- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
volandy #31798 üzenetére
Egy kis leves nem gond, csak ne legyen túl fűszeres, sós. Én is szoktam néha a tápra locsolni egy kis húsleves lét. Imádja, Csak ne legyen fűszeres. Főtt zellert például imádja benne.
Ha már a főtt kaja alatt valami pörkölt jellegű dolgot értesz, na azt nem kéne se keverve, se külön adni neki.
Finnyás a kutya a száraztáppal kapcsolatban?
-
volandy
senior tag
válasz
philoxenia #31797 üzenetére
Pörköltős, szalonnás, kolbászos, csülkös vonal megy nálunk.
(31796)omfgk: Összekeverve sem? Hát ezt nem gondoltam volna. Amikor az állatorvostól vettem a tápot és nem ették a kutyáim, azt mondta, hogy főzzek nekik levest és azzal adjam oda nekik.
-
omfgk
veterán
válasz
volandy #31795 üzenetére
hogy a tápot összekevertem a főtt kajával és azt ették.
Az emésztésnek ez nem tesz jót.
Én már évek óta a következő módon etetek.
A táp ketté osztva, reggel és este. 2-3 naponta az esti táp helyett pedig nyerset adok. A rágás, fogkő, változatosság miatt.
Mondjuk ebben a kutya is partner. Csak nagyon ritkán hagyja ott a tápot, azt is inkább a nyári melegben, és mindig csak a reggelit. Az estit sose hagyja ott. Ha délig nem eszi meg a reggelit akkor aznap csak vacsi lesz.
-
volandy
senior tag
válasz
#89309696 #31788 üzenetére
Száraztáppal való etetés nagy hátránya, de lehet hogy rosszul gondolom, hogy arra állt be a gyomra nem a főtt kajára. Olvasgatva a tápok összetételét (kb 5 éve). Melyiket vegyem, nem tudtam, hogy mit is raknak bele. Olvasgatva a különböző infókat, hogy ez nem jó az nem jó. Gondoltam, hogy főzünk nekik ne adjunk száraztápot. Álljunk át! A főzés alatt azt értem és lehet hogy itt hibáztam. Amit mi eszünk azt adunk nekik is. Főzünk naponta többet hogy jusson nekik is. De már az elején gáz volt, hogy a tápot összekevertem a főtt kajával és azt ették. A fiatalnak semmi baja nem lett az idősebb elkezdte kiharapdálni a szőrét. Mi legyen? Állatorvos adott neki valamit és mondta, hogy a hipoallergénre álljunk át. Gondolom a zsíros, fűszeres kaja volt a gáz nem a krumpli. A csirkést tápot nem szereti az biztos!
Ha az idősebbnél meg is maradok valamelyik hipoallergén tápnál. A másiknál átállhatok jobb minőségűre. Akár a Brit Care is lehet ha az a javaslat! -
omfgk
veterán
válasz
jézusom #31793 üzenetére
Még az Orijen is alkalmazza ezt a taktikát.
Pedig szerintem ez jelenti most a csúcsot.Original
Fresh chicken meat (13%), fresh turkey meat (7%), fresh whole eggs (7%), fresh chicken liver (6%), fresh whole herring (6%), fresh whole flounder (5%), fresh turkey liver (5%), fresh chicken necks (4%), fresh chicken heart (4%), fresh turkey heart (4%), chicken (dehydrated, 4%), turkey (dehydrated, 4%), whole mackerel (dehydrated, 4%), whole sardine (dehydrated, 4%), whole herring (dehydrated, 4%), whole red lentils, whole green lentils, whole green peas, lentil fiber, whole chickpeas, whole yellow peas, whole pinto beans, whole navy beans, herring oil (1%), chicken fat (1%), chicken cartilage (1%), chicken liver (freeze-dried), turkey liver (freeze-dried), fresh whole pumpkin, fresh whole butternut squash, fresh whole zucchini, fresh whole parsnips, fresh carrots, fresh whole red delicious apples, fresh whole bartlett pears, fresh kale, fresh spinach, fresh beet greens, fresh turnip greens, brown kelp, whole cranberries, whole blueberries, whole saskatoon berries, chicory root, turmeric root, milk thistle, burdock root, lavender, marshmallow root, rosehips, enterococcus faecium.
A sorrend alapján annyit tudunk ,hogy mindegyik 1 és 4% közötti.
Ennél jobb tápot már tényleg nehéz találni. -
jézusom
addikt
Az Acana többi tápjában sokszor például lencse/borsó/bab van ez nálam kiveri a biztosítékot, ha egyszerre több hüvelyes van odaírva, de külön. Egyben kéne ráíni mennyi hüvelyes, mindjárt abból lenne a legtöbb, és menne a sor elejére. Nem nehéz 20+ fehérjeszázalékú összetevővel feljavítani a fehérje mennyiségét.
-
-
Vesa
veterán
válasz
#89309696 #31790 üzenetére
Sok esetben kényszer is lehet a váltás a gyártó részéről. Nem látunk mögé, de egyik lehetséges ok, hogy a minőségibb alapanyag beszerzési ára emelkedett meg nekik, így a régi összetételnél alalmazott mennyiséggel már nem tudja tartani az árat. Persze ezer más oka is lehet, szimplán az üzleti modellben tervezett is lehet. Sokan csinálják azt -más területen is-, hogy a rászoktatás, illetve ügyfélbázis kiépítése miatt kezdetben veszteséggel, vagy minimális profittal operálnak, ez része az üzleti tervenek. Ha elérik a kívánt gyártási kapacitást és maxon jár már az üzem, befutott a brand, akkor kezdik el termelni a profitot azáltal, hogy rontják a termékek minóségét így növelve az árrést és a nyereséget. A név ilyenkor már elviszi az üzletet, és mire a piac ráeszmél, hogy ez már nem az a termék ami volt, addigra a profit már zsebben. Ezeréves trükk, a piac szinte minden területén bevált és használják. Nem állítom, hogy itt is erről van szó, de akár ez is lehet...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31789 üzenetére
Mindegyikhez írja a rizst, valamelyikhez kukoricát és burgonyát is. Van ebben is töltelék. Nem azzal van a baj, mert kell az is a kutyának (szénhidrát pl), hanem azzal, hogy az Acana 5%-ot szokott tolni ezekből most meg 20-at (bár nem mindegyiknél). Közben a zsák is kisebb lett és még jóval drágább is.
-
törölt tag
válasz
jézusom #31786 üzenetére
Az a baj, hogy nehéz ajánlgatni tápot neki úgy, hogy allergiás a kutyája és nem tudjuk mire. Mert lenne sok táp, csak mégis mit?
Ha a Dadoból indulunk ki, mert kénytelenek vagyunk akkor hal+rizs/kukorica töltelék. Más nincs benne. És 1000 Ft/Kg árban veszi.
Ilyen összetétellel a Cibau sensitive fish van pl. Az 14 Kg/12-13ezer pénz. Picit olcsóbb és nincs benne kukorica, csak rizs. Igaz rizsből több, de azt legalább megemészti a kutya. Ez a táp már közelebb áll a középkategóriához.Lehetne ajánlani a Brit Care Salmon & Potato-t, van nagytestű fajtáknak való is. Ez 1400 Ft/Kg tehát már drágább, de két zsákos akcióval 1300. Ez már középkategória felett is van picivel úgyhogy nagyon jó lenne, de van benne nem kevés krumpli. Na és ha a kutya allergiás a krumplira?
És ha nem allergiás más húsokra csak csirkére? Akkor lehetne még ajánlani olcsóbb bárányos vagy marhás hipoallergén tápokat is. Ezt így lehetetlen megmondani, mert simán lehet, hogy elkezd neki vakarózni megint.
Úgyhogy ez itt nem egy sima tápváltás lenne, hanem rizikó is. Előbb ezt kellene eldönteni, hogy belefér-e. Én ezt a két tápot tudom így látatlanba mondani. -
volandy
senior tag
válasz
jézusom #31786 üzenetére
Igen ez jó! Én is át akartam térni erre, de az hogy nincs időm az egy dolog. Éjfél körül érek haza akkor etetem a kutyáimat. Reggel fél 7-kor megyek mindennap.Nem sok időm van főzőcskézni. De azért elkezdtem főt kajákat adni nekik kb 4 éve! Hú de jó, ették nagyon, de az idősebbik kutya elkezdte letépni magáról a szőröket. Hűha csak lestem. Akkor kezdtem ezeket a hipoallergén tápokat adni nekik. happy dog stb. DaDo maradt meg a végén.
-
törölt tag
Etettem Champion petfoods-szal 6 évig, a lista felét végigették. Épp ezért is gáz, hogy az Acana ezt a töltelékezést meglépte, ráadásul pont egy gabonafélével. Én otthagytam őket a drágulás meg a zsákméret csökkenés után, de most már a zab is egy plusz ok ami miatt nem fájlalom az elhagyásukat.
Bár ez várható is volt, minden ami csúcskategória és nincs nála jobb huzamosabb ideig az árban el is van szállva (minden területen ez van). Igazából sok-sok évig túlzottan olcsón megkaptuk ezeket a tápokat, most vannak valahol a szokásos csúcskategóriás helyükön az elszállt árral. -
törölt tag
válasz
volandy #31781 üzenetére
Ma már mindenre ráírják hogy prémium meg hipoallergén, sensitive és olyan árat szabnak meg amit akarnak, ezekben nem lehet hinni. De még a farkasosnagyonkomolyerdősfotókkal illusztrált zsákoknak sem.
Nem szar a Dado, a szar az ott kezdődik ahol kukorica, búza van első helyen és az állati származékokat sem képesek megnevezni, mert minden ami a vágóhídon a betonkádból ki van szivattyúzva belekerül és ez is max 8-10% a zsák többi része szemét. Na az szar. Azért ennél sokkal jobb a Dado. Viszont nincs középkategória, közelébe sincs. -
jézusom
addikt
válasz
volandy #31781 üzenetére
Két féle kukorica összetevőt egybe írnák, akkor nem hússal kezdődne a szöveg, ez régi trükk. Így olyan mint ha húsból lenne a legtöbb. De ezt a 24/12 sem támasztja alá. Mellesleg az én kutyáim a kukoricát úgy ürítik ki, mint ahogy megették...
Használni ér a link gombot, ne kelljen copypasztézni.
-
-
törölt tag
válasz
volandy #31775 üzenetére
DaDo halas hipoallergén kutyatáp összetétele: Dehidratált tengeri hal (min. 28%=930g hal= 93% haltartalom), kukorica, kukoricaliszt, rizs (min. 8%), stabilizált olajak és zsírok, előfőzött keményítő, szárított céklapép ( min. 2,5% ), cikória pép (frukto-oligoszacharidok FOS) lenmag ( Omega3 és Omega 6 forrás), mikrokapszulázott halolaj (Omega-3, EPA + DHA ) kondroitin szulfát és glükozamin (500 mg/kg), ásványi anyagok, rozmaring kivonat,tartósítószermentes, nem tartalmaz BHA-t, BHT-t, hozzáadott etoxiquint.
Kukorica a második összetevő, a harmadik a rizs ami 6% (tehát a kukorica ennél több). Ez már eleve nem lehet középkategória, csak egyel alatta. Középkategóriában egyféle hígítóanyag lehet az is kutyabarát, rizs, krumpli, zab stb. Szép a húsmennyiség ami benne van, sok kutya megérdemelné az áruházas szemetek helyett, de ennek a reális ára valahol 8 ezer körül van 12 Kg-os zsákra vetítve.
Mondjuk én olyan tápot aminek ilyen pofábamászó weboldala van eleve meg se vennék. A teleshopos szutykokat szokás így reklámozni. -
omfgk
veterán
válasz
#89309696 #31767 üzenetére
Gyakorlatilag az egyetlen széles körben is elérhető táp amibe nem tesznek külön szénhidrát forrást (nagyobb mennyiségben) az az Orijen.
Minden más gyártó valamit tesz bele.
Taste of the Wild, Acana, Wilderness stb stb.A többi gyártó inkább édesburgonyát/burgonyát tesz bele. Sose tudjuk meg hogy melyik jobb.
Az Acana többi tápjában sokszor például lencse/borsó/bab van.Orijenen kivűl én még nem találtam kivételt. MO-n elérhetőt.
Amúgy a Champions márka (Acana) prémium márkája az Orijen. Még a Pacifica tápban is hüvelyes, ami ugye a legdrágább. De az Orijen tápokban is ezek vannak csak ott a lista vége fele inkább, kisebb mennyiségben.
Végig etettem a kutyával a teljes ténylegesen prémium termékpalettát (tehát Royal Canin-t például nem kapott sose
).
Az Orijen ára elszállt a 3-4 évvel ezelőttihez képest. Az Acana ára is ezt követte csak egy kicsit kisebb árszinten. -
Vesa
veterán
válasz
#89309696 #31770 üzenetére
Hát kérlek, én abból indulok ki, hogy MINDEN kutyatápban van szemét. Rengeteg a trükk, még az emberi élelmiszernél is, nemhogy a kutyatápnál. A jó minőségű húst senki nem fogja kutyaytápba tenni, amikor el tudja adni embereknek is. Marad a nyesedék, meg az isten tudja, honnan összeollózott akármi. Én nem bízom a gyártókban, nincsenek csodák. Azért adok én is rendszeresen rendes, hentestől származó húst, mert csak akkor vagyok biztos benne, hogy értelmeset eszik a kutya. A táp vitamin, ásványi anyag ellátásra kiváló, nyilván a jobb tápok azért jobbak, de ilyen árak mellett, 2 nagy kutyával nem látom az előnyét.
-
törölt tag
És a Spirit of Nature konzervet ismeritek? 800g/800 Ft kategória.
Picit olcsóbb a RN konzerveknél, nem rossz összetételre sem, csak engem zavar az a 22% vegyeshús. Abba mi van akkor? Mindegyik ilyen. Mindegyikre azt kamuzzák, hogy hipoallergén, tehát nem lehet a halas konzervben a vegyeshús marhából. De ha igen? Ezen az árszinten mondjuk ezt nem lehet megcsinálni, de én már nem lepődök meg semmin... -
törölt tag
válasz
jézusom #31768 üzenetére
Egy csúcskategóriás gyártótól aki még krumpliból is csak 1-5%-ot mert beletenni (annyi kell is, ezt még rá lehet fogni az EgészPréda™ etetési rendszerre), kicsit furcsállom a 20% zabot. Ennek már semmi köze ahhoz.
Szerintem ezt nem a kutyajólét miatt tették bele, a tápjaik ára elszállt és meg akarták tartani az árérzékenyebb vásárlókat is, így megteremtették a hígított verziókat is a régi árazással. Ha már hígítanak jobban örültem volna rizsnek, akkor még vissza is térnék hozzájuk. -
törölt tag
Az Acana Wild Coast-ot ismeri valaki? Én nem etetek Acanával másfél éve, azóta nem is foglalkoztam vele mik jelentek meg náluk, ez valami "újdonság" lehet. Ahogy nézem a Pacifica egy olcsóbb verziója. Ugyanaz összetételre, csak az 70% hal töltelék nélkül, ez meg 50% hal és 20% zab.
Azért ez nem kevés, a zabot mennyire díjazza a kutya? A marketing bullshiten kívül érdekelnének a valódi tények. Én egy kicsit furcsállom, hogy az Acana ilyet meg mert lépni. És ahogy látom van más tápjuk is amibe bekerült ez a 20% zab és ezek olcsóbbak is, ezek megtartották a pár évvel ezelőtti árukat. Két éve elkezdtek összemenni a zsákok, bejött egy csomó új receptúra meg új ízek, drágult is a szokásosnál jobban. Utána én otthagytam őket, nem foglalkoztam vele, de most látom, hogy ezekbe az új tápokba bekerült a zab és nem kevés.Jó ez a zab nekünk vagy az Acana kajakra szétszedte a márkát olcsóbbra meg drágábbra ahogy más gyártók is meglépték már ezt?
-
törölt tag
válasz
Siriusb #31763 üzenetére
Ez ellen védekezni kell, nem megérteni. A kutyatartás még mindig sok helyen társadalmi elvárás (mindenkinek kell egy) úgy, mint gyereket csinálni olyan családoknak ahova nagyon nem kellene vagy BMW-t tartani, mert az kell. Kutyajogsi se segítene ezen, az autót is hány idióta vezeti... És az idióták miatt hány szar törvényt is hoztak a normális autósokra...
Ezen változtatni úgysem tudsz, megértéssel meg ne fáraszd magad, védekezni kell ellene. A te kutyád legyen szófogadó, te legyél felkészülve ilyen helyzetekre, folyamatosan pásztázd körülötted a terepet, jobban mint a kutyád. Ha látod, hogy a marha nem köti meg a kutyát kerüld ki nagy ívben. Épp ezért. Ne arra számíts, hogy aki szembe jön értelmes kutyatartó, hanem arra, hogy marha. Aztán az élet megy tovább.
Ha jogsid van, ha autód van bármikor baleseted lehet, neked mehetnek parkolóban etc. A kutyatartásnak is megvannak ezen részei, összeverekedhetnek és a többi. Ez mindig is ilyen lesz, el kell fogadni. -
Siriusb
veterán
Felelős állattartók, akikkel nemrégiben összefutottam:
1.) Sétálunk kint a határban (errefelé már ritkán járunk), megyünk el egy tanya előtt, háromból két kutya kirongyol az útra a portáról és ugat minket. Kutyám lábam mellett nulla agressziót mutatva. Egyik közeleb somfordál és szaglászás ürügyén belekap a kutyám hátsójába. Na, barátságos hangulatom megszűnt, némileg változtatva a testtartásomon és a fellépésemen távolabb tartottam őket, de azért 3 méterenként próbáltak hátulról támadni, szerencsére nem falkatámadás volt, együtt mozgott a két kutya.
Visszafelé már egy combosabb ággal mentem, de volt annyi eszük, hogy tartsák a távolságot.
Engem nem érdekel, hogy szabadon vannak a kutyák, de akkor gondoskodjon arról a gazdája, hogy ne lépje át a telekhatárt vagy ne támadjon. Az a probléma, hogy arrafelé futók, biciklisek is járnak, no meg gyerekkel is, pláne most, hogy jön a tavasz.2.) Már messziről látva minket pórázra veszi a kutyát, lecövekel, behúzza a lába közé, hogy úgy érezhesse, van ott valami. Némán álldogál, s amikor közelebb érve a kutyája kitámad, örül, milyen kemény kutyája van.
3.) Közép-ázsiai juhászt sétáltat gazda, ködben persze nem is látni, csak hogy rongyol felénk egy nagy mafla kutya ezerrel. Mivel szabadon volt és nem láttunk támadó szándékot, mi is hagytuk a két kutyát hadd menjen. Azért számomra egyértelmű volt, hogy az idegen kutya önhatalmúlag engedte el magát, látszott rajta.
Megszagolták egymást, nem volt semmi gond. Odaér a gazda: nede, húha, hátez, megígymegúgy, miért nem fogjuk meg a kutyákat, amikor látjuk, hogy az övé közeledik. Ha harcolnak, akkor az övé biztos nem fog veszíteni...
Az ilyennek mit mondjon az ember?!Komolyan még mindig akkor érzi valaki férfinak magát, ha a kutyája vadmarhaként viselkedik?
-
törölt tag
Kis csomagot nem veszek, a kilós 2600 Ft.
Vettem egy nagyot, úgyse tart csak másfél hétig. Nem dobtam hanyatt magamat, mintha egy kommersz tápot vettem volna, sima átlag tápszag, semmi hússzaga nincs. Ebben a kategóriában ilyet még nem kaptam.
A RN konzervek annyira jók, hogy ha nem sajnálnám a kutyáim elől akkor simán rácsapnám serpenyőre és megsütném magamnak is. Ezt a feelinget kellene ilyen árban meg ebben a minőségben tudnia a száraztápjuknak is. Ettől még lehet jó, valószínű az is, de ilyen áron van szimpatikusabb.
Nem tudom a többi tápgyártó is hidegen sajtolással csinálja-e, lehet az adja ezt az állagot neki, de nem igazán szimpatikus így. Vagy mert a többiekben hús van, ezeknek meg a fele húsliszt. -
philoxenia
MODERÁTOR
Pont ez merült föl bennem is, hogy az egyik ember imádja a frissen kifejt tej fűízét (én...
) de meg nem inná a bolti fehér izét, a másik meg pont fordítva van ezzel...
Nyilván az egyik kutya ezzel jól táplált, a másik amazzal...Amire figyelni érdemes, hogy a napi mozgásmennyiséghez(kint tartott kutyáknál a hőmérséklethez is) illessze az ember a táplálékmennyiséget.... esetleg a táp fajtáját is... -
Vesa
veterán
válasz
#89309696 #31759 üzenetére
NIncs egyetemes tanács ebben a kérdésben. A helyedben én vennék egy kisebb csomaggal, megnézném, hogyan reagál a kutya (persze időt hagyva, mert átálláskor annak ellenére lehet gond pár napig, ha egyébként jó a táp), ha bejön és elégedett vagy, akkor lehet váltani, ha nem, akkor még mindig maradhat a jelenlegi.
-
törölt tag
Nekem nincs közel a Fress és árban is drágább egy ezressel, mint amiért most az N&D-t veszem. Viszont a konzervek miatt úgy is oda kell mennem és akkor a tápot is lecserélném, hogy meglegyen egybe minden. Legalábbis erre gondoltam, de nem szívesen cserélek le jól bevált tápokat. Nagyon sokáig Acanáztam, utána mikor besokalltam az árával kipróbáltam jópár prémium cuccot, Taste of the Wild, Belcando, Carnilove stb. de valamiért az N&D fogott meg és azóta is azt adom és nagyon jó is.
Nem szívesen cserélem le, pláne nem ismeretlenre. Valahogy a Real Nature nem nagyon szokott megemlítődni sehol mikor felsőkategóriás tápokról van szó, pedig összetételre és árban is ugyanott van a többiek között.
Viszont egyszerűbb volna megvenni, meg nincs olyan probléma mint a netes rendeléssel ha épp nincs raktáron akkor egy hetet várok vagy ha épp nem tudnak elküldeni 4-6 zsákkal egyszerre akkor meg 2-3 alkalommal is ki kell mennem a futárhoz. Nekem ez is kezd már nyűggé válni ami arra késztet, hogy járjak inkább a Fressbe. -
Vesa
veterán
válasz
#89309696 #31755 üzenetére
Egyrészt, közel van egy Fressnapf, tehát a beszerzés egyszerű és gyors. Másrészt, a kutyák jól reagálnak rá, székletük tökéletes, a tápot kifejezetten szeretik, nem tologatják, nem fanyalognak. Azzel együtt sem, hogy amint említettem, rendszeresen kapnak emberi fogyasztásra is alkalmas, jó minőségű húst is. Harmadrészt, az ára elfogadható, különösen akciózáskor, melyek rendszeresek és elég jelentősek is. Ilyenkor vezek 4-6 zsákkal. Ilyen paraméterekkel nem nagyon volt más alternatíva, már a Totw is drágább volt, bár jobb is természetesen, de f*sott tőle, szóval fene tudja, mit tesznek abba is valójában. Hentestől hozott hústól, farháttól még soha az életben nem volt hasmenése egyiknek sem, ez azért beszédes szerintem.
-
jézusom
addikt
válasz
ro_bert17 #31754 üzenetére
Nekem mind2 olyan kombináltat kapott, hogy a veszettség, kennelköhögés ellen is véd egy darab szuri
A kis kutyám sokáig bolhás volt, nem nagyon használt semmi, minden féle spotont kipróbáltam, a nyakörvek neki is eltűntek, sűrűn szórtam a bundáját bolhahintőporral, végül advantix hatott. De előtte megfürdettem valami neostamosannal.
De a benti ágyukat is megszórtam hintőporral + vettem bolhaírtó sprét direkt kárpitra.
Még talán a szalma volt a ludas amit lovardából hoztam nekik, többet nem fogok.
Spotonból meg csak gyógyszeres ami hat, az ilyen gerániumolajos az csak riaszt ideig-óráig, de legalább jó illata van
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok! Kullancsok elleni oltással kapcsolatban szeretnék okosabb lenni.
Jól gondolom, hogy külön oltás van babesia, lyme ellen? Van valakinek tapasztalata? Mennyibe kerülnek? Hatásos? Stb?Az idős kutyán forestot használunk vagy 8 éve (nem ugyan azt
). Szerencsére nagyon jól működik, nagyon jó a tapasztalásunk vele, pedig az ország egyik legfertőzöttebb részén vagyunk.
Viszont a 17 hetes kölyöknél gondolkodóba estünk. Egy hasonló korú szomszéd staffordshire kiskutyával gyakran játszanak. Aztán szerintem elég sokat kellene a bokrok alján keresgélni az elszakadt 7000Ft-s nyakörvet... -
jézusom
addikt
válasz
Szilágyi84 #31752 üzenetére
Nem fontos csontos, de az én nagyomnál volt egy kis mirigy-gyulladás, amikor sokáig nem kapott...
Kutyakajásnál a darált pulyka színhús 4-500 Ft. Csirkebőr a csarnokban 35Ft
egy kiló. Van töpörtyű talán 300ért.De a pulyka darált meg rízs együtt meg rendes boltból is olcsóbb, mint bármilyen premium táp. Ja és ezeket főzni sem kell, kivéve a rízst.
-
Szilágyi84
senior tag
Van valami bevált jó táp márka? Csontos hús ezeknek kizárva akkor rizzsel milyen húst?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Anime filmek és sorozatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS notebook topic
- Gmail
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest