- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
36100 - 36001
37009 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.RiK
tag
-
Vision
veterán
-
Simivok
senior tag
-
Mr.RiK
tag
Sziasztok!
Lakást fogok venni Otthon Start Hitellel, a kérdésem az lenne, hogy kb. hány hónapon belül kell a vagyonszerzési illetéket befizetni?
Mert apámtól már hallottam olyat is, hogy azt csak akkor kell, ha már teljesen az én tulajdonomba lesz az ingatlan és mivel 15 évnyi hitellel venném fel így az csak akkor lenne, de én ebbe egyáltalán nem vagyok biztos, hogy ez így működik.
Gondolom amikor a bank elutalja a pénzt az eladónak onnantól számítva küldhetik a levelet a vagyonszerzési illeték megfizetéséről. -
petyametyo
aktív tag
-
lm83
őstag
-
tototos
addikt
-
A Zéé
addikt
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Hétfőn utalte el a bank az eladónak a vételár maradékát, 29-én lejelntette az ügyvéd a földhivatalnak a tulajdonjogom bejegyzését. Most kértem le a tullapot, mert hétfőre van időpontom lakcím módosításra. Viszont még minden módosítás (Tulajdonjog-fenntartáshoz kapcsolódó vevői jog
bejegyzése, zálogjog bejegyzése és a régi/új tulaj törlése/bejegyzése) csak széljegyen van. Most ennek milyen átfutási ideje kéne legyen? Mert ugye úgy szól a törvény, hogy 3 napon belül át kell majd íratni. De jól sejtem, hogy ha csak széljegyen vagyok, akkor nem fogják elfogadni? Vagy ilyen esetben az ad-vét elég lehet az okmányirodának? -
Pfiucska
senior tag
-
tototos
addikt
Én arra leszek kíváncsi lesz e korrekció ami elindult nyáron csak az OSPvel gyakorlatilag el is halt. A gazdasági fellendülés még várat magára, autóipar leépítésbe kezdett így a szerintem rövid távon nem tudja a vásárló erő tartani a növekedést.
-
Csabroncka
addikt
Szerintem amit írsz csak nagyon elnagyolva igaz. Szűk, vagy szűkebb lokáció esetén mindig a panel a legolcsóbb.
Abban lokációban ahol panelért elkérnek 1-1,4 között nm-ként, ott az új építésű 2m vagy már afelett van.
Az viszont tény, hogy alulról torlódik az egész, BP-en 150-200 millió felett már nagyon elfogy a levegő.
https://youtu.be/5w4miaoYhZE?si=_hSxrmNE7Tz8-vDA -
360xbox360
tag
Kivancsi lennek en is a valos tranzakcios arakra, mikor neha eltunik 1-2honap utan egy 110millios lakas, hogy most ott megjott a balek vagy elvitte valaki 95ert esetleg..

Brutal az arak, de ha az albihoz nezem, akkor 76millio hitelt (1gyerek) hozzad vagnak 350ezres torlesztore, ami egy hasonlo kaliberu albi, es meg sok onero se kell hozza. Plusz iden meg ott van hozza a nyugdijpenztar, amibol par milliot kilehet lapatolni, ha az ember olyan helyen dolgozott. -
sakal83
addikt
-
tototos
addikt
Hát újbudán 1,8nm árak vannak a pár éves lakásokra. 1 hónapja állítottam be 11 kerület 2010 után épületre értesítőt és nem hiszek a szememnek az árak kapcsán.
Tudom ezek a hirdetési árak de akkor is durva hogy 1,5 év alatt a lakásunk ára 50%t emelkedett. -
360xbox360
tag
Irtam mar korabban is, hogy tapasztalatunk szerint kb szept. vege ota no a kinalat, 100M korul nem mennek a lakasok, augusztus-szeptember korul ezek par nap alatt meg elmentek. Ezek alapjan lehet a fizetokepes kereslet, illetve a jogosultak szama hamarabb elfog fogyni.
70millioert panel videken, 80-90ert meg pesten nemtudom mennyire jo uzlet.#36083 110M ert kozel ujepitesut lehet venni nem a peremkeruletekben, miert vesz valaki egy 50-60eves panelt? Hiaba van felujitva a lakas, ha a lepcsohaz amin keresztul mesz haborus idoket idez.
-
AxBattler
félisten
-
Drizzt
nagyúr
Az is része azért az újbudai panelkínálatnak, hogy nagyon nagyott nőtt a számossága. Ott van pl. Etele út. Csak ott az ingatlan.com-on van 40 panellakás hirdetve jelenleg. Év elején volt olyan időpillanat, amikor talán egy sem volt. Ha valamiből hirdetnek 40 "ugyanolyat", akkor nyilván előbb, vagy utóbb találni köztük olyan eladót, aki bele fog menni egy erősebb alkuba. Szóval én ott nagyon irányárnak tekinteném a hirdetési árakat a mostani helyzetben.
A konkrét tranzakciós árakra csak elejtett utalásokból tudok következtetni, de ott is van szórás. Pl. Mlinárikék múltkor 1.3M/m2 kelenföldi eladásról számoltak be. Otthon Centrum tegnapi közlése szerint náluk 1.27M/m2 volt az átlagár, bár ez az első 9 hónapra, szóval sajnos a változást pont elfedi az átlag. Kulcskérdésben meg arról beszéltek, hogy adtak el talán 110M-ért 7x m2-es újbudai panelt. Na ott úgy tűnik meglett az igazi balek. Mármint lehet luxi volt, meg minden, de aki OSP nélkül vesz ma 100 felett panelt, azt nem tudom normális embernek elképzelni.
-
AxBattler
félisten
-
tototos
addikt
-
AxBattler
félisten
-
tototos
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Volt egy másik lakás is amit megnéztem. Hirdetés kezdete óta csökkentettek rajta jó 8%-ot. Ez már így amúgy egész reális szerintem. Ennek ellenére a másik közelmúltbeli élményen felbúzdulva itt is azzal a fejtegetéssel, hogy otthon starttal megéri nekem a lakás, bedobtam 20% alkut első körben, mert úgy épp beleférne. Melegebb éghajlatra nem küldtek el, de valószínűleg elfogadni sem fogják. Jó lakás amúgy, de én jelen környezetben azt érzem, hogy csak és kizárólag Otthon start mellett jó döntés lakást venni, minden más finanszírozási forma esetén inkább a bérlés. Tehát ha sikerül így jó lakást venni, akkor veszek, ha nem, akkor bérlek tovább. Ez a konkrét lakás szerintem nem fog összejönni. Amiről tegnap beszéltem az egy picivel nyilván gyengébb tulajdonságokkal rendelkezik, de azért számomra kifejezetten jó vételnek tűnik. Kifaggatom még ott is a közös képviselőt a dolgokról, aztán tisztábban látok, alszok rá egy hétvégét.
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Kis info, május végi adásvételi után ma kaptam meg az illetékenem kapkodták el.
-
favagoJoska
aktív tag
Az világos, de itt nem erről a helyzetről volt szó, hanem arról hogy amint megjelent a vevőjelölt emelt mert .... igazából nem tudni mi van a fejében...
Amiről te írsz az valóban egy súlyos probléma, egy hatalmas hátránya annak hogy nincs stabilitás. És ez az amivel sokan nem számolnak, csak örülnek hogy mennek felfelé az árak. Hát jah, csak annak is megy felfelé az ára ahova költözne az eladó (már ha olyan helyzetről van szó)... És így nehezebb összehozni a cserét jobbra/nagyobbra anélkül mélyebben zsebbenyúlós ne legyen...
Egy kolléga mesélgette egy éve, hogy még vár kicsit és majd felmegy a lakása ára oda amennyiért ha eladja akkor elérhető közelségbe kerül a kinézett új lakás... Megkérdeztem hogy és a másik lakás ára amit kinéztél nem fog felmenni? Akkor ott láttam az arcán hogy leesett valami... -
sakal83
addikt
Azert van olyan helyzet is, hogy lakasbol lakasba menne, es a kerozinfroccsokre emelnie kell.
En 2x jartam igy 1 ev alatt. Eloszor a vevo jeloltek addig alkudgattak, fogalmaztak felteteleket, hogy addig a kinezett ingatlanok arszintje felment es lelottem.
Masodjara a 3%nal 8 ingatlan volt nalam talonban, amit hirdetesi aron vittem volna, de 1 het alatt hiaba kaptam tobb ajanlatot, mind a 8at elvittek elolem 1 het alatt! Lesult a bor a pofamrol h visszamondtam, de zsakutcaba mentem. A 3% ota mind a kinezett szint mind az enyem +20mot ugrott fel...
Leteznek hirdetgetok, de sajnos van olyan is, mint en...
-
sakal83
addikt
Gyakorlatilag semmennyire, ha nincs negativ hir a cegrol.
Max egyeb doksit kernek. ( pl nem vagy leepitesi programban stb)
-
vans?
őstag
Mi is egy cegnel dolgozunk, semmilyen hatranyt nem jelentett.
-
j0k3r!
őstag
Szerintem számít a mérték. Ha van egy 50-60 milliós eladó lakásod, és 10-20%-ot lehet rajta még emelni 1 éven belül, akkor lehet kivár az eladó. De, ha csak 3-5%-ot menne ezidő alatt, akkor már lehet, hogy nem érné meg neki. Természetesen tippelgetek, nem tudok és nem is akarok az ilyen képességű emberek fejével gondolkodni, akik 5-10 éve mindig a piaci ár felé emelik 10%-al a portékát, nehogy véletlen elmenjen. Az is lehet, hogy magányosak és csak barátkozni szeretnének
-
tboy93
nagyúr
Ez bankonkent elter, kockazatelemzesbe biztosan beleveszik, de azt senki nem fogja elmondani neked hogy milyen mertekben. Nem kizaro tenyezo, ha nem a hataron billegtek akkor szvsz nem lesz belole semmi problema.
-
favagoJoska
aktív tag
Tök jó hogy ezt felhoztad. Köztudott hogy az állam 1-2 évente locsol egy kis olajat a tűzre és pumpálja feljebb az árakat.
Szóval nem az eladó trükközése az ami hatékony - az csak mindenkinek az idejét vesztegeti. Hanem az van hogy az ilyesmiből akkor lesz eladás előbb utóbb ha az eladó megáll az emeléssel és hagyja hogy az árszint beérje. Ehhez meg az kell hogy legyen egy elképzelés a fejében hogy mennyiért hajlandó eladni (még ha jóval magasabb is a jelenlegi árszintnél).
Szóval ebből én csak azt látom, hogy itt az eladónak nincs komoly szándéka, bohóckodik, mindenkinek az idejét vesztegetni, csak valahogy meg kell racionalizálja magának hogy ő miért a megokosodott Warren Buffet aki most a csúcson fogja eladni és nem ügyeskedő Pista aki azt sem tudja mit akar, de azért az egóját simogassák már meg párhavonta egy-egy ajánlattal.
Btw, pont az miatt amit írsz te is hogy 1-2 évente ugranak nagyot az árak, akkor abból nem az következik hogy nem érdemes sohasem eladni az ilyeneknek? Hiszen mindig jönni fog egy időszak amikor újra ráemelhetsz, nehogy átlagáron vagy az alatt menjen el az a csodalakás... -
Csabroncka
addikt
Srácok, egy olyan kérdésem lenne, hogy jelzálog hitelfelvételnél amennyiben férj-feleség együtt veszi fel a hitelt (2 fizura) a bank hogyan bírálja azt el, ha mind a két ember ugyan annál a cégnél (multi) dolgozik.
Itt arra próbálok utalni, hogy normál esethez képest (a céggel és az iparággal minden rendben) ér-e hátrány minket
-
j0k3r!
őstag
Azért, mert az elmúlt időszakban mindig jött valami hír/bejelentés, ami miatt úgy érezte az eladó, hogy nem rossz ez az ár, de azért érdemes még egy kicsit várni, mert belátható időn belül robbanni fognak az árak 10-20%-ot és azt azért még jó lenne zsebretenni. Ahogy elmúlnak ezek a hírek, nem lesz FOMO generálva, akkor szerintem ez a mentalitás is csökkenni fog szerintem.
-
tototos
addikt
Most pont az a gondja hogy sokan keresik. Ő az átlag felett akarja eladni.
-
favagoJoska
aktív tag
Az ilyen aki eleve túlárazottan kezdett hirdetni, majd mikor kezdte beérni az árszint akkor emelt rajta, az nem fogja eladni ha újra beéri az árszint akkor sem. Csak hirdetgetni szeret, miközben vesztegeti mindenkinek az idejét...
Akkor miért nem emeli rögtön oda az árat ahol már el is fogadná? Addig sem keresgetnék az emberek hiába... Saját magának és másnak is időt spórol. -
concret_hp
addikt
-
tototos
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Vagy nem. Ha ebből indulunk ki: "Nála pont az van hogy elkezdte elérni több ember küszöbét az ár így tovább fogja emelni", akkor az a lakás sosem lesz eladva.
#36061: Miért néznék teljesen irreális áron hirdetett lakást? Nem vagyok az időm ellensége. A hirdetési áron már volt egy árcsökkentés, így ért be a lakás a célkeresztbe. Viszont most pont lett egy olyan érzetem, hogy teljesen irreálisan árazott lakásnál se lenne feltétlen veszett fejsze nyele odamenni nagy alkuval. Mert azért valószínűleg az eladó is tudja, hogy túlárazva hirdet. Eléggé gyakori eladási stratégia, hogy felrakjuk a többi hirdetés +10-20%-ért, aztán csökkentgetünk. A másik meg a felrakjuk a többi hirdetés szintjén, aztán hátha licitálnak. Tototos meg felhívta a figyelmet, hogy van olyan hirdető is, aki valójában egyáltalán nem akarja eladni a lakását, csak verebet fogni. De mire megjön a veréb, nagyobb veréb kell. Sok ilyen van. Egyébként meg vevőként is simán lehet azt a stratégiát követni, hogy megnézel a környéken több lakást és aki a legnagyobb alkuba belemegy, azt megveszed. Ha van bőven kínálat, miért ne tennéd?
-
Vision
veterán
Nekem Óbudán 2-milliós alkut nem fogadtak el fél éve (117->115).
-
eladocuccaim
tag
-
Vision
veterán
Az az értelme, hogy előbb-utóbb jönni fog az az 1 ember, aki megadja érte ezt az árat. Ezen mi olyan bonyolult?
-
Csabroncka
addikt
-
tototos
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Néztem ma egy lakást. Július végén kezdték hirdetni, egyértelműen túlárazva, legyen az egyszerűség kedvéért 120M. Ami nagyon meglepett, hogy az ingatlanos azt mondta, hogy jöttek emberek 80-85M táján ajánlatot adni többen is. Én hülye meg tördelni szoktam a kezem, ha 10-20%-kal akarok próbálkozni.
Oké, egyébként nem fogadták el ezeket az ajánlatokat, csökkentettek az irányáron, de már hajlanak rá, hogy elfogadjanak hasonlót. Ebből annyi tanulságot elteszek magamnak, hogy ha nagyon túlárazott dolgot látok, lehet simán érdemes odamenni nagy alkuval próbálkozni. De persze arra fel kell készülni, hogy nagyon el fognak küldeni valahova. De azt túl kell élni és kész.
-
FireKeeper
nagyúr
közjegyző általában mennyit szokott ülni a dolgán, miután aláírtam ott amit kellett? azt hittem pár órán belül küldik amit kell de még kuss van.
-
Madwe
nagyúr
Közben leesett, hogy tényleg más mozit nézek. Leginkább abból, hogy problémaként jelzitek, hogy a gyerekesek idő elött lelépnek oviba, vagy betegszabadságon vannak. Nekem ez soha nem volt probléma, hiszen ha bárkinek bármi dolga volt, azt elintézhette, hiszen flexi time van. A munka viszont legyen kész.
Betegszabadság meg szintén kb ismeretlen, hiszen full home oficeban betegen is dolgozunk, kivéve ha olyan a nyavalya, hogy az agyadra megy s vegetálsz kb. -
Qtya123
őstag
Ez letezo prpblema, tobb ismerost vegigkerdeztem ilyen poziba.
Nem is vitatom, hogy létező probléma, hanem azt mondom, hogyha más megoldás nincs, akkor bért kell emelni, csak az valahogy mindig a legeslegvégső opció, előtte megpróbálnak 10 másik dologgal vergődni.
Gyerekesek táppénze, korábbi hazamenetele meg amúgy szja nélkül is egy olyan probléma, ami mindig is feszültséget fog szülni, legyen bármi. Mondjuk én ezt a részét sem értem, mert én úgy vagyok vele, hogy attól, hogy nekem nincs gyerekem én 0 azaz NULLA perccel fogok azért tovább maradni, hogy egy olyan dolgot fejezzek be, ami azért maradt ott, mert gyerekkel van valaki havonta táppénzen, vagy pedig fél órával hamarabb lép le, mert úgy ér az oviba.
Az én szabadidőm ugyanúgy szent és sérthetetlen, senkinek nincs joga eldönteni, hogy mivel én nem gyerekért megyek, ezért nekem sérüljön és azért ne tudjam a saját, munkaidőn túli dolgomat elkezdeni, mert én maradjak tovább. Volt ebből néha morgás és nem mondom azt, hogy egyszer nem szaladok bele egy olyan pofonba, hogy mondjuk kirúgnak, de ez van, önmagamat nem tudom megerőszakolni.
Csak ugye az ilyenek ellen van a kolektív bűntudat ébresztés, hogy jó te lelépsz de nézd meg szegény másikat, ő marad, akkor vele cseszel ki. Hát ne maradjon ő sem, helyette nem tudok dönteni. Akkor fel kell venni még egy embert, ha ennyire kifeszített a dolog. Csak ugye az az alap szemlélet a cégek nagy részénél, hogy inkább legyen -1 ember és szabadságolás alatt maradjanak a népek fél órával tovább, mint az, hogy legyen +1 ember és akkor a nap során Úristen!! +fél óra láblógatás jut néha.
Vannak azért ilyen cégek, két ismerősöm is nagyon tutiban dolgozik, pedig versenyszféra, nem állami. Az a szemlélet, hogy a munkavállalók 80% feletti terhelése stresszt és feszkót szül, ezért erre figyelnek. A közös ezekben, hogy soha nem fognak állást hirdetni és kihalásos/ajánlásos alapon kerül be az ember.
(meg nyilván szerencse is, hogy a cég megteheti, nem mindenhol a Ft-ot kell fogni a túlélésért)Na részemről OFF vége.

-
sakal83
addikt
Jol latod
eddig ferfi beosztottaim voltak. Ott is van morgas, de nokkel nehezebb nekem
A szules utani depresszio a kedvencem. Szegenyek visszajonnek es mindent es mindenkinel jobban tudnak mindent es tokeletesebbek.Mar felajanlottam, hogy leszek csak szakertocske, de gyorsan jott a lelki froccs nekem a felettem levotol. Pont jo vagyok "vadkeritesnek"
-
sakal83
addikt
Tobb mondatod a verseny jellemzoje, ertekteremto, szakertoi poziciokra ervenyes. Alapvetoen teljesen igazad van ilyen korulmenyek kozott.
Az en kollegaim kvazi hasznos "droidok" , hasonlo, napi rutin munkafeladatokkal zero elorelepesi lehetoseggel. Ezert hasonlo a berezesuk, es a fentiek kiegyensulyozasara liberalisabb hozzaallas van felejuk, csaladcentrikusan stb, kvazi szanatorium. Rajuk is szukseg van. Fontos: EZ VEZETOI UTASITAS szamomra. Tehat a munkaadom elvarasa felem, amit be kell tartanom. (egy idoszakban eldurrantam es 4 oran keresztul a te hozzaallasod szerint viselkedtem - inkabb ez vagyok-, es 4 volt is 3 beszelgetesem hrrel vezetovel, mert felnyomtak...)
Igy remelem mar erthetobb, hogy miert okoz problemat ez az intezkedes...
Es ujra leirom: Jelenleg NEM ugyanazt a terhelest kapjak, a fentiek miatt - ami most is konfliktus forras, erre jon a ber... -. Csak azt varom majd el mint a masik kettotol.
De azert erdekes h mar a 2. ember irja hogy szegeny tobbgyerekesnel nem lehet nezni a brutto vs netto vs munkaterhelest. Szerintem DE.
-
HussarF
addikt
Nyilván beépül, de ez a lényege. Ott az örök feszültség, hogy akinek gyereke van, az többet van táppénzen / gyakrabban kell korán elmennie stb. mint akinek nem. Nem is csak a többi kolléga miatt, de maga a cég is szivhatja a fogát, hogy ugyanannyit fizet ki és kevésbé terhelhető a munkavállaló. Így most meg lehet majd azt tenni, hogy kevesebb bruttót kap az, akinek szja kedvezménye van és a végén mégis ugyanannyi marad a zsebében, mert az állam mond le a saját szeletéről. Szóval a végén mindenki elégedett lehet, csak az állami bevételek csökkennek. Azért meg tán nem is kár, amilyen hatékonyan azokat használják...
-
robag93
aktív tag
-
sakal83
addikt
Latom erted a problemamat
(elso bekezdes)Szakmai vezeto vagyok, nem mentor a kollegak kozott... ( 2 tobb gyerekes no vs 2 nemgyerekes no. Egy alom)
A masodik bekezdesed meg ertelmezhetetlen. Tipikus homokba a fejet. Ez letezo prpblema, tobb ismerost vegigkerdeztem ilyen poziba.
Varjal. Nem varok el tole tobb munkat, mint a masik kettotol! Ezt leszogezem! Pont annyit varok majd el, mint a tobbitol - eddig szolidaris voltam-, csak a sok tappenz meg a gyerek elobb vegez stb miatt kevesebbet meloznak.
-
Qtya123
őstag
Vagy mint mondtam, ellenkezője sül ki belőle. A plusz munkát “ledobja” magáról azzal, hogy kicsit többet lesz beteg a gyerek. Ja meg nem fog tovább bent maradni, hiszen menni kell a gyerekért. Így végül ugyanazok fogják megcsinálni.
A két másik lehet ugyanúgy hőbörögni fog, mindegy hogy terhelitek jobban a gyerekeseket, vagy sem, hiszen az lebeg ugyanúgy előttük, hogy a mocsokszemét másik többet kap.Ha ennyire törekszik a cég az azonos munkáért azonos bért, akkor továbbra is annyit tudok mondani, hogy a munkaszerződésben ugyanazt a bruttót kapják, tehát a céged nem ad egy forinttal sem több pénzt, de mégis több munkát vártok el. Jó biznisz lenne a cégnek. Ugyanaz a munkabér költség de dolgozzon érte többet. Ezt nem értem miért gondoljátok komolyan, hogy etikus.
-
Madwe
nagyúr
Számomra ez totál unortodox, de lehet csak az its elefántcsonttornyomból nézve.
A terhelés nálunk személyfüggő, ki mennyi terhelést bír elviselni. Nagy általánosságban egyenlő, de azért mindig van csapatonként 1-2 igásló, aki többet vállal.
A fizetéseknek ehhez direkten semmi köze. Mindenki annyit kap, amennyit kiharcolt magának interjúkor. Az meg hogy ki mennyire terhelhető, inkább a késöbbi előremenetel szempontjából érdekes (bár ott is inkább a visibility ami számít).
Hiába terhelsz valakit jobban, véges a munkaideje, a hatékonysága meg adott.
Nyilván ehhez hozzátartozik az is hogy aki lébecol, az meg röpül (jellemzően startup scaleupoknál vagyok, multiknál inkább jellemző a nagyobb lébecoló tömeg akik ott tudnak maradni, elférnek)Ahhoz meg végképp semmi köze senkinek, hogy a bruttóból neki végül mennyi lesz a nettoja. De egyébként ahoz se sok, hogy mennyi a bruttója, az leginkább a bértárgyalásán múlik, ha meg régebb óta ott van akkor az emelések révén a munkavégzésén.
Számomra elég egysíkú kommunista felfogás az higy mindenki ugyanazt keresse, ez ennél sokkal több összetevős.
Mindezek ellenére nem gondolom hogy pl az anyák szja mentessége jó ötlet lenne, ahogy pl azt is elég egyértelműnek tartom hogy márpedig ez bele fog épüln (vagy inkább le fog épülni)i a bérekbe. De az, hogy az alapján hogy ki mennyi adókedvezményt kap az alapján adjam a terhelést az számomra annyira no-go., hogy még csak nem is értem. Már megbocsáss, de ez számomra inkább ilyen sértődött, kimaradtam a buliból rohadjál meg te is mentalitás. (nem, jelenleg nem vagyok érintett ezekben a kedvezményekben + ha lesz gyerek asszony utána már csak egyéni vállalkozó marad uh kb garantáltan sose leszünk)
-
sakal83
addikt
Ezert nyulok bele a nagyobb terhelesbe..., hogxly a kevesebbet dolgozonak menjen el a kedve, vagy hajra, porogjon fel....
Szintiszta pragmatizmus, holott ez egykrealt problemakor...
Ha csaladi adokedvezmenyként jogosult valaki, akko kit erdekel? Nem azonosithato a jogosult. Most meg telibe.
Tegnap meg belengettek az osszes gyerekesnek

Ahogy fentebb irjak, szeoen beepul a berezesbe...Ez a piac, nem a szeretetszolgalat...
mokus1:
Miert csusztatnek? Egyiknel apuci allami szektoros, jovo evben cca 83e+40e+127e ( plusz penzuk lesz 3% jogosultsaggal. Ez 50m ftos hitel torlesztoje... De a 83 nelkuli is kb 33m hitel...
Nincs kozom hozza, de hallom sajnos
A cegunk kimondottan torekedett a hasonlo munkakorben hasonlo bert elvhez. Szíp munka.
-
Qtya123
őstag
-
Csabroncka
addikt
Józan ész.. béremelés és prémium.
Nagyon érzékeny téma nőknél, meg ahogy Qtya123 is írja a fiataloknál - ki jár jobban!
A versenypiac hosszútávon ezt nem tolerálja. A probléma alapvetően az "élethosszig tartó" kifejezéssel van.
15% többlet azért elég nagy különbség, és soha ne felejtsd el, hogy limit nélkül
.
Szóval annyi visszaélés lesz belőle kkv szinten mint állat.Visszakanyarodhatunk oda, hogy ki jár jól vele: sem a nők, sem a fiatalok
-
sakal83
addikt
Varjal. Megemelem nekik
igy mukodik, mikozben leepitesek vannak nalunk. + en egy, porszem vagyok az emeleshez 
Rosszul latod, a ket tobbgyerekes nem fontos annyira, ha erted mire celzok, miert lennenek fontosabbak, mint a nemgyerekesek?
Szent profit? Te jol vagy? (gondolom IT szektorvan vagy...) Bevetel utani adozasunk van arsapkaval, ez nem az extraprofitos IT. Az extraadonk tobb mint a teljes berkoltsegunk....
-
A Zéé
addikt
De ha eddig is volt pénz a családra is, meg az első befektetés lakásra is, akkor miért gondolod, hogy a családra fog menni a most felszabaduló pénz?
A fizetésem amúgy nekem is nettóban van megadva a szerződésemben, már 5+ éve... Ha tényleg jön ez a bérátláthatósági cucc, és nem csak olyan tessék-lássék módon fog működni, akkor máshogy nem fog menni a dolog, különben tényleg baromi nagy egyenlőtlenségek fognak kialakulni.
-
mokus1
addikt
Hogy árazza be? Tényleg érdekel, de azért mert nő már az lesz az első kérdés, hogy hány gyermeke van? Persze, lehet úgyis, hogy nettóban egyeznek meg. Az úgy tiszta sor.
Én alapvetően Qtya123-val értek egyet, azért mert valaki kap szja mentességet ne csapódjon már rajta ostor mert valamiben könnyebb neki. Ráadásul egy 2-3-4 gyermekes családanya amennyivel több pénzt kap az megy is a gyermekekre. Így például fogalmam sincs milyen szakmában foglalkoztat sakal83 de azt erős csúsztatásnak érzem, hogy amit az szja-val spórol azt tudja második lakásra költeni. Az a pénz jó eséllyel a családra megy. -
Qtya123
őstag
Az is opció, hogyha ennyire fontos az a két nem adókedvezményes ember és ekkora para, hogy elmennének, hogy szépen megemelitek a fizetésüket….
Ja azt nem, mert a szent profit. Hát akkor fogadjátok el, hogyha nem nyújtotok semmit, akkor lelépnek.Csabroncka: Nyilván. Már most is be van árazva néhol. Pl 25 év alattiak esetén az előző cégem is azt csinálta, hogy az újonnan érkező fiatalnak annyival kevesebb bruttót adott, hogy a végén a kedvezmény által a nettója ne legyen több, mint annak, aki szintén junior, de 25 feletti volt.
Fun fact: A csaj 1 év múlva betöltötte az életkort és ugrott a kedvezmény. Kérte, hogy emeljenek a fizuján, mert így kevesebbet keres. Ja hát azt nem. Mindezt abban a hónapban, mikor ott lógott az 500-as számot mutató lufi az ajtóban, mert akkor lépte át az 500 milliót a HAVI nyereség… -
Csabroncka
addikt
-
sakal83
addikt
Ez nalam nem elvi kerdes. Van masik 2 kollega is, akinel pont az all fenn, hogy tobb meloja van a tobb tappenz miatt es meg tobbet is keresnek mar, akiket helyettesitenek
Objektiven nekem jobban jonne ha a 2 jogosult mondana fel, mert kevesebbet dolgoznak eleve a tobb gyerek miatti hianyzas miatt. Ok. Legyen, meltanyolhato, de gyakorlatban mar ezt is kezelnem kell, de azt mar nehezebb hogy tobb a penzuk is. Ha a kormany "adja", ha nem. A 2 kollega mar haborog, es munkat keres...
Az meg kulonosen kellemes h mar azt beszelik h igy belefer nekik egy 2. lakas befektetesi cellal a 2 masik kollega elott

Hidd el, madartavlatbol konnyebb elmeleti igazsagokat kezelni, mint a surujeben

Es oszinte leszek, nem igazan erzem feladatomnak - es tudasom sincs hozza- ezt kezelni, mert nem a munkabol fakad a problema, es az sem konnyiti meg, hogy kvazi 15%al kozelebb kerultek hozzam berben

A tobb munkaval terhelni pedig a szektoromban kormanyzati elvaras es kenyszerites. PC neven High pressure economy... Ertsd elvesszuk a zset (extra ado) es oldd meg kevesebb emberrel ugyanazt a melot.
Tehat ez nem genyosag...Ezert is irtam, hogy finom melo a 83e ft erre rafejelve a kozszferaban. Dolgozna ott a fene... Sok sikertbezt kezelni mikro szinten.
De nem offolok
-
Qtya123
őstag
"a ket jogosult kolleganonek mar most tobb munkat adok, es januartol meg tobbet kapnak, es az enyembol is atvesznek

Nem tudok jobb megoldast. Elegge faramuci helyzet a gyakorlatban. Ha egy nem jogosult felmond, akkor szivok..."
Vagy majd felmondanak emiatt a jogosultak és keresnek másik helyet, ahol nem tolnak rájuk több munkát, mint másokra és végül akkor is szívsz.
Nem vagyok érintett a témában sem 25 év alatti, sem gyerekes adókedvezménnyel, de szvsz genyóság azért több munkával leterhelni embereket, mert a kormány úgy döntött, hogy több pénzt hagy a zsebükben. Már nem azért, de azt a plusz pénzt nem te vagy a céged teszitek a zsebébe pluszban, hogy arra hivatkozva több elvárásotok legyen feléjük. A cégnek nem kerül többe az, hogy annak a munkavállalónak több marad...
Persze... értem én, hogy frusztráló a nem jogosultaknak az, hogy nekik nem jár, de ez nekem ilyen dögöljön meg a szomszéd tehene feeling. Én sem vagyok jogosult semmire, mégsem toporzékolok.Én tuti kb pont annyi plusz táppénzre járással "ajándékoználak meg", ha ezt tennéd velem, hogy azért versz rám több munkát, mert pénzt hagy a zsebemben az állam. De én ilyen túltolt igazságérzetes ember vagyok.
-
tboy93
nagyúr
-
sakal83
addikt
A feleseged helyzetet megertem, es neki elonyos. De a mellette ulo, lakashitellel nem rendelkezovel nem cserelnek... En erre ertettem, hogy nem igazan jo ez a helyzet a munkaltatonal. A felesegednel biztos sok munkat hagynek, ha a munkatarsa lennek🙂
Tudok olyan kozigben dolgozokrol, akik tegnap mar egymassal kiabaltak. 2 jogosult 2 nem... (ugyanazert a meloert tobb penzt kapnak)
Az egyik mar keresi a munkat...
Igen. Ez erdekes resz a trvbol.
Off. Az szja kedvezmeny nalunk is erdekes helyzetet hoz. Van ket ketgyerekes jogosult es ket nem jogosult beosztottam, akik eddig is morogtak, hogy a ket gyerekes tappenz miatt tobb a melojuk. Most ezzel meg jobb lesz a helyzet...
Mivel ram nezve is erdekes lesz a berhelyzet, igy a ket jogosult kolleganonek mar most tobb munkat adok, es januartol meg tobbet kapnak, es az enyembol is atvesznek

Nem tudok jobb megoldast. Elegge faramuci helyzet a gyakorlatban. Ha egy nem jogosult felmond, akkor szivok...
-
tboy93
nagyúr
Feleségem elvan vele. GYED-ről ő speciel a NÉBIH-hez ment dolgozni, 6 órás munkaidőbe, évi 40 nap szabival, home office lehetőséggel. Nem a világ pénze, de 2 gyerek mellé pl. nagyon jól tud jönni ha nincs akkora hajtás a munkahelyen. Ez meg most ha valóban reális lesz, akkor javul egy picit a fizu is. Ami azt illeti az SZJA támogatással, meg családi adókedvezmény emeléssel februártól egy nettó ~150-el. Azt hogy hol és mikor fizetjük meg ezt, az más kérdés. Én sem tartom ezeket jó döntésnek.
A támogatáshoz visszatérve, annak akinek meglévő hitele van annak jól tud jönni, de nem alapoznék erre egy hitelfelvételt. Ki tudja meddig fog járni, mikor veszik el.
Ez pl egy elég érdekes része a tervezetnek:
„Az otthontámogatás abban az évben vehető igénybe, amelyik évben annak forrása az adott évi központi költségvetésben rendelkezésre áll.”
Ez alapján nem jár abban az évben a támogatás, amelyben a költségvetésben nem terveznek ilyen célra keretet.
-
sakal83
addikt
-
Gabonetta
aktív tag
-
blt-blog
junior tag
"Tyűha nagyon félreértettetek.."
Nem hiszem, hogy barmi felre lett volna ertve. Gyakorlatilag azt irod, hogy van zse, de kell hitel is. Es ha a hitelfolyosito szerint a kialkudott vetelar es a forgalmi ertek kozott 20+% kulonbseg van, akkor nem kapod meg a hitelt.
Egy adasvetelnel a kialkudott ar tukrozhet nem piaci szempontokat. Peldaul az elado _annyira_ el akarja adni a lakast, hogy akar 20%-kal is ala megy a piaci arnak. De forditva is lehet: elkepzelheto, hogy a vasarlo _annyira_ azt a lakast akarja megvenni, hogy ezert hajlando a piaci ar fole is menni. Ezek a felek privat erdekei amiket nem a piac mozgat, peldaul az eladonak hirtelen kell a penz, vagy a vasarlonak mondjuk az a lakas kell mert a kornyeken van valami, ami csak neki kulonosen ertekes (mondjuk egy nagymama, vagy munkahely).
Ha azt feltetelezem, hogy 20%-kal vagy meg tobbel is fole mesz a piaci arnak, mert neked annyira de annyira kell a lakas es ezert nem kapsz hitelt, az miert lenne az elado kockazata? Miert kellene a te kockazatodat neki futnia?
-
Drizzt
nagyúr
-
A Zéé
addikt
Mennyire reális ez a félelmed, hogy valóban 20%-al a valós piaci ár feletti lehet az ingatlan?
Ha ez pedig az ilyen durva felárazás valós, akkor adja magát a kérdés, hogy szabad/jó döntés ekkora felárral megvenni bármit is?
Az ilyen értékbecslők azért eléggé jól tisztában vannak a piaci viszonyokkal, nem saccolnak annyira mellé... -
AshaNoR
tag
Tyűha nagyon félreértettetek..
Rendelkezésre áll 40% önerő is nem a pénzhiány a probléma.. Arra próbáltam kilyukadni, hogy a vételár és forgalmi érték között a különbség több mint 20% lenne, akkor nem folyósítják a hitelt és akkor kérem szépen csak vissza minden egyes forintomat, amit foglalóként odaadtam. Aki eladóként ebbe nem megy bele, úgy, hogy előzetes értékbecslésre sincs ideje, akkor arra rohadjon rá a lakás már bocsánat.
-
blt-blog
junior tag
-
Majom19
tag
Igazad van.
Most ott tartunk, hogy a vételár felét kifizette értékbecslés 100k val ment vételár alá.
Bank küldte neki a mailt, hogy mehet szerződést kötni. Ugye volt előzetes hitelbírálat minden átment ez a minősítés adásvételi előtt megvolt. Hiába otthon start nem 10%-al ugrik bele nem volt kérdés, hogy átmegy.
Az ingatlanom jó helyen van a településen. Most -4M ft nem gáz ahhoz képest, hogy én benne legyek az egy meglévő és egy vállalt gyerekel (december) csok plusz igénylésben.
Itt kertes házakról beszélünk és nem pörögnek. Hasonló 80-éves tégla korszerűsített. Ennél rosszabb állapotú kályhafűtéses házak nem mennek el 50Mft-ért vagy szintén zenés korszerű napelemes 70Mft-ért hónapok óta. -
Vision
veterán
Jó nagy palimadár vagy, barátom. Mi konkrétan beszívtuk már ezzel. Megírtuk az adásvételit, a vevő meg nem tudott fizetni, és a széljegyen is ott maradt fél évig. Mind1, nem volt kurrens az az épület, örültünk is, hogy jönne rá vevő. De a mai piacon ilyenbe senki sem fog belemenni olyan helyen, ahol pörögnek a lakások.
#36021AshaNoR
Az alulbecslés a te kockázatod. Örülj neki, hogy valaki egyáltalán megvárja veled a hitelt, és belemegy alacsony önerőbe. Ilyen esetben én simán elkérném a 10%-ot. -
orkester
őstag
-
eladocuccaim
tag
-
AshaNoR
tag
Mert 10% foglalóról beszélünk, nem 1%-ról. Az, hogy valaki a saját kockázatára vállalja, hogy előteremti a teljes vételárat vagy egy 20%-os alulbecsülés miatt többszörösére megemelt önerőt az a mai ingatlanpiaci körülmények között vállalhatatlan kockázat szvsz.
@Majom19
10-ből 1 az ilyen korrekt eladó szerintem
-
Majom19
tag
El kell engedni, ha nem megy bele.
Egyéb iránt úgy kell megírni a vételi szándéknyilatkozatot hogy a foglaló fogalmával tisztában vagytok, de kell előzetes értékbecslés illetve hitelminősítés ha ne adj isten nem megy akkor visszajár.
Saját tapasztalatom hogy otthon start előtt megszületett a döntés eladjuk áron alul, mert sürgős (-3Mft) Lett vevőm (júl 28)bejött otthon start minden is emelkedik közben nem akar foglalózni mert amúgy sem érti mire való. Mivel az ügyvéd se készítette el a papírt meg már szeptember van írjunk sima adásvételt egyből. Tehát addig se foglalót se semmit nem láttam és kitartottam az árat és levettem a hirdetést. Amíg a mi házunk nem lesz kész addig visszabérlem…és csakis emiatt kapják meg ők.
És miután kifizette a vételár önrészét addig hozzá se nyúltam, amíg nem lett meg az értékbecslés illetve a hitelképesség, mert úgy egyeztem meg vele hogy visszajár ha nem kapná meg. Bár nem mindenki ilyen én szeretem, ha a szavamra lehet adni. -
eladocuccaim
tag
-
AshaNoR
tag
Sziasztok egy számomra nagyon fontos ügyben kérném a tanácsotokat (már megint):
Sikerült találni egy ingatlant, az eladóval az árról is megállapodtunk és nyilván szeretne 10% foglalót, amellyel nincs semmi probléma. Nyilván ha kihátrálok vagy nem megyek át a hitelminősítésen a foglaló őt illeti, ezt el is fogadom.
Viszont én is szeretnék biztosítékot magamnak olyan formában, hogy ha az értékbecslő túlzottan alulbecsüli az ingatlant, akkor a foglaló visszajárhat.
Elég türelmetlen az eladó, így előzetes értékbecslésre sem szeretne várni, bár nem tudom ez hány napot/hetet venne igénybe, de látszólag teljesen elzárkózik ettől.
Mit gondoltok erről? Hogyan tovább?
Köszönöm előre is a tanácsokat.
-
Drizzt
nagyúr
-
gg07
tag
Sok lokációban YoY alapon 30% emelkedés volt a lakásárakban. Ilyen emelkedés szerintem a CSOK és egyéb támogatások idején sem volt. Pedig akkor még a bázis is alacsonyabb volt. A bérek emelkedése és a kamattámogatott hitelek fűtik a piacot. De szerintetek nem egy lokális csúcson vagyunk?
Oké hogy hosszútávon emelkedik a piac. De a növekedés üteme ilyen erős GDP adatok mellett, plusz esetleg Ai miatt ha nem elveszi a munkát akkor Ai tőzsdei buborék miatt..amiben kb USA növekedését a 7 legnagyobb cég adja.. abból is toronymagasan az Nvidia.
Na már az én kis rövid élet tapasztalatom szerint ami gyorsan felrohan..az gyorsabb össze is tud szakadni/jó sokáig stagnálni.
Én simán bele látom h az elkövetkező 5 évben befogunk állni évi 5-6% emelkedésre.. vagy stagnálás lesz.
Vagy ti úgy látjátok,hogy a gazdasági elszigetelődés, ai boom még több munkahelyet még magasabb fizetéseket és nagyobb fogyasztást fog eredményezni? -
axioma
Topikgazda
-
Morgenstern
tag
Minél hosszabb időre érdemes felvenni. Ez egy olcsónak tekinthető lakáshitel, én nem törleszteném elő, abból a pénzből ha csak állampapírt is veszel jobban jársz.
-
AshaNoR
tag
Sziasztok,
Otthon Start Hitel
Hitelösszeg 35.000.000ft
Havi törlesztő 20 évre ~196.000ft
Visszafizetendő összesen legyen xHavi törlesztő 25 évre ~ 167.000ft
Visszafizetendő összesen x + 3.200.000ftTi is úgy gondoljátok, hogy célszerű minél hosszabb távra felvenni és előtörleszteni, ha úgy adódik? Mellette törlesztés után folyamatosan menne befektetésekbe 2-300.000ft havonta.
-
TheProb
veterán
-
blt-blog
junior tag
-
tboy93
nagyúr
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tegnap volam bankban aláírni a hitelemet. Utána meg is kötöttem netrisk-en keresztül a lakásbiztosítást (Groupama-nál), viszont azóta semmi update nincs. Ez normális? Én azt hittem, hogy ez is olyan smooth és gyors, mint egy kgfb. Se kötvény, se semmi. Nekem ugye a fedezetigazolás kéne nagyon, hogy indulhasson a folyósítás.
-
orkester
őstag
Szia,
Mi nem rég intéztünk hitelt OTPnél, forintra annyira értékelte a kirendelt értékbecslőjük amennyiért vesszük a házat, pedig több 100km-rel odébb van, nem helyi ismerős, szóval most vagy tényleg pont annyit ér, vagy odafigyelnek, hogy ebből ne legyen gond, ha tényleg reális az ár. Egyébként másban is normálisak, nem úgy mint pl. a saját bankom, akiknél sokkal kevesebbet kaptunk volna, mert semmibe veszik a kiegészítő jövedelmet, az OTP meg teljes értékűen számol vele, ha van elsődleges is valakinek. -
OPiiPO
veterán
-
pictigjis
őstag
-
Dozbik
tag
Bocsi, ismeros szolt, hogy megbizhato ingatlanos ismerose keres viszonylag sietos atfutasi idovel vasarlot erre a lakasra es tudta, hogy en amugy is gondolkodom a vasarlason es hogy ha erdekel, akkor kozbenjar nekem. Mivel annyira nem vagyok kepben a tendenciakkal stb. ezert gondoltam, hogy amolyan eloszureskeppen itt rakerdezek, hatha okosabbak itt nalam az emberek.

-
Drizzt
nagyúr
-
mokus1
addikt
-
pictigjis
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
36100 - 36001
37009 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- nVidia tulajok OFF topikja
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- Programozás topic
- Jelszókezelők
- Diablo IV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- i7-4790K / GTX 1070 8GB / 16GB RAM / 2x SSD Alkatrészként vagy javításra
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech MX Master 3S for MAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 128GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És miután kifizette a vételár önrészét addig hozzá se nyúltam, amíg nem lett meg az értékbecslés illetve a hitelképesség, mert úgy egyeztem meg vele hogy visszajár ha nem kapná meg. Bár nem mindenki ilyen én szeretem, ha a szavamra lehet adni.
axioma