Hirdetés

2019. november 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) ataman válasza tmiki (#97) üzenetére


ataman
(aktív tag)

A Metro-s újság szerint van benne kamera. Lásd itt is: [link]

Huawei P8 -> Huawei MediaPad M3 -> Huawei P10

(#102) tmiki válasza ataman (#101) üzenetére


tmiki
(csendes tag)

Köszi megnéztem csak azért kérdeztem mert a furkó eldó olyan hülye mint a tök a géphez. kérdeztem tőle, hogy van e benn V: nincs . Mondom szerintem van. V: akkor van. Na az ilyen miért nem kenyeret árul vagy valami hasonló komoly dolgot? Lehet, hogy inkább az usanotebook-nál veszem meg. Van erről valakinek tapasztalata és ha igen mi? Előre is köszi.

(#103) Lenovo válasza GodHeart (#94) üzenetére


Lenovo
(tag)

''ramot ha te cserélsz benne ugrik a gari, ez tuti.''

Ez így ebben a formában nem igaz. A RAM úgynevezett CRU (Customer Replaceble Unit, Felhasználó által cserélhető egység), ami azt jelenti, hogy bárki cserélheti, aki érez magában lelkesedést. :) Természetesen ha a csere memória nem a Lenovotól származik, akkor arra a Lenovo nem vállal garanciát, de a gép többi részére még igen. Egyetlen kritikus eset van, ha bizonyíthatóan a beépített alkatrész hibájából hibásodik meg valamilyen másik része a gépnek. Na de ember legyen aki ezt be tudja bizonyítani ... Ha Lenovo memória kerül bele, akkor azt pedig érdemes a vásárlás helyén beleíratni a gép garancia levelébe.

Csak a tájékoztatás kedvéért CRU még pl a wireless kártya, a merevlemez, az optikai drive és az akku is.

(#104) Lenovo válasza tmiki (#96) üzenetére


Lenovo
(tag)

Tudja a dual channelt. A másik kérdésed filozófikus, ahány mérés és környezet, annyi eredmény. A hivatalos az 3,2 óra (gyári 6 cellás aksi). Ha veszel hozzá egy 9 cellás aksit, akkor az elvileg 4,4 órát bír.

(#105) Lenovo


Lenovo
(tag)

Még egyszer, mert úgy látom senki nem veszi a fáradságot, hogy elolvasson dolgokat:

A Lenovo semmilyen CD-t nem ad a gépekhez. Van a merevlemezen egy rejtett partíció, ahonnan bekapcsoláskor a ''Lenovo Care'' gombot megnyomva visszaállíthatjuk a teljes rendszert az eredeti gyári állapotba. (Figyelem, ez mindent töröl a gépről!!)
Ha valaki vágyik CD-re, mert esetleg egy nagyobb winyót akar betenni vagy őrízni akarja az örökkévalóságnak, akkor legyárthatja a Programok - ThinkVantage - Create Recovery Media program segítségével. Az első lemez mindenképpen CD legyen, a második már lehet DVD is, így az 5-6 CD helyett elég egy darab is.
Ha valaki csak a hozzáadott programok (CD író, DVD lejátszó, stb.) telepítő készletére vágyik, akkor az C:\IBMTOOLS\APPS könyvtár tartalmát másolja le. Ha a driverek kellenek, akkor a C:\IBMTOOLS\DRIVERS a másolandó, de e helyett szerintem jobb az internetről letölteni a legfrissebbeket. [link]

(#106) Omni válasza Lenovo (#105) üzenetére


Omni
(aktív tag)

Úgy látom jól vágod a témát :R Gondolkozom egy notebook beszerzésén, a két esélyes Lenovo 3000 C100 és az R51e. Annyit szűrtem le, hogy az R51e kicsit drágább de jobb anyagokból készült. Tapipad helyett pöcökegér van rajta. Mi a véleményed róla/R51e/? Az világos, hogy a C100 Lenovo gyártmány, de az R51e most IBM vagy Lenovo, vagy e két cég már egy és ugyanaz?

[Szerkesztve]

(#107) Grega444 válasza tmiki (#102) üzenetére


Grega444
(csendes tag)

Leírod az alján lévő tipusszámot és az alapján itt [link]
megnézheted, mit tud a gép.

(#108) Grega444 válasza Lenovo (#105) üzenetére


Grega444
(csendes tag)

És mi a helyzet, ha partícionáltam és formáztam a winyót? Egyébként én vásárlás után (még partícionálás és formázás előtt természetesen) próbáltam bekapcsolákor és boot alatt tapizni a ''Lenovo Care'' gombot, és a a végén mégis az lett az eredmény, hogy ''Operating System not found...'' vagy valami ilyesmi. Akkor erre mit mondassz? A Cora-ban meg azt állították, hogy ehhez a szállítmányhoz nem jött CD (a többihez igen?) és hogy állítólag várják és a címünkre kipostázzák. Kb. egy hete voltam érdeklődni és azt mondták, hogy hamarosan küldik.

[Szerkesztve]

(#109) tbs


tbs
(addikt)

X60 linux viszonylatban valaki tudna nyilatkozni? Melyik porcikája nem tud menni alatta, mennyire fájdalommentes a használat, stb.

(#110) Shadowfax válasza tbs (#109) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

Ezt inkább itt kérdezd meg: [link]

Ez a topik a Lenovo saját fejlesztésű notebookjairól szól, a Lenovo 3000 sorozatról, nem a szintén Lenovo által gyártott (IBM-től tavaly megvásárolt) ThinkPadekről! Azokkal két külön topik foglalkozik, a ThinkPad R és Z sorozat [link] illetve a ThinkPad T és X sorozat. [link]

A topik elnevezését lehet, hogy meg kéne változtatni. :U

(#111) tbs válasza Shadowfax (#110) üzenetére


tbs
(addikt)

Szinte RTFM. Thx. :R

(#112) tmiki válasza Lenovo (#105) üzenetére


tmiki
(csendes tag)

Köszi a gesítséget. Mivel elég láma vagyok és vakon nehéz elképzelni a dolgot jól értem hogy a 80Gb winyón 2 partíió van ha xp-vel adják a gépet? Gondolom 1 a lenovo care. A másikra meg parasztba felhányták a win fost. Kérdés a lenovo care hogy működik gondolok arra, hogy pl 70Gb 10Gb a 2 partíció. De nekem ez nyílván nem tetszene. Lehúrom a wint, a 70Gb újra partícionálom mondjuk 15Gb és 55Gb. FElrakom rá a wint és ha beszarik valami miatt akkor is működni fog a lenovo care, hogy megváltozott a rendszer partíció mérete? Hogy tudom kiírn a lenovo care paríciót? Részletesen ha kérhetem. :B . A dual chanel az egészen bizos hogy megy mert én úgy hallottam, hogy csak a core 2 duo tudja. Olyan érdekelne még, ha jól tudom Az n100-as procija ami M.o-on van forgalomban nem támogatja a virtualizációt. Ennek milyen hátránya van ha esetleg van neki? Tudna valaki dobni egy magyar o-i lenovo szervíz számot? Előre is köszi.

(#113) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Lenovo 3000 C100 -as notebookról?

(#114) Lenovo válasza Omni (#106) üzenetére


Lenovo
(tag)

Az IBM és a Lenovo két különbözőcég. Az IBM eladta, a Lenovo megvette az IBM PC üzletágát, ami a notebookokat (ThinkPad és az asztali PC-ket (ThinkCentre) és a monitorokat jelenti, természetesen ezek kiegészítőikkel egyetemben. Az eladás vonatkozik a kereskedelmi, a fejlesztő és gyártó egységekre egyaránt. Az IBM-nek annyi köze van még a dologhoz, hogy egy bizonyos kissebbségi tulajdona van az új cégben, illetve engedélyezte az IBM logó használatát egy meghatározott ideig. Az IBM legfontosabb szerepe, hogy a Lenovo által forgalmazott gépek szervizét ellátja. Ez vonatkozik a Think (ThinkPad, ThinkCentre) és a 3000-es (C100, N100, V100, J100) gépekre is! Tehát az IBM már NEM GYÁRT semmilyen PC-t (notebookot). Minden forgalomba kerülő ThinkPad Lenovo gyártmány. (Egyébként ez 2005. januárja óta így van.)
Erről ennyit.

Ha azt kérdezted volna, hogy N100 vagy R51e, akkor konnyebb helyzetben lettem volna. Otthoni felhasználásra (asztali gép helyett) az N100-at javasoltam volna. Ha sokat hurcolászod a gépet és nem a multimédiás képességek a fontosak (firewire, kártya olvasó, S-Video), akkor R51e. Ha a legolcsóbban akarod megúszni egy viszonylag jó felszerelt gép vásárlását, akkor C100.

''Mi a véleményed róla/R51e/? Az világos, hogy a C100 Lenovo gyártmány, de az R51e most IBM vagy Lenovo, vagy e két cég már egy és ugyanaz?''

(#115) Lenovo válasza Grega444 (#108) üzenetére


Lenovo
(tag)

Mondhatnám azt, hogy hibáztál. Nem a Lenovo Care gombot kell ''tapizni'', mert azzal tényleg tudsz kártokozni, ha nem olvasod el rendesen a képernyőn megjelenő feliratokat. Sokan csak nyomkodják a ''Yes''-eket mag a ''NO''-kat, holott azt sem tudják mire válaszolnak. Lassan naponta többször leírhatom, hogy gyárilag egyik Lenovo notebookban SINCS CD!!!! (ÉS nem is lesz.)

De lehet, hogy nem is hibáztál. Információim szerint a CORA DOS licences gépeket árul(t), amelyeknek üres a merevlemeze (ez magyarázza az ''Operating system not found ... üzenetet). Ezeken természetesen a helyreállító partíció sincs rajta. Amit ígértek, hogy adnak hozzá driver CD-t, de ahhoz oprendszert a felhasználónak kell biztosítania. (A drivereket meg egyébként jobb a webről leszedni!)

''És mi a helyzet, ha partícionáltam és formáztam a winyót? Egyébként én vásárlás után (még partícionálás és formázás előtt természetesen) próbáltam bekapcsolákor és boot alatt tapizni a ''Lenovo Care'' gombot, és a a végén mégis az lett az eredmény, hogy ''Operating System not found...'' vagy valami ilyesmi.''

(#116) Lenovo válasza tmiki (#112) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Hogy tudom kiírn a lenovo care paríciót? Részletesen ha kérhetem.''

Lásd a #105-ös hozzászólást!

Ha kiírtad CD-re akkor akár le is törölheted a rejtett partíciót, legközelebb akkor kell, ha tiszta lappal akarsz indulni, vagy eladod a géped, akkor viszont a CD-ről újra húzhatod.

''A dual chanel az egészen bizos hogy megy mert én úgy hallottam, hogy csak a core 2 duo tudja.''

Az első rész igaz, a második hülyeség, így együtt meg kissé zavaros.

''Az n100-as procija ami M.o-on van forgalomban nem támogatja a virtualizációt.''

Részigazság. Több féle modell is forgalomban van. Azok nem támogatják a virtualizációt, amikben Intel Core Duo T2300E processzor van (az ''E'' a fontos!!)

''Tudna valaki dobni egy magyar o-i lenovo szervíz számot?''
Ez az IBM szerviz száma:

IBM Magyarországi Kft.
1117 Budapest Neumann János utca 1.
Tel.: (+36) 1 382 5885
Fax: (+36) 1 382 5501

(#117) pepepapa válasza Lenovo (#116) üzenetére


pepepapa
(tag)

Nagyon jó ez a topic !! :C
Én mindenesetre szeretném megköszönni, Lenovo fórumtársnak a kifogástalan, hozzáértő, segíteni akaró hozzászólásokat :R

Ez itt a / helytakarékosság / helye - huja-haj

(#118) Grega444 válasza Lenovo (#115) üzenetére


Grega444
(csendes tag)

Bocsi, de a hirdetésben az állt, hogy Linux op. rendszerrel árulják és az eladó váltig állította, hogy ehhez jár egy CD amin a Linux a driverek és egyéb prg.-ok találhatók. A CD postázását pedíg megígérték. Mondom, ehhez elvileg Linux járna és az biztos,hogy nem volt a vinyón, de semmi egyéb sem.

(#119) Grega444 válasza Lenovo (#115) üzenetére


Grega444
(csendes tag)

Bocsi ismét, de nem vagyok láma, és el szoktam olvasni a megjelenő üzeneteket (természetesen értek is angolul) de a gombnyomás után semmi extra nem történt. Bejött a ''Startup Interrupt'' menü és ott hiába választottam F11-et, lökött egy resetet majd nem történt semmi csak a bios lefutása után kiírta, hogy op. system nyista. Valószínű nincs rajta recovery partíció.

(#120) tmiki válasza Lenovo (#116) üzenetére


tmiki
(csendes tag)

Köszi a segítséget végre ért valaki hozzá. A virtualizáció egyébként mit jelent konyha nyelven. Érződik valamin a gépen, ha van vagy ha nincs. Előre is köszi.

(#121) Lenovo válasza Grega444 (#118) üzenetére


Lenovo
(tag)

Futottam még egy kört. :) A gépek eredetileg DOS licencel érkeztek az országba. A viszonteladó saját érdekében, (hogy jobban eladhassa) Linux oprendszerrel kínálja, amihez a telepítő CD-t is ők biztosítják. Természetesen az ilyen notik vinyóján nincs semmilyen visszaállító partíció, mert az egész buli csak a Windows-os gépeken működik, és az összes előzőekben ismertetett állítás csak azokra igaz.

''Bocsi, de a hirdetésben az állt, hogy Linux op. rendszerrel árulják és az eladó váltig állította, hogy ehhez jár egy CD amin a Linux a driverek és egyéb prg.-ok találhatók. A CD postázását pedíg megígérték. Mondom, ehhez elvileg Linux járna és az biztos,hogy nem volt a vinyón, de semmi egyéb sem.''

(#122) Lenovo válasza Grega444 (#119) üzenetére


Lenovo
(tag)

''... Valószínű nincs rajta recovery partíció.''

Igen, ez lehet az oka, továbbá lásd 1 #121-es választ!

[Szerkesztve]

(#123) Lenovo válasza tmiki (#120) üzenetére


Lenovo
(tag)

''A virtualizáció egyébként mit jelent konyha nyelven. Érződik valamin a gépen, ha van vagy ha nincs. Előre is köszi.''

Az első és legfontosabb dolog, hogy még gyermek cipőben jár, azaz fejlesztés alatt!
A ''Virtualization Technology'' az jelenti, hogy egy gépen egy időben több operációs rendszer fut anélkül, hogy ezek zavarnák egymást. Az oprendszerek úgy ''látják'' mintha saját processzoruk, memóriájuk, diszkjük, stb. lenne, és az csak az övék. Létezik szoftveres és hardveres változata. Ennek egy átlagos otthoni PC-n nem sok haszna van, (és nem is hiszem, hogy jelenleg valaki megfizetné az ehhez szükséges szoftvereket és hardvereket) hacsak valaki nem megszállott (gazdag) és egy időben több rendszeren is képes dolgozni. Inkább szervereken alkalmazzák előszeretettel, mert így a drága vasat jobban ki lehet használni. (Mondjuk fut a gépen egy Windows szerver amit használnak pl. adatbázis szerverként és fut 1-2 Linux szerver is, amelyek mail, web, stb. feladatokat láthatnak el.) Ennek szoftveres megvalósítása pl. a VMWare, de a hardveres (processzorba integrált) megoldások mindig jobbak. Az AMD és az Intel is kifejlesztette a maga technológiáit.

Az Intel VT-jéről bővebben az alábbi linken:
[link]

Zárszóként: Véleményem szerint az, hogy ma egy notebook VT-s vagy sem, semmilyen hátránnyal vagy előnnyel nem jár.

[Szerkesztve]

(#124) almi válasza tmiki (#93) üzenetére


almi
(senior tag)

Helló!
Én a Matróban vettem a gépet.
Hát sztem ott tuti nem tesznek bele neked +512 ramot.
Kérsz egy Sulinetes napijegyet vagy mit a pultnál, odamész leveszed a dobozt a polcról, odaviszed a kispulthoz ott lepecsételik a számlát stb.Ott is fizeted nem a pénztárnál.
Igen, van benne kamera ami egész tűrhető.Hát sztem szép képet ad a monitor.Szemből kell nézni az igaz, de hát amikor gépezel csak szemben ülsz vele :D
Hát a hang a saját hangszóróján eléggé cicnogásnak tűnik, de ezért kell füles vagy kishangszóró.
A vinyó az nekem 75 giga és ebből 70 áll rendelkezésedre mert a többi a IBM_SERVICE, de ezt ügye winben nem látod, csak ha az indításnál nyomsz egy F1 et azt hiszem.Ez olyan 4,6 giga.
A vidaókari viszont nem a Intel 950 hanem 945.Nem tom van e sok különbség de az újságba 950-es volt írva, de nem gáz..
800*600 ban megy a Most Wanted minimumon.Prince of Persia, Flatout, Fifák, CS mennek reccenés nélkül 1024 ben.Ennyit próbátam ki így hirtelen.A proci viszont naon zúz!Az itthoni gépemben 1,7 es Cerka van.Hát ahhoz képest nagyon ottvan :):)
Egyébkét én is meg vagyok vele elégedve.Semmi gáz nincs hálistenek.
MOD: Ja én még annyit h az XP az rajta volt.Van egy sorozatszám a gép alján.Na meg az összs driver ami hozzá van rajta van a gépen szal azt érdemes az elején kiírni DVDre.
Ha jól néztem LG DVD író van benne.


Üdv.


[Szerkesztve]

(#125) Shadowfax válasza almi (#124) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

A vidaókari viszont nem a Intel 950 hanem 945.Nem tom van e sok különbség de az újságba 950-es volt írva, de nem gáz..

A chipset neve Intel 945 GM (vagy GMS), az integrált videókari neve Intel GMA 950. ;)
Gratula a géphez, s sok örömet hozzá. ;)

(#126) almi válasza Shadowfax (#125) üzenetére


almi
(senior tag)

ÓÓ akkor sorry :)
Nekem a videó kari nevére is azt írta, de akkor valszeg elnéztem :B

(#127) GodHeart válasza almi (#124) üzenetére


GodHeart
(senior tag)

óóó :D

esetleg nem tudsz nekem kicsórni belőle egy OmniPass software-t!? :U

[Szerkesztve]

(#128) tmiki


tmiki
(csendes tag)

Hali. Ma voltam megnézni az n100-ast. Már nagyon rá voltam készülve, hogy eddig csupa jót hallottam róla meg minden. De ahogy megláttam a kijelzőt az valami gyalázatos. Tompa szinek mosott kép volt mellette valami gagyi FS,de megalázta a képminőségben. Amire még rájöttem, hogy nekem nem jön be a matt kijelző csak a fényes, az eladó szeint létrezik ilyen verzióban de én lem látok rá esélyt, hogy meg is jönne. Szóval arra jutottam, hogy a lenovo n100-as helyett egy Thosiba-t veszek. Ez van. Azért köszi a segítséegt.

(#129) almi válasza GodHeart (#127) üzenetére


almi
(senior tag)

Helló!
Leghamarabb Hétfőn tudok küldeni, mert ki vannak írva a cuccok és most nem hoztam haza a DVD-t!

(#130) csepigee


csepigee
(csendes tag)

Szevasztok miután megfutottam a köröket az IBM szervizzel,az ujlenyomat olvasoval és ajánlottam nekik,nézzenek ide a topikra.Sikerült urrá lenni a problémán.Letöltöttem a Thosiba oldalárol egy Omnipass szoftvert ami ugy néz ki hogy egy butitott de free.Csináltam egy Ghostot biztos ami biztos,és feltelepitettem.És láss csodát müködik ,tökéletes lett.Nem csak belépni a gépbe elegánsan ,hanem titkositani is tud könyvtárakat is.

csepigee

(#131) almi válasza csepigee (#130) üzenetére


almi
(senior tag)

És hol is lehet rátalálni erre a progira?:)

(#132) Lenovo válasza tmiki (#128) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Amire még rájöttem, hogy nekem nem jön be a matt kijelző csak a fényes, ...''

Ha napi 8 vagy több órát ülnél a kijelző előtt, akkor hamar rájönnél, hogy komoly notebookokba miért nem szerelnek ''csillogó'' képernyőt. Ez szó szerint ''parasztvakítás'' és ezzel nem Téged akarlak megbántani :). Persze első ránézésre sokkal szebbnek tűnik a képe, de hosszan tartó munkánál elfárad a szem és az is zavaró, hogy az ember önmagát is látja a kijelzőben :D . Azonnal hozzátenném, hogy ezzel nem vitát akarok nyitni, mindenkinek a szuverén joga, hogy melyik tetszik!

(#133) Shadowfax válasza Lenovo (#132) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

és az is zavaró, hogy az ember önmagát is látja a kijelzőben

Pedig nárcisztikus személyiségzavar esetén ez kifejezetten jól jöhet. ;]
Amúgy egyetértek a mondandóddal. ;)

(#134) Lenovo válasza csepigee (#130) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Letöltöttem a Thosiba oldalárol egy Omnipass szoftvert ami ugy néz ki hogy egy butitott de free.''

Tudom, hogy nem sok mindenkit érdekel, de a fent említett szoftver nem free!!! A használatához el kell olvasni a Toshiba szerződését (nyilván ezt senki nem teszi meg) és abban szerepel, hogy csak a Toshiba által gyártott berendezésekhez használható jogszerűen. (Ez persze nem azt jelenti, hogy fizikailag más gépen nem működik ...)

(#135) csepigee válasza almi (#131) üzenetére


csepigee
(csendes tag)

megtaláltam megint remélem sikerül neked is a here alatt van
http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/faq.jsp?service=UK&from=faq_selection&CFID=Windows+Service+Packs&FID=TIU0000003604

csepigee

(#136) Shadowfax válasza csepigee (#135) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

Légyszí' használd a LINK gombot, mert ez a hosszú link nem fér ki! ;)

(#137) csepigee válasza Lenovo (#134) üzenetére


csepigee
(csendes tag)

Azt hiszem mi beszéltünk telefonon én meg is vettem volna a Lenovotol még a Windows-szal eggyüt is de nem árulnak a saját gépükhöz szoftvert.Elküldtek egy szoftver árusito céghez természetesen az interneten,ami feltételezi hogy csak internettel rendelkezöknek lehet Lenovo laptopjuk,és menjek Visa kártyát csináltatni mert azzal lehet fizetni.Ügy gondoltam hogy magyarországon egy ilyen patináns cég mint a IBM-Lenovo,tök mindegy ,hogy,hogy hivjuk,minden támogatást meg ad a saját termékeihez .Az mindegy ,hogy egy különleges szoftverről van e szó.Ha rakéta vetövel felszerelt kávé fözöt veszek,elvárom hogy müködjön ahogy azt a tulajdonomba veszem,föleg ha azt mondják az eladok,hogy minden támogatást megtalálok a cég support oldalán.És az megint nem az én dolgom ,hogy az eladók hogyan vannak tájékoztatva.Azt hiszem ,hogy ezek a dolgok bele vannak épitva az árba,ha jol sejtem.Tehát a pénzemért nem tudnak felvilágositást adni ami a kötelességük lenne.És a cég részéröl sincs minden rendben mert a tájékoztatoban nem találom azt a mondatot ,hogy a support oldalrol csak az ujlenyomat olvasonak nincs szoftvere,ezért használhatatlan lesz mig be nem kötteti az internetet és viza kártyát nem vált mert mi bizony nem árulunk a saját gépünk használatát zavartalanná tételéhez szoftvert.Azt hiszem ez is jogtalan,vagy tévedek?

csepigee

(#138) csepigee


csepigee
(csendes tag)

[link] bocsi

csepigee

(#139) Shadowfax válasza csepigee (#137) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

Az egész történetben nekem valami nem világos: megvetted a géphez a Windowst, vagy oprendszer nélkül vetted a gépet? Előbbi esetben ui. a géphez kvázi ''megvetted'' az oem win xp-vel együtt az ún. 3rd party szoftvereket (köztük az OmniPass-t is), amit legálisan használhatsz. Ha meg nem vetted meg az OEM XP-t, hol itt a probléma?


[Szerkesztve]

(#140) csepigee válasza Shadowfax (#139) üzenetére


csepigee
(csendes tag)

Ott a probléma hogy az eladó azt mondta hogy mindent le lehet tölteni hozzá az IBM supportrol.De mint ahogy neked sem megy az ujlenyomat olvasod nem?Tehát nem tudod 100% ig használni a gépet az most itt mindegy hogy valaki akarja használni vagy sem ez elvi kérdés.Az eladó tévedését kiküszöbölve felajánlottam a Lenovonak hogy megveszem a szoftvert,vagy akár az egész Lenovos windows szoftvert utolag,elhajtottak ,és sajnálták hogy az eladó nem tudta hogy hiányosak az ismeretei.De ez engem nem boldogit.Igy már össze tudod rakni a történetet?

csepigee

(#141) csepigee válasza Shadowfax (#139) üzenetére


csepigee
(csendes tag)

Ja egyébként jut eszembe ,hogy ha windows-szal veszed a gépet az csak fel van telepitve nincs telepitö hozzá van hozzá egy csomo szoftver de a windows csak a gépen van tehát csinálhatsz rola egy ghosztot vagy a saját szoftverével A Lenovonek csinálhatsz másolatot de particiálni nem tudsz telepités alatt csak szoftveresen.

csepigee

(#142) csepigee válasza Shadowfax (#139) üzenetére


csepigee
(csendes tag)

Bocsi és még valami a géphez adott Omnipass a Lenovo support szerint 30 napos proba verzio.nesze neked telepitö.

csepigee

(#143) Luda


Luda
(csendes tag)

Szerintetek melyiket érdemesebb megvennem: Lenovo N100 01 vagy ACER Travelmate 4222WLMi (LX.TCJ05.055)?

(#144) Shadowfax válasza csepigee (#140) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

Ott a probléma hogy az eladó azt mondta hogy mindent le lehet tölteni hozzá az IBM supportrol.

Igen, mindent, ami a Lenovo által gyártott szoftver/driver. Az OmniPass nem az. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy nekem képszerkesztő proginak a Photoshop CS2 kell, hadd tölthessem le a Lenovo oldalról...

Az eladó meg tévedett, sajnos elég gyakori az ilyesmi. :(

De mint ahogy neked sem megy az ujlenyomat olvasod nem?
Ha megnézed az adatlapomat, akkor láthatod, hogy nekem ThinkPad T43-mam van, a géphez adott ThinkVantage Fingerprint Software-t használom hozzá. (Ez azért tölthető le az IBM/Lenovo oldalról az IBM/Lenovo gépekhez, mert ők készítették, s nem egy másik cég.)

#141: Ez nem tudom, most hogy jön ide? :F Manapság már mindegyik gyártó ún. rejtett partíción (ill. nevezzük inkább Win PE-nek) adja a Windows-t, nem telepítő cd-n. De készíthetsz Recovery CD-ket is a hozzáadott szoftverrel.

#142: Ebben biztos vagy? Egy linket tudnál adni ehhez?

S még valami: nem bántásként írom, de ha a hozzászólás elküldése után öt percen belül még eszedbe jut valami, amit beleírnál, akkor a piros MOD gombal még módosíthatod az előző hozzászólásod. :R (Különben a modik csúnyán néznek.)

(#145) Lenovo válasza csepigee (#142) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Bocsi és még valami a géphez adott Omnipass a Lenovo support szerint 30 napos proba verzio.nesze neked telepitö.''

Ez így, ebben a formában nem igaz! A Windows-os N100-okhoz adott szoftverek, köztük az Omnipass is teljes értékűek. Megértem azokat, akik spórolni akartak néhány ezer forintot és a szoftver nélküli változatot vásárolták meg, de mint mindennek, ennek is ára van. A Softex oldaláról letölthető verzió az valóban 30 napos, ha valakinek tetszik, akkor utána megvásárolhatja.

Arról pedig, hogy utólag nem lehet megvásárolni ezeket a Lenovotól, nem, a Lenovo, hanem a szoftvert gyártó cégek (Microsoft, Softex, stb.) licencelési politikája tehet. (A Lenovo csak a géppel együtt, annak vásárlása idején tudja biztosítani ezeket a jogokat.) Így pl. a DVD lejátszó vagy a DVD író szoftverét sem lehet sehonnan letölteni (csak a frissítéseket). Érdekes módon a beépített kamera szoftvereit sem hiányolja senki. Valószínűleg azért, mert ilyen szoftverek már számolatlanul forognak ''közkézen''...

A bolti dolgozó védelmében pedig csak annyit, hogy senki sem tudhat mindent. Nyilván ő a legjobb tudása szerint járt el, nem gondolom, hogy bárkit is szándékában állt átverni. (Az vesse rá az első követ, aki még nem hibázott.)

(#146) csepigee válasza Shadowfax (#144) üzenetére


csepigee
(csendes tag)

''Igen, mindent, ami a Lenovo által gyártott szoftver/driver'' Pontosan irtad le.Ez hiányzott az infobol.Ha nem ilyen géped van és neked nem kell a szoftver akkor minek kérted a linket .Szeretném megkérdezni ,hogy a képszerkesztö progi nélkül mi nem müködik a gépeden.A linket nem tudom megadni mert személyesen voltam bent a szervizben,és a supportot onnan hivtuk fel a szervizesekkel eggyüt.Aki megakadt és nem tudott segiteni,ő adott egy telefonszámot egy komolyabb szakértőhőz,vele beszéltünk végülis.Neki ajánlottam a topikot szerintem ő a Lenovo társunk.Bocsi ,hogy nem ismerem a topik müködését tudod nem a topik kezelését tanulgatom hanem tényleg a probléma megoldását keresem hátha tanulunk egymás tapasztalataibol,hibáibol.Várom válaszod !Na most használom a mod gombot,nem akartam sporolni!!!!Ez az egy tipus volt akkor az Edigitálnál.Kérdeztem a külömbséget,rajta van egy windows,oké és még mi a különbség van benne egy webkamera.oké ebben a tipusban benne vannak a drájverek szoftverek?Igen ott vannak alul a dobozban csak nem gondolja hogy cd nélkül adunk egy ilyen gépet de ha nincs valami akkor lelehet tölteni a netröl ez tuti?igen köszönöm kérem Pesze részletre a fele becsenget a fele 12 honapra ugy hogy amikorr hétfön vissza mentem vagy storno az egész vagy igy elfogadod.itt az egész történet és most mond hogy kicsit tévedett az elado.

[Szerkesztve]

csepigee

(#147) Grega444 válasza csepigee (#146) üzenetére


Grega444
(csendes tag)

csepigee mellett szólva úgy gondolom, hogy ha veszek bármilyen hardvert ahhoz illik a működéséhez és a használatához szoftvert biztosítani. Gondolj bele még egy gagyi, 5000 Ft-os CD íróhoz is adnak drivert és CD író szoftvert, de minimum a gyártó honlapjáról letölthető. Úgy gondolom, egy ujjlenyomat-azonosító nem egy olyan átlagos hardver, amihez számtalan ingyenes szoftver kering a neten (de még fizetős sem sok). Ne hasonlítsd össze egy rajzolóprogrammal, szövegszerklesztővel és egyéb szoftverekkel amelyek hiánya a gép működését nem befolyásolja és nem függ össze a gép hardver kiépítésével. Tehát ha a vasat adják minimum a támogatást meg kell oldaniuk mint pl. a ThinkPad-eknél.

(#148) Shadowfax válasza csepigee (#146) üzenetére


Shadowfax
(addikt)

Ha úgy érzed, méltánytalanság ért, az eladó téves infókat adott meg, s így vetted meg ezt a terméket, akkor fordulj a Fogyasztóvédelemhez. De nyilván az eladókkal is meg lehet beszélni, hogy vegyék vissza a gépet.

Sajnálom, ami történt, s remélem, mihamarabb megoldódik ez az ügy. ;)


Grega444: Az ujjlenyomatolvasó hiánya miben befolyásolja a gép működését? :U
Lenovo példája jó: a webkamerához se kapsz szoftvert, azt miért nem hiányoljátok?


[Szerkesztve]

(#149) dalac5


dalac5
(tag)

Sziasztok!

Lassan gépvásárlás előtt állok, két típus érdekelne az egyik a lenovo c100 agy az n100-as ból a TY065HL változat. Megtudnátok mondani hogy TY065HL-t hol lehet venni sulinetben,mert már sok helyen néztem de úgy tűnik mintha még a sulinetben sem lenne benne.köszi

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#150) Grega444 válasza Shadowfax (#148) üzenetére


Grega444
(csendes tag)

Tényleg igazad van! Az egér sem befolyásolja a gép működését, mégis kíváncsi lennék mit bénáznának az emberek, ha billentyűzettel kéne vezérelni a windowst
: )))
A webkamerát, egeret és egyéb ilyen cuccokat ne hozd fel ugyanis azok driverét és használatához szükséges szoftokat már évek óta beépítik a windowsba a gyártók által szolgáltatott specifikációk alapján. Nem véletlen, hogy pl. a winXp megjelenése óta nem adnak mondjuk az egérhez sem driver disket. Én még emlékszem, hogy évekkel ezelőtt az egerek csomagolásában is volt minimum egy floppy a driverrel és a webkamera sem jó példa ugyanis én 2 éve vettem egy olcsó kategóriás Tekram kamerát, amihez CD-t is mellékeltek és a driver mellett videórögzítő programot is adtak a CD-n!

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.