Hirdetés

2020. augusztus 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#301) Lenovo válasza hyundai H1 (#299) üzenetére


Lenovo
(tag)

''miért kerül kb.80.000-el többe a TY06Sxx tipus, mint a TY06Vxx?''

Egyszerű ''kereskedelmi'' a magyarázat, semmi extrára nem kell gondolni. A TY06Vxx nagyon nagy mennyiségben érkezett az országba és ezért különösen kedvező árat lehetett elérni nála. (Gondolom ismerős a dolog, ha valamiből többet veszel, akkor olcsóbban adják...) :) Akinek XP Pro kell, az kénytelen többet fizetni.

(#302) szabi123 válasza Lenovo (#301) üzenetére


szabi123
(csendes tag)

Lenovo,

Megfizettem a laptop árát, xp profom meg van jogtiszta. Miért határozza meg a lenovo, hogy csak a tőle vásárolt op-al használhatom a gépet teljes funkcionalitással. Gondolok itt az omnipassra, aminek a licensze a géphez jár -ha jól gondolom-, viszont nincs telepítő hozzá. Ha tévedek, akkor javíts ki.

Üdv.: Szabi

(#303) Sipi válasza szabi123 (#302) üzenetére


Sipi
(addikt)

Nem igazán értelek...

Ha Home-mal akarod venni, akkor veszed azzal. Ha Pro-val, akkor prózol, természetesen némileg drágábban, hiszen a Microsoft ezt a verziót drágábban adja. (Ehhez aztán vajmi kevés köze van bármelyik laptop-cégnek.)

Ha pedig konkrétan felhozod az omnipass példáját (amit jópáran nem képesek megérteni), akkor legyen: a Lenovonak, IBM-nek, Dell-nek, Acernek, FuSinak SEMMI KÖZE NINCS ehhez a programhoz. Licenszelik a gyártójától, s az boldogan borul keblükre, hogy végre valaki viszi a cuccukat.
Jelen esetben a Lenovo NEM ADHATJA EL NEKED ezt a programot. Borzasztóan primitív okokból: NEM AZ ÖVÉ.
Egyébként jár hozzá telepítő,. ott van a gépen, az egyik előtelepített könyvtárban. Ha egyszer a harmadik cég (az OmniPass gyártója) xxx licensz-feltételeket szab meg, akkor a Lenovo szerinted mit csináljon? (Lopja el... ) Licenszeli ezt a programot, ergo kapsz rá jogot, hogy használd, sőt, a gépre is felteszi. (Sőt, tudtommal a recovery készletben is ott van.) De mivel nem az övé, nem árulhatja neked lemezen a jogtiszta verziót. Nem töltheted le a webjükről.

Teljes funkcionalitás: megint képzavarban vagy. Ki akadályoz meg abban, hogy ha nem akarsz plusz pénzt költeni a gépre, akkor megvedd mindennemű szoftver nélkül? Ha van oprendszered, felteheted rá azt is. Sőt, mi több, a webről le is töltheted a drivereket, sőt, még egyes (kereskedelmi forgalomba kerülés esetén igen drága) programokat is.
Persze, itt jön be, hogy ha spórolni akar valaki, akkor olcsó hús. Ha úgy döntesz, nincs szükséged Lenovo által biztosított, beállított, előtelepített szoftver-környezetre, valamint nincs szükséged a Lenovo által a te részedre előlicenszelt 3rd party szoftverekre, lemondhatsz róluk. Csak akkor megint nem értem, hogy miért sírsz: ha nem kell, és nem veszed meg, miért baj az, hogy nem kapod meg?!? Értsd már meg, hogy az az OmniPass NEM Lenovo termék, egyetlen cégnek sincs hozzá köze, csak a gyártójának.

Ezt egyszer már kérdeztem: ha XP-t telepítesz, fejbevered a Lenovo oldaláról ingyen letölthető driverekkel, az eszközkezelőben megjelenik az ujjlenyomat-olvasó eszköze? Ugyanis ha van eszköz és működőképes, akkor teljes funkcionalitásában pompázik a géped. Az, hogy te milyen szoftverrel és hogyan akarod megoldani ennek használatát, a te dolgod. A Lenovo (ha fizetsz érte) biztosít egy harmadik céges programot erre. De ugyanígy mehetne az IBM-es Client Security Solutions csomaggal, vagy akár az Acer megoldásaival. A webkamera is csak egy eszköz, az, hogy mit akarsz vele, a te dolgod. Ennyi erővel követelhetnéd azt is, hogy komplett videovágó szoftver is legyen a csomagjukban, hiszen a webkamera videót vesz fel, és te azt feldolgozni szeretnéd.
Ha van egy ujjlenyomat-olvasó rajta, azt használhatod bejelentkezéshez, jelszótároláshoz, titkosításhoz, BIOS-védelemre, a Windows teljes védelmi rendszerének lecserélésére, stb. De ez a felhasználó gondja-baja, mit akar ezekből. Az IBM-es Client Sec. pl. egy bődületesen nagy program, lényegében mindent megcsinál ezekből. De az is enyhe félmosolyt csalna az arcomra, ha valaki emiatt szidná az IBM-et, hogy miért nem ad egy karcsúbb programot, ami csak a logint kezeli, mert neki nem kell a többi szolgáltatás.

Remélem, immáron kb. harmadik magyarázatra sikerül megértetni, hogy miért nincs köze olyan dolgoknak egymáshoz, amelyeknek nincs köze egymáshoz.

Ja, kiakadhatnál azon is, hogy a (%/(!* Lenovo csak egyetlen egy példányban engedi, hogy a recovery-ről CD-t, DVD-t írj. Többet csak akkor tudsz, ha újratelepíted.
Pedig ehhez sincs semmi közük, a Microsoft Windows licenszfeltétele nem enged többet. Erről sem a Lenovo tehet - illetve igen, annyiban, hogy ezek a marhák szóról szóra követik a harmadik féllel kötött licensz-szerződéseket...

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#304) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Na ne kezdődjön újra az értelmetlen veszekedés.
Inkább a masináról beszéljünk.
Egy másik fórumokon ilyeneket írnak:
''Megbízhatatlan, gyenge minőségű cucc''
''touchpad és a hozzá tartozó nyomogómbok rossz elhelyezése riasztott el: túl közel vannak, nehéz hazsnálni.''
''Én csak láttam egy lenovo-t, amin a felirat már kopott volt. Engem ez riaszt.''
''Minőségben nagyon ''olcsónak'' tünt és amikor felemeltem egyik kézzel az egyik sarkán, a másikkal meg a kinyitott képernyő sarkánál kis túlzással gófrihoz lehetett hasonlítani, ahogy hajlott...''

Elszomorítottak ezek a kijelentések, pedig nagyon megtetszett a Lenovo 3000 N100 (TY06VHL).

A gyári hangján valmilyen felturbózott driverrel nem lehet javítani esetleg? :F

Egyéb új észrevétel tapasztalat tulajdonosok?

(#305) Faby


Faby
(aktív tag)

Kb 2 hete van meg a kicsike, de én nagyon elégedett vagyok vele.

Suinetben WinHome oprendszerrel vettem, így minden megvolt rajta, egy csomó felesleges cuccal egyetemben. Azokat le kellett írtani (NAV 90 napos próbaverzió pl) és utána egész tűrhető lett.

A rejtett partíció nálam ~ 4 giga, de itt eléggé ''érdekesen'' vannak a fájlok, valszeg valahogyan csomagolva, nem olyan 1értelmű a kibányászásuk. Aktívvá sem sikerült tenni sehogyse, ennek ellenére a Paragon partíciómanagerrel sikerült legalább a tartalmát megnézni, ill lementeni.

Természetesen a Rescue&Recovery megvolt, bármikor vissza lehet rakni a gyári állapotot, csak ott baltáztam el, hogy CD-ket pakolgattam bele, így lett 1+5 lemez.

Ujjlenyomatolvasó ügyében akinek kell, keressen meg privátban.

S-Video kimenettel én is szívok, még nem sikerült működésre bírni 2 kábellel sem, valszeg a SCART bekötése lesz a ludas a dologban, majd ha direkt S-Video bemenetű TV közelébe kerülök, akkor nekifutok még1x.

Hangja nem olyan vészes, fülessel meg egész jó. Viszont 1 kérdés: mi dönti el, hogy az így jelölt be/kimenet mit csinál éppen: fejhalgató/line-out és mikrofon/line-in? Lehet ezt valahol konfigolni, vagy a rádugott eszköz alapján automatice választ? A jelszintek ugye közelsem azonosak.

Kékfog és wlan együttesére csak egy ötlet: ugye a hardveres kapcsoló együtt tiltja/engedélyezi a kettőt, de a wlan-t lehet szoftveresen is kapcsolni. Persze lehet, hogy így is egyszerre kapcsolja őket (Radio off/on). Este utánnanézek, ha valakit érdekel.

Röviden ennyi, ha még jutok valamire, szólok.

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#306) Lenovo válasza Petibaba (#304) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Egy másik fórumokon ilyeneket írnak:''

''Megbízhatatlan, gyenge minőségű cucc''
Ez csak előitélet lehet vagy a konkurencia írta. :P A gép nincs még olyan régen forgalomban, hogy ilyen kijelentéseknek hitelt lehetne adni.

''touchpad és a hozzá tartozó nyomogómbok rossz elhelyezése riasztott el: túl közel vannak, nehéz hazsnálni.''
Számomra speciel nincs jó tapipad, pöcök egeres vagyok, de gondolom ez is attól függ, hogy kinek mekkora a keze és hogy mihez szokott.

''Én csak láttam egy lenovo-t, amin a felirat már kopott volt. Engem ez riaszt.''
Ha a lenovo felirat kopott volt az érdekes, mert az a képernyő keretének alján van, ami nem igazán egy kopásnak kitett felület. Vagy valaki dörzsölgeti ... ? Esetleg a külső borítón lévő felirat volt a kopott? Az is nehezen elképzelhető, mert az egy ragasztott, fémből készült dolog. Persze reszelővel bármit lehet...

''Minőségben nagyon ''olcsónak'' tünt és amikor felemeltem egyik kézzel az egyik sarkán, a másikkal meg a kinyitott képernyő sarkánál kis túlzással gófrihoz lehetett hasonlítani, ahogy hajlott...''

Ezt legalább fel lehetett emelni és még utána mindig notebook volt :) (van keret a képernyő körül). Próbáld ezt egy Fusival ... :D Emellett kétpontos a zár, azaz stabilan csukódik. Én azt mondom ár/teljesítmény viszonyban nem lehet rosszat mondani az N100-ról. Ennyi pénzért (bruttó 230000) egy ilyen felszereltségű gép nem rosz vétel. Aki törhetetlen, extra notebookra vágyik az vegyen ThinkPad-et, de annak nyilván jobban bele kell nyúlnia a bukszába. :)

(#307) Lenovo válasza Faby (#305) üzenetére


Lenovo
(tag)

faby

''Természetesen a Rescue&Recovery megvolt, bármikor vissza lehet rakni a gyári állapotot, csak ott baltáztam el, hogy CD-ket pakolgattam bele, így lett 1+5 lemez.''

Vigyázz! Ha a mentést a Rescue & Recovery-vel csináltad, akkor az a gyári visszaállító image-et nem mentette le! Az R&R csak az aktuális ''munka'' partíció adatait menti, a rejtett területet nem!! Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:

[link]

''Viszont 1 kérdés: mi dönti el, hogy az így jelölt be/kimenet mit csinál éppen: fejhalgató/line-out és mikrofon/line-in? Lehet ezt valahol konfigolni, vagy a rádugott eszköz alapján automatice választ? A jelszintek ugye közelsem azonosak.''

A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. A mikrofon az csak mikrofon bemenet (nagyobb jelek túlvezérlik), a fejhallgató pedig ''csak'' fejhallgató kimenet, ami nem azt jelenti, hogy egy külső erősítőre ne lehetne rákötni.


[Szerkesztve]

(#308) Faby válasza Lenovo (#307) üzenetére


Faby
(aktív tag)

Az R&R csak az aktuális ''munka'' partíció adatait menti, a rejtett területet nem!!

Ez stimt, nem is nyúltam a rejtetthez, nekem evidens volt, hogy azt nem lehet a R&R-vel lementeni.

A mikrofon az csak mikrofon bemenet (nagyobb jelek túlvezérlik), a fejhallgató pedig ''csak'' fejhallgató kimenet

Pedig valahol ezt olvastam, ilyen társított be/ki meneteket.

Meg is van:
[link]

Ports:
4-in-1 Multi-card Reader (SD/MMC/MS/XD)
External Display (VGA)
External Microphone/Line-In
Headphone / Line out

IEEE 1394
RJ-11
RJ-45
S-Video out
4 USB 2.0

Akkor hogyis van ez? Én értettem félre?

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#309) Lenovo válasza Faby (#308) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Ez stimt, nem is nyúltam a rejtetthez, nekem evidens volt, hogy azt nem lehet a R&R-vel lementeni.''

De ha valaha szükséged lesz a ''gyári'' állapot visszaállítására, akkor a szükségeslemezek csak a ''Create Recoveri Media'' progival készíthetőek el.

''Pedig valahol ezt olvastam, ilyen társított be/ki meneteket.''

Nem félreértetted, félrevezető az infó. :( Igaz is, meg nem is. Természetesen ezeknek a ki-bemeneteknek az érzékenysége elég tág határok között mozog, ezért lehet fejhallgatónak, meg line-out-nak is használni (legfeljebb csökkented a hangerőszabályozóval a kimenő jel szintjét). A mikrofon/line-in már rázósabb, de valamennyi tűrés itt is van és esetleg marad a jó öreg elektronika egy ellenállásosztóval ... A windows hangerő szabályozóban,a speciális beállításokban van egy mikrofon erősítését szabályozó opció, ezzel lehet csökkenteni a bemenet érzékenységét, de azért még nem lesz teljesen szabványos.

(#310) Lenovo válasza Faby (#305) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Kékfog és wlan együttesére csak egy ötlet: ugye a hardveres kapcsoló együtt tiltja/engedélyezi a kettőt, de a wlan-t lehet szoftveresen is kapcsolni. Persze lehet, hogy így is egyszerre kapcsolja őket (Radio off/on). Este utánnanézek, ha valakit érdekel.''

A fizikai kapcsoló újabban előírás, hogy tiltott helyeken (kórház, repülőgép, stb.) fizikailag is kikapcsolható legyen a wireless. A WLAN-t az Fn-F5-tel lehet ki-bekapcsolni, természetesen, ha a mechanikus kapcsoló be van kapcsolva. A Bluetooth-t a Bluetooth-Adwanced Configuration-Hardware menüben lehet letiltani (és engedélyezni). Esetleg a Windows eszközkezelőjében.

(#311) djdee válasza Lenovo (#310) üzenetére


djdee
(tag)

Hello!

Nekem is van egy gondom. Ezt a leírást találtam a gépről egy kereskedés oldalán:
''10/100mbps LAN, 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, CMOS Webcamera, ExpressCard slot, FireWire I-link, S-Video, Ujjlenyomat olvasó, USB 2.0 (4db), VGA monitor, Wireless 802.11a/b/g,''
viszont az én gépemen nincs ilyen ExpressCard slot, se a leírásában. Akkor most kell lennie, vagy nem kell lennie?????

-= Egy magyar es egy amerikai a nemzeti vivmanyokrol beszelgetnek. Igy az amerikai: - We have George W. Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash! Mire a magyar: - We have Ferenc Gyurcsany, no wonder, no hope and no cash... =- http://s1.battleknight.hu/index.php?loc=hire&ref=MTU5MzEy

(#312) Blaise


Blaise
(veterán)

C200-as mikor érkezik ?

(#313) Lenovo válasza djdee (#311) üzenetére


Lenovo
(tag)

''... viszont az én gépemen nincs ilyen ExpressCard slot, se a leírásában. Akkor most kell lennie, vagy nem kell lennie?????''

Hát ez bizony megint csak egy hiba. AZ N100-ban 1 PCCard (PCMCIA és nem Express) Slot van.

(#314) Lenovo válasza Blaise (#312) üzenetére


Lenovo
(tag)

''C200-as mikor érkezik ?''

December elején. (Még az idén :C )

(#315) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

C200 és N100 közötti különbségek fizikálisan? És anyagilag? :F

(#316) Paklee


Paklee
(csendes tag)

Hali!

Kb. egy hónapja nyüstölök egy ty06vhl-t. A tapsztalataim nagyon jók, de azért lenne pár kérdésem. Hátha tud valaki rá megoldást. Például nagyon hiányolom a hűtés szabályozását. Lehet, hogy egyáltalán nem is lehet szabályozni? Mert nem lenne rossz, ha meg lehetne oldani, hogy alacsony órajelen ne legyen szükség hűtésre sem. A NHC-al egész jól lehet szabályozni a procit, így ki lehet belőle sajtolni azt a 2-2.5 akksi időt. Nem tudna valaki felvilágosítást adni milyen típusú memória megy a gépbe? (És esetleg hol dobják olcsóért...) A manual-ok nem nyújtanak valami jó felvilágosítást, viszont nem hiszem hogy szeretnék fizetni a szervízben a beszerelésért amikor elvileg a felhasználó is kicserélheti ezt az elemet. Linuxxal is jól működik. Ubuntu teljesen jó vele. A R&R is nagyon jó. Ha csinálsz partíciót akkor be tudod állítani, hogy azt ne bántsa, így viszonylag egyszerű megmenteni az adataidat. Járt már valaki úgy hogy a beépített mikrofon és a hangszóró egymásra gerjedt? De annyira hogy megadta magát a gép. Ez volt az egyetlen fagyás...

Thx a válaszokat

(#317) brno


brno
(csendes tag)

Sziasztok!
Öcsémnek tervezünk venni egy Lenovo n100-t. Az aksi érdekelne. A lirás szerint 2-2,5 órát bírnak. Ti mit tapasztaltatok? Mostanában volt valami a Lenovoék házatáján, hogy az aksik közül valamelyik tipusból egy csomót visszarendeltek. (Mert szarok voltak).
9 cellás aksit lehet kapni hozzá? És általában hol ajánljátok megvenni sulinetre (rugalmas ügyfélszolgálat, ha esetleges problémák merülnek fel segitőkészek)?
Kösz szépen!

(#318) Blaise válasza Petibaba (#315) üzenetére


Blaise
(veterán)

A c200-ban core 2 duo-s proci van, de csak 15-ös képernyő...a többi dologban azt hiszem egyezik

(#319) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Az n100 ban is core 2 duo proci van.

(#320) Blaise válasza Petibaba (#319) üzenetére


Blaise
(veterán)

Csak sima core duo

(#321) Lenovo válasza brno (#317) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Mostanában volt valami a Lenovoék házatáján, hogy az aksik közül valamelyik tipusból egy csomót visszarendeltek. (Mert szarok voltak).''

A Lenovo 3000-es sorozatban nem voltak rossz aksik. A Sony szívatta a népet pár millió rosszul sikerült akkuval, de az a Lenovonál a ThinkPad sorozat bizonyos tagjait sújtotta.

''9 cellás aksit lehet kapni hozzá?''

Lehet, a rendelési száma P/N:40Y8317

(#322) Lenovo válasza Blaise (#318) üzenetére


Lenovo
(tag)

''A c200-ban core 2 duo-s proci van, de csak 15-ös képernyő...a többi dologban azt hiszem egyezik.''

Az N100 kijelzője is 15'' (pontosabban 15,4'') a C200 15,0''-os. A fontosabb, hogy az N100 az 1280x800 (széles képernyős) a C200 az ''hagyományos'' 1024x768-as felbontású.

A Core 2 Duo processzornak köszönhetően az akku idő 3,75 óra (a gyári adatok szerint)
A Celeronos modelleknél megmarad a 2,5 óra.

A kártyaolvasó 5 az 1-ben - MultiMedia Card, Memory Stick, Memory Stick Pro,
Secure Digital, xD Picture Card
- (az N100-ban 4 az 1-ben)

Kamera, Bluetooth, ujjlenyomat olvasó nincsen (legalább is a jelenlegi modellekben)

(#323) Blaise válasza Lenovo (#322) üzenetére


Blaise
(veterán)

Én itt csorgattam a nyálam a c200 után:[link]
itt az van, hogy van ujjlenyomatolvasó :F
Fogyasztói ár kb mennyi lesz ? :R

(#324) mt1 válasza Lenovo (#322) üzenetére


mt1
(csendes tag)

Akkor az N100 nem tud vagy nem xD kártyát olvasni?

[Szerkesztve]

(#325) Gallapapa


Gallapapa
(csendes tag)

N100 s-video problémásoknak.

Nekem is volt sajnos, speckós kábelem ami átalakított, nem vitte a tv-met, egy másikon amin volt s-video kimenet mindenfajta hosszabítás nélkül direktbe hozt a jelet, mindegy hány tűs az érzékelő, ami viszont kicsit zavart, az az, hogy nem volt teljesen tiszta a kép TV-n, kicsit rezgett, pedig próbálkoztam sok mindennel. De legalább azt már tudom, hogy a kimenet nem rossz. Most majd próbálkozom más megoldásokkal is, amint van valami eredmény beszámolok róla.

(#326) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Akkor a c200as jobb mint az n100as?? Eddig az n100at akartam megvenni, de most akkor kiderül h jobb a c200? help!

(#327) Blaise válasza Petibaba (#326) üzenetére


Blaise
(veterán)

Hát mire akarod használni ? :D

(#328) Lenovo válasza Blaise (#323) üzenetére


Lenovo
(tag)

''itt az van, hogy van ujjlenyomatolvasó''
Lesznek ujjlenyomat olvasós modellek, de tudomásom szerint amik most jönnek, azokban nincsen.

''Fogyasztói ár kb mennyi lesz ? ''
A Cerkás bruttó 200000 körül, a Core 2 Duo-s bruttó 240000.

(#329) Lenovo válasza mt1 (#324) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Akkor az N100 nem tud vagy nem xD kártyát olvasni?''

Igen.
Ezeket olvassa:
MultiMedia Card
Memory Stick
Secure Digital
xD Picture Card

(#330) Lenovo válasza Petibaba (#326) üzenetére


Lenovo
(tag)

Tudtommal ez az egyik modell (240000 bruttó)
Lenovo 3000 C200
8922-4LG (TZ04LHL)

- 15.0-in TFT 1024 X 768,
- Intel Core 2 Duo Processor T5500,
- Mobile Intel 945GM Express Chipset,
- Intel GMA 950 Graphics Core,
- 80.0 GB / 5400rpm
- 512 MB,
- Multi-Burner DVD Recordable,
- Intel PRO/Wireless 3945ABG, 6 Cell battery,
- IEEE1394
- S-Video
- Windows XP Home Edition,

Már írtam, de még egyszer, az N100-hoz képest:

Van jobb proci, egyel jobb kártya olvasó (5 az 1-ben)
Nincs kamera, ujjlenyomat olvasó

az N100 szélesképernyős (1280x800)
a C200 ''normál'' képernyős (1024x768)

a többi ua.

(#331) mt1 válasza Lenovo (#329) üzenetére


mt1
(csendes tag)

Köszi! Én is úgy tudtam, de összezavart az előző hozzászólások egyike 4-1 vagy 5-1 olvasó. Pl. az Asusnál 4-1-ben írnak, de nem olvas xD-t. És itt is 4-1.

Egyébként a gépet lassan két hete használom és eddig meg vagyok elégedve, a széles kijelzőt is megszoktam. Csak a fölrakott szoftverekből szedtem le (google desktop, message center)

(#332) zsolti04


zsolti04
(csendes tag)

Sziasztok!

Arrol van valakinek infoja, hogy ha érkezik majd c200-as kaphato lesz sulinetre is?

(#333) Blaise válasza zsolti04 (#332) üzenetére


Blaise
(veterán)

Lenovo fórumtárs írta feljebb, hogy decemberben érkezik

(#334) zsolti04 válasza Blaise (#333) üzenetére


zsolti04
(csendes tag)

Ok, olvastam hogy érkezik, de SuliNet-ben is lesz vajon? :U

(#335) Blaise válasza zsolti04 (#334) üzenetére


Blaise
(veterán)

Elméletileg igen

(#336) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Dejó...
Minek kell bonyolítani? Itt volt ez az n100, már eldöntöttem h megveszem, mert ez a legjobb jelenleg a piacon ebben az árkategóriában. Erre jön egy közel hasonló de mégsem ugyanaz, csak azért hogyha megveszem valamelyiket akkor bánklódhassak azon h óóó a picsába miért nem a másikat vettem. Na most akkor c200at kell venni mert bikább a procija? Senkit nem érdekel az egyébként sem működő ujjlenyomatolvasó, nem vagyok CSI-s. Szóval? :(((

(#337) Blaise válasza Petibaba (#336) üzenetére


Blaise
(veterán)

Hát jövő szempontjából a c200 jobb. A proci sebessége ugyanannyi mind a két gépbe, de a c200-ban lévő Core 2 proci már 64 bites. A kijelzője viszont a az N100-nak ''jobb''

nehéz a döntés :U

De ha jót akarsz magadnak, akkor vedd meg a N100-ast amíg van rá lehetőség, mert már nem sok van hátra

(#338) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Szerintem így általánosságban nem érdemes összehasonlítani a C200 -ast és az N100-ast, mert mind a két tipusból van többfajta procival (a C200-asból pl van Celeronos is.) és felszereltséggel.
Akinek van rá pénze, az valószínűleg jobban jár, ha egy N100-ast vesz.

(#339) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Tyűű majdnem átb@szott ez a c200, de utánanéztem és semmivel nem tud többet a dualcore 2 procija mint az n100 dualcoreja, kivéve a 64bit, ami még párévig úgysem használható, úgyhogy n100 RULEZ! :R
Hol tudok belealkudni egy jó laptophordozó oldaltáskát, meg esetleg egy egeret az árba? :D

(#340) Blaise válasza Petibaba (#339) üzenetére


Blaise
(veterán)

sulinetben sehol :DDD

(#341) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Vazze... :DDD
A c200 megjelenése mennyivel nyomhatja le az n100 árát? Érdemes várni rá? :F

(#342) Blaise válasza Petibaba (#341) üzenetére


Blaise
(veterán)

Itt most akciós, ha jót akarsz magadnak megveszed :DD
[link]

(#343) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Hát barátom ez bizony 12Ezer Ft al olcsóbb mint ahol én néztem: [link]

A különbözetből kijön a táska meg az egér. :))

c200-nak az n100-ra gyakorolt árlenyomásáról valakinek vélemény?

(#344) Blaise válasza Petibaba (#343) üzenetére


Blaise
(veterán)

Sztem nem nagyon fog lemenni az ára, mert így is viszik, mint a cukrot :DDD

(#345) Lenovo válasza Petibaba (#343) üzenetére


Lenovo
(tag)

''c200-nak az n100-ra gyakorolt árlenyomásáról valakinek vélemény?''

Valóban nem nagyon lesz már az N100 jelenlegi készletéből, mire a C200 bejön, ezért nem hinném, hogy árcsökkentő hatása lenne. Az árcsökkenés egyébként is csak a viszonteladókon múlik. Időnként egy-egy akció elképzelhető, de ez ''egyéni'' kezdeményezés. (Ahogy Blaise előző linkjén is látható egy ilyen.)

[Szerkesztve]

(#346) Muton


Muton
(addikt)

hello!

ma vettünk a mertoban egy n100as laptopot. nem engedték kipróbálni, majd fizetés után bekapcsoluk, és kiderült, h van rajta egy subpixel hiba (a vörös mindig világít) most lehet mondani, h nem tökéletes a technilógia, stb, de attól még selejt az egész :W :O , és utánunk ugyan ilyen hibával áltak sorba, csöppet 'a csak majdnem jó megy kelet európába, a tökéletes a ny-európai konténerbe' szaga van a dolognak
a főnök a nagy győzködésre már ráállt, h kicserélik, erre a túlművelt eladó azt mondta, h mivel elindult a win, így már nem eladhtó (de ha szerinte a bios után kikapcsoljuk, akkor cserélni lehetne. mondjuk kék subpixel hiba esetén hogy veszi észre az ember?)
na, most holnap beszélnünk kell az osztály főnökével, aki majd dönt.

az lenne a kérdésem (főleg Lenovo fórumtársunkhoz címzem), hogy hogyan lehet eltüntetni a fő partícióról a 'feltelepült' windowst, magyaul az eredeti (gyári) állapotot visszállítani, hogy 'eladható' legyen. egy widows instll cd-s c: gyorsformat elég lenne neki? ha utána bekapcsolnám, akkor elindulna a rejtett partícióról a telepítés(vissza állítás). sajnos nem kísérletezhetek, mert a s.m.a.r.t.-ból nem lehet kiszedni a cuccot (power on time count, meg ilyesmik) és nem szeretném, h a végén majd miatt ne cseréljék.

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#347) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Ez a hiba ilyen gyakori? Már mások is írták:(
Én holnap tervezem a vásárlást, de én addig nem adok oda semmilyen pénzt amíg nem látom a gépemen hogy hibátlan. Jóhogynemmár. Ez a pixelhiba könnyen észrevehető? Nem akarom hogy átsikoljon rajta a szemem. Mire kell még figyelnem?
Köszi

(#348) Trianrta válasza Petibaba (#347) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

''én addig nem adok oda semmilyen pénzt amíg nem látom a gépemen hogy hibátlan''

Magyaroszágon vagy: nem minden üzletben engedik, hogy megnézd vásárlás előtt.
Aztán ha nem kell, hát ott marad, majd megveszi más...

(#349) Lenovo válasza Muton (#346) üzenetére


Lenovo
(tag)

''az lenne a kérdésem (főleg Lenovo fórumtársunkhoz címzem), hogy hogyan lehet eltüntetni a fő partícióról a 'feltelepült' windowst, magyaul az eredeti (gyári) állapotot visszállítani, hogy 'eladható' legyen.''

Ez nagyon egyszerű. Bekapcsolás után nyomd meg a ''LenovoCare'' gombot. (Ez a hangerő szabályzók melleti, kis szerszámosláda jelzésű gomb) és kövesd az alábbi leírást a ''Lemezek használata'' 2. pontjától.
[link]
Amikor bejön az égszinkék képernyő és elkezd zenélni a gép várva a felhasználói adatokat, akkor kell kikapcsolni a gépet (hosszan nyomvatartva a bekapcsoló gombot).
Ezzel gyakorlatilag a gyári állapotba hoztad a gépet.

(#350) Petibaba


Petibaba
(csendes tag)

Igen, mAGYARORSZÁG-on. Ezt tudom. De ha jóltudom(nembiztos) 3 napon belül kötelesek cserélni az általam visszavitt árut. Főleg ha technikai, és főleg ha látható meghibásodás van rajta. Nem javítás, nem ellenőrzés, CSERE. Az meg milyen h nem nézhetek bele a dobozba? És ha hazaviszem és tele van krumplival, majd visszavitelkor azt mondják h ne vicceljek, én raktam bele és elküldenek akkor mivan? Nem jó ez így. Kiváncsi vagyok az usanotebook-osok hozzáállására holnap... :(((

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.