Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Lego technic kerdes lenne.
5 es fel eves a fiam mar egy csomo 3in1 creator epit atepit nagy tuzoltohajot meg city policet epit teljesen egyedul. Foleg a kis 3in1 creatorokat szereti mert konnyu atepiteni es kombinalni ujat alkotni ugye ami a lego ertelme lenne. Gondoltam lepjunk feljebb es egy egyszeru lego technik jo otlet lenne. A 42073ast vettuk meg. Hat eleg kiabrandito volt. Azt hittem a pullback motort majd mi rakjuk ossze.kozben meg kesz motorblokk van benne, meg a crash dolog is valami komoly. Szinte semmi nem mozog benne egy tobb oras tulbonyolitott osszerakas utan lett egy tobb ezer forintos hatrahuzos muanyag autonk ami ha szembol utkozik egy flottyentyu leppattintja a motorhaztetot. Meg szerencse hogy jol nez ki.
Nezegettem regi technicet. Pl volt egy piros talan mentohelikopter talan nyolcvanas vagy kilencvenes evekbol. Eleg gagyin nezett ki ehhez kepest mert nem voltak rajta spec elemek de rotor dontheto volt botkormannyal, hatsorotorral egyutt forgott harom kereke behuzhato volt, csorlot ki be lehett huzni,stb
A kerdes hogy erre kell szamitani a technic sorozatnal?
Az biztos hogy nem szedjuk szet olyan macera osszerakni meg valahogy a fantazia se indult be ra. Meg az alajen elveztuk de mikor lattam egy egy csomo tok felesleges elembol pakoltat ossze egyszeru alvazat mar elment a kedvem. Vagy mi a velemenyetek merre erdemes menni?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz Throme #26026 üzenetére
Koszi az auto tetszik de meretet nem talalom. Es most szallitassal 14500 akcioban valoban jo ar?
Szerintetek regi technicet erdemes venni szet es osszeszerelest birjak ha mondjuk 25 evet egy polcon allt osszeszerelve? Egy 8856 os doboz leiras nelkul osszerakva lenne 10eft. Arra gondolok hogy uv-tol nem lesz torekeny?
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
A 31070 creator auto most akcioban szallitassal 14500 valoban jo ar? honnan lehet megtudni hogy kamu vagy valodi az akcio?
-
qqzs
őstag
LEGO Technic 8856 meger 9ezret oszerakva leiras doboz nelkul? 1981es es kerdeztem mar de ennyi evesen jol szetszedheto allapotban vannak a legok? az uv nem karositja amitol torekeny lesz?
-
qqzs
őstag
Amiota (nem regen) olvasgatom a forumot csak set osszerakasrol van szo. Ti nem szoktatok legozni? Tudjatok amikor turkaltok egy nagy dobozba es majd lesz belole valami. Vagy az kulon mufaj? Lego freestyle?
-
qqzs
őstag
erdekes hogy a 10698 (790darabos classic) 5ezerrel dragabb a shopban mint az arukereson a 10717 (1500darabos) meg 8-10 ezerrel olcsobb. ha ez tenyleg ilyen olcso akkor lehet vennek egyet csak en meg nem birok ezek kozt eligazodni
-
qqzs
őstag
Az elemen levo kod alapjan be lehet azonositani melyik set resze volt valaha? Nagyobb elemekre gondolok pl helikopter vaz vagy nagy fekete szarnyak kinezo lapos elem.
--------
En a masodiknak linkelt egyes elemet csak satuban tudom elkepzelni osszetorniEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
LEGO 31313 Mindstorm 98ert valos akcio? Mennyire lehet programozni ezt, meg tud jegyezni utvonalat pl?
-
qqzs
őstag
Regioban lattam a 42069 re nagyon hasonlito lanctalpas lila szelu. Vagyis azt hittem azt latom huszoniksz ezer korul volt taviranyito motor meg akku a dobozban. Kicsit olcsonak is ereztem. Most csekkolom de a extreme kaland 42069 ben nincs motor tav meg akku es 36 eft korul van. Akkor mit lattam? persze webshopjukban nincs ez
-
qqzs
őstag
Lehet nem fog tetszeni, de elegge kiakadtam par lego minifilm megnezese utan. 20-30 eve meg volt jatekelmeny bennuk. De most veszem a keszletet osszerakja srac pifpuffozik parat johet a kovetkezo keszlet. Regen harom marek legokockaval honapokig jatszottunk ha meg volt kerek is akkor meg mar kiralysag volt. Most neztuk meg a sarkvideki felfedezok 1-2 meg a mamut kiolvadas 1-2 minifilmet yutubon. Lehet en vagyok lemaradva de nem is tudtam ezekrol. De ami ezeknek a tortenete az mar annyira gaz hogy ki kel irnom magambol mar ettol a keszlet orulettol is kezdett a pohar telni a harom marek legos emlekeim utan de ez a agyrohaszto film mar tenyleg sok. Dragan add az eleted stilusban total ertelmetlen logikatlan tortenesek de a mammut kiolvados reszekben ahogy osszekotik a lego city temakat az szerintem mar beteges
-
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
válasz Throme #26378 üzenetére
Ugy erzem ti sem vagytok kepben ezekrol a minifilmekrol ahogy en se voltam.
[link]
[link]
[link]
[link]
Aki mar resetel az elso hulyesegeitol az ugorjon a negyedikre. ott olyan szinten megy az ertelmetlenseg hogy csak vedoruhaban erdemes nezni de garantalom hogy nagy elmenyben lesz resze.
A srac semmit nem ert belole csak a babukat latja meg a effektusokat de a tortenetre semmilyen jobb szavam nincs csak agyrohaszto. szinte erzem az erolkodest amikor keszult hogy a fonok azt mondta hoyg a erdei rendorseget is bele kell raknunk a tortenetbe meg a varosit is es a tuzoltosagot is es akkor kitalaljak ezt az okorseget.
Hat en most ugy vagyok vele hogy semmilyen legot tobbet, ami van szetszedem es bedobalom egy ladaba az osszes osszerakasi utmutatot kidobom es lehet fantazialni mint apa kiskoraban
es az bosszant hoyg ezek nem csak arra mennek hoygvegyel uj keszletet hanem arra hoyg reseteld a fantaziajat a gyereknek hogy csak keszletben tudjon gondolkodni. Annyi a legozas hoyg egyet szetszed es ugyanugy osszerakja.
Amig csak a villam mcqueen kisauto volt kb 100 fele kepen osszeraktuk azt a 10 db alkatreszt aztan elindultam rossz iranyban[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Ha megnezzuk a starwars vasembert superment vagy akarmelyik filmet mindegyik a fantazia szulemenye es egyszer se gondolod azt hogy ááá ez hulyeseg mert egy ember nem tud repulni stb...itt meg 2 masodpercenkent jut eszembe hogy ez mekkora baromsag mert akkora hogy mar faj...azokban a filmekben is leesnek es tulelik de van egy hatar amitor meg tortenet marad, de itt a leeses a peremrol mar kiverte a biztosetekot es meg utanna is estek vagy 20000000000000000000metert...meg a mamut jegtomb repked a levegoben ....áááhulyeseg az egesz ....egy elfuseralt reklamnak nezzuk akkor talan elmegy de meg azokban is van egy hatar
-
qqzs
őstag
nalunk egy butorlap an a falhoz erositve egy csavarral felul kozeppen ahhoz vannak ezek csavarozva
-
qqzs
őstag
Tudnatok segiteni hogy ez mibol van? Kapta a fiam baratjatol ahol ninjago meg star wars megy. Lehet a fejet lecsereltek.
[kép]Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Hetek ota gondolkodom egy kickstarter kampanyon Soundmybricks neven
De ha mar ezeket a vilagitosokat kitalaltaknhangositas nincs még?
Nagyon hianyzik helikopterek autokbol , mar nagyon unom mondani hogy brrrrmmmm meg tsutsutsu
Ha kickstarteren csinalnam valami bluetootht kocka lenne amire telorol lehet hangot kuldeni. Majd beepitve erintesre megszolaltatni. Dehogy a lego meg ezt miert nem talalta ki?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz thesound #26438 üzenetére
En szabvany 8as kockaba kepzeltem barmilyen hangot. Vegtelenek a lehetosegek. Lehetne hangboltot nyitni playsetekhez vennek mint a cukrot. De pl artchitect sorozathoz is a kornyezet zaj pl. Duplo meretben mar lehetne bassreflex is
Kickstarterhez ertek csak elektronikahoz nemEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz kbalage2 #26447 üzenetére
Hasonlo tudasu es kaliberu dolgok arahoz viszonyitva kijohet. meg joval kevesebbol is ha nem bluetooth.
Erdekes az a linkelt probalkozas, az valahogy nekem sem kene, erzodik rajta hogy nincs benne lelek olyan "kenevalamihangalegobacsinaljunkvalamitamiszol" erzes ugyanakkor a vezetekeles nagyon jo otlet csak valoszinu le van vedveEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Nyiregyhazi regioban lattam egy bazi nagy ninjagos setet 26 rol 16ra akciozva. Hatha valakit erdekel. Bocs de szamara nem emlekszem csak a nagy engedmenyre.
Erdekes ez a regio. Kerdem mi van leertekelve. Azt mondja semmi. Jol szetneztem es kb 10 leertekelt dolgot talaltam.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Kicsit off. Ezt ismeritek? Regioba hianyoltam a technic kinalatot es ezt ajanlottak mondvan hogy nagyon hasonlo. Csak mar megjartuk egyel az Enginoval ami elegge labilis szerkezet de dobozan jol nezett ki.
Allitolag ez stabil csak magyarnyelv a dobozon is elbizonytalanit.
[kép]Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Ezen mi kerul 60eft-ba?...nagysaghoz viszonyitva es a30-at is sokallottam aztan olvasom hoyg mennyi az eredeti ara...
-
qqzs
őstag
hat bocs de ezek mar nem legok. ezek darabokra szedheto muanyag jatekok. disznek hagynak meg par pockos feluletet. koze nincs a legohoz.
-
qqzs
őstag
Nyiregyhazi tescoba meg van par Hajós kalandok 31083 8ezerert de nem a legok kozott tartjak hanem hatul a leertekelt cuccok polcan. Valaki eldugott egy 75210et azt sajnos elhoztam. Meg van meg par aprosag felaron
-
qqzs
őstag
Hatha itt tudtok segiteni abban hogy van e valahol pl starwars vagy superhosos tortenetek osszefoglaloja amitol nem kell megnezni 100 ora mozit de lesz valami elkepzeles hogy ezek mirol szolnak. En meg a 3db starwars filmnel abbahagytam. Valami olyasmi kene mint a 50 oldalon osszefoglalt kotelezo olvasmanyok.
Vettem egy pici starwars szetet a fiamnak es kiderult hoyg a gonosz oldalrol van mert nem emlekeztem hogy a birodalom a gonosz Wikipediat mar probaltam ot annyi nev van hogy 10 sor utan feladom. Meg jo lenne ami 6 eves szintjen magyarazza el
-
qqzs
őstag
válasz bobafett #26900 üzenetére
Hat nalunk 5 es fel eves igazabol meg a susu a sarkany mikor a cimdalban osszegyuri a sisakot akkor eltakarja a szemet vagy amikor a falusiak elfutnak kiszalad a szobabol. Az ovodabol hozza az ismereteit. Mar ismer egy csomo szereplot de pl nem igazan van kepbe ki a jo es a rossz csak dart vader meg skywalker tiszta, de a filmeket nem meri megmezni. Egy ket trailert vegignez de kb olyan stressz neki mint nekunk egy horror de csaladi vonas hogy sose neztunk horrort szoval ezert kene valami osszefoglalo hogy tudjak neki meselni es jobban kepben legyen.
-
-
qqzs
őstag
Most nem sethuszaroktol kerdezem hanem kisgyerekesektol hogy mi a tapasztalat, hogy a hat eves fiam mikor varhato hogy elkezd szet osszerakasbol legozni vegre. Par eve alig vartam hogy legozzon. Mikor elkezdet utmutato alapjan osszerakni egyedul orultem hog jo terlatas kezugyesseg stb. Vártam hogy mikor kezd el LEGOZNI tudjatok amikor beindul a fantazia kombinal ossze kettobol ugy ujat epit felturbozza stb.
Ehelyett most az van hogy ha felrakok egy tuning elemet leveszi hogy nem ugy volt eredetileg. Classicdobozt vettem neki. Felepitettuk a hazunkat es ra se nez. Csak uj szetek es semmi modositas vagy kombinacio. Ez igy eleg gaz. Bar gondolom illeszkedik a lego bussines modelbeEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz Freddy76 #26959 üzenetére
A hoborges nem a szethuszarok(ez nem egy pejorativ jelzo egyebkent a kicsihuszarbol jott) ellen volt se azert mert sokan vannak vannak, hanem azert mert a LEGO szepen attette a hangsulyt a kreativitast fejleszto jatekokrol a adjunk el minnel tobbet jatekokra amivel nem lenne baj ha emelett maradt volna valami csiraja a kreativitast fejleszto legoknak is (jo esetleg a classic) de azt is mar csak azert gyartjak hogy nehogy rajuk huzzak ezt. Emelett a szetek osszerakhato muanyag tucatjatekok. nincs bennuk semmi egyedi. Minden kis hajlathoz legyartanak mar egy kulon elemet, semmi fantazia nem kell hozza hogy elkepzeld mi az epitmeny...meg is erdemlik hogy masoljak oket. Lassan mar - ha nem most is- szoftwarekkel fogjak a szeteket is generalni. Lassan mar kesz targyakat fognak szeletelni es az illesztofeluletre egy pockot rakni hogy legonak hivhassak a jatekot. ezek mellett mi az egyedi lego figura? a 80% a masoktol licenszelt tema. Ja a lego movie, hat azon meg latszik is hogy mar kinjukba nem tudnak kitalani semmit olyan nagy okorseg egy rakason.
-
qqzs
őstag
válasz hulp01 #26974 üzenetére
hulp01: Koszonom a konstruktiv hozzaszolast. Persze hoyg hagytak meg parat kreativitas cimszoval, de globalisan nem az mar ami regen volt. Es nem azert mert regen minden jobb volt. Mert lehet most jobb de nem segiti jobban a kreativitast. Mashol van a balance
Ubermutant: Nezz utanan wikipedian ki a troll. En egy Lego fan vagyok aki bosszankodik azon hogy a kedvenc jateka milyen iranyba ment. Koszonom MOC rol meg nem hallottam de most talaltam par oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz lord.lakli #27007 üzenetére
Ugy erted hogy en valasztok egyet hogy es leelenorzi ahhoz mennyi cuccom van vagy vagy o is tud javaslatotak keresni?
-
qqzs
őstag
duplohoz van darabos beszerzesi lehetoseg?
-
qqzs
őstag
en is neztem egy hypermarket sparban es az arkad is az, de ott se volt lehet a szupermarketben van csak ami a mamut is
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
redbrickablere viszem be a seteket es ha egy creatort viszek be akkor a 3 epitheto model kulon szerepel kulonbozo elemszammal. Ha csak az egyiket viszem be nem lesz fent minden elemem, ha mindet akkor meg van ami triplan?
-
qqzs
őstag
Anakin Jedi csillagvadásza 75214 es a 75215 sparban 5000
-
qqzs
őstag
Par epitheto star wars figurat sikerul venni es hat elegge csalodtunk. Azt hittuk majd milyen jo jelenetek lehet beloluk hajtogatni. Hat orulunk ha sikerul megallitani rendesen. Plusz tele vannak tervezesi hibakkal amit hateves fiam egybol kijavit. Ilyet meg nem lattam legotol.
-
qqzs
őstag
Megtalaltuk a Simple Technic Machines cimu konyvet amiben a lagalapabb dolgok jol el vannak magyarazva. Tudtok hasonlo konyvet vagy oldalt ami kifejezetten technic alapokkal foglalkozik? Mi a jo ara omlesztett technicnek?
-
qqzs
őstag
válasz Victoryus #28872 üzenetére
Hu hat akkor dragan vettem 7ezerert. Elso masfel kilo csak ami jott a masodik 2 kg-ot sikerult megkerni mit valogasson bele. Mondjuk mikor megjott látványra nagyon megérte az arat de igy hogy tudom hogy draga volt mar nem annyira :) hat eves fiamat ez vegre kiszakitotta a set buvoletbol es beindultna fantazia. Erdekes hogy lego classic sem hozta lazba ez az omlesztett technik meg igen. Kb harom oran keresztul valogattuk szet es a vegen azt mondta hu ilyen jot meg nem legoztunk :) pedig nemreg raktuk ossze a falcont.
Egyebkent lehet hulye kerdes de bricklinkes eladok vesznek pl omlesztett legot, szetvalogatjak, megkeresik az elemek kodjat es egyenkent beirogatjak a raktarkesszletbe?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Router gondok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OLED TV topic