Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11001) #93794560 válasza gilfoyle (#10999) üzenetére


#93794560
törölt tag

Szia!

Természetesen Lenovo gépem van, Az Acert eladtam.

A venti játék alatt nem túl hangos, porszívó hatás nincs, most futtattam rajta egy Nvidia technológiai demo-t, de a hangerő nem érte el még egy hajszárítóét sem. Annál halkabb. A Unigine Heaven benchmarkja egy kicsit jobban meghajtja, de a venti itt sem ordít. A venti hangja nem éles, visító, hanem olyan lágy szélzaj. Alaphelyzetben alig hallani.

A zsanérok erősek, kell izom a felhajtásához. A képernyő vékony, elegáns hatást kelt. A tapipad nagyon jó, pontos, megfelelő érzékenységű, a gombjai lenyomáskor koppannak, de érezni, hogy stabilan a helyükön vannak. Két külön gomb, nincsenek egybeöntve egymással és a tapipaddal.

A gyári programokról nem sokat tudok mondani, mert ezekből csak az Energy Manager programot használom, azt pedig észre sem veszem, annyira nem fogja a gépet. Az előretelepített Windows-t nem sokáig használtam, mert mint írtam, a gyári SSHD pár nap alatt tönkrement. Így a Recovery partíció ment a levesbe. A belerakott 1 terás HDD-vel tökéletesen működik. Ez volt az első alkalom, hogy notit szereltem. Nem volt gond a vinyó cseréje. Az alján lévő eltávolítható lapot leszedve, egyből látszik a HDD, és az azt tartó négy csavar. Ezeket kicsavartam, majd a HDD-t egy centit balra húzva lejön a csatlakozóról. Ekkor kivehető. Az új, 1 terás vinyón nem volt rögzítőkeret, így azt lecsavaroztam a rossz SSHD-ról, és rátettem az újra. A vinyó vissza, egy kicsit jobbra kell tolni, hogy rámenjen a csatlakozóra, aztán be lehet csavarozni. A gép aljáról leszedett szervizlapot vissza lehet csavarozni, és kész.

Azt azért még hozzátenném, hogy ebből a gépből többféle kiszerelést láttam, nem mindegyik ilyen, mint az enyém. Van fekete színű is, másféle belsővel, különféle konfigurációkkal, azokat nem tudom, hogy milyenek, mennyire igaz rájuk az, ami az enyémre. Gondolom az i7-essel szerelt példányoknak nagyobb hangja van. Az enyém egy Z50-70, 20354-es modell. Ez a modellszám különbözteti meg a különböző kiszerelésűeket.

Fényes a kijelzője, de az Acerem kijelzője erősebben csillogott, ezen annyira nem problémás.

[ Szerkesztve ]

(#11002) gilfoyle


gilfoyle
őstag

Köszi mindkettőtöknek!
Pixelhiba, ill. a Techkalauzos tesztben is említett nem működő videokártya hiba nem jött elő?
Mennyi ideje használjátok?

(#11003) #93794560 válasza gilfoyle (#11002) üzenetére


#93794560
törölt tag

Nálam pixelhiba nincs, és a videokártya is jól működik. Mind a kettő. Van olyan régebbi játék, ami csak az integráltat ismeri fel, még akkor is, ha az nvidiát adom meg neki. A komolyabbak már látjàk az nv kártyát, és tökéletesen futnak rajta. A gép egy-másfél hete van nálam.

[ Szerkesztve ]

(#11004) sarkanyolo2 válasza gilfoyle (#11002) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

Nálam olyan 3 hete. Teljesen patent, eddig csak loloztam vele, ott már használta az NVIDIA kártyát. Pixelhiba nincs, korrekt gép.

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#11005) savliget


savliget
tag

Sziasztok!
Ma vettem egy Lenovo Z50 70 full hd laptopot. Most vettem észre, hogy a kijelző legfelső részén, kb a webkameráig van egy kb két-három miliméternyi széles, árnyalatnyival sötétebb csík. Olyan, mintha árnyék vetülne a kijelzőre, de nem az. Minden szín esetén látszik. Ez biztosan nem pixelhiba, és nem is a bevilágítás egyenetlenségéből adódhat, ahhoz túl egyenletes. Tapasztalt már valaki ilyet Lenovo gépeknél?
Köszönöm!

(#11006) #93794560 válasza savliget (#11005) üzenetére


#93794560
törölt tag

Nekem egy ugyanilyen gépem van, csak 1366x768-as felbontású. Az én kijelzőmön nincs ilyen jelenség. Ha ez a csík nem zavar túlságosan, akkor ne foglalkozz vele. Ha idővel rosszabbodik, az úgyis kiderül.

(#11007) sulaco79 válasza savliget (#11005) üzenetére


sulaco79
tag

Szia!

Ha ma(tegnap) vetted, akkor azt javaslom vidd vissza. Bármi is legyen az az anomália a kijelzőn, nem kéne ott lennie. Ráadásul most még (3 napon belül) megúszod a felettébb hosszadalmas és gyötrelmes garanciális javítást, mert ilyenkor még zokszó nélkül cserélik. A teszkóban még a pénzt is visszaadják, a kkv-k valszeg nem, de cserélik egy hibátlanra.

Vidd vissza, így jársz a legjobban!

(#11008) Atlantisz48


Atlantisz48
őstag

Sziasztok!
A mai nap feltettem a Windows 7 64 bit Ultimate-t a Lenovo B590-es laptopra.
Feltettem a Lenovo Solution Centert, és problémázott, hogy nincsen recovery feltéve, hát feltettem azt ami ehhez a géphez volt írva, de telepítés közbe ezzel a hibaüzenettel kilépett.
Tudjátok esetleg miért?

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv
Zoli

(#11009) 426os válasza Atlantisz48 (#11008) üzenetére


426os
őstag

Szerintem az lesz a probléma, hogy nem gyári Win van a gépen, illetve emiatt nincs recovery partíció sem. Márpedig anélkül a OneKeyRecovery sem nagyon működik.

.

(#11010) DonMaster válasza 426os (#11009) üzenetére


DonMaster
addikt

pontosan, win7-hez feltudod tenni az okr-t 800mb kiirod lemezre és onna telepited utáan win-t telepitezs éa akor menni fog. neten keres rá a win7 okr engineering nevü iso-ra ne félj a kinaitol van leirás angolul a szerint meg csinálod és lesz okr particio amivel megy a lenovo okr programja .
win8-ra is van viszotn oda lehetetlen fletenni nekem nem sikerült .

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#11011) savliget válasza sulaco79 (#11007) üzenetére


savliget
tag

Köszönöm a tanácsot! Megfogadtam, visszavittem, ez most tökéletes :DD

(#11012) SFAkos


SFAkos
aktív tag

Sziasztok!

Nem tudjátok mitől lehet az, hogy esik napról a másikra elromlott a hangszóró a laptopomban? Ha bedugok fülest akkor szól, szóval a hangkártya (gondolom) jó. Belenéztem és a hangszóró kábele nincs kicsúszva.

Lenovo G580AH

(#11013) SzDaavee


SzDaavee
csendes tag

Sziasztok!

Még sok hónappal ezelőtt kérdeztelek titeket bizonyos hibákkal kapcsolatban hogy mi lehet az ok (Nem érzékelte a gép a CD/DVD olvasó/író-t), valamint arról, hogy mennyire megbízható az új lenovo szerviz ami Magyarországon történik a TMX-en keresztül. Arra kértetek, ha elküldöm javításra utána írjam meg mi a véleményem, hogy zajlott stb. Tehát:

Mint kiderült küldeni kell nekik egy e-mailt amire kap az ember egy automatikus rendszer üzenetet, hogy a következő e-mailben milyen adatokat adjak meg képpel mellékelve, hogy ezek ténylegesen a valós adatok. Később felhív az ügyfélszolgálatról valaki (engem többnyire akkor amikor nem tudtam felvenni...) ha nem veszi fel az ember akkor visszahívni őket reménytelen, mert soha senki nem veszi fel a telefont (kb. 10-ből 1-szer vették fel). Ha nem hívnak vissza érdemes újabb e-mail-el bombázni őket. Miután sikeresen kapcsolatot teremtettek meg lesz beszélve egy nap amikor kijönnek szépen házhoz elviszik a laptopodat és minden tök jó. DE! Nem kapsz értesítést arról, hogy megérkezik, elkezdik szervizelni, működik vagy sem, stb... nagyjából 1-másfél hét után aggódtam egy kicsit, hogy azért mégsem kéne megszabadítani úgy 150-200 ezer forinttól, mert nem állok úgy anyagilag, ezért küldtem egy e-mailt (mert a telefont nem vették fel ahogy feljebb már többször említettem). Az e-mailre válaszul azt kaptam lassan elkészül és nem soká keres a kolléga. Tényleg kerestek persze rossz időpontban (hétköznap dél magasságában normális ember szerintem nem ér rá, de lehet én vagyok ennyire elfoglalt...). Szóval sikerült ismét valahogy elérni őket 1-2 e-mail és nem fogadott hívás után és másnap már ki is hozták a gépem (ma). Szépen volt csomagolva fel is bontottam meg is néztem mit is módosítottak rajta, a papíron szerepeltek a hibák melyeket jeleztem illetve az, hogy ki van javítva. Bekapcsoltam, hogy ellenőrizzem és nem most nem az a vége a sztorinak, hogy nem csinálták meg mert profi munka egyenlőre minden fut úgy ahogy én azt szerettem volna!

Mindent összevetve: a hiba kijavítva 2-3-4 hét alatt a kapcsolat tartási problémák miatt ami kicsit kellemetlen, de egyéb gondot személy szerint nem tapasztaltam :)

(#11014) lucy18


lucy18
újonc

Sziasztok!

Lassan egy éve, hogy megvettem az első laptopom, egy Lenovo IdeaPad G500-at.
Érdekes dolgokat tapasztaltam rajta, szervízben is volt, már itt magyarban. Gondoltam leírom a tapasztalatokat. Emellett lenne pár kérdésem is.

Egy-két hónapig nem volt vele gond, aztán elkezdett csörögni. Egyszer nyitom a DVD írót, és van benne egy kék rögzítő ragasztós csavar!! :O Érdekes volt, de mivel működött, és sulihoz nagyon kellett, nem küldtem sehova. Idővel elkezdett működés közben kiadni sípoló hangot. (Valaki szerint ez a hűtés lenne, olyan egyébként, mint az asztaliaknál mikor bekapcsol, egyet sípol.) Fél év elteltével, azaz most nyáron már olyanokat művelt, hogy néha-néha nem adott ki hangot a hangszóró. Újraindítottam, és szólt.
Úgy döntöttem ideje szervizelni. Sajnos a csodálatos TMX szervizeli a Lenovot itthon, és meg is látszott az eredményen. Miután a honlapjukon kértem a szállítást, rá EGY HÉTRE felhívtak telefonon, hogy holnap jönnek érte. De jó! Aztán másnap mondta a postás, hogy nem jött meg a szállítólevél hozzá... egy nap csúszás, hurrá. Másnap meg jött a papír, ez volt pénteken, elvitte a gépet. Kedden vissza jött a papír, amit Pesten aláírtak, hogy megkapták a laptopot. Csütörtökön telefonáltam (egy órát vártam, mire felvették!), és mondta, hogy kész, küldik vissza, meg is mondta, hogy alkatrész csere volt. Ezen meg is lepődtem, mert azt írták, hogy alkatrészre 1-1,5 hét várakozás. Pénteken tehát visszakaptam a gépemet (egy hét után). A papíron két alkatrész volt feltüntetve, amiről fogalmam sem volt mi. Javasolták, hogy telepítsem újra, persze enélkül is megtettem volna. Szépen kiírtam a telepítőt dvd-re. Akkor szembesültem vele, hogy nem látszik a dvd íróm. Még a BIOSZ-ban sem! Erre fel írtam egy szép felháborodott levelet nekik, mire azt írták, hogy kérjem ismét az elszállítását ha hibás a gépem, egyébként hűtés, és DVD ÍRÓ CSERE volt benne.
Ez a hír aztán még jobban kiverte nálam a biztosítékot. Elvileg megjavítják, még rövid időn belül is, erre bele tesznek egy rosszat!

Bementem a boltba, ahol vettem, konkrétan a laptopszalon debrecenben. Ott odaadtam tisztíttatásra +1 év gariért. Mikor visszamentem érte mondta a szerelő, hogy bele sem tudott igazán nézni, hogy mi van az írómmal, mert le van ragasztva a csavar. Szerinte, idézem: "tudjuk, hogy ez a szerviz fos, de nem tudnak vele mit kezdeni. Bár ők is pályáztak szervizeltetésért, de nem értik miért kellett egy mobil szervízre bízni." Tehát valóban vissza kell küldenem ezeknek a.... hogy megint kitudja mit műveljenek vele.

Szóval nekem nincs jó tapasztalatom a szervízzel. Most pedig pendrive-ról próbálok kiügyeskedni egy telepítést, inkább kevesebb sikerrel. Merthogy megint kezdi néha a sípoló hangot, a touch-padnak néha nem működik a dupla ujjas görgetése, csak ha újra indítom. Folyamatosan fagy le akár egy mozilla, akár egy fájlkezelő. Nem tudom, hogy ez most OP rendszer hiba, vagy hardveres?

Aki tud valamilyen okosat hozzá szólni várom! :D

(#11015) 426os válasza SzDaavee (#11013) üzenetére


426os
őstag

Személy szerint én örülök, ha ilyet is olvashatok néha. Így kéne működjön minden gariztatás (talán picit elérhetőbb és gyorsabb supporttal). Köszönjük a beszámolót!

Szerk: Le sem írom a kommentet, erre jön egy negatív tapasztalat :D Reméljük végül ez is megoldódik azért.

[ Szerkesztve ]

.

(#11016) sulaco79 válasza lucy18 (#11014) üzenetére


sulaco79
tag

Hahó!

A hang ugrálása szinte biztos, hogy a Windózból eredt [link] a random lefagyás már aggasztóbb...

Milyen jellegű a sípoló hang (a beeper adja ki? vagy mechanikus, esetleg elektromos nagy frekvenciás sípolás?)

Ha beeper akkor ezek alapján kéne behatárolni a problémát, de az sem mindegy, hogy hosszú vagy rövid, mindenesetre ennek a beepnek van jelentése, le kell merülni a net legmélyebb bugyraiba, ott lesz a válasz :D

Pendrive-ról telepíteni OS-t a legcélszerűbb, használd a YUMI mulitboot creatort, ez nekem bevált!

Jó kis lapik a G500-asok, de a ház kialakítása statikailag nagyon silány :( a sok hurcimbálásból származó mechanikai behatásokat egy az egyben átadja az alaplapnak (nagyon durván hajlik hosszirányban a géptest :Y )

De szeretem a kis betyárt! :DDD

(#11017) sulaco79 válasza 426os (#11015) üzenetére


sulaco79
tag

Szia!

Kell regisztrálni a G500-ast valahol a neten a garizáshoz?

Köszi!

(#11018) Biggieboy


Biggieboy
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni!
Ideapad g510-es notebookom van 64bites win 8.1el és szeretném tudni hogy hogyan tudok belépni a biosba mert végigpróbálgattam mindent(del, f1, f7, stb.) de nem igazán reagál semmire. Meg az fn gombok jelentését mondja el vki légyszi néhányat tudok pl. f2 hangerő csökkentése, f3 h. növelése, fényerő f11,f12.
Két videokártya van benne Intel hd 4600 és ati mob. radeon 8750. Csinált olyat a radeon driver hogy lefagy majd helyreáll pár sec múlva, de volt olyan is hogy rányomtam a gépházra és kb 10secig csak kéken világított fekete téglalapot dobott be szét volt esve az egész, ctrl alt delre nem bírta elindítani a feladatkezelőt sem párszor. Lefagyott az egész gép world of tanks közben semmire sem reagált. A játékban minden le van véve min grafikára van is 80-100 fps. Bírnia kéne simán ennek a gépnek ezt a játékot. Ez a driver van fent:
http://support.amd.com/en-us/download/mobile?os=Windows%208.1%20-%2064
Alig bírt elindulni játékfagyás után ez a nyomorult gép.Az előbb fimnézés(VLC) közben is fagyott. Ja és dobott egy ilyen üzit is ablakban, kiírta hogy ez a program nem válaszol: Windows leállítás v. mégse gombot adott. Nem tudtam hogy sírjak v. nevessek. Döglődik a gépben az ati kártya? Ki lehet vhogy kapcsolni az intel videokártyát? Nem vagyok elragadtatva ettől a Lenovotól, többet nem fogok ilyet venni.

Köszi előre is a segítséget.

Lenovo Ideapad G510

(#11019) i400 válasza Biggieboy (#11018) üzenetére


i400
senior tag

A bekapcs gomb mellett van egy kis gomb nyíllal. Kapcsold ki a gépet majd azt a gombot nyomva indíts el, elméletileg azzal be tudsz lépni!

[ Szerkesztve ]

(#11020) sulaco79 válasza Biggieboy (#11018) üzenetére


sulaco79
tag

Húha, ez sz@rul hangzik! :Y

Új a géped? Vagy idáig működöt rendesen, csak most esett szét?

A BIOS-ban nem hiszem, hogy találsz megoldást...a win 8.1 frissítésével voltak gondok pár hónapja, keress rá neten, hogy melyik KB (frissítési) fájlok voltak érintve, azokat tiltsd le az update menüben.

Ha sehogy sem lesz jó, mielőtt beküldenéd a szervizbe sztem rakd újra a windózt, hátha csak az kergült meg, vagy cserélgesd a memória modulokat (egy boot memtestet is lefuttathatnál) a fagyások azok sokszor hardver hibára mutatnak! :W

(#11021) Biggieboy válasza sulaco79 (#11020) üzenetére


Biggieboy
csendes tag

Áprilisban vettem a gépet eddig win7el használtam amivel lassú volt, két hete van rajta win8.1, 8gbyte ram van benne az egyik modult(kingston) két hete vettem, nem hiszem hogy rossz lenne, az eredetinél meg csináltam memtestet ami nem adott hibát. Nem raktam fel minden frissítést a listából, alig van néhány program telepítve a gépre. Van egy 5 éves Toshiba A300-1NO laptopom de az fényévekkel jobb mint ez az ipari hulladék. Nem tudom persze a mostani Toshibák milyenek de többet nem fogok lenovot venni az biztos. Pl. volt hogy egy kézzel vittem a laptopot a touchpadnál megfogva, letettem a gépet, kinyitottam, erre láttam hogy megnyomódott a gomb v. a tapipad más képernyő fogadott mint összecsukás előtt. vicc milyen gyenge váza van. eddig egyébként nem fagyott játék közben win7 alatt. Ncoreról letöltött win8.1et(westlake) használok ami teljesen jól működik több ezer embernek.

Lenovo Ideapad G510

(#11022) sulaco79 válasza Biggieboy (#11021) üzenetére


sulaco79
tag

Ha a win 8.1 telepítése után jelentkeztek a hibák, akkor sanszos, hogy itt van a hiba.

Ezek a frissítések okozhatnak összeomlásokat:

◦KB2982791
◦KB2970228
◦KB2975719
◦KB2975331

Ezeket töröld, ha telepítve vannak.

A driver/gpu hardverhibát beazonosíthatod úgy is, ha eltávolítod az ATI-t az eszközkezelőben, és megnézed, hogy a HD4600-assal is fagyogat-e?

Ismét javaslom, hogy rakd újra a vindózt, akár az eddig megbízhatóan működő 7-est, hogy kizárhasd a hardver hibát!!! A hajlékony háznál, már csak a garanciális javítás a rémisztőbb a Lenovo ideapadoknál!

Egyébként jó kis gépek, ha megjavul megfogod szeretni :K

[ Szerkesztve ]

(#11023) Roli5


Roli5
tag

Sziasztok!

Srácok, segítsetek légyszi:

1., G50-70 i3 4030u HD4400 100.000,.Ft. vagy
2., G510 i5 4210m HD46700 112.000,-Ft.

Melyik érné meg jobban teljesen általános felhasználásra?

Mindkettő vadi új két év MM garanciával.
Miben különbözik a két konstrukció?

Köszönöm szépen előre is válaszotok!

(#11024) 426os válasza Roli5 (#11023) üzenetére


426os
őstag

Egyiket sem láttam élőben, de szerintem minőségre kb ugyanazon a szinten lehetnek. Ha netezés, filmezés a cél, akkor a G50-70 is bőven elég. 15-20k-ért még mehet bele egy SSD is és akkor szárnyalni fog.

.

(#11025) Roli5 válasza 426os (#11024) üzenetére


Roli5
tag

Igen hasonlóan gondolkodtam, mint Te, csak ott a kérdés, hogy nem ér meg 12000 Ft-ot az i5? Persze minek, ha nem használom ki, de talán gyorsabb a mindennapokban is...

(#11026) 426os válasza Roli5 (#11025) üzenetére


426os
őstag

i3u+SSD-t a mindennapokban gyorsabbnak fogod érezni, mint az i5+HDD párosítást. Üzemidőben is jobb valamivel (SSD-vel főleg) és kevésbé melegszik is. Ha nem játszol vagy futtatsz számításigényes programokat, akkor nem fog hiányozni az i5.
Az én gépemben Pentium 3550M proci van egy GT740m vga-val és SSD-vel. Sohasem éreztem még, hogy kevés lenne a proci, játéknál a vga hamarabb elfogy, másra meg mindenhova elég a Pentium ( kis CAD, net, film stb).

.

(#11027) sulaco79 válasza Roli5 (#11023) üzenetére


sulaco79
tag

Szia!

Én egy másik szemszögből közelítem meg a kérdést:

Az tudnod kell, hogy az i3-as U-s proci az alaplapra van forrasztva, tehát nem cserélhető, így örökre össze vagy vele zárva. Ha biztosan tudod, hogy a jövőben, mondjuk 2 év múlva sem lesz szükséged CPU igényesebb progik futtatására (photshop, Illustrator, After Effects, Premier Pro, stb, stb.) akkor az i3-as egy SSD-vel nagyon jó harcostársad lesz.

i3 U előnyei a az i5 M-el szemben:

alacsony fogyasztás (15W) hosszabb üzemidő telepről

az i5 M előnyei az i3 U-val szemben:

lényegesen nagyobb teljesítmény (bizonyos benchmark teszteken 60-70%-os sebességkülönbség)
lényegesen jobb integrált videocsip (HD4600, alkalmi játszadozásra !!lowon!! ugyan, de tökéletes)
van benne turbo boost technológia
és a bővíthetőség (bár ez az i5-ös sokáig bazi jó proci lesz), egészen a 4 magos 8 szálas i7 4702MQ-ra

kb. ennyi, remélem tudtam segíteni :)

(#11028) 426os válasza sulaco79 (#11027) üzenetére


426os
őstag

egészen a 4 magos 8 szálas i7 4702MQ

Amit ha megeresztesz, szépen magára olvasztja a laptop borítását. Ez azért túlzás, de nincs ezeknek az olcsó konzumer gépeknek olyan jól tervezett hűtése, hogy értelme legyen ekkora procit belerakni.

.

(#11029) sulaco79 válasza 426os (#11028) üzenetére


sulaco79
tag

Igen, ez egy népszerű téveszme, + a G510-es jött ki 37W-os i7-ssel, ennek az i5-ösönek ugyanaz a hűtőrendszere.

Nem győzőm hangsúlyozni a saját példámat G500-as 2020M celeronról i7 3632qm-re csere után 34-38 fokos alapjárati hőm (álló ventilátor) prime95 tartós teszt alatt 100% 80-85 fok. Játék alatt soha nem ment 70 fok felé, pedig ott még a procival egy fedél alatt lakó HD4000-es IGPU is dolgozott.

De még ha nem is cseréli a kolléga a procit, az i5-ös akkor is perspektivikusabb választás szerintem, 12 Ft-t megér...nekem megérne :)

(#11030) 426os válasza sulaco79 (#11029) üzenetére


426os
őstag

És azt is nézted, hogy nem-e throttling-ol? Mert az oké, hogy nem fő meg, de ha közben visszaveszi a teljesítményt (pont emiatt), akkor megint csak semmi értelme.

.

(#11031) sulaco79 válasza 426os (#11030) üzenetére


sulaco79
tag

Nem throttling-ol, miért is tenné? 35W-os a proci, ua. mint a celeron volt

Míg a Szandiknál a 35W-os TDP osztályú i7-esek még csak 2 magosak voltak, az Ivy szériában jelentek meg először a generáció kétmagos procijainak TDP-jével megegyező 35 wattos 4 magos i7-sek (i7 3632qm, i7 3612qm), és ezt folytatták a Haswell-nél is, itt is vannak 37 wattos belépőszintű 4 magos hetesek (4700mq-4702mq).

Az Ivy-k és a Haswell-ek esetében már gond nélkül bővíthető egy celeron egy ugyanolyan TDP osztályba tartozó 4 magos i7-re. A hűtőrendszer 37W hőmennyiség disszipációjára van tervezve, neki mindegy, hogy milyen proci van alatta, ameddig az 37W-os,

nos a 4702MQ az 37 wattos, ahogy az i5-ös is.

(#11032) Roli5 válasza sulaco79 (#11027) üzenetére


Roli5
tag

Koszonom szepen. Vegul az i5 lett belole.
:R

(#11033) bul07


bul07
nagyúr

Rágódom még mindig a SSD vásárlásán Z510-be
Egy rendes fórumtárs segítségével Lenovo matricám már van, sdd-t is be tudnám szerelni
Viszont ha ne agy isten hiba történik , visszaállítom az eredeti állapotot majd szerviz, csakhogy a telemax ráragassza a saját matricáját
Saját matrica a SSD-t nem tudom visszatelni mert ugrik a maradék garancia

Azért is tartok a garanciáztatástól mert mostanában csinált furcsaságokat, kék halál meg fagyás

Telemax matricát lehet szerezni valahonnan

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#11034) 426os válasza sulaco79 (#11031) üzenetére


426os
őstag

Ha ez így nálad működik, akkor ok, elhiszem. Többnyire azért nem jellemző a hűtés normális méretezése konzumer kategóriákban. A max TDP pedig nem mindig mérvadó.

bul07: Csak úgy random kékhalálozik? Nézz rá a HDD-re (ne csak a %-ot nézd), az enyém is egy öngyilkos szériából való.
Amúgy nálam meg most előjött egy olyan dolog, hogy alvó üzemmódból vagy hibernálásból visszatérve semmilyen wifi-re nem hajlandó felcsatlakozni, csak egy restart után. Kicsit bosszantó, mert általában azért hibernálom, hogy másnap az 56 megnyitott programot, böngésző fület ne kellejen egyenként megnyitogatnom, de emiatt értelmét veszti a dolog. Én sw hibára gyanakszom, de egyelőre csak egy driver frissítésre tellett az időmből, ami nem orvosolta a problémát.

.

(#11035) bul07 válasza 426os (#11034) üzenetére


bul07
nagyúr

Load/Unload Cycle Count nekem 625
Szerintem ez rendben van 698 óra üzemidővel, óránként egy parkolás

Wifi nálam is érdekes bár én W7-et használok
Mondjuk ha egy napig nem kapcsolom be akkor az első indítás után olyan 10őercel elszáll a nett, újraindítom és amíg újra sokáig nincs kikapcsolva nem dobja el

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#11036) Roli5


Roli5
tag

Sziasztok!

Írnátok nekem egy G510 winchester hőmérsékletet? Kezdek elsápadni, mert íróasztalon általános win telepítés közben a 23 fokos szobában 43-46 fok között mozog i5 4210m procival, dedikált vidikártya nélkül. Ez normális? Egy napos a gép...

(#11037) skatebab


skatebab
tag

sziasztok!

Tudtok írni egy mostanában ajánlott Lenovo-t?
Amiben min. I5 van és nem integrált kártya ill. persze az ára nem egetverő ?

Köszöntem!

[ Szerkesztve ]

Igyunk barátaim yo-ho!

(#11038) sulaco79 válasza Roli5 (#11036) üzenetére


sulaco79
tag

Szevasz Roli!

Sajnos saját referenciám nincs mert SSD-zek, de az internet tanúsága szerint az 50 alatti érték normál üzemi hőmérsékletnek tekinthető

Hard Disk Temperature
Less than 25°C: Too cold
25°C to 40°C: Ideal
41°C to 50°C: Acceptable
More than 50°C: Too hot

Hard disk manufacturers often state the operating temperatures of their hard disk drives to be between 0°C to 60°C - This can be misleading because what they mean is that your hard disk will function at these temperatures, but it doesn't tell you anything about how long they are going to survive at this range.
- See more at: http://www.buildcomputers.net/hdd-temperature.html#sthash.flRPs1j2.dpuf

(#11039) sulaco79 válasza skatebab (#11037) üzenetére


sulaco79
tag

Szia!

Kérdés, mit értesz a nem eget verő alatt? :F

Az i5-ös (M vagy U-s) ideapadok R5-ös Radeonokkal úgy 150-160 környékén mozognak...

pl: itt

de vannak unortodox megoldások is :D

itt van ez a haswell celeronos használt, de még 3 év garis G510-es GT740M-es GPU-val 100 Ft-ért, ha ehhez beszerzel egy i5-ös haswell-t 25-ért, akkor összesen 125 Ft-ból van egy jó kis lapid...

de mint mondtam ez egy unortodox megoldás :DD

(#11040) 426os válasza sulaco79 (#11039) üzenetére


426os
őstag

naaa, az egy Z510, nem G510 és véletlenül sem Celeron van benne. :))

.

(#11041) sulaco79 válasza 426os (#11040) üzenetére


sulaco79
tag

tényleg :D

de így még jobb is!

(#11042) Roli5 válasza sulaco79 (#11038) üzenetére


Roli5
tag

:R Köszönöm a válaszod! :R Akkor ezzel együtt kell élnem... Bár ma visszaviszem a 72 órán belüli cserére, mert egy beragadt pixelt is láttam, meg elsírom, hogy újraindul random, mert azt mondta a hölgy telefonba, hogy a kollégái bevizsgálják a MediaMarkt-ban... Na, erre kíváncsi leszek, mert a gyerek azt mondta, az i5 4210m proci alatt HD3100 graf.vezérlő van... Na mondom barátom, nézz utána: bocsi, rossz a MM leírása, nem 3100, hanem 4400. Te mondom akkor küldj légyszi olyat, aki érti is, amit beszél, mert 4600-nak kell lennie.
Amúgy 2012-es Samsunk kijelző van benne...pff, De a színei élesebbek, mint az egy héttel korábban vett G50-70 -nek, abban 2013-as LG Philips panel van.

(#11043) skatebab válasza sulaco79 (#11039) üzenetére


skatebab
tag

Hm ertem de ha belenyulok akkor garancia ugrik ha ugy van felepitve mint A mostani gepem a g580-as.Az ar 150 amire gondoltam kb.

Igyunk barátaim yo-ho!

(#11044) sulaco79 válasza skatebab (#11043) üzenetére


sulaco79
tag

Kockázatos a procicsere, efelől nincs kétség.

Az első kérdés a "motorháztető" külső csavarjain vannak-e matricák?

Mérhetetlen genyóságnak tartom a külső matricázást, mivel a CRU (HDD-RAM) alkatrészek cseréjét nem tiltja a Lenovo (nomest omen: Consumer replaceable unit), de, hogy ezekhez hozzáférj meg kell sértened a külső matricákat. De ha a matrica sérült, akkor simán beleköthet a szerviz, és akár el is utasíthatja a garanciális javítást! :W

A nemzetközi lenovo fórumon olvastam olyat, hogy nem sérti a garanciát pl: a HDD csere, de hallottam olyat is, hogy ettől óva intenek...én szartam rá és kicseréltem ;]

Ha már benn vagy gépházban és a hűtőcsavarjain nincsen matrica akkor simán cserélhető a proci is, ha ne adj isten garanciázni kell akkor meg vissza kell rakni a régit!

Amúgy van valami konkrét oka az i5-ösnek? Mert a hirdetett z510-es a 3550M-es procival nem rossz vétel, pláne a GT740M-el megtámogatva.

Kérdezd Batonyót, neki ilyen van ha jól tudom...

Ezt bármikor tudod fejleszteni a későbbiekben.

(#11045) sulaco79 válasza skatebab (#11043) üzenetére


sulaco79
tag

Ha újat nézel, akkor 150 körülig az i3 4000M-es G510-es van R5-ös Radeonnal (154Ft-ért) Egy tízessel drágább az i5-ös U-s... ezek nem annyira lehengerlő ajánlatok...

Nem tudom mennyire sürgős, lehet meg kéne várnod a karácsonyi dömpingárazást, hátha kitudsz fogni valami jó akciót!

javítás: nomen est omen

(#11046) skatebab válasza sulaco79 (#11045) üzenetére


skatebab
tag

I5 azért mert jelenleg I5 2520m van benne gt 635m gpuval,2 éves a gép,"cserélgetni" szoktam őket ilyesmi idő elteltével,én tettem bele ezt a procit ezért nem akarom lentebb adni a szintet.

nem sűrgős de az m-5400 ason kívűl értelmes gépet nem láttam azóta.

Igyunk barátaim yo-ho!

(#11047) sulaco79 válasza skatebab (#11046) üzenetére


sulaco79
tag

értem...

Ahogy nézem m5400-asok egyel magasabb árkategória, mint az G-sek-Z-sek.

Hirtelen nem tudok jobbat ajánlani, mint 99Ft-ért a Z510-es + 25 Ft-ért bele egy i5 4200M (ez van M5400-ban is)

Ha csak számszaki szempontból hasonlítjuk össze 202-125=77 Ft-al jössz jobban ki. De persze vannak más szempontok is...

(#11048) HYF


HYF
csendes tag

Sziasztok!
Bocs, ha már volt (százszor), már belecsömörlöttem a kül. fórumok és help siteok böngészésébe. :W
Lenovo Ideapad Z510-em van (i5, 8GB RAM, Win8.1 Ent 64bit-el). Két héttel ezelőttig "hasított" a Digi8/2 kábelnet, mígnem egy szép nap a WOT kliens újbóli letöltésekor állat módon belassult, azóta is ilyen. Érdekes, hogy ha letöltök, akkor lefelé lassú, fel megvan a 2, feltöltéskor meg pont fordítva. Más eszközökön mérve (Win 8.1 és más oprendszer is) megvan a 8/2. A router egy Linksys WRT160NL (channel:11, b/g mixed, de bgn mixednél is).
Próbáltam már mindent, WLAN adapter (Intel Wireless N 7260) driver a legfrissebb (17.0.6.1), telepítés előtt leszedtem az előző Prosetet. Kikapcsoltam az adapter energiagazdálkodást, n-es csatornaszélességet Auto-ra tettem, cache-eket töröltem netsh-val stb. Egy beállítást nem találtam, a speed&duplex-et, ezt több helyen is írták, de nincs a Spec./tulajdonságok közt ilyen.
A sebesség speedtest.net-el hol ~2Mbps, hol 1, hol meg <0,5Mbps.

Van valakinek ötlete, hol kotorásszak? A Win újratelepítést a legvégső esetre hagynám. :( Jöhet PÜ-be is.
Kösz előre is: Frigyes

(#11049) HYF válasza HYF (#11048) üzenetére


HYF
csendes tag

Folytatás: letiltottam a BT adaptert és minden újra működik. :C
Ezek szerint a BT driver xar. Egyelőre hagyom tiltva, úgysem kell, majd ha csillapodik a gőz, nekiállok tekergetni. :R
Üdv: Frigyes

(#11050) HYF válasza HYF (#11049) üzenetére


HYF
csendes tag

Korai volt az öröm, ugyanúgy belassult egy idő után (WOT-ot használva). Visszaengedélyezve BT adaptert nincs változás, se romlás, se javulás. Olyan, mintha nagyobb adatforgalomba "belefáradna" az adapter. Feladom. :W

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.