Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tusi_

addikt

Sziasztok :)

A heten megjon a laptopom - remelem - es mar korvonalazodik, hogyan telepitsem.
    Eredetileg csak linux lett volna rajta, es Mint "hivo" vagyok. Semmi szakmai oka nincs, csak ez volt az elso linuxom meg sok evvel ezelott es megszerettem. Mar le is toltottem a cinnamon-t.

Viszont: mivel elfelejtettem szinte mindent a Linuxrol es kellenek olyan programok, amik szerintem nincsenek meg linuxra - pl EVE, ilyen halozati szimulator software, halozati eszkozoket lehet szimulalni rajta - es igy tovabb, ugyhogy kell windows is ra. Van egy Home licenszem meg valahol a sarokban, az eleg lesz ra.
    Amivel rossz tapasztalatom van, az a dual boot. Regen ket particiot hasznaltam, illetve 3-at, egy a winnek, egy a Linuxnak, a 3. meg a tarhely. Mivel Linux tud NTFS-t kezelni, ezert a 3. particio NTFS lenne. regen volt, hogy lehalt a Grub es se ezt, se azt nem tudtam bootolni, illetve csak az egyik nem ment, akkor a javitasnal az megjavolt, mig a masik nem bootolt mar. Egy profi biztos meg tudta volna oldani, de az nem en vagyok.

Amire gondoltam meg, hogy vennek egy kicsi, de gyors USB Sticket es arra telepitenem a linuxot es ha visszarazodtam, akkor esetleg lepucolom a windowst teljesen.
    Ez jarhato ut lenne? Ha Linux kell, akkor betolom a sticket es hagyom USB-rol bootolni, ha meg a win kell, akkor kihuzom.
    Linux egyelore csak a sima bongeszeshez, filmek-, youtube nezeshez kellene.

Ha ezt igy jonak ertekelitek, akkor tippet is kernek szepen, hogy milyen USB-t vegyek. Lenyeges, hogy kicsi legyen, mint egy dongle es gyors, hogy hasitson rajta a Mint :)

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák