- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
27000 - 26901
37007 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
-
Mercutio_
félisten
-
j0k3r!
őstag
Ennél lejjebb már nincs az ingatlanpiacon [VIDEÓ]
Kicsit clickbait a cím, mert a tranzakciószámokra utal, nem az árakra, amire inkább gondolna elsőre az olvasó.
-
Remekelek28
őstag
-
balojazz
senior tag
Röviden: aki ért hozzá, az se tudja. Hosszabban. Az államnak a (kis-közepes) infláció alapvetően jó, a magas alapkamat nem jó (adósságszolgálat az állam hitelezőinek, lassuló gazdaság). Magyarországon ezért a jegybank mindig alacsonyabban tartja az alapkamatot, mint kellene, mert kormányzati nyomásra nem végzi el a feladatát (a forint erősitése, az infláció letörése). Tehát Magyarországon arra kell számítani, hogy az alapkamat mindig alacsonyabb, mint kellene, ezért szándékosan az infláció magasabb, a forint gyengébb a kelleténél. Ha gyenge a gazdaság teljesítménye, és ha az államadósság nagyrészt forintban van, ez fokozottan igaz (lásd az állampapírok lakosságra erőltetése). De ha túl nagy az infláció, akkor már a relatíve alacsony, de mégis magas kamatszint is baj: hitelek, beruházások és fogyasztás bezuhanása. Vagyis most is, mint mindig az orbán-éra alatt, magasabb alapkamat kellene, de azt korábban nem akarták, most meg nem léphetik meg: csapdahelyzet. Én számítok kamatcsökkentési akaratra, de érdemi csökkentés nem lehetséges, amíg a magyar gazdaság nem mászik ki a gödörből, ez pedig lehet minimum 2-3 év, de lehet 10 is. Ha mégis vágják az alapkamatot, abban nem lesz köszönet, mert azt nem szabadna még.
-
AxBattler
félisten
Ja, ez alapján a pincével, alagsori helyiséggel rendelkező kétszobásakat is lehetne három szobásnak hirdetni...
-
concret_hp
addikt
-
hurenzon
senior tag
-
Dorian
félisten
Olyan jól működtették a gazdaságot, hogy miután már a világgazdaság konjunktúrája nem húzta fel magával, kénytelenek voltak ennyire feltolni a kamatot, hogy a forint értéke "csak" ennyit csökkenjen.
-
AxBattler
félisten
A hirdetés kültéri képe alapján ez a Csokonai köz eleje Szigetszentmiklóson.
Nekem bejön az utca és a környék, de a települést nem ismerem, bár van ismerős, aki onnan ingázik, és szerinte elviselhető a közlekedés.
-
Remekelek28
őstag
Ha fix a törlesztő csak nem bánom meg nem? Ott,ha betervezem,hogy 100 ezer a törlesztő havonta akkor azt tudni fogom ,hogy 5 év múlva is annyi lesz.
Én inkább arról érdeklődtem volna,hogy aki ért hozzá írja már le,hogy most csak egyszeri kamatcsökkentés történt,vagy elindult lefele valaminek okán? Pl az infláció elkezd mérséklődni és amiatt,vagy más oka van.
Nem is értem amúgy,pár éve azt skandálták,hogy alacsonyan tartjuk a kamatot,hogy tudjanak hitelt felvenni az emberek házvételhez,építkezéshez,most pár éve meg jól feltolták oda ahol a svájci frank volt. .
Csak a jelenlegi környezetben nem tudok felvenni annyi hitelt,amennyire szükségem lenne,de,ha elkezd csökkenni a kamat,akkor tudok tervezni. -
Stanlee
őstag
Nem tudja senki, hogy mi fog tortenni.
Szerintem ma felesleges azon filozofalni, hogy mi fog tortenni, 1-2 ev mulva. Ha ott vagy es latod az aktualis helyzetet, akkor abbol tudsz majd egy szamodra megfelelo dontest hozni. Aztan lehet, hogy par evre ra megbanod.
-
Remekelek28
őstag
Üdv
Most elvileg elkezdték csökkenteni az alapkamatot.. Szerintetek tartós lehet,illetve ezáltal az ingatlanhitelek hiteldíjmutatója is lejjebb fog menni?
Szomorú nézni,hogy a 6 éve felvett hitelem pontosan 2,5x annyi havi törlesztővel kevesebb ,mintha most venném fel. Oké,az változó volt,de az akkori fix is 2x kevesebb volt.
Jövőre vennék fel hitelt,csökkenhet majd érdemben a THM? -
AxBattler
félisten
84nm nyilván a padlástér beszámításával lett... utóbbi olyan, mint ahol Quagmire tartja pórázon az ázsiai nőit. Migiri-migiri!
Az a beépített erkély egy teljes mellényúlás. Ennyi melóból inkább minhárom szobába tudott volna rakni 1-1 francia erkélyt.
Harmadik emelet és nincs lift.
Egyébként több hirdetésben is szerepel, érdemes az összeset átnézni, van kültéri kép is feltöltve!Szóval lehet ez jó, de vannak itt tisztázandó kérdések, egy építész/szaki véleményét biztosan kikérném.
-
hurenzon
senior tag
Ott minden ház ugyan olyan kb .
-
instantwater
addikt
-
hurenzon
senior tag
-
A Zéé
addikt
-
hurenzon
senior tag
Mi a vélemény erről a [Szigetszentmiklósi lakásról] ?
-
mobal
nagyúr
-
sakal83
addikt
Latom most kezded a keresest
en mar ezert 26x kaptam agyverzest. A normalisabb ingatlanok eladoinak 70%a jelenleg ilyen. Meg az ugyvednel is kepes visszahatralni!
Jot jo aron tenyleg megvenni rovid idon belul szinte lotto 5os. En telket kerestem 9! honapig es 4 eseteben leptek vissza, vagy emeltek arat...
Haz detto. Elkezdek erdeklodni, majd arat emel es tobbet nem veszi fel a telefon. Tudok hazat amit 11 honapja hirdetnek 80rol lement 76ra most 92mnal jar...A kamatstop megszűntetese jot tenne az eladoi akaratnak
-
Madwe
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Közben már nem aktuális. Minek hirdet valaki egy ingatlant ha szóbeli megegyezés után kitalálja hogy mégse?
Jó lesz így bármit is vásárolni!
-
balojazz
senior tag
A Duna House nem mérvadó. Nem tudom, hány százaléka megy teljesen hivatalosan ezeknek az adásvételeknek, de én háromszor vettem, két és félszer adtam el, de hol apróhirdetés volt (teszvesz vagy micsoda), hol facebook, hol ismerős meg utcai hirdetés, ha meg ingatlanos, az mindkettő szénfeketén zsebbe adómentesen. Mind ultragyorsan és simán, minimális jutalékkal vagy nullával. Ezek nem kerülnek bele ilyen statisztikákba. Tanulság: ne a Duna House-szal vagy egyéb hivatalos ingatlancéggel add el, akkor elmegy hamar. 82 nap, na persze. Talán 28, ha minden szarul megy, de az is hosszúnak tűnik nekem.
-
dnelb
veterán
-
Drizzt
nagyúr
-
Vision
veterán
-
balojazz
senior tag
Én mindig azt mondtam, hogy nagyvárosi panelt, pláne bp-it 24 óra alatt el lehet adni. Tavaly mi a panelt kétszer is eladtuk, mindkettőt 24 óra alatt (első visszalépett, bukta a foglalót, hihi). És nem igazán volt alkudozás, hirdetett áron elment mindkét alkalommal. Pesten meg forintra be tudod lőni az árat. A nehézség újabban az lehet, hogy kiesnek a hitelesek. Így lehet, hogy lesz egy hét is.
Viszont panel programmal meg a felújított állapottal leszerelheted az alkudozást. Nálunk pont ez volt. Mondtam nekik: ehhez nem kell nyúlni, kulcsrakész, beépített fullos ikeás konyha, Blanco mosogató, Geberit fal mögötti budi stb, panelprogram miatt a fűtés+melegvíz havi 8 ezer, nincs alku. El is fogadták. -
Dorian
félisten
-
Vision
veterán
Amúgy ennek tényleg semmi értelme, mert a városban sem betondzsungelben nőnek fel a gyerekek jellemzően. Egy rakás helyen van nagy park, természet a közelben. De ha Szentendrén a belvárosban laksz, az is betondzsungel, nem?

Én például bármelyik ablakunkon nézek ki, zöldet látok, és nagyobb a csönd, mint a faluban, ahol felnőttem gyerekként. Pedig ez Buda, 5 percre a fonódótól, gyalogtávra gyakorlatilag minden fontos infrától (óvoda 3 perc, iskola a szomszédban, rendelőintézet 5 perc).
-
Dorian
félisten
-
emvy
félisten
-
mobal
nagyúr
Ahogy nézem elég nagy a szórás. Az enyém 9 éve teljesen fel lett újítva + panelprogramos. 36 és 46 forint között van a szórás, gyors fejszámolás után 37 a medián itt a füredin. Ha 36-ot kapok érte már nekem "jó", de nyilván legyen a lehető legtöbb.
Szerk.: 46 nm-es 3. emeleti panelról beszélünk.
-
Dorian
félisten
-
Drizzt
nagyúr
"Azért nagyon nem egyenértékű az amikor fél, 1 órás utazással elviszi valaki a gyerekét kirándulni azzal hogy a gyerek minden nap bandázik a barátaival az erdőben, hegyeken stb."
Ez miért jobb például annál, mintha betonasztalon pingpongozik, betonpályán focizik, vagy deszkázik egész nap? Ugyan nincsen gyerekem, de én azt gondolom, hogy ezek a dolgok inkább csak illúziók, ami igazán számít, hogy milyen élmények érik. Érzi-e a szülei szeretetét, érzi-e a család többi tagjának szeretetét, éri-e valamiféle zaklatás, bántalmazás, stb. Szóval én leginkább azt gondolom, hogy a gyereknek az a jó, ha azt érzi és látja, hogy a szülei amennyire tudnak, harmóniában vannak magukkal és egymással. Ha a szülők a gyártelep közepén érzik magukat otthon, akkor inkább éljenek ott, semmint valami olyan helyen, ami szerintük a gyereknek előnyös, de ők amúgy nem ott élnek szívesen. -
A Zéé
addikt
Bocsi, hogy ezt mondom, de pozícióból könnyű ülni a magas lovon, és ilyen nagyon egyértelmű magától értetődő, mindenki által vágyott tényként közölni a saját igényeidet.
De azért lásd be te is, hogy az általad leírt ingatlanok száma több, mint korlátozott. Sokkal több nem is tud már lenni belőlük, hiszen nincs több ilyen telek... Ebből következik, hogy egy ilyen ház a drágánál is drágább. Egy ilyen házat venni ma inkább 200 millió, mint 100, és ez nagyon nem az átlagos szint. Szóval persze, lehet ilyen ingatlanra vágyni mindenkinek, de a realitás nem ez. -
emvy
félisten
-
Morgenstern
tag
-
mobal
nagyúr
Sziasztok! Milyen gyorsan lehet most elpasszolni egy zuglói panelt? Esetleg van valakienk ezzel kapcsolatban tapasztalata?
3 hónapom lenne rá kényelmesen, utána költözni szeretnék.
-
Dorian
félisten
-
balojazz
senior tag
Feltéve, de nem megengedve, hogy ebből az egyetlen szempontból jobb az agglo, mint Bp, akkor is kipontozódik, ha minden mást hozzáveszel, mert a többi hatvanhárom szempontból meg rosszabb, és az is marad bármely életkorban vagy élethelyzetben. És azért mondom, hogy nem megengedve, mert én látok egy trendet. Dédszüleink háztáji állattartó, földművelő, jégvermes-petróleumlámpás falusi életmódú korából szüleink városi összkomfortján át eljutottunk a nagyvárosi beágyazottsághoz, ahol a visszavágyók jól megtalálják magukat a fővárosi kertes övezetekben, ahol mégis majdnem minden 2 km-en belül van, az ország munkahelyeinek zöme meg 0-10 km közt. Ma már nem kell ingázni (mert szar), nem éri meg a háztáji (csak magadnak meg hobbinak, esetleg piacra), falun már alig tartanak állatot, sőt alig lakik valaki, szépen kihalnak, max stagnálnak. Az emberek fölvettek egy városias tempót digitalizált életmóddal, amit azonban tök jó áldozatok és megalkuvások nélkül bekeverni egy kertvárosi/falusi fílingbe otthon, ahonnan 3-5 perc biciklivel (ill 3-4 megálló) max az összes fajta diszkont, 300-500 méterre van 5 megálló 10 járattal, 5 perc kocsival a legnagyobb IKEA, de madárfüttyre ébredsz, és hétvégén sütögetsz meg sörözöl, míg a kölykök fociznak meg medencéznek a kertben. És elég egy autó, ami ha lerohad, simán kibekkeltek kocsi nélkül is mindent, mert nem kötelező elem, csak ajánlott. Van olyan családos ismerősöm, aki nem is használja az autót, csak vidékre. És a gyerekek, ha bandázni akarnak, mennek biciklivel akárhova pl focizni vagy a Duna-partra, fagyizni vagy ilyesmi. De persze kinek mi a jó, de az agglomeráció gondolatától is rosszul vagyok. Anno a pesti asszonnyal (jómagam vidéki kisvárosiként) megegyeztünk: aggloba soha, vidékre soha, és nagyon kényelmes és komfortos az életünk ettől.
-
_NCT
addikt
Ez nagyon szép gondolat, ha van elég pénz Bp-en, zöld övezeti, jó állapotú ingatlant venni, ami esetleg normális környéken van. HA! van erre pénz….Ha nincs, akkor marad az ingázás bevállalása és a kompromisszumok kötése. Azért az átlag, aki 0-ról indul annak is örül, ha rákosborzasztón talál valamit.
-
emvy
félisten
Azert tulsagosan is szelsosegekben gondolkozunk itt, nem? Marmint egy kis hajdu-bihari zsakfalu es az V. kerulet kozepe teljesen mas teszta, mas-mas elonyokkel es hatranyokkal, de valoszinuleg a kozeputas megoldasokkal konnyebb azonosulni. Tehat mondjuk egy kisvarosi kornyezet meg egy zold budapesti kerulet kozott mar joval kevesebb a kulonbseg lehetosegekben. Pelda: a Szell Kalman tertol legvonalban 1.5 km-re mar van termeszetvedelmi terulet, ami akkora, hogy egy kisgyerek kb. sose fedezi fel teljesen. De kevesbe
Abban szerintem mindenki egyetert, hogy a gyerekeknek tok jo, ha konnyen eljuthatnak zold kornyezetbe, es abban is egyeterthetunk, hogy egyeb tanulasi/szorakozasi/tarsasagi lehetoseg konnyebben elerheto egy surubben lakott kornyezetben.
-
Madwe
nagyúr
Azért nagyon nem egyenértékű az amikor fél, 1 órás utazással elviszi valaki a gyerekét kirándulni azzal hogy a gyerek minden nap bandázik a barátaival az erdőben, hegyeken stb. Az egyik egy alkalom, a másik meg egy életmód.. Ezt ha nem élted át vagy nincs olyan épp gyerekkorú aki ilyen helyzetben van talán fel se foghatod mekkora különbség. Egy gyereknek a természet közelsége nagyon fontos, pláne a mai túlontúl is digitális világban.
Ahogy pl az se mindegy, hogy mifelénk pl már 5-6 éves gyerekek egyedül csinálják ezt, vagy akár ugranak el a boltba egyedül, mert biztonságos. Pesten ezt én nem feltétlen merném megtenni... S ahogy én is így nőttem fel gyerekként, fontosnak tartom hogy ezt az életutat gyerekemnek is biztosítsam. -
balojazz
senior tag
Hát, 0-6 éves koráig kb tökmindegy neki, kisgyerek, 12-14 körül nyűg lesz neki, 6-13 közt meg ha jobb, ha nem, a gyerekkort mindenki boldognak éli át, mi panelgyerekként is bandáztunk a zöldben, nem kell ahhoz 10-50 km-rel arrébb menni. Egyetemen a koli meg az albi olyan semmilyen. Kevés a jó emlék, kevés a rossz, de olyan közepes. Ne fizessen albit nagyobb felnőtt koráig semmiképp, mert az neki is, nekem is teher. Jó kis városi kertesház-várból induljanak nulla lakhatási kiadással, külön szobákkal. És ha jön még egy covid-éra vagy hasonló, azt is kibekkelik maszk nélkül, ottalvós kerti partikkal. Közlekedések ideje, kényelmetlensége és költsége is minimális lesz nekik "örökre".
-
Dorian
félisten
-
Madwe
nagyúr
-
balojazz
senior tag
Mi lenne, ha úgy tennénk föl a kérdést, hogy Bp vagy agglomeráció? Ez esetben határozottan Bp párti a többség, az agglo kompromisszum. Jó esetben home office-ban dolgoztok és gyermektelenek vagytok (vagy már kirepültek), és szép a környék. De ha fiatal vagy, ha nincs HO, ha kicsi vagy kamasz a gyerek, ha nem elég szép a környék, ha nem fasza kertesházad van, ha nincs rendes infrastruktúra (víz, csatorna, ovi, suli stb), akkor szopás az egész, a gyerekek is utálni fogják (bejárás a suliba, bulikból, társaságból kimaradás), több autó tartása, dugók befelé és kifelé, felsővezeték-szakadás... Személy szerint, családosként abszolút Bp párti vagyok, azon belül nem-túl-külső kerület párti: nem baj, ha nincs HO, minden közel (BKV, bicaj, roller, kocsi mind működik), de mégis csendes kertesház. Vagyis minden előnyt be kell zsebelni. Az agglomeráció és a belváros gondolatától egyaránt kiráz a hideg, de szingliként belváros a nyerő, agglomeráció soha nem játszhat. Sem Érd, se Vác, se Gyál, se Maglód, se Vecsés se semmi ilyen izé. De semmi Csepel, Soroksár vagy Rákosborzasztó. Mondjuk például király ilyen szempontból a 10 déli fertálya, a 18 északi-nyugati része, Soroksár északi része talán, a 20 északi része stb, ilyenek. De a városhatártól és a belvárostól jó messze, valahol félúton a legjobb.
-
Nehaiu
csendes tag
-
sakal83
addikt
-
@tco@
aktív tag
-
HdRew
őstag
Mondjuk ez is attól függ, hogy mit tekint az ember messzinek. Ha zónázóval megy valaki Vácról, akkor hamarabb beér, mintha Cinkotáról indulna a belvárosba.
Illetve említették már korábban mások is, azért jó, ha a lakhelyemen lehet mást is csinálni az alváson kívül. Vácon lemész a partra, sétálsz egy jót, onnan nem messze ott a gyadai tanösvény, illetve van legalább egy központi tere a városnak. Van kórház is, az nem tudom, hogy pl. Érden van-e. Szóval összességében szerintem Vác sok elvárást teljesít, mondjuk messzebb már én sem szívesen mentem volna.
"Ny-i irányban sokfele jó a vonatos közlekedés pl, pikk pakk bent lehet lenni a városban, és megbízható."
Mondjuk Ny-i irányban kell is a jó vonatos közlekedés, mert akkor az ottaniakat teljesen elvágnák Budapesttől. M0 sem megy még körbe arra, ha vonat sem lenne, akkor gondolom hányan költöznének ki oda.
És félreértés ne essék, én teljesen megértem azokat, akik nyugodtabb környékre költöznek, mint Tárnok és társai, de szvsz sikerült pont abba a városba belekötnöd, ami még éppen belefér, hogy az embereknek egy normális célpont legyen Budapesten kívül.
Egyébként neked mik azok a kritériumok, amiknek mondjuk egy agglos városnak meg kell felelnie?
-
Vision
veterán
Figyu, szerintem ezt ne erőltesd.
Érdet azért választják az emberek, mert arra fussa, nem azért, mert ott akarnak élni. És ez nem az én véleményem, hanem azoké, akik ott nőttek fel. Most pedig már zsúfolt is. De ahogy írtam, még Kiszámoló Miki sem ott kezdett el nézelődni, csak kiárazódott Budaörsről.És true, a legtöbb városban vannak fasza részek, a kérdés ezeknek az aránya a nagy egészhez képest, illetve az, hogy a nem fasza részeken milyen népség él. Na most, Érden adott a deklasszált, alja nép. Egy csóró város volt mindig is, ez van. Ezen nem változtat az, hogy van egy töredéknyi pénzes ember, akinek az a perverziója, hogy ott éljen.
Szerintem meg a déli meg a keleti aggló a pöcegödör, az északi meg hótmessze van mindentől.
Nem mondtam, hogy ez nincs így. De ettől még Érd sittes marad.

Vác meg biztos azért a legolcsóbb lokáció, mert olyan jó ugye.
És szintén, mint előbb. Nem mondtam, hogy Vác fasza hely lenne. Eleve jóval messzebb van, sokkal kisebb is, de a közlekedés nem rossz.
-
törölt tag
Persze vannak földutak IS.
Elhiszem, hogy neked valamiért ez a véleményed, ettől még nem lesz igaz. Az agglo egyik legfejlettebb, legélhetőbb városa, vannak nagyon fasza részei. A közlekedés pedig minden szempontból príma. Szerintem meg a déli meg a keleti aggló a pöcegödör, az északi meg hótmessze van mindentől.Majd egyszer menj el Érdre és nézd is meg rendesen, ne csak a húgyos utcákat… Rohadt sok híres/gazdag família lakik ott, biztos ők is hülyék meg nincs pénzük másra, lol.
Vác meg biztos azért a legolcsóbb lokáció, mert olyan jó ugye. Fillérekért lehetett ott kégliket venni. Na miért… Pont oda ment minden pénztelen, most meg mióta ott lakik, azóta “nagyon jó”. Szigethalom a másik ilyen putri.
-
emvy
félisten
-
HoTDoG
tag
II/A-ban történt valami? .com -on rákeresve a házakra, közel 600-at dob ki. Ez elég magas arány a település méretéhez képest.
-
HdRew
őstag
Ja, közben a híradóban most van Érdről infó: állandó dugók, hihetetlenül megugrott a lakosságszám. Szombattól építési tilalom lesz.
-
gerii
addikt
-
HdRew
őstag
Egyébként Vác stratégiai okokból is jó, közelebb van a határhoz, ha esetleg menni kéne..
Mi most fogunk Vácra költözni, Mamám miatt sokat jártam oda télen/nyáron, szerintem egy megfelelő hely, és még olyan sokan nem jöttek rá, hogy valójában mennyire is élhető.
-
Dorian
félisten
Érd pont olyan semmilyen, ÉRDektelen
mint pl. Dunakeszi.albiosz: "Vácon én szeretem a történelmi épületeket, Duna korzót és azt, hogy fél órás körzetben annyi látnivaló, program, kirándulási lehetőség van gyerekkel is"
pontosan így.De ez olyan, h van akinek fontos a lakókörnyezet, van akinek nem, nem feltétlen pénzfüggő. Két nagyongazdag (Ferrari meg minden) havarom is Gyálon meg Kiskőrösön lakik egy olyan helyen ami olyan semmilyen, hogy szörnyű.
-
Vision
veterán
Figyu, akinek luxusautói vannak, az nem olyan helyre költözik, ahol földutak vannak, meg emésztőgödrök. Érd mindig is a közeli agglo pöcegödre volt, ezt még a tőzsgyökeres érdi jóbarátomtól idéztem, aki azonnal elköltözött onnan, amint tehette.
Érd azért pörgött most fel, mert a menő helyekről (Budaörs, Budakeszi, Buda) kiszorult egy rakás ember. Lásd: Kiszámoló Miklós.

-
albiosz
őstag
Ízések és pofonok. Mint alvó város / amcsi előváros fíling tökéletes, ha Budapest közelsége elég. Lokációból adódóan nyilván felfedezték azok, akiknek Bp-n már nem volt elérhető áron telek és felhúzták a palotákat.
Vácon én szeretem a történelmi épületeket, Duna korzót és azt, hogy fél órás körzetben annyi látnivaló, program, kirándulási lehetőség van gyerekkel is (és nem csak autóval!), hogy 35 év alatt sem untam rá.
Részemről off, mindenki tudja, hogy mi a fontos neki. Ha az érdiek lelkébe gázoltam, elnézést és ismét szvsz.
-
törölt tag
-
Vision
veterán
-
albiosz
őstag
-
AxBattler
félisten
-
albiosz
őstag
-
Vision
veterán
-
albiosz
őstag
-
törölt tag
-
albiosz
őstag
-
törölt tag
Váci vasútvonal híresen megbízhatatlan évtizedek óta. Másik ilyen legenda a szolnoki irány.
Nem értem Vác miért lett agglo, konkrétan ha hétvégén kirándulni járunk arra fele, a közutakon is állandó dugó. Mi lehet arra ott munkaidőben? Arról nem is beszélve, hogy borzasztóan messze van ingázáshoz. -
koxkids
őstag
-
_NCT
addikt
Érden úgy tudom sok utcában nincs központi szennyvízelvezetés a mai napig, volt is annak idején belőle egy kisebb balhé.
Ez CSOK esetében befolyásoló tényező lehet, persze a derítő is lehet jó, ha hivatalos.
-
Madwe
nagyúr
Érd ráadásul nagy, sokféle része van. Budapest esetén se mindegy ha közbiztonságról, élhetőségről beszélünk hogy épp a gellérthegyről vagy a népszínház utcáról van e szó...
-
concret_hp
addikt
-
törölt tag
Sehol sem fognak nagy eséllyel megszúrkálni azért.
Csepel alatti déli agglóban teljesen halott a közlekedés, én azt elfelejteném. Ilyen Vác meg egyéb halál **-a települések sem jó buli. Ny-i irányban sokfele jó a vonatos közlekedés pl, pikk pakk bent lehet lenni a városban, és megbízható. -
@tco@
aktív tag
-
törölt tag
-
@tco@
aktív tag
Sziasztok!
Közeli agglóban keresek háromszobás lakást pici kerttel, főleg Maglódon és Vecsésen.
Érden jóval több ilyen lakás van, de nem olvastam túl jókat a közbiztonságról. Tudna erről írni egy érdi fórumtárs? Nagy segítség lenne.
-
Vision
veterán
-
sakal83
addikt
-
Tombi
őstag
Sziasztok. Tegnap este csekkoltam 20 pest megyei falusi csokos telepulest 50nm+ hazat keresve 14m alatt csak romok voltak
-
lionhearted
őstag
-
Madwe
nagyúr
-
sakal83
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Kijott a rendelet, termeszetesen a sunyi meglepivel: a falusi csok novelese csak hasznalt ingatlanra/korszerusitesre vonatkozik. Ujra maradnak a korabbi osszeghatarok. Varosi csok/babavaro valtozasai egyelore a korabbi bejelenteseknek megfeleloen neznek ki. De tobb tiz oldalas a vonatkozo rendelet, szoval meg lehet benne keresni ajandekokat.
-
MrCsiT
addikt
Unicredit - mint eleve is legolcsóbb hitelnyújtó akkor - szó nélkül hitelezte a vegyes falazatot tavaly nyár végén.
Amelyik banknak kell az ügyfél, nem szórakozik ezzel. Ha meg igen, annak nem kell.
Az jogos, hogy meg kell nézni, nézetni szakemberrel vétel előtt, hogy ne legyen meglepi.
De a hitel része vegyesre azért nem lehetetlen. -
_NCT
addikt
Köszi mindkettőtöknek. Az első videót láttam, a másodikat megnézem. Valahogy sejtettem, túl szép hogy igaz legyen

Sajnos csak jó helyen van, de nem panorámás, meg semmi extra. Ráadásul elvileg szigetelve is van, csak még azt nem tudták megmondani mivel (tudtommal csak open-eps és hasonló technológia jöhet szóba vegyes falazatnál/vályognál)
-
Madwe
nagyúr
A vályoghoz kifejezetten érteni kell - lakni is benne, de felújítani pláne - s ehhez sokan nem értenek. Emiatt gyakran van felújított vályogról évekkel késöbb omladozó vakolat, süllyedő nedvesedő alapzat, stb.Ha vegyesfalazatú, akkor kb instant kerülném.
Szerintem nagyon élhető tud lenni, ha valaki együtt tud élni a hátrányaival (s előnyeivel, mert azért az is akad)
Viszont csak kifejezetten vályoghoz értő szakembert vigyél felmérni szerintem.
Illetve hitelt nem nagyon fogsz rá kapni, kb semelyik banktól sem.
Ezt ajánlom megtekinteni: [link]
Illetve ezt: [link] -
Vision
veterán
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Szerintetek érdemes ~50M Ft-ért elgondolkodni egy vegyes falazatú/vályog házon? Igaz fel van újítva, kb 45 percre van BP-től (1960-70 közötti építés)? Én erősen túlárazottnak tartom, hiába a jó lokáció.Félek, hogy a bank se adna úgy hitelt vályogra.
-
Vision
veterán
Ezek a rendszerek helyiségenként szabályozhatók, ráadásul online is. Ha pár napig távol vagy otthonról, egyszerűen nem változtatsz a hőfokon, mert a hőveszteség minimális. Jó, ha 1 hónapra elmész, akkor lehúzod 22-ről - 18-ra télen, érkezés előtt 1 nappal pedig vissza.
Szellőztetés pedig mindenképpen van a mennyezethűtésnél, hogy védjen a páralecsapódástól.
-
axioma
Topikgazda
-
Mercutio_
félisten
-
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
-
attiati
veterán
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
27000 - 26901
37007 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autós topik
- iPhone topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Analóg fényképezés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- SzoftverPremium.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- PEACH Laminálógép és vágógép (6 in 1 Laminator & Trimmer PBP350 A4)
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

en mar ezert 26x kaptam agyverzest. A normalisabb ingatlanok eladoinak 70%a jelenleg ilyen. Meg az ugyvednel is kepes visszahatralni!
Viszont panel programmal meg a felújított állapottal leszerelheted az alkudozást. Nálunk pont ez volt. Mondtam nekik: ehhez nem kell nyúlni, kulcsrakész, beépített fullos ikeás konyha, Blanco mosogató, Geberit fal mögötti budi stb, panelprogram miatt a fűtés+melegvíz havi 8 ezer, nincs alku. El is fogadták.
mint pl. Dunakeszi.