Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9701) elfelejtette válasza Vasinger! (#9698) üzenetére


elfelejtette
veterán

Hy!
A vinyótartót mindenképpen érdemes felrakni amennyire csak tudod, hogy a proci hűtővel egy vonalban legyen. Az ott adagolja a friss levegőt a TX2-nek, és az alaplapon a chipset hűtő is kap belőle. Az ezen felül berakott plusz ventik lehet hogy csak 1-2 fokot javítanak, viszont cserébe jóval nagyobb a zaj, és a kábelrengeteg... Próbáld ki a plusz két ventivel, és ha 5 foknál kevesebb a javulás, akkor vedd ki őket.
Üdv.
MOD. Az oldallapi venti elhelyezést nem sokba nézem. A proci fölé pedig akkor lenne érdemes ventit rakni, ha passzív hűtő lenne rajta (pl. Ninja2). Vagy esetleg a felső venti helyek közzül az elsőre akkor, ha nagyon melegednek a ramok.

[ Szerkesztve ]

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#9702) Vasinger! válasza elfelejtette (#9701) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Köszi, megfogadom tanácsod, egyenlőre elég képlékeny a dolog. :U

(#9703) CséZé


CséZé
őstag

(#9704) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Egyszerűen teljesen tanácstalan vagyok. Mióta a CM590-em van, minden (kivéve a proci és a winyó) 5 fokkal melegebb.

Itt egy kép a régi és az új értékekről.

Itt a kép oldalról nézve a gépem. Van egy szívó venti fölül a hátul a proci felett, az oldallap be van fedve, hogy legyen légcsatorna.

:W

Esetleg érdemes lenne kivágni a ventirácsokat, így talán több levegő megy rajtuk keresztül és nem fojtják majd a ventit? :F

[ Szerkesztve ]

(#9705) Henk válasza CséZé (#9703) üzenetére


Henk
veterán

Scythe: mélyebb,búgó hang ami kevésbé zavaró szerintem és tiszta fekete.
Noctua: több kiegészítő,olcsóbb és kissebb fordulatra lehet visszaszabályozni.
Döntsd el mi a fő szempont nálad. ;)

[ Szerkesztve ]

(#9706) shawen


shawen
csendes tag

Nekem egy kérdésem lenne.
Csak PWM-es ventit lehet szabályozni vagy a többit is?

(#9707) Symbio válasza shawen (#9706) üzenetére


Symbio
senior tag

A többit is, a feszültség változtatásával. Ez lehet fix (pl 5V) vagy alaplapról szoftveresen (pl SpeedFan) vagy hardveres szabályzóval (poti)

(#9708) shawen válasza Symbio (#9707) üzenetére


shawen
csendes tag

Köszi hogy elmagyaráztad.

(#9709) lala42 válasza Vasinger! (#9704) üzenetére


lala42
őstag

Ha a régiben a táp az alaplap felett volt, akkor érthető. Ui. a meleg felfelé száll, ergo, most a táp alulra került, igy annak a melege a gépbe jut. (már amit nek fúj ki a ventije).
Azonban ha a koráábi házban is alul volt, akkor passz. :U :R

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#9710) Veriakilis


Veriakilis
senior tag

Indítás után ezek a hőmérsékletek elég hatékonyak ahhoz képest, hogy teljesen passzív a gépem,- értsd: nincs benne egyetlen ventilátor sem.

Részletek itt

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#9711) Symbio válasza Veriakilis (#9710) üzenetére


Symbio
senior tag

CPU 13C? Hűtőszekrényben tartod a házat? És ezek az értékek idle-ben nem is növekednek? Bocs, hogy kételkedek, de egy normál 20 fokos szobában ezek irreálisnak tűnnek egy aktív hűtés esetén is. Az alaplap rendben, még a HDD is (a 2 perc boot után talán, bár nálam egy szellőztetett házban a WD 5400-as Green is min 27-28 fokos idle-ben folyamatosan), de proci hőmérsékletek nem tűnnek valósnak.

(#9712) Veriakilis válasza Symbio (#9711) üzenetére


Veriakilis
senior tag

Az adatok közvetlen rendszerfelállás utániak.
Egész délelőtt nyitva volt az ablak...
A gép súlya 40kg alumínium, és vörösréz.
Kint most elég hűvös van itt a Bakonyban.
Nyilván áthűlt az egész "vas".

Most

System: 41 C
CPU 23 C
HDD 35 C
Core 1 37 C
Core 2 40 C

De már egy ideje becsuktam az ablakot, a szobahőmérő 20 C fokot mutat most.

1 óra kell a gépnek mire IDLE-ben felveszi az üzemi hőmérsékletet.

Télen ennél durvábbat is lehet vele produkálni 1 óra szellőztetés után. :D

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#9713) Symbio válasza Veriakilis (#9712) üzenetére


Symbio
senior tag

A rendszer néztem már előtte is (hát azt a gépet sem kapja csak úgy fel valaki :D ), de hát ugye a fizika ott is érvényes.
Ezek az értékek már teljesen reálisak.
Már csak a HDD-t kell lecserélni és tényleg hangtalan lesz a gép.

(#9714) for3l válasza Veriakilis (#9712) üzenetére


for3l
senior tag

és a táppal mi a helyzet? full-passzív az is?
különben már régebben is nézegettem az oldalad/képeid, impressive stuff! :K

(#9715) Henk válasza Veriakilis (#9712) üzenetére


Henk
veterán

Ezek teljesen jó hőfokok,ilyeneket produkál az enyém is az 500rpm-es házhűtőkkel.Load mennyire melegszik nálad?

[ Szerkesztve ]

(#9716) Lajkó


Lajkó
őstag

Sziasztok. :)
Van egy Chieftec GPS-550AB A tipusú tápom, amiben elméletileg egy 12cm-es ventri leledzik. 1, 2.
Szerintetek milyen (Xmm. x Ymm. x Zmm.) méretü ventrire lehetne lecserélni a benne lévőt, hogy halkabb legyen? Pontos tipusokkal is bombázhatnátok!!! :R

(#9717) Henk válasza Lajkó (#9716) üzenetére


Henk
veterán

Nem annyira a venti mérete mint légszállítása a döntő ilyenkor,ugyanis csak a 120x120x25mm-es ventit tudod beletenni.Nézd meg,hogy milyen venti van benne és annak mekkora a légszállítása attól max 10%-al kissebb légszállítású ventire szabad cserélni.Sokkal halkabb nem lesz tőle mondjuk,a Chieftec elég melegedős táp és emiatt nagy fordulaton megy benne a venit,ezáltal hangos is.

(#9718) Lajkó válasza Henk (#9717) üzenetére


Lajkó
őstag

Háát, pont ezaz, hogy én nagyobb légszállítású(vagy minimum ugyanolyan), és halkabb ventrit szeretnék. Specifikációban ennyi van, hogy: -12cm-es, és -24.4dbA-s. A légszállításról nem esik szó sajna. Pont ezért kérném a véleményeteket. Hátha van valakinek infó erről a ventriröl, nehogy olyat vegyek, aminek(hiába halkabb) gyengébbek a tulajdonságai.
A méretek miatt, meg mem szedném szét, ha nem muszály. :N

(#9719) Henk válasza Lajkó (#9718) üzenetére


Henk
veterán

A mérete az biztos,hogy 120x25 ezzel nincs gond.Ha esetleg nem lesz itt senki akinek van tapasztalata pont ezzel a táppal és tudja milyen venti van benne akkor szét kéne szedned és megnézni a venti típusát.Onnan a legtöbb esetben kilehet deríteni a légszállítást is.Vagy kérdezz rá a tápos topikban ott nagyobb az esélye,hogy megtudja mondani valaki milyen venti van benne.
Amúgy a nagyobb légszállítású ventihez nagyobb zaj is társul legtöbbször.

[ Szerkesztve ]

(#9720) Lajkó válasza Henk (#9719) üzenetére


Lajkó
őstag

Az utcsó mondatot nem tartom egészen helyesnek, de azért köszi. Szétszedni nem kéne, amíg nincs értelélme. :N Láttam az egyik 'Tápos' topikban egy hsz-t ami fordulatszám, és a légszállítás egyenes arányosságát feszegeti. Háát Abszolut nem értek vele egyet.

(#9721) G4ng3r válasza Lajkó (#9720) üzenetére


G4ng3r
tag

Annyit tudok, hogy a GPS-400as és 500as chifiben is ugyanolyan, max. 2200rpm-es fordulatszámú Yate Loon (D12SH-12) ami max 88 cfm-re képes 40dB zaj mellett.
Meg kellen megnézed milyen venti van benne, de 99% hogy ugyanez amit írtam...

(#9722) Henk válasza Lajkó (#9720) üzenetére


Henk
veterán

Hát azonos méretű ventik esetében a magasabb fordulathoz magasabb légszállítás is társul,általában.Persze a légszállítást befolyásolja a lapátok száma,alakja,szöge.Sőt ez még azt is befolyásolja,hogy milyen irányban fúj a venti mert van ami jobban elterül a lapátok mögött és az nem fújja olyan messzire a levegőt.
De én nem is ezt mondtam hanem,hogy a légszállítás növekedésével(általában fordulat növekedés is) nő a zajszint is.Főleg azért mert a normálisabb ventiknél nem a motor vagy csapágy zaja a mérvadó hanem a keletkezett szélzaj.Amit nem nagyon tudnak kiküszöbölni,így egy bizonyos légszállítás felett már nem létezik halk venti akármilyen spéci csapággyal is szerelik.
Ha G4ng3r fórumtársnak igaza van akkor sok lehetőséged nincs mert az ekkora légszállítású ventik már nem lesznek halkak,meg általában a YL ventik nem szoktak rosszak lenni.Ha választanom kéne akkor s-flex 1900-at tennék bele.Valamennyivel ugyan elmarad a légszállítása,de gondolom eddig sem ment full fordulaton a venti a tápodban.Viszont megbízható és hosszú élettartamú venti.Nekem 800-as volt belőle és a leghalkabb volt az azonos fordulatú társai közül.

[ Szerkesztve ]

(#9723) Lajkó


Lajkó
őstag

Bundás kolléga Ezt állítja. ,de teszem azt, ha egy ugyanolyan mérettel megáldott(12cm.es) ventri alacsonyab rpm-en is tudja szállítani ugyanazt a légköbmétert, akkor ez ugye valótlan. Na. én vagy ilyet keresnék a mostani helyett, vagy olyat ami ugyanazon az prm-en többet tud szállítani(ezáltal kisseb prm-en is tud ugyanolyan hatásfokkal üzemelni(ami szintén üzemzajcsökkenéssel jár)).
Ma már nem, de holnap utánna nézek hogy van-e még a tápomra gari, és ha nincs akkor szétfeszítem a tápomat(amint elment a vizessrác, mert csőtörés van a konyhában. :F )
Mennyi garit is adnak a chieftec-ekre?

Mindemellett 14adam azt állítja, hogy az én tápomban olyan venrti van, ami 101cfm-et tud. :F Lehetséges ez?

Nameg még annyi, hogy mennyi a váltószám a CFM, és a légköbméter között? Vagy egyenlettel kell kiszámolni, mert nem egyenesen arányos a növekedés, illetve csökkenés?

(#9724) Henk válasza Lajkó (#9723) üzenetére


Henk
veterán

Ez igazából úgy van,hogy a Chieftec tápok eléggé melegedősek ezért megy benne magas fordulaton a venti és ezért hangos.Tehát ha halk tápot akarsz akkor Seasonic,Enermax vagy Corsair.Ezek alapból nem melegszenek annyira így a ventije is lassabban forog,ergo halkabb.De maradjunk annál a verziónál,hogy venti csere.Mindenképpen jó lenne kideríteni a pontos típusát a régi ventinek mert addig csak találgatunk a légszállítász illetően.Mindenesetre a 101cfm-et soknak tartom.Amúgy 1cfm=1,69m3/h.(kb)
Az,hogy mennyi gari van a Chieftec tápokra nagyban függ attól hol veszed.Általában 3 év,de ahol én is vettem ott csak 1 év garit adtak.

(#9725) Lajkó válasza Henk (#9724) üzenetére


Lajkó
őstag

Corsair cx400 lehet hogy kevés lenne később(ami nem is olyan soká lesz). Seasonic, és Enermax drága mint az arany. :U
Szóval holnap fényt derítek rá, ha nincs már gari rá. Amúgy több mint egy éve már, hogy vettem.
G4ng3r: nem hinném hogy ugyan az, mert nem 40dbA van megadva a 550AB A-nak. :N

(#9726) Henk válasza Lajkó (#9725) üzenetére


Henk
veterán

Nem biztos,hogy olyan nagyon kevés az a 400-as Corsair.Nézd meg a gépemet az adatlapomon,cpu,vga húzva load 340W-ot eszik.Csajomnak ilyen 400-as Corsairt vettem hát elég halk.
Ha halk és erős tápot akarsz Corsair HX520. :K

(#9727) G4ng3r válasza Lajkó (#9725) üzenetére


G4ng3r
tag

Egyébként attól még nyugodtan lehet ez, mivel kisebb chieftecekhez (amiket írtam 400,500as) is huszonpár dB-s zajszintet adtak meg, és mégis ez van bennük, szóval ez itt abszolút nem számít. Sőt itt a PH-n is van teszt, amiben egy GPS-450ben is ugyancsak az a yate loon van, szóval abban a szériában valószínüleg az összesben az van.
Egy zártabb dobozban (pl számítógépház nyílvan nem is lenne 40dB az a yate loon sem)
Pl. akár thermaltakeben is lehetne, ők meg alapból 16dB-t írnának rá... ;]
Azt nem írták, hogy milyen távolságból mérve.

[ Szerkesztve ]

(#9728) S.Y.S.


S.Y.S.
aktív tag

Látom megy a Chieftec vs. venti párbaj :)
Összehoztam még régebben az egyik leghalkabb kombót, amit ebből a párosból ki lehet hozni. A táp egy Chieftec GPS-400AA-101A 400W volt, ami kapott egy Scythe S-FLEX 1200-at, ebben az elrendezésben. Kb 4-5hónapig használtam, ezen idő alatt soha nem állt le/nyár+tetőtér/. Ez a kombó lényegesen halkabb volt, mint a gyári verzió. :K

Még valami, a táp garos volt, de mivel nem volt záró matrica igy bontható volt, a csatlakozó teljesen más fajta volt, de a pinek egyformák és azokat csak meg kellett cserélnem és semmilyen forrasztásra illetve gányolásra nem volt szükség.

(#9729) Veriakilis válasza Symbio (#9713) üzenetére


Veriakilis
senior tag

"Már csak a HDD-t kell lecserélni és tényleg hangtalan lesz a gép."

Így is az, mert a kis Samsung laptop HDD egy nagy desktop méretű Scythe Quiet Drive-ban van, és gyakorlatilag nem lehet megmondani, hogy mikor van bekapcsolva, vagy kikapcsolva a gép.

Néma HDD

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#9730) Veriakilis válasza for3l (#9714) üzenetére


Veriakilis
senior tag

A táp egy passzív FSP-Zen.

Szerencsére nem cicergős fajta, nincs hangja ennek sem.

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#9731) Henk válasza G4ng3r (#9727) üzenetére


Henk
veterán

Nekem volt 450 meg 560-as Chieftec-em és nem tudom milyen venti volt bennük,de egyformán hangos volt mind a kettő mint a barom.
S.Y.S.: látom a venti rács mindenhonnan szigorúan eltávolítva. :DDD
Veriakilis: ez így szép,de megéri ennyi pénzt beleölni? :U
Meg egy erős géphez ez a hűtés már nem elegendő.

[ Szerkesztve ]

(#9732) Veriakilis válasza Henk (#9715) üzenetére


Veriakilis
senior tag

Teszt.

57 C fok másfél óra után.

Szerintem ez elég jó ahhoz képest, hogy minden része passzív.

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#9733) S.Y.S. válasza Veriakilis (#9729) üzenetére


S.Y.S.
aktív tag

'Néma HDD' azt úgy hivják SSD. :)
Jó-jó az a laptop vinyó+QD páros, de az sem néma és semmiképp sem gyors. Ugyanilyennel nyomtam és a laptop vinyó sajna a leggyengébb láncszem. Szóval érdemes lenne bevállalnod egy SSD-t és a melegedési gondod 0, a hang ténylegesen 0 lenne, a sebességről nem is beszélve. Utánna elmondhatod, hogy mozgó alkatrész nélküli és néma gépet sikerült összeraknod, ami még gyors is.

Henk - Alap! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9734) Veriakilis válasza S.Y.S. (#9733) üzenetére


Veriakilis
senior tag

Ennek így sincs hangja: még senkinek sem sikerült vakteszten megmondani, hogy megy, vagy sem a gép.
Hangja csak a kis hangszóróm tápegységének van,- akkor is ha ki van kapcsolva,- nyilván a trafója kikapcsolt állapotban is áram (220V) alatt van, és ennek van egy 50Hz-es enyhe búgása. De a hangszóró nem a gép.
Maximum találgattak...
Melegedési gondja nincs a desktop QD-ben a kis Samsungnak.

Milyen SSD-t ajánlasz elfogadható áron?

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#9735) Veriakilis válasza Henk (#9731) üzenetére


Veriakilis
senior tag

"Meg egy erős géphez ez a hűtés már nem elegendő."

Szerintem elég lenne ez a processzorhűtés akármilyen procihoz is.
Mért?

A 4db 8mm-es heatpipe 4 * 50-60W teljesítményt tud elszállítani, ami 200-240W.

A külső borda simán elég 200-300 W-ra.

Ha még ennél is több kell, akkor ráfordítok egy nagyméretű asztali ventilátort a gép oldalára, és akkor gyakorlatilag szobahőmérsékleten tart szerintem egy 4 magos procit is tuningolva.

Egyébként kipróbálnám nagyobb teljesítményű processzorral is, csak nincs ilyen procim.
Az ASUS P5W DH Deluxe alaplapba belemennek a régi Dual-Core-os processzorok is,- ezek talán még jobban fűtenek (a 65?, vagy 90? nm miatt), mint a jelenlegi 45 nm-es 4 magos társaik.

Veriakilis

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#9736) S.Y.S. válasza Veriakilis (#9734) üzenetére


S.Y.S.
aktív tag

Rendszernek egy Samsung slc-s ssd megteszi. ;) Adatoknak meg maradhat a 2,5-es. Nekem nagyon bevált ez a páros!

Kinek milyen a füle, indulásnál hallom hogy felpörög a motor/persze közelről/, utánna már nincs hangja. Asztalnál ülve kb. 1m-re már semmi.
A melegedést úgy értem, hogy +hőforrás, nálad ez lehet szempont, mégis csak fűti a többi komponenst és forditva.

(#9737) Lajkó


Lajkó
őstag

G4ng3r: Megkövetlek! :R Pontosan ugyan olyan ventri van benne. :F

S.Y.S.: A Scythe S-FLEX 1200-nak(1200rpm) sokkal kisseb a légszállítása mint a Yate Loon d12sh-12-nek(2200rpm). Ha sikeresen lecserélted, és normálisan beállt a működés, akkor azt kell hogy feltételezzem, hogy nem megy maximumon a Yate Loon.
Na de akkor mennyin megy?(és azon a fordulaton vajon hány db-vel dolgozik) Mivel lehetne ezt megmérni? (persze csak hozzávetőlegesen, és egyszerüen)

(#9738) Henk válasza Veriakilis (#9735) üzenetére


Henk
veterán

Hát ha az E6300-ad alapfeszen felengedi 57 fokig akkor egy 3,6-4ghz körüli quad nem tudom meddig menne fel,attól függetlenül,hogy elméletben a hp mennyi hőt tud elvezetni.Ha meg ráfordítassz egy asztali ventit(azon kívül,hogy néz ki) bukott ez az egész hatalmas borda és néha üzemű hűtés.Továbbá itt nem csak a cpu-ról van szó,egy ilyen gépbe egy 2 gpu-s vga termel annyi hőt,hogy a gyári hűtő full fordulatú ventivel is felengedi 90 fok környékére a gpu-t.Egy ilyen gép hűtésére gondoltam,hogy nem elég ez a rengeteg réz meg alu.
S.Y.S.: az SSD valóban része a hangtalan gépnek és én is gondolkodtam rajt,hogy beruházok egyre,de nagyon horror ára van.A legsz@rabb 60gb-os is 30-40k körül van.
Láttam árultál egyet és majdnem megkerestelek ezügyben,de szerencsére sikerült magam lebeszélni róla,megmaradt némi pénzem. :D
Lajkó: hát a tápok normális esetben nem mennek full terhelésen így a ventije sem pörög max fordulaton.Ahogy melegszik a táp úgy emeli a venti fordulatát.Ha van a tápon olyan vezeték(3 pines) amivel a lapra tudod csatlakoztatni akkor tudod a venti fordulatát monitorozni.Egyes Chieftec tápokon volt iylen úgy tudom.

[ Szerkesztve ]

(#9739) G4ng3r válasza Lajkó (#9737) üzenetére


G4ng3r
tag

Sajnos nem örülök neki hogy igazam volt, különben futnék is és vennék is 1 kis chifit ha mondjuk valami halkabb ADDA venti lenne benne.
Nem biztos, hogy érdemes kockáztatni kisebb légszállítású ventivel, mivel nem tudjuk (max tippelhetjük), hogy mennyit pörög a "legmelegebb" pillanatokban. Ha tudnánk, hogy nem megy mondjuk 1500rpm fölé soha, máris könnyebb lenne, de ezt fordulatszám visszajelzés nélük elég nehéz megállapítani. Ha egyáltalán nem akarsz kockáztatni akkor max. egy 1900as S-FLEXet beletehetsz, valamennyit valószínüleg így is fog halkulni.

(#9740) Lajkó válasza G4ng3r (#9739) üzenetére


Lajkó
őstag

Hát, Azt hittem az elején, hogy fogom, és kipattintom a ventrit, beleteszek egy halkabbat, ami ugyanannyi levegőt szállít, és kész. Errefel kezd kiderülni, hogy annyira nem is hangos a kapacitásához mérten ez a Yate Loon. :N Nem igazán találok olyan ventrit, ami halkabban tudna szállítani ugyanenyni levegőt. Ránéztem erre az ADDA-ra, és az 1900rpm-es S-Flex-re is, de ezek sem olyan ászok, mint ahogyan reméltem. :N
Azt hiszem, hogy marad a régi,. az legalább tuti! :U

(#9741) Henk válasza Lajkó (#9740) üzenetére


Henk
veterán

De amiket néztél azok ászok,de azt elkell fogadni,hogy 1500rpm feleltt már minden ventinek komoly hangja van.Ez fizikai törvényszerűség,nem lehet leküzdeni.Azért is szoktam azt mondani,hogy akinek halk táp kell az vegyen olyat,ne a venti cserével kísérletezzen mert az esetleg egy olyan táp esetében vezet eredményre amiben egy gyenge minőségű venti van vagy tönkrement a benne lévő és azért nőtt meg a hangja.Ettől függetlenül volt olyan aki Noctua-ra cserélte a benne lévő ventit(1200rpm) és valóban csendes lett meg el is ment még egy darabig nála.Csak attól,hogy jobban melegszik legfeljebb az élettartama rövidül. :F

(#9742) Lajkó válasza Henk (#9741) üzenetére


Lajkó
őstag

Jaja, ámbár ez lehet hogy ez +oldaná a problémámat. Ez kicsivel halkabb(1900rpm), viszont nem kevéssel több levegőt szállít! :B
Vélemény?

szerk.: -jah, és van ennek egy kistesója is(1600rpm), ami ugyanannyi levegőt szállít, viszont csak 33dDA-s.

[ Szerkesztve ]

(#9743) Henk válasza Lajkó (#9742) üzenetére


Henk
veterán

Hát ilyet nem próbáltam viszont azt hallottam róla,hogy hangosabb mint az s-flex,így nehezen tudom elképzelni,hogy nagyobb légszállítást tudna kissebb zajszinttel.Esetleg kérdezd meg CM Crusher-t a Scythe topikban ő eléggé képben van a Scythe cuccokkal.
Viszont ez a venti csúszó csapágyas amit nem javasolnak fekvő helyzetbe használni mert hamar tönkre megy a csapágy benne.

(#9744) Lajkó válasza Henk (#9743) üzenetére


Lajkó
őstag

Köszi, rámegyek, de ezek nem sony folyadékkristályosak mint s-flex?
A gyári adatok szerint halkabb mint az s-flex, akkor ez nem igaz??? :F

(#9745) Henk válasza Lajkó (#9744) üzenetére


Henk
veterán

Ott van a táblázatban,hogy bearing type:sleeve,tehát nem az összes scythe venti folyadék csapágyas,sőt.
Tényleg nem tudom,hogy halkabb e mint az S-flex,de nekem vannak kétségeim.

(#9746) pokol ura


pokol ura
senior tag

sziasztok!

a segítségetek szeretném kérni. van egy CMHyper 212-es hűtőm rajta 2db Arctic Cooling AF12025L venti 1000rpm-es. na már most a gondom az h nagy a szélzaj. vmi megoldás erre vagy vmi venti javaslat?

válaszokat előre is köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C

(#9747) Henk válasza pokol ura (#9746) üzenetére


Henk
veterán

Hát ha 1000rpm-es ventinél nagy a szélzaj akkor tegyél rá kissebb fordulatú ventiket.Vagy ha azért van hangja mert a bordák között süvít a levegő akkor valami távtartókkal kell a ventit rögzíteni a bordára,hogy ne közvetlenül érintkezzen vele,de szerintem ez kizárható.
Nem gondolkodtál azon,hogy idle vissza kéne szabályozni a ventiket és akkor csökken a hangjuk.Terhelve meg gondolom már nem figyel annyira rá az ember.Én pwm-es ventivel oldottam meg így a szabályzásnak köszönhetően idle nincs hangja.

(#9748) pokol ura válasza Henk (#9747) üzenetére


pokol ura
senior tag

köszi, megpróbálom így, ha nem megy akkor meg talán pacsálok egy kicsit :)

pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C

(#9749) stevve


stevve
nagyúr

Noctua presents NF-S12B premium fan
és itt még egy kis infó
és itt egy picit több technika

Jónak tűnik, mint minden Noctua, de végre készíthetnének más színben is ventit. :P

[ Szerkesztve ]

(#9750) Henk válasza stevve (#9749) üzenetére


Henk
veterán

Ez a szín bejött nekik nem váltanak.Ha lehet majd szerezni ilyen ventit én kipróbálom,mindig a leghalkabbat keresem és lehet,hogy felveszi a versenyt az S-flex-el vagy legyőzi. :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.