- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Rimuru #12299 üzenetére
Az attól függ, mit tekintünk eredeti pizzának. Ha valóban a nápolyi-félét, akkor abban az időszakban már volt paradicsom rá. Ha egy korábbi formáját, akkor valóban nem.
Egyébként meg szerintem minden népnek megvan a pizza-, melegszendvicsfélesége, nem olasz találmány, csak az olaszoké terjedt el a világban, de ma már nem sok köze van ahhoz, annyi maradt meg jellemzően, hogy kelesztett, nyújtott, kör alakú vékonytésztán készül. De ma már készítik mindenhogyan, szögletesre, bagettre, kenyérszeletre, ki meddig merészkedik. Ugyanez a feltétre, ott is kb. csak a sajt és a paradicsom állandó, a többi összetevő szabadon választott. Nyilván, ha egy olaszt kérdezel, szerinte ezeknek már semmi köze nincs az eredeti pizzához. Ahogy a kínaiak is erősen meglepődnek, mikor először térnek be nyugati kínai étterembe „kínai” kaját enni.
-
Frawly
veterán
válasz
sh4d0w #12294 üzenetére
Lestek el kajákat, indiaiaktól, kínaiaktól, afrikaiaktól. Esznek amerikai dolgokat is. Inkább ez nyugati kajakultúra, hogy a nyersebb, natúrabb ételeket eszik, nem sütik-főzik-fűszerezik agyon. De szerintem túlzásba esnek vele, a másik végletbe. Nem is igénytelenségnek mondanám, inkább jellemző rájuk egy bizonyos fokú egyszerűség, puritánság. Meg ezt szokták meg.
-
BoB
veterán
LOL
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12292 üzenetére
Nem sózom túl, annyit teszek rá, hogy legyen íze az egésznek. Lehet a videón tettek rá, csak azt a részt nem mutatták, mivel az már elfogyasztás előtt történt, ami nem része a receptnek. Borsot azt rendesen tett rá.
Én mindent sütésnek tekintek, ami nem főzés. A lényeg, hogy nem ajánlják megsózni, mivel keményszik tőle a hús az elkészítés alatt.
A nápolyiak nem érdeknek túlzottam, ők ehetik felőlem a natúr üres pizzájukat, nem sajnálom tőlük.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12290 üzenetére
Ja, a Tesco Value pizzánál. A rendesnél fel van pakolva rá egy tonna hús, gomba, vagy kolbász, de olyan rendesen, hogy mikor megemelsz egy szeletet, konyul lefelé az egész.
Nekem angoloknál az furcsa, hogy fűszertelenül esznek mindent. Vagyis van benne fűszer, de olyan keveset tesztnek bele, hogy alig van íze. Így jól meg kell sózni, borsozni, az a minimum, erre meg szörnyülködnek, hogy hova fűszerezem el. Nem értik meg, hogy a kajába kell íz is. Azt hiszik, hogy ez valami kulturális eltérés, de mutattam már egy-két angolkának ilyen fentihez hasonló jenki videókat, ahol tisztességesen, magyar módihoz hasonlóan fűszerezik a dolgokat. Arra hümmögtek, hogy hát izé, de akkor se, az túl sok fűszer.
Egyébként ebbe a fenti jenki videóba szintén a sózás az egyetlen, amibe bele tudnék kötni. Előtte nem sózza, csak fűszerezi, ez világos, mert nem akarja, hogy sütéskor cipőtalppá keményedjen a hús. De utána sem látszik, hogy megsózná. Se a paprikát, se a gombát, se a húst.
-
Frawly
veterán
válasz
Rimuru #12288 üzenetére
Így van, a hagyma is édesíti a húsételeket, még akkor is, ha nincs karamellizálva, meg pl. a zöldségeknek is van egyfajta édesítő hatása. De van sonkából is mézes pácolás. Ananászos pizza is teljesen okés, néha jó változatosságnak.
Meg angoloknál szintén dívik az áfonyaszósz, ez eszembe sem jutott. Bár az inkább savanykás, mint édes. De pl. öreganyám nem angol, és ők az Alföldön szintén meggyszószt esznek a húsokhoz savanyúság helyett.
-
Apollyon
Korrektor
A cukrozott hús egy kiszabott elmebaj. Legalább annyira, mint a csokiöntetes bacon.
Még amikor tizenéves voltam, akkor még megettem a hawaii-i pizzát, ugye sonkás pizza ananásszal a tetején, de ma már nem tetszene. Bár még ez is jobban, mint az áfonyaszószos húsizék, na az már tényleg egy gasztro terror. -
Frawly
veterán
Áá, nem csak amcsi sajátosság. Angolok is ketchuppal eszik a szalonnát. A majonézt is rakjuk húsokra, abban is van cukor. Vadasokhoz barna mártásban is van. Van, aki a húslevesbe is tesz egy kockacukrot. Van egy szint, ameddig nem édes lesz, hanem ízfokozóként működik. Nyilván nem annyit tesznek rá, vagy bele, hogy édesség legyen belőle. Amikor eszed, nem fogod édesnek érezni.
Úgy látom a két vén fószer kifejezetten jól tud főzni. Szerintem a cukor csak azért ment a tetejére, hogy jobban megbarnuljon, vagy benttartsa az ízeket. Esetleg kicsit karamelizálódjon. A húsadaggal is egyetértek, ez a burger, 15 centis, 3 ujj vastag, nem olyan nyamvad szarok, amit éttermekben adnak, hogy ki van kloffolva papírvékonyra, meg van neki svábosan mutatva. Ez, amit összeütöttek, zaba a köbön.
Simán verném is befelé, de nem csak az egyiket, hanem mindkettőt, jenki tyúkok meg koppanának rendesen, hogy nem maradt nekik semmi. Opcionálisan benyomható rá egy jó kis cowboy kávé
-
bambano
titán
-
Frawly
veterán
Én semmit nem matricázok össze. Még azt az Intel Spectre Inside matricát is leszedem, amivel a gép jön. Nem esztétikailag van vele bajom, mert elférne a matrica, de ahogy öregszik a gép, és válik le a matrica, az alatta lévő terület el fog ütni ahhoz képest, ahol nem fedte matrica. Így az egyenletes kopás miatt szedegetem le, és ugyanezen okból nem ragaszgatok rá saját matricákat sem.
-
-
0xmilan
addikt
válasz
Rimuru #12262 üzenetére
Nekem a GoLang meg a JS se tul relevans + kifejezetten nem vagyok a matricazos tipus; sot amirol csak lehet, mindig leszedem. Az otthoni PC-re nem sok ertelme lenne, a ceges laptopot meg nincs kepem osszeragasztani
szoval lehet, hogy a telefon hatlapjara kerul majd valami.
-
0xmilan
addikt
unixstickers.com
Most $1 a pro pack + free shipping -
Frawly
veterán
válasz
bambano #12255 üzenetére
Bocs a lámaságért, de ehhez mit futtassak? A netet vezeték nélküli routerről kapom. IPv4 és IPv6 is aktív. MTU 1500, MSS 256 jelenleg. Ahogy olvasom, vagy a sysctl.conf-ban vagy az iptables-ben kell belebarmolni. Valami könnyebb metódus, amivel az oldalt tudnám tesztelni?
Azt sem értem, ha ezek a default értékek nem jók, akkor miért csak az imgur nem megy? A többi oldallal nincs ilyen problémám.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12244 üzenetére
Nincs keveredés, végre jól érted. Megvették a szerót ezzel a halom SSD-vel, de úgy voltak vele, hogy nem csak használják, hanem videótémának is jó, megmutatják, hogy ők nem gurigáznak sz@rral (meg lehet a szponzori árengedmény miatt is, hogy egyfajta reklám legyen).
A másik részét is jól írod, általában a tesztelt termékekért nem kell fizetniük, azt a gyártó ingyen küldi, és sokszor nem is kéri vissza. De az ilyen nagy kosár cumónál nem játszik.
-
BoB
veterán
Na valami jó hír is: [link]
-
0xmilan
addikt
Egyertelmuen fake, mert normalis hacker nem hasznal Unity-t.
Amugy en is htop-pal torok be minden szerverre. Nincs itt semmi latnivalo.szerk. Szurnyu ez az uj reddit layout. A regi verzioban pont a custom CSS miatt (is) volt jo ez a sub. Erre most ugy nez ki, mint az osszes tobbi.
-
BoB
veterán
Mekkora gagyi: [link]
-
bambano
titán
válasz
Frawly #12241 üzenetére
oké, itt lesz egy kis keveredés.
ha az a videó szerinted arról szólt, hogy vettek maguknak egy szervert, meg egy kosár ssd-t, majd a hecc kedvéért levideózták, mielőtt betolták a saját cuccukba, akkor igazad van.
azt viszont nem hiszem, hogy a tesztelésre kapott cuccokért fizetniük kellene. -
Frawly
veterán
válasz
bambano #12236 üzenetére
Hidd el, hogy megtartották. Későbbi videójukon is látszik, mikor a szerverszobájukat újították fel hangszigeteléssel, meg rendbetették a sok szerver közötti kábeldzsumbujt (hétvégén keresek hozzá linket), hogy még mindig megvan nekik ez a sok SSD-s szerver, használják mindennapos szinten. Van mellette egy sok tera HDD-s szerverük is, de arra már csak a készen vágott anyagot archiválják el. Vágáskor viszont az SSD-s szervert használják.
Szerintem bőven van pénzük ilyen cuccokra. Ők eleve nagykeráron vagy gyártói áron kapják, meg még abból is marketing miatt nagyobb árengedményeket, nem úgy mint Átlag Pisti Karakószörcsögről, aki lehúzó, 27%-os Viktor-áfás, 1 USD=1 EUR=500 Ft átváltási áron veszi kiskerből egyesével. Plusz el tudják boltolni pénzért azokat a cuccokat is, amiket a gyártók nem kértek vissza, meg bevételük is van rendesen (nem véletlen tudnak ennyi embert foglalkoztatni, meg nem minimálbért meg közmunkás bért fizetnek nekik, elhiheted). A 8K-s kamerát valami rettenet horror áron vették, azt sem ingyen kapták, nem adták vissza, ahhoz képest egy ilyen sok SSD-s szerver szinte filléres. Ilyen stúdiófelújításra is százezer dolláros nagyságrendekben öltek pénzt, gondolod, akkor pont egy ilyen SSD-szerver okozna nekik gondot anyagilag?
-
0xmilan
addikt
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #12236 üzenetére
Hat, en nem hiszem, hogy visszakernek, ha nincs benne olyan ujitas, ami titkos, vagy esetleg valamilyen modon veszelyes. Bar, ha titkos, akkor meg nem adjak oda. Szoval... minek kernek vissza? Kidobnak ugyis. Max, ha a marketinges harmadunokatestverenek az unokajanak a gepebe kell 12. Akkor visszakerik.
-
bambano
titán
válasz
Frawly #12235 üzenetére
tehát szerinted a nagy, sokmilliárdos bevételű, böszme nagy marketing költségvetésű intelnek nem éri meg/nincs lehetősége egy tesztre adni 24 ssd-t, bezzeg a kicsi, kis marketing költségvetésű cégnek van lehetősége megvenni???
tévedés. ha elolvastad volna a hsz-t, amire válaszolsz, akkor olvastad volna azt is, hogy az a kérdés, a cucc a teszt után maradhat, vagy visszakérik. tehát továbbra is az a véleményem, hogy a cuccot nem vette meg a Linusmedia, hanem kapták, és ha szerinted az intel nem ad ennyit, akkor az a megfejtés, hogy teszt végén visszaadják.
mondjuk engem érdekelne, hogy hogyan adják vissza a látható sérüléses csomagolásban, de mindegy.
mindennek eldöntéséhez vegyük figyelembe, hogy a Linus média cuccai a legnagyobbak közé tartoznak, a 7. legfontosabb info tech csatornának számítanak a tecsőn. Az elérése kb. akkora, mint a komplett káeurópai mezőny.
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12228 üzenetére
Akkor nem értünk egyet. Két szervert, meg egy egész halom ilyen SSD-t egyik cég sem ad oda ingyen örökbe. Ezt szerintem saját pénzből vették, és használják is a mai napig. Legfeljebb szponzorálás meg reklámozás miatt kaptak valami nagyobb árengedményt, de az ilyen volumenű cucc senkinek nincs ingyen. Akkor sem, ha valóban nagy raktáruk van, mert ha csak 1-1 tesztpéldányról van szó, azt sok gyártó nem kéri vissza.
(#12227) F34R: 8K-ban rögzítenek és vágnak, de a YT-ra FullHD-ben meg 4K-ban nyomják fel. Mutatták videón, és tényleg jobb minőségű a 8K-ban rögzített/vágott, de 4K-ra leskálázott videó. Ezzel a megoldással játékok is élnek, hogy magasabb felbontásban renderelnek, aztán skáláznak le a megjelenített felbontásra, emelve ezzel a képminőségen, fokozva pl. az antialiasing hatását.
(#12226) BoB: alapvetően az ilyen I/O teljesítményt a fájlrendszerek fogják vissza. BSD is azért lassúbb, mert ZFS-t használ egy csomó szolgáltatással. Egy alap linuxos fájlrendszer tényleg gyorsabb, én is azt használnék ilyen célra. Viszont sokan a BSD-hez a ZFS miatt ragaszkodnak.
Apropó, ha már Clear Linux. Látom, hogy a Phoronix mindig győztesnek hozza ki sebességben. Megéri ezt mindennapos fő desktopnak használni? Van vele valakinek tapasztalata?
-
F34R
nagyúr
egyszer a github, masszor a gitlab...
Today, we’re happy to announce we've been collaborating with Google to make Kubernetes easy to set up on GitLab. Now, with our native Google Kubernetes Engine integration, you can automatically spin up a cluster to deploy applications, with just a few clicks. Simply connect your Google account, enter a few details, and you're good to go! GitLab will create the clusters for you. The clusters are fully managed by Google and run on Google Cloud Platform's best-in-class infrastructure.
This also means you can easily take advantage of GitLab Auto DevOps. This feature does all the hard work for you, by automatically configuring CI/CD pipelines to build, test, and deploy your application. To make use of Auto DevOps, it used to be necessary to have an in-depth understanding of Kubernetes, and you had to manage your own clusters. Not any more!
With the integration between GitLab and GKE, we’ve made it simple to set up a managed deployment environment on Google Cloud Platform and access our robust DevOps capabilities. That’s all the benefits of fully automated code quality, security testing, and deployment, with none of the headache of managing and updating your clusters (Google does that all for you!). More than half of developers and 78 percent of managers in our 2018 Global Developer Report agreed that automating more of the software development lifecycle is a top priority for their organization. We hope that this integration gives you a head start, by offering automation out of the box with Kubernetes and Auto DevOps.
What’s next for GitLab?We’re not just excited about offering this integration for you to use, we’re excited to use it ourselves! We’re already in the process of migrating GitLab.com to Google Cloud Platform. For us, the primary reason to migrate was because it has the most mature Kubernetes platform. By moving, we get access to security functionality like default encrypted data at rest, a broad, ever-expanding list of localities served globally, and tight integration with our existing CDN for faster caching. Be on the lookout for more information on our migration as it progresses.
Get seamless integration with GKE and $500 credit for your projectEvery new Google Cloud Platform account receives $300 in credit upon signup. In partnership with Google, GitLab is able to offer an additional $200 for both new and existing GCP accounts to get started with GitLab’s GKE integration. Here's a link to apply for your $200 credit.
Join Google and GitLab for a live demoOn April 26th, join Google’s William Denniss and GitLab’s William Chia for a walkthrough of the new GKE integration. You’ll learn how easy it is to set up a Kubernetes cluster, how to deploy your app using GitLab CI/CD, and how GKE enables you to deploy, update, and manage containerized applications at scale.
Szoval inkabb migralok valami self-hosted-re.
-
bambano
titán
válasz
Frawly #12225 üzenetére
Az esetek zömében showmankedik, pont ezért nézzük.
Vannak ritkábban esetek, amikor saját magával is kitol, azokat a videókat külön szeretjük
pl. amikor leoltja a szerverszobát egy csatlakozó kihúzásával, meg hasonlók.
pl. amikor elment csajozni, akkor is a fesztivált csinálta, hogy milyen nő az, akinek kiépített vezetékes gigabites hálózat van a házában. (ha valaki véletlenül nem tévedne át magától, az megkeresheti a gizi cápával úszkálós blogbejegyzését)
"Abban biztos vagyok, hogy ez céges pénzből ment, nem szponzor adott ennyi SSD-t.": én is teljesen biztos vagyok benne, hogy ez szponzorált cucc volt, két combos supermicro barebone szerver meg egy kosár ssd, ennyit nem vesz meg egy videó kedvéért. a kérdés az, hogy a lomot utána vissza kellett-e adni vagy sem. mert abból, hogy mekkora raktárat kellett építeniük, mikor végre irodát tudtak bérelni, az következik, hogy sok tesztcucc ottmarad náluk.
-
Frawly
veterán
Szerintem csak az eszét játssza meg showmankedik. Annyira nem hülye, mint mutatja magáról. Az, hogy leejtette többször is az SSD-ket, nem jelent semmit, kikapcsolt állapotban ezek elég jól bírják az esést, egy nyák pár chippel, alig pár grammot nyom műanyag- vagy fémházzal együtt, nem törik össze. Ez is előnyük egy HDD-hez képest. Ejtettem már le én is többször (legutóbb 2 métert esett egy külső meghajtónak használt SSD-m, szekrény tetejéről húztam le véletlenül egy másik dobozzal, jó nagyot koppant a laminált padlón), igaz azok SATA SSD-k voltak, de fizikailag az NVMe sem más, főleg ez az Intel, ami fémházban jön, a videó is bizonyíték rá. Ezzel nem azt mondom, hogy hajigálásra találták ki, de ha véletlenül leesik, nem kell befosni, majdnem biztos semmi baja nem lesz.
Abban biztos vagyok, hogy ez céges pénzből ment, nem szponzor adott ennyi SSD-t. A másik, hogy nem overkill, mert tényleg van egy rakat videóvágós emberük Linuséknak, meg most már 8K-s videóanyagot vágnak (mióta van ez a 8K-s Red kamerájuk) egyszerre többen, így nem indokolatlan ez a brutál sávszél. Egyedül a 22 magos proci túlzás szerintem, de gondolom úgy volt vele, hogy ha már beletett ennyi pénzt, akkor nem akar esetleges CPU bottleneckbe belefutni, és nem akart olcsójánoskodni. Van rá lóvéjuk bőven, nem vágta ez a szerver sem őket a földhöz anyagilag, szerintem néhány hónapon belül visszahozza az árát.
Egy dolgot láttam csak lámaságnak a videón, fájlszerón Windows Servert használni. Ilyen felhasználásra a Linux jobb. Vagy ha ragaszkodik valaki a ZFS-hez, akkor BSD. Egyszerűen jobb ezeknek az I/O teljesítménye, nem a licenc ára miatt írom, valószínű nekik nem számít a pénz. Lehet a Win Servernek sem lenne rossz a nyers I/O képessége, de az elavult NTFS nagyon visszafogja sajnos. Van ez az újabb ReFS, de ez is az NTFS továbbfoltozása új funkciókkal, nem valódi technikai előrelépés. Ez az egy bajom van Linusszal, ami miatt nem tartom annyira jó szakembernek. Addig nagy arc, mikor gamer meg windowsos gépről van szó, de ha kezébe adnál egy régebbi hardvert (mondjuk egy Sun-os vagy DEC-es gépet) vagy valami komolyabb unixos vagy linuxos rendszert, ami nem Windows Pistiknek lett kitalálva, akkor gyorsan vége van a szaktudásának, mint a botnak. Pedig képes lenne megtanulni, mert valódi kocka a srác, csak bekorlátozza magát ebbe Winpistis világba, nem akar belőle kijönni.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #12223 üzenetére
Igen, ugy tudom ott maradhat valamiert cserebe... viszont nagyon regota nyomja es egy olyan brand van mogotte ami porgeti a $$$-okat szamara.
egyebkent lehet az ilyen extreme storage videot is szponzoraljak egy ket video ereig, nem gondolom hogy ezek ott is maradnak nala. Ennek ellenere szep kis vagyont lapatolhatott ossze.En a testveret szurnam, Esther-t
-
bambano
titán
én már emlegetem egy ideje
de ezért szeretjük.
itt a friss agybajamondjuk azért azt a melóhelyet, ahol bazi nagy raktárban állnak a cuccok, irigylem tőle.
nem tudom, hogy veszik-e vagy a cégek küldik a tesztpéldányt és ottmarad, de elég jóféle kis munkahely
pech, hogy a kézmodelljük lelépett... -
F34R
nagyúr
-
0xmilan
addikt
git hirek apropojan... [link]
Apollyon
utoljára bejelentkezve latszik nalam. vagy ez nem ugyanaz? -
Apollyon
Korrektor
Most nézem, adatlapoknál kicsit változtak a privacy-k. Nincs már "utolsó feltűnés", mező, illetve a törölt/kitiltott tagoknál többé az sem látszik mikor regisztrált és hány hozzászólása van. Haladunk.
-
Frawly
veterán
Teljesen érthető, hogy az emberek szép fegyelmezetten, mentőmellényben, mentőövvel a derekukon, a vészkijáratokon át hagyják el a süllyedő hajót.
Azon röhögnék, ha bejelentenék, hogy nem csak a GitHub-ot veszi meg MS, hanem a GitLab-et is, és kiderülne, hogy süllyedő hajóról menekült át mindenki a Titanicra
-
BoB
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest