Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
Atyaég 70-75k egy 25-30nm-es kis lakás? Nem semmi Mondjuk a panel hiába olcsóbb, ha elviszi a difit a fűtés De egy 50 nm körüli panel se drágább összességében, aztán mégis elegendő terem van
Szerk: tegnap vtam a 19 kerben, megkaptam az új albim kulcsát, hát még nincs kész a tulaj a felújítással. A púr hab itt ott kilóg az ajtó keret alól, a kapcsolók újak, de nincs kijavítva a festés mellette, körülötte, köszöb nem mindenhol van kész, szval van még mit csinálni. Várom már a költözést Jövő hét szombaton költözünk, meglátjuk mennyire is jó hely Kispest[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4098 üzenetére
Tudom, igazából nagy szükségem nem hiszem h lesz az autóra. De még nem tudom.
Jelenleg 3 ingatlan tettszik nagyon:
I. ker (5 percre van melóhelyemtől )
Ma a két 6. kerületest tudom szerintem megnézni, de lehet h csak 1 fér bele.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz lajafix #4092 üzenetére
Street view-al lecsekkoltam közben, hát nekem az a rész eléggé kietlen, valóban ilyen kis ipartelepszerű, romos házakkal, az az egy új építésű ház van ott, viszont mélygarázs is van. Metró kb 10 percre van, de éjszaka nem biztos hogy szívesen mászkálnék arra.
Róla lenne szó. Ez meg a hirdetés.
Bár ennyiért a körúton (6. ker) is találtam 2 lakást is, ma meg is nézem őket.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz attiati #4094 üzenetére
1. Hogy jon ide a hazassagunk? Ja, hogy az epitkezesen veszekedes miatt? Hat az aztan nagyon nem a vallalkozon mulott, mert azert kellett ott nekunk szenvedni vele rendesen, de azt mondom hogy a szokasos ellensegednek/baratodnak/magadnak harmasbol mi elsore behuztuk a kozepsot. Es amikor mentunk beadni a hasznalatba vetelit, mi mar tudtuk, hogy majd akarunk egy masikat is, kimondottan elveztuk az epitkezest, pedig kisebbikem kozben lett 2 eves... Es az elso dolog, amit legkozelebb nem akarok, az a fovallalkozo. Mert akkor olyan (gagyi) embert hoz, amilyet nem szegyell. A vizest azt szerintem evente atkozzuk el, amilyen hulyesegeket csinalt es javitgatnak utana... a villszer viszont egesz normalis volt. De legkozelebb en akarom kivalogatni a megfelelo szakikat, es kulon foglalkozaskent a femu vagy akar kulon ember vigye az epitkezes lebonyolitasat (melyik alapanyag hova fer, a falat a komuves rakja egyenesre es mennyire vagy arra van a vakolobrigad, ilyenek).
2. Fent utca, a telek vegen patak. Szerintem nem tul sok kutatomunkaval megtalalhato mind terv (helyszinrajz) mind foto szintjen a telkunk, akkor rajossz. Ezt nem lehet kiegyenliteni, mi tobb, 1m-nel nagyobb szintvaltozast eleve csak engedellyel lehet vegezni, es szerinted ki engedte volna? Csinalsz egy dombot a telkedbol, es utana epitesz ra ugy, hogy a kornyek fole magasodj, vagy hogy teged kikeruljon az esoviz amikor dezsabol ontve esik? Nem, ez igy nem megy. Igy lett nalunk felpince, ami reszben garazs - vegulis most a ket kicsi autoval egymas utan is beferunk -, meg kazanhely, meg rakodo. -
attiati
veterán
-
axioma
Topikgazda
válasz lajafix #4090 üzenetére
Sorry, irtam mar hogy en voltam a hunyo, nem kerestem vissza hogy konkretan melyik hsz. hanem remlett egy, amire raillett a leiras.
attiati: en nem szamolnek jelentos kulonbseggel, ha ebben a nagysagrendben nezelodunk. Dragabb lett az engedelyeztetes (tobb minden kell), epitoanyagok vegyesen (amit a kereslet hajtott fel az visszament, amire van modernebb alternativa ott a regi olcsobb az uj persze dragabb), a vallalkozok is jobban leszoritottak az arakat ahhoz kepest, amikor me'g a pek is villanyt szerelt. Ellenben en ma mar nem azt a muszaki szinvonalat epitenem, amit akkor, pl. a ketretegu ablak helyett megfizetheto a 3 retegu is, mas szigetelesi modok, uj otletek, teljesen mas futesrendszert (mar ha rendszert) csinalnek ugyan hozzam tobbet a gazos/kemenyes nem jonne, ellenben egy szellozteto rendszer az alap lenne, ilyesmi. Idokozben egy csomo helyen kotelezove tettek ilyen cs.hazas teruleten is a garazst, az dobhat rajta (bar nalunk az is benne volt, mert annyira lejt a telek, hogy a 18 m hosszu haz aljanal megvan a 2.2 belvilag + fodem ugy, hogy a masik felen tkp. az utcaszint a padloszintunk).
Tedd hozza, hogy mi vallalkozoval epittettuk, szocpollal, tehat gyakorlatilag nem volt benne sajat munka se igazan, meg afa nelkuli se jelentos tetelekben, mert azt mind nem is fogadtak el, a papirosat kellett mindig valasztanunk.[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
Ipari/irodai környék a kies angyalföldön, gondolom egy új építésű házban tetszik neked egy lakás.
Egyszer költöztettem az egyik haveromat oda, amikor épültek 2005ben, akkor nagyon új szaga volt az egésznek.A váci út közelsége előny, munkahely szempontjából a 13ik kerület szvsz a legjobb lehetőségeket nyújtja.
Rock'n Roll
-
_NCT
addikt
13. ker Rozsnyay utca milyen környék? Ha valaki ismeri írhatna róla pár sort, találtam egy nagyon tetsző ingatlant.
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz jooker82 #4086 üzenetére
6 millió az unicreditnél 10 évre 72ezer /hó, 25 évre is 46ezer/hó...
nem értem, hogy ha a munkahelyedben nem bízol, akkor miért kötnéd magad miskolchoz 15-20 évre?
ha fiatal vagy és jól keresel, akkor miért nem gyűjtesz még 1-2 évig? 8 millióért mit lehet kapni miskolcon?
(#4085) axioma: hidd el, tudok jelenértéket számolni és a céges projektjeimben megtettem vagy kb 300x az elmúlt évtizedben.
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
attiati
veterán
mit tippelsz, az a 2005-ös 20 milliós költségvetésű építkezés ma mennyi lenne? (ha minden ugyanolyan kivitelezésű lenne)
Ez az egy nagyon érdekelne, hogy a szakember és építőanyag árak mennyire mentek el (cement, tégla, cserép ezek emelkedtek, azt tudom). A válság alatt a lakásárak le, családi ház árak le (?), de a családi ház építés árai? (fel?)
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz concret_hp #4087 üzenetére
Jaaaa, hogy az... en egy regebbi hsz-re emlekeztem, es nem tudtam kitol, de itt valaki szornyulkodott es mintha az is 9M lett volna, hogy a vegen 20M felett kellene fizetnie... akkor visszavonva. Bar nem tudom, kinek mi baja van a 9M 25ev hitellel, ha az vallalhato feltetelekkel van, hacsak nem a 180e fizu, mondjuk gyerekkel ezt tuti nem csinaljak vegig.
(De pl. nekunk kieg.kt. hitelunk van, 12.6-t vettunk fel 2005-ben, mondjuk az igaz, hogy egy 8M-s telken 20M feletti epitkezesre, es eltero bevetelre.) -
jooker82
nagyúr
válasz lajafix #4082 üzenetére
Igazából úgy tervezném,hogy 15-20 évre venném fel és már néhány éven belül előtörlesztenék. Tehát,úgy 40-től felefele nem szeretném a havi törlesztőt. Amúgy jól keresek,de nem akarom hitelre használni a fizetésem,mégcsak negyedét se.
Viszont az albérletkorlát az domináns. úgy nem irok alá majd egy szerződést se,ha bármiféle korlátot szabnak,mert,ha elveszitem a munkahelyem,mégcsak ki se tudom adni a lakást. onnantól gubanc van.LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
axioma
Topikgazda
válasz lajafix #4081 üzenetére
Azt, amelyik mar az elso mondatban elkoveti azt a penzugyi alapszabaly megszegeset, hogy kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket jelenertekesites nelkul ad ossze? Nem kerestem ki, de szakadjatok mar el ettol a megkozelitestol, mert nem eleg hogy en tepem a hajam, de az amugy eszervekkel gondolkozo embereket is megkavarjatok.
Natessek, erre me'g a szerkesztesi idon belul masodik hsz. buntettet is elkovettem, annyira felhuz mindig ez a duma. Tessek mar szamolni tudni, THM-et ertelmezni tudni (mondjuk ugy, legyen a valosaghoz hasonlo kep legalabb rola), aki hitelek kornyeken tanacsokat akar osztogatni, barmilyen joszandek is van mogotte!
Bocs, hogy nalad borult a bili, de visszatero elem itt is, meg az index forumon is. (Utobbi es e kozotti ugralasom eredmenye hogy neha itt is elfelejtek szerkeszteni, mert ott nem lehet.)[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz jooker82 #4076 üzenetére
Szerintem a szocpolos lakasokra lehet(ett) igaz a sztori, hogy nem is adhatod ki, hiszen arra kaptad a tamogatast, hogy a gyerekeknek fedel legyen a feje felett, nem pedig arra, hogy nyereszkedj. Persze ez is csak akkor derul ki, ha ingatlan-nyilvantartasilag se laktok benne (az majdnem mind1, hogy mas meg igen vagy sem).
Ettol persze meg lehet, hogy pl. az uj tam.hitelnel is van ilyen, de nem tudok en rola (de ez semmit nem jelent, mert nem a hitelezesben dolgozom). -
Vesztor87
senior tag
válasz lajafix #4081 üzenetére
Na igen A 25 évet mondjuk soknak tartom a mai világban. Egy alacsony részlet (20-30e ft) talán még nem is durva, de egy 60-80-100e ft-os vagy magasabb részletnél már az. Mi úgy gondolkodunk most, hogy ha esetleg jövőre belevágunk akkor 10 évre vesszük fel max, de úgy hogy kötünk úgy LTP-t hogy 6-7. évben legkésőbb kifizessük abból.
-
lajafix
addikt
válasz jooker82 #4071 üzenetére
Mert te is a 'mindánronsajátingatlantakarok' című magyar operát adod elő. Aminek hangszerelése a minimális önrész maximális futamidő című rituális gazdasági öngyilok.
(nem hiszem, hogy akkora lenne a jövedelmed, hogy 5-10 éves futamidőben gondolkodhatnál, ha igen akkor a fenti nem rád vonatkozik)
Rock'n Roll
-
jooker82
nagyúr
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz jooker82 #4060 üzenetére
Egy példa az ismerősi körből:
Pest környéki agglomerációs településen felújítandó családi ház kb. 15millió
Önrész: kb. 6millió, igényelt hitel kb 9 millió, kereset kb 180 nettó
Otp - nem nyújt hitelt a fenti feltételek mellett
végül Erste ingatlan hitel lett belőle 25évMiskolc az ingatlanpiac bermuda háromszöge (lásd otp és az avas lakótelep története), arra számíthatsz, hogy ott jóval magasabb önrészt fognak elvárni mint egy bp.-i ingatlannál. Szerintem az otp nem nagyon fog ott hitelezni.
-
Vesztor87
senior tag
válasz jooker82 #4062 üzenetére
Helyileg hol vennéd? Vidéken akár 50% önerőt is kérhetnek, vagy egyátalán nem is adnak hitelt:S
Munkáltatói kell, a többi fent van a bank honlapján. El kell menni több bankba, ajánlatot kell kérni, és majd látod Neked mi a legjobb. Én első körben szerintem az OTP-hez megyek meg az Uncicredithez. -
Vesztor87
senior tag
-
Vesztor87
senior tag
Na erre kíváncsi leszek, minden esetre nekem már most elegem van ebből, a csapból is ez folyik. Olvastam tegnap olyan verziót, miszerint 180 ft/chf árfolyamon törlesztenének az adósok a futamidő végéig, így nem lenne árolyamingadozás (az ügyfélnek),javulna a fizetési morál stb. stb.... a bakszektornak is talán elviselhetőbb lenne a terhe (OTP-nél is vmi 27mrt ft-os veszteséggel számoltak), érdekes... egy 120k-s részlet (500 chf-el számolva) lenne akkor 90k (a kezdeti 70-75k-s után még ez se kevés emelkedés, de nem annyira nagy mégsem)... érdekes felvetés. Hiába érzem úgy hogy nem adnék egy ft-ot se az adósok megmentésére (mert ők élvezik a házat/lakást/autót stb-t, nem én, akkor miért adjak bele, illetve én sem kapok segítséget), valamit azért tenni kell, mert az ország nem igazán fog előre haladni, ha minden 2. család a hitel miatt nem vesz semmit... Mondjuk az igazsághoz véleményem szerint hozzátartozik az is, hogy ennyi erővel minden embernek, akinek nincsen hitele, annak járhatna akár x ft támogatás is az állam részéről, mert így csak a hitelesek kapnak támogatást... na mindegy, ebből úgy se lesz sose igazságos döntés (pl mi van azokkal akik végtörlesztettek már, vagy elvitte a házát/kocsiját a bank).
-
_BM_
senior tag
válasz attiati #4056 üzenetére
Ja, igen, vannak ilyen várakozások is. Valahol úgy érzem, hogy az adósmentési ígéret is legalább akkora felelőtlenség, mint a hitelfelvételi kedvet gerjesztő kormányzati kommunikáció (és monetáris politika) anno. Ne lássam többé a tengert, ha nem ugrott meg az elmúlt időszakban a késedelmes törlesztések volumene a közelgő "megmentésben" bízva.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Hogy talán arra várnak, hogy csökken a törlesztőjük 20-25%-kal és akkor talán nem kell eladniuk a lakást (legalábbis erre spekulálnak, de semmit se tudni, és addig kivárnak, amíg nem lesz ismert a csomag). Ha bekövetkezik egy ilyen törlesztőrészlet vágás, akkor csökkenhet a kínálati nyomás a lakáspiacon.
De a keletkezett bukót valakinek állni kell (bankszektor, állam, lakosság), úgyhogy valahol le fog csapódni a hatása. Ft hozamokban, ft árfolyamban? Nem tudom.
Tegnap összedobtam egy excelt, magyar 10 éves hozam - usa 10 éves hozam.
Válság kezdete óta a legalacsonyabb hozamfelárunk kb 250 bp volt (2010.áprilisban). Ezt most 2013. júli elején megközelítettük 280 bp körüli értékkel, de azóta újra emelkedő pályára álltunk (most 370-380). És megakadni látszik a további ft hozamcsökkenés. Mondjuk békeidőben volt az a különbség 130bp körül is! -
axioma
Topikgazda
válasz jooker82 #4053 üzenetére
Bocs, ha komolyan vetted, en csak arra akartam utalni, hogy egyetlen adatbol biztosan nem lehet szamot mondani. Peldaul ha van elegendoen nagy kieg. fedezet, akkor akar nulla onero is eleg, de fugghet ezer mas dologtol is.
Egyebkent igen, szuloi haz lehet kieg. fedezet, es nem, nem csak 20M-s lehet az, de ezt azert tartogasd a B tervnek (szulok beleegyeznek-e, tesonak ha van nincs-e hasonlo celja, mikor tudnad kivenni alola a masodik fedezetet stb.). Persze ha egyik se gond, akkor ez segithet a biralatban.
Mas kerdes, hogy azt viszont te magad gondold jol meg, hogy magad szerint realisan milyen lenne most egy 0 oneros lakasvasarlas a hitellel. Evtizedekre a fizud adott resze megy a hitelbe, es lehetnek kesobbi egyeb terveid is. Persze, jelenleg racionalis dontes a nyomott aru ingatlant megvenni a takarekoskodas helyett, de csak akkor tedd, ha tudod hogy nem lesz gond fizetni (mert pl. eddig is megtakaritottal, csak az valami masba ment).
Azert ha az ember onerovel vag bele, akkor az mar a pszichologiajat tekintve is mas. Persze nagyon szituaciotol fugg, ugyhogy nehogy sertesnek vedd a fenti soraimat... a nulla oneros vasarlas az tenyleg csak esettol fuggoen javasolt vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
jooker82
nagyúr
Sziasztok
Kezes nélkül mennyi önerőtől lehet most megvenni részletre egy 10m alatti lakást?
kösziLG G2 32 GB 4.4 AOS
-
attiati
veterán
az új hirdetések számából ítélve úgy látom nagyon megy a kivárás az eladók részéről (a devizahiteles megmentő csomagra). Kb egy hónapja ugyanazt a 10-15 hírdetést kapom hirlevélben.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Es? Mi koze a kettonek egymashoz?
A falon keresztul telen, szigeteletlenul, nagy paranyomasnal forrastol fuggoen 1-3%-a tavozik az osszes tavozo paranak. A tobbi nyilt kemenyen, legbeejton, szagelszivon, nyilaszarok hibain, es ajto/ablak nyitasokon. A lakas paratechnikajat valoban at kell gondolni, nagyon minimum me'rni ha gyanus egy normalis (pl. analognal kalibralt) merovel, es megoldani valahgoy a megfelelo legcseret, telen ez azert szamit tobbet, mert hamarabb van a hidegebb falon lecsapodas; ellenben konnyebb is mert a hideg levego felmelegitve mindig nagyon alacsony paratartalmu. Nyaron viszont tenyleg semmi koze, foleg hogy jellemzoen rengetegen legalabb resnyire nyitva hagyjak az ablakokat, es a para - mint a levego tulnyomas - a legkisebb ellenallas iranyaba halad. -
_BM_
senior tag
válasz concret_hp #4044 üzenetére
"Szobák száma:27 + 7 fél"
Ez valami kódolt üzenet az al kaidának.
De nem! Megvan! 27 nm a lakás, amiből 7 nm a galéria.[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
"mondjuk ha oda vna írva, hogy épp milyen net van az viszont nem hátrány"
Nem bizony. Most jutott eszembe, hogy én is leírtam a net és a tv díját. És még én agyhalottazok
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
de a fűtést nem baj, ha odaírják vagy annyiv agy nem.
ami igazán számít sztem az áron felül az a közös költség. egy panelnél pl lehet hogy a bérleti díj + közös k ugyan annyira jön ki, mint egy normális akár új építésű akár régi téglánál, ha laktál már mindkettőben, gondolom nem kell ecsetelni a különbséget.vagy fullba vagy sehogy :D
-
_NCT
addikt
Én is azt néztem, már csak ezért is könyvjelzőztem meg Ennyiért csak megéri 34 lakás nem?
Ez így van ahogy leírtad, 45-50 körül van az alja 60-65-ért meg azért már lehet válogatni a normális lakások között.
Szóval azt mondjátok ne olyan hirdetéseket keressek, ahogy számszerűen le van írva, mennyi kb a gáz+villany, illetve hogy mennyi volt a leghidegebb hónapban a gázszámla?
-
concret_hp
addikt
Szobák száma:27 + 7 fél
ez jobb szerintemamúgy ja amikor megadják h menniy az áram azon én is röhögök (mondjuk ha oda vna írva, hogy épp milyen net van az viszont nem hátrány)
amúgy a full alja külön lakás meg a normális közt kb. havi 15e ft van max, annyit szerintem simán megér hogy normális helyen lakjon az ember.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
_NCT
addikt
Apródon átnéztem 500db hirdetést, abból ez az egyik ami friss és normális ez meg a másik. Bár az első még rezsit sem ír, ezektől a falra mászom.
-
_NCT
addikt
Nah jah, olvasok néha olyanokat, hogy a fülem kettéáll. Ezért fogok megfogadni amit tanácsoltál, számlát kérek az idei jan-februárról.
Kaja az kb 50-be van nekem, de abból 20-25-öt le tudok csalni cafeteriaval. Sport havi szinten elvisz 30k körüli összeget (ízületvédő, étrendkiegészítő, bérlet stb). Autó legalább 10-15 havonta (már ha fogom használni egyáltalán.) Bulizni nem nagyon járok, de egyéb szórakozásra, ruhára tuti el fog menni még egy 10-15 havonta. Hó végére ha marad 15-20ezrem örülök.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4038 üzenetére
Lehet nekem is lentebb kéne adnom az igényekből, csak az a baj hogy olyan lakásba szeretnék minden nap hazaérni, ahol szivesen vagyok. Hiába akarok most 50 alatt albit, nem fog kijönni. 50-60 között, de inkább 60-65 körül találok olyat, ami nekem megfelel. Ahogy nézegetem itt a rezsit meg mindent kb 90-re jövök ki majd.
Jelenleg ez a legszimpatikusabb albi, de lehet h hó végéig találok jobbat.
-
Vesztor87
senior tag
Mondjuk ezért lehet jó ha olcsó albit választasz. Palotán lakom, kettőnknek 75k-ból kijön az albink full mindennel együtt. Ez egy 35nm-es panel, 1,5 szobás. Ha magam lennék kevesebb lenne a víz/áram, mondjuk 65-70-ből simán kijönne... ez élből havi 30-35k megtakaríás, az is valami Persze most jön az hogy olyan lakás kell ami minden szempontból megfelel stb:S Nálunk az ár is fontos volt (sajnos) mindig, de valamit valamiért
Szerk:
MMA87: nemtom megszokni hogy ugyanolyan a képünk, tök olyan mint ha magamnak válaszolnék[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4031 üzenetére
Ebbe mi lehet a buktató?? Közös költséget tartalmazza + rezsit is 50-ért
Színesfém császárok lehetnek a szomszédok?
-
axioma
Topikgazda
Jobb is, mert a túlszigetelt házban nyáron felmegy az egekbe a pára, és megdöglik az ember benne.
Ezt meg honnan szedted???
Nincs olyan, hogy tulszigetelt haz. Olyan van, hogy szarul kivitelezett (pl. nem a hideg oldalrol szigetelt), vagy ara'nytalanul szigetelt (ablakon ujjnyi lyuk a falon 20 centi hoszig), vagy nem megfeleloen szelloztetett, de olyan nincs, hogy tulszigetelt. Az meg kulon baromsag, hogy _attol_ hogy szigetelt, _nyaron_ egekben a para. Az inkabb a szelloztetes nelkuli lakasokban nagy paratermelesu csaladoknal jellemzo, hogy para es akkor mar jellemzoen penesz is lesz.
Igen, volt iden is nyaron olyan, hogy nagy volt a 25 fokra atszamitott relativ paratartalom kint is, tartosan. De az akkor mindenkit erint (kiveve aki paramentesit, ide tartozik az osszes hutesi rendszer is, ami a lecsapodo parat nem engedi vissza a levegobe). -
_NCT
addikt
Nézegetek folyamatosan és ha találok jót, megpróbálok rá lecsapni.
Amúgy Podmaniczky utca mennyire dzsindzsás? Ott is találtam viszonylag jót, de arról a környékről nem sok jót hallottam.
Konvektoros VI. kerületi lakást azt felejtsem el? 1 utcányira van az edzőtermemtől Maga lenne a kánaán
Augusztusban még tuti nem költözök, csak felmérem a terepet és próbálok minél tájékozottabb lenni, mit kerüljek el nagy ívben, mire figyeljek stb.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
-
Vesztor87
senior tag
Jah, akkor jó. Vmiért az jött le hogy 100 felett nem sokkal
Amit ajánlani tudok jó szívvel (tapasztaltunk alapján) az a Fogarasi út-Kerepesi út közti rész, az elég zöld, 4 emeletesek a tégla házak, a panelok is asszem nem túl magasak Esténként sokszor sétálgattunk barátnőmmel arra, nagyon szerettem. Esténként futni is jártam arra, tény hogy jó hely na -
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4020 üzenetére
Jaja, zuglóban is a Thököly út stb felé nézegettem, csak ugye az a környék annyira nem vonz.
Szülők nem támogatnak, mondom hogy a magam ura akarok teljesen lenni, eddig náluk éltem, elég volt. Itt az ideje dobbantani. 2essel kezdődően keresek, cafeteria-val megspékelve, ami elég magas, igaz abból az értelmes rész havonta kb 20ezerrel növeli a komfortérzetemet (kaja ). A többi (szabadidő alszámla, szálláshely) csak gyűlik, kajára nem tudom mindenhol fordítani.
Amúgy _BM honnan látod, hogy lefoglalózták??
-
Vesztor87
senior tag
válasz Vesztor87 #4016 üzenetére
Ha jól értem a 100k-s kitűzött összegnél nem keresel sokkal jobban. Hogy mered bevállalni? Szülők támogatnak? Ha igen akkor jó Neked
Egyébként nézhetsz szerintem Zuglót is, a 2-es metró 15-20p alatt ott van a Moszkván ahonnan a Széna tér gyalog 5p
Zuglóban vannak parkos részek, én nagyon szerettem ott lakni.Szerk: Pl Itt tuti nem jössz ki sokra, mert kicsi, alacsony a fűtési ktg
Vagy ez is jó sztem[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
jofogas.hu-n rá lehet szűrni, hoyg magánhirdetés-e én azt néztem legutóbb és akkor nem kell ingatlanosokkal szerencsétlenkedni.
ilyenkor annyiból nem jó albit keresni, hogy nagyon sokan keresnek (egyetemisták ugye) és emiatt nem nagyon vagy minimális alkupozícióban sem.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
_BM_
senior tag
Én a Bartókot választanám. Már le is foglalózták, ha jól látom.
Jó tanács albinézéshez. Ne azt kérdezd, hogy mennyi a rezsi, hanem két dolgot: közösköltség és mutasson egy fűtésszámlát februárról. A többi (áram, víz. internet, szemétszállítás) az úgyis mindenhol annyi. Tulajdonképpen a melegvíz-felfűtés is egyforma mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4011 üzenetére
Sajnos még pályakezdőnek számítok, ugyanennyit és még egy kicsit keresek havonta nettóban, szóval nem sok. Kb 1.5 éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen, biztos melóhely.
Szobát nem bérlek, nem akarok másokkal sem közösködni, nem vagyok az a típus, aki eltűr a barátnőn kívül más idegent Önálló akarok lenni teljes mértékben.
Legfőképp itt nézek lakásokat, ahonnan értelmesen be tudnék 40 percen belül járni munkahelyre (Széna tér környékén dolgozom amúgy).
Szóval: I. II. III. V. VI. VII. IX. XI. XII. kerületek jöhetnek szóba. Autó is van, szóval a parkolóhelyet is meg kell oldanom valahogy, így olyan albérletet keresek, amihez jár parkolóhely.
Igényeim meg vannak sajnos,de kinek nincsenek...
Mutatok 1-2 albérletet amit néztem idáig:
3-4-5 eddig ami a legjobban tettszik, igaz 5-ösnél konvektoros fűtés van.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Az, hogy mennyit tudsz kiadni az albérlete csak a kereseted és az igényeid szabják meg. Nem feltétlen számít elszált ajánlatnak a 100k, csak kérdés, hogy hol, milyen állapotúról van szó, milyen környéken.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Vesztor87
senior tag
Semmi közöm hozzá, de mennyit keresel havonta hogy 100k-t csak lakásra kidobnál? Én inkább kivennék a helyedben egy szobát 40-ért rezsivel és le van tudva
_BM_: az a nagy helyzet, hogy a panelba nem igen van ilyen állandóan leolvasós mérés mint egy gáz konvektornál, szóval nekem teljesen megfelel hogy 14e ft és nem 5 nyáron és télen meg 30
-
_NCT
addikt
Szerintetek egy 36-40 négyzetméteres 1 szobás albiért rezsivel együtt érdemes fizetni egyedülállóként 100ezer Ft-ot, vagy inkább adjak lentebb a szintből?
Illetve ilyen expressz.hu, aprod stb oldalakon érdemes nézelődni? Eddig az ingatlan.com-ot és alberlet.hu-t nézegettem, kb megegyezik a kínálat.
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
-
_BM_
senior tag
Három lakásom van újépítésű házban, mind 35 nm-es.
Fűtési díjak novembertől áprilisig átlagolva 4 ezer ft / hónap. Idényen kívül mindegyikben 1-1 ezer ft / hó a "fűtés" beépítve a közösköltségbe, amely mindhárom lakásban így 7-8 ropi.
Ebből könnyű kiszámolni, hogy mennyi a fűtés egy 70 nm-es lakásban, a duplája. -
Vesztor87
senior tag
Hát erre én is Bár mondjuk nem lehetetlen, ha új lakást veszel. Kolléga lakik vmi 50-60 nm-es új építésűben. Mondta hogy 6k vt a fűtés átalány, de most kijöttek leolvasni, és kiderült hogy túlfizetésük van, most 3-4k lesz idén a fűtés átalányuk... mondom szép Bár azt a 10k/hó fűtés difit soká hozza be egy 15-20 millás lakás egy 6-7 milláshoz képest
-
föccer
nagyúr
-
_BM_
senior tag
válasz concret_hp #4000 üzenetére
"a 14K fűtés télen nyáron meg rengeteg"
Csak télen is az.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest