Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mi történik egy netes csalás után?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mára elég volt az LSD-ből
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerenda110
aktív tag
sziasztok!
Egy Zalman z11-es ház mennyire számít jól szelőzőnek? Elöl szív -hátul felül fúj, és szeretnék egy BeQuiet Dark Rock Advance procit mellé, csak sajnos az fx-em az olyan hogy melegedik mint a dög. aktív használat mellett van 60 fokon. egy Cooler Master V8-as hűtővel használom. Érdemes arra lecserélnem? mert sajnos semmi hasonlítást nem találok:SAz élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Sharkoon vaya ház. Elöl a gyári 12 cm-es befelé, hátul Coolink 120mm PWM Fan (SWiF2-120P) kifelé fúj.
Az oldalsó ventihelyre egy 14 cm-est szeretnék, befelé fújjon vagy kifelé?(Kb a középvonalon lenne az alsó széle. A VGA-a pont a venti alsó szélénél van, inkább a procival lenne szemben)
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Rendeltem 2db Arctic F12 TC-t. A szenzorokat hova érdemes elhelyezni, hogy terhelés alatt maximális fordulatszámot érjenek el?
PSN ID: marquuard
-
Zola007
veterán
Nincs esetleg valakinek azzal tapasztalata, hogy MSI alaplapok 4 pin-es csatija tudja-e szabályozni a 3 pin-es ventiket?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Kérdés:
Adott egy FSP HEXA 500W tápocska, kb.1,5 éves. Erős a gyanúm, hogy a ventije kezd szarakodni.
Milyen ventit tudnátok ajánlani hozzá? Most olyan jelenséget produkál, hogy egyből bekapcsolás után enyhén kerreg...(2db rendszerventi már cserélve, proci hűtő vadi új)...egy idő uán a kerregés abba marad és utána pulzáló (nem tudok rá jobb szót) rezgéssel rezonál az egész ház tőle. Kezd az idegeimre menni. Tápot most nem cserélnék, mivel annak baj nincs, csak a ventinek.Köszi előre is.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
Zola007
veterán
válasz Kiskutyák #23307 üzenetére
Szia
Miért nem viszed vissza kompletten a tápot?
2 év garit adnak az FSP-reMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
andaman
tag
Üdv.
A gyárilag szerelt 2 darab 120-as XtraFlow ventilátor elegendő és szabályozható a következő konfigurációban?
Cooler Master N400 táp nélküli ház fekete /NSE-400-KKN1/
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp
ASUS VANGUARD B85
Intel Core i5 3,2GHz dobozos Socket 1150 i5-4570 /BX80646I54570/The man is a snowflake on the river.
-
MaxxDamage
félisten
válasz andaman #23309 üzenetére
Látom már ment válasz 1-ik helyre a sok közül ahova a kérdést feltetted
[link]L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
default.
őstag
Sziasztok!
Szeretném kicsit halkabbá tenni a gépem, de első körben megnézném, lehet-e halkítani a jelenlegi ventiket.
A BIOS-ban ezek a beállításaim. Nem értek hozzá, kérlek segítsetek, hogy jó-e így, illetve lehetne-e lejjebb venni valamelyik ventit, hogy halkabb legyen a képek alapján (hőmérséklet / ford.szám)Minden tanácsot szívesen fogadok!
Köszönöm előre is! -
MaxxDamage
félisten
válasz default. #23311 üzenetére
Szia,
Nos látom a lapod enyémmel megegyező... sajnos Asus fronton az alaplapi ventivezérlés eléggé elvan ba*szva.... nincs vele igazán foglalkozva... sokat nem lehet tenni, max megnézheted, hogy Profile = Silent , az rpm -et meg csökkented... kb. ennyi ! (nem igazán valós a ventivezérlés... ) Ajánlom, hogy vegyél egy ventiszabályzó készüléket amit a házba 5.25ˇhelyre tudsz beépíteni ! (én is ezt tettem...) és gond nélkül vezérelheted a ventiket ezzel a megoldással min. től max. rpm -ig !
(nekemis van 4 ventim amit így szabályzok... csak a CPU FAN-t vezérlem alaplapi-n keresztűl..)L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Raggie
őstag
-
Bertiee
senior tag
válasz Bertiee #23302 üzenetére
Sziasztok! Akkor még egyszer szeretném kérdezni:
Sharkoon vaya ház. Elöl a gyári 12 cm-es befelé, hátul Coolink 120mm PWM Fan (SWiF2-120P) kifelé fúj.
Az oldalsó ventihelyre egy 14 cm-est szeretnék, befelé fújjon vagy kifelé?
(Kb a középvonalon lenne az alsó széle. A VGA-a pont a venti alsó szélénél van, inkább a procival lenne szemben)Ha nem ebbe a topikba való kérdés, kérlek ajánljatok másikat!
Köszi előre is!
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
AeroCool Streamliner-Black 140mm Blue LED
Mennyire ajánljátok ezt a ventit?
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Raggie
őstag
válasz Bertiee #23314 üzenetére
Ez mindig egy kisérletezéses dolog. Háza válogatja, hogy befelé vagy kifelé érdemes tenni. De valóban inkább a befelé irány szokott jó lenni.
Azt javaslom, hogy teszteld le mind a két variációt valami stressz-tesztelő programmal és a hőfokok láttán dönts. (javaslom a Prime95 + furmark kombinációt vagy az Aida64 full stressz tesztjét)
A lényeg, hogy a proci és a VGA is fullon menjen a teszt alatt és, hogy legalább 10-15 percig fusson folyamatosan és utána nézd meg a hőfokokat. De természetesen közben is pillants rá azért nehogy megfőzd valamelyik alkatrészt .[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
default.
őstag
válasz MaxxDamage #23312 üzenetére
Köszi a választ, nos ezzel az a gond, hogy nem tudom, melyik ventinek hány rpm-en kell pörögnie mondjuk netezés közben, játék közben, zeneszerkesztés közben stb, illetve nem szeretnék ezzel vacakolni minden alkalommal, hogy tekergetem a potikat mikor kilépek a játékból
akkor marad az, hogy halkabb ventiket kell néznem ..
-
default.
őstag
Még egy kérdés:
Ha én elkezdem a Fan Xpert-tel állítgatni a fordulatokat, viszont a proci hűtő gondolom önszabályzós (feltételezem alaplappal kommunikál) akkor melyik lesz az érvényes ? amit én állítok, vagy amit ő kap az alaplapról ? -
pepe62
aktív tag
Sziasztok!
Van egy zalman cpns10x optima hűtőm...halkra hirdették, de egy traktor zúgása kutyafüle hozzá....az a helyzet, hogy vájt fülem van és zeneszerkesztésre kell a gép a legfontosabb szempont a CSEND.... húzni nem húzok semmit, tehát alapszinten használom a gépet. AMD Athlon II-t használom unlock-olva 4magosként, ennyi a "tuning"...
CPU hűtőre szeretném kérni, hogy javasoljon valaki Pwm 12cm. elsődlegesen nagyon halk, "hangtalan" ventit...lehetőleg költségtakarékosan szeretném megoldani, de már mindenre hajlandó vagyok a csendért! )Esetleg: Coolink SWiF2-120P ? (visszaolvasgattam elég sokat ezt a ventit sokan dícsérik)
Köszönettel, P.
[ Szerkesztve ]
Imádok borral főzni, néha még az ételbe is teszek.
-
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Aerocool GT Advanced gépház beépített hátsó ventilátorja nagyon gyengén megy. A gépház weboldala szerint 1200RPM-el kellene forognia, viszont terhelés alatt sem változik a sebessége, ez meg ránézésre közel sincs az 1200-hoz,és nagyon könnyen megáll. (kábel azonnal meg is állítja)
Arra gyanakszok, hogy nem kap elég feszültséget, véleményem szerint én kötöttem össze rosszul.
Itt a kép az összeköttetésről:
Azon gondolkodtam, hogy a 3pin-es kábelt be kéne kötnöm az alaplapi CHA_FAN-ba, de nehogy valamit elrontsak
Segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Prolimatech Megahalems Rev.B -re milyen 120mm-es ventilátort ajánlanátok ? PWM-es kellene,és ha lehet jó lenne ha fehér lenne.
Bár szerintem az sem nagy baj, ha fekete. -
pepe62
aktív tag
válasz Raggie #23325 üzenetére
Ó, azt állítottam be először a biosban...voltot sajna nem engedi, csak pwm szinten teljesít a legalacsonyabb ford.számon kb.: 1060rpm...de ezt sem tolerálom. búgó hangot ad ki....persze nem annyira vészes, de a gyári Hp konfigurációmhoz képest zajgenerátor....
-
smiti
veterán
válasz nevem.senki #23334 üzenetére
Köszi!
Ez a Noiseblocker ez szimpi. Jó lehet az ilyen sűrű bordára.
Ilyen F12-m van, de nagyon nem vagyok megelégedve a hangjával, a légszállítása pedig közelít a nullához.
-
nevem.senki
tag
válasz chester91 #23317 üzenetére
Szia!Én inkább:
-Prolimatech blue vortex blue wings, blue led-140mm [link]
Rated Power 2.4 Max.Watt
Rated Speed 1000±200RPM
Airflow 87 Max.CFM
Noise Level 18.1 dBA
Static Pressure 0.76 mm H2O-Corsair air series AF140Q blue quiet edition high airflow [link]
Airflow 52.19 CFM 66.4 CFM
Static Pressure .75 mm/H20 .80 mm/H20
Sound Level 25.2 dBA 25.5 dBA
Speed 1,500 RPM 1,200 RPM
Power Usage 0.40 A 0.23 A"STAY COOL, BE TUF"
-
pepe62
aktív tag
Zalman cnps10x optima[link] hűtőre milyen ventit ajánlanátok? A lényeg a ....Csend! (12cm.pwm)
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz nevem.senki #23339 üzenetére
Swif2 1201 szabályozva (a halkventis topikban írtam ... szabályozd a sajátját, nem hangos az sem)
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
pepe62
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Dave118!
A gyárit alaplapról nem tudom szabályozni, Speedfannal is csak 1060RPM-ig...van egy tekerős szabályzóm, de az csak 3pines...érdemes azzal próbálkoznom úgy is, hogy akkor a PWM nem fog működni? (gondolom...)
Gyári adatok szerint a venti 1000-1700rpm ...ez azt jelenti, ha leszabályzom a voltot, akkor is a legalacsonyabb rpm 1000 lesz?[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
válasz nevem.senki #23337 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Nos, valóban ezek elég jók, csak sajnos Merlin 1700-ért szállít ki, és máshol nem találtam a Prolimatech ventit (néztem már korábban is, volt egy helyen, ahol 600 lett volna Pick Pack Ponton, de sajnos már nem kapható náluk). A Corsair nagyon sok. Lehet dobok fel hirdetést, hátha akad valakinek elfekvőben egy
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
wikings2
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre teszem-e fel a kérdésem, szóval ha mégse akkor majd elirányítotok.
A problémám az, hogy szinte bármilyen játék 5-6 perces futtatása után az alaplapom dudál hogy túl nagy a hőmérséklet (100fok). Ekkor ha az energiagazdálkodási lehetőségekben átállítom kiegyensúlyozottról energiatakarékosra a gépet -20-30 fokot csökken az ingame hőmérséklet, de ekkor elég rendes fps dropom is van ami azért komolyabb játékoknál elég idegesítő. A két beállítás között annyi a különbség hogy a kiegyensúlyozott 100% max cpu felhasználással fut aktív hűtési házirenddel, míg az energiatakarékos 90% max cpu felhasználással passzív hűtési házirenddel.
Szerintem ez a 100 fok nem normális, sőt még az energiatakarékos 80 sem játék közben főleg úgy hogy desktopon 30-35 fokon fut a gép, szóval a kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet? Normálisan hűtve van 4 ventivel a gép (elöl hátul procin) + vga, érzésre egyáltalán nem meleg belülről, mégis ha elindítok valamit a hűvös proci hűtőbordák kb pillanatok alatt tűz forróak lesznek... Újra pasztázva kb 2 hete volt.
Megköszönnék minden javaslatot, mert már kezd kicsit az idegeimre menni hogy télen hűtési problémáim vannak egy véleményem szerint teljes mértékben jól hűtött házban...Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
dave118
senior tag
válasz pepe62 #23341 üzenetére
(#23342) Raggie +1
(#23345) wikings2: Konfig? Ház? Lehet, hogy valamit elügyetlenkedtél a pasztázásnál pl, lefogatók rendesen szorítják a a hűtő talpát? Az is lehet, hogy a venti valamiért nem szabályoz fel, és ugyanúgy alapon forog terhelés alatt is. Ezt csekkoltad?
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Zola007
veterán
Pálinkás jóestét
Valami nagyon csöndes, alacsony fordulatú vagy PWM ventilátort keresnék 92mm méretben
Elöl-alulra menne a 92mmIlletve passzív HDD hűtőt, amit alulra szerelt vinyóra is lehet telepíteni. Zalmannok volt ilyen régebben ,de nem találok sehol sem
Elrendezésen tudnék esetleg még valamit variálni?
Hátul középmagasságban: 120mm, 800rpm, Coolink SWIF
Procihűtő: Arctic Alpine 64 plus
Hátsó kifújású tápban: 80mm Coolink SWIFGépben alig van valami
alaplap
proci
alul egy vinyó
elöl egy SSD
nincs benne semmi más (se VGA, se semmi)Szeretnék minél halkabbat, de szerintem már csak a szélzaj amit hallok vagy a 120-as Coolink. Erre még akarok egy potit rakni, csak nem kapni sehol a Zalman szabályzót
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nevem.senki
tag
válasz Zola007 #23349 üzenetére
Szia. 92mm-es ventiben én őt ajánlanám neked:
[link] Igaz kicsit csúnyácska, de szerintem ár/értékben nem rossz, és tenné a dolgát rendesen. Shellkretor tesztjében a xilence 120-as házventije igen előkelő helyet szerzett tavaly év elején, szerintem a kis 92-essel is meg lennél elégedve, mind teljesítményben mind zajszint terén.
De hallgass meg másokat is, a Te döntésed"STAY COOL, BE TUF"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Wise (ex-TransferWise)
- Windows 11
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest