Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1115) DeusHun válasza Shadowfax (#1114) üzenetére


DeusHun
őstag

Leszedi a Vistát?? Az van nekem a rejtetten :D Azzal adták a gépet.
Ezért is kérdem, hogy akkor azt elvesztettem vagy sem?

Hát vannak benne jó dolgok, pl az, hogy teljesen meg tudod határozni, hogy mire hogy reagáljon a gép ami kíméli az akkut. Pl míg az XP-n annyi van, hogy ha töltőn van vagy ha akkuról megy és lecsukom a tetejét akkor vagy ne történjen semmi, vagy menjen Készenlétibe addig Vista alatt ezt finomabban tudod hangolni, hogy ha töltőn van és lecsukom akkor van 4 opció. Ha akkuról megy akkor ugyan így. Ezt a 4et persze meg tudod adni power-gombra is. Hibernálást is be tudod adni pl bármelyikhez, akkor simán 5-szörösére nő az akkuidő. Ezt hiányolok az XP-ből, nem tudod direktben hibernálni (tudtommal).
Akkuidő javult. 2 órát ment wifivel, bluetooth-tal, közepes fényerőn pepecselés (net, msn, gimp) mellett.
Aero-t használtam (csak a kinézete miatt. Beteges, de annyira hozzászoktam pl a taskbar és a start-menü átlátszásához, hogy most az xp-t is átgyúrtam olyanra, hogy hasonlítson a Vistára. Egyszerűen szebb, jó ránézni). Ami szutyok rajta az az, hogy naggyon lassan boot-ol. A profilomnél ott a gép leírása, nos azon tartott az alap (! tehát nem volt rá semmi még téve, friss, szűz OS sallang nélkül) 1 perc 18 mp-ig a boot a powerontól a bejelentkezésig, utána még 1 perc 48 mp mire használni is tudtam. A firefox 22 mp alatt indult el (hiába a superfatch vagy mi a rákk), Diablo2 szaggatott rajta (élvezhetetlenül, pedig ugye az 7 éves játék és a gép meg 2 magos 1 gigás...). A winamp indulása fél perc.
Ami mellette szól az az, hogy nagyon kényelmes. Vagy minden ott van szem előtt, vagy pedig könnyű megtalálni mert szinte mindenhonnét el lehet érni mindent. Egy dolog beállításához (pl wifi) van vagy 4 út ahonnét elérhető. Továbbá mindent kezel elsőre (már ami a gépemben van. Azt pl mindet), ahoz amit nem tud kezelni meg le tudja rántani a m$ szerveréről. A frissítés ugyan így.
Majd ha már a 2. service pack is kijött hozzá visszateszem a rejtett partícióról (ha tudom :S), addig nem éri meg mert csak megeszi a gépet. A kényelem nem ér annyit, hogy meg tudjak inni 2 kv-t a boot-idő alatt...

MOD: egy WinBillentyű+Tab -os ablakváltásnál pl 1 mp-es késés volt. Értem ez alatt, hogy a billentyűk lenyomásától addig, míg válthatok 1 mp telt el, majd mikor 3D-ben kiválasztottam amit akartam az is 1 mp mire behozta.

[Szerkesztve]

Rainforest Alliance Certified signature

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.