- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axod
tag
válasz koxkids #29179 üzenetére
Nekem jó a tapasztalatom, lassan 3 éve lakunk egyben. Garancia tavaly járt le, ami hiba volt jöttek és javították. Sajnos házon belül is változhat a minőség, de kiugróan nagy problémával nem találkoztunk, a többi lakóval beszélgetve sem. Volt aki már több új építésűben is lakott, szerintük is van sokkal rosszabb minőségben megépített.
A mi lakásunkban senkit nem hallunk körben, se fentről, viszont másik lépcsőházban van aki nagyon panaszkodott. Itt szerintem azt érdemes figyelni, hogy az alaprajzon a másik lakás hogy van kialakítva (pl. háló mellett, ha a másik lakás fürdője van az nagy szívás).
A belső elválasztófalak is téglából vannak, ismerősi körből tudom, hogy vannak olyan új építésűek ahol a belső elválasztó könnyűszerkezetes, ezt nem is értettem...
Az ablakok hang és hőszigetelési is kiváló, fűtésszámla lakásmérethez képest minimális, nm-re vetítve kb. 100 Ft víz melegítéssel együtt (központi kazán van).
Összességében nagyon elégedettek vagyunk, és nem bántuk meg.Viszont Panorámáról én is nagyon rosszakat hallottam, gyanítom számít melyik brigád építi és mikor... A garanciális dolgokra ott összefogott a lakóközösség és a Közös képviselet, ügyvéden keresztül intézik/intézték.
-
albiosz
őstag
válasz koxkids #29179 üzenetére
Az újpesti Panoráma Lakóparkjuk mellett laktunk, akkortájt költöztünk el, amikor átadták az első ütemeket. Nézegettük, mert szerettük a környéket, de nem fért bele a költségvetésbe. Múlt hétvégén sétáltunk el megnézni és kiábrándító volt. Repedések a homlokzaton és erkélyeken, leesett homlokzati burkoló panelek, erkélyek plafonja ázik, tele van pár lámpatest is vízzel. Nem tudom hogy állnak a garival, de szemmel láthatóan nem tegnap óta ilyenek.
Ez az erkély plafon ázás úgy tűnik egyébként elég sok új társasháznál előfordul manapság.
-
-
axioma
Topikgazda
válasz koxkids #28732 üzenetére
Ez mondjuk eros tulzas, az ALmero nem kotelezo, akkor atalanyt kell fizetni a th-nak [h az sokkal tobb mint a fogyasztas, az egy dolog]. De a mellekmero nem resze a mukodo lakasnak, legalabbis ha nem lett azota kotelezove teve miota nem th-ban vagyok.
[hm, most hogy almero v mellekmero az passz, de ha lehet lejart, akkor van ra megoldas, h ilyenkor mit fizet a user]
Jo kerdes, h ez tisztazva volt-e, de atadaskor biztos latnia kellene a vevonek az orat, igy az ervenyesseget is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz koxkids #26927 üzenetére
Váci vasútvonal híresen megbízhatatlan évtizedek óta. Másik ilyen legenda a szolnoki irány.
Nem értem Vác miért lett agglo, konkrétan ha hétvégén kirándulni járunk arra fele, a közutakon is állandó dugó. Mi lehet arra ott munkaidőben? Arról nem is beszélve, hogy borzasztóan messze van ingázáshoz. -
törölt tag
válasz koxkids #23289 üzenetére
Én se mennék. Ha ki tudja fizetni a rezsit, akkor a nyugodt tágas nagy házból (ami tele van a lomjaival) nem fog elmenni egy zajos tarsashazba ahol meg akkor sem lehet felrevonulni kicsit ha amugy nagy a lakas.
Na meg a legtobb ilyen ház konkretan olcsobb mint egy pusztuló allapotban levo panel. Majd biztos előrántanak még valahonnan 30 millákat, hogy beköltözhessenek egy panelba.[ Szerkesztve ]
-
Ursache
senior tag
válasz koxkids #21716 üzenetére
Lassan 4 éve van ott szerződésünk, és hát Valakinek nem akkora fun ez a késés, valaki meg elszotyizik addig. Viszont 4 év alatt megváltoztak az igények és átszerződtünk másik lakásra és maximálisan korrektek voltak! Sőt, már tervezzük a következő átszerződést. (Szerencsére a pénz gyorsabban jön, mint ahogy az ingatlan árak mennek fel...)
Nagyon sok történetet hallottunk. Kinek mit tudtak megtenni az előszerződése alapján. Ha nem véded magad, akkor senki nem fogja azt mondani, hogy jaj te szegény. Tehát ilyen hogy egyoldalú szerződés felbontás a részükről? Aláírtad? Ne csodálkozz ha kibackelnek. Nekünk birkó volt normálisan leszövegezni a szerződést (4-5 ügyvédi kör), bár ezen az akkori OTP IP értékesítési ügymenet nem segített...
Nem tűntek el, ott vannak, csinálják, csak ha félvállról veszi az ember a szerződést, akkor persze hogy koppan.
És ezt ne keverjük össze azzal, hogy ha '19 decemberére kész lett volna, akkor 3 év albi pénz mehetett volna a lakáshitelbe, mert ez szívás, igen. De még egyszer hangsúlyozom: sikerült nagyon korrektül ezt a történetet megoldani.
A nagyobb lakásokban egy kis alku tartalék benne van, én úgy hallottam, viszont a kicsik (35-50nm) azokból lassan kifogynak.
Most a turagroup van a porondon. 2 emelet megvan az első ütemből, bent silkáznak elektromosságoznak, nem betonoznak, így látványra befagyott a dolog. Tavaszban bízunk!
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
PazsitZ
addikt
válasz koxkids #21716 üzenetére
Most rég nem jártam arra, de annyit tudok, hogy durván el voltak-vannak csúszva.
https://itcafe.hu/tema/lakashitel_lakasvasarlas/hsz_10126-10126.html
"Szerintetek tudjak tartani a '19 dec 31-et"
Ursache fórumtársat megkérdezheted hol tartanak: [link]- http://pazsitz.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest