) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Április elseje van. Ennyire elszoktunk már ettől a jó kis naptól?

(#18128) inf3rno válasza Rimuru (#18125) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A KNOME nem csak a DE neve? Én azt hittem az OS Knomodor, és csak 64 bites változat készül belőle.

Buliban hasznos! =]

(#18129) Apollyon válasza inf3rno (#18128) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Sikerült letölteni? :D

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#18130) Rimuru válasza Apollyon (#18129) üzenetére


Rimuru
veterán

Ekcsolli pritti izi to dawnlod.

Vigyázat, csalok!

(#18131) 0xmilan válasza Rimuru (#18130) üzenetére


0xmilan
addikt

Kent fuul mi. Mar ismerem a yt video azonositot :P

(#18132) lionhearted válasza 0xmilan (#18131) üzenetére


lionhearted
őstag

Mondjuk ez már önmagában jelent valamit... :D

Tegnap még működött...

(#18133) inf3rno válasza Apollyon (#18129) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, alul van a letöltő link. A másikra is próbáltam kattintani, de valamiért nem működik rendesen. Majd küldök nekik hiba bejelentőt, hogy ugyanmár csinálják meg, mert szerintem ezért van annyira kevés letöltésük a distrowatch-on.

Buliban hasznos! =]

(#18134) Frawly válasza ubyegon2 (#18121) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt szerintem csak páran, a laikusabbak közül vettétek ennyire mélyen a lelketekre, mert nem értettétek miről volt szó. Igazából nem volt ez olyan nagy ügy. Nem fordult le forráskódból egy kisebb hobbiprojekt, és betettem ide a topikba okulásra. Ennyi, nem kell bele semmi többet látni, nincs senki becsavarodva. Nem nagy ügy, mint írtam, láttam már rosszabbat is. Végül is sok időt nem tettem bele, kb. 30-45 percet.

A minimalizmus most annyiban érintett, hogy a bloatabb megoldásokat nem kell forráskódból pörgetnie usernek, mert azok benne szoktak lenni a legtöbb disztró tárolójában már lefordítva, mivel többen használják, elterjedtebb. Meg még annyi az összefüggés, hogy a bloatabb, fullosabb GUI programok bonyolultabbak, és annyira nagyon amatőrök nem nagyon próbálkoznak, hogy abban a műfajban gányoljanak, legalábbis ritkább, inkább csak a webes fejlesztésnél jellemző. Általában komolyabb GUI-s projekteket nagyobb cégek és alapítványok visznek, Gnome projekt, KDE közösség, GIMP, Red Hat, Google, Cannonical, Mozilla, ezek meg vannak olyan nagyok, hogy annyira nem tudnak teljesen amatőrök lenni, mivel céges stratégia mentén fejlesztenek, meg hivatásos fejlesztőket meg tudnak fizetni, többet is, van hozzá kellő tőkéjük. Na meg ott a Linux kernel, az is egy nagyon nagy projekt, sok fizetett fejlesztővel, meg ott Torvalds személye is garancia, hogy ilyen Karloszka-féléknek esélyük nincs a kódba teljesen szemetet beletolni, mert Linus be sem emeli az ilyen commitokat, törli őket lényegében egy kattintásra, azt is annyira villám gyorsan, hogy nyekkenni nincs idejük.

A minimalizmussal semmi baj nincs egyébként. Csak sikerült most kifognom egy amatőrebb projektet, aminek nem a minimalizmus volt a baja, hanem hogy amatőr fogott bele olyanba, amihez nem sok affinitása volt. Azért nehogy ilyen alapján vetítsünk ki téves következtetéseket.

Annyiból egyébként a githubot, gitlabot, stb. git-es oldalakat annyiból tartom felelősnek ilyen szempontból, hogy bárki feltölthet rájuk bármilyen amatőr szemetet, nincs moderálás, nincs minősítési rendszer, nem lehet írni hozzá kritikákat. Pl. az Arch AUR-ba is bárki feltölthet akármilyen szemetet, de mégis ritkán marad fent ilyen, mert az Arch fejlesztők törlik, ami rosszindulatú kódos, meg annyira gányolás, a maradékot meg a userek minősítik, hozzá lehet szólni minden AUR scripthez a saját aloldalán, és ott jelezni szokták, hogy ha elavul, nem lehet valami külső oldalról egy részét letölteni, nem lehet működőképesre megjavítani, így más már nem fogja letölteni, mert kapásból látni fogja, hogy egy használhatatlan hulladék. Ha meg menthető kód, akkor meg szokták írni a felhasználók, hogy mi kell hozzá, hogy leforduljon.

Ilyen gites oldalaknál viszont nem lehet minősíteni, nincs moderálás. Elvileg felhasználók nyithatnak Issue-kat, bug reportokat, de azt a projekt fejlesztője vagy törli, vagy nem, vagy kezd vele valamit, vagy nem.

Ilyen programkódoknál is kéne lennie pont olyan minősítési rendszernek, mint az imdb-n, tv.com-on, meg az appstore-okban, ahol lehet értékelni a szoftvert, meg felhsaználók véleményt írhatnak róla, hogy a többiek okuljanak belőle. Ahogy pl. Amazonon, eBayen is szokás értékeléseket hagyni, a termékre és az eladóra vonatkozóan is, meg lehet a csalókat, és inkorrekt eseteket jelenteni. Na, ez kéne forráskódoknál is.

[ Szerkesztve ]

(#18135) sh4d0w válasza Frawly (#18134) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Ledobtam a láncot...

https://www.coreinfinity.tech

(#18136) zoltanz válasza Frawly (#18134) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Github-on pontosan nem tudom milyen előéletű program vannak.
Gondolom ezek közül sok alfa-béta (se) stb. Esetleg a fejlesztő sem tehet róla, amíg nincs stabil kiadás, lehet csak a gép fordít egy Nighlty verziót a nap végén, oszt annyi.
Én is csak kutakodás, szájhagyomány útján ellenőrizve, mérlegelve telepítek onnan bármit is.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#18137) 0xmilan válasza sh4d0w (#18135) üzenetére


0xmilan
addikt

Csak most? :D

(#18138) Frawly válasza sh4d0w (#18135) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, sajnállak is nagyon. De ez van. Értem, hogy nem értesz egyet, de amíg nem tudsz ellenérveket, addig egyéni szocproblémád lesz.

(#18136) zoltanz: mindenféle van. Ez nem is baj, természetes, ilyen oldalakon mindig is ez volt. Ahogy írtam, AUR-ban is ez van. Viszont ahol tudják ezt felhasználói visszajelzésekkel és minősítésekkel kezelni, ott ez a negatív hatás nagyon lecsökken. Sőt, sok esetben nagyon sokat számít, ha a fejlesztő dokumentálja rendesen, nem csak a telepítést, hanem a projekt állapotát is, pl. hogy még nagyon alfa projekt, mindennapi használatra nem ajánlott, csak proof of concept. Akkor sincs vele semmi baj, reálisan lehet kezelni.

(#18139) sh4d0w válasza Frawly (#18138) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

De, tudok sok ellenérvet, de veled teljesen felesleges vitázni...

https://www.coreinfinity.tech

(#18140) cigam válasza sh4d0w (#18139) üzenetére


cigam
félisten

+1

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#18141) ubyegon2 válasza Frawly (#18134) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ezt szerintem csak páran, a laikusabbak közül vettétek ennyire mélyen a lelketekre, mert nem értettétek miről volt szó. :K

Ammongyuk igaz, hogy igen laikális vagyok, de én például akkor se vettem volna a lelkemre, ha picit is értenék hozzá vagy egyáltalán hozzászóltam volna a szóbanforgó thread-hez. :N

Ezeket a Karloszka-féle dolgokat persze simán kerülném, anno Windows-Carlosca kalaúz verziókkal volt tele a magömleny is. :P

A minimalizmussal semmi baj nincs egyébként.

Nincs. Mondta valaki, hogy van? Már a BMW meg az Audi is kezdi ezt szorgalmazni lábihajtányainál:


(#18142) Frawly válasza sh4d0w (#18139) üzenetére


Frawly
veterán

Teljesen felesleges is vitázni valóban, az ellenérveidről kiderülne, hogy nem állják meg a helyüket. Egyébként sem velem kell vitázni, ha annyira erre a Karloszka-szintű dolgokra vagytok itt többen kiéhezve, akkor tegyétek fel ezeket a szutykokat. Engem nem zavar ki mit használ. Csak az szokott zavarni, ha valaki nyelvileg fogyatékos, és nem bírja normálisan leírni a dolgokat, a többiek meg falkaszellemben a védelmére is kelnek, hogy jajj ne bánsuk szegénykét, nem tehet róla, hogy retardált, a polkorrektség megkívánja, hogy jár a simi a fejecskéjére. Ezért hurcolták meg anno Torvaldsot is, mert ezekről a gányolókról mindig nyíltan megmondta a véleményét, nem kertelt, bele is gázolt a lelki világába a sok gyépésnek, akiket most véd a CoC meg HR.

A dokumentálás pedig fontos. Azért lenne git-en is minden projektnek főoldala, amin a readme.md szokott tipikusan megjelenni, pont azt a célt szolgálva, hogy aki nem ismeri a projektet, először talált rá, az azonnal lássa, hogy mi ez, mire való, hogy kell forgatni, milyen függőségei vannak, hogy kell konfigolni, stb.. Tudom, normálisan nem lehet leírni, mert az égő, mi lenne már, ha mindenki normálisan lekommunikálna mindent.

Egyébként meg de. Van egy olyan rossz hírem, hogy a programozás szakma nagyja nem is abból áll, hogy vered be a kódot az editorba, meg összerittyented az algoritmust, hogy menjen, épp hogy leforduljon a kód. Ez még a kisebb része. Nagyobb része koncepció, verziókezelés, dokumentálás, debug, hibakezelés, optimalizáció, sztenderdeknek, API-knak megfelelés, stb.. Ez utóbbiakat sokat tekintik töltelék bullshitnek, pedig pont ezekben lenne a lényeg, ezeken a pontokon szokott elválni a sz@r a víztől, ahogy kulturált vidékeken szokták mondani. Lehet velem egyet nem érteni, csak ez a tényeken nem fog változtatni.

Itt többen azt hittétek, hogy csak hőbörgés. Közben meg egy szarra hívtam csak fel a figyelmet. Még a Rust-tal sem lenne igazából bajom, ha valaki nem gányol belőle, használható a benne írt szoftver, engem aztán elég kevéssé érdekel, hogy ki írja, meg miben. Ez a C/C++ csak egyfajta preferencia, hagyományos, sokat bizonyított felállás, ez a CLI műfaj nem igényli, hogy újra feltalálják a kereket. Persze próbálkozni lehet újrafeltalálással, csak ritkán van jó vége. Jelen esetben Karloszkáé se egy sikersztori. Szaladjatok is megvigasztalni szegényt.

[ Szerkesztve ]

(#18143) totron


totron
addikt

Az igénytelen/gyermek/optimalizációt hírből sem ismerő kódereket nem buktatja meg az élet iskolája, el kell fogadni, illetve el kell kerülni őket. Terápiaként írja meg magának és a világ számára ugyanarra a megoldást aki szeretné, ezzel felülfertőzve a rossz élményeket és közösségi teret.
Legyen már valami új légyszi, mert annyira rossz a menet, hogy nem bírom abba hagyni a topik olvasását, magamtól viszont fantáziátlan vagyok bármit is behozni. Hiába, a hum offiszban kevés az inger, nem triggerelődik az agy, elhal a kreativitás is.

(#18145) ubyegon2 válasza #20749568 (#18144) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Karantén? Az még nem is kell hozzá.

És akkor ezen most sírjak vagy röhögjek?

Mindeki nyugodjon le a csába!

[ Szerkesztve ]

(#18146) totron válasza ubyegon2 (#18145) üzenetére


totron
addikt

Orosz verzióban láttam ilyet, helikopterről ment a szentelés. Mi hatékony már. Halálos vírus esetén hentelésnek mondanánk.

(#18147) ubyegon2 válasza totron (#18146) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Oroszok ha valami beindul, akkor azok keményen nyomják. Putyin is kemény, mint a vídia, nem egy o1g kategória.

(#18149) totron válasza #20749568 (#18148) üzenetére


totron
addikt

Szerintem ez is a játék (hatás) része. Járvány idején legitim hányni.

(#18150) ubyegon2 válasza #20749568 (#18148) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Épp ma kezdtem besokallni én is ettől amúgy. Ráadásul itt kifejezetten érdeke is o1g-nek, hogy az emberek csak ezzel foglalkozzanak. Próbálok ismét nem rákkattanni a hírportálokra. Mindkettő miatt, szerintem o1g kicsit veszélyesebb, mint a virus.

Egyébként sem lehet az adatokból semmiféle következtetést levonni, csak a hüledezés megy miattuk. Mégis hogyan számoljunk, ha valahol aznap 800 halott van, ha amúgy békeidőben 1600 volt az átlag? :F

Ahol gyenge az eü, ott qrva nagy gazdasági károk lesznek a görbe elnyújtása miatt, ez tény. Más tény nincs. Eddig.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.