Hirdetés

2019. november 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#501) Grega404 válasza dollys (#499) üzenetére


Grega404
(csendes tag)

Hát ennyiből nehezen tudunk segíteni. Pontosan mit állítottál el? Wireless-en vagy LAN-on csatlakozol a router-re? Javaslom, hogy lépj be a Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatokba és a bal oldalt az otthoni hálózat beállítása varázslót futtasd le. Ha ez nem oldja meg a prodlémát, akkor nézd meg az eszközkezelőben, a hálózati adapter amelyen keresztül csatlakozol megfelelően működik e. A hálózatoknál a hálózati csatoló tulajdonságai alatt még ellenőrizheted, hogy a szükséges protokolokat nem törölted e ki (Qos,TCP/IP) ill. MS Networks ügyfél és Fájl és nyomtatómegosztás szolgáltatás is megvan e. A router-nél lehet még hálózati kulcs megadva ill. LAN esetében még megnézheted a hálózati kábel a router és a gép oldalánál is megfelelően van e csatlakoztatva.
Ha nem oldódik meg a probléma akkor írd le pontosan mit állítottál el.

(#502) dollys válasza Grega404 (#501) üzenetére


dollys
(csendes tag)

Köszi a választ. De sajnos még mindig nem oldódott meg a probléma. Amiket leírtál, azok rendben vannak. A router-re Wirellesen csatlakozom. Sajnos nem tudom megírni, hogy mit állítottam el, mert már nem emlékszem. A Bluetooth-ot akartam a telefonnal csatlakoztatni, de mivel nem működött, belenyúltam olyan dolgokba, amiről pontosan nem tudtam, hogy mi az. :W Utána két napig nem kapcsoltam be a laptopot, és már nem emlékszem rá, mit állítotam el.
Nem tudom, segít-e valamit a probléma megoldásában az, hogy olyan oldalakat meg tudok nyitani, amiket már előtte is láttam (pl. amiket kimentettem a kedvencekbe, vagy a gördítősávban amik be vannak írva)
Tudom, hogy így nehéz tippeket adni, de nagyon örülnék egy-két használható ötletnek.
Köszi
:B

[Szerkesztve]

(#503) Grega404 válasza dollys (#502) üzenetére


Grega404
(csendes tag)

''A Bluetooth-ot akartam a telefonnal csatlakoztatni, de mivel nem működött, belenyúltam olyan dolgokba, amiről pontosan nem tudtam, hogy mi az.''

Ok. Tehát tippem szerint sikerült valahogy a bluetooth kapcsolatot kiválasztanod alapértelmezett internetkapcsnak. Próbáld meg a következőt: (bocsi mindenkitől lehet, hogy kicsit off lesz)
- Start menü/Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok (2*click) -> a megjelenő ablakban látnod kell a jobb oldalt a következőket: Helyi kapcsolat, Bluetooth network, Vezeték nélküli hálózati kapcsolat és 1394-es kapcsolat vagy valami ilyesmi. Ha ezek megvannak már fél siker : ) Nézd meg, hogy a vezetéknélkülinél kiírja e, hogy csatlakoztatva. Ha igen tovább, ha nem akkor más gond (is) van. Azt később.
- Bal oldalt az otthoni vagy kisebb irodai hálózat beállítása menüre click.
- Itt a varázsló elég értelemszerűen végigvisz. Valószínűleg lesz egy két kapcsolat, amit nem csatlakoztatottnak ír ki. A jelölőnégyzetben tegyél egy pöttyintést, hogy ezeket hagyja a fenébe -> jön egy kérdés, itt -mivel router-en keresztül mész ki a netre - a ''..helyi átjárótn keresztül...'' rádiógombot válaszd. Ezután még egy számítógépnév és munkacsoport megadása (itt olyan munkacsoportot adj meg mint a másik számítógépen, - ha van - így azok is kapcsolódhatnak egymáshoz) és kész. Elvileg, mivel azt írtad, hogy a többi rendben van működnie kell.
- Ha a vezetéknélküli hálózat ikonjánál azt írja, hogy nincs kapcsolat akkor nézd meg, a notebook elején hogy ég e a wireless lámpája (balról az első) Ha nem akkor ki van kapcsolva. A gép elején (a lámpáktól balra) ellenőrizd, hogy a kapcsoló be van e kapcsolva.
Szoftveresen is ki lehet ám kapcsolni (és könnyen lehet, hogy ez történt) A broadcom segédprogramjának ikonját a tálcán jobb oldalt a futó alkalmazások közt megtalálod. Jobb click és ha tiltva van akkor engedélyezd.

Ennyit így hirtelen. Bocsi mindenkitől, hogy hosszúra sikeredett.

(#504) dollys válasza Grega404 (#503) üzenetére


dollys
(csendes tag)

Köszi szépen a segítséget. Sikerült! :))

(#505) Grega404 válasza dollys (#504) üzenetére


Grega404
(csendes tag)

Szívesen. És mi volt a baj?

(#506) Lenovo válasza Petibaba (#497) üzenetére


Lenovo
(tag)

Sir Petibaba,

Akkor erről ennyit ...

(#507) denisz


denisz
(csendes tag)

Hali!

Kipróbáltam a Lenovom s-video outját. Elsőre fullos szines képet sikerült kicsikarnom belőle.
Hobbyzgattam a felbontásokkal, de amint nyomatok rá tv-t a laptop átvált 1024x768-ban. Ez még csak elmenne, de hiányzik a ati-nál számomra megszokott színház mód, tehát, hogy a laptopon lehet mókolni, amíg a tv-n mondjuk film megy full screen-be.

Ennek a kiküszöbölésére esetleg létezik valami software, vagy adjam el és vegyek ATI kártyásat?

Thanx : -denisz-

(#508) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Belenéztem az eszközkezelőbe és a videokártyánál két bejegyzést találtam (ugyan az volt mind a kettő), ez normális?
Gondoltam leszedem az egyiket, de nem engedte, leszedtem mind a kettőt és próbáltam újra feltenni, de telepítés közben olyan üzenetet kapok az egyik fájlnál, hogy ''hozzáférés megtagadva''. (Ezenkívül egy xp javítócsomagnál is ugyan ez a heyzet.)
Természetesen rendszergazdaként próbáltam csökkentett módban is?
Mi lehet a gond??? :((

(#509) Sipi válasza Trianrta (#508) üzenetére


Sipi
(addikt)

Többfejes videokártánál, vagy olyan Ati-nál, amin TV-kimenet is van, normális. Mindegyik kimenet egy-egy kártyának látszik.
Ha nincs gond az eszközzel, nem érdemes piszkálnod a hardvereidet... Ha annyira zavar, hogy kettő van, letilthatod a kezelőben. (De ekkor nem lesz második kimeneted. Ráadásul, ha ügyes vagy, pont az LCD-t fogod letiltani. :) )

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#510) Trianrta válasza Sipi (#509) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

OK, de most az a gondom, hogy nem tudom újratelepíteni a drájvert...
Telepítés közben ezt az üzenetet kapom: Hozzáférés megtagadva.

(#511) Sipi válasza Trianrta (#510) üzenetére


Sipi
(addikt)

Próbáld ki, hogy leszeded a Device Managerben az összes VGA-kártyát. Ekkor valószínűleg csonttá fagy a gép. Reboot, és NE telepítsd, hanem hagyd, hogy felismerje.
Vagy felismeri valami standard kártyának, amire aztán már telepítheted a hivatalos drivert, vagy nyikorogni fog, hogy nem talál pár fájlt.
Ha normális telepítőkészleted van, ilyenkor megadhatod neki ezt a helyet (pl. driver cd), települ. Ha nem, hanem pl. csak egy exe fájl, akkor Cancel, alap VGA kártaként fog menni, s ezután indíts telepítést.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#512) Trianrta válasza Sipi (#511) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

Már mindent próbáltam.
Az a gond, hogy nem engedi a hozzáférést a fájlhoz.
Tehát mindegy, hogy milyen drájvert installálok, mert az xp javítócsomagot sem engedi feltenni.
Biztos, hogy a jogok beállításával van valami gond, de nem tudom hogy hol.

A rendszer visszaállítást hogy lehet elérni?
Elvileg van tegnapelőtti mentés, azt hogy lehet visszatenni?

[Szerkesztve]

(#513) Lenovo válasza Trianrta (#512) üzenetére


Lenovo
(tag)

Próbálj meg ''Rendszergazda'' névvel belépni, ha nem piszkáltál semmit, akkor nincsen jelszava. (Ez egyébként egy súlyos biztonsági rés, mert sokan elfeledkeznek erről.)
Talán úgy tudod telepíteni a drivert és létre tudsz hozni egy új felhasználót is.

(#514) Trianrta válasza Lenovo (#513) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

Csináltam egy rendszervisszaállítást, így a videokártya driver rendbe jött.

Viszont az xp egyik biztonságijavítását továbbra sem tudom feltelepíteni, nem engedi.
Természetesen mindent rendszergazdaként csinálok, próbáltam csökkentett módban is, de változatlan.

(#515) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Most próbáltam telepíteni a ma megjelent win frissítéseket, letöltötte mindet, de nem sikerült telepíteni...
Nem írt ki semmi mást, csak annyit, hogy nem sikerült.

(#516) zfarkas


zfarkas
(senior tag)

Helló!

Anyós megkért, vegyek neki notit. Metro katalógusból egy Lenovo C200-at nézett ki: 1,66GHz C2D T5500, 15'', 1G, 80G, DVD+/-RW, WLan, WinXP Home.

Kérdésem, milyen nehéz egy ilyen masina? Elképzelhető, hogy valamelyik törékeny lánya (egyikük feleségem) fogja használni, nem akarnám, hogy belerokkanjanak, ha vinni kell a notit a suliba.
Másik kérdésem: félek a 15''-től, illetve attól, hogy nem tudom az akksi méretét. Mekkora akksival szerelik ezeket, és arról mennyi ideig használható (pl. esszé írása a vonaton Pécs fele).
Jelenleg egy T41-et nyúzok, immár 2 éve. Ahhoz képest milyen a minősége egy Lenovo C200-nak?

Előre is kösz!

Raw Dark Pure

(#517) dollys válasza Grega404 (#505) üzenetére


dollys
(csendes tag)

Megmondom őszintén, nem tudom mi volt a baj. Megvolt mind a 4 kapcsolat, a vezetéknélküli nem volt csatlakoztatva, de be volt kapcsolva. Végigmentem azokon amiket írtál. Aztán valahol, valamelyik ablakban volt egy ilyen, hogy :Realtek RTL......Family Fast
és egy ilyen, hogy Intel pro Wirelles......Network con. Az elsőre kattintva elindult.
Köszi még egyszer!

Viszont a Bluetoothot még mindig nem tudom használni a telefonnal. Nincs csatlakoztatva.
Van erre valami ötleted?

(#518) shteer válasza zfarkas (#516) üzenetére


shteer
(félisten)

jó laptop az, munkára kitűnő

pécs felé? dombóvárig gyorsvonattal és pécsig IC-vel biztos kibírja :D átlagban 3 óra körül lehet nyúzni

3 kiló alatt van valamivel

Thinkpadhez képest nincs sokban elmaradva attól minőségben... bár azokra is panaszkodnak mostanában h nem a régi mióta lenovo gyártja :)

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#519) Grega404 válasza dollys (#517) üzenetére


Grega404
(csendes tag)

Nos elvileg a Broadcom-os driver telepítésekor feltett egy bluetooth kezelő programot is. A vezérlőpultban van egy config. Az asztalon (nekem kirakta ikonba) vagy a Start menü programjaiban van egy My bluetooth places ikon. Erre klikkelve kezelheted. Én ezt használom, de gondolom van más szoftver is.

(#520) zfarkas válasza shteer (#518) üzenetére


zfarkas
(senior tag)

Pécs felé Nagykanizsáról, kb. 3 óra.

Na mindegy, a fenti noti 230e körül van. Szerintem megéri, vagy nem? Hasonló áron boltból hasonló felszereltséggel Turion procis gépet kapok, és nekem a P-M már bizonyított.
Köszi.

Raw Dark Pure

(#521) Gabesz68


Gabesz68
(csendes tag)

sziasztok!

én most vettem egy lenovo 3000 N100-at és nagyon nem tetszett, hogy egybe van particionálva a winyó és még ráadásul hiányzik a hasznos területből vagy 8-10Gb.
ezek után kiírtam a megfelelő könyvtárakat egy cd-re, majd leöltem a gépezetet, mert partition magic-al nem sokra mentem. (primari driver-t hiányolt)
na azután jött a döbb, mert nem indul el sehogy. bebootoltam win98 cdről, elindítottam a telepítést az i386 könyvtárból, azt mondta, hogy file-okat másol - az egyébként általam fdisk-el csinált - partícióra, azt megált. szerinte még ő most is másol, szerintem nem csinál semmit. azután fogtam egy winxp telepítőlemezt, az meg megakad ilyen-olyan hardver hibával.

mit tegyek vajon??? :(

előre is köszi!

[Szerkesztve]

(#522) pomix


pomix
(tag)

Sziasztok

Notebook vásárlás előtt állok és tanácstalan vagyok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Kinézetre nagyon tetszenek a lenovok és szinte csak jókat lehet olvasni róluk. Leendő laptopom lehet hogy ilyen lesz, de még nem biztos!
Két gépet nézegettem:
n100:
celeron m proci, 512 ram, 15,4'' kijelző, intel 950-es vga, winxp home, ujjlenyomat olvasó, webcam, bluetooth
[link]
másik:
c200:
core 2 duo proci, 512 ram, 15'' kijelző, intel 950-es vga, win xp home
[link]
Még asusokat és msi-t nézegettem, de ez nem az a topic így nem írom le azokat!:)
Ami visszatart a lenovotol az az intel vga! Nem tudom hogy mire jó. Láttam azt a listát amiben a támogatott játékok vannak leírva, de játszani nem sűrűn szoktam, max q3 meg yetisport szintű baromságok:D Inkább az érdekelne ezzel kapcsolatban, hogy hogy megy rajta pl.: photoshop vagy maya vagy studio max? Ha esetleg rámjönne valami ilyesmi dolog akkor tudok velük kezdeni valamit?
A két gép közül az n100 azért tetszik jobban, mert 15,4-es a kijelzője(jobban tetszenek a szélesvásznú kijelzők)+ a webcam és a bluetooth se egy hátrányos dolog, de nem vészes viszont ebben csak celeron proci van és ez itt a baj részemről! Lehet hülye kérdés, de mondjuk később ezt a procit kilehet cserélni core duora vagy core2 duora? Ha lehetséges akkor egy ilyen művelet kb mennyibe kerülne?
A másik a c200! Ebben a core2 duo proci az ami nagyon megfogott! Egy árban van a másikkal, de csak 15-ös a kijelzője és nincs webcam se bluetooth se ujjlenyomat olvasó!
Az n és a c széria között van valami minőségbeli külömbség is? Vagy csak a kijelző és az extrákban van külömbség?
Mégegy kérdés: ha esetleg van olyan aki használt 15-ös és 15,4-es notit is az megoszthatná velem a tapasztalatait, hogy neki melyik tetszett jobban!
A válaszokat előre is köszönöm!

(#523) zfarkas válasza zfarkas (#516) üzenetére


zfarkas
(senior tag)

Megnéztem a notikat a MM-ban. Trükkös ez a Lenovo, kép alapján azt hittem, hogy a C200-on is fém zsanér van, mint a Thinpad T-ken...
Hát majdnem, fémes színű műanyag :)
Ennek ellenére a Lenovo C200 tűnt a legmasszívabbnak, és nagy mérete ellenére viszonylag könnyű volt a noti (pár hasonló méretűt megemeltem, ez tűnt a legkönnyebbnek, talán nem volt benne akksi ;]).
Szóval úgy néz ki, ez a C200 lesz véve anyóspajtásnak. Láttam még 12''-es MSI-t hasonló kiszerelésben, de az már túl van a kereten.

Raw Dark Pure

(#524) Jank


Jank
(tag)

Ma tulajdonosa lettem egy TY0B9HL tipusú gépnek.Örömömet csak egy állandóan világító
lila,piros pixel rontotta el ami a jobb alsó sarok közelében állandóan vonzotta a tekintetet.
Két órahosszat bírtam állandóan oda-oda tekingetve..... és emlékezve a régebben olvasottakra egy határozott újhegynyomás a világító ponton ( gyönygyöző halánték, határértéken lévő vérnyomás :F ) ... :)) :)) és :)) :)) :R eltűnt a világító pontocska.

(#525) wunderhirsch


wunderhirsch
(csendes tag)

Helló mindenkinek!

Én is nemrég vettem egy Lenovo N100-as gépet. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak történt egy kis baleset, mert véletlenül letöröltem róla az OmniPass programot (ha jól tom az kell(ett) az újlenyomat olvasóhoz).
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan tudnám fölrakni újra a gépemre?

thx!

(#526) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Leteszteltem az AIDA(Everest)-val a memória írást/olvasást és érdekes eredmény született. Az asztali (AMD 2600+) 1600 Mhz-en működö gép majdnem dupla olyan gyors, mint a Lenovo, pedig ebben 1,7 -es Pentium proci van.
Ez hogy lehet?

(#527) Andris_2 válasza pomix (#522) üzenetére


Andris_2
(aktív tag)

N100-ast lehet kapni Core Duo-val kb. 220 ezerért és Core2 Duo-val is kb. 240 ezerért, de ez utóbbi ahogy néztem Glare Type kijelzővel van.

(#528) pmikloska


pmikloska
(aktív tag)

Hello mindenkinek!

Már korábban is írta vki, hogy kéne az OmniPass program. Én is ezen a héten kaptam meg a gépemet, N100-as, a Core 2 Duo-s, BrightView-os változat. Nagyon szuper, de az előző ATI x700-as videókátyás noti után a kép láthatóan gyengébb. Az ujjlenyomat olvasó szépen működik, nagyon odavagyok érte :B
A lényeg, nem töröltem még semmit, mindent menteni fogok, majd utána, így nálam még megvan az OmniPass cuccos. A netem viszont 96kbps felvelé. De megoldható, ha kell vkinek, ha szépen megkér :U

(#529) pomix válasza Andris_2 (#527) üzenetére


pomix
(tag)

Kösz, közben rájöttem úgyhogy érvényét vesztette az a hozzászólásom, de most úgy néz ki, hogy nem is lenovo lesz hanem egy hp nx7400 core 2 duoval.

(#530) hatizsak


hatizsak
(tag)

Sziasztok!

Egy Lenovo 3000 C200-al szemezgetek, sulinetben. Van erről valamilyen tapasztalat?
Az intel 950 videokártyáról nem nagyon tudok semmit. Azt láttam, hogy alapból 8 mb memóriát foglal le, ez bios-ban állítható ennél a típusnál, vagy a gép automatikusan intézi (növeli)?
Játékokkal (tudom, nem arra való) van tapasztalat?

Kösz: I.

(#531) Trianrta válasza hatizsak (#530) üzenetére


Trianrta
(aktív tag)

Nekem C100-asom van.
Biosbol szinte semmi nem állítható, csak a bootoloás és még egykét alap opció.
A video memóriát automatikusan állítja be.

(#532) hatizsak válasza Trianrta (#531) üzenetére


hatizsak
(tag)

kösz. és mi a tapasztalat a lenovoval egyébként?

(#533) hatizsak válasza hatizsak (#532) üzenetére


hatizsak
(tag)

még valami. lehet, hogy hülyeséget kérdezek:
ha most celeron-nal veszem meg a notebookot, akkor abba később beletehető a dual core-os proci? tokozás, hűtés megegyezik? vagy egy dual core-s gép alaplapja más mint egy celeronosé, ugyanabban a szériában (c200)?

(#534) pmikloska válasza hatizsak (#533) üzenetére


pmikloska
(aktív tag)

Megnéztem neked, ha új típusú, Yonah maggal rendelkező Celeron van a gépben, pl. 420-as, akkor annak a Wikipedia szerint Socket M típusú foglalata van, és megnéztem a Core processzorokat is, azoknak is Socket M van, így valószínűleg cserélhető később.
A Yonah magos Celeronok egyébként is a Core processzorok butított változatai, ha jól tudom, ezek az utolsó Celeron néven kiadott processzorok. Innentől később már csak Core Solo meg Duo stb. lesznek. Vagy lesz olyan is, hogy Core Celeron? Ezt nem tudom :F
De azért kérdzed meg sztem a Lenovo-tól. Az a tuti.

(#535) Lenovo válasza zfarkas (#523) üzenetére


Lenovo
(tag)

''Megnéztem a notikat a MM-ban. Trükkös ez a Lenovo, kép alapján azt hittem, hogy a C200-on is fém zsanér van, mint a Thinpad T-ken...''

Bizonyára a MM-ban nem engedték, hogy lepattintsd a csuklókat fedő műanyag lapot :D , mert ha megengedték volna, akkor alatta megtaláltad volna a fém zsanérokat. Valóban nem olyan szép nikkelezett, mint a ThinkPad-eké, de ugyanolyan masszív.

(#536) Lenovo válasza hatizsak (#533) üzenetére


Lenovo
(tag)

''ha most celeron-nal veszem meg a notebookot, akkor abba később beletehető a dual core-os proci? ''

Minden modellben azonos az alaplap, tehát a Celeronos és a dual core-os is fizikailag megegyezik. Az más kérdés, hogy megéri-e? Szerintem jobban jársz, ha már most dual core-ost veszel, mert az alkatrész mindig sokkal drágább. (Már ha legális forrásból van ... ;] ) A CPU csere egy kicsit macerásabb, mint egy asztali gépben, de megoldható. Mindenesetre csak a garancia idő lejárta után javaslom a cserét, mert ez garancia vesztést okoz!

(#537) szabi0101


szabi0101
(csendes tag)

Sziasztok!

Találtam egy hasznos leírást a C200-ról. Én is most rendeltem egy ilyet és remélem meg leszek vele elégedve :)
[link]

(#538) hatizsak válasza Lenovo (#536) üzenetére


hatizsak
(tag)

kösz. most nem szeretnék még+30e rátenni, és úgy gondolom, hogy jelenleg elég bele a celeron. később majd ha lesz elérhető áron dual core akkor talán. ha nem nagy macera.

(#539) hatizsak válasza szabi0101 (#537) üzenetére


hatizsak
(tag)

kösz. igaz ez dual core-os, az enyém meg celeron lesz.

(#540) Lenovo


Lenovo
(tag)

Bátor barkácsolóknak, vagy azoknak, akiket érdekel a gépük belseje:

[link]

(A 3000-es notik hardver kézikönyvei.)

Figyelem! Minden beavatkozás a garancia elvesztésével járhat!

(#541) Thomas20


Thomas20
(csendes tag)

Üdv!

Ez a hogy készítsünk rescue és recoveryt azt írja,hogy a thikvantage-ben van a create r&r ikon,viszont az neke müres.Ebben az esetben hol tudom megtalálni?

(#542) szabi0101


szabi0101
(csendes tag)

Üdv ismét!

Mivel elvileg csütörtökön jön meg az új c200-am szívesen vennék minden olyan tanácsot, amit egy új notinál érdemes megfogadni.
Pl akksitöltés először meg ilyesmik. Elvileg winxp home lesz rajta, gondolom azzal egyéb teendő nem lesz :)

[Szerkesztve]

(#543) zfarkas válasza Lenovo (#535) üzenetére


zfarkas
(senior tag)

Most megnyugattál, hogy nem vettem gagyit anyósnak! :D

Végül is egy C200 lett, nagyon jó kis masina, elfogadnám a T41 mellé (de nem helyette, C2D ide, C2D oda ;]).

Raw Dark Pure

(#544) humax válasza zfarkas (#543) üzenetére


humax
(senior tag)

honan vettel menyert?
az egy wide tipus screen van?

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

(#545) wunderhirsch


wunderhirsch
(csendes tag)

Helló Mindenkinek!!!

Megvettem múlt csütörtökön a Lenovo N100as gépet és ma egy meglepő dologra lettem figyelmes, mikor el akartam indítani a 3DMark grafikus tesztelő programot. A program azt írta ki, hogy: ''Out of video memory'' és nem indult el. Feltettem magamban a kérdést, hogy mért nem elég a katalógus szerinti 128MB videomemória? :F (Átb@asztak a kurva mongólok????) Rájöttem, valóban ez a tényállás, mert az Everest home és minden más csak max 32MB-ig bővíthetőnek írt a 128 helyett. Némi kutakodás után találtam egy BIOS frissitést. Letöltöttem, telepítettem és újraindítás után fekete képernyő fogadott. Ezt követően még bámultam a sötét képernyőt és idéztem egy klasszikust: ''Ezt elkúrtuk!!! Nem kicsit, nagyon!!!'' Azonban hála a Lenovo Care gombnak, amely megtette a hatását. Szorgos nyomkodással és 3szori újraindítással elindult az XP.
És láss csodát, integrált kártyám most már 128MB-ig bővíthető. (460 pont a 3DMark05-ben).
BIOS frissités: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-63740

Vizsgáljátok meg, hogy a ti gépetek milyen és ha gondoljátok a felebbi linkről töltsétek le a BIOS frissitést.
Nekem működött, de ne kérdjétek, hogy hogy csináltam.
Üdv.

(#546) zfarkas válasza humax (#544) üzenetére


zfarkas
(senior tag)

Budakalászi Metroban vettem, 232k volt (C2D T5500, 1G, 80G, 15'', 1024x768 - nem widescreen).

Raw Dark Pure

(#547) Ripesz


Ripesz
(csendes tag)

Sziasztok!
Én egy celeronos C200-at vettem Usanotebook-nál.
Ügyintézés gyors, korrekt volt. A kütyü 8000-rel olcsóbb mint a METRO ''nagyonakcióscsúcsáru'' ára.
Elsőre nem tűnik gyorsabbnak a Celeron 2000 Mhz-es asztali gépemnél dupla memóriával.
Igaz, hogy nem is azért vettem, hanem, hogy mozogni tudjak vele.
A billentyűzete nagyon jó, bár túl sok notebook nem volt még a kezem alatt.
Nem melegszik, a kidolgozása, masszívitása nekem igányesnek tűnik.
Egyenlőre ennyi okosságot tudok elmondani .

(#548) Trianrta


Trianrta
(aktív tag)

Hány fokon üzemel a procitok?

(#549) GodHeart


GodHeart
(senior tag)

hogy lehet a gépet szétszedni!? Egy C100-asról van szó. Ugyanis asszem valami szép nagy kosz ment az ''f'' betű helyére, és ha simán gépelek, akkor ált nem veszi be, hanem lekell erősebben nyomni, még kicsit kattan is, és utána végre látom a betűt. :U Nem tom honnan álljak neki a megbontásnak... :U

elnézést hozzászólásom érvényét vesztette, ugyanis a gombot egyszerűen fellehet pattintani, és a bűnös rizsszem már ki is lett szedve... :)

[Szerkesztve]

(#550) humax


humax
(senior tag)

most szeretnek rendelni egy Lenovo 3000 N100 (TY06VHL).
de az olvastam a tesztekben hogy nincs bene dvd iro?az igaz?vagy nincs be driver huza?nem tudsz irni dvdt?valami ilyasmit?igaz?

Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.