Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10851) stikyo válasza Henk (#10848) üzenetére


stikyo
tag

:R OK! Köszi!

Aktuális modding: www.minimod.posterous.com

(#10852) Attici válasza Henk (#10835) üzenetére


Attici
őstag

Na látod ez a Prolimatech Megahalems már tetszik és nagyon jókat is írnak róla! :K Csak nálunk nem nagyon lehet kapni és a venti kérdés akkor még nem oldódott meg! Milyen ventit ajánlanál hozzá? Esetleg egy Schyte ventit? :)

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#10853) Henk válasza Attici (#10852) üzenetére


Henk
veterán

Azért vettem én is ilyet mert a tesztekben jól szerepelt.A nálunk nem kaphatót nem tudom,hogy értetted.Én itt vettem.Azt írtad,hogy a teljesítmény a lényeg.Ha mindemellett minőséget is akarsz akkor vegyél 1900rpm-es S-flex-et.Mondjuk ennek lesz hangja.Ha ennél is durvább kell akkor Ultra Kaze 3000.Ez már szerintem tök felesleges hacsak nem extrém tuningos vagy,de ezt szabályozni kell mert megőrülsz a hangjától biztos.Én most próbaképpen Coolink SWIF2-t vettem rá.Ez pwm-es a lap szabályozza így idle 900rpm körül megy és nagyon halk.Mondjuk nálam ez a fő szempont,nekem nincs húzva.
GoodSpeed: ez a nagyobb venti dolog elméletben igaz.Kissebb fordulaton is tud ugyanakkora légszállítást.Csakhogy nem egyforma ventikről beszélünk.(gyártó,csapágyazás,kialakítás)
A nagy ventik általában rosszabbul bírják a szabályzást,motorhangja lesz,rázkódni kezd és hasonló nyalánkságok.Az én 20-as ventim gyárilag 3 fokozatban szabályozható,de ha a legkissebben van akkor kattog benne valami.Ez hallható és zavaró is,tehát hiába halk ha más zajt meg produkál.

[ Szerkesztve ]

(#10854) Attici válasza Henk (#10853) üzenetére


Attici
őstag

Azt írtam hogy "nem nagyon" kapható! Én is csak azon az egy helyen láttam amit te is írtál!
A teljesítmény és a csendesség is egyformán fontos. Idővel szeretnék nagyobb procit ,de hűtőt nem akarok állandóan cserélgetni. S-flex -ből nem láttam 1900-ast csak max. 1600-as, szerintem az is bőven elég kell, hogy legyen ,ha ennek a hűtőnek tényleg olyan jó a teljesítménye! De miért lenne hangos? Mindenütt azt írják, hogy milyen halk! A Coolink halkabb?

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#10855) Picturemaker


Picturemaker
őstag

Üdv!

A Sharkoon 12cm Silent ventikről tud valaki valamit?
Viszonylag jó árban van.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#10856) Henk válasza Attici (#10854) üzenetére


Henk
veterán

Szerintem ott nincs rossz árban.Én is ott vettem,de még drágábban.Van 1900-es S-flex csak nagyon ritka,de valóban elég az 1600-os is.Csak mivel mondtad,hogy mindent a teljesítmény érdekében azért mondtam azokat.Az S-flex valóban halk ha azonos fordulatú ventikkel hasonlítjuk össze,de amiket írtam azok már olyan magas fordulaton mennek,hogy ott akkora a szélzaj,hogy már az hangos.Ez elkerülhetetlen,egy bizonyos légszállítás felett már egyik sem halk.
Élesben már nem tudtam összehasonlítani a Coolink-et meg az S-et,de ahogy emlékszem rá,közel azonos.A Coolink nekem azért jön be jobban mert ez pwm-es és nem kell a szabályzásával bajlódnom.Meg a színe is megnyerő. :D

(#10857) Attici válasza Henk (#10856) üzenetére


Attici
őstag

Az S-flex-ek nem pwm-esek? Pedig arra gondoltam, hogy a ház Zalman ZM-F3 -asait is lecserélném kisebb fordulatú S-flexekre. Ha már lúd legyen kövér!
Tényleg nincs rossz árban a hűtő, de máshol nincs is! Fontos a teljesítmény, de szélerőművet sem akarok! Hűtsön is meg halk is legyen! A színe nem érdekel, nem nézegetni akarom!
Tényleg milyen felfogató van a hűtőhöz amivel a ventit rá lehet rakni?
Tökjó a terminátor logód! Hogy csináltad?

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#10858) #41133696 válasza #41133696 (#10828) üzenetére


#41133696
törölt tag

Megjött az AerocoolSilver Lightning ;)

(#10859) Henk válasza Attici (#10857) üzenetére


Henk
veterán

Az s-flex nem pwm-es,sima 3 tűs csati van rajtuk.Ettől függetlenül lecserélheted a házhűtőket is,nekem is azok voltak egy időben.(800-as s-flex-ek)
Csak azt tudomásul kell venni,hogy egy gép vagy halk vagy jól hűtött.A 2 együtt ritkán kivitelezhető,főleg egy olyan gépnél amiben melegedős cuccok vannak.A 800-as S halk,de a légszállítása is ennek megfelelően alakul,nem túl erős.Szerintem egy 1200-es S-flex is elég lenne vagy 1600-os,de ezt már idle szabályozni kéne ha azt akarod,hogy csendes legyen.Én pont emiatt vettem pwm-es ventit mert a lap megoldja ezt a szabályzást,így idle halk.Ha meg kell a teljesítmény akkor van benne tartalék.
A hűtőhöz ilyen clip-et adnak gyárilag,ezzel lehet a ventit rátenni.
Egyéni avatart akkor tudsz csinálni ha legalább 600 napja regisztrált vagy és őstag rangod van.Van képszerkesztő topik,ott pedig pár emberke aki csinál neked arcképet az elvárásaidnak megfelelően.Vagy csinálhatsz magadnak is csak megvannak a feltételek aminek megkell felelnie.Ezek ott le vannak írva.
GoodSpeed: jól látom,hogy ezüst színű lapátok vannak rajt?Meg ledes még pluszba?
Ha kipróbáltad a véleményedet írd le róla. :K

[ Szerkesztve ]

(#10860) #41133696 válasza Henk (#10859) üzenetére


#41133696
törölt tag

Igen, ezüst színűek, és fehér led-es.

Több ábra róla ITT ;)

(#10861) Henk válasza #41133696 (#10860) üzenetére


Henk
veterán

A hangjára még kiváncsi lennék.Meg pár képre,hogy milyen sötétben,gondolom a lapátok visszaverik a ledek fényét.
Az a fekete keret az utolsó képen szerintem fogantyú.Annál fogva tudod lehúzni(hátra) az oldallapot,nem?

(#10862) #41133696 válasza Henk (#10861) üzenetére


#41133696
törölt tag

Hát ráköthettem volna beszerelés előtt a ventiket erre a gépre próbagyanánt, de egyből beszereltem az új házba, az pedig leghamarabb 2 -3 hónap múlva lesz működőképes állapotba (CPU , RAM és OEM OS) hiányzik hozzá.

Szerk : egyébként a ventilátorok dobozán látható ábra alapján illetve amiket a neten lehet róla találni visszaverik a lapátok a fényt. Ahogy kész lesz a gép, beszámolok a hangjáról. Ha a papírformát hozzák, akkor hangosabbak lesznek némileg mint az oldalsó 40 -es.

[ Szerkesztve ]

(#10863) Attici válasza Henk (#10859) üzenetére


Attici
őstag

Láttam, hogy neked is hasonló a szerkezeted, neked hány fokos a procid normál terhelésnél a Coolink-el és milyen fordulaton megy? A hűtővel már meggyőztél, biztos, hogy Prolimatech-et veszek, de ez a venti dolog nem hagy nyugton. (Eddig mindig komplett hűtőket vettem ventivel, mert úgy voltam vele, hogy a gyárban biztos jobban tudják, hogy melyik ventivel a legjobb!) Ezért gondolkoztam eddig a Tritonon is, mert az egy komplett rendszer és csak jókat hallottam róla! A Prolimatech is igazán ajánlhatna valami jó ventit a hűtőjéhez! Egyébként mennyire könnyű beszerelni? Van elég hely a venti alja és a memóriamodulok között? Neked az OCZ mennire magas? Nekem a Corsair bordái kb. 2 centire nyúlnak a modul fölé.

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#10864) Picturemaker válasza Picturemaker (#10855) üzenetére


Picturemaker
őstag

Válaszolok magamnak. :DDD
Halk.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#10865) Henk válasza Attici (#10863) üzenetére


Henk
veterán

Az,hogy a gyártó valamilyen ventivel szereli a hűtőit az nem garancia semmire.Lehet,hogy azt tudja olcsón beszerezni vagy egy középutat akar találni,hogy ne legyen túl hangos,de azért hűtsön.De biztos,hogy nem a legminőségibbet teszi rá.Amúgy van a Megahalems olyan verzióban ahol adnak hozzá ventit,csak azt itthon nem kapni.Nagyon könnyű a szerelése,talán a legkönnyebb ami nekem eddig volt és jól rögzít.Nem mozog meg csúszkás semerre.Nekem a ramon lévő borda nem magasabb mint maga a ram.Viszont nálad ez lehet,hogy gondot fog okozni.Úgy néztem olyan lapod van mint nekem és nálam a cpu-hoz legközelebb eső ram fölé benyúlik a venti felfogató clip füle.Mivel neked magas ramod van szerintem össze fog érni.Te szerintem csak gyorskötözővel fogod tudni feltenni a ventit a bordára.Vagy a hátuljára teszed,esetleg elforgatod a hűtőt 90°-al.Én a gyorskötözőt választanám.
Itt egy kép a hőfokokról nálam.Holnap jön az új házam kiváncsi leszek abban változik e valamit.
GoodSpeed: hát én biztos nem bírtam volna ki,hogy ne próbáljam ki milyen.

(#10866) Attici válasza Henk (#10865) üzenetére


Attici
őstag

Látom, hogy belóg a venti a közelébe eső foglalat fölé, de egyenlőre még nincs ott modulom. (egyenlőre nem váltok 64-bitre, majd meglátom, hogy milyen lesz a 7-es 64 bites verziója!) Azt viszont nem látom a képen ebből a szögből, hogy mennyi a hely a venti alja és a memóriamodulok teteje között. Hát igen az én moduljaim a hütőbordák miatt magasabbak!
A hőfokok viszont igen meggyőzőek, az biztos, hogy jól hűt! Csak még azt kéne kitalálni, hogy milyen legyen a venti és hova rakjam.
Mi lenne ha a túloldalt lenne és szívna?
Milyen házat vettél?
Nekem a Chieftec nagyon bevállt! Az összes hőmérsékletem 10 fokkal csökkent az előző házhoz képest!

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#10867) dangerzone


dangerzone
addikt

Sziasztok!
Ilyen hűtőm van. . Zalman 8700 nt
Még ph-n vettem 7500-ért 1 éve lassan.

Az a kérdésem, hogy szerintetek ez a hűtő most hol helyezkedik el a mezőnyben? Megérné cserélni valami brutálisabbra, mennyire számít ez még jó hűtőnek? Mert konkrétan az E8500-amat váltja majd egy E6750 és azt is húzni akarom rendesen, viszont a wolfi 1,35V-nál már 80 fok fölé ment prime alatt ezzel a hűtővel, amit meg eléggé soknak tartok.
Viszont ugye a wolfi beérte tuningnál általában kevesebb fesszel, de az E6750-nek valószínűleg több fesz kell majd,

[ Szerkesztve ]

(#10868) Henk válasza Attici (#10866) üzenetére


Henk
veterán

A venti alja és a ram teteje között kb 1cm hely van.De az a baj,hogy a clip a 2. ram sin fölé is belóg.Pedig ha 3db ramod van akkor már gondot jelent a cpu-hoz közelebb esőhöz.Ha a hátuljára teszed a ventit és szív akkor elméletileg ugyanolyan teljesítmény kéne nyújtania,de sosem próbáltam,hogy a gyakorlatban ez hogyan zajlik.
Egy NZXT Panzerbox-ot rendeltem.Megjött délután majd most állok neki összerakni,de azt már látom,hogy élőben nem hozza azt a minőséget amire számítottam a képek alapján. :(
dangerzone: 80 fok az nagyon sok,a helyedben mindenképpen néznék valami jobb hűtőt.Ha nem akarsz túl sokat költeni legalább egy hyper 212 plus-ot.Bár nem tudom a házad szellőzése milyen,lehet az is közrejátszik a magas hőfokokban.

[ Szerkesztve ]

(#10869) Slyer


Slyer
senior tag

Sziasztok! van egy Asus F5M AP045-ös laptopom. céges gép, így csak számlázó porgramot, és officet használunk rajta, semmi játék... a porblémám az, hogy a gép baromira melegszik. A GPU ma 89 fokos volt, úgy hogy nem használtam a gépet, az asztalon volt. A HDD jelen pillanatban 40 fokos, de délután 56 fokos volt, szintén úgy hogy nem volt használva a gép. a CPU is 65-70 fok körül mozog, ami szerintem szintén elég magas. (és hangos is...) Úgy döntöttem beszerzek egy hűtőt alá, mivel nem szeretnék újat venni azért, mert ez megfő :) És akkor a kérdés: milyen hűtőt vegyek, mit ajánlotok? mit kell figyelembe venni egy ilyen hűtő vásrálásakor? a főbb szempontok: ne legyen repülőgép hangja, jól hűtse le a gépet, és ne nagyon legyen több 6-7-8 ezer Ft-nál. A válaszokat előre is köszi! Sziasztok!

(#10870) akos3


akos3
addikt

Sziasztok!
Gondolom a gépemnek hűtési problémája van, leírom mit tapasztalok, hátha tudtok segíteni h mi a teendő!
Kezdjük azzal h a PCm-be van szerelve 2db plusz ventilátor amit én manuálisan tudok szabályozni, h mennyira pörögjön. Ez nagyon jó, csak éppenséggel én nem vok egy műszer és nem tom h mikor kéne és mennyivel emelni a fordulatszámot! :U
A gondom az h kb 20 perc intenzív játszás alatt se szó se beszéd újraindúl a gép! Cod2-zök és gyakorlatilag egy pályát se tok végigvinni máris újra indul! Eközben érzem h dolgozik a masina rendesen, én maxra tekertem a hűtést (hátha segít) mert olyan volt már mint egy terminátor! Szóval írtó hangos, de semmi sem segített! Tehát szó nélkül újra indul a gép, jó esetben be is jelentkezik, rossz esetben lefagy félúton!
Másnap/vagy a köv bekapcsoloásnál kis hiba üzenet jelez nekem: A rendszer súlyos hiba után épűlt fel! -vagy vmi ehhez igencsak hasonló!

Nem tom h mit tok csinálni, ezzel, az is lehet h teljesen más a baja és csak én hiszem azt h a megterhelés miatt nem tud már jobban hűteni! Egyébként 2-3 éve mikor a gép még fénykorában volt nem csinált ilyet, kb fél éve jelentkezik ez a probléma..
Köszi és üdv

[ Szerkesztve ]

(#10871) elfelejtette válasza akos3 (#10870) üzenetére


elfelejtette
veterán

Hy!
Először is leírhatnád a rendszered összetevőit pontosan, részletesen az utolsó csavarig tipusszám alapján. Úgy talán tudnánk segíteni.
Másodszor kérdés, hogy szoktad-e takarítani a géped? Mert ha a por megül a hűtőkön (proci, VGA), akkor hajlamos túlmelegedni a cucc.

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#10872) akos3 válasza elfelejtette (#10871) üzenetére


akos3
addikt

uh, túl sokat kérsz tőlem, fejből nem vágom h mik vannak benne, de majd hnap ha lesz időm utánanézek hátha ki tok vmit bogarászni! :U csak nem vok ilyen nagy májer a témában! :F
hát a 2-3 év alatt talán 1x v 2x poroltam le, inkább ránézek, látom h nem vészes azt annyi! De akkor letakarítom hamarosan teljesen, bár mondom nem dúrva a dolog, de lehet h az a kicsi is számít!

am az összetevők nélkül nem tudsz vmit mondani? Addig is takarítok akkor! :))

köszi és üdv

[ Szerkesztve ]

(#10873) elfelejtette válasza akos3 (#10872) üzenetére


elfelejtette
veterán

Nem tudok mondani az összetevők ismerete nélkül semmit. Azt sem tudom, hogy mennyire szellős házban van a cucc, milyen táp viszi (egyébként még a minőségi tápokat is érdemes átnézetni 3 évente, nem száradnak-e kifele bennük a kondik), milyen procid van, gyári hűtős, vagy spéci, milyen vidkari, milyen hűtővel, stb.
A konkrét cuccokat ki tudod puskázni az EVEREST nevű programból, a házról, és a tápról meg ránézésre meg tudod mondani, hogy milyen, és hogy milyen a ház szellőzése (ventik száma, mérete, helyzete).

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#10874) akos3


akos3
addikt

Feltöltöttem 3 képet h mik vannak benne! Talán Neked többet mondanak! :K

http://prohardver.hu/dl/upc/2009-09/13/113087_y2tqy113jpaqyk7m_1.jpg

http://prohardver.hu/dl/upc/2009-09/13/113087_mritsgfaso4oqqi3_2.jpg

http://prohardver.hu/dl/upc/2009-09/13/113087_splmnxk9qg4yenxw_3.jpg

Üdv

(#10875) Henk válasza akos3 (#10872) üzenetére


Henk
veterán

Hát első körben én a helyedben megnézném a hőfokokat,az talán ki is zárná ezt a kérdést.Everest vagy hw monitor segítségével tudod monitorozni az alkatrészek hőmérsékletét.Megnézed mennyi idle,aztán indítod a játékot és közben ránézel a hőfokokra,hogy meddig melegszik.Ha nagyon magas valamelyik akkor a melegedés miatt kapcsol le,ha nem akkor más fele kell keresgélni.
Amúgy a por miatt melegedhet mert a cpu hűtő bordáját a venti úgy tele szokta rakni porral(ha nincs kitakarítva),hogy nem megy rajt át a levegő és túlmelegszik.

[ Szerkesztve ]

(#10876) akos3 válasza elfelejtette (#10873) üzenetére


akos3
addikt

Épp mialatt ezt írtad az Everestel bajlódtam, onnan vannak a képek! :K :))
...

[ Szerkesztve ]

(#10877) akos3 válasza Henk (#10875) üzenetére


akos3
addikt

Bocsi de ezt nem teljesen értem :U Mármint h h tom megnézni a hőfokokat. Le tod írni úgy h magam fajta zöldfülü is megértse?! :B :R
köszi

(#10878) aero. válasza akos3 (#10877) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

a tálcán az óra mellé rak színes ikonokat, vagy számítógép menüpont és azon belül Érzékelő :)

(#10879) Henk válasza akos3 (#10877) üzenetére


Henk
veterán

Ahogy aero. írja.Megnyitod az Everest-et,a számítógép menüpont aztán érzékelő.Ott írni fogja egymás alatt a hőfokokat.Játék közben kilépsz megnézni éppen mennyi.Vagy a hw monitor azért jó mert abban van max hőfok is.Menti a legkissebb és legnagyobb hőfokokat és utána megtudod nézni.Lehet az Everest is tudja ezt csak abban nem tudom,hogyan.

(#10880) Laci4 válasza Henk (#10879) üzenetére


Laci4
senior tag

És everestből asszem csak a EVEREST Ultimate Edition rakja ki a tálcára a cuccokat ;)

(#10881) Henk válasza Laci4 (#10880) üzenetére


Henk
veterán

Ezt nem tudom.De az összes verzióval tudja ellenőrízni legfeljebb tálcára nem írja ki.játék közben úgysem látja.

(#10882) Cadal válasza Henk (#10879) üzenetére


Cadal
őstag

Everest-nél is lehet monitorozni a hőfokokat, az eszközök/rendszerstabilitás tesztnél. Nem kell a tesztet elindítani, elkezdi a diagnosztikát a program egyből. aztán ahogy Te is mondtad, lehet nyomatni a terhelést bármivel.

(#10883) Henk válasza Cadal (#10882) üzenetére


Henk
veterán

Ez nem is jutott eszembe mert azt hittem ez a stability test-el megy együtt.De valóban akkor ezzel is tudja monitorozni. :K

(#10884) Hurkaleves


Hurkaleves
őstag

nem tudom ki ismeri a scythe zipang2 proci hűtőt, de valami veszett jó! pár napja rendeltem...ezelőtt egy scythe mugen-em volt ami szintén állat hűtő, de ez odaver neki is!
sasoljátok a hőfokokat!

igaz az egyik mag leállt 1 óra után, de a max hőfokból látni, hogy nem egy utolsó hűtő..

[ Szerkesztve ]

(#10885) Henk válasza Hurkaleves (#10884) üzenetére


Henk
veterán

Valóban jó hőfokok.De a 60 fokos vinyó az nem piti. :DDD

(#10886) Hurkaleves válasza Henk (#10885) üzenetére


Hurkaleves
őstag

jah...de ott szerintem valami más lesz a hiba...félremérés vagy nemtom...a samujé az okés. meg van előttük egy 12-es venti is...

(#10887) akos3 válasza Henk (#10879) üzenetére


akos3
addikt

köszi a választ, így már meg is találtam!
Bekapcsolás után 12 perccel csak internetezésnél, normál hangnál, és nem max ventilátoroknál ezek a hőfokok vannak:
alaplap: 29 fok
CPU: 53 fok
PWM (ezt am nem tom h mi...): 44 fok
GPU dióda (ezt sem): 55 fok

Nos nem tom h ezek milyen értékek, nektek mik szoktak lenni?
Nekem EVEREST Corporate Edition van, azzal nem találtam meg h kéne tálcára kitenni az értékeket, valószínűleg akkor nem is lehet...

(#10888) akos3 válasza Cadal (#10882) üzenetére


akos3
addikt

szia!
Meg tudnád mondani h hol lehet megnyitni az Everestnél ezt a System Stabilit Test-et? Köszi :)

(#10889) Henk válasza akos3 (#10887) üzenetére


Henk
veterán

Nekem is ez a verziója van az Everest-nek.Nem tudod tálcára kitenni,de az eszközök fülnél van a stabiliitás teszt és abban tudod monitorozni a hőfokokat.Szerintem a cpu hőfok sok terheletlenül.Az,hogy nálam más az nem mérvadó,más a gépem.

(#10890) akos3 válasza Henk (#10889) üzenetére


akos3
addikt

Beleolvastam a fórum legelső oldalába és ott is jóvalalacsonyabb értékeket láttam másoknál a CPUnál! :F
Ezen a héten mindenképp kitisztítom a gépet akármennyire poros és utána megírom h mit tapasztalok hőfokot illetően! Illetve még takarítás előtt megnézem h játszás közben mennyit mutat!...

(#10891) akos3 válasza Henk (#10889) üzenetére


akos3
addikt

Ne haragudj de nem találom az Eszközök fülnél a stabilitás tesztet :F
Ott én csak ilyet találok:
Windows eszközök
Fizikai eszközök
PCI eszközök
USB eszközök
Bevitel
Nyomtatók

:(

[ Szerkesztve ]

(#10892) Henk válasza akos3 (#10891) üzenetére


Henk
veterán

A fejlécben van olyan,hogy fájl,nézet,riport,távoli,kedvencek,eszközök,súgó.Ott az eszközökben monitor diagnosztika,rendszer stabilitásteszt,everest cpuid.A stabilistástesztben lesz olyan fül,hogy statistics ha arra kattintassz akkor látni fogod az alkatrészek min és max hőfokát is.Közben tudod játékkal próbálgatni és mikor kilépsz akkor megtudod nézni mennyi a max hőfok.Ha a procid melegszik akkor elindíthatod a stabilitás tesztet is és közben nézni a hőfokokat.Ha játék közben túlmelegszik akkor ennél biztos biztos eldobja a kanalat,valamivel jobban terheli a procit.

(#10893) Laci4 válasza akos3 (#10891) üzenetére


Laci4
senior tag

Nekem ugyan EVEREST Ultimate Edition, de az alábbi képen láthatod merre van...

és hogy ne legye Off,esetleg nem árt újrapasztázni se a hűtőt.. bár első sorban próbáld meg, hogy kitakarítod.
Ha van egy kis felesleges pénzmagod, vegyél "levegőspray"-t. Media, tesco stb.
Így nem fogsz elszédűlni a végére, illetve olyan helyekre is beférsz, ahova csak mondjuk borda-venti szétszedésével tudnál.
Vagy esetleg nem is kell leszerelni a hűtőt....

ui: a venti ami van a procihűtőn amúgy megy? (őő nem emlékszem.. azt tudjuk,hogy milyen hűtő van rajta egyátalán? :U :B )

(#10894) csiga8


csiga8
senior tag

Esetleg kis komresszorral fújja ki, jelenleg működik nálam.
Egy darabig úgy csináltam, hogy a piaci 1000 Ft-os autópumpára tettem szükítőt ( ami a biciklihez jó) és azzal fújtam ki 2-3 havonta a gépet.

A spray-hez képest kb 90-95 %-os hatákonyságú és sokkal olcsóbb.
Viszont jó erőben kell lenni az egykezes pumpáláshoz, vagy arra az 5 percre kell keresni egy segítőt.

(#10895) dekelea


dekelea
tag

Hali!Thermaltake silent tower-ről van valakinek tapasztalata, véleménye, megéri e olyat venni???THX

EREDETI, márkás parfümök OLCSÓN! http://hardverapro.hu/apro/garantaltan_eredeti_markas_parfumok_olcson/hsz_1-50.html KIDOLGOZOTT KÖZÉPFOKÚ ESZPERANTÓ SZÓBELI TÉTELSOR ELADÓ

(#10896) for3l válasza dekelea (#10895) üzenetére


for3l
senior tag

attól függ mennyiért, pl 499ft-ért simán.
viccet félre téve: attól függ, mik az elvárások, mit kéne hűteni és ugye nem utolsó sorban az ár.

nekem speciel régebben volt sonic tower-em - nem mai konstrukció, kicsit hasonló felépitésű, mint a silent tower - és 2 alacsony fordulatú ventivel megbirkózott egy forrófejű e6400-zal (b2) ilyen beállitás mellett: 3,6ghz@1,45v (valós fesz).

(#10897) Laci4 válasza csiga8 (#10894) üzenetére


Laci4
senior tag

Kompresszor alatt mit értesz? Gondolom nem ilyet:D
Inkább valami ilyesmi? Ez tud akkora nyomást, hogy jó legyen? :U

(#10898) Henk válasza Laci4 (#10897) üzenetére


Henk
veterán

Szerintem a kompresszorra gondolt,amit először linkeltél.Egy ismerősöm is azzal szokta tisztítani.6-8 bar már leviszi a porcicát.

(#10899) Laci4 válasza Henk (#10898) üzenetére


Laci4
senior tag

Valahogy sejtettem..a kicsi szerintem elég vérszegény lehet.Viszont olyan kompreszor elég kevés lakásban van :D

(#10900) for3l válasza Henk (#10898) üzenetére


for3l
senior tag

mondjuk attol fugg, milyen kozelrol vereti az ember, mert 6-8bar mar pl eleg csunyan meghajligatna pl egy accelero s1-es hutonek a lamellait. :D (sztem 1 bar is boven eleg lehet, abba gondoljatok bele, hogy egy kocsinak olyan 2,5bar korul van a nyomas a kerekebe).

szoval sztem egy kisebb kompresszor tobb, mint eleg lehet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.