Hirdetés

2020. augusztus 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#401) Grega404 válasza Petibaba (#396) üzenetére


Grega404
(csendes tag)

Szerintem is hagyd meg, de minimum nyomd ki DVD-re, mert ez egy jogtiszta op. rendszer, amit te CD-ről felraksz az nem, kivéve, ha eredeti és nem OEM. A drivereket felteheted a LENOVO oldaláról, az ujjlenyomatolvasóhoz meg vagy keresel freeware progit, vagy használsz lopottat, vagy eccerűen nem foglalkozol a cuccal. Egyébként nem sok értelme van, mert jelszót akkor is be kell állítani, akkor meg tök mindegy, feltörik a jelszavad (vagy levágják az ujjad :DD ).

(#402) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Fecó nincs msned vagy ilyesmi? Segíthetnél nekem, te már rutinos vagy ebben úőgylátopm, én még sosem csináltam! Köszi!

(#403) BFeco


BFeco
(aktív tag)

Ujjlenyomatolvasó, más progi ami nem tölthető le a Lenovo (IBM) oldaláról ott van a gépeinken [link]

''...Ha ezt a helyreállító készletet szeretné CD-n is birtokolni, akkor elkészítheti a ''Start - Programok - ThinkVantage'' (esetleg régebbieken Access IBM, stb.) - ''Create Recovery Discs'' programmal mely megtalálható a gépén. Ha csak a meghajtó programokra van szüksége, akkor azokat a merevlemez ''Drivers'' alkönyvtárában találja meg, de javasljuk, hogy inkább töltse le a legfrissebbeket a http://lenovo.com/support oldalunkról.

A géphez adott programokat, (CD író, DVD lejátszó, stb.) szintén a merevlemezen találja az ''IBMAPPS'' könyvtárban. Ezeket innen szintén CD-re mentheti. (A recovery CD készlet természetesen tartalmazza ezeket is, tehát külön lementésükre csak akkor van szükség, ha valamilyen oknál fogva újra szeretné ezeket telepíteni.)

Az operációs rendszer nem a recovery CD-től lesz jogtiszta, hanem a készüléken található Microsoft COA (Certificate of Authenticity) cimkétől. Ez a gépe aljára vagy oldalára ragasztva található. ''

[Szerkesztve]

MacBook Pro (13-inch, 2019, Two Thunderbolt 3 ports), T480 - ThinkPad Thunderbolt 3 Dock, ThinkPad 10, X230, X301, X60, DS1511+, DS918+, iPhone 6 Plus, Micsig STO1104C

(#404) BFeco válasza Petibaba (#402) üzenetére


BFeco
(aktív tag)

MSN nincs :) Ha van kérdésed (elolvastad a linkelt oldalakat), mert elakadtál kérdezz. Szerintem a többieket is érdekelheti pl. a szűz (Lenovo serialos, nem aktíválós) XP telepítő CD készítése. [link]

[Szerkesztve]

MacBook Pro (13-inch, 2019, Two Thunderbolt 3 ports), T480 - ThinkPad Thunderbolt 3 Dock, ThinkPad 10, X230, X301, X60, DS1511+, DS918+, iPhone 6 Plus, Micsig STO1104C

(#405) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Nekem ez sok.
100000 kérdésem van, 1000000 hibafaktor, mindjárt formattálom a vérbe az egészet, és felnyomom a winxpmet.
Mégekkora körülményes 15oldalon keresztüli tömény rongát...

(#406) Sipi válasza Petibaba (#396) üzenetére


Sipi
(addikt)

Esetleg - a dühkitörés helyett - mi lenne, ha uninstallálnád azt, ami nem kell? És máris nem indul el...
Laptopot vettél. Az a te sarad, ha nem vagy képben, mi is ez. Nem olyan, mint egy desktop gép. A drivereket macerásabb rátenni, mint másra. Ezért is adnak hozzá előtelepített rendszert.
Ha nem vagy jártas XP-telepítésben, miért akarod legyúrni? Miért várod el, hogy MSN-en valaki önként és ingyen végigvezessen több órai melón?
Ott egy doksi, az alapján kivitelezhető. Ha pedig nem értesz annyira az oprendszer és driverek telepítéséhez, ne abajgasd. A feleslegesnek ítélt programokat lazán le tudod szedni.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#407) BFeco válasza Petibaba (#405) üzenetére


BFeco
(aktív tag)

Egyszerűen is lehet. :)

Legyártani a recovery Cd-t (első lemez) és DVD-t (második lemez),[link] Polcra fel.
Arhiváljuk a C:\ Drivers és IBMAPPS könyvtárt.

Magical Jelly Bean Keyfinder v1.51 [link] progival megnézzük az installált win sorozatszámát. Felírjuk.
Fogunk egy gyári bootos xp telepítőt, amiből gyártunk ISO-t pl.Magic ISO Maker 5.3 build 213 [link]
Betöltjük a progiba ISO-t. Az ISO-ban lévő I386 könyvtárt töröljuk, majd a C:\I386 könyvtárt másoljuk be az összeállitásba. Az I386 könyvtárból töröljök a WINNT.SIF filet.
Írjuk ki egy CD-RW-re.
Mehet a telepítés. Seriálnak a korábban felírtat használjuk.
Telepítést követöen Windowsupdate (Microsoft .NET Framework version 1.1is) , Automatically download and install drivers[link]
IBMAPPS mentett könyvtárból a szükséges progik telepítése (ujjlenyomat, stb). Preferált vír és spy kergető.
Kb. így gyártottam le a Windows XP telepítőmet. PowerISO progit használtam.

[Szerkesztve]

MacBook Pro (13-inch, 2019, Two Thunderbolt 3 ports), T480 - ThinkPad Thunderbolt 3 Dock, ThinkPad 10, X230, X301, X60, DS1511+, DS918+, iPhone 6 Plus, Micsig STO1104C

(#408) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Feco és erről mi a véleményed?:

1cd+1dvd recovery archiválás, fel a polcra, winxp előkap, fullformattal telepítés, majd sp2felnyomása, driverek telepítése az archivált diskekről, vagy a supportoldalról,(vagy az általad ajánlott ibmes drivertelepítő progival)
Nekem csak a driveres résszel van bajom, az első indulásnál mindent frankón fel fog ismerni, vagy egyszerűen telepíthetem? vagy ütközök majd kellemetlenségekbe?!:) :(

(#409) BFeco válasza Petibaba (#408) üzenetére


BFeco
(aktív tag)

Sp2 nem kell külön! Benne van. A hálókártyát nem ismeri fel az újabb notiknál a Windows. Ezt a lementett Driver könyvtárból, vagy külön előre letölteni a Lenovo honlapról, és kézzel kell feltelepíteni. [link] A többi megy a netről automatikusan!
SATA HDD-nél, ha a telepítő nem talál vinyót [link] vagy NLite[link] (Tud magyarul is) progival beintegrálni a telepítőbe. Én beleraktam, és így telepítettem az X60-ra.

[Szerkesztve]

MacBook Pro (13-inch, 2019, Two Thunderbolt 3 ports), T480 - ThinkPad Thunderbolt 3 Dock, ThinkPad 10, X230, X301, X60, DS1511+, DS918+, iPhone 6 Plus, Micsig STO1104C

(#410) humax


humax
(senior tag)

a Lenovo N100 nal,milyan a hang kimenete?
ha szeretnek tvre vagy erosito,vagy 5+1 genus ra kotni hogy mukudik?
jo a hangja?
koszi

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#411) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

A recovery disceken máshogy vannak a dolgok mint a mappában volt, sehol nem találtam drivers mappát. sehogy nem megy a milliónyi sárgakérdőhjel eltüntetése. A driverfrissítő progi installálásnál ezt a hibaüzenetet küldi: Microsoft .NET Framework Version 1.1 or later is required for System Update to work properly. Use Windows Update to download a compatible version.
Valahogy ilyenről nem hallottam eddig.
Ötletek?

(#412) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

oké .NET fent, de eléggé nehéz netes driverfrissítést végrehajtani mikor nincs hálókártya...
Manuálisan meg a realtek lan drivert tettem fel az oldalról de bedugom a kábelt és semmi.

(#413) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

VEttem Wlan hálókártyát, varázsoltam rá netet, már jön a driverpacik a lenovo dydtem update-el. Jejjojjó. És végül minden jórafordul...
Reméljük.
A gép eddig faja, kezes, szokom a táccspadot, jók az anyagok, egy zavar kicsit, hogy az aksi egyik oldala kijjebb van 1-2 miliméterrel, és mozog... KÍÍÍÍÍÍÍÍÍNA:)

(#414) Lenovo


Lenovo
(tag)

N100-re vágyók! Most kaptam a hírt, hogy érkezett az országba egy új N100-as sorozat, amelyik kiépítettségében azonos az előzővel (mármint a TY06VHL-lel), de Core 2 Duo T5500 (1,66GHz) van benne. Az ára előreláthatólag 250000 és 260000 bruttó körül lesz majd.

(#415) GodHeart válasza Petibaba (#413) üzenetére


GodHeart
(senior tag)

nekem olyan stabilan a helyén van, mintha pillanatragasztóval pakolták volna oda, és az illeszkedéssel sincs gond. :U mind a két kis prücök bevan neked pattintva!?

(#416) Faby válasza Lenovo (#393) üzenetére


Faby
(aktív tag)

''Az S-vdeio problémára. A lényeg, hogy 4 tűs s-vdeo káblet használj. Ebben az esetben műkődik s-vdeo-RCA átalakítóval is.

És az mitől lehet, ha egyáltalán nem jelenik meg kép a TV-n, és a grafikai beállításoknál sincs más, csak noteszgép-megjelenítő. Gyakorlatilag nem érzékeli a TV-t? Mi kellene hozzá?

[Szerkesztve]

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#417) Lenovo válasza Faby (#416) üzenetére


Lenovo
(tag)

''És az mitől lehet, ha egyáltalán nem jelenik meg kép a TV-n, és a grafikai beállításoknál sincs más, csak noteszgép-megjelenítő. Gyakorlatilag nem érzékeli a TV-t? Mi kellene hozzá?''

Ez egyértelműnek látszik, rossz a kábeled. Milyen csatlakozója van a tévédnek? Milyen kábeled van?

(#418) denisz


denisz
(csendes tag)

Hali! próbálta már vki a fent említett SPEEDSWITCHXP progit?
nekem semmit sem csinál, csak az aktuális speedet kiirja.
Esetleg vki találkozott már vmi power manager programmal?

thanx : -denisz-

(#419) Trianrta válasza denisz (#418) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

Notebook Hardware Control: [link]

(#420) ruzsi


ruzsi
(csendes tag)

most tervezem hogy veszek egy Lenovo 3000 N100 (TY06VHL) véleményetek szerint jó a gép van bárkin aki megbánta hogy vett ilyen lenovot illetve van aki azt mondja kifejezetten jó vétel volt ??? nagyon érdekelne a véleményetek mert vagy ez vagy egy acer 4222 a kiszemelt véleményeket kérek könyi............

köszike :R :R :)) :Y :C :C :DD :R :R :R

[Szerkesztve]

(#421) denisz válasza Trianrta (#419) üzenetére


denisz
(csendes tag)

köszönöm!

Esetleg vmi tipp arra, hogy miért ugrál az órajelem max perf-on 1.6 és 0.9 között?

(#422) vrbst


vrbst
(tag)

Sziasztok!

Már két hónapja használom az N100-asomat, és nagyon elégedett vagyok még mindig! :C

Viszont szeretnék egy kicsit linuxozni, de sehogysem tudom életre kelteni linux alatt a wlant. Se kézzel, se sehogy :( Esetleg vmi driver kéne linux alá?

Használ vki linuxot N100-on WLAN-nal? Mik a tapasztalatok?

Köszi

(#423) AuTomi


AuTomi
(csendes tag)

Üdv Mindenkinek,

Már nálam is 2 hónapja sikeresen műxik a cucc :D pláne mióta memoriát is upgradeltem benne sokkal jobban is hasít, mert ugye az N100-as mar dual channeles. :) Ajánlom mindenkinek!

Lenne egy kérdésem, hogy lehet az hogy a cuccok a vinyómon (hidden + system is) összesen 28 gigát foglal el de az infó azt írja ki hogy csak 15 giga szabad a 70ből ?? Ez valami Lenovo care-es turpisság vagy esetleg a Windows valami buta beállítása ?

Nem érdekel valakit egy gyári 512 memória modul ? még friss szinte ropogós 1,5 hónapig használtam.

Előre is köszi

(#424) JarJar


JarJar
(csendes tag)

Szevasztok!
Arra lennék kíváncsi h, ha csinálok a gyári partíciók mellé még1et és alkalmazom a lenovos visszaállítós cuccot ''Restore my harddrive to the original factory state'' akkor az általam létrehozott partíció is törlődik és teljesen a gyári állapotot kapom vissza?

(#425) AuTomi válasza AuTomi (#423) üzenetére


AuTomi
(csendes tag)

Na közben rájöttem... A Lenovo care - Rescue and recovery miden héten lementett egy 1-12 gigányi részt a vinyóra :O a mostani állapot szerint nem is tudom törölni a backupokat (4 db van) mert elszáll a következő hibaüzenettel : ''Rescue and Recovery does not have enough disk space to perform the requested operation'' ekkora böszmeséget :) kénytelen leszek saját adataimból törölni (archiválni) :W

(#426) Lenovo válasza AuTomi (#425) üzenetére


Lenovo
(tag)

''...kénytelen leszek saját adataimból törölni (archiválni)''

Ilyenkor egy dolog szokott segíteni. Uninstall a Rescue and Recovery, így visszanyered a teljes területet. Ha használni akarod az R&R-t akkor újra telepítsd. Ne állítsd be az időzített automatikus mentést (indítsd kézzel, amikor úgy érzed, hogy szükséges), sőt szűrőket is használhatsz, hogy milyen fájlokat ne mentsen, illetve hogy a nagy fájlokat ne őrízze minden inkrementális mentésben, csak egy példányban tárolja.
A hibaüzeneted azért zavar egy kicsit, a törléshez nem értem minek kell merevlemez hely ...

(#427) GodHeart válasza vrbst (#422) üzenetére


GodHeart
(senior tag)

eldő hozzászólásaim között találsz egy linket a wlan-ra és ott egy linuxos oldalra jukadsz ki :U

(#428) Faby válasza Lenovo (#417) üzenetére


Faby
(aktív tag)

Ez egyértelműnek látszik, rossz a kábeled. Milyen csatlakozója van a tévédnek? Milyen kábeled van?

Két kábellel is próbáltam.
A TV-n csak 1 scart csati van, és arra próbáltam rátolni egy scart átalakítóval.

Az összeállítás a következő, tudom nem a legszerencsésebb:

1. S-video --RCA kábel > RCA--Scart átalakító > TV
2. S-video--RCA átalakító > RCA--RCA kábel > RCA--Scart átalakító > TV

Az RCA--Scart átalakító valszeg jó, legalábbis a DVD-m alapesetben arra van kötve, és megvan a kép.

Nem kardinális a kérdés, annyi minden lehet hibás, hogy amíg nem lesz jobb TV-m, aminek van direkt S-video bemenete, addig nem is akarok vele foglalkozni, csak megpróbáltam.

UI:

A VGA csatin a monitorral simán összejött a kétképernyős üzemmód.


A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#429) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Hogy tudom kjihasználni a dual chanelt? csak 1×1024el, vagy 2×512vel is működik? Help

(#430) Sipi válasza Petibaba (#429) üzenetére


Sipi
(addikt)

DUAL channelt EGY darab modullal nem tudsz. Mindegy, milyen méretű, de kettő (vagy négy) kell belőle. És lehetőleg egyforma méretűek. :)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#431) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Milyen a képernyűjök a Lenovóknak, szűk a rálátási(vagy milyen) szög vagy nagy?

[Szerkesztve]

(#432) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

A Rescue and Recovery-vel lehet e olyat csinálni, hogy a miután a saját programjaimat is feltelepítettem, ezután csinálni egy teljes rendszermentést DVD-re, amit aztán vissza lehet tölteni és nem kell újratelepíteni mindent?

(#433) Sipi válasza Trianrta (#432) üzenetére


Sipi
(addikt)

[link]

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#434) Trianrta válasza Sipi (#433) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

Aha, szóval lehet rendszermenztést is csinálni. ;)
Kösz a linket!

(#435) Sipi válasza Trianrta (#434) üzenetére


Sipi
(addikt)

Inkább úgy mondanám: esetleg lehet vele mást is. :)
Legnagyobb tudása az elég nagytudású (bár számomra túlautomatizált, de az én véleményem nem mérvadó) backup-restore funkcionalitása.
Emellett pedig képes rendszervisszaállításra is. :)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#436) Lenovo válasza Trianrta (#432) üzenetére


Lenovo
(tag)

''A Rescue and Recovery-vel lehet e olyat csinálni, hogy a miután a saját programjaimat is feltelepítettem, ezután csinálni egy teljes rendszermentést DVD-re, amit aztán vissza lehet tölteni és nem kell újratelepíteni mindent?''

Pontosan erre való!

(#437) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Valami csoda folytán sikerült ma megvennem a C100-as Pentium M 1.73 -es változatot.
;)

(#438) Jetbrowse válasza Trianrta (#437) üzenetére


Jetbrowse
(csendes tag)

Üdvözöllek a csapatban, majd írj a tapasztalataidról. :C

Jet

(#439) Immmi


Immmi
(csendes tag)

Sziasztok! Ti valami már járt úgy , hogy a Think Voltage programok kibasztak a géppel? Mert én így jártam! :(( Amikor betöltött a Win akkor a feladat kezelő, és az Everst szerint is a Cpu leterheltsége 100% volt és rohadtul fogta a gépet valami annyira hogy a star menüre kattintva várnom kellet vagy 1 percet hogy betöltse! De egy Think Voltage uninstal segített a problémámon! :P Ilyen tapasztalt már valaki? Én még tapasztaltam egy olyat hogy az aksi jelre rámenvén csak a százalékot írja ki és a pontos hátralévő időt nem! Semmi progi nem írja ki! Miért van ez?

(#440) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Honnan tudná a program előre megjósolni h a hátralevő időben mennyire terheled le a gépedet, ami ugye csökkenti az időtartamot. Sztem mutatja semmi a hátra levő időt, bár lehet rosszul gondolom.
Sajnos a hangja nagyon kárcsu, bár nem is hifizni kell vele, célnak megfelel.
Lecsapatam a hidden partíciót, meg azt a sok szemetet amit gyárilag ráraktak, utána újratett a driverszedő progi mindent, de az ujjlenyomatolvasóba nem tudok életet lehellni, még gyári ibm ijjlenyomatolvasóprogival sem ment. Van valakinek valami ötlete? Van backup dvd-m, onnan esetleg ki tudnám halászni az eredeti programját? Hogy?
Egy boot után sima windows asztal felület, pár autómatikusan induló kis progi(pl avg, meg vgakártya menü, meg ilyen apróságok) és 42%nak látom a free memory-t. Ez normális? Semmi nem megy szinte mégis a fele le van terhelve a gépnek?!
Jó kis gép.

(#441) Trianrta válasza Immmi (#439) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

Nekem kiírja az akksi ikonnál, hogy hány százalék a töltöttség és mellette azt is, hogy hány órát bír még.
Szerintem nagyon jó kis gép ez, de a tapipadot nagyon nehéz megszokni. Holnap nézek valami elfogadható áru usb egeret aztán veszek, mert a tapipaddal kétszer annyi ideig tart ráklikkelnem a megfelelő helyre.

Én már BIOS-t is frissítettem ma hajnalban, mert hogy a Lenovo oldalán újabbat találtam, minta ami a gépen volt.
Tegnap csináltam recorvery mentést is. Ugye a wincsiről törölhetem a fölösleges könyvtárakat? Merthogy a rejtett patrición úgy is ott van minden.

Leszedtem pár programot, ne lassítsa fölöslegesen a gépet. A Norton helyett én inkább az Avast-ot használom, és a Spy.Terminátort, ezek inyenesek és szerintem elég jók is.

Feltettem egy fotót háttérnek. Háááát. aligismertem rá. A színek csak hasonlóak, mint amilyen a monitoron.

A videokari memoriáját hol lehet növelni? (nem akarom, csak érdekel)
Ez alapból 128MB és ehez tejóhetek még a rendszer memóból?

(#442) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Vettem egy szuper egeret (nagyon olcsón, rádiós+usb+optikai = 1990Ft), így mostmár tökéletes minden. :B

[Szerkesztve]

(#443) Jetbrowse válasza Trianrta (#441) üzenetére


Jetbrowse
(csendes tag)

A fotó problémára tudom a megoldást. Én is nagyot néztem, amikor beraktam egy tájképet, olyan lett, mint egy vízfestmény, nem is beszélve az ablakok szürke részének pixelességéről.
Állítsd a színt 32 bitesre. Ez megoldja a problémát, vízfestéknek, pixelességnek nyoma sincs.
Touchpaddel nincs gondom, bár tény, hogy hosszabb munkánál (60diás powerpoint) elkél egy egér.
Hát ha nagyon zavarnak a mappák törölgess nyugodtan. Ha gáz van, akkor újrapakolod.
Az N100-om nekem sem írja ki. Ellenben a barátom Acer aspire 3000-e igen. :))
:))
Egyébként szvsz a Norton nagyon meglassítja a masinát. Ha lejár, akkor keresek egy másik progit. Vélemény?

Olvastam tesztet a Core 2 duo prociról. Hát az a 15%-os plusz teljesítmény nem sokat nyom a latba az átlag felhasználónak, pláne, hogy ezzel megnövekedett hőtermelés is jár.[Szerkesztve]

(#444) Trianrta válasza Jetbrowse (#443) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

Én már régóta az Avast virusirtót használom, szerintem ez az egyik legjobb (legalább is azok közül, amit próbáltam.

A kékfog is működik rendesen, kipróbáltam két telcsivel is, Nokia 6310i és egy SonyEricsson K700i.

Az akksi is elég jó, kb 3,5 órát bír, az enyémben 8 cellás van.
Szerinte a hangszórók is használhatóak, persze fülhallgatóval sokka jobb, de azért anélkül is ok.

Ha a LenovoCare-t leszedem, attól még működik a nyomógombos verziója, vagy a gomb is azt a telepített verziót használja, ami az XP alatt van?

(#445) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

A notebookokon nincen reset gomb?

Kétszer lefagyott a gép, aztán ki kellett vennem+vissza az aksit, hogy újra tudjam indítani.

(#446) Lenovo válasza Trianrta (#445) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Kétszer lefagyott a gép, aztán ki kellett vennem+vissza az aksit, hogy újra tudjam indítani.''

Reset gomb nincs.
Mitől fagyott? Van rá valami magyarázat vagy csak ''úgy''?
Mozgasd meg a memóriát a foglalatában (a gép alján lévő nyílásban van, vedd ki és tedd vissza). Ha ezek után is fagyogat, akkor meg kellene mutatni a szerviznek ...

Ja, ha több, mint 5mp-ig nyomod a be-kikapcsoló gombot, akkor is ki kell kapcsolnia. Ha nem, akkor lásd fentebb a szervizes utalást!

[Szerkesztve]

(#447) Lenovo válasza Petibaba (#440) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Honnan tudná a program előre megjósolni h a hátralevő időben mennyire terheled le a gépedet, ami ugye csökkenti az időtartamot. Sztem mutatja semmi a hátra levő időt, bár lehet rosszul gondolom.''

Igen, rosszul gondolod. A gép ki tudná jelzi a hátralévő időt is. Ezt a pillanatnyi áramfelvételből és az akku töltöttségéből számítja. Természetesen ez nem lineáris, hiszen tényleg sok dologtól függ. (Fényerő, wireless, CD-merevlemez használat, stb.) Bizonyos hiszterézissel azonban a kiírás folyamatosan követi a becsült értéket. Ez tényleg csak tájékoztató érték, mérget senki ne vegyen rá!!!
A 3000-es sorozaton valóban csak a telep töltöttsége jelenik meg százalékban, de ez elsősorban szoftver kérdés. A ThinkPadekhez adott Battery Maximizer Program pl. az időt is kiírja. Sőt a töltési ciklusok számát és még sok egyéb hasznos infót. Sajna ez a 3000-eken nem működik ... :(
Tanult forumozó társaink közül biztosan tud valaki egy programot, ami hasonló infókat tud adni.

(#448) Trianrta válasza Lenovo (#447) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

''A 3000-es sorozaton valóban csak a telep töltöttsége jelenik meg százalékban''

Nekem kiírja az akksi ikonnál a százalékot és a hátralévő időt is (Lenovo 3000 C100, Pentium M 1,73).

(#449) Trianrta válasza Lenovo (#446) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

''Mitől fagyott? Van rá valami magyarázat vagy csak ''úgy''?''

Kétszer volt ''kékhalál'', kétszer pedig kilépésnél úgymaradt, nem lépett ki...

(#450) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Hálistennek az enyém(n100) nem fagy, nem csinál érthetetlen dolgokat és számomra a táccs is kezes, pedig még sosem volt huzamosabb ideig dolgom ilyen ''mutatóirányítóval''.
Subpixelhibám sincs, eddig minden rendben van, aki ilyenben gondolkozik, csak ajánlani tudom. Sztem még mindíg nincs ár-érték arányban jobb, és egy jódarabig nem is lesz.
Hajrá hajrá!

Viszont valaki megmondhatná nekem hogy a backup dvdről hogy tudnék csak bizonyos dolgokat kihalászni, nem egy egész rendszerbekket. Pl az ujjlenyomatszenzor szoftverét.
Köcce!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.