- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
26100 - 26001
36996 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
Mennyiért adja ki, ha nem vagyok indiszkrét?
-
Drizzt
nagyúr
Kuldd legyszives, ranezek.
-
concret_hp
addikt
-
Drizzt
nagyúr
-
j0k3r!
őstag
-
Drizzt
nagyúr
Tudok róla, köszönöm. Engem mindössze az érdekel, hogy a szezonalitása hogy szokott alakulni, mert eddig egyszer voltam albérletben és akkor azt mondták, hogy azért ragaszkodnak a július 31-ig tartó határozott idejű szerződéshez, mert akkor szokott az egyetem miatt könnyen kiadhatóvá válni. Én december elején vettem ki. A kérdésem az, hogy tipikusan szezonálisan mikor szokott elkezdeni a piac megélénkülni. Csak július végére, vagy már előtte is várható? Én két dologból előnyben vagyok nyilván az egyetemistákkal szemben: állandó saját bevételem van, meg nem kell megvárnom a ponthatárokat ahhoz, hogy biztosan el tudjak kezdeni nézelődni. Viszont sajnos az igényeim is mások, így nem biztos, hogy megyek bármire is az élénküléssel, ha lesz.
-
sakal83
addikt
-
sakal83
addikt
Az alberlet kinalat annál szukosebb lesz minel tovabb tart a magas kamatszint ezen az arszinten. Nemeteknel mar egy kozeposztaly kozepe is sorban all az alberletert mert nem tud felvenni eleg hitelt ingatlanhoz. Itthon is ugy no az albi ar es szűkül a kinalat ahogy mennek fel a berek kozben pedig eselytelen az ingatlanvetel. Ez mindent az alberlet fele sodor sajnos.
-
Drizzt
nagyúr
-
j0k3r!
őstag
-
Drizzt
nagyúr
Az albérleti kínálat mikor szokott a csúcson lenni? Gondolkodom rajta megint, hogy egyelőre inkább nem vennék, de kipróbálnék még 1-2 lakóterületet. Viszont az albérlet kínálat jelenleg nagyon szűkös. Gondolom a felvételi ponthatár hirdetéssel összefügg a kínálat. De mit szokott ez a gyakorlatban jelenteni? Mondjuk június elején meg szokott ugrani a kínálat? Vagy igazából mindig tök random?
-
törölt tag
-
Segal
veterán
Mivel manapság semmi sem elég az embereknek csak jönnie kell valami új "világmegváltó" elképzelésnek és zabálni fogja a nép bármi is legyen az...
Az elsők azért hogy kitűnjenek, a többiek meg azért mert a szomszédnak is van, akkor nehogy már pont neki ne legyen, de akkor már legyen szebb, nagyobb, okosabb...
Ahogy elkezd majd csökkenni az alapkamat és ezáltal csökkenni a hitel kamata, szerintem boldog boldogtalan megint ingatlant fog venni bármi áron... (tippre 24 vége, 25 első fele)
Nyilván nem mindenki újépítésűt, de aki éppen azt annak bármit el lehet majd adni, ha azt látja hogy folyamatosan emelkedik az áruk...
Márpedig sem az alapanyag, sem a munkaerő nem lesz olcsóbb és ha még venni is fogják akkor egyre vastagabban fog fogni az árazásnál a ceruza... -
axioma
Topikgazda
-
Mercutio_
félisten
Ezért (is) írtam korábban, hogy Budapestet más fővárosokkal nem teljesen érdemes árban összevetni, mert egyrészt nincs jó tömegközlekedés az agglóba, másrészt nyugaton nem ekkora a munkahely és kulturális lehetőségek koncentrációja, ott egy kisebb városban is megkapod azt amit itthon csak Pesten.
-
instantwater
addikt
-
instantwater
addikt
-
instantwater
addikt
Valamiért nyugaton nem népszerű a tömblakás.
Nincsenek lakótelepek, csak különálló, különböző toronyházak, illetve ezek a kicsi angol házak amiket látsz.A lambós embereknek ez kell a belváros tövében, a csóróbbak meg ugyanilyet vesznek, csak egy külső kerületben, és a penészgomba nemzeti háziállat.
Mindezt havi 2500 pénzért amiről korábban volt itt is és az Anglia topikban is kifakadás.
Nem értem, hogy Európa, sőt talán világszinten megy a siránkozás, hogy nem megfizethető a lakhatás, akkor miért nem nézik meg, hogy keleten ezt a problémát néhány évtizeddel korábban milyen hatékonyan oldották meg?
Persze a panel nem luxusvilla, de kezdő, olcsó ingatlannak tökéletes.
-
Vision
veterán
Az értéktartás ott kezdődik, hogy piacképes terméket hozol létre. Ha olyasmit építesz, aminek nincs piaca/nagyon rétegigény, akkor a jelenértéke kisebb, mint a beruházási költséged.
Nem értem, hogy a mediterránt miért hozod ide, az egy divathullám volt, miközben a +1 szoba színtiszta funkcionalitás. Én a 0. pillanattól kezdve a funkció mellett érveltem.
A lapostetőt is megközelítheted funkcionálisan: olcsóbb, tetőteraszként hasznosítható, kisebb a szigetelendő felületed is.
-
axioma
Topikgazda
Kevered az ertektartast a felkapottsaggal szerintem... az ingatlan [3x location-n kivul] attol tartja az erteket, hogy funkcionalis. Nem attol hogy fancy a laposteto. Akkor 20 eve mediterran betoncserepes 25 fokos tetot epitettel volna? Akkor az volt a ritka es divat miatt keresett! Most vennel olyat egy hagyomanyossal szemben mert 'modern'?
Sztem az a lenyeg h hasznalhato legyen _nekunk_. Az ujrahasznositas max annyira szempont h ha mas akadaly nincs, legyen flexibilis [oszthato szoba pl.] -
Dorian
félisten
-
Madwe
nagyúr
Ez egy hosszas kompromisszum asszonnyal - én 18at szoktam meg, s azt tornásztuk fel, így nekem még nem diszkomfortos, neki pedig elég 2 zokni s jól van

Tapsi: utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek, s lehet kicsit ilyen megmondom mi lesz a jövő szaga lehetett a bejegyzésemnek, pedig csak ilyesmire akartam utalni én is - ki tudja mi lesz itt 20+ év múlva… 20+ évvel ezelőtt totál más volt a piaci igény, s az örök értékekben is igazad van!
-
Vision
veterán
Szedjük ketté. Tök jó, hogy szerkben bedobtad a saját példádat, és itt visszautalok egy korábbi kommentemre: lehet itt elvekről vitatkozni, de ha a gyakorlat mást mutat, akkor ez így tudománytalan. És igen, a gyakorlat mást mutat, lásd a te példádat.
Akinek van pénze, az nem egy lyukban akar nyomorogni.Másrészt ugyan vannak trendek a világban, de vannak örök értékek is. Például egy házból nyíló garázs mindig értékesebb lesz, mint egy különálló. Egy plusz szobát le lehet zárni, lehet tárolónak használni, de egy szoba hiánya nem pótolható, ergo kiesik a scope-ból az egész ingatlan.
És igen, van demográfiai változás, de nem biztos, hogy ez a családi házak irányába tereli az embereket. Simán lehet, hogy eleve másik piac lesz.
Amit axioma írt, hogy nyitva hagyni a tetőtér beépítés lehetőségét egy jó kompromisszum ilyen tekintetben. Viszont ugye erre is készülni kell, nagy padlásfeljáróval, nagy hajlásszögű tetővel. Szóval ez eleve plusz költsèg.
Na mind1, én itt fejezném be.

-
Nehaiu
csendes tag
-
Madwe
nagyúr
Azért azt nem veszed számításba szerintem, hogy változik a népesség. Anno a többgenerációs házak voltak a menők, mert a magyar szaporodott, fiatalon szült s az energia se volt gond. Eljutottunk oda hogy idősebben szülünk, kevesebbet, s drága az energia, ezért elég 1genes, gyerekekkel. Nade azért az elöregedő társadalomban egyre gyakoribb lesz az sztem hogy korepült/nem is vállalt gyerekek után csak 2 fős házat keres az ember. Szerintem meg pont hogy ezekre növekedni fog a kereslet. Legalábbis kizáró ok egyre kevésbé lesz sokaknál.
mondom ezt úgy hogy most költöztünk vidékre, olyan házba ahonnan engem sírba visznek max, s ez a ház 5 szobás. Igaz ezt úgy hogy van 90nm földszint amerikai konyha nappali + 2 szoba, 10nm lezárható előszoba vendégvécével, lépcsőházzal meg oda nyíló (sajnos 1 állásos) garázzsal, meg térdfalas tetőtér beépítéssel (amerikai konyhás nappali, 3 szoba - a garázs feletti rész is be van építve ezért ilyen “tágas” fent is). Fűtésre eddig ebben a szezonban 1000m3 ment el, s ebben benne volt egy januári festés 3 héten át 24 fok nyitott ablakokkal - s akkor még a teljes épületet fűtve, mert emeleten voltunk míg lent száradt, de azóta kétségtelenül csak a lenti szintet fűtjük 20 fokra - ezzel csak annyit akartam, hogy még egy 10 éves épület, ha jól van építve, jól van tájolva s jól van szigetelve, akkor az nem feltétlen rémálom…
-
Segal
veterán
Ennyi erővel vehettek volna valami olyan részvényt is ami jobban hozott az adott idő alatt... Vagy pár éve bitcoint...
Erre írtam pár hozzászólással előbb csak átsiklottatok felette hogy ma megmondani hogy mi lesz a tuti (akár ingatlanban, akár bármi másban) lehetetlenség. Aból lehet max kiindulni hogy MA mi tűnik ideálisnak, de hogy holnap mi lesz az bizonytalan. -
Vision
veterán
Érdekes ez a londoni ingatlanpiac. Most vagyok itt másodszor, de már elsőre is feltűnt, hogy az ingatlanállomány összetétele merőben más, mint Budapesten. Rengeteg az alacsony építésű családi házas övezet egészen közel a belvároshoz, vagy konkrétan a belvárosban. Illetve a kötött pályás kapcsolat jósága miatt a belvárostól 40-50 percre is jó közelekedésű, zöldvövezeti családi házas körzetek vannak meglepően magas áron. Sőt, talán ezek a legdrágább helyszínek magánemberként. Sorban állnak ott a lambók/porschék/aston martinok.

-
Vision
veterán
A kulcs az értéktartás. Nyilván azért költöznek zártkerti présházakba, mert az az olcsó. Egy vadiúj házat nem vennének meg. Itt most erről beszélünk. Persze mire ez aktuális lesz, addigra axioma háza sem lesz vadiúj, de még simán lehet jó állapotú.
Ha valakinek az értéktartás nem szempont, akkor deal. De ha valakinek igen, akkor gondolkodjon el a piacképes méreten, ennyit írtam az elején. -
AxBattler
félisten
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
-
AxBattler
félisten
-
A Zéé
addikt
Én most csináltattam egy 108m2 alapterületű épületre összesen 200m2 tetőfelületű nyeregtetőt. Szeglemezes szerkezettel, oromfallal, bádogozással, legolcsóbb Bramac tetőcseréppel nagyjából nettó 7 millió forintból áll meg. Erre jön majd még 25 cm kőzetgyapot az álmenyó fölé, ami most nem tudom mennyi.
Közvetlen mellette készül egy 60 m2-s alapterületű épületre lapostető 20 cm+lejtésképzés hőszigeteléssel, EPDM szigeteléssel, mosott kavics leterheléssel, bádogos munkával nagyjából 2,5-3 millió lesz.
Szóval valóban drágább a magastető, de messze van azért a 10+ milliós felár egy átlagos méretű háznál.Amúgy nem megcáfolni akarlak mindenben, de felénk pont, hogy divat lett a gyerek nélkül maradt szülőknek kiköltözni a lakásból a város szélére az ilyen 50-60m2 környéki zártkerti ingatlanokba, amik jellemzően 1 nappali-konyha-étkező plusz 1, nagyon max 2 hálószobásak.
-
Vision
veterán
True, nincs is ezzel baj. Ahogy írtam, mindenki olyat épít, amilyet akar, aztán vagy számol az értéktartással, vagy nem. Ha nem, az tiszta, az örökösei kapnak egy bizonytalan vagyontárgyat, és kész.
Én például örültem volna, ha a nagyanyámék nem oda építkeznek, ahova tették, mert lassan 1 éve áruljuk a házat.

-
Drizzt
nagyúr
Te elsosorban piackepessegrol beszelsz, az teny. Az is, hogy szerinted ennek nincs piaca. Engem az erveidnek nem sikerult meggyoznie. De meg arrol se gyozodtem meg, hogy egyaltalan elsodleges szempont axiomakenal az eladhatosag az epitesnel. En spec ha egyszer epitesre adnam fejem, nem valoszinu, hogy erdekelne az ertekesithetoseg. Ha valami tomegigenyu dolog kene, akkor tuti vennek keszen valamit. Ha viszont mar epitenek, akkor abban kielnem minden perverziomat. Legalabb 1 bastya jellegu resze peldaul tuti lenne az epuletnek, de ha Bory-var 2.0 jonne ki, akkor se lepodnek meg.
-
Vision
veterán
Persze hogy nem. Piacképességről beszéltünk. Vagy szerinted mindegy, hogy 1 hónapig, vagy 2 évig árulod a házadat, mire elviszik?
Itt erről van szó, nem többről. -
sakal83
addikt
30nm plusznak minimalis a felara? Alaphangon a szoba 15m a plusz folyoso 2m minimum plusz a telek minimum 5m. Az 22m. Sztem ez nem minimalis. De sztem is igazad van N+3+ gardob az jobb. De lattam projektet ahol n+2es ikerhazak epultek. Brutalul elvittek oket mert van egy reteg aki kertet akar nem magyobb lakast.
-
concret_hp
addikt
-
axioma
Topikgazda
Na itt is kibukik, en bizony vennem a smart fortwo-t elektromosban. De jelenleg dragabb mint az ion es nemigen nyujt tobbet [sot, ionnal butort szallitottam, 85x55 szekrenyt is...], szoval nem racionalis cserelni ra, es nemregiben me'g gyakran mentunk 3-an vele. Nyilvan a kereslet oka h keves itthon a masodik auto eleve, elsonek alkalmatlan. Na meg az auto mint statuszszimbolum mukodik, es me'g s minel nagyobb annal jobb szinten tart, mint a mobil hoskoraban a minel kisebb.
Halo miatt mondtam a fr.agyat, 3 szobas 54-esben nehez a nappalin kivul 8m2-nel nagyobb szobat csinalni [a kisebb meg nem szoba ma].
Telek: beepitesi %, es igen, a telek annyi eleg ami igy kvazi-kotelezo, max egy aquaponia elhelyezese erejeig izgatna. A cs.haz azert kell mert ott lehet szemelyre szabni [napelem/napkollektor, fak arnyeknak, mobilmedence max de lehet h az ma'r kiesik], tarsasnal ra vagy kenyszeritve a tobbseg akaratara, na meg ha nyugdijas leszek vegre lesz idom egy kutyara [remelem, 15+ ev...]. A nagy telek = kis nepsuruseg = mindenert messze kell menni, es lesz egy pont amikor mar nem szabad vezetni...
Devians vagyok, de ketlem, h egyedul. -
Vision
veterán
Egy autós példával kerekíteném le ezt a dolgot. Vannak 2-személyes szgk-k, de ezek rétegmodellek, gyakorlatilag városon kívül eladhatatlanok. Azért 5-fős az átlagos gépkocsi, mert a 3-személyeset sem lenne érdemben olcsóbb gyártani, cserébe sokkal kisebb lenne rá az igény. Ezért van az, hogy az emberek többsége 5-személyes kocsival jár, pedig semmi szüksége rá.
Franciaágy nem kell gyerekszobába, se dolgozóba, se vendégszobába. Telken ezzel nem tudom, hogy mennyit spórolsz. Mármint ennyire kicsi, kicentizett telekben gondolkodnál?Ha a magastető felárát (simán 10+ milliós sztoriról beszélünk) elköltöd a 2+ kisszobára, akkor már előrébb vagy.

-
axioma
Topikgazda
A 3 szobas lakas az nappali +2 fel eredetileg, csak atneveztek, es bar sokszor 8 m2 sincs a ket kicsi, azt ma mas megoldas hijan szabalytalanul szobanak nevezik. 8+8+17 persze me'g bepasszirozhato, de a 8 halonak veszett kicsi, a franciaa'gy kitolti a felet. Ha berendezed betartva a hasznalati helyigenyeket epitesz szakma szerint, az n+3 felallas az 100m2 lesz kb., bar azt mondtad csinalt nejed skiccet, gondolom az is n+3, mennyi lett?
Akkor ebben kulonbozunk, terdfal magastetovel mint elvi lehetoseg plusz m2-re az igen, plusz szoba [ami nagyobb telek is!] az nekem nem jo befektetes.
-
Vision
veterán
Tudnék hozni érveket, de elvágnám ezt a vonalat inkább azzal, amit írtam is: erre valós igény volt régen is, most is, és nyilvánvalóan a jövőben is lesz. Innentől azon polemizálni, hogy ez az egész mennyire értelmes eléggé tudománytalan.

Miért 100nm? Tavaly vettem egy 3 szobás (2 hálós) lakást, ami 54 nm.

Az epitesi dij kulonbozetet ennel sokkal jobb hozamban hagyom a gyerekekre...
Azt próbálom itt fejtegetni, hogy a különbözet aprópénz a teljes büdzséhez képest. Cserébe lesz 90%-ért egy 100x nehezebben eladható vagyontárgyad. Amúgy nem értem, hogy min vagy meglepődve, ezek piaci realitások. Egy ismerősömnek is azt tanácsolta az építésze, hogy ne csak magának építkezzen, hanem számoljon egy potenciális értékesítéssel is.
-
axioma
Topikgazda
Mi a haszna? Azt ne mondd hogy a termeszetes feny [vagy az ablakpucolas...] te is jol tudod h a benapozottsag nem az also 90 cm-en mulik.
A vendegszobarol is es az amerikai konyhas nappalirol is megvan a rossz velemenyem, igen. De elfogadom, 100m2 per 2 fo, ez a norma nalad, lehet h a tobbsegnek is, de nekem nem. Az epitesi dij kulonbozetet ennel sokkal jobb hozamban hagyom a gyerekekre...szerk. a vegen tulszalad az a thread, amit eredetileg a flame megszakitasa miatt dobtam be [pont akkor - persze amugy is tema csak raert volna] - tolem ugorhatunk
-
Vision
veterán
-
Vision
veterán
Egy korszerű mai háznak is minimális az energiaigénye, innen nagy ugrások már nem lesznem hatékonyságban. A nagy üvegfelületeknek van gyakorlati haszna, ez nem egy sima divathullám. Akinek volt pénze, az régen is ilyet rakatott, de az árak csökkenésével már le tudott szivárogni a mainstreambe is.
-
axioma
Topikgazda
Ilyet epitenel akkor, amikor mar nincs otthon elo gyerek? Azt gondolod, h elobb adnal tul rajta, minthogy megvaltozik a piackepesseg? Meglatjuk, 20 ev mulva ugyanitt kielemezhetjuk ;-)
-
Vision
veterán
Azt kérdezted, hogy én milyet építenék. Ilyet építenék, mert ez az, ami tartós érték, és ez a legpiacképesebb. Ha egy kölyköm se lesz, akkor is. Rengetegen élnek ennél sokkal-sokkal nagyobb házban, 2 gyerekszoba az kb +30 négyzetméter. Minimàlis a felára, koreszerű szigeteléssel a hőveszteség is minimális.
-
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
-
Vision
veterán
Nincs ezzel gond, mindenki olyat építsen, amilyet akar. De azt vegye figyelembe, hogy jó eséllyel egy gondot/kisebb értéket hagy majd a kölykeire. Illetve ha ő maga akarja értékesíteni, akkor komolyabb alkukkal fog szembesülni.
És igen, ha beszélsz ingatlanossal (én szoktam elég gyakran), akkor bizony 1 szobán dealek mennek el.
Azért alacsonyabb a nm ára egy nagyobb háznak, mert egy ház építési költsége nem lineárisan skálázódik, éppen ezért nem csinál szinte senki kicsit, ha nem muszáj.
-
Nehaiu
csendes tag
-
Vision
veterán
Más piac. Lapostető szabályozás miatt ritka, exkluzív, nagy igény van rá, láthatóan sok ilyen épül jelenleg is (ahol lehet).
A kis családi ház nem méretgazdaságos, ezért nem csinálnak ilyeneket, illetve nem ilyet keresnek az emberek.Amúgy nem plusz 2 szoba miatt lesz hodály egy ingatlan. Szerintem az amerikai konyhás nappali + 3 háló a jó konfig.
-
axioma
Topikgazda
Ellentmondast ve'lek felfedezni... azt mondod azert akarsz lapostetot a hatranyai ellenere, mert az keves van, ezert jobb lesz eladni. A ket halos hazat meg ugyanemiatt nehezebb.
Amugy akkor szerinted mit kene egy kirepult gyerekekkel hazaspar csinaljon? Nekik lakasban kell lakniuk vagy valami nagy hodalyban? Tenyleg erdekel, h sajat jovodre mit tervezel mai eszeddel erre az idoszakra. -
Segal
veterán
-
Drizzt
nagyúr
-
Vision
veterán
Jó, hogy neked sikerült. De szerinted véletlen az, hogy újépítésű projektekben nem ilyenek épülnek sehol? És most azokról beszélek, amiket beruházók csinálnak értékesítésre.
Egyébként bármilyen ingatlant el lehet adni 1 nap alatt, csak elég olcsón kell árulni.
Ha viszont jó árat szeretnél érte kapni, az már egy fokkal bonyolultabb.Egy ilyen konfig rétegigény, mint a földház, szalmabálaház, de hozhatnék még számtalan példát. A későbbi értékesítés esélyét radikálisan csökkenti.
-
Nehaiu
csendes tag
Ez teljesen alaptalan butasag. Te nem ilyet keresel, tehat senki mas nem kereshet ilyet? 2 eve 1 nap (!) alatt adtunk el 65 negyzetmeteres (nappali+2 szoba) csaladi hazat. Egy olyan par vette meg, akiknek mar felnott gyerekeik vannak, kirepultek. A kisebb szoba csak azert volt fontos nekik, hogy ha latogatni jonnek, akkor legyen hol aludniuk... Tortenetesen pont axioma-fele use-case. (Mi fiatal parkent szinten ketten laktunk benne egyebkent es dolgozonak hasznaltuk azt a szobat.)
@concret_hp +1
-
Vision
veterán
Nincs ezzel gond, csak ez egy lakás, nem családi ház. Ilyen konfigurációjú családi házat senki sem keres, ergo ha ilyet csinálsz, akkor az dózer lesz később.
-
axioma
Topikgazda
en 20 eve mikor a hagyomanyt koveto csaladtagok nyigtak, hogy nem lesz vendegszoba, hat finoman szolva nem ertettem egyet... mi a fenenek evente nehany napra kulon helyiseg, aki igenyes menjen szallodaba aludni, mindenki masnak tudok kihuzhato kanapen vagy felfujhato a'gyon vagy valami foldre rakott elozo matracon alvasi lehetoseget adni.
-
concret_hp
addikt
-
Segal
veterán
-
axioma
Topikgazda
azert ami nekunk dolgozo az lehet gyerekszoba, maris nem 2 fore tervezett... meg 1. 50m2 panelban 2+2 csaladkent elnek sokan, tettuk mi is gyerekkent meg epitkezes elott sajat gyerekeinkkel 2. azt max gyerekeink adjak el, mi nem [vagy hasznaljak - tervezek addig elni h naluk is kirepuljenek a gyerekek] 3. szerintem epp a nagy, tobbgen haz nem mukodik ma mar annak, kiveve ha jol van fgtl lakasokka alakitva, vagy tavmunka miatt kihasznalja 1 csalad + melo
-
JoinR
őstag
-
Vision
veterán
-
axioma
Topikgazda
potfedezet az muxik, csak akkor szerz.mod. kiszedni alola - nyilvan nagyon kondiciofuggo, de amikor utoljara neztem egy 2-3 eves potfedezet es szerz.mod. nem lett volna jobb, mint az eladandora eleve szabfel. ing.hitelt felvenni
Meret: a mostani ugy keszult hogy hetente lakott itt 5 gyerek 24-48 orara, szamokban netto 108m2+terdfallal egy szint (az nettoban, azaz 1.8m felett azert kevesebb) + felenyi pince/garazs. Most csak a ket felnottre tervezunk, kis ideig +1 egyetemista, de azert szo mi szo, megszoktunk ne'mi helyet (nem teret - cuccokkal van tele, neztem hogy milyen ures volt ugyanez 10 evvel ezelotti fotokon...), szoval nappalibol nem kell nekem 30 de legyen konyha-etkezo (nem a nappalibol!), halo, dolgozo, meg a garazs es valami raktarszeru hely (nem lesz laposteto igy az ott is lehet, termeszetes feny nelkul, gepeszettel karoltve).
Opcios hogy ha kijon a lehetosegekbol, de ez mar nem feltetel, kiadhato garzon, akkor elsore megkapna' az egyemista. Nyilvan akkor mar nem lesz kisebb... szoval valoszinutlen, majd kiderul. Ugyis a penz fog legjobban korlatozni... -
axioma
Topikgazda
-
Vision
veterán
Jövedelemtől függ, de a bankok szeretik. Hitelbírálatnál jól jön.
Úgyis bedobod majd ide, ha aktuális lesz, de arra azért figyeljetek, hogy az építendő ház piacképes legyen. Mármint egy 2-szobás újat építeni például őrültség lenne.
Egyébként a meglévő házat be lehet húzni pótfedezetként is, aztán ha elkészült az új, akkor töröltetni róla. Ezt nekem felajánlották legutóbb.
-
Madwe
nagyúr
-
axioma
Topikgazda
attol fugg, hogy mikor lesz olyan telek vagy bontando haz, amibe belevagnank, de addigra jo lenne tudni a strategiat... az elkepzeles az hogy dragabb helyre es modernebbet, de kisebb hazat epiteni, tehat elvileg olyan naygon sokat nem kene hozzatenni - viszont nyilvan jo lenne nem kivenni a pmap-bol milliokat csak azert hogy annyival kevesebb 8%-os hitelem legyen...
Mondjuk korlatozo tenyezo hogy 50 evesen nem tudom hany evre hajlandoak jelenleg meghitelezni. Meg hogy mi van a kotelezo adostars eletkoraval, mert ott mar nyugdijkorhatar kozeledik... igaz a jovedelem nalam van nagyon sokkal nagyobb ara'nyban. -
concret_hp
addikt
-
Madwe
nagyúr
Azért ha nincs túlbonyolítva az ügylet (pl, csak foglaló, banki hitel van a képben) akkor egy mezei ügyvéd ismerős is megteszi a legtöbb esetben, aki már látott ilyet s volt már azért adásvétje, nem csak “láttam már sablont meg olvastam, mondták hogy kell” a tapasztalata. Amennyiben képbe jön örökös, hagyaték, áthidaló, szomszédok, lomok, külföldi tulaj/vevő, kötbér stb, akkor tartózkodnék az ismerőstől, ha nem kifejezetten ingatlanos.
-
Drizzt
nagyúr
Az altalanos ugyveddel is ra lehet erosen fazni, az ingatlanugy elegge specialis jogi terulet. Erdemes mindenkeppen kifejezetten ingatlanugyekben aktiv ugyvedet megbizni.
Talan a legegyszerubb, ha felhivsz ingatlanos ugyvedeket es elmondod nekik roviden, hogy mi ez a speci konstrukcio, amit szeretnel a szerzodesbe belevenni. Ha olyat talalsz, aki azt mondja csinalt mar ilyet, akkor jo esellyel jo helyen jarsz. -
w.miki
veterán
-
Vision
veterán
Egyértelműen az első, kivéve, ha az ország másik felén építkezel, de ez nem életszerű. Hja, az építkezésre ki kell járni, de úgyse este fogsz, mert akkor már nincs ott senki.

Hirdetés téma: ha fasza a berendezés, akkor azzal kell lőni a fotókat. Ha nagymama szockó szarjai, akkkor jobb kipakolni. Ez amúgy pozícionálástól is függ. Egy 30 millás házat máshogy kell hirdetni, mint egy 250-est. Univerzális megoldás nincs.
-
updog
őstag
Szerintem ez már ízlés kérdése. Egy egyébként tök üres lakást szerintem (akár valódi akár virtuálisan) stagelve ki lehet tenni (ha korrektül jelzik megtekintés előtt, hogy amúgy üres az ingatlan és nem része az ajánlatnak a berendezés). Vagy a valóságot kicsit feldobva néhány homestager cuccal amit hoznak-visznek, kizárólag a képek kedvéért.
Régi bútort lecserélni újra már - szerintem - annyival több móka (szintén valós és virtuális esetben is), hogy ilyenekkel nem sokan fognak szórakozni.
De ez kb. olyan, mint hogy van aki felújítandót keres hogy saját képére formálja (legidiótább ötlet, legalábbis az én esetemben
) vagy épp csak beköltözni akar és kész.Lehet hogy valakinek pont az az igénye hogy lássa, mit lehet kihozni. Persze emellett ettől még kötelezőnek tartom a valós képeket is.
"Nem kép alapján fog lakást venni." - talán nem, de pont a fentiek miatt, ha azt látom hogy normális enteriőrfotók vannak, egy normálisan elrendezett ingatlanban (ez amúgy értéktől függetlenül egy kőbányai panelra is igaz lehetne), akkor (tudom, ritka állatfaj vagyok) bekattan nálam, hogy ha egy többtízmilliós tranzakciót remélve, nem sajnáltak pártízezret arra hogy felkészítsék eladásra az ingatlant, akkor talán volt gazdája is a placcnak.
-
attiati
veterán
-
axioma
Topikgazda
inkabb hirdetesi fotokra gondoltam, mint valodi VR -re, de VR technologiaval belerakva a butort az uresen fotozott helyre (esetleg 3 kulon stilust is, ahol nem ua. az elrendezes sem feltetlen, pl. bentlakok szamatol fuggoen)
gyorsabbnak es rugalmasabbnak tunik, mint a tenyleges staging, gondolom elotte azt is megtervezik valamiben... -
updog
őstag
*legyen inkább "bele kéne férnie egy jó fotós kontaktnak"
Nem az A54 lenne a gond (vegyen hozzá egy Hama állványt és egy mobilfejet, összesen egy tizes, aztán teljesen korrekt ingatlanfotókat lehet készíteni bármilyen társasházi lakásban 60-70M árral bezárólag), csúcsgéppel is lehet bénázni ha nem tanulja meg használni (=pénz/idő) vagy nincs meg az adott igényszint, neadjisten szépérzék ("direkt így fotóztam"
).+ (mint kvázi fotós mondom
) azért van a fotós, hogy ha fotókat kell készíteni akkor felhívják őket, és ők mennek. Csak ugye az ingatlanos egy fillért nem fog engedni/adni erre a jutalékából, eladó részről meg azonnal megy a sipítozás ha
ad1. +0.1% nőne emiatt a jutalék
ad2. esetleg át van hárítva a pártízezres fotózás költsége
#26022 axioma virtual staging ma már nem egy nagy cucc, egy 3D virtuális sétába is betolható kb. a teljes sketchfab összes publikus modellje. Utána meg simán fut egy böngészőben az AR alkalmazás a helyszínen, kimész az üres lakásba és a telefonodon meg ugyanazt látod csak berendezve, körbeforoghatsz stb. (amennyire megértettem
). Persze (itthon) ezen se látom hogy bármilyen rétegnek igénye lenne rá. -
axioma
Topikgazda
-
sakal83
addikt
-
vdavid4
tag
-
hellomi
tag
Az igazsag az, ha tobbert megy el, az ingatlanos is tobber kap erte, ugyis szazalekos jutalekot kap.
Egy rendes ceg szerintem mar ugy kene csinalja, hogy x-y csomagot kinal fel a vevonek, ahol egy kicsit magasabb % dijert cserebe benne van a profi foto-video elokeszites, az olcsobb csomagba meg a minimalisan szukseges dolgok.
Pl egy 2.5-3.5% kozotti savban 2-3 csomagot elokesziteni, egy 100M+ ingatlan eseteben neki a vegen akar millio folotti jutaleka is maradhat meg rajta. Ha viszont elore keri, nem felel meg jutalekban neki, akkor o sem bizik a sajat munkajaban annyira, hogy olyan jo plussz kepi anyagot keszit, ami miatt tobbert vagy hamarabb kelhet el az ingatlan.
-
updog
őstag
Egyébként már az sokat dob a fotókon, ha elpakolod a személyes tárgyakat, apró nippeket, könyvek rendezettek, növényből nem dzsungel van, de azért 1-2 minden helyiségben legyen, ágyakon ágytakaró.
Nem tudom ez hogy változott a kínálati piac lassulása óta, tavaly mesélte egy ingatlanos ismerős, hogy ő profi képeket készít (tényleg aláírom), de ez benne van a közvetítői díjban, semmilyen pluszt nem tud érte érvényesíteni. Visz mindig magával összecsukható dobozokat, hogy gyorsan a nagyja szemetet, meg cuccokat beleganézzák, ne rondítsa el a képet. Minimális staginget is csinál amit tud abban a 2-3 órában.
De ilyenekről hogy külön szakember home stagingeljen, legyen külön rendes enteriőrfotós, urambocsá videó vagy virtuális séta, szánjanak már rá csak pár órát az egészre és az eladó is előre egy kicsit tegyen az ügy érdekében... hát hova gondolunk, neki érték az ideje, viszont egy fillérrel sem hajlandó többet adni ezekért, már úgyis lehúzza a jutalékkal

És itt nem kőbányai panelokról beszélünk hanem 100M körül induló kategória. Hiába bizonygatta az ingatlanos, hogy nézd már meg itt van múlt hónapban akinél ezt mind megcsináltuk és x%-kal többért ment el, nem ér meg 5-6 milliót egy nap meló, és mondjuk 200.000 forintot rászánni előre.
-
Mercutio_
félisten
Mellékszál: Kínai vevőknél előfordul, hogy egy szépen berendezett lakást/házat berendezéssel együtt vesznek meg

Egyébként már az sokat dob a fotókon, ha elpakolod a személyes tárgyakat, apró nippeket, könyvek rendezettek, növényből nem dzsungel van, de azért 1-2 minden helyiségben legyen, ágyakon ágytakaró.
Ne saját szemmel próbáld eldönteni mi legyen a fotón, hanem vevői szemmel mi az ami megragadja a tekintetet, mi az ami kitűnik az átlagból. (Letisztult felületek, berendezés, de mindenhol van valami ami oldja a teljes sterilitást) -
axioma
Topikgazda
-
axioma
Topikgazda
Ha kiuritem, akkor kb. kikoltozok, ezert eroltetnem en a dupla koltozest (meg azert hogy kicsit meg legyenek szurve a targyak - mondtam hogy az ujba "kozos terbe" csak ami legalabb evente kell az keruljon, a tobbit a sajat birodalmaba...)
A profi berendezest nem hiszem hogy megeri - uresen tobb info latszik. En legalabbis jobb szeretem tudni hogy ami a foton van az mar a lakas tartozeka. Persze biztos sokan vannak akik meg azt, hogy hogyan nez ki keszen... ahhoz viszont virtualis berendezes is jo kene legyen, anno megrajzoltam a konyhankat, es tok jo lett a generalt vs. foto pedig az is 10+ eve volt az akkori technikaval es nem vagyok epitesz. -
Mercutio_
félisten
Ez tok jo, a kerdes hogy mikor urited ki annyira a hazat, hogy jol hirdetheto legyen, ha alapbol nem az? [Zsufolt, egyutt nem jol mutato hanem csak praktikus butorok, festes raferne.]
Ez csak szándék kérdése.
Banános dobozokba lehet pakolni a cuccokat (szigorúan kategórizálva, benne listával, mit tartalmaz)
szempont: marad, eladható, zero waste, kuka/hulladékudvar
Kell bérelni egy garázst, vagy raktárat (ha nincs) és oda bepakolni, aztán már jobban látszanak a lakással kapcsolatos teendők is.Az, hogy mit vállaltál be 20+ éve és, hogy mi az ami működik a mai EÜ állapotod, igényszinted, napi munkád mellett lehet nagyon más. Én is az albi/visszabérlésre szavaznék és a vételár épp nem szükséges részének PMÁK/DKJ-ba rakása.
-
sakal83
addikt
-
axioma
Topikgazda
Ez tok jo, a kerdes hogy mikor urited ki annyira a hazat, hogy jol hirdetheto legyen, ha alapbol nem az? [Zsufolt, egyutt nem jol mutato hanem csak praktikus butorok, festes raferne.]
Amugy nyilvan a haz arabol valamennyi kell az epitkezeshez, de ertelemszeruen most maxolni kell a hitelt az teny (marzs miatt).
[Egyebkent egyelore elmeleti szinten vagyunk, de ezen megy a csaladi okoskodas. Sot mar az is felmerutl, hogy nem alberlet hanem a kornyeken kicsi lerobbant lakas vasarol, mivel gyerekek kirepulese is viszonylag rovid idon belul varhato, a felujitas meg osszevonhato az epitkezos bandaval, de nyilvan arra hogy mindenre jo legyen kicsi az esely... almodozni szabad, a remenyhal meg utoljara
] -
w.miki
veterán
-
sakal83
addikt
Pont ilyen dontesi helyzetben voltam.
Sztem a helyes sorrend mostani helyzetben ha kell a haz ara az epitkezeshez. (en nem igy csinaltam es megszivtam)
1. A haz elad, megvarva amig kifizetik.
2. Szigoruan utana nekikezdeni olcsobb albibol (dragak de lasd 3 pont.
3. Kotvenybe, kincstarjegybe tenni a penzt, es okosan utemezni at epitkezest amig ilyen magas a kamat. -
vdavid4
tag
Nem olcsó móka, de nem is kell naponta. Komolyabb munkafolyamatok megkezdézdése elött a vasalatot átnézni, stb meg építési folyamatok lezárása elött is ajánlato és rengeteg bosszúságot megtud spórolni. Nálam is volt olyan ami amúgy az én szememnek tök oké volt és a müszaki ellenör mégis visszabontatta velük mert késöbb probléma lehetne vele.
Egyszerübejelentes meg egy ******. Minden felelösség a tiéd amíg meg nem építed és a végén nem veszik át a házat mert a tervezö pl rossz helyre tervezte a teleken ( erre persze van biztosítása a tervezönek de pl a mi utcánkban ez megtörtént egy családdal és évekig tartó huzavona a hatósággal, hogy akkor most mi legyen. Bejelentkezni persze nem lehet míg nincs használatba vételi és igen akkor is késznek kell lennie, ha csak ideiglenes is de valami alap "konyhának" is bennt kell lennie
-
axioma
Topikgazda
Ezek szerint letezik me'g a haszn.veteli.
Elozo epitkezesen egy garazsbol levalasztott, mintegy 20m2 furdovel egyutt irodaban laktunk 2 pici gyerekkel az egyik rokon telke'n, furodni atjartunk hozzajuk mert a bojler megmakkant... nappal a kinyithato asztal szekekkel, ejjel a 180-as matrac volt lerakva. Igaz, az nem volt epitesi terulet (az par hazzal odebb volt), de a "minden kesz kell legyen" az erosen igenyfuggo (meg penztarca). Padloszonyegcsempe pl. van jo sok negyzetmeternyi, nem raknam kesz lakasba, de atmenetileg barmikor megfelel burkolt aljzatnak.
A gazda szeme azert javit, mert ha valami gyanus, kihivod a femu-t vagy musz.ell-t, mikor eppen melyik terminologia illik oda (annyi muszaki erzekem van, hogy szoltunk a rosszul felrajzolt lepcsozsaluzason - huzott lepcso nem egyenes - vagy NF tegla darabolasnal malterozasert; nem mellesleg a fejemben van annyira az alaprajz hogy nem keverek ossze ket helyiseget mig az egyik majdnem befalazta a negyedik falat is ajto nelkul...). Raadasul most mar az is opcio hogy az illetekes oda se jon csak szemrevetelezi a fotokat vagy videot, ez azert 2005-ben nem volt annyira alapdolog. A napi szakember latogatas nem olcso moka... -
vdavid4
tag
A gazda szeme nem sokat javít a dolgokon mert nem valószínü hogy szakértö, mindenképp érdemes lenne egy szakértöt megbízni.
èpítkezés területre beköltözni túl macerás szerintem, meg úgysem tud sokkal elöbb, mert azért bennt majdnem mindennek késznek kell lennie. (használatbavételihez úgyis kérnek mindent). Nekem pl elutasították mert a padlófütéses garázsba nem tudtam volna kocsival beállni mert zajlott a térkövezés. Azt mondták szóljunk visssza ha már kocsival be tudok állni
èn vagy áthidaló hitellel vagy eladnám és albiba mennék.
(én a sajátomat eladtam és visszabérletem 10 hónapra miközben építkeztünk) -
axioma
Topikgazda
Uj tema: meglevo hazbol epitkezest ki hogyan szervezne' ossze?
1. regi hazra athidalo hitel, rogton az ujba koltozik
2. regi elad, lenyegesen kisebb alberlet, uj hazba koltozes
3. regi hazban elkezdeni, es ugy utemezni az epitest, hogy egy minimalis eletternyi elobb kesz legyen, rogton oda (ehhez jo kerdes, hogy van-e bunti haszn.veteli elott ha veletlenul me'gis ott lakik, nem ismerem a jelenlegi szabalyozast, a 20 evvel ezelotti meg gondolom mar nem ervenyes (300m2 alatt, szoval egyszerusitett eljarasu cs.haz eseten)
Az 1. hatranya hogy messze lehet az epitkezestol, marpedig a gazda szeme azert szokott javitani a dolgokon (me'g ha csak nap vegen megy oda de minden munkafolyamat utan, ami meg ajanlott a kesobb takart reszek fotozasa miatt). -
axioma
Topikgazda
Huzhatnank egy vonalat? Tegnap mar azt hittem lecsengett, de innentol legyetek szivesek ezeket a tobbkoros viszontreakciokat maganban folytatni.
-
Mercutio_
félisten
Nem nem én vagyok aki játssza az értetlent

Játszod az objektívitás grállovagját, miközben az előző nickeden (is?) egyértelműen elfogult és egyoldalú kinyilatkoztatás jellegű kommenteket tolsz.
Érveket, tényeket ritkán és szelektíven, csúsztatva hozol, hitelességed vélt alapjának gondolod üzleti sikereidet, ami általános kérdésekben irreleváns.Értsd attól, hogy én adott (szűk)területen kompetens vagyok még nem leszek szakértő más témákban.
Nem 2/3-oztam, a 2/3 tényszerű következményeire utaltam.
-
törölt tag
Ismét nem érted meg elsőre, a kritika nem csak az említett hozzászólókról szólt. Persze értem én, hiszen a lent idézett krumplizós-jobbágyozós legalja szövegre éppen te kontráztál egy laza kétharmadozással. Mert még tetszett is.
Londonban (is) jóval drágább az ingatlan a helyi bérekhez mérten, mint Budapesten. Csak ezt sokan elfelejtik.
-
instantwater
addikt
London horror volt mindig is de a covid óta abszolút.
Ez maradni is fog amig van aki megfizeti a penészes cipősdobozt 3 kilóért.Sokan ezért is költöznek vidékre, és távmunkáznak.
Akik pedig fizikai jelenlétet igénylő, esetleg alacsonyabb keresettel rendelkeznek, azok nem tudom miből, és hogyan élnek.
Illetve van egy tippem, ők azok akik 6 másik hasonló emberrel osztoznak 3 akkora szobán amibe egy ágy is alig fér be.Nem túl luxus élet.
Én soha nem vágytam Londonba lakni.
Még kirándulni is elég 3-5 évente 1x.Itt egy viszonylag friss 12 perces videó a helyzetről: [link]
Akit bővebben érdekel, várjuk az Anglia topikban. -
j0k3r!
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
26100 - 26001
36996 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 27901 27900 - 27801 27800 - 27701 27700 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10400 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i5 7500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman I3 Edge FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD IPS 144Hz
- Eladó egy Pixel 7a
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak azert, mert a negyzetmeterara kevesebb egy nagyobb alapteruletu haznak (osszessegeben ugye attol meg dragabb), meg nem fognak az emberek nagyobb hazat epittetni, mint amire szukseguk van.
Ha viszont jó árat szeretnél érte kapni, az már egy fokkal bonyolultabb.