- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
+1 én is a menhelyest javaslom , többször írtam , hogy nekem mind mentett kutyáim voltak , vannak és lesznek , nagyon hálásak tudnak lenni , az egyik kutyám ( írtam már többször ) , ami most van , a földekre volt kidobva és jól szétszedték a sasok , két állatorvos tisztította és varta több helyen össze majd két óra hossza alatt ( pénzt sem vettek el érte) és tudja , hogy megmentettem , ha egy félóra megyek el itthonról akkor is úgy örül mintha reggeltől estig melóba lennék
-
vendingo
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
"Amikor a kutya szervezete feldolgozza a többszörösen telítetlen zsírsavakat (mint az Omega-3), szabad gyökök keletkezhetnek. Az E-vitamin feladata, hogy ezeket semlegesítse. Ha sok olajat kap a kutya, de kevés E-vitamint, akkor a szervezet a saját raktárait kezdi felélni, ami hosszú távon E-vitamin hiányhoz vezethet."
-
Dan-szan
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Igazából semmi kirívó. Nem evéskor ment oda, arra figyeltünk. Szobakennelben van a kicsi, néha kijön ismerkedik a környezettel, jön megy stb. Egyszer már rámordult, akkor elhoztam a közeléből, a nagyot próbáltam nyugtatni, megsimogattam.
Aztán egy újabb ilyen körnél újra odament a kicsi és akkor már odakapott.
A nagyon is látszik hogy szokatlan a szituáció, meg lett zavarva a napirend, nem találja a helyét. -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
A kajamennyiségtől függ, hogy kétszer vagy háromszor érdemes. Egy adag ne legyen sok egyszerre. Így ha keveset eszik akkor mehet kétszer, ha sokat eszik akkor háromszor.
Amelyik beéri 300g-mal azt lehet 2x150-nel etetni, amelyiknek kell 500g annak már inkább a 3x165.Amelyik extrémen hajlamos rá annak üres gyomorral is át tud fordulni azzal nem lehet mit tenni, de a kiugró esetek azok a túlevéskor jönnek amikor labda alakú lesz a gyomor és az a mozgástól ami lehet egyszerű házban sétálgatás is, labdaként elfordul.
Ha felfújódik az a gond, mert elnyomja a tüdő és szívereket, ha nem fújódik fel akkor meg a tapasztalt ember is későn veszi észre, mert nincs egyértelmű tünet ami a felfújódás lenne. A kedvtelenség ezer ok miatt jelentkezhet, ki a fene gondolja, hogy az egy részleges gyomorcsavarodás miatt van.
1-6 órán belül halálos hiába van életben, átlagban max 4-6 órával még meg lehet menteni ez sok mindentől függ, 6 óra felett már alig van remény. Elhalt gyomorral altatás van a műtét közben, az értelem szerűen túlélhetetlen, az elhalt szerv bomlástermékei a keringésbe jutva vergődős kínhalállal érnek véget egy, másfél nap alatt.
Mivel egy bonyolult és időigényes műtét sok helyről le is passzolnak még ha nyitva is vannak aztán lehet autókázni újabb órát a következő helyig.
És még ha minden jól megy lehet maradandó keringési probléma amibe belehal a műtét után. Nem biztos, hogy beindul a keringés a gyomorfalban hiába forgatják vissza és él a szövet, ezért van a 48 órás kritikus szakasz. Ha 48 órával utána jól van akkor biztosan beindult a vérkeringés, mert már halott lenne. Nagyon magas a halálozási ráta ezek együttese miatt. -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Én már a kukoricát is elviselem, de csak max 10-15%. Ezekben a tápokban meg van legalább 30% és a másik gond, hogy a kukoricánál is rosszabb búza, árpa is benne van, ezt takarja a gabonafélék megnevezés. Malomipari hulladék, ők maguk sem tudják mi van benne, ami kiszóródik a földre a feldolgozáskor aztán összesöprik mindennel együtt és mehet a tápba.
850 Ft-ért ezt kapni, ma már 1000 Ft alatt nincs semmi normális, csak olyanok ami valamivel jobb a takarmányboltos vackoknál. Pl. a Darling szutyok a Tescoban 800 Ft szintén, ahhoz képest sokkal jobb az Alfa, de ez csak azoknak megoldás akik tényleg max ennyit tudnak rá költeni.
1200-1300-ért vannak olyanok amit már nyugodt szívvel lehet ajánlani. -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Fingom sincs ki ez a pózerkedő faszi a Google képek alapján, de biztos nem olyan akire bármit is rábíznék.
Én messze kerülök mindent ami mentéssel, menhelyekkel, ilyen alapítványokkal kapcsolatos, mert lelki sérült lepkeagyú nácik gyűjtőhelye. Vagy dörzsöltek. Ezért nem is ismerem, nekem ezek a nevek semmit se mondanak. Van épp elég dolgom a saját kutyáimmal, nem ilyenekkel foglalkozni. Meghagyom a kiégett életű középkorú nőknek ezt a folyamatos állatvédelmen ugrálást, miközben a háttérben a saját kutyája fonja a nyaka köré a kötelet.
-
j.bravo
addikt
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Ez jó hír , hogy más is használja
, igen impulzusokban ráz ( szerintem masodparcenként ) és a dobozban van egy kattogo relé, itt nem fogják hallani mert az bent lessz egy épületben és magasfeszültségű kábelen vezetem ki az áramot a kerítésig ahonnan indul majd a buli , és onnan lessz 85 méter amit védeni kell , itt nem fogják átugrani , mert rövid a táv és teszek 4 sor vezetéket ahol nincs semmi kerítés , mert azon van kerítés ( szedett vedett , tldott foldott , ott csak lyukak vannak ott elég a két sor , de majd lefotózóm ha kész lessz ( ma megrendelem ) ! -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Már mindegy, megvettem. 😂 Elvileg ez a kölyökszőre aztán sötét lesz. Ők is ezt mondták és mutattak képeket az előző alomból meg felnőttként is, meg az internet is ezt mondja, meg a szüleit látva elég érdekes lenne, ha zsemleszínű maradna. Nem volt még ilyen kutyám ezért nem ismerem. A kaukázusik azok feketék kölyöknek és utána lesz világosabb, ez máshogy cseréli a szőrt.
Biztosan sarp, mert a szülők törzskönyve rendben meg a chipek is stimmelnek. Jó hát DNS-t nem tudok helyben csinálni, de eléggé kétlem, hogy más kutya csinálta volna fel.
Faszi elég hamar kellemetlenül érezte magát, túl sokat kérdezgettem szerintem. Ugye vannak ahol már baszogatják a kölyökkutyásokat, tenyésztőt, nem tenyésztőt egyaránt és szerintem kezdte azt hinni, hogy valami ellenőr vagyok azért érdeklődöm ennyit. Pedig engem csak a kutyák érdekeltek volna, mert ilyen fajtám még nem volt és szerintem megijedt és átment gyors témalezáróba a stílusa, pedig az elején még jó arc volt. -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Volt régebben a teleshopban az amelyik a villany vezetékeket is reszketteti
( anno napi többször sztárolták , még a vizcsapból is az fojt ) , attól a patkány , egér, pókok , rovarok , minden elköltözik , na mondom azért a kis pénzért , és még a reklám végére kettőt is adnak
kipróbálom , de vettek a rokonok ismerősök szomszédok és egyhangúlag mondtuk ki , hogy itt az járt jól aki eladta mert nem ért az az égadta világon de semmit !! Utánna én meg vettem nagyokat ( két , három hangszórósat ) , Német is volt , drága is volt és sz@r is volt , már egy se nincs meg , mind kidobtam őket is és a pénzemet is !! -
cog777
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Az egyik traumas lett, jon az este es neki all fosni. PTSD. Jovore elmegyunk szilveszterkor egy tavoli helyre, beszeltem egyik kornyekbeli kutyassal. Kutyusos, tuzijatekmentes helyre.
Nem volt vicces, amikor setaltunk es ma az egyik majom kidobott egy jo hangos petardat 10m tolunk. Ilyenre nem lehet felkeszulni. -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Ha lenne se érnének vele semmit, annyit durrantanak. Minden ajtóba kéne egy rendőr ehhez. Nemzetközi csoportokban is panaszkodtak erre pedig elvileg kánaán van hozzánk képest, de valahogy az emberi sötétség nyugaton is ugyanolyan sötét, törvények, jobb élet, több rendőr ide vagy oda.
New yorki ismerős mennyire boldogan mondta, hogy több tárat elnyomott az udvarban a 9 milisből. Nem szabadna neki otthon, de a franc se tudja ilyenkor megállapítani, hogy mi a petárda és mi a pisztoly úgyhogy ki is használta.

És kutyái vannak neki is, de valahogy az emberekben kikapcsol minden amikor bekattannak, mindentől függetlenül, a legnormálisabbak is agyhalottak lesznek. -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Nállunk is , Kisváros ( nagyobb község ) tiltva volt , és csak kimondottan éjfélkor volt megengedve , de mivel itt vegyesen élünk Románok és Magyarok és van egy óra elcsúszás így két éjfél volt
, egy nagyon félős kutyám van de könnyen túltette magát rajta ( tavaj egéssz éjjel ment a környéken valahol a petárda , ki sem bírtam csalni , de amúgy kutya ajtókon közlekedik , de ijenkor nem megy ki , de viszont bent sem rendezi le a dolgát , gondolom attól is szenved ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Nem volt időm , de most leírok egy esetet !!
Évekkel ezelőtt kimegyek a tanyára reggel , vár az egyik cég éjjeli őrje ( aki sok kutyával jót tett , de sajnos tavaj , majdnem egy éve meghalt fiatalon , agyvérzés szívinfarktus , de akkor írtam pár sort itt róla 😪 ) , hogy összeverekedtek a kutyák és az egyik kistermetű kutyából dől , néha spriccel a vér , hófehér kéthónapos köjke volt , az is tiszta vér lett tölle , először azt hittük, hogy a köjök is meglett harapva , de nem , doktornőm szülési Szabin ( szülés előtt ) , beszéltem egy másik orvossal az azt mondta , hogy be kell vinni a városba és össze kell varni az eret , mondom neki , hogy K vitamin nem jöhet szóba
, azt mondta nem azzal legfeljebb megöljük mert túl lessz adagolva , na mondom fasza
, felhívtam a városba egy klinikát de szabságon voltak , mondom lessz ami lessz felhívom a doktonőt , fel is vette és azt mondta , hogy zárjam be olyan hejre , hogy ne birjon sokat mozogni ( mert akkor vérzett jobban , amikor jött ment ) , be is rekesztettem és az mondta a doktornő , hogy egy fél ampullát szájon át három óránként , ez elkezdődött délelőtt és virradatkor amikor mentem adni az adagot már rá volt alvadva a vér a szőrére , a biztonság okáért még két adagot kapott és pár nap múlva az alvadt vér is eltűnt mintha semmi baja nem lett volna !!
( Hosszú lett , bocsi ha van benne hiba
) -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Én nem vagyok állatorvos de leírom amit nekem mondtak és a hatást , ha a kutya mérgezett patkányokat eszik , abban is felhalmozódik a méreg de arra megelőzésre elég a K vitamin tabletta ( humán gyogyszertárba vettem és napi egy tabletta ) de amikor a kutya mérget evett ( valószínű nem nagy mennyiséget , itt egy kép
[kép] ránagyitva a képre látszik , hogy itt már csepegett az orrából a vér ide már kellett szintén a humán gyógyszertárbol a K1 vitamin , ez ampulla [kép] 5x1 mili és ezt szájon át adtam reggel egy fél ampullát és este a másik felét és erre a vérzésre ami a képen van 6-8 napig kapta ( ez a kép után még élt több mint 4 hónapig ) de akkor nagyon sokat ehetett mert már nem segített ( mindenhol vérzett és amikor kivittem a dokit azt mondta , hogy vége a tüdő is televan vérrel és altatás lett a vége 😪 ) !!
Ez Román gyógyszer de ez a Magyar megfelelője [link] !
Most is van ott kint aki felelőtlenűl mégez , de szerencsére ezek a kutyák nem eszik meg , még a patkányt sem ( kettő nagyon fogja a patkányokat de addig érdekes nekik ameddig mozog
) !! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Egy cég van ahol nem tudtam szétnézni ( azokkal ma beszélek ) , de vannak ott Franciák , egy család , ők a legnagyobb kutyások , kint van két kutyájuk és másik 6 amit két kocsival hoznak visznek ( ők már két kidobott kutyát befogadtak ) de ők szombat vasárnap nem jönnek ki , van még egy Holland cég , rájuk őrző védők vigyáznak huszonnégy órából huszonégyet ( láttam ők is tettek ki vizet a kutyáknak és a megmaradt kaja maradékot is nekik adják ) , a múltkor hátra jött az egyik ilyen őrző védő és van egy kutya Mérges a neve
mert amikor megjelent harapni akart ( ő verve lehetett , sok sebhej is van rajta , ő már 6 éve ott van ) és minden idegent ugat , de annak az őrző védőnek csóválta a farkát , akkor mondta , hogy jóban vannak a kutyákkal és ha nem is sokat , de enni is adnak nekik !! Lehet az egyik közülük vitte el a kiskutyát
! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Sajnos eltűnt a kis kutya , ma délben nem találtam már
, baj nem érhette mert a hétvégén ott csend van ( semmi munka ) !! 11 tulaj , sok munkás , sok kutya szerető ember ( idősebb kutya van szabadon négy , a legidősebb már hat éve ott van de a legújabb is a harmadik évet kezdi tavasszal ) ! Szerintem ( remélem ) valakinek megtetszett és elvitte , volt már rá példa , hogy szóltak , de olyan eset is volt , ami utólag kitudódott , hogy nem szólt , de jó helyre került !! Lelkileg bánt , de amit tudtam megtettem és remélem jó heje lett !!
Ha megtudom a sorsát , megírom ! -
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
gondolkozom a nyers húson én is, mert mióta nem eszi a szárazat csak konzervet nincs semmi ami a fogát karbantartsa. régebben a pedigré valami sticket adtam neki, de erről meg azt mondják, hogy szemét, ezért abbahagytuk. állítólag a fogaknak is jobb a nyershússal etetés (aztán lehet pletyka csak), a kérdés, hogy milyen hússal érdemes etetni? gondolom a sertés kilőve, csirke elég szegényes, marad a marha?
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Én akarok és dolgozok is , de ahogy ebben a szörnyű szárazságban megy a mezőgazdaság , másodállásban nem is rossz ötlet a kutya panzió
!! Viccet félretéve itt nállunk heileg ( kis község ) egy ilyen van , az sem nagyon megy , pedig hűtött , fűtött , fürdő medence stb , amúgy kutyakiképző , csak ezt az újítást egy pár éve csinálta a panziót !! -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Idegen kutyákat összeengedni, felismerni egy beteg állatot ami a többit megfertőzheti, ez már igényel valamekkora tudást. Én meg azt látom, hogy átlagembereknek túl nagy az udvara és oda berendezkedtek kutyamegőrző címszóval és vagy az ötödik ilyen jön velem szembe a környékbeli csoportból.
-
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Nem mindig kell pótolni a kalóriát, valamekkora hiszterézise van. Nálam se kezdenek el fogyni hónapok alatt se, ha kevesebbet kapnak, se hízni, ha többet kalóriára.
Kutya szervezete még elég jól alkalmazkodik ehhez, picit gyengébben sétál amit észre se venni rajta és máris kalória egyensúlyban van újra és nem fogy a kevesebb kajától.Pótolni viszont valóban szénhidráttal fogják, ha annyira nagyon csökkentve van a zsírtartalom. Főleg az alsó és középkategóriás tápokban.
-
G@ben
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Valószínű a zsíros kaja miatt volt rosszul, valami pajzsmirigyes értéke 280 volt, miközben 200 a max, nem maradt meg benne a kaja, úgyhogy kapott spéci kaját, 150g-ot egy nap. Röhejesen kicsi mennyiség, de nem fogyott, jól érzi magát, van energiája és ezzel visszament az érték 90-re. Utána mondta a doki, hogy zsírszegény kaját kapjon, de nem kell az a spéci táp, ami majdnem 8000 Ft / 2kg.
-
j.bravo
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Van a lárvákban is, a kültakaróban legalábbis (jó-jó, csak a csetdzsít kérdeztem, de ebben speciel nem gondolom hogy kamuzna) csak kevesebb és puhább, mert nem kötődnek hozzá azok a (konkrét) fehérjék amelyekkel együtt a szilárd páncélszerű anyagot alkotják.
Mindenesetre a gyártók valahogy megoldják. -
j.bravo
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Persze, az egymás mellett elhaladást megfelelő távolság megtartása mellett értem (a kiserdei ösvényen találkozva nem nagyon van más lehetőség mint hogy az ösvény két szélén haladunk el, vagy egyik megáll az egyik szélén a másik meg elhalad a másik szélén; ekkora távolság megtartható a futtató kapujánál is).
Az általam említett futtató nem sztenderd, nincs két kapu és előtér ahol lehetne zsilipelni, egy darab kapu van és szevasz. Bent kell a póráz levételt vagy felrakást abszolválni.
kavalkád: örülök hogy tetszett a HD. A fő oktatónak (úgy tudom) ez a full time melója avagy első számú biznisze; ez elég nagy előnyt jelent neki azokkal szemben akiknél a kutyasuli üzemeltetés vagy ottani oktatás csak második prioritás. A magától értetődő rutin mellett pl. több privát óra időpontja is van, gondolom. (Nem ismerem a sződi helyet, csak feltételezésekkel élek, illetve általánosságban gondolkodom)
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Akkor ezzel nem vagyok egyedül , lefekszek a nappaliban a heverőre a kutya ugrik mellém és egy hirtelen fordulattal már hanyatt fekszik melettem , hogy simogassam a hasát
, de már félve érek hozzá , sokszor úgy megráz , hogy az asszony is hallja a csattanást , de nem mindég olyan 10 alkalomból 7-szer !!
A kinti kutyákkal nincs baj , a nyakamig ugrálnak amikor kiérek a terepre , hogy mindet szeressem meg , de ők nem ráznak , mást megrázza a kocsi , engem az sem csak az otthoni kutya ( szerintem ahogy hirtelen hanyat fordul a pokrócon , ágy takarón akkor töltődik fel ) ! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Sajnos ilyen emberek is vannak
, csak sajnálom mert tíz napig ( hétvégén is kimentem 7 kilométer oda és 7 vissza ) napi kétszer adtam neki enni , és hozzám nőt , mástól félt , de hoztam rohant oda , és így kétségeim vannak , hogy más vitte el de szerintem nem hanem a szóban forgó méhész ( megpróbálom kideríteni , csak nem ismerem őt se közelről és a szomszédait sem , de dolgozok az ügyön
)
1989 óta megvan az a telephejünk , de ott anyi kutya megfordult , hogy három oldal kéne mire mind leirnám , és azok mind kidobott kutyák voltak 🙈 !! -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Kuvaszokat is végigrángatják egy 5 méteres körön, hogy egyenesen lépjen, húzzák fel a fejét aztán viszontlátásra, serleg. Aztán vannak akik külön kutyafelvezetőt fizetnek ezért, hogy ő rángassa a kutyádat, nem te. Mert akkor szimpatikusabb a bírónak is. Mint amikor nem te viszed műszakira a kocsidat, hanem a szerelő akinek a haverja a műszaki vizsgáztató és akkor sokkal flottabbul megy minden. Kb. ennyi.
Nem tudod eldönteni melyik-melyik, mert a kau füllel úgy néz ki, mint egy sárhegyi.
Mármint az azonos ordasok, mert kauból van legalább 5-6 féle szín, sárhegyiből meg nem.Legalább kaptak a vágottak haladékot 2 évet, meglátszik mennyire nem nézem ezeket se, nekem az a nyári pdf amit küldtek volt az utolsó abban még 2025 jan 1 szerepelt, most már 2027 jan 1 lett. Érzi a Meoesz is, hogy ez a vágás tiltogatás nagyon nem oké és nem fogja senki lenyelni, hanem ott fogják hagyni őket a picsába a tenyésztők a kiállítósdi hülyeségükkel együtt és elkezdik reglappal, kisállattenyésztős felir azonosítóval tenyészteni a kutyákat. Saját gödrüket ássák, mint az EU a sok politikai baromságával.
-
H-Zol
őstag
-
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Még nem biztos a karantén múlik a hatósági állatorvoson is, de általában lenni szokott. Mivel a kutya otthon lehet ezt viszonylag könnyen adogatják, nem egy agresszív eljárás.
Valószínű van harapás rajta meg a kutyán amit megmutattak a bejelentésnél, csak nem ez a kutya harapta meg.
Kutyákat a jegyző/állatorvos fel tudja keresni a petvetdata meg az önkormányzati ebösszeíró alapján.
Én soknak tartom a fél évet, ha nyáron videózta akkor elkezdte volna baszogatni a nyáron. Ezért gondolnék másra, de valaki közelben lakó. -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Mihazánkos csapat, amennyi marhaságot összehordanak azok nem kell sokat gondolkozni mi a probléma. M1 2.0
És egyébként ki milyen csodát vár. Civilek, a jog a vadászt védi, ellenkezőjét szinte lehetetlen bizonyítani, a kutyás pedig szabályt sértett (100%, hogy nem volt pórázon), agyonverni meg nem lehet a vadászt, nem is fogják. Innentől kezdve kirakat az egész, lehet akármekkora tetkó, kopaszság, meg fehérjeporos izom. Ha valakit ez kicsit is komolyan érdekelne, nem csak Facebook mellveregetés szinten akkor jogilag menne utána amíg a rosseb meg nem eszi a törvényalkotókat és nem módosítanak rajta, mert semennyire nem kell itthon a vadállományt védeni a túlszaporulat miatt. Elavult törvény. És 15 új miniszterelnökkel később sem lesz ez módosítva, mert a vadállomány az szent és sérthetetlen, akkor is ha némely kutya eszmei értéke magasabb a vadénál. Ezzel tisztában vagyunk mind, ezért is van pórázon a kutya. A maradék 90% meg kockáztat nap, mint nap.
Egy idő után marhára belefárad az ember mások hülyeségeibe.
-
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Én is úgy szoktam, hogy a nyugodtabb szülő és a szoptatásnál a kevésbé tolakodó kölyök aki nem harcol a többivel a hátsó jobbakért, hanem elvan az elsőkkel is amikben kevesebb tej van. Meg játék közben is aki nincs mindig az élmezőnyben, de nem is vonul el távol. Persze amikor volt lehetőségem rá elsőnek választani, nem az utolsó jutott nekem vagy nem növendék, felnőtt korban vettem. Elsőnek háromszor tudtam csak választani, a többinél azt hoztam ami megmaradt.
Az biztos, hogy lemondani nem fogok egy kedvenc fajtámról főleg mikor most temettem el, mert a tenyésztői faszok, eleve csak a Facebook csoportban lévők ilyenek. Megvárom azt akitől előzőleg is vettem, kutya mindenképp lesz, csak onnan a leglassabban. Előnye az, hogy az anyja ugyanaz lesz. Még azért ráírok más tenyésztőkre is, hátha van akinél előbb lesz. Legfeljebb veszek kettőt, úgyis van két idősödő kutyám is meg akit eltemettem, helyük lesz. Kikezdi az embert nagyon, meg a kutyákat is. -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
"azok közt vannak jófejek"
Én is így írtam. Ott is vannak fehérjeporos kondis arcok kopasz fejjel meg 3 hetes borostával ahol az a menő hogyan tépi le a kezed a saját kutyád mikor a tálját el akarod venni tőle, meg a kerítés ütögetéssel kiidegelt szülők, de nem mind ilyen. Meg vannak fajták ahol ezek túlzottan előtérbe kerülnek. Én is a lazább helyekről vettem, meg volt mikor törzskönyv nélkül/reglaposan, mert egyszerűen normálisabb volt a kutya meg a körülmények is. -
bb0t
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Az te vagy. Én meg elvből nem rendelek Kínából. Nem fogom végigutaztatni a fél világon a 200 ftos kacatokat. Meg semmi egyebet. Inkább választom magyar kereskedő termékét, akkor is ha ugyanúgy kínai és drágább. A vásárlásaimmal nem csak Kínát szeretném támogatni, hanem a saját gazdaságunkat is.
-
cog777
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Ha tehetne, akkor minusz fokban is kint aludna... csak az esorol visszapattan, azt nagyon nem birja.
Most neztem a Netflixen egy doksi sorozatot a haziallatokrol (Haziallatok titokzatos elete - sajat ford.) ahol a no a kutyajaval beszelo gombokon keresztul kommunikal. Tehat minden gomb amit a mancsaval meg tud nyomni, egy szot mond ki. Szoval a kutya egyszeru osszetett mondatokat is ossze tud rakni a gombok egymasutani nyomogatasaval es elmondani pl.: "Szeretlek mami. Kesobb kimegyunk."
Amitol lehidaltam, hogy segitseget kert, mert megserult a mancsa: "Segits! Faj! (Mi faj-kerdezte a gazdi), Faj, mancsom"
Es kiszedett valami tusket a gazdaja a kutyus lababol... hihetetlen volt. -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Sajnos sokan visszaéltek ( élnek) és már a kínai is elővigyázatos ( amit mégis érték , mert senki nem akar egy tökéletes árut kétszer elküldeni ) , tudok is valakit aki ezt műveli ( nem szimpatizálom a csávót , de egy telep helyen vagyunk ) , mindent elkövet , hogy kép és , videó alapján bemutassa , hogy hibás a termék , és küldik neki a másikat , gerinctelen emberek , és miattuk egyre nehezebb amikor tényleg baj van !!
-
bb0t
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Glükóz, ketontest és laktát. Ezt a 3 dolgot képes felhasználni. Én is szeretek enni, de kezdek eljutni oda, hogy az evésből fakadó pozitív érzéseket ma már nem a tészta, a krumpli meg a hamburger adja, hanem jól elkészített halak, húsok, zöldségek és fermentált cuccok. Az elsődleges cél a fogyás volt, de ma már inkább az egészség miatt gondolom fontosnak. Nekem megvolt az a fajta aha élmény, amikor rájöttem mit tesz velünk az élelmiszeripar. Volt rajtam 2 hétig egy glükóz monitor, ami éjjel nappal mérte a vércukor szintem, de ez már nagyon off.

-
bb0t
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Összehasonlítottam a makrókat, és a totw-ban mindenből több volt. Így is nagyon keveset kap. Kb. egy bögrênyi ketté osztva. A totw-nak nincs senior meg olyan tápja ami figyelembe venné, hogy ivartalanítva van a kutya, ezért váltottam. Nem tudom mivel teszek rosszabbat, ha fehérje és zsír az elsődleges amit kap, vagy ha kímélem a vesét. Csak zsírt nem kaphat, a szénhidrát miatt pedig tovább fog hízni.
-
válasz
jézusom
üzenetére
Én abból indulok ki, hogy sokszor visszük a kutyákat külterületre. Nyakörv és póráz mindig van, de amikor senki nincs a közelben, akkor bizony elengedjük őket, imádnak futkározni szabadon. Első hívásra visszajönnek mindig. Na most én ezt nem tehetem meg, mert ha egy vadásznak éppen ölni van kedve, akkor lelőheti a kutyámat? Az én nézetem szerint ez nagyon nem elfogadható.
Schafranek: Nem igazán értem ezt, kifejtenéd bővebben?
-
Major Lion
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Ez mind oke, mi is veszunk neki hust a boltbol, meg zoldseget meg gyumolcsot, de en nem Magyarorszagon elek, es amig ott leszek nem akarok ezzel foglalkozni.
Barf talan nem a legjobb kifejezes volt itt, amit keresek az elore cssomagolt nyershus ami nem a bolti csirke meg marha kombo
Az aspol marka az 500g-os kiszerelesben kaphato es nagyon sok fele hus van, nyers porcos vagy csontos verziokban, a kutya meg imadja. -
válasz
jézusom
üzenetére
Remélem
Nagyon cuki ő is, dobáltam neki labdát és visszahozta ügyesen. Mondjuk most nem sokat aludtam, el van különítve a felső fürdőben, de egyfolytában ugat és vonyít
A másik talált sincs még beoltva parvó ellen, mert a veszettség ellenivel kezdett az orvos. Semmiképpen nem tudom összeengedni őket 
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Nem kell nekik másik gazda , ott maradt a felesége még szegény édesanya 🥲!
11 évig dolgoztunk együtt , már írtam , hogy nekünk van egy telephejunk ( tanya ) egy volt Tsz területén , olyan 14 tulaj van ott kint összesen , és ő egy másik cégnél volt éjjeli őr ( de sajnos a mostani mezőgazdasági helyzet miatt neki a nyáron megszűnt a munkahelye , kamerák váltották fel ) , azóta ha két hétig nem találkoztunk , vagy én nem hívtam , hívott , vagy írt , hogy , hogy állnak kint a kutyák , de jól vannak rendeztem én őket ( ilyenkor télidőben , nem dolgozunk , de naponta egyszer , sokszor kétszer kimegyek és kapnak enni inni ( ezek kidobott kutyák akik ott találták szeretetre , de nekünk is van külön , 3 kutya , a múltkor írtam , hogy egyik nagyon cukros lett és el kellett altatni ) !
Úgyhogy a kutyák jó kezekben vannak !! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Hús ritkábban , mert sokan voltak még egy + éve , ithon öten , kint a tanyán két helyen ketten , ketten az , az négyen ez már kilenc kutya és van a kidobott senki kutyájai a telephelyen akkor azok is voltak hatan !!
Most jelenleg ithon kettő a telephelyen saját három és a mindenkijé ( akiket szinte senki nem etet , vagy csak hébe hóba egy kis kaja maradékot dobnak nekik ) azok most négyen vannak , így is kilenc kutya !! -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Köszi , ez mindég nagyon megvise , írtam , hogy régen írtam ide nektek , tavaly nagyon magam alá kerültem , ithon a háznál ahol lakom , volt két korcs Németjuhász génekkel ( egy szilveszteri buli volt nállunk két faluval messzebbről jöttek ismerősök , kint hideg hó, és felhivtak , hogy két kiskutya szaladgál az út mellett , mondom nekik nézetek szét , hogy nincs e több , de nem volt , és elhozták őket ) kinti udvari kutyák voltak , nagy jó meleg kutyaházba és a nagy hátsó udvaron , de előjött 10 éves korukban a csípő probléma , jöttek rá a kezelések kisseb nagyobb sikerrel !
Aztán már 12 évesen nagyon nehezen és keveset mozogtak és a nőstény amelyik egy kicsivel aktívabb volt , mégyulladást kapott , mondta a doki , hogy már műteni a kora , állapota miatt nem lehet és elfogja vinni , az első kilett kezelve de a második sajnos elvitte , a testvére a kani állandóan kereste vonyitott , pedig sokat lett vele foglalkozva de hiába az együtt töltött 12 évet nem lehetett pótolni , menni már szinte nem is bírt , és egyszer elkezdett véres széklet menni belőle , és sajnos jött az altatás 😪 !
Közben az első udvarban is volt két kutya ( az egyik mai napig megvan , az is egy történet , azt a földeken találtam , szét tépték a sasok , de egyből orvoshoz vittem ) es az egyik beteg lett három évesen a májával lettek problémák , egy vagyont költöttem rá a doki már hamarabb mondta , hogy elég de még , meg , még de a kutya nem szenvedett , és a vége csak altatás lett , egy év alatt három altatás az sok volt de majd írok erről is többet !!Egy határral odébb lakom ( Románia ) elnézést is kérek ha sok a helyes írási hibám ( más topikban van hogy nagyon kikapok miatta ) !
-
KisTücsök
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Köszi! Láncon csak akkor volt eddig, amikor olyan helyre vittem, ahol nem volt normális kerítés. Egyébként kennelben van, amikor nem vagyok otthon, nagyon kölyök még. Ja, én is észrevettem, benne vagyok sok ilyen sarp csoportban.
Még senki nem jött velem szembe az utcán sétáltatás közben, aki ne kau-zta volna le. De még a kutyaoktató is (valszeg reflexből) egyszer azt mondta rá. De szerintem már rájuk hagyom, mert a "sarplaninac"-ot harmadjára sem érti senki.
-
Vismajor01
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Reméljük. Azért 2 nappal ezelőtt feleségem ment el autóval, nem tudtam megfogni a kutyát az meg kiszaladt utána. Kergettem pár házat mire beszaladt valakinek az udvarára és akkor ott megtudtam fogni. (innen is helló ismeretlen szomszéd, nagyon szép kertetek van
)Ma viszont már leül a kapu előtt 10-15 méterrel ha jövünk-megyünk és nyitva a kapu. Ma mikor mentem el direkt kiszálltam a kocsiból hogy vissza zavarjam ha ki akarna jönni, de nem kellett, pedig áramkimaradás miatt újra kalibrálta magát a kapu és csiga lassússággal nyitotta/csukta, sztem 15 percet elszórakoztam ott
Kutya végig fekve figyelt de nem mozdult, rá szólni sem kellett.Az autót még szoknia kell, mikor beállok akkor sokszor eléggé kicentizi hogy mikor álljon félre. De bízom benne hogy ezt is abszolválni fogja.
Amikor elhoztuk az ideiglenes befogadói váltig állították, hogy csak házikosztot eszik, a táppal meg se próbálkozzunk

Nna, harmadnapjára már a teli tálat benyomja ahogy kell, nincs kérdés. Lassan azon kezdek gondolkodni hogy az előző kutya vizes tálja valszeg nem elég nagy adag neki, több kaját kell adjak. Ezt majd kikisérletezem ha ez a táp elfogy, anno ezt befogadott kóborkutyának vettem sehonnai aldis cucc, a kutya elszökött (hál istennek mert olyan buta volt mint a föld) a táp meg a nyakamon maradt. Ugyh holnap dupla adagot kap és figyelem.
Kérdés milyen tápot vegyek, visszaolvasgattam és olyanokat linkelgettek aminek a kilónkénti ára több mint a pisztáciának
Nem mondom, hogy a kutya egyen amit talál de azé' na 
-
Bondix
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
"Nem azért ugat mert nincs kennelben" ilyet nem írtam azt írtam ha kennelbe lenne is ugatna
Vad? Nem hiszem de a zöldes övezet gondoltad. Nem... városba lakom és... Meg jó pár kutya van az utcában és udvaron és nem fognak. Mondjuk nappal meg ha kell ha nem... A mienk meg csendbe van néha egy mély ugatás és...Tehat ha vad vagy olyan lenne amit a kutyát ingerli akkor az utcába a többi kutya is érezné sejtem.
A suli gondolkoztunk ami pénz és idő és leginkább idő mert én van h hétvégén is dolgozok és suli legtöbb esetbe hétvége.
A fára/falra szerelhető ultrahangos ugatás gátló minek nem megoldás?
Már csak azért is mert a szomszédba 5kutya van amire ébredek hajnali 5kor... rosszabb mint falun egy kakas tuti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Panasonic ToughBook FZ55-2 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I 4G WWAN I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez a módszer más kedvezményezettel ugyanígy működőképes; és mint ötlet szerintem kifejezetten ügyes.
, igen impulzusokban ráz ( szerintem masodparcenként ) és a dobozban van egy kattogo relé, itt nem fogják hallani mert az bent lessz egy épületben és magasfeszültségű kábelen vezetem ki az áramot a kerítésig ahonnan indul majd a buli , és onnan lessz 85 méter amit védeni kell , itt nem fogják átugrani , mert rövid a táv és teszek 4 sor vezetéket ahol nincs semmi kerítés , mert azon van kerítés ( szedett vedett , tldott foldott , ott csak lyukak vannak ott elég a két sor , de majd lefotózóm ha kész lessz ( ma megrendelem ) !
( anno napi többször sztárolták , még a vizcsapból is az fojt ) , attól a patkány , egér, pókok , rovarok , minden elköltözik , na mondom azért a kis pénzért , és még a reklám végére kettőt is adnak

, egy nagyon félős kutyám van de könnyen túltette magát rajta ( tavaj egéssz éjjel ment a környéken valahol a petárda , ki sem bírtam csalni , de amúgy kutya ajtókon közlekedik , de ijenkor nem megy ki , de viszont bent sem rendezi le a dolgát , gondolom attól is szenved ) !!
, azt mondta nem azzal legfeljebb megöljük mert túl lessz adagolva , na mondom fasza
)
, baj nem érhette mert a hétvégén ott csend van ( semmi munka ) !! 11 tulaj , sok munkás , sok kutya szerető ember ( idősebb kutya van szabadon négy , a legidősebb már hat éve ott van de a legújabb is a harmadik évet kezdi tavasszal ) ! Szerintem ( remélem ) valakinek megtetszett és elvitte , volt már rá példa , hogy szóltak , de olyan eset is volt , ami utólag kitudódott , hogy nem szólt , de jó helyre került !! Lelkileg bánt , de amit tudtam megtettem és remélem jó heje lett !!
, csak sajnálom mert tíz napig ( hétvégén is kimentem 7 kilométer oda és 7 vissza ) napi kétszer adtam neki enni , és hozzám nőt , mástól félt , de hoztam rohant oda , és így kétségeim vannak , hogy más vitte el de szerintem nem hanem a szóban forgó méhész ( megpróbálom kideríteni , csak nem ismerem őt se közelről és a szomszédait sem , de dolgozok az ügyön

Nagyon cuki ő is, dobáltam neki labdát és visszahozta ügyesen. Mondjuk most nem sokat aludtam, el van különítve a felső fürdőben, de egyfolytában ugat és vonyít
Nem mondom, hogy a kutya egyen amit talál de azé' na