Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Milyen mosógépet vegyek?
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Hiányzik a gamer érzés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Az OmniPass szoftver kellene az ujjlenyomatolvasóhoz. Ha jól emlékszem, nem a géppel adott oprendszert használod, ezért nem találod. Sajna ezt külön nem lehet letölteni sehonnan sem a Lenovo oldalról, mert ez nem a saját szoftverük (pénzért innen persze megoldható lenne: [link]). Ha megvan a recovery partíciód, vagy cd-id, akkor azon rajta van természetesen. De nyilván nem akarod visszaállítani a gyári állapotot...
education fórumtársnak kell segítenie, szerintem értitek, mire gondolok.
A driver hozzá amúgy itt van: [link]
[Szerkesztve] -
Grega444
csendes tag
Üdv!
Nekem is egy ilyen Lenovo 3000 N100-asom van és szintén nem tudom életre kelteni az ujjlenyomat azonosítót. Próbáltam új hardverként telepíteni (a program files-ba található .inf fájlokkal) és telepítés után nem működik de legalább ott volt az eszközkezelőben felkiáltójellel.. A Lenovó oldaláról letöltött driver telepítése után nem történik semmi (nem látszik az eszközkezelőben). Ha valaki tudna működő drivert az jó lenne. -
Grega444
csendes tag
Az OmniPass trial verziója letölthető. Letöltöttem, feltettem és ez sem látja az eszközt, pedig a honlapról feltettem a drivert ami elvileg simán felment, de szerintem csak betette a telepítési infókat a rendszerbe és a win még nem telepítette fel a hardvert. Nincs ez gyárilag kikapcsolva? Vagy esetleg win frissítés kéne neki mint a hangkártyának?
-
GodHeart
senior tag
válasz education #55 üzenetére
köszi!
Shadowfox: feltettem a drivert, omnipass-ot pedig sajna sehogy nem tudom letölteni, és nekem semmi cd-t nem adtak a géphez, így volt anno 20k-val olcsóbb. thinkvantage-t pedig nem teszem vissza.. mert a wlanomat elcseszte mikor fennvolt, folyton bontotta a kapcsolatot.. miután leszedtem érdekes módon tökéletesen megy! -
Shadowfax
addikt
-
Grega444
csendes tag
Én másodlagos gépnek vettem, főleg munkára (adatbázikezelő, szövegszerkesztés) és internetre lesz használva, arra tökéletesen megfelel. Játékok tekintetében nincs sok tapasztalat, csak a haver Sims2-jét próbáltam ki rajta, azt simán vitte bár a readme.txt-ben azt írták, hogy IMA 950 grafikus kártyához legalább 2 GHz-es proci kell. A piacon jelenleg szerintem ez a lágjobb áron kapható gép. Sokat néztem hasonló árkategóriában, sokban egy kicsit jobb proci volt, de a 4 in 1 kártyaolvasó, a 80-as winyó (SATA 5400), a 15,4'' kijelző és a bluetooth kapcsolódási lehetőség szerintem bőven kárpótolja azt a 100-200 Mhz proci sebességkülönbséget (nekem legalábbis mindenképpen) A kijelző képe szép, csak bizonyos szögből kell nézni. A hangot még csak asztali hangszórókon próbáltam, de szerintem teljesen rendben van a minősége. Az S-Video kimenet képe 100 Hz-es tévén szép, sajnálom, hogy nincs 5.1 hang rajta (ha már S-Videot raktak rá). 4 db. usb sem mindegyik hasonló árú gépen van és van rajta egy IEEE 1394-es csatlakozó is digit. kamera/fényképezőnek. A WiFi ha jól tudom ''csak'' 802.11 a/b/g, az n szabványt sajna nem támogatja, de én itthon és a mh.-en a 10/100 LAN-t használom. A bluetooth pedig nagyon praktikus utazáskor pl. a T610-es telefonomon tudok internetezni, meg a pda-k és mobilok szinkronizálására stb.
Összességében meg vagyok vele elégedve. A Cora akcióban ~190e HUF volt, ezért szerintem a legjobb vétel. -
csepke
csendes tag
Sziasztok nekem sem mükszik az újjlenyomat olvasó,most viszem a szervizbe,Beszéltem velük azt mondták,hogy nincs tudomásuk arrol hogy egy is rossz lenne.Kéne jelezni nekik.
C:\Program Files\Fingerprint Sensor itt van a driver tesztelni itt kell de nem nagyon illetve rosszul mükszik.Ha valaki tud valamit erröl szoljon. -
Shadowfax
addikt
válasz education #61 üzenetére
Keress a C: meghajtó gyökerében olyan könyvtárakat, ami nem Documents and Settings, Windows, WinNT, I386, System Volume Information, Program Files, Recycle.
Ezek egy alap Windows mappái, ha ennél több van, az nem a Windows része. Pl. egy IBM ThinkPad rendszeren az IBMTOOLS\APPS-ban vannak a külön spéci eszközök, a DRIVERS-ben a (frissített) driverek. Keress valami oda nem illő, nem szokványos mappát!
Például: véletlenül letöröltem a CD-író szoftvert a gépről (Programok törlése), ami nem IBM-es szoftver (RecordNow! a neve), ezért az IBM honlapjáról sem tölthető le. Viszont az eredeti rendszeren a C:\IBMTOOLS\APPS\RecNow mappában megtaláltam a telepítőjét.
Lehet, hogy Nálad is valami LenovoizébizéTOOLS mappában csücsül. -
GodHeart
senior tag
nah ehhez már nem tudok hozzászólni, csak várom a progit, hogy szerezzek én is tapasztatot vele ;)
-
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Kinek mi a véleménye az IBM x41-es masináról?
Ha valaki találkozott már vele élőben az legyen kedves írja meg!
THX -
almi
senior tag
Köszi az infókat!
Én most 239k ért szeretnék venni sulinetre a Metroban.De ebben a modellben Core duo T2300 van!
Remélem nem lesz rosz döntés -
Gallapapa
tag
Fontos kérdésem lenne:
IBM thinkpad r széria és n100. Már feltettem egyszer a kérdést, de részletezem mire is lennék kíváncsi.
1. szervízelést ugyanazok végzik?
2. összeszerelés, műanyag, kijelző, billentyűk minősége? sokan írják hogy az n100 az nem thinkpad meg így meg úgy, de senki nem írja le valójában miért is gondolja, sőt nekem úgy tűnik hogy nincs tapasztalat mögötte, csak szkepticizmus - cáfoljatok meg ha nem így van
3. hozzáadott szolgáltatások - azt tudom hogy rescue and recovery van, de a többi hasznos közül mi maradt vagy változott?
Jómagamnak sem állt még módomban n100-t próbálni, de lehet sulinetben azt vennék, ha megfelelő. r50e,r51e sajnos szinte nem kapható, meg nekem kellene tv-out az meg csak e nélküli szériákban van, ami nem kapható sulinetben, meg drágább 70eFt-tal.
Minden infot köszönök, de lehetőleg olyanok írjanak akik mindkettőt használták és próbálták. -
Audrey1
csendes tag
Miben kulonbozik a C100 es a N100 as szeria. Intel915 gyengebb mint intel950?Sokkal?
Celeronosokon gondolkozom.
[Szerkesztve]Audrey
-
ataman
aktív tag
N100 tulajoktól érdeklődök, hogy milyen a gép hűtése/melegedése? Általános alkalmazásoknál milyen sűrűn kapcsol be a ventillátor?
Itt egyébként találtam egy angol nyelvű tesztet: [link]Panasonic > Nokia 3210 ('99) > 3330 ('01) > 6610 ('02) > Sony-Ericsson K750 ('07) > Samsung Omnia ('09) > Motorola Defy ('11) > Sony Xperia L ('13) > Huawei P8 ('15) > P10 ('17) > iPhone 12 mini ('20) > 16 ('24)
-
GodHeart
senior tag
szerintem valami kis ventillátor mindig megy benne, de lehet ez csak én hallom így. de az is iszonyat halk. A hűtése.. hát igen.. Egyszer 2 órán keresztül úgy hallgattam rajta zenét, hogy benn volt a táskába, csak a kábel jött ki belőle.. mire kapcsoltam, hogy hoppá megfő szegény.. everestet elindítottam, és megnéztem hány fokosak benne a dolgok, és max 5-10°-al voltak melegebbek az átlagnál... szóval szerintem a hűtése kitűnő.
meg tom ez nem jön ide, de a billentyűzete valami fantasztikusan jó... ennyire sosem szerettem még írni valamit, mint ezen -
education
tag
válasz education #63 üzenetére
Kaptam egy levelet egyik forumtarsunktol, idezet belole:
'' Nekem is az ujlenyomat olvasoval van gondom és bevittem a szervizbe.Ott hardveresen megnézték és közölték ,hogy müködik az általuk felteleoitett Windozal.Az az a windows amit a feltelepitett változatba van. Az ismerösödnek olyan lehet.A mi dosos laptopjainkon nincs rajta a vinyon eleve tárolt a Lenovo által felrakott titkos particion az elérés.Azt mondja a Lenovo support hogy az Omnipass nevü szoftvert kell megvásárolni,azzal fog müködni.Persz ők nem árulnak ilyet.Vagy az a megoldás hogy a norton ghost-tal másolni kell a barátod laptopjárol alap telepitéssel és jo pénzért eladni,pl engem érdelelne.Azért is érdemes lenne ezt megcsinálni mert windowst ha jol sejtem nem adtak mellé csak rajta van a gépen ha törölni kell akkor az uj windowsban már nem lesz benne ez a progi.''
Tehat igy lehetne kozeliteni a problemahoz, norton ghost-ot meg nem hasznaltam, mintha a neronak is lenne valami hasonlo, az jo?
Sajnos csak ilyan lassan tudok a dolgok vegere jarni, mert a baratom( akie a Lenovo) nem az en varosomban lakik. -
almi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem
Hogy lehet állítani a vidaó memóriát az N100-as ban?
Nem találtam még meg sehol.
Előre is köszi.
Üdv. -
d900t
senior tag
minek? csak lassabb lesz tőle! hosszú volna elmagyaráznom, de kis logikával te is levezetheted magadnak. Az integált VGA nem elég gyors ahhoz, hogy nagy mennyiségű memóriát kezeljen egyszerre, ráadásul olyat, mely még jó lassú is csak úgy mellékesen.
Azért állítható a mem. mennyisége, mert a vásárlók nagy része azt hiszi, hogy a nagyobb memóriával rendelkező VGA gyorsabb is. Ez pedig csak egy amolyan mimikri modell: csinálnak egy lassú VGA-t mely elvileg sok ramot kezel és ettől gyorsnak tűnik a féltájékozott vásárló fejében igy jobban eladható. Ne növeld meg a VGA memet, mert akkor fogy az operativ ramod (=> kapásból lassul a rendszer) és 2x 4x annyi VGA memet 3D-ben 4-16x lassabban kezel, mert az eredeti mennyiséget. -
Lenovo
tag
Mint érintett engedjétek meg, hogy hozzászóljak ehhez a topic-hoz és néhány dologra magyarázatot adjak. Igyekeztem átfutni az egész halmazt, de biztosan kimaradt belőle valami. Ha így van, akkor bátran kérdezzetek!
Tehát. Lenovo N1010. Örömmel olvastam több helyen, hogy jónak találjátok. Ez azért nem lehet teljesen véletlen, hiszen a volt IBM ThinkPad-ek testvére. (Pl. a billentyűzetet teljesen onnan örökölte.)
A leggyakoribb problémák:
Driver:
www.lenovo.com/support
[link]
(egyébként a ThinkPad driverek is itt vannak már, az IBM oldalak lassan megszünnek...)
Tudom, hogy 20000 Ft sok pénz, de én mégis azt javaslom, hogy aki Windows XP-vel szeretné használni a gépet, az ezen ne spóroljon. Ugyanis csak az oprendszeres változathoz járnak a kiegészítő programok. WinDVD Player, WinDVD Creator, Sonic CD/DVD író, Picasa, stb. és természetesen a legtöbbet hiányolt Omnipass biztonsági szoftvere is.
EZ utóbbiról egy kicsit bővebben: A gépben lévő ujjlenyomat olvasó egy hardver eszköz, amihez a meghajtót a Lenovo biztosítja:
[link]
Ezek után a felhasználón múlik, hogy milyen szoftvert használ hozza. (Jó hasonlat pl. egy CD író, amihez választhatsz Nero-t, Sonic-ot, és még ki tudja mennyi féle CD író szoftvert.) A Windows-os változaton az Omnipass szoftvere van fenn, de az Omnipass-szal kötött licenc szerződés nem teszi lehetővé, hogy külön is elérhetővé tegyük ezt a progit. Így azok, akik a DOS-os gépet választották valóban egyet tehetnek, vásárolnak (vagy szereznek ) egy ujjlenyomat olvasót kezelni tudó alkalmazást.
Az Omnipass szoftverének egyébként csak ''mellék funkciója'' az, hogy kezeli az ujjlenyomat olvasót. A fő feledata a jelszókezelés és a merevlemezen tárolt adatok titkosítása. Az ujjlenyomat olvasó csak ''hab'' a tortán, nem kell állandóan írkálni, helyette elég lehúzni az ujjadat.
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi linket még, ahol a Windows-os verziót vásárlók megtudhatják, hogy hogyan menthetik le oprendszerüket. Ez ugyan a ThinkPad-ről szól, de a 3000-es sorozat ugyan ezen az elven működik. Különbség csak annyi, hogy itt a gombot ThinkVantage helyett LenovoCare-nek hívják.
[link]
Első szuszra ennyire futotta. Ha van kérdés szivesen válaszolok.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Jank
tag
A Lenovo N100 gyenge pontja a beépített hangszórók minősége és a hangerő amivel megszólalnak , erről lehet minden értékelésben olvasni.
Kérdésem , hogy erre a sűrűn emlegetett hibára valamilyen orvosság létezik-e ? Gondolok esetleg alaplapi hangkártya driver frissítésre, vagy valami egyéb varázslatra.
Az is érdekelne , hogy valójában súlyos probléma ez? Fejhallgató nélkül használható ?
[Szerkesztve] -
Lenovo
tag
Hááát igen. Az N100 nem egy Hi-Fi torony, ennek elsősorban a kisméretű hangszórók az okai. Elsősorban a mély hangok hiányoznak (van valami kapcsolat a hangszóró membránjának átmérője és a kisugározható mélyhang frekvenciája között), ''cinegni'' tud. De mint mindent, ezt is meg lehet magyarázni. Ezt csak ellenőrzésre, vagy szorult helyzetben (pl.elszakadt a fejhallgató kábele) használja az ember. Ha egyedül van a dolgozó, akkor úgyis külső hangszóró megy, ha meg nincs egyedül, akkor fejhallgató ... (A ''hangról'' egyébként az ADI 1986A codec tehet.)
-
almi
senior tag
Nemrég én is boldog tulaja vagyok egy Lenovo 3000 N100-as gépnek!
Meg vagyok vele elégedve!Hát az tény h a videó karija nem játékra való, de azért lehet vele játszani is!Pl Most Wanted 800x600 ban minimum grafikán elfut ^^
Jó wireless is és a Bluetooth is!Hát a hangja nem a legjobb de hát csak egy Noti.Fülessel kell nyomulni és már tökéletes is
Én sulinetben vettem 240k-ért a Metoban..
Az ilyen gépeknék kb meddig kellene bírni az akksinak?
Ha valakinek van netán kérdése szívesen válaszolok.
Üdv.
almi -
tmiki
csendes tag
Hali. Nagyon tetszik a kis n100-as kicsike. Olyan érdekelne, hogy ha valaki a metróba vett ott lehet bele kérni +512 ramot, és gar kiterjesztést, ha igen mennyiért? Sérti e a garanciát, ha memót cserélek benne? A prohardver-en tesztelték és szerintem meg voltak vele elégedve. Milyen a kijelzője tényleg nem valami nagy szám? mondjuk egy crt monitorhoz képest milyen? A metróban vásárolt géphez adnak CD-ket gondolok win, meg a több, rescue disk stb. Első körben most ennyi de még érdeklődök.
-
tmiki
csendes tag
A hangal mi mi a helyzet mert azt a tesztben nem fikázták? Az érdekele még, hogy az electroworld-ben van egy toshiba a 10.o . A kettő közűl én a lenovora szavaznék csak érdekelne mondjuk mások véleménye. Azt hiszem annak valami gleartype kijelzője van vagy mi és azt hallom, hogy annak közelebb áll a képe a crt monitorhoz. tudtok ebben segíteni. Hogy mondod szemből jó a képe kell hajtodatni a panelt hogy pl az egy szín homogénen jelenje meg?
-
tmiki
csendes tag
Lehet, hogy hülye a kérdés az n100-as tudja a dual chanel-t? Úgy tudom a turion X2-esek igen. Az intelnél és konkrétan az n100-as nál mi a helyzet? Úgy mennyit megy a gép, ha megterhelet és a kijelző is fullon megy? És ha csak nezezgetek levett fényerővel?
-
tmiki
csendes tag
Az n100-asba van egyébként kamera? pl. a metrósba? vagy ebbe a modelbe ez nincs?
-
Field User
csendes tag
hali kérnék kis segítséget légyszi. venni szeretnék notebookot de lövésem nincs h mi a jó és mi nem meg h mire jó.szal ezt néztem:LENOVO C100 Notebook 15 kijelzővel, Celeron M370 (1,5GHz), 512MB RAM, 80GB merevlemez, kétrétegű DVD író, WLAN, Intel 915GMA max128MB VGA, 56k modem, 10/100Mbps LAN
érdekelne h mit bír.gondolok itt játékokra is.pl fifa, colin,stb
előre is köszi
Wolf -
tmiki
csendes tag
Lenovo szervíz szám kellene. Az igazi az lenne, ha olyan írna aki a metróban vette, de remélem a más szám is jó lesz. Előre is köszi.
-
GodHeart
senior tag
válasz Field User #98 üzenetére
háát nekem San Andreas határeset... de nekem 945-ös vkari van benne
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Profi privilégium maradhat a periszkópos iPhone kamera
- Hálózati / IP kamera
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gyúrósok ide!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Új HP ENVY Gamer Tervező Laptop 16,1" -30% i7-12700H 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
- MSI GP66 Leopard Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Brutál i7-10750H 16/512 RTX 3070 8GB 144Hz FHD
- HP 15S-FQ5 notebook - I5-1235U 10 mag / 12 szál - FEHÉR - új állapotban, alkalmi áron, garanciával
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Dell Latitude 5480, 6. Gen i5, 16 GB RAM, 256 GB NvMe SSD
- Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C with USB-A Dock - 135W EU dokkoló
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
- HP Pavilion - 11,6", Pentium N3520, 4 GB RAM, 120 GB SSD.
- HP Pavilion - 14", Intel 4415U, 8 GB RAM, 128 GB M.2 SSD, Type-C.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest