Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9851) kkrisi válasza Symbio (#9850) üzenetére


kkrisi
senior tag

De ha összehasonlítom a 2 venti gyári adatait akkor a Noctua jobbnak számít mert az s-flex 1200rmp-en 20.1db az S12 pedig csak 17db!!!!

(#9852) Oibacsi válasza kkrisi (#9851) üzenetére


Oibacsi
őstag

ne higyj az adatoknak, nekem is volt mindkettőből, az s-flex a jobb

(#9853) Peti78 válasza Oibacsi (#9852) üzenetére


Peti78
őstag

Nekem nem volt S-flexem, de a Noctuával nagyon meg vagyok elégedve. És nem utolsó sorban, tetszik az, hogy nem unalmas fekete :))

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#9854) S.Y.S. válasza kkrisi (#9847) üzenetére


S.Y.S.
aktív tag

Nem tudtam szabályozni úgy, ahogy nekem jó lett volna és a hangja sem győzött meg. Bővebben itt.

Épp most zajlik nálam egy S-Flex 1200 vs. Englide n.zero(1000) vs. S-Flex 800 teszt. Előre nem árulok el semmit. :D

(#9855) Rusher válasza Henk (#9842) üzenetére


Rusher
őstag

12-es Noctua-m még nem volt, de az a kettő amit használok azzal tökéletesen elégedett vagyok úgyhogy valószínüleg, ha 12-esre lesz szükségem akkor NF-P12-t veszek majd...abban bízok, hogy jó + vannak adapterek hozzá és még mindig nem olyan drága mint a SilenX. :K

Habzsi-Dőzsi Hát abban valszeg elérné tartósan az 50°C-t....főleg nyáron......nagyon jól néznek ki, hangcsillapításra jók, de hűtésre nem alkalmasak... :N
Esetleg olyat ami aktív hűtésű(ha van ilyen egyáltalán) vagy rácsos az alja...lényeg, hogy nyitott bár akkor sem lenne tökéletes.....én is annó ilyet szerettem volna, de pont ez gátolt meg benne...így vettem egy külső házat ami jól mutat az asztalon, aktív és abban van a hdd-m :K

[ Szerkesztve ]

(#9856) Habzsi-Dőzsi válasza Rusher (#9855) üzenetére


Habzsi-Dőzsi
tag

Jelen pillanatban nincs semmivel hütve a WD 320-as és így, ha sokat megy akkor 37 fokos...
Az a kérdés, hogy 40-43 fok körül megállna benne- e a hő...
Van még a Scythe Himuro, amelyik inkább a hűtésre koncentrál, mondhatni azis zárt doboz.
Mennyibe erül ez az Antec megoldás? Hűt és csöndben is tartaj a winyót?
Nekem a lényeg a halkság lenne, nem baj ha picit melegszik de ne legyen forró!

Magellan Polar-X kerékpár ELADÓ Sürgős

(#9857) Habzsi-Dőzsi


Habzsi-Dőzsi
tag

Hallottatok már erről a VGA hűtőről?
4870-re kéne
SilenX IXG-80HA2 VGA Cooler :

http://pcgear.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1610&category_id=50&option=com_virtuemart&Itemid=6

Magellan Polar-X kerékpár ELADÓ Sürgős

(#9858) S.Y.S. válasza Habzsi-Dőzsi (#9856) üzenetére


S.Y.S.
aktív tag

Régebben 400-as WD-m volt QD-ban, nyáron ha sokat használtam akkor volt 45fok környékén, fentebb soha nem láttam. 38-42fok között mozgott az üzemi hőmérséklet, használat és külső hőmérsékelt függvényében.

(#9859) Henk válasza Habzsi-Dőzsi (#9857) üzenetére


Henk
veterán

Hallani hallottam a SilenX vga hűtőről mert nézegettem mikor a 260-on cseréltem a hűtőt,de szerintem gyakorlati tapasztalata senkinek sincs vele.Amúgy nem lehet rossz,de 16k-t nem adnék érte + még ventit külön kell megvenni.
Nekem QD-ban van a vinyó és eddig 33 fok volt a max amit mértem rajt.Nyáron biztos több lesz valamivel,de drasztikusan nem hiszem,hogy emelkedni fog a hőmérséklete.A hangot jól elnyeli állítólag a Himuro-nál sokkal jobban.
Viszont azt vettem észre,hogy a rezgést valamiért nem csillapítja rendesen,kicsit rezeg a ház.De az az érdekes,hogy ez eddig nem tűnt fel csak múlthéten szétszedtem a gépet és miután összeraktam azóta hallom.Pedig kivettem egybe a QD-ot meg visszatettem semmit nem csináltam vele.De lehet,hogy csak bebeszélem magamnak,már nem vagyok biztos benne. :DDD

(#9860) fenyoman válasza kkrisi (#9851) üzenetére


fenyoman
csendes tag

Nem akarok okoskodni,de itt nem úgy van mint as hangtechnikában?Minnél közelebb vagyunk a 0db-hez annál hangosabb a cucc.

Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít!

(#9861) Henk válasza fenyoman (#9860) üzenetére


Henk
veterán

Hát nem.A 0 az amikor nincs semmi hang és ahogy nő az érték úgy hangosodik.

(#9862) spln válasza fenyoman (#9860) üzenetére


spln
tag

De nem ám :N
Itt a hang intenzitást mérik dB skálán.
Hangtechnikában talán a pillanatnyi és a maximális intenzitások aránya szerepel, de ez nem tuti (csak abból gondolom, hogy így ha a kettő egyenlő az arányuk 1 lesz, ebből a logaritmus pedig 0 ).

szerk.:
Kicsit lemaradtam :))
De akkor itt egy link pluszba ;]

[ Szerkesztve ]

"Danger! Avoid death!"

(#9863) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Venti vétel előtt állok.

Szempontok: 3 pin, max 2000 RPM, szabályozva halk legyen, minőség.
Egyelőre a Scythe S-FLEX 1600 mellett vagyok, vélemény?

Igazából a mostani Slip streamemet kéne leváltani, mert az 4 pines és elég mély, morgó hangja van. Olyan ventit keresek, aminek van ereje ha szükségem van rá, de ha nem akkor maradjon csöndben, mikor leszabályozom.

[ Szerkesztve ]

(#9864) sellerbuyer


sellerbuyer
őstag

Sziasztok!
Arctic Cooling Freezer Xtreme hűtőt tervezek venni a héten. Egy Intel Q8200-as quad procim van és a leírások, tesztek alapján ezt a hűtőt találtam a legjobb ár/érték arányúnak és a legmegfelelőbbnek (pl. 4pines PWM, vizescsapágy, nagy élettartam, sok gari, viszonylag új típus /2008.05./, elvileg halk működés).

A proci alapon 2.33GHz-es, 2.8-on szeretném hajtani és később majd 3gigán is valószínűleg. Azt szeretném tudni, hogy ezzel a hűtővel várhatóan lesz-e teljesítmény-beli, ill. zaj problémám, mik a tapasztalataitok? Mire kell figyelnem esetleg felrakáskor, ilyesmi...
Előre is köszi az infókat!...akár privátban is.

[ Szerkesztve ]

(#9865) bezgo válasza Vasinger! (#9863) üzenetére


bezgo
csendes tag

Szia!
Nálam okosabbak írták azt, hogy az 1600-os S-flex leszabályozva "dünnyög" egy kicsit.
Kérdezd Crusher-t ezzel kapcsolatban!
Papst-okkal kapcs meg majd kereslek!

mitmikókivelhova

(#9866) Vasinger! válasza bezgo (#9865) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Oké, akkor 1600-as S-flex nem lesz.
Nekem volt tapasztalatom 1600 Papst-tal, amit akármennyire is szabályoztam az előlapi panelről, még 4 volton is zúgott. (4412F2/GL volt asszem.)
Egyébként PÜ. ment!

(#9867) Oibacsi válasza sellerbuyer (#9864) üzenetére


Oibacsi
őstag

Teljes, 1500 fordulaton hangos (leginkább morog), 1300-on és alatta már tök jó.

(#9868) sellerbuyer válasza Oibacsi (#9867) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Köszönöm az infót. :R

(#9869) Rusher válasza Habzsi-Dőzsi (#9856) üzenetére


Rusher
őstag

Hát passzív dobozban nem biztos, hogy megáll 43°c-on....sztem mindegy melyik dobozt nézzük a "hűtés" itt inkább csak elméleti... ;)
Az Antec 12K körül volt asszem és jól hűt mondjuk nekem Samsung F1 hdd-m van azok alapból nem olyan melegek átlag 20-22°C a dobozban, kézzel megérintva hűvös tehát valahol reális lehet. Egész halk a ventilátor, de van egy kis zúgása.....nem erős éppenhogy hallani pl. napközben nem veszem észre, este picit jobban hallható ha nagyon odafigyelek ..... :)

[ Szerkesztve ]

(#9870) sellerbuyer válasza Oibacsi (#9867) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Megvettem....hát nem örvendezek... :(

Miért nem írták le sehol (sem tesztekben, sem fórumon, sehol), hogy a felfogatása egy kalap kaki és egyedül szinte a lehetetlenséggel határos normálisan felrakni a procira?!... Egyszerűen képtelenség a miniatűr csavarokat becsavarni, mire sikerül, az egész pasztát szétkeni az ember a procin és össze-vissza tapicskolja a hűtő aljával... Azok a műanyag-gumi-szerű pöckök pedig, amikkel az alaplaphoz csatlakozik max. arra jók, hogy meghajlítsák az alaplapot, de keményen, egy idő után (hónapok, félév, egy év, tökmindegy) fix, hogy ki fognak lazulni a mikro-rázkódásoktól és akkor lesz nemulass... Miért nem volt nekik jó a hagyományos rugós-csavaros stabil, mondhatni tökéletes felfogatás? Egyszerűen nem értem, miért volt erre a gányolós megoldásra szükség...

Legalább a hőmérséklet megfelelő (nem egetverően csúcs, de jó), egyelőre terhelés nélkül próbáltam, de mindjárt nekiesek a tesztelésnek...egy kicsit elvette a kedvem a szerelgetés... Büntetésből, egész álló nap azzal szereltetném, aki kitalálta, hogy ilyen legyen. :(( :(((

[ Szerkesztve ]

(#9871) Vasinger! válasza sellerbuyer (#9870) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Hát egyedül én sose raktam fel CPU se VGA hűtőt. Képtelenség egyedül feltenni, ez tény.
Én 5 órán át szenvedtem a CM Hyper TX2-vel, még anno, azokkal a fos inteles rugós csavarfelfogatás, mert nem lehetett hozzáférni a HP-k miatt és a lap is úgy elgörbült... Nah mind1. Ellenben a Mugen 2-vel, sokkal egyszerűbb, könnyebb, bár az sem teljesen 1 személyes munka. Én speciel sokkal jobban szeretem a csavaros megoldást, sokkal egyszerűbb és erősebb. Persze ez szubjektív. :K

Jah és azt hozzáteszem, hogy a TX2 hőértékeivel megvoltam elégedve, a Mugen 2-vel nem. :(

[ Szerkesztve ]

(#9872) sellerbuyer válasza Vasinger! (#9871) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Nekem ez a hűtőm volt ezelőtt, csodásan, erősen, stabilan, simán, tök egyedül fel lehet csavarozni, a világ legjobb felfogatása:
[link]

Ez után irtó nagy kontraszt volt ez a f...s felfogatós megoldás, komolyan mondom, ezt be kéne tiltani, de min. bűntetni kellene... Most lehet izgulnom, hogy mikor fog szétválni az alaplaptól, mikor fog kiakadni ez a pöckös izé...úúúúútálom! Ráadásul észre sem fogom venni, csak amikor majd leáll az egész gép a proci besülése előtt egy pillanattal (ha mázlim van)... :(( :( :((( :O :W :W :W :W :W
De én vagyok a marha...hozzá vagyok szokva, hogy ha minőséginek beállított terméket veszek, akkor ott minden illeszkedik szépen, minden klappol, stb.

A TX2-től nem félsz, hogy megreped a hűtőventi? Nekem az a hűtő volt az első kiszemeltem, de aztán egyre több és több írást olvastam totál kiakadt emberkéktől, akik leírták egytől egyig azt, hogy repedést vettek észre véletlenül a hűtőventijükön. Majd aki így is tovább hajtotta, annak szépen szét is robbant az egész.

Nálam az döntötte el, hogy nem ilyen hűtőt veszek, hogy ódákat zengenek róla, mégis baromi olcsón adják....ez volt gyanús, mivel ha megfigyeled a kereskedők a tesztekhez igazítják az áraikat (a teszteket pedig ők írják, vagy iratják...khmm...). Szóval ha valamit tesztben kihoznak nagyon jóra, annak tutira felviszik az árát és fordítva.... A lényeg, hogy túl jó volt a visszhanja a hűtőnek a gyenge árához képest. A robbanások fényében azonban rögtön nem is annyira kevés az az ár... :U

[ Szerkesztve ]

(#9873) Vasinger! válasza sellerbuyer (#9872) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nekem több mint egy éve ment a TX2 zavartalanul. A ventilyével nem volt semmi baj, csak kicsit rezonált. Ezért is adtam el :)

(#9874) Habzsi-Dőzsi


Habzsi-Dőzsi
tag

Köszönöm a válaszokat fiúk:)

Magellan Polar-X kerékpár ELADÓ Sürgős

(#9875) -XadAnuX+


-XadAnuX+
őstag

Sziasztok,

Nagyon halk 12-cm-es venti érdekelne engem, és aminek a teljesítménye is meggyőző.

Üdv!

(#9876) Henk válasza Vasinger! (#9871) üzenetére


Henk
veterán

Hát én még csak egyedül raktam fel eddig bármilyen hűtőről is volt szó.De fel sem merült,hogy még valaki kéne hozzá.A tx2-t is kb.3 perc feltenni,pasztázással együtt.Átlósan kell bepattintani a pöckeit és úgy nem okoz különösebb problémát szerintem a felszerelése.Bár a lapot tényleg szépen hajlítja.
sellerbuyer: a tx2-ből szerintem volt egy hibás széria amin repedtek a ventik.Csajom gépébe elég régóta van már tx2,de ennek semmi probléma a ventivel és az árához képest jó a teljesítménye.Meg egyszerűen cserélhető a venti rajt ami nagy előny szerintem.Bármikor cserélhető,ha mégis gond lenne vele.

(#9877) sellerbuyer válasza Henk (#9876) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Hát igen, vannak jópáran, akiknél nem reped a venti, de egy hűtőnél megkockáztatni, hogy kifogja az ember....és csak csibészségből ilyen ventit venni, amikor van ezer másik jó hűtő 1-2eFt plusszért...szóval nagy merészség kell hozzá...

Nem szereltél még kettesben hűtőt? Javaslom, próbáld ki az Arctic Freezer Xtreme-t! Ha a középső két kis csavart be tudod csavarni egyedül, akkor gratula! :C Mondjuk, most, hogy már tudom a cselt, lehet, hogy én is meg tudnám oldani egyedül, ez tény..., de amíg rá nem jössz, addig egyedül max. véletlenségből sikerülhet. :U

Egyébként a hőfokok és a hang tekintetében nagyon meg vagyok elégedve az AC Freezer Extreme hűtővel.
Tegnap csináltam BurninTest-et, a 10 perces full prociterhelés mellett 1170-es fordulaton ment(!!!!!), ezzel 58 fokon stabilizálta a proci magokat (egyenkénti hőfokot néztem), maga a proci lehetett úgy 35 fokos kb. BIOS-ban 23 fokos alapon.

Úgyhogy a hűtő teljesítményére nem lehet panasz. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nálam a táp venti pont a procihűtőre nyomja a kellemes hűs levegőt, úgyhogy nyílván besegít igencsak és a ház is igen szellős. Meg persze ekkora bazinagy felülettel akár passzívban is hűthetne ez a hűtő. Alapon 700-on forog a ventije, ami még csak érezhető légáramot sem kelt.

(#9878) Henk válasza sellerbuyer (#9877) üzenetére


Henk
veterán

Engem a tx2 azért nem rettentett el mert ilyen árban az egyik legjobb teljesítményű hűtő és ha egy idő után tönkre is megy a venti akkor teszek rá 1k-ért egy pwm-es ventit.Akkor lesz egy halk és elég erős hűtő.Xtreme-t még nem raktam fel,de Orochi-t azt igen és azzal is ellehetett tapogatni egy darabig míg összeállt a dolog.

(#9879) sellerbuyer válasza Henk (#9878) üzenetére


sellerbuyer
őstag

ha egy idő után tönkre is megy a venti akkor teszek rá 1k-ért egy pwm-es ventit

...És máris csaknem ott tartassz árban, amennyiért vehettél volna egy normális hűtőt, amiért nem kell aggódnod, meg cserélgetned rajta a ventit. :U

Nem tudom, én azt szeretem, ha egyszer összerakok valamit, az stabilan műxik és nem kell vele foglalkoznom addig, amíg le nem cserélem egy másik cuccra saját önszántamból (nem azért, mert behalt). Vhogy nem az én világom állandóan azt figyelgetni, meg azzal foglalkozni, hogy épp mikor megy tönkre az ilyen-olyan hűtőm és mikor kell cserélgetnem rajta a ventit... Nekem a gép munkaeszköz és nem a pátyolgatásával szeretem tölteni az időt, hanem a használatával.

Az Xtreme a maga 6 éves garijával, folyadékcsapágyas megoldásával maximálisan kielégíti az ilyen irányú igényeimet, csak ne kellett volna felszerelni... :D

Hát erre mondják, hogy kinek a pap, kinek a papné...

(#9880) Michell


Michell
tag

Üdv !

PWM-es házhűtő ventillátorokról kérdeznék.

Kétfélét látok: Arctic C. - AF12025 és Scythe Kama PWM van valakinek tapasztalata a hangjukról ? Melyik csendesebb, magasabb, vagy mélyebb a hangja.
Melyiket javasoljátok ?

Egyáltalán a szabályozásnak nincs olyan "lebegésszerű" mellékhatása ?

Illetve itt visszakeresve olvastam az AC venti "sorbaköthetőségéről" is ?!

Egyébként azt tervezem, hogy a Scythe Mini Ninja kis 3 tűs ventijét kiszedem, a CPU-FAN 4 tűs helyére pedig rákötném a pont mögötte lévő 12cm-es ventit.

Szabályozottat pedig azért szeretnék, mert a gépet a család használja, hol net, hol játék és persze a CPU hőfok ellenörzésével ők nem fognak foglalkozni (tehát nem biztos hogy elég ha én belövöm külső szabályozóval ) - és persze legyen halk is főleg ha csak a Net megy.

(#9881) Peti78


Peti78
őstag

Nekem már csak azt a Chieftec tápban lévő ventit kellene lecserélnem egy halkabbra, mert az a leghangosabb. De hogy ez mennyire nem egyszerű, arra nincs is szó.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#9882) zeorsdfd válasza -XadAnuX+ (#9875) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

(#9883) Henk válasza sellerbuyer (#9879) üzenetére


Henk
veterán

5-6k körül mondj egy normális hűtőt ami tudja azt teljesítményben mint a tx2.
Nekem hobbi a gép ezért szeretem barkácsolni.Persze nem azért mert valami elromlik benne(ilyen még nem volt) csak szeretek vele foglalkozni.
Az meg,hogy az AC 6 év garit vállal rá az itthon nem sokat jelent.Az üzlet ahol vetted mennyi garit adott rá?

(#9884) spln


spln
tag

(#9872) sellerbuyer:
Nekem is TX2 van, én cseréltem a ventijét pwm-es AC-re, mert hangos volt. Ez után úgy fél évvel vettem észre, hogy repedt, mikor pakoltam a polcon..
Amúgy az Amd felfogatója nagyon tuti kb. 15-20 mp a szerelés, és nagyon stabil.

(#9883) Henk:
Amit a TX2-re vettem AC Fan9 pwm-et, arról nekem megírta a kisker a 6 éves garipapírt.
De nem ez a jellemző persze, sok helyen csak 1 évet adnak (ellenben elvileg ugye minden AC termékre 6 év).
Talán AC Freezer7, ami TX2-vel egy kategória árban is, teljesítményben is.

[ Szerkesztve ]

"Danger! Avoid death!"

(#9885) spln


spln
tag

szerkesztésnél valahogy dupla lett
nem tudom hogyan :F

[ Szerkesztve ]

"Danger! Avoid death!"

(#9886) sellerbuyer válasza Henk (#9883) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Hja, ha Te így kifillérezed... Nem vagyok nagypénzű, de 1.000-1.500 Ft különbség nem vág földhöz és azt gondolom, hogy senkit közülünk. Akkor pedig például a 7.500 Ft-os AC Freezer Xtreme egy kiváló választás a TX2-vel szemben (de említehetnék más hűtőket is ebben az árkategóriában, de felesleges, nézd meg a boltok listáját és ne csak az aktuális "divat"-ot kövesd, máris szélesebb lesz a látóköröd). Különös tekintettel arra, hogy az embernek nem kell állandóan figyelgetnie, szerelgetnie, matatnia, reszketnie, hogy "jajj, ugyan mikor hal meg a hűtőventim". Persze ha valakinek direkt ez a perverziója, azt is meg tudom érteni..., de úgy gondolom, nem ez a nagy többség... ;]

6 év gyártói garancia van az Xtreme-re, ami számomra azt jelenti, hogy a nagy múltú, komoly, magára és hírnevére adó gyártó szavatolja, ez a hűtő nem fog tönkremenni min. 6 évig, nekem ez elegendő. Emellett üzemórának 50.000 van megadva, ami brutális, de általánosnak mondható ebben a kategóriában. Mindez alig több, mint 7k-ért...

Kicsit utánaolvasol a teszteknek, fórum-beli tanácsoknak, tapasztalatoknak, láthatod, hogy a TX2-őt max. 2 magos procikra ajánlják és kifejezetten jelzik, hogy Quad procikra lehetőleg ennél komolyabb hűtőt tegyünk. Az Xtreme-et olyan felső kategóriás hűtőként emlegetik, amit rá lehet tenni nyugodtan bármilyen Quad procira is, mert lehűti tisztességesen. Innentől kezdve a kettő közötti max. 3 rugós árkülönbség azt gondolom, nem kellene, hogy vita tárgya legyen...

Ha megnézed a hozzászólásomat, egyáltalán nem kritizáltam a választásod és nem erősködtem, hogy az enyém jó volt, úgyhogy nem kell magadra venned. Csupán a véleményemet fejtettem ki, egy általam logikusnak tartott álláspontot vázoltam és befejezésül is megemlítettem, hogy ízlés dolga a választás. :U

[ Szerkesztve ]

(#9887) PNP


PNP
őstag

Íróasztalba szeretnék gépet rakni. Az asztal teljesen zárt, persze játék közben kinyitnám az ajtaját, ha szükséges, de jó lenne úgy elhelyezni a gépet, hogy alap terhelésnél ne tudjon túlmelegedni, és az asztalt se kelljen szétvágni. Egyébként alul van egy kb 5, oldallapon egy kb. 8 centis lyuk a kábelek elvezetéséhez, tehát ezen keresztül lélegezhet a gép. Ház még nincs meg, ahogy a gép sem, de valószínüleg egy 3 magos AMD lesz egy 4850 vagy 4770 vga-val. Szívesen olvasnék ötleteket a hűtésre, elhelyezésre vonatkozóan.
Kösz!

(#9888) Peti78 válasza PNP (#9887) üzenetére


Peti78
őstag

Számomra olyan ez a "nem házba teszem a gépet" mintha egy nagyméretű cipősdobozba kellene beköltöznöm. Persze ízlések... :)

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#9889) PNP válasza Peti78 (#9888) üzenetére


PNP
őstag

Házba teszem, a házat meg asztalba. Ilyenekre lettem volna kíváncsi, hogy csövön keresztül lélegeztessem, vagy szabadon szívja be a lukon, milyen ventikkel menjen a hűtés, stb.

(#9890) Henk válasza sellerbuyer (#9886) üzenetére


Henk
veterán

Nos nem vettem magamra,de azt nem hiszem,hogy pont én filléres lennék.Nem használok tx2-t soha nem is használtam,a csajom gépébe vettem még anno.Ettől függetlenül az xtreme-t nem tartom egy iszonyat komoly hűtőnek akármilyen nagy bordából is áll.Sőt nem egy ember panaszkodott rá,hogy elégedetlen a teljesítményével.Többen panaszkodtak a felfogatására is,hogy a 4 kis tüske nem pattanik rendesen bele a lapba.Ha valamire figyelni kell ezután akkor az pont az xtreme szerintem.Mert inkább a venti essen le a bordáról mint a komplett hűtő a prociról.Na mindegy ez már csak felesleges következtetés mert valószínű 1000-ből 1 ilyen fordul elő.Nálam pláne nem mert nem veszek olyan hűtőt ami nem csavaros felfogatású és nem szabvány venti szerelhető rá.
spln: hát azzal szerencséd volt mert valóban ritka,hogy egy kisker bevállalja a 6 év garit mint a gyártó.Hűtőknél sokkal gyakoribb,hogy csak 1 évet vállal.Mondjuk nem is jellemző,hogy a hűtők tönkremennek.Legfeljebb a venti rajtuk,de ha az üzletben nem működik garancia futár akkor nem is foglalkoznék a gariztatással mert nekem többe kerülne visszajuttatni a terméket mint egy ventit cserélni rajt.Arról nem is beszélve,hogy még egyik hűtőn sem felelt meg a gyári venti így mindet cseréltem. :)

(#9891) tts válasza sellerbuyer (#9886) üzenetére


tts
addikt

"a nagy múltú, komoly, magára és hírnevére adó gyártó szavatolja, ez a hűtő nem fog tönkremenni min. 6 évig" - vagy abban bízik, hogy úgysem használod 6 évig ;)

de kíváncsi is lennék az arcokra ha mondjuk 3, 4 vagy 5 év múlva gond van vele és garoztatni próbálnád - vagy esetleg postázhatnád Svájcba :K

[ Szerkesztve ]

(#9892) rii


rii
nagyúr

ASUS P5LD2-re keresnék valami bazi nagy bordát, rajta egy halk ventivel (-:

D805, 266-os intel-t kellene hűteni

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#9893) Henk válasza tts (#9891) üzenetére


Henk
veterán

Azért is ad rá szerintem ennyi garit mert ez vonzó a vevők számára és 6 évig nem nagyon tartod meg a hűtőt.Ha eladod már a gari papírt nem biztos,hogy adod hozzá,főleg ha több cucc is van ugyanazon.Pár db-ot kicserél gariba,a legtöbbet meg nem éri meg visszapostázni nekik mert többe kerül mint maga a hűtő.

[ Szerkesztve ]

(#9894) sellerbuyer válasza tts (#9891) üzenetére


sellerbuyer
őstag

Ez nem így műxik. A kisker, ahol vettem, szervíz garanciát vállal. Így elegendő oda bevinnem, a többit ők intézik a gyári garancia fényében, nekem nem kell küldözgetnem semmit sehová. Úgyhogy kárörvendés OFF. ;]

Egyébként pedig miért is lenne vele gond? :U Ráadásul 4-5 évig úgysem tartok meg egy procit, vele együtt pedig megy a hűtő is...erről ennyit, tényleg zárjuk már le ezt a tök felesleges vitát. :W TX2 a világ legjobb hűtője (annak, aki feszt buherálja a gépét, mert nincs jobb dolga), aztán pont. ;]

(#9895) Symbio válasza sellerbuyer (#9894) üzenetére


Symbio
senior tag

Ebben tévedsz. A kereskedő nem köteles a gyári garancia időt átvállalni, elég ha csak a magyar jogszabályban előírt kötelező időt adja, a továbbiakban old meg magad. :P

[ Szerkesztve ]

(#9896) Henk válasza sellerbuyer (#9894) üzenetére


Henk
veterán

Ugye az feltűnt,hogy nem a tx2 hűtőt futtatjuk vagy állítjuk szembe a te hűtőddel.A tx2 egy alsó kategóriás hűtő,mindössze azért keztem el róla beszélni mert egy venti cserével továbbra is használható hűtőt lehet belőle fabrikálni,ha a híres venti törés beállna.Amúgy az üzlet valóban intézi a garanciát arra az időtartamra amennyit az a bolt hivatalosan vállal rá.Ennek a lejárta után már nem foglalkozik vele akkor sem ha a gyárátói gari még él.

(#9897) Peti78 válasza Henk (#9896) üzenetére


Peti78
őstag

Sztem jó a tx2 is, a hyper 212 is. Mindegyik annyit tud és ér, amenyniért megveszitek. Extrém tuninghoz nyilván nem elég egyik sem, de valljuk be őszintén, durva tuninghoz már a ninja is kevés mint A SZAR! :DDD Egyébként meg erről a garanciáról szólva, kinek milyen hűtője maradt meg 5 évig?

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#9898) Oibacsi válasza Peti78 (#9897) üzenetére


Oibacsi
őstag

a hyper 212 egy quadon lényegesen jobb mint a ninja 2, igaz hogy hangosabb, de 13 fokot vert rá, pedig a ninja bordája is átmelegedett

(#9899) tts válasza Peti78 (#9897) üzenetére


tts
addikt

nekem egy Swiftech [link] persze nem mint használatban lévő hűtő, hanem mint műalkotás :K

(#9900) Peti78 válasza tts (#9899) üzenetére


Peti78
őstag

Úgy néz ki mint valami támadó tengeri kütyü :DDD

#9898) Oibacsi Már nem szenvedek a gyári ventijével, halkabbra cseréltem :K

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.