Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbalage2
aktív tag
Technic 2019 Flagship model bejelentve - Liebherr R 9800, több mint 4000 darab, 7 motor, 2 smart hub, 450 EUR. A Powered Up család Technic variánsának Control + lesz a neve (minek ennek is külön név?
), lesz hozzá app amivel programozni is lehet az irányításon kívül. Mivel 7 motor van az látszik hogy ezen a hubon már 4 kimenet lesz szerencsére. Press release és angol összefoglaló itt.
Nagyon remélem hogy nem az lesz a divat hogy az összes Powered Up családtag a saját kis környezetében fog létezni (Boost, Powered Up, Control+) és egymással nem fognak tudni kommunikálni mert ez egy nagyon elbaltázott irány lenne. Illetve a Lego ezzel csak a 3rd party szoftverek készítőinek malmára hajtja a vizet mert majd akkor más megcsinálja az univerzális appot és hülyére keresi magát vele...
-
Az Armada flagshipnek minek annyi lyuk a hátsó vitorlájára, ha csak két stud tartja? Végre készen lettek a saját vitorláim. Ha tudom, akkor nem is jelölöm be azokat a plusz lyukakat.
A Carribeannak meg szélesebb, mint ami meg volt adva Eurobricksen, meg máshol. Van kb 1 stud eltérés. Szerencse, hogy a vitorlatartó szélességével is lehet trükközni. -
wrrs
tag
Valaki tud abban segíteni, hogy a Saturn V-nek milyen fali tartót érdemes szerválni vagy 3D nyomtatni?
-
Ma megyek el a traktorért (42054), bazira kíváncsi vagyok, hogy milyen
-
wrrs
tag
Röviden csak leírom a tegnapi élményemet.
Mindent imádok ami mecha és robot. A 31090-es készlet, a maga 5100 forintos árával egy WOWWOWWOW szett! Iszonyatosan jó és ami a legjobb, hogy van benne modding potenciál. Ennyi pénzért ez a készlet kb. ingyen van. Fekete-szürkére moddolva nagyon komoly! De sárgán is! -
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Throme #26539 üzenetére
Azért ott a puszta méret miatt van súlya rendesen akkor is ha nincs benne pl a W16 meg a váltó. Ennek a mozgatásához kénytelen vagy saját váltót építeni mert a megmozdításhoz alacsony fordulat kell és nagy nyomaték, utána meg fordítva. A saját (motorizált) váltó megint csak plusz súly és levesz a teljesítményből, szóval sokra nem mész az egésszel. Egyszerűen van egy határ ami felett nagyon nehéz dinamikusan mozgó Lego járművet csinálni. Ezt a sebességet pl egy Bugatti méretű járművel soha nem fogod elérni, a 42077-nél is kb ez a maximum (és sokak szerint már ez is "csalás" mert a BuWizz ugye nem eredeti Lego).
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Throme #26536 üzenetére
Egy dolog hogy mit mennyire könnyű motorizálni és másik hogy érdemes-e, illetve azért mert nagy nem biztos hogy sok hely is van benne.
A Bugatti is szép méretes mégsem fér el benne igazán semmi, vagy a váltót vagy a motort ki kell venni ahhoz hogy motorizáld. Nekem is le kellett cserélni egy mini W16-ra a motort hogy elférjen benne 2 L motor hátul, a végeredmény így is elég harmatos a BuWizz-hajtás ellenére is.
Egyszerűen ezek a járgányok már túl nagyok ahhoz hogy Lego motorokkal normális sebességet lehessen elérni, szerintem nincs kiábrándítóbb mint amikor egy ekkora szupersportkocsi vánszorog mint egy csiga. A 42077 a legnagyobb méret amit még elfogadható sebességre lehet gyorsítani, de azt is elsősorban azért mert elég könnyű hozzá. -
hulp01
senior tag
válasz
Throme #26536 üzenetére
Ezzel nem teljesen értek egyet. A piros daruba nem nagyon raksz már bele semmit pluszban. Baromi nagy és mégse szellős. De mondhatnám ugyanezt az Arocsról is. A 42009 ultimate modellnél is jó sokat kell bűvészkedni, hogy az alvázban elférjenek a motorok meg az elemtartó.
Porsche-val úgy voltam, hogy kicsit le is lombozódtam, amikor kész lett az alváz, és még az alkatrészek fele hátra volt. Onnan már csak a karosszéria építése volt, ami számomra nem egy nagy élmény. Nálam az Arocs legkevésbé kedvelt része is a kabin építése pedig abban is vannak tök jó építési megoldások. -
kbalage2
aktív tag
válasz
Throme #26533 üzenetére
Valóban, nagy kár hogy nem lehet látni a váltót/miegyebet működés közben. Ha jól rémlik a Porsche-hez van olyan mod aminél a karosszéria egyben levehető, a Bugattit meg láttam hogy úgy építette meg valaki hogy az egyik oldalon fent vannak a panelek a másik oldalon pedig le van csupaszítva és bele lehet látni.
Én még kicsit bizonytalan vagyok hogy mit kezdek velük, szeretek mindent motorizálni de ezek ehhez túl nagyok, most csak ülnek a polcon.
-
kbalage2
aktív tag
A rally autóhoz létezik egy csomó RC mod, én is csináltam párat
Kezdetnek itt van a B model RC modja ehhez tényleg nem kell sok minden, a PF alkatrészeken kívül csak pár fogaskerék. Aztán a Rally autó 2WD modja se túl bonyolult és szintén nem kell hozzá olyan rengeteg plusz cucc, ha meg bejön a dolog és tovább szeretnél lépni akkor ugyanott elérhető a 4WD mod több funkcióval, világítással stb.
-
Throme
veterán
Érdemes YT videókat is megnézni az érdeklődés, kíváncsiság kielégítésére.
Az adventure szett itt se indult jól a fórumon. A színe volt az egyik nagy negatívum. Ennek ellenére elkezdtem nézelődni a neten, mert a kezdeti képeken (dobozról valami xar felvétel) nekem se tetszett igazán.
Aztán beszereztem és nem bántam meg, sőt egyik kedvenc lett.A rally autó A modelljében sok hely van és erről is láthatsz motorizálós videót.
Van benne egy kis aránytalanság, de ettől eltekintve ezt is szeretem.(#26531) kbalage2: ha a pénz és a hely nem lenne kérdés, akkor a porsche-ból és bugattiból vennék 2-2 szettet. Egyik teljesen megépítve, a másikból csak alváz és a váltó, futómű lenne, egy kis PF-el megspékelve.
Baromi jó látni, mikor mozog az egész és fel-le váltogatnak. Ezt a kasztni elrejti a kíváncsi szemek elől. -
válasz
kbalage2 #26531 üzenetére
Inkább az építés élménye miatt szeretem, játszani már kicsit öreg vagyok hozzá
bár ha lenne vmi kis távirányítós móka azzal ellennék néha. A rally autó nekem is megvan, ez volt az első szett amit kaptam. Lehet az A/B modellt is vhogy motorizálni?
A Bugatti valóban nem sok mindenre használható, de olyan profin össze van rakva, hogy muszáj lesz megvennem.
-
kbalage2
aktív tag
Igazából azon is múlik a dolog hogy építeni szeretsz inkább vagy utána játszani vele
A Bugatti és a Porsche is nagyon szép impresszív óriás dög, de igazából mindkettő csak vitrinmodell. Egyértelműen az építési élményre helyezték a hangsúlyt (főleg a Bugatti-nál), utána sok mindent nem lehet vele kezdeni a méreténél fogva és a beépített Technic funkciók se igazán játszhatóak.
Játékélmény szempontjából nekem az utóbbi 1-2 év terméséből az eddig említetteken túl a tuti favorit a 42065 és a 42077. Előbbi mert komplett kis motoros csomag, lehet variálni és csapatni vele mindenféle akadályon keresztül és fel lehet használni a PF komponenseket más kisebb szettek motorizálására. Utóbbi pedig azért mert tök jó az A és B modell is, szintén van egy rakat C modell is és motorizálási szempontból az egyik legjobb alapanyag, rengeteg variációs lehetőség van.
-
-
hulp01
senior tag
válasz
thesound #26526 üzenetére
Pedig mindenképpen javaslom a megépítését. Ahogy már többször írtam itt a fórumon, nagyon jó lett, és van hozzá Lego szintű építési útmutató (jó része gondolom az eredetiből van), bár azért egy két helyen nem volt egyszerű építeni (főleg a felépítmény hátuljában lévő motorokkal gyűlt meg a bajom). Mondjuk távirányítő nélkül nem sok értelme van.
(#26525) koxx A tavalyi nagy piros daru sem rossz, de az is brutál nagy. Mondjuk magasságra nem akkora, mint a bányagép, de hosszra talán még nagyobb is. Gondoltam már rá, hogy arról is írok pár sort ide, de eddig még nem vitt rá a lélek, meg nem is biztos, hogy lenne rá érdeklődés. Az idei második féléves cuccokról meg majd a hét végén lesz több info, ha lesz egyáltalán, mert most lesz a nürnbergi játékkiállítás. Bár sajnos már tavaly sem hozott túl sok újat, mert fényképezni se lehetett és egy csomó második féléves készlet sem volt kinn. Talán idén máshogy lesz, és legalább szóbeli infónk lesz. Egy backhoe loader flagship nagyon érik már (de szép magyar mondat lett). Nagyon régen volt már akár kisebb készletként is, és szerintem nagyon sokan szeretnének már egyet beszerezni.
-
válasz
kbalage2 #26527 üzenetére
Az extreme adventuret megvettük tavaly év végén, nagyon élvezetes volt az összeszerelése
A 6 kerekű daruról nagyon megoszalanak a vélemények. Most egy 42054 xerion traktort nézegetek, lehet elhozom. Ugyan nem olcsó, de power function + cca 2000 alkatrész el lehet vele bíbelődni.
-
kbalage2
aktív tag
Mack az abszolút ajánlott, nagyon jó az A és a B modell is, van/jön hozzá már pár minőségi C modell szóval a hosszú távú szórakozás garantált.
Hasonló még a 42069, szerintem az is nagyon jól sikerült sok funkcióval, a B modell mellett több változatos C variáns is van (helikopter, motoros szán). Motorizálni is sokféleképpen lehet igénytől és felszereltségtől függően.
Ha valami nagy és eleve motorizált szimpatikus amivel bütykölni is lehet akkor pedig ott a 42070, bár sokan fújnak rá szerintem alapból is jól játszató és némi plusz alkatrésszel egész jó off-road jármű faragható belőle -
hulp01
senior tag
Összeraktam a bányagépet és a Mack-et is. Teljesen külön világ a kettő. A bányagép brutálisan nagy. Talán ez a legfőbb ismérve. Szerintem tök jól is néz ki, de a Mack-kel ellentétben nem a szépsége adja el.
Sajnos a működésével annyira nem voltam elégedett. A méretei miatt nagyon nagy a súrlódási ellenállása, ezért ha a gyári megoldás szerinti két kuplungos fogaskereket használod, akkor sokszor már a kanalas izét sem tudja mozgatni,, mert elcsúszik a kuplung. Kicserélheted normal fogaskerékre is, akkor viszont nagyon vigyázz, hogy ne akadjon el semmibe. Én ezt tettem, hogy unokaöcséim játszhassanak vele, és kukoricát használtunk, ami sajnos néha megakasztotta a szerkezetet. Ennek az let a következménye, hogy az egyik fogaskerék fogai picit elnyalódtak és az egyik tengely elcsavarodott. Könnyeg pótolható alkatrészek, és továbbra is működik a cucc, de azért ezt vedd figyelembe az átalakításkor. Az XL-es motornak brutális nyomatéka van. Nagy pozitívuma a készletnek szerintem, hogy nem a szokásos auto, daru, markoló, hanem tök egyedi, amit korábban még nem csinált a Lego. Ha számít, hogy minél tovább tartson az építés, akkor csak a 2018-as piros daru tud versenyezni ezzel a szettel.
A Mack teljesen más tészta. Azt sokkal inkább a vontató szépsége adja el. Nagyon jó a kormány megoldása és az első kerekek is elég nagy szögben elfordulnak. Nincs az, mint sok készletnél, hogy a futómű geometria miatt a kerekek beleérnének a karosszériába, és ezért legkorlátozzák az elfordulási szöget. A külsőben egyetlen negatívum, hogy hátul ismét csak szimpla kerekek vannak, de mivel a kerekek amúgy is viszonylag szélesek, ezért ez nem akkora gond. A pótkocsi már kevésbé szép, ott a funkcióra helyezték a hangsúlyt. Jól lehet vele játszani és a teljes konténerért is plusz pont jár a Legonak.Egyik készlet megvásárlását se bantam meg. Azért persze jobb volt akciósan megvenni őket.
-
thomeef
őstag
válasz
#75376384 #26521 üzenetére
A kifutott készleteket mindenki oda árazza ahova akarja, én nem erről beszéltem. Én arról beszélek hogy lokális pillanatnyi készletcsökkenés esetén azonnal emelnek 50-100%-ot, majd amint feltötte magát a többi bolt, visszaáraz. És hogy nagyon jó árakkal dolgoznak? Hát ja, az hogy 1 készletet vásároltam tőlük az elmúlt 10 évben, az nem erről árulkodik
Persze mindenki onnan vásárol ahonnan akar. Milyen jó lenne ha a hivatalos shop is úgy működne hogy a legyártott készlet csökkenésével párhuzamosan növekedne az ár
(#26517) LÁZ: A vadnyugati fogadó elég jól sikerült, van egy kis oldschool beütése, tuti venném
-
törölt tag
válasz
thomeef #26516 üzenetére
azért ez így féligazság. én személy szerint sokat vásároltam már ott és pár dologtól eltekintve, nagyon jó árakkal dolgoznak. vannak készletek, amik sokkal olcsóbbak és vannak, amik drágák, de mutass egy boltot, aki mindenben a legolcsóbb.
ami pedig a kifutott termékeket illeti. egyből kivonás után hosszútávra áraznak, ez miért probléma? nem kötelező mindent ott venni.
ami pedig az fb-t illeti, a helyén kell kezelni. néha tényleg vannak nagyon jó áron kapható dolgok, de sokaknak csak annyi van meg, hogy a lego az "drága" és az agyonhasznált, szétrágott szarért is indokolatlanul sokat kérnek. nem kell velük foglalkozni. legyen az ő baja ha emiatt nem tudja eladni. -
kbalage2
aktív tag
válasz
Throme #26515 üzenetére
Nincs azzal alapból semmi baj hogy ők mennyiért árulják ezeket, szívük joga. A gond általában ott van amikor Pistike anyukája el akarja adni a kinőtt készleteket, rákeres árukeresőn hogy mennyiért lehet kapni a szettet, megörül hogy 3x annyiba kerül már mint amikor ő vette és akkor a használt készletet nagyvonalúan felrakja a régi bontatlan ár duplájáért. Számtalan ilyen esetet láttam és nem tudod megmagyarázni neki hogy az egyébként nem annyi, hiszen ott egy valódi Lego bolt ahol igenis ennyiért árulják.
-
Elmebeteg árak vannak a facebook csoportokban... Pedig vennék pár kiló ömlesztettet megint. Most komolyan, van egy csomagban x darab sima elem, ami BL-en 10 forint, facebookon meg több ezerért adja a köcsögje.
-
LÁZ
Topikgazda
BRICKLINK AFOL DESIGNER legjobb 16, asszem úgy van, hogy majd február 1-től lehet szupportálni amelyik szimpatikus, és abból lesz valós cucc.
-
Throme
veterán
válasz
Fr0z3n #26512 üzenetére
Nincs semmilyen kötődésem a megnevezett üzlethez, de nem értem miért hozzátok fel negatív példának, időről időre?
Ha valaki, akár innen a fórumról, vagy a különböző facse, hardverapró, bricklink...stb helyről ezzel bizniszel (kifutott szetteket drágábban ad, mint az eredeti ár), az teljesen rendben van, na de ez a bolt micsoda szemtelenséget követ már el?!
A briklinken egyébként a legutolsó bontatlan ár 121097 ft, de jócskán van 50k-60k huf ár is.Szóval, ha a bricklinkhez nézi, és nem a lista elejéről szemezget, hanem mondjuk vesz egy átlag árat (+ postaköltség) akkor nagyjából ott van.
-
sodokan
tag
Szia, azt vedd figyelembe, hogy elég nagy készlet lesz az exkavátor, én is összetettem, és a padláson van, nincs hova tenni. Sokáig tart az építése, a pinek szétnyomják az ujjad közben, a végére vegyél elemeket a boltban, mert ha nincs akkor nem tudod kipróbálni a motoros funkcióit, amik amúgy szuperek, megy és forog
-
qqzs
őstag
Ezen mi kerul 60eft-ba?...nagysaghoz viszonyitva es a30-at is sokallottam aztan olvasom hoyg mennyi az eredeti ara...
-
dime27
őstag
válasz
Napfénysüti #26508 üzenetére
Jobb mint az eredeti Porsche vagy jobb mint az eredeti 42077?!
-
dime27
őstag
Porsche 917/10 Can-Am nos elkészült
Eredetiről egy pár kép:
És a legó verzió (sajnos ma nem volt hozzám kegyes a napocska majd lesznek szép napfényben készült képek is ha olyan lesz az időjárás):
Ez egy fantasztikusan jól összerakott modell szerintem bőven megérte az összerakási útmutatójáért az az összeg!Baromi jól eltalálták nagyon jól visszaadja az eredeti autó mivoltát!
-
axod
tag
Régióban tényleg vannak egész jó akciók, én a székesfehérváriban vettem egy 75190-es készletet 31e-ért. Korábban volt már jelezve mondjuk, hogy vannak leárazások, de ez a készlet nem volt fent a webshopon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 - kell ennél több?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Sorozatok
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Synology NAS
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- HP szerverek áron alul
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest