Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz CirrMee #96193 üzenetére

1. timedatectl parancs mit ad vissza?
    A local time-nak kell mutatnia a jelenlegi valós időt, a universal time és az RTC time-nak két órával kevesebbet, a timezone pedig "Europe/Budapest" kell, hogy legyen.
    Egyébként a különbség abból adódik, hogy a Windows a lokális időhöz állítja be a gép óráját, a Linux viszont nem állítgatja, hanem hozzáadja az időeltolódást. Vagy a Windows-nál állítod be, hogy ő is így viselkedjen, vagy a Linuxnál állítod át, hogy is úgy viselkedjen, mint a Windows.
    Windowsnál csak registryből lehet állítani, Linux esetén parancssorból:
    timedatectl set-local-rtc 1 --adjust-system-clock

Ha ezután megint kiadod a timedatectl parancsot, és a RTC in local TZ sorban yes van, akkor jól állítottad át.

2. Az adott meghajtókat fel kell csatolni. Erre a legegyszerűbb a Gnome "Lemezek" nevű programja, a csomag neve gnome-disks, gnome-disk-tool vagy gnome-disk-utility, attól függ, milyen rendszert és abból milyen kiadást használsz. A programban a két fogaskereket megkeresed, az alatt a "csatolási beállítások szerkesztését", és ott be tudod állítani, hogy induláskor automatikusan csatolja a rendszer (lsd. a képet).

3. Ez nem hiba, csak annyit, hogy a Firefox nem fogja használni a belső frissítő mechanizmusát, hanem a Linux saját csomagkezelője fogja majd frissíteni. Nem minden verziónál jön elő ez az üzenet, illetve nem is minden disztrón, én pl. Suse-n láttam a minap, sehol máshol (bár én Ubuntu alapú disztrókat nem használok, csak teszt célra).

Új hozzászólás Aktív témák