- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
bambano #10694 üzenetére
Elso korben nem feltetlenul kell hozza windows, a tordelosok nagy resze pont ezert mac-en tolja. (A regi szep idokben, ossze se lehetett hasonlitani az indesign teljesitmenyet a G5-os PPC es az x86-os PC kozott.) Amugy meg a magazinok es kiadvanyok 90% a mai napig indesign-al keszul.
Annyira durvan nem lehet szettolni mint a latex-et, de azert ezt is jol meg lehet script-elni. Latex-nel azert lassuk be erosen kell a programozoi tapasztalat. Mac-en viszont az indesign applescript kompatibilis, igy a nem programozo userek elott is nyitott az ut. -
tvamos
nagyúr
Az ugy oke, hogy megnezem egy dinorol, hogy mi van, de ez nem igy szokott lenni. O azt mondja, hogy barkobazzunk, mert szeretek. Es akkor kitalalunk mindent a dinorol. Hol, mikor elt, mit evett, hogyan vadaszott, minden. De en csak 3 dinot ismerek, o meg 300-at. Szoval erted... passz... :/ Ilyen kereso kene, ahol berakom az "x"-et, es kikopi a nevet.
-
Vladi
nagyúr
válasz
tvamos #10692 üzenetére
Háhá, én meg értem.
Én meg a lányaimmal olyat szoktam csinálni, hogy ha valamit nem tudunk, tipikusan:
"Apuci! Ezt a dalt milyen néni énekli?"
akkor leülünk az emberiség memóriája elé oszt megnézzük. -
bambano
titán
megy ez a hiszti meg a vita az intel management engnie meg a benne levő túlcsordulás miatt.
nekem az az aspektusa jutott eszembe, amin nagyon röhögök, hogy az me-ben minix van. a minix fejlesztője, ast, mekkora hisztit csapott már azon, hogy Linus miért monolitikus kernelt csinál, mikor az elavult meg ilyesmik ellen nem jó.most akkor kiderült, hogy a minix se jó?
-
bambano
titán
válasz
Smiley #10693 üzenetére
lehet indesignben olyat csinálni, hogy egy programmal kiírsz egy szöveget a diszkre, azt megformázza és úgy lesz kész doksi belőle? mindezt természetesen emberi beavatkozás nélkül
van rendes kerning, ligatúrák meg rendes font indesignben? úgy láttam, windowsos, akkor meg kétes a dolog. -
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #10678 üzenetére
Ennek en sem ertem a felet sem. De megtanulnam.
Nem irom le, miket mond a fiam, mert nem ismerem azokat a szavakat. Addig tudom, hogy valami dinoszaurusz dolog, de utana... persze, mindig elnezoen mosolyog, hogy nem tudom, mi az a Compsognathus, mert ez egyszeru, es nagyon elterjedt volta a mittudomenhol. -
-
bambano
titán
az volt a terv, hogy mostantól csak a bőrkötésest vakargatom és nem csinálok semmit a rendkívüli esetek kezelését leszámítva januárig.
és itt a terv szón és a múltidőn van a hangsúly...
-
válasz
bambano #10683 üzenetére
Van lánycsapat is, gondolom nem tudtad! :-) Nekem az egészből csak a latex szó jött át amúgy. Az meg valami lánydivat-szerű valami.....ehhez pont nem értek, bocs ha nem az.
Egyébként lányban még ritkább ez a szint, amit érzékelhetünk, de nagyon tetszik, amúgy is imádom az okoscsajokat. Fiú annyiból lett volna jobb, hogy az nagyobbat tud rád ütni!
-
-
-
BoB
veterán
válasz
Flowtation #10679 üzenetére
-
bambano
titán
beszélgetek a gyerekkel az önlabjáról, ezt írja:
"na az önlabomhoz már összeraktam egy githubos latex repositoryt automata buildeléssel és releaseléssel ami ha kijön egy release akkor automatikusan ír a konzulensemnek slacken és elküldi neki a letöltési linket a pdf-hez"kire üthetett...
-
-
-
bambano
titán
jaja, szerintem is rakasd fel a téligumit.
még húsvét előttnekem nem annyira jött be a crossclimate. mondjuk az alpin a5 se. nem mondom, hogy a cs rossz, egy lakás-iskola-bót háromszögben mozgó családi csapatszállítóra jó, csak engem nem visel el.
nekem meg ma lett kész három hét gyalogkakukkság után az autóm. szombaton légópince javasolt
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Flowtation #10656 üzenetére
mi szalonnázni szoktunk az irodában
#bkv_life
-
-
-
bambano
titán
most akadtam rá erre a fickóra a tecsőn.
át is küldtem a linket az asszonynak "miheztartás végett" tárggyal -
BoB
veterán
Kebab-os pizzára annyi húst tett a török gyerek hogy nem bírtam megenni
-
-
Erre a FF parancsfájlos dologra mondjatok már tippet nekem, mert kitépem a hajam tőle.
Pörög a proci ezerrel sokáig, de minden FF alatt, a Chrome meg beolvassa egyből a felvitelt a webszerkesztőben. Mi hiányzik a Firefoxból, flash vagy java vagy mi a nyamvadt macskafüle?
Percekig hálás lenék, ha súgnátok ebben.
(#10642) colomb2
Ez naon jó, bár nincs eldöntve, hogy zsidó/náci vagy cigó a delikvens, akit dícsérgetnek! Igazi gyöngyszemeket leltél.
-
Rimuru
veterán
-
"...bambano:
Veled szerintem csak az a baj, hogy nem láttál még világot..."Kar, hogy nincs fetrengve sirvarohogos smiley az itteni keszletben.
-
bambano
titán
-
Penty
aktív tag
válasz
Apollyon #10635 üzenetére
Leellenőrizheted, hogy működik-e a parancs: Ne chmod 4755 parancsot adj ki, hanem mondjuk chmod 4766-ot, majd nézd meg a fájl jogosultságait. Ha megváltozott a 4755-höz képest, akkor működik a parancs és máshol a hiba, ha nem, akkor valami nagyon el van ott cseszerintve.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Rimuru #10632 üzenetére
Akkor mégegyszer.
A #10614-ben leírtam a problémát. Ott a hsz-ből ugyan kihagytam a parancsot, de a #10617-ben jeleztem is ezt. Amikor terminálba írtam, akkor viszont nem hagytam ki a parancsot, csak a hsz-ből...
Root alól nem működött a dolog, mivel nem indult el az ungoogled-chromium (user alól – sem) és a már részletezett hibaüzenetet írta, míg miután felraktam a sudo-t és beírva userrel a parancsot, ezt követően már elindult az ungoogled-chromium.
Ez csak a 62-es verzióval volt, az 58-cal nem volt baja...
Szóval ugyanaz a parancs root alól nem működött, ami sudo-s user alól meg igen.
-
bambano
titán
jesszus...
most sírdogálok kicsit. -
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon #10614 üzenetére
Ja lol, kihagytam a sorból a chmod -ot
Szóval ez volt a (nem legszebb) megoldás:$ sudo chmod 4755 /usr/lib/chromium/chrome-sandbox
Ezenkívül # alól semmilyen megoldás nem segített, vagy csak nem próbáltam az összeset
(megfelelőt)
A palemoon-nal is ez volt a bajom, hogy csak sudo alól települ, root alól nem, sima user sudo jogok nélkül meg nem telepítheti
Na de én root alól szerettem volna, hogy kihagyjam belőle a sudo-t, kompletten.
(#10615) Penty: "Persze mindezt root alól kellene megoldanod, tehát: su, enter, jelszó, enter, aztán tiéd a pálya rootként."
Amikor telepítek valamit, mindig így szoktam.
-
Penty
aktív tag
válasz
Apollyon #10614 üzenetére
Itt egy kis segítség: https://ss64.com/bash/chmod.html és https://ss64.com/bash/chown.html
Persze mindezt root alól kellene megoldanod, tehát: su, enter, jelszó, enter, aztán tiéd a pálya rootként. -
Apollyon
Korrektor
Na most kiderül mennyire nem értek a linuxhoz
Történt az, hogy felraktam a legújabb ungoogled-chromium-ot innen: [link]
Jelen pillanatban ez a 62-es verziót jelenti, eddig az 58-asat használtam.Viszont nem tudtam elindítani... Azt panaszkodta: "The SUID sandbox helper binary was found, but is not configured correctly. Rather than run without sandboxing I'm aborting now. You need to make sure that /usr/lib/chromium/chrome-sandbox is owned by root and has mode 4755."
Régebben is gondban voltam a chmod-chown dolgokkal, de ezt most abszolút nem tudtam értelmesen megoldani... A megoldás az volt ugye mégis, hogy
$ sudo 4755 /usr/lib/chromium/chrome-sandbox
Így már elindult (az 58-asnak amúgy nem volt anno ilyen baja).
Na de, ezt hogy kellett volna root alól?
Mivel ugye alapból nem használok sudo-t...
-
zoltanz
nagyúr
Leszedtem a pulseaudio-t, így frankó is, csak Fluxbox-ra jó lenne egy hangerő ikon.
-
Apollyon
Korrektor
Néha szoktam játszogatni gépen pár dologgal (pl. BoB kedvenc játékával, a No Man's Sky-jal
), és most kivételesen amikor bekapcsoltam a gépet, Debian helyett a winx-et indítottam el. (Dualboot nincs) Valamiért, ha a winx "hidegen" indul, akkor sokkal gyorsabban betölt, mint ha Debianból megyek át dózba.
Egyébként debian ssd-n van, a winx meg egy 5400-es disken, és nyilván az ssd-n van a grub. Passz, hogy most ez számít-e, csak érdekes volt...
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
cami][us #10599 üzenetére
Köszi!
Jó lenne olyan BSD-s OS/Disztro (akár fizetős) kiadás ami tényleg a teljesítményre, használhatóságra fókuszál, semmiféle politika (pulseaudio) , nincsenek felesleg rétegek, appok benne. Kernel is lehetne karcsúbb kivágni belőle a sok kétséges teljesítményű kísérleti stb driver-t, úgy is veszünk harvert, kicsit jobban meg kéne válogatni, ennyi.
A Linux már nem a fennmaradásért küzd úgysem, projektek, vezető programozók, fejlesztők legalább nemcsak adományokból gazdálkodhatnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged