- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
válasz jézusom #38464 üzenetére
Az te vagy. Én meg elvből nem rendelek Kínából. Nem fogom végigutaztatni a fél világon a 200 ftos kacatokat. Meg semmi egyebet. Inkább választom magyar kereskedő termékét, akkor is ha ugyanúgy kínai és drágább. A vásárlásaimmal nem csak Kínát szeretném támogatni, hanem a saját gazdaságunkat is.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
cog777
senior tag
válasz jézusom #38487 üzenetére
Ha tehetne, akkor minusz fokban is kint aludna... csak az esorol visszapattan, azt nagyon nem birja.
Most neztem a Netflixen egy doksi sorozatot a haziallatokrol (Haziallatok titokzatos elete - sajat ford.) ahol a no a kutyajaval beszelo gombokon keresztul kommunikal. Tehat minden gomb amit a mancsaval meg tud nyomni, egy szot mond ki. Szoval a kutya egyszeru osszetett mondatokat is ossze tud rakni a gombok egymasutani nyomogatasaval es elmondani pl.: "Szeretlek mami. Kesobb kimegyunk."
Amitol lehidaltam, hogy segitseget kert, mert megserult a mancsa: "Segits! Faj! (Mi faj-kerdezte a gazdi), Faj, mancsom"
Es kiszedett valami tusket a gazdaja a kutyus lababol... hihetetlen volt.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
H-Zol
senior tag
válasz jézusom #38483 üzenetére
Sajnos sokan visszaéltek ( élnek) és már a kínai is elővigyázatos ( amit mégis érték , mert senki nem akar egy tökéletes árut kétszer elküldeni ) , tudok is valakit aki ezt műveli ( nem szimpatizálom a csávót , de egy telep helyen vagyunk ) , mindent elkövet , hogy kép és , videó alapján bemutassa , hogy hibás a termék , és küldik neki a másikat , gerinctelen emberek , és miattuk egyre nehezebb amikor tényleg baj van !!
-
bb0t
senior tag
válasz jézusom #38447 üzenetére
Glükóz, ketontest és laktát. Ezt a 3 dolgot képes felhasználni. Én is szeretek enni, de kezdek eljutni oda, hogy az evésből fakadó pozitív érzéseket ma már nem a tészta, a krumpli meg a hamburger adja, hanem jól elkészített halak, húsok, zöldségek és fermentált cuccok. Az elsődleges cél a fogyás volt, de ma már inkább az egészség miatt gondolom fontosnak. Nekem megvolt az a fajta aha élmény, amikor rájöttem mit tesz velünk az élelmiszeripar. Volt rajtam 2 hétig egy glükóz monitor, ami éjjel nappal mérte a vércukor szintem, de ez már nagyon off.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz jézusom #38410 üzenetére
Összehasonlítottam a makrókat, és a totw-ban mindenből több volt. Így is nagyon keveset kap. Kb. egy bögrênyi ketté osztva. A totw-nak nincs senior meg olyan tápja ami figyelembe venné, hogy ivartalanítva van a kutya, ezért váltottam. Nem tudom mivel teszek rosszabbat, ha fehérje és zsír az elsődleges amit kap, vagy ha kímélem a vesét. Csak zsírt nem kaphat, a szénhidrát miatt pedig tovább fog hízni.
-
őstag
válasz jézusom #38411 üzenetére
Én abból indulok ki, hogy sokszor visszük a kutyákat külterületre. Nyakörv és póráz mindig van, de amikor senki nincs a közelben, akkor bizony elengedjük őket, imádnak futkározni szabadon. Első hívásra visszajönnek mindig. Na most én ezt nem tehetem meg, mert ha egy vadásznak éppen ölni van kedve, akkor lelőheti a kutyámat? Az én nézetem szerint ez nagyon nem elfogadható.
Schafranek: Nem igazán értem ezt, kifejtenéd bővebben?
[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz jézusom #38391 üzenetére
Ez mind oke, mi is veszunk neki hust a boltbol, meg zoldseget meg gyumolcsot, de en nem Magyarorszagon elek, es amig ott leszek nem akarok ezzel foglalkozni.
Barf talan nem a legjobb kifejezes volt itt, amit keresek az elore cssomagolt nyershus ami nem a bolti csirke meg marha kombo
Az aspol marka az 500g-os kiszerelesben kaphato es nagyon sok fele hus van, nyers porcos vagy csontos verziokban, a kutya meg imadja.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
őstag
válasz jézusom #38380 üzenetére
Remélem Nagyon cuki ő is, dobáltam neki labdát és visszahozta ügyesen. Mondjuk most nem sokat aludtam, el van különítve a felső fürdőben, de egyfolytában ugat és vonyít A másik talált sincs még beoltva parvó ellen, mert a veszettség ellenivel kezdett az orvos. Semmiképpen nem tudom összeengedni őket
-
H-Zol
senior tag
válasz jézusom #38374 üzenetére
Nem kell nekik másik gazda , ott maradt a felesége még szegény édesanya 🥲!
11 évig dolgoztunk együtt , már írtam , hogy nekünk van egy telephejunk ( tanya ) egy volt Tsz területén , olyan 14 tulaj van ott kint összesen , és ő egy másik cégnél volt éjjeli őr ( de sajnos a mostani mezőgazdasági helyzet miatt neki a nyáron megszűnt a munkahelye , kamerák váltották fel ) , azóta ha két hétig nem találkoztunk , vagy én nem hívtam , hívott , vagy írt , hogy , hogy állnak kint a kutyák , de jól vannak rendeztem én őket ( ilyenkor télidőben , nem dolgozunk , de naponta egyszer , sokszor kétszer kimegyek és kapnak enni inni ( ezek kidobott kutyák akik ott találták szeretetre , de nekünk is van külön , 3 kutya , a múltkor írtam , hogy egyik nagyon cukros lett és el kellett altatni ) !
Úgyhogy a kutyák jó kezekben vannak !! -
Vismajor01
addikt
-
H-Zol
senior tag
válasz jézusom #38320 üzenetére
Hús ritkábban , mert sokan voltak még egy + éve , ithon öten , kint a tanyán két helyen ketten , ketten az , az négyen ez már kilenc kutya és van a kidobott senki kutyájai a telephelyen akkor azok is voltak hatan !!
Most jelenleg ithon kettő a telephelyen saját három és a mindenkijé ( akiket szinte senki nem etet , vagy csak hébe hóba egy kis kaja maradékot dobnak nekik ) azok most négyen vannak , így is kilenc kutya !! -
vendingo
veterán
válasz jézusom #38313 üzenetére
Nekem olyan kiadások voltak a kutyával, hogy többször is átgondoltam az elengedés dolgot, mert fizikailag képtelen voltam fizetni a heti állatorvoshoz szaladgálást.
Több doboznyi c11 után én is az aniflexit mondanám.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
H-Zol
senior tag
válasz jézusom #38294 üzenetére
Köszi , ez mindég nagyon megvise , írtam , hogy régen írtam ide nektek , tavaly nagyon magam alá kerültem , ithon a háznál ahol lakom , volt két korcs Németjuhász génekkel ( egy szilveszteri buli volt nállunk két faluval messzebbről jöttek ismerősök , kint hideg hó, és felhivtak , hogy két kiskutya szaladgál az út mellett , mondom nekik nézetek szét , hogy nincs e több , de nem volt , és elhozták őket ) kinti udvari kutyák voltak , nagy jó meleg kutyaházba és a nagy hátsó udvaron , de előjött 10 éves korukban a csípő probléma , jöttek rá a kezelések kisseb nagyobb sikerrel !
Aztán már 12 évesen nagyon nehezen és keveset mozogtak és a nőstény amelyik egy kicsivel aktívabb volt , mégyulladást kapott , mondta a doki , hogy már műteni a kora , állapota miatt nem lehet és elfogja vinni , az első kilett kezelve de a második sajnos elvitte , a testvére a kani állandóan kereste vonyitott , pedig sokat lett vele foglalkozva de hiába az együtt töltött 12 évet nem lehetett pótolni , menni már szinte nem is bírt , és egyszer elkezdett véres széklet menni belőle , és sajnos jött az altatás 😪 !
Közben az első udvarban is volt két kutya ( az egyik mai napig megvan , az is egy történet , azt a földeken találtam , szét tépték a sasok , de egyből orvoshoz vittem ) es az egyik beteg lett három évesen a májával lettek problémák , egy vagyont költöttem rá a doki már hamarabb mondta , hogy elég de még , meg , még de a kutya nem szenvedett , és a vége csak altatás lett , egy év alatt három altatás az sok volt de majd írok erről is többet !!Egy határral odébb lakom ( Románia ) elnézést is kérek ha sok a helyes írási hibám ( más topikban van hogy nagyon kikapok miatta ) !
-
KisTücsök
addikt
válasz jézusom #38275 üzenetére
Köszi! Láncon csak akkor volt eddig, amikor olyan helyre vittem, ahol nem volt normális kerítés. Egyébként kennelben van, amikor nem vagyok otthon, nagyon kölyök még. Ja, én is észrevettem, benne vagyok sok ilyen sarp csoportban.
Még senki nem jött velem szembe az utcán sétáltatás közben, aki ne kau-zta volna le. De még a kutyaoktató is (valszeg reflexből) egyszer azt mondta rá. De szerintem már rájuk hagyom, mert a "sarplaninac"-ot harmadjára sem érti senki.
-
Vismajor01
addikt
válasz jézusom #38277 üzenetére
Reméljük. Azért 2 nappal ezelőtt feleségem ment el autóval, nem tudtam megfogni a kutyát az meg kiszaladt utána. Kergettem pár házat mire beszaladt valakinek az udvarára és akkor ott megtudtam fogni. (innen is helló ismeretlen szomszéd, nagyon szép kertetek van )
Ma viszont már leül a kapu előtt 10-15 méterrel ha jövünk-megyünk és nyitva a kapu. Ma mikor mentem el direkt kiszálltam a kocsiból hogy vissza zavarjam ha ki akarna jönni, de nem kellett, pedig áramkimaradás miatt újra kalibrálta magát a kapu és csiga lassússággal nyitotta/csukta, sztem 15 percet elszórakoztam ott Kutya végig fekve figyelt de nem mozdult, rá szólni sem kellett.
Az autót még szoknia kell, mikor beállok akkor sokszor eléggé kicentizi hogy mikor álljon félre. De bízom benne hogy ezt is abszolválni fogja.
Amikor elhoztuk az ideiglenes befogadói váltig állították, hogy csak házikosztot eszik, a táppal meg se próbálkozzunk
Nna, harmadnapjára már a teli tálat benyomja ahogy kell, nincs kérdés. Lassan azon kezdek gondolkodni hogy az előző kutya vizes tálja valszeg nem elég nagy adag neki, több kaját kell adjak. Ezt majd kikisérletezem ha ez a táp elfogy, anno ezt befogadott kóborkutyának vettem sehonnai aldis cucc, a kutya elszökött (hál istennek mert olyan buta volt mint a föld) a táp meg a nyakamon maradt. Ugyh holnap dupla adagot kap és figyelem.
Kérdés milyen tápot vegyek, visszaolvasgattam és olyanokat linkelgettek aminek a kilónkénti ára több mint a pisztáciának Nem mondom, hogy a kutya egyen amit talál de azé' na
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
addikt
válasz jézusom #38271 üzenetére
a legvékonyabb az obis 3,6mm vastag, olyat nekünk is rágott szét a kutya. utána van 4-5-6mm
az ötös már elég combos, a hatos meg méterenként egy oszloppal szerintem bármilyen kutyát megállít (a targoncát megfogta az udvarban a cégnél)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Bondix
tag
válasz jézusom #38224 üzenetére
"Nem azért ugat mert nincs kennelben" ilyet nem írtam azt írtam ha kennelbe lenne is ugatna
Vad? Nem hiszem de a zöldes övezet gondoltad. Nem... városba lakom és... Meg jó pár kutya van az utcában és udvaron és nem fognak. Mondjuk nappal meg ha kell ha nem... A mienk meg csendbe van néha egy mély ugatás és...Tehat ha vad vagy olyan lenne amit a kutyát ingerli akkor az utcába a többi kutya is érezné sejtem.
A suli gondolkoztunk ami pénz és idő és leginkább idő mert én van h hétvégén is dolgozok és suli legtöbb esetbe hétvége.
A fára/falra szerelhető ultrahangos ugatás gátló minek nem megoldás?
Már csak azért is mert a szomszédba 5kutya van amire ébredek hajnali 5kor... rosszabb mint falun egy kakas tuti... -
válasz jézusom #38132 üzenetére
Nem néztem meg a tápot, de lehet a friss/nyers hús és húsfehérje az amire gondol különbségnek, mert felsőkategóriában már ezen szokott menni a harc a gyártók között ki meri a 30k vagy az 50k pénzt elkérni egy zsákért attól függően ki mennyi nyerset rak bele a húsból.
Acanánál is az olcsóbbak 1/3-a nyers, a drágábbak 1/2-e, Orijent nem tudom fejből, nagyon régen nem vettem már. A nyerset nyilván úgy kell érteni, hogy hőkezelve van az is.[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
j.bravo
addikt
válasz jézusom #38125 üzenetére
Egyelőre én bevállaltam ( bár nagyon sokáig vacilláltam), kerül amibe kerül, elvileg a glükózaminnál jóval több cucc van benne, de majd kiderül.
Alusky: köszi! Egyelőre (mert ezt kezdtem el és a legkényelmesebb mindig a már megszokottat folytatni) doki szerint mehet folyamatosan az olaj; azóta tényleg rendben vannak a kicsinek a máj enzim értékei. Mondjuk az utolsó előtti vérvétel épp antibiotikum kúra után volt, akkor simán lehetett attól rosszabb, de doki szerint ez ártani nem árthat.)Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Micsurin
nagyúr
válasz jézusom #38098 üzenetére
Nem igazán, most figyeljük napok óta de annyira random pózokba tudja eldobni magát, hogy nem igaz. A nagy kedvenc újabban a kanapé hassal felfele, a fejet meg lelógatva a kanapéról. Ha véletlen jön futár vagy postás akkor meg riadtában leesik és úgy szalad. Bolond egy jószág de ezért imádja mindenki...
Doki szerint lehet alkati mert nem igazán látott most se semmit, megint toltunk egy vérképet. Annyit látni volt gyulladás de csökken a fehérvérsejt szám a 2. vérminta alapján.
Írt valami cseppet amit állandó jelleggel lehet neki akár 1-2 naponta adni és remélhetőleg rendben tartja a fülét.Meglátjuk, igazából ezt a rendszeres nem akarunk enni pár napot leszámítva nagyon stram kis jószág.
Csak, hogy elment az öreg most kb mindenre ki vagyunk eleve hegyezve. Na meg a kissrác végig kísért az egyetemen végig meg a covidon, konkrétan a diákévektől a diplomáig "végigtanult" mindent a lábamon fekve. Vele valami van hihetetlen nagy a riadalom emiatt, egyszer ha megöregszik nem fogom jól bírni de hát ettől szép a dolog, az öreggel is végig vártuk az altatást az utolsó utáni percig.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz jézusom #38092 üzenetére
Mert összefossa magát kb rögtön ha rajtamarad. Nagyon kényes a gyomra.
Megint kaptunk antibiot + antibios fülcseppet, újabb fülmosás. Végre eszegetünk de lekopogom. Doki azon agyal miért jöhet ez neki újra és újra elő de csak a jobb fülén, lehet visszatérően ez lesz a kiváltó oka, hogy néha nem eszik vagy tudja az isten már.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
falabu88
aktív tag
válasz jézusom #38054 üzenetére
Nem gondolnám, jó tápokat kap (brit fresh és most váltunk Markus-Mühle-re), de 1 hétig kapott is kalciumot a doki ajánlására (direkt csak napi 1-et adtam neki a napi 3 helyett, mert sok helyen olvastam hogy nem igazán szabadna.. Viszont másik doki is ajánlotta utánakérdezve..).
Ezt amúgy nem teljesen ő bontotta le, így vettük a házat. Minimálisan a széleit szedte ő le.
-
válasz jézusom #38045 üzenetére
3 hónap alatt már réges rég. Ráadásul nem is feltétlen elsődleges ok a szökésben, csak szeretik ráfogni mert egyszerű indok. Pont annyira fals információ meg urban legend, mint a másik topikban az a hit, hogy a kutyák évente kétszer akarnak a gazda fejére törni, mert akkor van a tüzelés is. Az b+...
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
válasz jézusom #37935 üzenetére
Az is egy komoly kutyatartó akkor, ha nem esik le neki ilyen alapvető logika, hogy a halakat világgá zavarja, ha a kutya beleugrik, meg magára tekeri a damilt.
-
Major Lion
senior tag
-
válasz jézusom #37914 üzenetére
Kutyára is kéne a póráz meg blokkot is adni kéne vagy megállni az állj, elsőbbségadás kötelező táblánál, mégsem történik így.
Vicces amúgy mikor a település Face csoportjába az alpolgármester asszony rakosgatja ki az önsétáltatós kutyafotókat és megy a háborgás miatta, kicsi település, mindenki tudja ki kinek a kutyája, de mikor leírom, hogy amúgy miért is nem jelentitek fel főleg ti akik ott vagytok a hivatalban mikor tudják évek óta ez megy, akkor válasz nem jön rá.
Nyilván nem jelenti fel, mert elvesztené a támogatottságát és 5 év múlva nem ők lennének megszavazva. Azért posztolgatnak hátha valamelyik lakos felbátorodik és tesz feljelentést, hogy nekik ne legyen közük hozzá, csak ez nem történik meg, mert az embereknek meg van jobb dolga is ennél. Bezzeg ha kettőt ugat a kutya akkor megy a feljelentés. Az embereknek így működik az agya.
Utálom mikor az ilyen önsétáltató dögök unalmukban elkezdenek követni, mert akkor az én kutyáim is már dilisek miért követ. Aztán szerencsére találnak hamar érdekesebb szagot és elkanyarodnak másfele vagy én megyek direkt olyan területre ahol sok érdekes szag van, de az a 10 perc is zavaró.Lovasok ugyanilyenek, lemerül az akku a villanypásztorban, felnövi a gaz és nem üt akkorát a lovak simán kijönnek, mindent agyonszarnak, hugyoznak egy vödörrel ami bűzlik mint a dög, mindent lezabálnak, követnek minket, volt mikor 1 Km-t jött utánunk néhány ló. És nem mindegyik barátságos, vannak dillósak is köztük. És mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Elütött kutya sztori ugyanez. Hogy kijár az útra a kutya az le van szarva, leszarja a gazdája, ha elütik akkor rohadt száguldozó vagy meg te egy gyereket is ugyanígy elütnél, meg akkor hirtelen a kutya a szíve csücske. Amíg az útra mászkált addig nem volt a szíve csücske, addig nem volt fontos, hogy védje. Baszódjon meg az ilyen.
Nekem ha eltűnne valamelyik kutyám le se feküdnék addig amíg meg nem találom...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jézusom #37914 üzenetére
igen, de ha csak annyi történik, hogy a kutyám megőrül a szembe szomszéd macskájától, aki szereti hajnal ötkor az út szélén a tökeit nyalogatni, akkor ez lényegtelen
majd veszek egy Weihrauch-ot, és elfognak fogyni a macskák a környéken“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
falabu88
aktív tag
válasz jézusom #37906 üzenetére
Persze, én is ebben bízok, hátha csak volt pár rosszabb napja most. Az tuti, hogy ma este extra hosszú séta lesz, már ha én bírni fogom így pár óra alvással..
Az is lehet a gond szerintem, hogy nálunk teljesen zárt a kert, nem lát ki se az utcára se a szomszédokhoz, így megnézni sem tudja mit ugathat pl a többi kutya..Azért kicsit kezdem már érteni miért nem feltétlen ajánlotta senki a kan németjuhászt első kutyának, kemény dió...
-
addikt
válasz jézusom #37907 üzenetére
az engem se zavar, hogy a többi szomszédot zavarja a kutya (emiatt nincs lelkifurdalásom) hiszen ha nekik nem lenne macskájuk az én kutyám nem ugatna
ami engem zavar az az, hogy én felébredek.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
válasz jézusom #37856 üzenetére
Igen elterjedt etetési mód nemcsak itthon, nyugatabbra is, hiába nem jó. Jellemzően hozzászoknak, hogy mindig elérhető ezért nem zabálják be fullra, egész nap két falatokat esznek csak. Nem túl jó, két legnagyobb baj vele inkább az, hogy megromlik főleg melegben a kaja meg minden dögség rászáll, rápetézik, meg odacsal kóbor macskát, patkányt, rókát, sünt, nyestet is, a másik hogy nehezebben észrevehető ha a kutya étvágya esik ami alapvető betegség előrejelző lenne.
Az emésztési meg viselkedési esetek jönnek ezután.[ Szerkesztve ]
-
válasz jézusom #37828 üzenetére
Ha a másik kutya érdekelné akkor az ajtóba menne ahova az is bement, kaparná, vinnyogna stb. és napközben is többször próbálkozna. Előfordul, hogy tüzelés miatt akarnak menni, de legtöbbször nem az az oka, nem oda megy a szaghoz és nem gyakran próbál menni ami már eleve megmutatja más oka van.
-
veterán
válasz jézusom #37828 üzenetére
Ez a szuka, az a kan, de most nem tüzel.
Ez az hogy nem mehet át, nem érti meg hogy elméleti is a határ nem csak fizikai, bár gyanítom ezt egy kutya sem fogja fel, hogy csak azért ne menjen át mert nem szabad.
Az tény hogy itthon le kellett zárni a kilátását mert nekifutásból rontott a lemezkapunak ahányszor valaki elment a ház előtt, a kapu behorpadva, aludni nem lehetett tőle.
A saroknál kilát amúgy és a teraszról is a kerítés fölött (nyilván csak a túloldalra)https://tinyurl.com/rasoapro
-
addikt
válasz jézusom #37807 üzenetére
igen, erről olvastam már, hogy nem segít a bátorításban, ha beviszem a házba és addig simogatom, amíg véget nem ér a tüzijáték
megpróbálom majd kajával nyugtatni, meg egy kis játékos "munkával"“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Orlin
addikt
válasz jézusom #37805 üzenetére
Az elképzelés meg van már milyen kutyát szeretnék.
Itt Székesfehérváron nézegettem két menhelyen egyelőre feltett képek és leírás alapján.
Igen azt néztem nem úgy van csak hogy megyek és hozom.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
volandy
senior tag
-
j.bravo
addikt
válasz jézusom #37771 üzenetére
Köszi! Keresek gerániumolajat vagy olyan spot-ont. A legtöbb spot-on repellens vagy az is, de gyógyszeresek, ha jól tudom. Nem lenne baj, de ilyen (illetve a betegségek ellen elvben ugye jobb) védelem már van tabletta útján. Nem terhelném a szervezetüket még több méreggel, kizárólag a csípések elkerülése végett. Mondjuk ha nem válik be, akkor csak az embernek/gyereknek szánt pumpás pikaridines/nemtommilyenhatóanyagú spray marad.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
válasz jézusom #37758 üzenetére
Amit először írtál az is létező cucc, csak Androidra és az nem kommunikál más telefonnal. Annak igazából kulcscsomó meg pénztárca keresés funkciója jó, mert ha kutyára kerül megállás nélkül csipogni fog.
Az Apple megoldása jobb, mivel saját a rendszer bele tudnak vinni ilyen fícsőröket, de csak sűrűn lakott területen érdemes belekezdeni, meg ha van hozzá szifon.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
válasz jézusom #37752 üzenetére
Az kutyára nem jó, mert BT alapú, nem GPS-es.
Mindenképp havidíjas lesz a nyomkövetős nyakörv, mert kell bele SIM amin az adatot továbbítja, ahhoz meg mobilnet. Vagy pedig eleve a gyártó adja hozzá és amiatt kéri a havidíjat.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
addikt
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz jézusom #37716 üzenetére
Lecsontozva mi a baj vele?
DCM alatt gondoltam egyértelmű mire gondolok: tágult kardiomiopátia. Taste of wild tápjait elég sok esetben mosták össze a túlzott fehérjével és alacsony szénhidrát tartalom okán, hogy esetlegesen kiváltó okok közt szerepelhetnek a tápjaik.
Ezért agyalok nem lenne-e értelme átállni valami másra a kis szemű totw-ról.
-
-
Zsombe
senior tag
válasz jézusom #37701 üzenetére
Köszönöm! Azt hiszem teszek egy próbát a Farkasfalka tapsi menüvel, utána pedig Mush gyári barffal.
Egyébként most diétaként és hasnyálmirigy helyrehozatal céljából nyulas párolt menüt kap. Nagyon szereti, energikusabb és szerencsére jót is tesz neki.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
vendingo
veterán
válasz jézusom #37673 üzenetére
Ezért adok c11 mellé csukamájolajat. Sok A-D-E vitamin van benne.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Aaron14
őstag
válasz jézusom #37612 üzenetére
Pár napja kapta fel a lábát párszor, de akkor nem tűnt fel, hogy be lenne neki dagadva. Ha darázs lenne, már elmúlt volna szerintem.
Ma eljövök előbb a melóból és elviszem dokihoz, nézzen rá.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
-
-
válasz jézusom #37525 üzenetére
Ha el akarná hozni befogadni, akkor nem akadályozná meg őt a chip. Simán rámondhatná, hogy kiszökött papa, mert nem voltatok itt két hónapja.
Gondolom helyet nem tud neki ő se azért nem hozta el.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
válasz jézusom #37491 üzenetére
Ha oltás miatt van ott akkor mondjuk adhatott volna neki, eleve az éves beadás biztosítéka, hogy a doki ott helyben megeteti vele és akkor be is lehet egyúttal matricázni az oltási könyvbe azt is. A féreghajtó amúgy is olyan ami minden doki fiókjában van karnyújtásnyira, akkor is ha van külön patikájuk.
Üresen viszont tényleg felesleges dokihoz menni csak féreghajtóért, bár sokan veszik úgy. De vehető bárhol, még Alphazoo, Fressnapf is.
Ahány doki annyiféle, kéttucatnál jártam már mind másmilyen volt, mind saját eljárással, rigolyával, egyik se értett egyet sose a másikkal. Tenyésztők ugyanilyenek.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Micsurin
nagyúr
válasz jézusom #37448 üzenetére
Igen ez egyértelmű vittük ma reggel mindkettőt csak reméltem este lesz esetleg valami megnyugtató tipp vagy valami.
Fiatalság makkegészség szerencsére az öreg meg úgy néz ki kezd belépni a reumás korba.Elfelejtettem a csigolya számokat de a csípőnél két csigolya közt jóeséllyel gyulladás, kaptunk szurit meg probiot aztán megyünk vissza. Első körben a szteroidos gyull.csökkentőt szeretné a doki elkerülni.
Épp megyünk riglit venni mert az emeleti lépcsőház éjjelre ezentúl zárásra kerül, hogy ne tudjanak éjjel tekeregni. Mert az egy dolog, hogy este felvisszük mikor mi is megyünk aludni kézben de le letekereg. Kapnak fentre is vizet éjjelre aztán lépcső lezár.
Előre féltem az öreget mindennel kapcsolatban, vele cseperedtem fel. Végig kisért az ált. végén a szakközepen és az egyetemen is gyakorlatilag.
-
válasz jézusom #37423 üzenetére
Síri csend van azóta is, egy kis ördögpatront nem mert senki eldobni se tegnap este utána, se ma.
Este biztos elkezdik majd, de a 31 erre van, csinálják. Felőlem RDS37-et is robbanthat az udvarában, ez a nap az övék. De nem a 30 meg nem a 29. És pláne nem úgy, hogy ráordibálnak a kutyáimra, mikor miattuk ugatnak, ráadásul nem is sokat mert bent vannak. Ezért rácsapok a másfél emeletesre is gondolkodás nélkül, legfeljebb megcsomagol engem visszafele, akkor meg jön az ügyvédem, de ezeket nem fogom hagyni szó nélkül, mert pont azért ilyen gyökerek az emberek ma tömegesen, mert soha senki nem mutat nekik határokat, meg nem tudatosítja bennük, hogy mit lehet meg mit nem. Aztán még van aki ezek után képes leírni, hogy de "csak olajat öntesz a tűzre". Nem, én éppenséggel megoldom a gondot, amit az okozott, hogy a sok gyökér ember nem mert szólni ezekre és az "olajmegóvásukkal" kineveltek egy ilyen réteget aki szabadon vadbarom lehet, mert sose látott határokat.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz jézusom #37410 üzenetére
A nyugtató az lenne neki, ha gazdi ott van.
Ez igaz.
"De ha szorong, őrjöng TILOS babusgatni, jutalmazni!"
Ez viszont egy nagyon káros tévhit. Makacsul tartja magát, sajnos
Viszont, pl. a mi kutyasulink (mármint ahova jártunk) nem trendibendi újhullámos, de már ott se propagálják ezt, és szerencsére a legtöbb suliban mára kikopott - sajnos a köztudatból nemOlvassátok el a kép alatti szöveget is:
https://www.instagram.com/p/C1TzdkmIoCs/?igsh=amIwY3U5dXhlZXlr
(Nem ide járunk, ezt találtam linkelhetőként)"Még délelőtt érdemes lefárasztani mindenképp, akkor nyugodtabb lesz"
Ez is igaz.
Mondjuk nálunk sajnos minden órában van random önkéntes aki durrogtat Kihívás volt a séta is a közeli mezőszélen.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Telekom mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- További aktív témák...