- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apollyon
Korrektor
Puhányok
-
bambano
titán
-
Apollyon
Korrektor
-
Ha már telepakoltátok a topikot tucatzenével, legalább kicsit legyen Linux off!
Arch Enemy (Debian nevű zenekart nem találtam, bár ezt se kerestem)
Ritka szép hangú asszonyka énekül benne.....
-
Apollyon
Korrektor
Közületek ki használ otthon VPN-t, ha igen, milyet? Otthoni, nem céges felhasználásra.
-
bambano
titán
felnőttek a cseppcsajok... meg is fogyatkoztak...
helyi előzmény -
Frawly
veterán
válasz
sh4d0w #12861 üzenetére
Én a HP-ket világ életemben utáltam, ezért nincs is itthon. De az Elitebook szériáról úgy hallottam, hogy azok azért korrektek, úgyhogy mertem feltételezni, hogy UEFI terén is összeszedték magukat. De lehet tévedek.
Én már csak azért is UEFI-t használnék rajta, akkor is ha nem szabályos. Olyan csak azért is alapon, kihívásként.
-
Frawly
veterán
válasz
Apollyon #12863 üzenetére
A 16:9-et az indokolja, hogy a legtöbb videó, mozifilm, stb. 16:9-et, és 16:10-nél fekete csík lenne alul-felül teljes képernyős módban. Meg így a felső kávára oda tudják tenni a webkamerát meg a képernyőlezáró pöcköket, amik fogják a lecsukott kijelzőt.
Nekem mindegy, hogy 16:9 vagy 16:10, csak a panel legyen jó típusú, lehetőleg IPS vagy VA-s, normális fényerő, jó színhűség (alacsonyabb fényerőn is), nem túl korlátozott betekintési szög.
-
F34R
nagyúr
Ujabb filmajanlo
Searching 2018
facebookon, neten nyomozos sztori.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #12848 üzenetére
Közben végig is olvastam a tesztet.
Nos ez egy frankó gép lehetne, ha sokkal kisebb, vagy kicsit nagyobb lenne, mert így ebben a formában semmi értelme kb. Túl nagy egy zsebhez, de ha már ekkora, én is inkább 12 colos TP-t vennék.
Az újabb Atom prockó jó lehetne abból a szempontból hogy semmit se fogyaszt kb., a terminált meg a böngészőt elviszi. De a hűtés...Ami viszont tényleg érdekes a gépben, az az 1920x1200-as felbontás. Mondjuk nem tudom kinek lenne jó ez 7 collon, de nekem desktopon ez volt mindig a favorit, úgy a 16:10-es képarányon belül.
(Ezzel a mai 16:9-cel nem értek egyet, pláne hogy a legtöbb gépen csak megnőtt tőle a káva, de legalább kisebb a felbontás meg a képernyőfelület.)4K-ra nekem meg nincs szükségem, én amúgy is mütyi betűket használok.
-
-
zoltanz
nagyúr
Intelligens robotporszívó biztos Windows-os: [link]
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12857 üzenetére
Ez lehetett azért is, mert UEFI only bootra állítottad, és nem tudott mit kezdeni bootkor a csatlakoztatott egyéb MBR-es meghajtókkal, ilyen az én X220-as TP-m is csinál, fekete a kép, meg sem jelenik a BIOS logo, stb.. Ha UEFI + Legacy-ra van állítva, akkor már átvált rá könnyedén. Nem kell feltétlenül HDD-nek vagy SSD-nek lennie, elég, ha egy MBR-es pendrive bent van felejtve valamelyik USB portban.
-
válasz
Frawly #12856 üzenetére
Már esett erről szó amúgy. Annyira függ össze a Mint-tel, hogy azt szerettem volna rá telepíteni!
Azt csak halkan említem, hogy a BIOS-ban próbálkoztam az UEFI-re átállítni a HP-t, megtudta volna, hogy Mint jön rá?
Ekkor volt az, hogy félóra semmi, még BIOS sem, azt magam sem tudom mitől jött vissza a halálból.....(amúgy a Mint-en kívüli rész teljesen logikus, de én ettől még így jártam)
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12853 üzenetére
Elitebookok nem voltak még a kezeim között, de a Latitude-oknak, ThinkPadeknek, amikkel eddig dolgom volt, azoknak teljesen patent volt az UEFI-je meg a linuxos támogatása. A HP-nek nem vagyok nagy híve, de nem hinném, hogy az üzleti felső kategóriás laptopok mezőnyében bevállaltak volna olyan húzást, hogy az UEFI ne legyen szabványos. Kicsit nehezen hiszem, hogy ilyen vagy akármilyen más tekintetben rosszabb lenne az ő gépek a Latiknál és TP-knél, mivel ezek egy kategóriában, egy piacon versenyeznek nagyon szorosan.
Szerintem valami mintes szerencsétlenségbe futottál bele az UEFI-vel, és túl hamar vontál le következtetéseket.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #12852 üzenetére
Ami közel biztos, hogy jó hardver linuxra, az a régebbi hw... Nekem eddig mindig minden működött ahogy kell. Kivéve anno, amikor a Skylake még új volt, az azzal szállított IGP tearingelt Debianon. Aztán Arch linuxoztam, amíg végre le nem szivárgott a Debian (akkor még) testing ágba a megfelelő mesa.
-
válasz
Frawly #12852 üzenetére
Én csak azért használok MBR-t, mert azt szoktam meg 1000 év alatt meg nekem tökéletesen megfelelt és mert az UEFI sz*r. röviden
Ha olyan gépem lesz, amin használni is lehet az UEFI majd, akkor szerintem megoldom valahogyan!
Ha cserélem az SSD-ket a dekstop meg a HP8570p között, lehet újra megnézem a lehetőségeket, de a 8470p eléggé rámijesztett az UEFI átállítással. Hosszú ideig se kép se hang....
Egyébként raktál már fel Debiant valamire, mert eléggé parázol tőle! Nem kéne, igaz néha kell önállóan is csinálni pár dolgot, nem elég a telepítősegédre hagyatkozni. -
Frawly
veterán
válasz
Apollyon #12851 üzenetére
Nem is úgy értettem, hogy nem futna. Hanem ilyen Wi-Fi-kártya, LAN kártya, franc tudja mi elég nehezen kelthető életre adott esetben. Nem is szólva, ha az UEFI implementáció sem kellően szabványos. Szívások tárházát tartogatja egy ilyen gép, ha Linuxszal párosítod, a Debianról, ahol meg alapból ki vannak gyomlálva meg alapból nincsenek engedélyezve a non free dolgok, ott még melósabb.
Apropó UEFI, volt egy ezzel kapcsolatos hír, miszerint az Intel 2020-ra befejezi a támogatását. Igaz ez csak az Intel procis gépeket érinti, és csak a 2020 utániakat, de nem lepődnék meg, ha az AMD is meghúzna egy ilyet. Így júbágjön kollégának nagyon kell vigyáznia arra az Elitebookra, ha véletlenül bekrepál, az újon már nem fog Legacy BIOS + MBR-ezeni, a Cinmanónak UEFI-vel „köll” majd futnia
Persze ez kevés embernek lesz tragédia, csak azoknak, akik XP-t vagy annál régebbi OS-t használnak, de azok meg tudják továbbra is virtualizálni.
-
Frawly
veterán
válasz
zoltanz #12848 üzenetére
Na, ezzel a géppel, ha Debiant raksz rá, akkorákat szopnál, mint a torkosborz. Szerintem erre még Archot is kihívás tenni.
Ha kicsi gépet akarsz Linuxhoz, vegyél egy 12 colos szubnotebookot, ThinkPad X, Latitude, Elitebook. Ezeknek általában elég jó a kompatibilitása Linux téren, RAM is tehető beléjük 16 GB is akár, meg SSD, és a procijuk sem lesz ilyen gyenge Atom. Cserébe még olcsóbbak is a régebbi genes, használt modellek.
-
-
F34R
nagyúr
Unfriended: Dark Web
Sracok latta ezt mar valaki? szerintem erdemes megnezni
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon #12829 üzenetére
Na és a gépek megmagyarázták:
Consider the very rare situation in which still air is supersaturated with moisture (its relative humidity is above 100 percent) and clouds have not formed because condensation nuclei are practically nonexistent. Water vapor will quickly condense onto the few nuclei that are present and the droplets will rapidly grow into raindrops.
-
-
BoB
veterán
A kínaiak elég jól tolják: China Used a Tiny Chip to Infiltrate U.S. Companies
-
válasz
zoltanz #12834 üzenetére
visszagondoltam mi történt, de semmi ami arra adhatna okot.
Ez ugye több dologra is utalhat.
Amúgy meg az álmok megfejtése nem nagyon megy lineáris módon, a mi dimenziótudatunkban legalábbis nagyon ritka.
Tuti flashback-hez meglehetős mennyiségű hp-t kell előtte zsákolni! Persze akkor nem tuti a kellemes ébredés.
Payara megeszi üveghalat....
-
Lehet, hogy a matrixban is zűr van, de a NERtrix-ben már elég régóta. Ettől bizonyára módosult a tudatotok!
(vagy már a fű sem a régi)
(#12827) bambano
Ma sem csinálsz semmit?
Különben tegnap ünnepelhettük volna a Berlini Fal végamortizálását.
-
bambano
titán
olyan péntek hangulatom van...
nektek? -
Frawly
veterán
Ez igaz. Épp ezért volt szó arról, hogy 40-60 perces telepítés Arch esetén. De a legtöbb felhasználónak csak alap igényei vannak (sima ext4 partíciók, nuku LUKS, LVM, RAID, stb.), az olyan 10-15 perc, attól függően milyen gyors a bootolás, meg milyen gyors a net, amivel a csomagok jönnek lefelé. Az egész gyorsabban megcsinálható, mint egy Ubuntu/Mint grafikus telepítés, amit még frissíteni is kell, mert ott az automatikus telepítő gyorsaságát és kényelmét elbukjuk utolsó lépésben. Plusz ott telepítés után többet kellhet hekkelni, mire testhez álló rendszert kapsz, Archon meg ezt már telepítés KÖZBEN meg lehet oldani, nem kell még külön utána is állítgatni a dolgokat még egyszer. Tehát nem mindig az automata megoldások a gyorsabbak, vagyis attól függ, hogy kinek.
-
bambano
titán
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12820 üzenetére
Nem azt írtam, hogy értek, mert gondolom hozzád képest biztosan nem, de be tudnám konfigurálni ezeket működőre. Mint írtam, elsősorban desktop vonalra gondoltam ezzel a bármilyen spéci telepítéssel, ebbe ezek bőven beleférnek. Azt írta munkahelyi gépe, gondolom nem közvetlenül egy szerveren vagy mainframe-en dolgozik.
Arra rég rájöhettél volna te is, hogy nem érteni kell hozzá, hanem tudni megcsinálni működőre. Úgy, hogy normálisan menjen, hogy aztán ne kelljen mindenféle szar miatt állandóan hozzányúlkálni meg reszelni rajta.
-
Frawly
veterán
Azt nehezen, nem tudom mi az. Utánaolvashatnék, de lusta vagyok hozzá. De abban igazad van, lehet, hogy túloztam, teló/faxszervert, meg DNS szerverként működést nem tudnék felkonfigurálni. Spéci beállításon olyasmiket értettem, mint RAID, LUKS, LVM, SELinux, spéci bootloader, hasonlók, amik desktop szinten előjöhetnek. De pl. webszervernél attól függ, hogy milyen beállításokkal kell, ha valami nagyon bonyolult Apache-os séma kell, többfelé kiszolgált oldallal, az lehet nem menne ilyen rövid idő alatt.
-
https://hup.hu/cikkek/20180927/a_gpl_licenc_visszavonhatatlan_avagy_folytatodik_a_linux_kernel_coc_koruli_balhe
Na ez még lesz egy pár fordulós boxmeccs...
-
zoltanz
nagyúr
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12753 üzenetére
Kicsit hézagosan fórumozok mostanában, és láttam nem volt még róla hozzászólás, azért vetettem fel. Még mindig nem vesztette a téma aktualitását, és nem is fogja még néhány hétig. De ha nincs róla vélemény, akkor nem erőltetem, ha nem tudsz róla semmit írni, akkor válasz nélkül hagyod. Nem kötelező a Válasz-ra rányomni.
(#12759) colomb2: így már értem, a munkaidődből nem akarsz sokat rászánni. Ez már mindjárt más. Bár én inkább rászánnám melóban is az időt, csak normális disztrót használjak. Persze ha csak nagyon gyorsan kell valami, nem lesz fent a gépen sokáig, akkor egy Ubuntut, Manjarót ráküldhetsz gyorsban.
-
cami][us
senior tag
válasz
bambano #12795 üzenetére
A bitrot meg hasonlók miatt ez tényleg előny.
Egy ex-kollégám azt hitte, hogy néhány folyamat megölésével, meg host file buherával letudja a kényszerfrissítéseket a W10-en. Természetesen nem sikerült és a poén az volt, hogy frissítésig a novideo driver sem akart működni rendesen, persze később egy frissítés azt is elcseszte. Mondtam neki, hogy W8.1+classic shell megoldaná a problémáit, de neki W10 kell, mert szaracsempe. Lazán kapcsolódik
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cami][us #12792 üzenetére
Jah, én is néztem a minap valami műszaki cuccot árukeresőn, de notebookhoz képest tök irreleváns volt, mégis odabiggyesztették ezt a reklámot. Elsőre le sem esett hogy ez reklám, főleg, mivel az összes böngészőmben aktív a reklámblokkoló az árukeresőben. Aztán megláttam alul a logót... Azért ez elég hárd, már csak abból a szempontból is, hogy mennyi emberen keresztül kellett mennie, mire kirakták hirdetésnek.
Btw ms remek úton halad hogy szitokszó legyen a nevéből.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest