- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na végre! Mindenki offolta magát!
😁
-
0xmilan
addikt
Nem er r/linuxmasterrace-rol lopni.
-
BoB
veterán
-
Vladi
nagyúr
Mindig izgi új fedorát telepíteni. most épp ötszázvalamennyi frissítést tesz fel.
-
0xmilan
addikt
válasz
tvamos #12381 üzenetére
Bongeszo kiegeszito, ami rogzitette az osszes oldalt, amit meglatogattal.
Weboldalankent lehetett vele allitani a CSS-t, masok altal krealt egyedi temakat beallitani, elrejteni zavaro elemeket az oldalakrol, stb. A firefox-os add-on tarolobol mar torolve lett; a Stylus-t ajanljak helyette. -
Rimuru
veterán
-
0xmilan
addikt
Torojjetek a sztajlis addont. [link]
-
BoB
veterán
Topiktévelygők egyesüljetek.
-
bambano
titán
válasz
Flowtation #12371 üzenetére
azokat a fájlokat, amikhez van megadva kezelő alkalmazás, a /tmp-be tölti, és elindítja a kezelőt.
tehát lehet, hogy a .tar.gz-re meg van adva az archívum manager, azt oda teszi, .deb-re meg nem volt megadva semmi, azt letöltötte. -
Rimuru
veterán
válasz
Flowtation #12371 üzenetére
tippre: korabban gz-t tmp-be, deb-et pedig downloads-ba mentettel, az Fx pedig ezt megjegyezte,.
-
Flowtation
őstag
válasz
Frawly #12370 üzenetére
Ezt már én is megfigyeltem, de pont ma lettem erre figyelmes, miszerint letöltöttem egy .deb fájlt valamint ugyanezt .tar.gz-ben is, és előbbi a letöltésekbe ment, a második pedig a tmp-be (ugyanarról az oldalról). Máskor is volt már ilyen, azt nem tudom, hogy ez random-e (nálam) vagy sem, mindenesetre érdekes. Most is töltök egy iso-t, ez pedig úgy van ahogy bambano is meg te is irtad.
-
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12366 üzenetére
Az enyém is oda szokta letölteni, előbb ilyen .part-fájlt csinál, meg egy 0 méretű célfájlt (azon a néven, amelyen a végleges fájl lesz), és a végén átnevezi arra. De most nem oda töltötte, pedig először is direkt kivártam, mikor kiírta, hogy a fájl letöltése befejeződött, csak utána indítottam újra. Lehet mert MS-oldalról töltöttem, de a /tmp/-be tette másodszori letöltésre is, ami RAM-ban van. Elég fura, ellenőriztem a beállítást, ott az van megadva, ami mindig is szokott, hogy ~/Downloads/-ba töltsön le, és ott van elég szabad hely is, vagy 227 GB.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #12364 üzenetére
No offense, de a firefox egyébként vörös panda.
Amúgy lehet az lehetett a gond, hogy mivel nagy volt az állomány, mikor bezártad, a háttérben nem volt elég ideje áthelyezni. Persze értem a problémát. Gondolom attól is függ, hol van az a /tmp fizikailag, és onnan hova kellett áttennie. Mert ha egyazon lemezen van a kettő, akkor tényleg kínos.
-
Frawly
veterán
Dögöljön meg a Tűzróka Dev. Letöltöttem egy nagy lemezképet. Közben használtam a gépet, meg újra is indítottam utána, de csak miután a letöltést is befejezte. Újraindulás után keresem hová lett a letöltött fájl, sehol sincs. Le kellett töltenem újra 5 gigát, mert a baromarcú a /tmp/-be töltötte le, annak ellenére, hogy a beállításoknál ~/Downloads van neki megadva, nem tette át oda. Azért veszett el újraindítás után. Menjenek ezek a Petőfi Csarnokba. Tudom, rég lebontották. Oda.
-
F34R
nagyúr
Mi mar ez a MINT-es f*szsag?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #12358 üzenetére
Ezért mondtam, hogy a sw-hez kell telót venni.
Amikor én vettem az enyémet (Lenovo P70, sajnos nem a Thinkpad), addigra már bőven voltak rá főzött ROM-ok. AOSP-tól kezdve, CM-en, MIUI-n és remix os-en át minden. Mára már mindegyikből 4-es droidtól kezdve a legújabb 8-asig. Csak ugye mindegyiknek van valami gondja, mert ezek userek által fejlesztett dolgok, ami csak egy port más telóról.
Én Lineage OS-t használok, a legújabbakban ezzel a telóval nem megy pl. a LiveDisplay (vörösesre színezi a kijelzőt, időzítetten), USSD kód, ilyenek. Nincs duplakopp, vagy nem megy a VPN, talán a bluetooth sem. Szóval tök jó, hogy ehhez a telóhoz a-z-ig van mindenféle ROM, de valamely funkció hibádzik (vagy nincs) és úgy kell kiválasztani, hogy valamilyen kompromisszummal jár a dolog. De legalább szinte mindegyikből ki van irtva a kotsog gúgli. Persze netről vadászni az apk-kat sem épp biztonságos dolog (máshonnan ez már ismerős
) de még mindig kisebb kockázat, mint a bevallottan kémszoftver gúgli play.
-
Frawly
veterán
válasz
Apollyon #12348 üzenetére
Egyetértek, a gyártói fw-ek általában elég szarok, módosított valamik. De! Sok telefonra nincs más. Nekem is van egy Doogee Y6-om, és nincs rá másik firmware, csak az, amivel egyébként jön. Tehát nem csak újabb Android nincs rá, de a régiből sem elérhető rá stock változat.
-
bambano
titán
ismerős autót vett volna, de nem kapta meg, mert hiányzik az nkh vizsgáztatási rendszeréből az autóhoz tartozó kód.
a dühítő vicc, ami miatt ezt szóvá teszem, hogy érzésem szerint kb. 3x annyi időbe telik megmagyarázni, hogy miért nem csinálják meg, mint megcsinálni.
-
Rimuru
veterán
Miota megvette az MS azota nem is biztonsagos a github.
-
Apollyon
Korrektor
Súlyos bug a Samsung üzenetküldő appjában
Nem szoktam mobilarénát olvasni, ebbe csak belefutottam. Az okostelefonnal szállított gyári Androidot használni napi szinten legalább akkora önszopatás és felelőtlenség, mint windowst használni mindennapi dolgokra.
Vajon mikor tanulnak belőle? Bár lehet csak én vagyok akkora geek, hogy a szoftverhez veszem a hardvert. -
bambano
titán
Lezsó mostantól új rangot kaphat: lezso6(Lomis)...
-
bambano
titán
"Remélem, ha tegezlek
nem lesz ma gáz"
"Nálad már van kutyám, macskám,
kertem meg egy MacBookom,
míg én itt, matekból az érettségin
épp hogy átmegyek"(C) Sophie Hard
megint könnyesre röhögős a csaj.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Frawly #12342 üzenetére
balfsz amatrőr egyetemista banda. Vagy direkt szívatják.
Mi a kérés:
"Tegye fel a kezét, aki ezt otthon már meg tudná oldani."Simán jelentkeznék, úgy, hogy azt se tudom miről beszél. Persze, hogy meg tudom otthon oldani. Igaz, hogy 3 hétig tart, de meg tudom odlani.
Ugyan ez Vladi meg btk változatban. Filozófia előadáson levezetve, hogy Jézust nem tekinthetjük embernek, de istennek se. Átmeneti entitás. Ne kérdezzétek, hogy akkor se értettem.
Kérdés:
"Ki merné kijelenteni, hogy Jézus ember volt?"Vladi jelentkezik.
"Igen? S mivel tudná alátámasztani?"
"Semmivel, de ki merem jelenteni."
-
Frawly
veterán
válasz
tvamos #12341 üzenetére
Alapvetően igaza van a faszinak, abszolút megértem, hogy kiakadt. De! Attól, hogy ott rinyált rajta 6 percet, felírhatott volna a táblára egy könnyen beszerezhető jegyeztet, vagy netes előadást/anyagot, példatárat, amit otthon lehet nézegetni, ha a mátrixos alapszámítások nem mennek valakinek, vagy csak felfrissíteni akarja az ismereteit. Következő előadáson meg 5 percet átbeszélték volna, hogy kinek mi nem volt világos belőle, és haladtak volna tovább ezzel a kvantuminformatikás anyaggal. Ezerszer többet segített volna, mint a jelenlegi rendszer elleni siránkozás. Persze igaza van, mert ha az szükséges, akkor az előadást olyan teljesített tárgyhoz kéne feltételként kötni, amelynek a keretében abszolválták a lineáris algebrának legalább az alapjait.
Gyengék, alapok nélkül mindenhová bekerülnek. Pl. netre feltett BME-s alapozó matek eladáson, téma a komplex számok, csak azt akarta tudni az oktató, hogy mennyire gyorsan haladhat. Csak néhány embernek volt ismerős, a többiek kedvéért viszont nem haladhatott gyorsan. MIT-n meg ilyen YT-ra feltett többváltozós analízis előadáson már az alapozásnál bukott ki, hogy ilyen sima vektorösszeadás, skaláris/vektorális szorzat, determináns elég sok hallgatónak nem világos, meg pár embernek a fél éve tanult egyváltozós analízis alapjai sem megyegetnek, mikor nem érti, hogy a konstans deriváltja miért lesz 0, és emiatt a szájába kell rágni ötször, meg le kell rajzolni geometriailag, hogy az vízszintes egyenes grafikonnak 0 a meredeksége minden pontban. És ez nem ilyen román szabadegyetem, hanem az MIT. Egyáltalán nem magyar sajátosság, de csak mi magyarok ostorozzuk rajta magunkat, ahelyett, hogy zárkóznánk. Hiányosságok mindenhol vannak, felesleges hülyeségeket is tanítanak mindenhol, meg kell tanulni ebből a helyzetből kihozni a legtöbbet.
-
tvamos
nagyúr
-
bambano
titán
no, nem szarozunk.
céges adatvédelmi szabályzatot levezettem az alkotmányból.
nem piszlicsáré törvényekből -
bambano
titán
zaklatás lvl99
ezeknek se a szomszédja lökött jeligére a kiadóba -
F34R
nagyúr
mac user try to escape from vim
-
bambano
titán
[link]: "gabona- és búzatextúrák közé helyezett dekoratív hús- és zöldségvariációk" rotfl
-
Frawly
veterán
válasz
bambano #12333 üzenetére
Engem az nem zavar, hogy a rossz oldalon mennek, meg lehet szokni idővel. Hanem hogy állnak a gázon, és úgy közlekednek, mint az állat. Tényleg nyugati létükre valami közlekedéskultúra meg szofisztikáltság beléjük szorulhatott volna. Lehet a londoni kollégának azért mások a tapasztalatai, mivel ott nem tudnak annyira menni a sűrű forgalom miatt.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #12318 üzenetére
Ami még érdekelne:
a bmw-sek zöme ott júkéjben is egy külön állatfaj? Most így erről jutott eszembe. Meg arról, hogy a múlt héten a belvárosban láttam egy autót, ami a tetejére volt borulva. Érted, a belváros közepén, mi a büdös frászt tudsz csinálni, hogy csak úgy felborulsz?Az autó márkáját amúgy ki lehet találni. Biztos nem hajtott amúgy gyorsan.
-
Frawly
veterán
válasz
tvamos #12323 üzenetére
Azért mert az angol tudja, hogy a másik angol lusta. Meg nem fog úgy megdolgozni, mint egy külföldi, meg az hamarabb otthagyja őket, ha nem tetszik valami. Ennek ellenére vannak munkakörök, amiket inkább bíznak angolra.
Bob: azt senki nem vitatta, hogy nincsenek magyar gettók. Angol városrészekben is vannak gettók, jó, nem autó elé ugrálós bennszülöttek, hanem ilyen jó kis paki vagy szomáliai bandaleszámolások, lövöldözéssel, drogkereskedéssel, meg mindennel.
-
BoB
veterán
válasz
sh4d0w #12326 üzenetére
Szerintem pedig eléggé faszméregetős emberkedés - anélkül hogy tudnád ki a másik fél és neki milyen tapasztalatai vannak - kijelenteni hogy "Szerintem meg több tapasztalatom van velük, mint neked".
Mindenhol vannak ilyen meg olyan emberek is.
Magyarországon is ha szétnéznél, látnád hogy vannak olyan komplett faluk mint a getto, a gyerekek az utca közepén, sárosan, egy szál pólóban játszanak, kiugranak a motor elé mert tetszik nekik, a família meg egyből odaugrik. Gyakorlatilag életveszély áthajtani.
Sorolhatnám de lényegtelen.
-
-
b3Ro
senior tag
válasz
Frawly #12322 üzenetére
London draga ez igaz, de ha az embernek van egy normalis munkája, es nem lehúzó a főbérlő, akkor mar lehet nagyon szépen boldogulni. Nekem igy alakult, es a világ kinyílt előttem.
A kis városok olcsobbak, ezert is gondolkozunk, h Nottingham-be kellene költözni. Ismerősök is vannak.Azert nem mindem város egyforma, pl Liverpool, Sheffield, Newport(welsz) es meg sorolhatnám, masabb. Erdemes latogatni oket.
Szerintem sok magyar es kelet európai kimegy, leszáll Londonban, es azt hiszi, h kolbászból van a kerítés... Dolgozni kell ott is.
Kanada jo nagyon, most majus vegen ment ki ismerősöm Limerickbol (irorszag), es csak jokat mond.
-
Frawly
veterán
Londonban csak alap városnézőben meg átutazóban voltam. Viszont nem tűnt másnak, mint a többi angol város. Nagyobb. Pont azért nem Londonba mentem, mert minden bevándorló oda akar menni, túl van zsúfolva, túl drága (az egész UK drága, de Londonban különösen horror lehúzás van). Igaz a fizetések is magasabbak, de inkább érdemesebb kicsit északabbra is próbálkozni. Nem nagyon északra (ott már sokkal kevesebb a munka is), csak egy kicsit északabbra. Észak-írben és Welszben még nem voltam, majd egyszer talán elkirándulok arra is, egyelőre még ott vagyok, hogy örülök, ha a szabadságaimat be tudom osztani, meg a dolgaimat elintézni, mert egyébként csak a melózás, ingázás megy, és megdögleni sincs időm, nem hogy kirándulgatni. A közhiedelemmel ellentétben London kívül nem légüres tér van meg laposföldes világvége, hanem azért vannak ott is lehetőségek.
De minden angol városra igaz, hogy más lesz a tapasztalatod, attól függően, hogy melyik részében élsz, az elitebb helyeken nyilván kevesebb lecsúszott ember él, és a házak is újabb építésűek. Ugyanez igaz a munkahelyi tapasztalatra is, nem mindegy hol dolgozol, milyen munkát végzel, mekkora a bevándorlók/angolok aránya. Ettől függően vannak különböző embereknek jobb/rosszabb tapasztalataik.
Bár szerintem 1-2 angol várost és kisebb települést láttál, akkor láttad mindet, elég egyformának tűnnek, egyenes utak, körforgalmak, vakolatlan vörös téglás házak, amerre a szem ellát. Nincs nagy változatosság, emiatt egy kicsit monoton is hosszú távon. Talán a legnagyobb városok belvárosi és ipari kerületei térnek el a tradicionálistól, meg ahol nagyobb bevándorlótömeg él (utóbbiról híres pl. Luton). Nagyon álleejtős különbségek nem hinném, hogy vannak akár Welszben akár az ír részen. Ahogy skót videókat nézek, ott is eléggé hasonló a táj, csak az akcentus erősebb.
Egy kis pénzt keresni és nyelvet gyakorolni jöttem ki 3 évvel ezelőtt, csak bemelegítésnek szánom, igazából Kanadába tervezem kimenni, de még nem állok rá kész, sem anyagilag, sem egyéb feltételek teljesítésében. Igazából az angolokkal nincs bajom, vannak furcsaságaik, meg lehet szokni, inkább kicsit csalódtam bennük, azt hittem nagy számok, aztán egyáltalán nem. Valahogy többre számítottam, de lehet csak nekem voltak tévsztereotípák mentén irreális elvárásaim.
-
b3Ro
senior tag
válasz
Frawly #12318 üzenetére
Eltel valaha Londonban ? Mert erre a kommentedre egy kicsit felhuztam a szemoldokom... 8 evet eltem Londonban, (jelenleg Irorszag), es nem igazan ertek egyett amit irtal. A poraz meg a csajok amiben talan egyezik a velemenyunk.
Mielott jonne, h mas varosok, meg az egesz orszag, 13 varosban voltam rovidebb-hosszabb ideig, voltam Eszak-Irorszag es Welszben. -
Frawly
veterán
válasz
bambano #12314 üzenetére
Ez inkább csak tervezési balfaszság, ami régről maradt vissza. A modern házakban egyébként már van keverőcsap. Tradicionálisan viszont külön volt választva, mert a hidegvíz tiszta volt, ivásra alkalmas, de a melegvíz az általában nem, valami külön melegítőből jött koszosabb, nem karbantartott csövön, ezért vannak a mai napig külön csapon, még akkor is, ha már a melegvíz is kellően tiszta. Szerintem is lámaság. Meg a fürdőszobába tilos villanykapcsolót tenni, konnektor sem szokott lenni. Villanyt úgy oltanak fel/le a fürdőben, hogy a falról lelóg egy rángatható zsinór, mint a rokivécében a pánikzsinor, és azt rángatod fel-le, a végén az kattogtatja a villanykapcsolót. Ez ilyen safety-ségi mániájuk, ahogy az is, hogy mindenki láthatósági mellényben feszít. Tény, hogy vannak ilyen megmosolyogtató hülyeségeik, de meg lehet szokni. A másik ami furcsa, hogy a villanykapcsolók fordítva vannak bekötve, le kell őket nyomni, akkor vannak felkapcsolva, és felkapcsolni, akkor vannak lekapcsolva. Ezt következetesen tartják mindenhol.
-
Frawly
veterán
Nem, tőle 85 km-re egy másik nagyvárosban. Londonra elég nehéz általánosításokat húzni, meg elég nagy, sok városrész (=kerületféleség), nem mindegyik zsúfolt, nem mindegyik annyira rossz levegőjű, ez inkább csak sztereotípia. Nyilván aki Londonban fut, az nem a legszmogosabb, legzsúfoltabb belvárosba megy futni, hanem valami külső fekvésű parkba. Gondolom a pestiek közül sem az V-VIII. kerbe járnak futni a legszmogosabb, legkoszosabb betondzsungelbe.
(#12310) BoB: igen, magyarok közül is vannak igénytelenek, de ők tudnak jönni azzal a magyarázkodó szöveggel, hogy itt szocializmus volt, meg szegénység, meg 47 ezres közmunkás, 22 ezres segélyből nem lehet igényesnek lenni, tanulni, nyelvet beszélni, a világhoz felzárkózni. De egy angol mivel jön? A saját nyelvén ki voltak neki nyitva a világ és a lehetőségek. Még ha nem is tanult, mert lusta vagy buta volt hozzá, szimpla fizikai munkából is el tudja magát normálisan tartani, ha akarja. Aki itt lecsúszik, az tényleg nem azért van, mert rossz körülmények áldozata, hanem egy alja tróger, nem jöhet semmivel, csak saját magát hibáztathatja.
-
Frawly
veterán
válasz
Apollyon #12308 üzenetére
Igen, az a meglepő, hogy ezek általában fehér angol angolok, nem bevándorlók. Ahogy nézem, a legtöbbnél nem is a fürdés annyira az alapprobléma, hanem a ruháját nem mossa, cseréli kellő rendszerességgel.
Szerintem mi magyarok nagy átlagban különbek vagyunk az angoloknál. Mind szellemileg, mind fizikailag, mind szorgalomban, csak a magyar valahogy mégse tudja ezt kihasználni.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Apollyon #12312 üzenetére
Az a baj vele, hogy nagyon lassu. Felveszed, behelyezed a vallgodrogbe rendesen, nehogy szetb..szon mindent, mert gondolom te sem vagy konan a barbar, hogy megtartsd felkezzel, meg ha 2 lovesed van, celozni is kell... uzit meg felkapod, kicsit hadonaszol vele, oszt borul a baba. Vagy, ha mindenaron nagyobb kell, akkor egy rovid csovu Steyr AUG a labancoktol... mondjuk azt sem birnam felkezzel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
sh4d0w #12307 üzenetére
Akkor gazallarcban kell futni. Nincs mese! Mi csinaltuk a seregben.. kemeny volt. Ahoz kepest a surrano, az AK, meg menetfelszerelesben futas losz..r. Londonban meg lett volna ertelme is. (Ocsan semmi. Ott jo volt a levego.)
(#12308) Apollyon válasza Frawly (#12303) üzenetére
Texas, Bendzso, meg egy uzi, hogy lekapd, aki atmegy a kerteden... -
Apollyon
Korrektor
válasz
sh4d0w #12307 üzenetére
A büdös levegő nem annyira ártalmas, mint amennyivel többet kompenzál a test számára az, hogy mozogsz.
Nyilván egy Pekingben én se futkároznék, ahol kivetítőn mutatják a Napot, mert akkora szmog van, hogy egyébként nappal sem látszik.Visszatérve, a mozgás hiánya kegyetlenül rombolja a szervezetet.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Frawly #12303 üzenetére
Hehe, ez érdekes.)
Ezek akik nem ütik meg a balkáni szintet, angol angolok? Mert ott UK-ban is elég sok bevándorló van, nagyrészt a balkánról.
Persze hihető teljesen, állítólag a régi emberek a 18.-19. században nem nagyon szerettek fürdeni, különösen a franciák és az angolok. Régen ugyan körülményesebb volt, de manapság már mindenkinél kell legyen melegvíz, amiben elég jó érzés fürödni. Nem is értem, hogy lehet ezt hanyagolni.Egyébként inkább választanám ezt, mint a magyarokat. Shame on me, de itt magyarban nem túl jó a hangulat. Látszik az embereken, mármint a viselkedésükön, hogy nincs pénz, de mégis próbálnak minél többet mutatni, mint amennyiük valójában van. Tök mindegy, hogy szegény, vagy gazdag.
Ha pedig sikeres vagy, nem neked örülnek, hanem irigyek, frusztráltak. A politikához pedig abszolút agyhalottak, bár ez lehet nem sajátosság.Múltkor beszélgettünk asszonnyal, én azt mondtam, hogy valahol a trianoni "béke" után veszett el a nép, ugye amikor elcsatolták a területeket mindenféle más országnak. Ezzel elég sok magyar is elveszett. Lehet említettem már, de pár éve amikor voltam a Nemzeti Múzeumban, akkor volt ott egy plakát, 1927-ben készült, egy zászlószínes, nagy Magyarország képpel, és valami olyasmi állt rajta, hogy "Már 7 éve! Elfelejtettétek?" Ezekszerint már akkoriban is gond volt az összetartással.
Szerintem valahol itt lehetett egy nagy törés. Ezzel szemben oldalborda azt mondta, hogy inkább már Szent István király uralkodása alatt (i. sz. 1000 ) akadhatott a nagyobb gáz. Amikor is a Pisti belecsicskította a magyarok közé a kereszténységet, ami nem volt ugye akkoriban olyan jó. Lásd az északiak hogy tiltakoztak ellene, ott jobban meg is maradt a saját kultúrájuk.Na mindegy, igazából ezzel csak azt akartam mondani, hogy akármennyire furák és büdösek is az angolok, szerintem jobbak a >mai< magyarnál. Ha jól rémlik, valami 14 millió magyar ember él a világon. Ebből már alig 9 millió van csak Magyarországon. Szerintem ez sokat elmond.
A kényelmes, lustaságról meg az jut eszembe, hogy van egy tanulmány, amely szerint minél fejlettebb technológiával rendelkezünk, annál inkább elbutul a tech. által kiszolgált társadalom. Erre meg elég jó ellenpélda Japán, akik két atom után is úgy talpra álltak, hogy most ők a legfejlettebb nemzet a világon.
Bár sokat szidom, de egyébként életvitel szerűen én usákiába vágyom, oda is a déli területekre. Nincs jobb a jó kis texasi nyelvjárásnál.
Meg annál, hogy egy jól átfarmolt nap után kiülsz a verandára banjo-zni egy faxát.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
sh4d0w #12302 üzenetére
"vagy az egészséges életmód jegyében ő vegán és mindennap fut - a londoni belvárosban a betonon."
<<<Captain health here:
Sokkal egészségesebb a belvárosi aszfaltdzsungelben futni rendszeresen, mint egyáltalán nem mozogni, és ezáltal különféle szív- és érrendszeri, illetve mozgásszervi stb. betegségeket megkockáztatni.
"...flies away"
-
Frawly
veterán
válasz
tvamos #12301 üzenetére
Ilyet az angolok is csinálnak. Nem csak az, hogy fűszer nélkül párolja, de ilyen félnyersen is hagyja. Meg odavannak ezért a currys indiai dolgokért, azt nagyon utálom, homokíze van az egésznek. Pedig a tradicionális angol kaják szerintem tűrhetők, ha utánfűszerezed, kivéve a kolbász, sajt, ecet, azok kerülendők.
Meg népszerű az élesztőkivonat, kenyérre kenik. Ilyen fekete büdös krém, kis üvegcsében jön. A színe barnás, feketés, állaga, mint a lecitinnek, az íze, mint a szarnak (gondolom az lehet ilyen kaliber), savanyú is, de legalább abba nem köthetek bele, mert még túl is van sózva kivételesen. Kenik nagy szeretettel minden pékárura, mintha mennyei manna lenne, boltban is kapkodják le egymást taposva, mint a kiéheztetett desznók. Amerikaiak köpik kifelé, meg mindenki, aki nem angol.
-
Frawly
veterán
válasz
sh4d0w #12302 üzenetére
Lehet inkább a lustaságukkal függ össze, de szerintem puritánok. A házakat is azért nem vakolják, meg mindent ilyen túlegyszerűsítve oldanak meg (hivatalos dokumentum is mindenféle embléma, címer, pecsét nélkül, sokszor aláírás sincs rajta, se sorkizárás, se elválasztás, se semmi, alap 12-es Ariel betűtípus és kész, 3 sor az egész). Nekünk ez igénytelenségnek tűnik. Nekik meg mi tűnhetünk görcsösnek.
Ja, vannak közöttük büdösek, ezt nem is értem. Nyugati létére nem üti meg némelyik a balkáni szintet, igaz azért nem sok olyan van közülük, de tény, hogy több angol van lecsúszva, mint az elsőre gondolná, aki még nem volt itt. És ők nem jöhetnek, hogy Kádár-rendszer volt, meg nem volt pénz, meg csak oroszul tanulhattak, azért nem vitték semmire, mert minden lehetőség adott volt. Sokkal inkább az angolok hozzászoktak, hogy minden könnyen jön, könnyű pénz, lehetőségek, és nem hajlandóak semmiért megdolgozni normálisan. Elkényelmesedettek. Persze most már kapálóznak, hogy már nem megy olyan jól nekik, mint előtte, de még nem tudták összeszedni magukat. Az amerikaiakra meg irigyek, hogy most már nekik áll a világ.
Nekem az angol lányokkal egy nagy bajom van, mindegyik picsára feszülő tüdőgatyában feszít, ami egyrészről elég nevetséges, de hosszú távon baromi unalmas is. Ezen túl meg löttyek és inkább a hajuk igénytelen, mint a körmük (nem csodálom, az angol fodrászok gyalázatosan gyengék, ezzel szívok én is), meg túlzottan ki vannak festve.
A közlekedési kultúra vitán felül katasztrófa. Mennek, mint az állat, nem adják meg az elsőbbséget, megy beléd a körforgalomban, semmi közlekedési fegyelem nincs bennük. Erről egyébként a rendőrség tehet, nem állítanak meg vagy büntetnek meg senkit, így mindenki hozzá van szoktatva, hogy mindent lehet. Még akkor sem zavartatják magukat, ha rendőrautó mellett mennek, padlózzák neki 100-120 mérföldperóráig, a rendőrautó meg megy velük zavartalanul. Jön a körforgalom, előtte kiírva Kill your speed, erre esnek bele max. gázon, mert ugyebár a rendőr is kötelességének érzi, hogy jó példával járjon elöl. Mindezen színvonalügyileg a sok agresszív lengyel meg idióta fejkendős meg mezítlábas bantunéger autós meg nem sokat javít, mert ugye hová erőltessék meg magukat, ha egyszer az angolnak sem kell.
Kisgyerekes családoknál engem meg az zavar, hogy ilyen pórázszerű kantáron sétáltatják a gyereket. Gondolom, hogy el ne essen, meg ne szaladjon ki veszélyes helyre, de nagyon bénán néz ki, mintha kutya lenne az a szegény kölök. Ha azt akarja, hogy ne essen el, akkor nevelje a gyereket vagy vegye föl.
-
válasz
Frawly #12298 üzenetére
Azért ennél sokkal árnyaltabb a kép. Az angolok többsége nem tud főzni, inkább megveszi a Tescoban az előre elkészített kaját - amit maximum melegíteni kell. Véletlenül sem a puritán jelzőt használnám rájuk, az igénytelen, ostoba, agyatlan előbb jut eszembe róluk.
Csak néhány apró példa: kétgyerekes, széles gyerekkocsival megáll apuka az alig valamivel szélesebb boltajtóban, mert ő már végzett... vagy apuka megkérdezi a gyereket, milyen jégkrémet akar enni, majd lebeszéli a Twisterről, mert sok benne a kemikália és a kezébe nyom egy Calippot... vagy elmegy melletted másfél méterre egy csinos, fiatal lány és onnan érzed, hogy legalább 2 napja nem fürdött... vagy megkér, hogy egy 10-es skálán osztályozd a körmeit és meglepődik a 6-os osztályzaton, mert a 10-ből nincs egy sem, amin ne lenne lepattogva a lakk... vagy az egészséges életmód jegyében ő vegán és mindennap fut - a londoni belvárosban a betonon.
És akkor a járművezetésről egy szót sem írtam.
-
tvamos
nagyúr
válasz
sh4d0w #12294 üzenetére
Ezt a Svedek is igy csinaljak, hogy annyira tovabbfejlesztettek mar a kajat, hogy gozon paroljak fuszer, meg so nelkul, meg ilyenek... de szar az ize, ezert inkabb indiait esznek, ami tele van k..rva ezzel a sarga cuccal, amit meg en nem allhatok ki, vagy eszik az olasz pizzat, vagy a kinai cuccokat, meg a szusit, mondjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- League of Legends
- Mini-ITX
- A VBIOS az oka a Radeon RX 9070 és az X99-es alaplapok inkompatibilitásának
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VM 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung Galaxy A02S 4G 32/7GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, TÖBB DARAB!
- Samsung Galaxy A20E 4G 32/3GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, dobozos, TÖBB DARAB!
- Iphone 8 64GB kártyafüggetlen, újszerű okos késüzlékek, több darab! /DOBOZ/GYÁRI TÖLTŐ SZETT/
- Samsung Galaxy S7 Plus 6/128GB Megkímét,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3404
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest