- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
rwin5
őstag
válasz
albiosz #29755 üzenetére
Azzal jársz legjobban, ha beszélsz egy üzletkötővel. Ő kap jutalékot utánad, cserébe részletesen átrághatsz mindent. Generali, Allianz, Groupama ezekkel nem nagyon tudsz mellélőni, ők a piacvezetők. Ezeknek a cc-s elérhetősége is nagyon jó.
Itt tudsz kalkulálni: [netrisk]
Túlbiztosítani nem érdemes a házat, minél nagyobb a bö. annál nagyobb lesz a díj, de attól független, hogyha leég az 50 milliós ház, 100 milliós bö-vel, nem fog a biztosító 100-at fizetni, de a díjnál ezt elfelejtik említeni. Szóval érdemes a valóságra saccolni
Kb. ennyi. -
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #29755 üzenetére
Vermerseklet szerint a felelossegbiztositast nezd meg - a sajat reszed sajat kockazatvallalasi hajlandosagoddal bevallalhatod hogy inkabb visszaveszel es nem fullban allsz vissza azonos eletszinvonalra, de ha vkinek kart okozol, ott muszaj a 100%. Es nem kulonosebben szokott draga lenni, mert jellemzoen a karosult sajat biztositasa jobban fizet, igy csak ha nincs akkor szoktak a karokozo biztositojat bevonni.
Egyebkent meg kb. mindegy, mire kotod, ugyis ok tudnak 13ezerfele modot hogy kibujjanak a fizetes alol, nekem eddig 1x fizettek akkor se a teljes osszeget.
Kieg. az ujjaepites nem egyenlo az ingatlan ertekevel! Elterhet (mert ugye location, location, location...) -
pit stop
addikt
válasz
albiosz #29185 üzenetére
Az erkély plafon ázás és a garanciális ügyek intézése azért összefügg a magyarországi új lakás piaccal is szerintem - illetve az alapvető hozzáállással (nem tudom külföldön mennyire jobb vagy rosszabb). Új lakást az átlag ember nem tud magának megengedni, hanem inkább befektetők veszik.
Nálunk is volt sok lakás, akit nem érdekelt garanciális bejárás, adják oda a kulcsokat, majd úgy is egy ideig üresen ott áll lakás oszt jól van, vagy ő holnap akar költözni, jó lesz az úgy ahogy van.Ezután évekig üresen áll lakás, vagy rögtön kiadja - a bérlőt meg pl nem érdekli ha üreges a teraszon a járólap. Aztán ha jön plafon beázás talán érdekli, de addigra nincs gari.
A fővállalkozó száz alvállalkozóval dolgozik, nagy számok alapján valami biztos nem lesz tökéletes.Nem a levegőbe beszélek, nálunk is volt gond teraszon - de gariban javítják, mondta is fővállalkozó hogy valami ritka f@sz csinálhatta ezt a részt. De tudom azt is, hogy mellettem lévő albérlő leszarja mert nem az övé; másik oldalt hiába saját tulajdonos lakik bent - szülőktől kapta ajándékba, amíg a falak állnak lesz@rja szintén.
Kicsit hosszú lett elmélkedésem, bocs.
-
Grekooo
csendes tag
válasz
albiosz #28488 üzenetére
Hát, ez a közös első lakás rész elég fura. Mi pl. gondolkodunk felvenni 2 gyerekre, ha már az elsővel terhes. Van 1-1 lakásunk, de mindenkinek saját nevén. Göd környékén nézelődünk, ahol azért nem biztos, hogy találunk 80 millió alatt megfelelő házat. Most, akkor sz*rakodhatunk a tulajdonjog megosztással vagy 80 millió alatt kell kötni a szerződést...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
albiosz #28485 üzenetére
"Egyet is értek vele. A tudatos vásárlókat ezzel nyilván nem fogom megnyerni. Az új érdeklődőkhöz juthat el esetleg így jobban. Azt továbbra is tartom, hogy nem mindenki olyan tudatos, mint ezen topik közönsége."
Ezt alapvetoen en is igy gondolnam. Madwe-nek meg a szuros megoldasa alapvetoen jol mukodne, de szinten amiatt, hogy a hirdetok sem annyira tudatosak, nem mindig jo. PL.: beallitod, hogy legyen legalabb elso emeleti egy lakas. Ez oke, de sokan nem toltik ki az emeletet, hanem csak beleirjak szovegesen. Az ilyenek nem mennek at a szuron, sajnos muszaj neha a kornyeken szuro nelkul is szetnezni, kulonben ki tudnak esni olyanok, amik amugy megfelelnenek. De ezt eleg ritkabban megtenni szerintem, a hirdetesfigyelo az egy jo modszer a mindennapokra.
-
Madwe
nagyúr
válasz
albiosz #28482 üzenetére
Részemről:
ha én ingatlant keresek s van beállított értesítőm akkor pontosan tisztában vagyok az eddigi piacon lévő ingatlanokkal, hiszen van egy ársávom, lokációm, hány szoba legyen, stb, egyéni preferenciáim amik által azért véges hogy mi jöhet szóba.
Innentől kezdve a hintáztatott ingatlanokat eddig is láttam, jobban nem kerülnek képbe nálam, max idegesítenek, sőt:
az, hogy egy pár hónapos ingatlan kap egy nagyobb leértékelést, azt elkönyvelem úgy h felmérte a piacot, most rendesen akar árazni, el akarja adni
az ha már hónapok óta eladatlan akkor azért sejtem h túlárazott ésvagy egyéb problémás, mert 2-3 hónap alatt mindent is el lehet adni (igaz ez 1+ éve volt igaz, mostmár lehet inkább 4-5?)
az meg ha valaki hintáztatja az egyértelmű jele annak számomra h kutya nem nézi, de neki amúgy fontos lenne, árat viszont nem enged...pláne ha uborkaszezon van nem sok értelmét látom a hintáztatásnak...
de ez csak a személyes véleményem
-
Drizzt
nagyúr
válasz
albiosz #28478 üzenetére
Szerintem szinte biztosan igen. Én rendre kapok 99.9 -> 99.99, meg hasonló értesítéseket.
Egyébként ha azért kérdezed, mert azt akarod, hogy felszínre kerüljön a hirdetés, néha érdemes teljesen szűzen, picit más fényképekkel feltenni, mert a keresők egy része egyértelműen fogja látni, hogy régi-e a hirdetésed az ID-ból. Sokan meg régi ID-ra eleve rá se néznek, mondván biztos valami baj van vele, ha még nem ment el. Az egy másik, hogy mi számít túl régi hirdetésnek. Szerintem 3 hónap körül lehet.
-
rwin5
őstag
válasz
albiosz #28281 üzenetére
A legtöbb mentett hirdetéseim közül a nappalit, hálót rakták ki.
Ez 5 különböző lakás "fő képe" a mentettjeim közül. [kép]
De szerintem ez nem annyira lényeges szempont. Mikor bizonyos utcában kerestem lakást ráírtam olyan tulajdonosokra is akik fotót se raktak fel az ingatlanról. -
Drizzt
nagyúr
válasz
albiosz #28236 üzenetére
Irassatok meg a szerzodest mar most, a foglalo legyen a szerzodes resze, az a legtisztabb. Attol, hogy ma megirtok egy szerzodest, nem kell iden hatalyba lepnie. 10% eleg tipikus mertek. Ha kulon foglaloztok, raadasul ugyved nelkul, abbol nagyon sok vita lehet kesobb.
-
-
válasz
albiosz #24904 üzenetére
2, itt csak a hálószobákat számolják.
Tehát 2 háló plusz nappali/konyha, 2 fürdővel. 70 m2 környéke.
Teremgarázs parkolóval.
Lifttel.
A városközpont peremén, 5 perc sétára a vasútállomástól.Nottingham.
A belvárosban kisebbeket már ki lehet fogni 200k-tól, de vannak vadiúj luxuslakások 320tól
.
350ért néztünk egy házat, de csalódás volt. [link]
-
törölt tag
válasz
albiosz #24411 üzenetére
Inkább csak lelkileg fontos, én egyértelművé teszem, hogy perelni fogom, ha eláll az eladástól. De én már másnap, egy összegben kifizetem a vételárat.
"Egyébként ez is egy tanulási folyamat."
Egyértelműen. Az átlagember azért dolgozik alacsony hozamokkal, mert nem ért hozzá. Átlagos adottságú, hosszú távú ingatlant vesz, berendezi az Ikeából, kifesteti Hérával fehérre és kész a befektetés. Nálunk minden tudatosan történik, az ingatlan vétele és további átalakítása is (az újat is tuningoljuk), a hozamaink emiatt össze sem hasonlíthatóak az átlagossal. De ez nem szerencse kérdése, hanem tudatosságé.
"Én például végül egy vadiúj lakást vettem annyiért, amennyibe egy hasonló használt került a környéken"
Jól csináltad, gratulálok!
Én nem nepperként működöm, az említett ingatlanokat saját célra vesszük és mi is üzemeltetjük őket, alapvetően abból, amit a többi ingatlanunk kitermelt. A gyorsaság bárki számára elérhető módszer, ahogyan a tudatosság is.
"A 10% hozamod ma a piacon nem elérhető, az egyedi, kiugró eseted nem lehet példa az egyszerű vásárlónak."
Rövid távon üzemeltetve ennél sokkal több van.
Az ingatlanbefektetéseket pedig ne hasonlítsátok a lenti módon az állampapírokhoz. Az is fontos, hogyan változik közben az ingatlan ára. Nálam a lent említett 127 négyzetméteres lakás ára egy éven belül a másfélszeresére emelkedett a vételárához képest. Mi termelt a tavalyi év folyamán ekkora hozamot?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
albiosz #24411 üzenetére
Azt szoktak javasolni, hogy a hirdetesben az id-ket nezd. Az nagyjabol linearisan kerul kiosztasra. Az alapjan nagyjabol be lehet loni, hogy mikor raktak fel valamit. Talan a legjobb ra, hogyha minden honap elejen elmentesz egy tuti friss hirdeteshez tartozo ID-t es akkor lesznek ID tartomanyaid egy honaphoz(ID az, ami a konkret hirdetes megnyitasakor az URL-ben latszik.). De nem neztem, hogy tenyleg igaz-e, csak hallottam. Konnyu belatni, hogy igaz-e, vagy nem, de nem erek most ra.
-
Gabró
tag
válasz
albiosz #24332 üzenetére
Még arra figyelj, hogy költségekről legyenek meg a számlák.
Nem, egyáltalán nem vészes a 4. évben sem. Sokan csak azt látják, hogy adót kell fizetni, és emiatt kivárnak. Pedig, ha ma van egy jó vevőd (aki keveset alkuszik), jó eséllyel megéri neki eladni, mert lehet, hogy 1 év múlva csak sokkal rosszabb feltételek mellett tudnád eladni. Arról nem is beszélve, hogy ha csak később kell a pénz, például 1 év múlva, kockázatmentesen szorozhatod az eladási ár mínusz adót 1,13-mal.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
albiosz #24283 üzenetére
http://muszakiellenorvac.hu/muszaki-segitseg-ingatlan-vasarlasanal/
Vele volt jó tapasztalatunk. Kömkel, SzakiEllenőr "celebek", nem tudom mennyire elérhetőek (és mennyivel drágábban dolgoznak).
-
-
válasz
albiosz #19726 üzenetére
Köszi az infót azóta ennek nézek utána ma írok emailt is a kivitelezőnek hogy állnak . Az a baj az ltp túl hamar kértem ki hogy mire szerződünk ott legyen a pénz és minden rendben legyen de túl sok a csúszás és már a Fundamentánál is jeleztem hogy kell még pár hónap mert nincs még szerződés. Nálam egy nagy építettőnek projektcége csinálja.
-
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #19719 üzenetére
Nekem remlik valaki, aki ugy fogalmazta meg a levelet, hogy xy indokok miatt elengedest/merseklest ker, illetve ha fizetni kell, akkor meg reszletfizetest is. Me'g talan olyan is volt hogy kisebb merteku elengedest plusz reszletfizt kapott. Persze ez csak akkor megy, ha ugyanarra a cimre kell beadni, nem ket kulon ugy.
-
dave118
senior tag
válasz
albiosz #15551 üzenetére
Tegnap voltam arrafelé, egyáltalán nem szűkös, legalábbis az a rész ahol én néztem lakást. A Samsung tényleg közel van, bár ez nem tudom mennyire számít negatívumnak. A tömegközlekedés jó, van busz ami elvisz mindenfelé (ovik, bölcsik, állomás) és az M2 is közel. Az ár nem mondható nagyon alacsonynak, inkább átlagos.
-
petyametyo
aktív tag
válasz
albiosz #14374 üzenetére
Parkolási engedély kellett a 13 ba nekem . Exemnek ott van lakása . Bementünk a kormány ablakba ,(vittünk mi is mindent). Semmit nem kértek ,neki be se kellett volna jönni . Kitöltöttem egy igénylő lapot és ennyi volt,adták a lakcímkártyát . Megkérdeztem hogy nem kellene e esetleg valami igazolás szerű hogy ki,mi merre . Nem !
Elmondtam egy ismerősnek aki albérletbe van . Mivel nem volt lakcíme (NAV miatt ) nem tudta a jogosítványát meg hoszabitani . Bejelentkezett a főbérlő tudta nélkül ,jogsi kész ,kijelentkezés . Csak akkor derült volna ki ha pont abban a 2 hétben lekéri hogy ki van a lakásba bejelentve. Nem velem történik meg el se hiszem -
Mauzes
addikt
válasz
albiosz #14107 üzenetére
Hm, az nekem elég nagy szopás lenne, ugyanis olyan a munkám, hogy a bónusz a teljes jövedelmem kb felét is kiteheti. Elég wtf, ha ezt 0%-ban veszik figyelembe. Bár azt is megértem, hogy ha ez nincs szerződésben fixálva, akkor a bank szerint a jövőben lehet 0 is a bónusz.
-
stickermajom
addikt
-
válasz
albiosz #13741 üzenetére
én is bocs, az indulat/felháborodás természetesen nem Neked szólt!
@(#13742) Gombinyó
Nyivlán BP/Pestre értettem, mint az eredeti megjegyzés is. Vidéken (értsd kihalt falu utáni tanya) 5-10 millióért sokszobás házat kapsz többhektáros telekkel, tóval, istállóval, templomtoronnyal. Lovat drágábban veszel bele, mint maga az ingatlan. -
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #13662 üzenetére
Jo, akkor fogalmazzunk ugy, hogy a felvetel elinditasakor, esetedben a felmondas alltam fenntartasnal se hiszem hogy konkret lakas kell (megjegyzem az igazolas lezarasaig tudtommal valtozhat is a lakascel).
Amugy 2%-ert van 1 honapra rovidites (a felmondas eleve jobb, mert beadas napja + 90 nap, nem a koveto 3. honap utolso napja mint kiutalasi datum amihez kepest 14 vagy mennyi napjuk van tenylegesen utalast inditani... na ezt ugye szinten nem mondjak el az elejen, hogy ho elejen kert kiutalasnal siman 4.5 honap is lehet belole - mondjuk automatikus lejaratnal legalabb csak 3.5).
Amugy a bankodat kerdezd meg, de szerintem nem feltetlen a fundara varnak vagy ha igen, akkor funda utalas igazolasa (adott napon belul) utan mar aznap ok is utalhatnak. -
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #13655 üzenetére
411-8181, ott tudjak a kiutalasi kerelem felteteleit. Mondjuk aviso eseten emlekeim szerint nem kell konkret lakas, sot olyan peldat is tudok, aki kiutalasi ido alatt megvette csaladi kolcsonnel es o maga kapta vissza a fundatol a penzt (de ez nemstandard es akkor is benne kell legyen a szerzodesben hogy erre lesz az xy funda felhasznalva).
Megjegyzem van lak.tak. topik (mas kerdes hogy ott se jar mostansag mar aktiv uzletkoto, az ertheto okokbol...) -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
albiosz #13480 üzenetére
sokféle ingatlanos van, van olyan, aki leköveti. meg itt milliós összegekről van szó, simán perre megy, ha úgy látja, hogy neki megéri.
az a baj, hogy amint aláírsz egy szerződést, abban szinte mindig benne van, hogy más nem hirdetheti olcsóbban a lakást, ergo Te sem. szóval hiába mondják, hogy a jutalékukat arra az árra teszik rá, amin Te hirdeted, szerződés után az lesz az első, hogy ezt jelzik.
én azt tanácsolom, hogy ne szerződj velük, az élelmsebbje így is fog hozni vevőt, aztán majd leboxolja vele a jutalékát. -
Mercutio_
félisten
válasz
albiosz #13476 üzenetére
Addig nem viszi oda az ingatlanos a vevőjét, amíg az nem írja alá a nyilatkozatot, hogy ha - akár őt megkerülve is - megveszi tőled, akkor köteles X összeget fizetni az ingatlanosnak a szolgáltatásért. Innen már az ingatlanos perelheti a vevődet.
Tippre nincs is konkrét vevője, csak fel akarja tenni saját hirdetésként a lakásodat.
-
Sweet Lou 6
addikt
-
adalbert1
veterán
válasz
albiosz #13444 üzenetére
Háztartási helyiség esetleg ilyen célra?
Mióta gyerekem van, azóta jobban tetszik az amerikai konyha, sokkal könnyebb lenne úgy szemmel tartani a gyerkőcöt, amíg mondjuk reggelit csinál valamelyik szülő - persze akkor megfelelő elszívás vagy szellőztetési lehetőség is kell, ha valaki sokat főz.
Ami inkább zavar, hogy a régebbi építésűeknél van pince, külön rekeszekkel: oda be lehet rakni bickilit, téli gumit, műszaki cikkek dobozait (ha még kell a garancia miatt),stb. Újépítésűnél meg lehet venni külön tárolót elég drágán, ha ilyen igényei vannak az embernek, vagy mindent lehet tárolni a lakásban.
-
attiati
veterán
válasz
albiosz #13444 üzenetére
Nem felejtették el, de nettó nm-t tud eladni.
Így nem érdemes egy kis helyiséget fallal korbevennie, mert a fal alapterületét nem tudja eladni.
Ezért ment ki a "divatból" a külön konyha és külön wc is. Sajnos az üzlet diktál.
(És lehet nincs akkora igény se a kamrára. Magadnak viszont tudsz csinálni gipszkartonból, ha olyan az elrendezés) -
Revolit
senior tag
válasz
albiosz #13175 üzenetére
"úgy tudtam, hogy a tűzhely pl. az ingatlan része"
Mi?!? Ezt honnan veszed? Miert pont a tuzhely?
Egyebkent a konyha egyaltalan nem resze az ingatlanak, miert lenne az? En meg ujepitesuben nem talalkoztam olyannal, amiben benne lett volna a konyha. Hasznaltnal nyilvan ott szoktak hagyni az emberek, ugy sem lesz jo uj helyre. Azt neked kell megvenni amilyet akarsz.
Nekunk az ugyvedi dij, energetikai tanusitvany meg egyeb papirok koltsege is benne volt pl a dijban. Fel kell venni adott projekttel a kapcsolatot, es elmondjak egyebkent. Ezt igy latatlanba senki sem fogja megmondani neked.
Mondjuk azt igen, hogy tuzhelyet szinte tuti biztos, hogy nem fogsz kapni... -
kiszi07
senior tag
válasz
albiosz #13175 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogyan hirdetik, ha emelt szintű fűtéskész szerkezet, akkor az alap dolgok vannak benne lásd, ha kulcsrakész ( külön kell kérni, akkor magasabb az ár és a kb. a legolcsóbb alapanyagból van minden, modern szép, de nem tartós. Hány milliós az ingatlan? Az sem mindegy az illeték szempontjából, ha 30M és 35 év alatti vagy, akkor a 15M-nak a 2%-a az illeték. Energetikai tanusítvány (kb. 30-40k, a nm2-től függ), földhivatalból a tulajdoni lap, ügyvédi díj, ha kell hitel, akkor annak is vannak költségei.
-
A Zéé
addikt
válasz
albiosz #13070 üzenetére
valahogy úgy volt, hogy megnézték, megtetszett, szóba jött a foglalózás, és akkor nyögték be az eladók, hogy nekik még hátra van a másik ház kibővítése, amit az adott ház vételárából fognak megcsinálni. Ezután ment a vakaródzás, hogy mi legyen, és alkudtak a vételárból egy szemmel látható összeget. Aztán most, április 1-el vehették át a kulcsokat.
Vettek fel hitelt is, a bankot sem különösebben zavarta a dolog. -
attiati
veterán
válasz
albiosz #13062 üzenetére
Magas bérleti díjaknal és emelkedő megtakarítási hozamoknal felértékelődik az idő.
Úgyhogy pénz kérdése a dolog.
Na meg egyéni élethelyzet.Alap eset az kb 3 hónap. Már csak a hitelugyintezes miatt is.
És alap esetben nem adják oda fél évre előre a teljes vételárat (egyéb ellenszolgáltatás nélkül)Ha elválik a birtokba adás és a tulajdonba adás, akkor még futja a vevő az allapotvaltozas kockázatát is
-
Revolit
senior tag
válasz
albiosz #13062 üzenetére
Mar megvalaszoltak, de sok ilyen eset volt ismerettsegi koromben mindket oldalon, ugyhogy en is valaszolok
Egyreszt vevokent ha hasznaltan vesz az ember, akkor sokszor azonnal, de legalabb is gyorsan akar koltozni. Ujepitesunel is ez az egyik nagy kritika, hogy honapokig, de inkabb evekig nem koltozheto. Ez hasznaltnal kevesbe toleralt.
Masik oldalrol sokszor nem igazan megoldhato a gyors koltozes, es amit en lattam/hallottam, az az, hogy visszaberelte az elado par (2-4) honapig az ingatlant. Fel evnel nagyob visszaberlesrol meg nem hallottam, de biztos van ilyen. Jo rugalmas vevo kell. Szerintem
-
goccer
aktív tag
válasz
albiosz #13062 üzenetére
Vevő oldali tapasztalatom van ilyenről. 3 hónap telt el az utolsó részlet és birtokbavétel között, de az utolsó részletnek egy része ügyvédi letétbe ment, amit a birtokbaadás után kapott meg az eladó. Én úgy gondolom, hogy az átlagos vevőnél rugalmasabbak voltunk, mert gyakori az is, hogy az eladó visszabérli pár hónapig az ingatlant amíg ki nem tud költözni. Persze a vételáron is múlik a dolog, nyilván azért voltunk rugalmasak, mert egyrészt megtehettük (nem volt sürgős a költözés), másrészt piaci ár alatt egyeztünk meg egy kicsivel érzésem szerint.
-
A Zéé
addikt
válasz
albiosz #13062 üzenetére
Fontos a vevő felől is és felőletek is a rugalmasság. Kollégámék vettek házat tavaly, majdnem egy év volt a tulajdonjog megszerzése és a birtokba adás közt.
De a szomszédunk is úgy adta el a házát, hogy az új épületnek még csak az alapjai voltak meg. Ők mondjuk megszívták, mert nem lett kész az új időben, mehettek 2 hónapra rokonokhoz. -
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #12336 üzenetére
Ha jol sejtem, vasarlas volt, tehat aa) pont alapjan menne a d) pont. Na de az aa) pont szerint "a valakinek" tulajnak kell lenni a felhasznalashoz. (Megjegyzem mas celoknal is tulajdonlas van, de ott a legegyertelmubb, hogy a _javara_ torteno vasarlas, tehat tulaj kell legyen.)
A kibuvo az a bizonyos szerzodo / kedv.-tt "vagy kozeli hozzatartozoja". Es ez nem vilagos nekem, hogy lehet-e hogy a ket cimnel ket modon: egyiknel szerzodo, masiknal kozeli hozzatartozo lakascelja. Ha lehet, akkor jo. De amit en lattam formanyomtatvanyt ott a 2 cel se volt megengedve, nemhogy ketfele utalni a penzt (ez a legcinkesebb, mert az tuti hogy csak ugy utalnak ahogy a felhasznalas lesz, ha kiutaljak neked annak ellenere, hogy nem vagy tulaj, mert te is tudod igazolni a lakashitelbe torlesztest, akkor jo).
Megjegyzem a mar kifizetett megtakaritasnal siman arra torekszenek ok is hogy igazolas legyen, es lazabbak... peldaul az otp (tok torvenyellenesen) szemle alapjan is igazoltnak tekinti az elkoltest.
Azt azert megjegyeznem, olyan nincs, hogy melyik "lakasra" kered a szamlat. A szamlan _mindig_ a szamla cimzettjenek sajat allando lakcime van! Amire gondolt, az az, hogy a hitelezett lakas tulaja lesz a szamlan, amit nem o hasznal fel, de ugy irjatok be, hogy arra a lakasra lett felhasznalva. -
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #12329 üzenetére
De, beforgathatod, a _tulaj_ felhasznalasat kerve technikailag. Legalabbis ugy biztos. Csak pont ez a kerdes, hogy lehet-e reszben atadni a felhasznalas jogat, mert a masik ingatlan miatt meg te kellenel.
Tekintve az OTP LTP tobbszorosen jogserto eljarasait, azt is siman el tudom kepzelni, hogy dalolva befogadjak nem tulaj eseten is. Ettol me'g szerintem ugyanugy gazos. Az lenne a jo ha a megosztva mas hasznalja fel dologrol lenne papirod.
BTW azon se lepodnek meg, ha azt tanacsolnak, hogy hozd a szamlakat a masikrol es mondd azt, hogy a hiteles lakasban hasznaltad fel... -
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #12327 üzenetére
Hat ezt kerdezd meg. Marmint hogy adostars eleg-e vagy tulaj kell (tudtommal tulaj) aki hiteltorlesztesre felhasznalja, es hogy lehet-e az hogy csak reszben hasznalja fel a kozeli hozzatartozo, a masik reszet a szerzodo. Erre passzolok.
Azt akartam mondani, hogy ha van olyan aki mindket ingatlanban tulaj es kozeli hozzatartozo, akkor at lehet papirozni ra es nem merulnek fel a kerdesek. Ha ilyen nincs, akkor kell az elso bekezdes.
-
axioma
Topikgazda
válasz
albiosz #12323 üzenetére
Hm, a ket kulon cim nem baj, de a nem tulajdonos statusz igen: ugy kezdodik a rendelet adott resze, hogy _tulajdonaban levo_ Mo teruleten levo ingatlan... legalabbis ugy 99.99% hogy igy van, nezz utana, az otpltp sajat aszf-jeben is ugyanaz a szoveg kene legyen mint a rendeletben.
Persze ha ugy ertetted, hogy a felhasznalasarol lemond az azon ingatlanban tulaj reszere mert az kozeli hozzatartozo, akkor mehet, felteve ha a masodik ingatlanban is tulajdonos. Bar fene se tudja, hogy lehet-e csak reszben lemondani. Vagy hogy van most pontosan ez a hozzatartozo reszere elszamolas.(Mas kerdes, hogy meglevo hitel eseten a hiteligazolason kivul kerik-e a tullapot... mintha en megusztam volna de az csoportos kotes volt es akkor me'g tulaj voltam. Na meg szigoritottak.)
-
amargo
addikt
válasz
albiosz #12223 üzenetére
Én az adott kiragadott mondatra reagáltam, ha az egész törvény arról szól, hogy 5 éven belül kell gyereknek lennie, akkor a végére kell csúsztatni, amit leírtam. Azaz igényléstől számított 5 év. Esetén a magzatnak 12 hetesnek kell lennie. (Mondjuk jó kérdés, ha 11 hetes, azaz még nem tekinthető gyermeknek, akkor mi van, megbüntetnek?)
-
Novics
senior tag
válasz
albiosz #11831 üzenetére
Yo, tegnapi hírben még az volt, hogy:
A 2019. július 1-je utáni 3 éven belül gyermeket szülő 40 év alatti házas nők igényelhetik csak a 10 millió forintos kamatmentes hitelt - vált egyértelművé Novák Katalin államtitkár szavaiból. Kiderült az is, hogy az idei második félévben 75 milliárd, jövőre pedig 150 milliárd forintot szán a kormány az Orbán Viktor miniszterelnök által vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv végrehajtására.
PortfolioDe most látom, hogy a cikk is frissült, és van benne, hogy este pontosítottak. Akkor én már végképpen nem tudom, hogy mik is lesznek a feltételek...
-
Kobe
veterán
válasz
albiosz #11833 üzenetére
5 even belul kell gyerek (tegnapi info)
5 even belul nincs gyerek akkor onnantol kezdve kamatostul fizeted a maradek reszt (tegnap delutani info)
5 even belul nincs gyerek akkor kamatostul fizeted a maradek toket is, illetve visszamenolegesen is visszaterittetik a kamattamogatast (ma delelotti info)Lehet egy keveset meg varnek a pontositasra.... Mondjuk ugy juni 301ig. Eddig 3 nap alatt 4 valtozat jott ki az otletelesbol....
-
Novics
senior tag
válasz
albiosz #11827 üzenetére
Ha jól értelmezem a minapi pontosítást, akkor csak a július 1. után született gyerekek játszanak, tehát ha már van egy kölök, akkor olyan, mintha nem is lenne, és addig nem is jön a nők 10 misije, amíg nincsen gyerek július 1 után. (Nálunk július 2-re van kiírva a gólya, hát remélem nem jön előbb egy nappal sem.
Ha meg igen, akkor majd a második purdénál vesszük igénybe.)
-
golfvariant
aktív tag
válasz
albiosz #11076 üzenetére
Az újból is valamikor használt lesz
Ez egy domino hatás, mint a munkaerő piac. Mindenki próbál a magasabb összeg felé hajtani.
Mi 2013-ban vettünk egy 47nm-es lakást 16ért, most 34-ért adtuk el... Szóval használtnál is eléggé szép az arány. Mindezt úgy hogy akkor a Sidi Angelnél új építésűként olcsóbban kaptunk volna lakást, mint amit vettünk használtat. Csak egy évig nem történt semmi és visszakértük a pénzünket.
-
golfvariant
aktív tag
válasz
albiosz #11073 üzenetére
Érdekes módon nem egy cikk szólt arról amikor bevezették a 10+10milliós csokot, hogy dec 31-ről január 3-ra 7-8 millióval növekedtek az árak
Kvázi egyik napról a másikra, de biztos én vagyok a tájékozatlan
Origo, ami azért eléggé kormánybarát (legalábbis az utóbbi időben)
Ha szerinted pár nap alatt volt "pofájuk" ennyit emelni, akkor az elmúlt több mint 2 évben nem kalkulálták bele mind a 10 milliót? Kicsit naiv vagy
Többek között ezért van egekben az ingatlanok ára...
-
updog
őstag
válasz
albiosz #11073 üzenetére
Valóban nem csak a CSOK miatt volt emelkedés, a régióban is akkoriban indult el (válság kiheverése, olcsó hitelek mindenfelé), (KSH), de nem lehet nem észrevenni, hogy a CSOK is erősen hozzáadott nálunk ehhez (google CSOK lakásár).
Ez a vevőknek 0 segítség volt (támogatás mínusz lakásár növekedés jó esetben közel 0), az eladók (ha új ingatlant is vettek) 0 hasznot láttak az emelt áron, mert az új ingatlanjukra el is ment az extraprofit (©). Cserébe sokan megszívták akiknek nem jár támogatás...
Most a vicc kedvéért megnéztem, a 2015 végén vett lakásunkhoz (már akkor is milliókkal túlárazottnak tartottam) hasonló, ugyanott lévő (Füredi ltp) 68 m2-es panelek 30-35M (!!!!!!!!!!!!) áron vannak fent ingatlan.com-on. Tehát kb. nekünk is dupla áron megy (alku után).
El is kezdett viszketni a tenyerem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged