Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siriusb

veterán

Felelős állattartók, akikkel nemrégiben összefutottam:
    1.) Sétálunk kint a határban (errefelé már ritkán járunk), megyünk el egy tanya előtt, háromból két kutya kirongyol az útra a portáról és ugat minket. Kutyám lábam mellett nulla agressziót mutatva. Egyik közeleb somfordál és szaglászás ürügyén belekap a kutyám hátsójába. Na, barátságos hangulatom megszűnt, némileg változtatva a testtartásomon és a fellépésemen távolabb tartottam őket, de azért 3 méterenként próbáltak hátulról támadni, szerencsére nem falkatámadás volt, együtt mozgott a két kutya.
    Visszafelé már egy combosabb ággal mentem, de volt annyi eszük, hogy tartsák a távolságot.
    Engem nem érdekel, hogy szabadon vannak a kutyák, de akkor gondoskodjon arról a gazdája, hogy ne lépje át a telekhatárt vagy ne támadjon. Az a probléma, hogy arrafelé futók, biciklisek is járnak, no meg gyerekkel is, pláne most, hogy jön a tavasz.

2.) Már messziről látva minket pórázra veszi a kutyát, lecövekel, behúzza a lába közé, hogy úgy érezhesse, van ott valami. Némán álldogál, s amikor közelebb érve a kutyája kitámad, örül, milyen kemény kutyája van.

3.) Közép-ázsiai juhászt sétáltat gazda, ködben persze nem is látni, csak hogy rongyol felénk egy nagy mafla kutya ezerrel. Mivel szabadon volt és nem láttunk támadó szándékot, mi is hagytuk a két kutyát hadd menjen. Azért számomra egyértelmű volt, hogy az idegen kutya önhatalmúlag engedte el magát, látszott rajta. :)
    Megszagolták egymást, nem volt semmi gond. Odaér a gazda: nede, húha, hátez, megígymegúgy, miért nem fogjuk meg a kutyákat, amikor látjuk, hogy az övé közeledik. Ha harcolnak, akkor az övé biztos nem fog veszíteni...
    Az ilyennek mit mondjon az ember?!

Komolyan még mindig akkor érzi valaki férfinak magát, ha a kutyája vadmarhaként viselkedik?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés