Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
A macsaka ahhoz ragaszkodik, akitől kaját és egy meleg zugot kap ahol kényelmesen tespedhet. Simán átszokik a szomszédhoz 2 héten belül, ha az rendszeresen eteti és kényezteti. Ezzel szemben a kutya nem ilyen, az a gazdához ragaszkodik. Sokszor sajnos még azokhoz is, akik egyébként verik.
-
Vesa
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
"csak kellően változatos étrendet kell kialakítanunk magunknak, akkor a hiánybetegségek sem lépnek fel."
Ez nincs így, mert néhány vitamint tisztán csak növényi táplálkozással nem lehet bevinni a szervezetbe. Ezeket a vegák -a pöttyet "okosabbja" legalábbis-, szintetikus készítményekkel viszi be és pótolja, tehát a tudomány vívmányai itt sem kerülhetők meg különben jól megszívják.
A témához meg annyit, hogy a macskákat felőlem felzabálhatják, lassan úgyis ökológiai katasztrófát okoznak a féktelen szaporodásukkal. Csak ugye bármilyen undorító állat legyen is, szerencséjére olyan kis "szőrös cukiság" ahogy említetted, tehát az emberek nagyrészét a gyermekkori plüss macijára emlékezteti, ezért szeretik. Pedig valójában egy haszonleső kis genya aki egyáltalán nem ragaszkodik az emberhez, rengeteg kárt képes okozni, és kvázi kedvtelésből gyilkol más állatokat. Felelősen tartani sem lehet mert elszökik, dehát olyan kis dorombolós cukika...Nálam egy sem léphet be a kertbe, amiről kiválóan gondoskodnak a kutyák. Bio természetes ősellenség, genetikailag kódolva tisztán tartja a kertet.
-
jézusom
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Viszont a ragadozó halak finomak
-
philoxenia
MODERÁTOR
Egyetlen óriási baj van a kutyahússal, -szigorúan táplálkozás szempontjából persze- a kutya ragadozó, így a húsa nem igazán alkalmas emberi étkezésre.
-
jézusom
addikt
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Ez nem cukiság kérdése. "ezek" összeszedik a kutyákat, rendesen ellopják és azt adják étterembe. Meg persze tenyésztik is a kutyát erre... Itt nyugaton elvileg vagy tenyésztett állatot(de nem olyan állatot tenyésztünk húsra, ami kedvenc) eszünk ami direkt erre van, vagy pedig levadásszuk/halásszuk de nem összeszedjük más kedvencét és kis ketrecekbe zárjuk. Állítólag a macskát azt rendesen kínozzák, hogy édesebb elgyen a vére. Azt se értem aki disznót tart pórázon, másik történet.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Fred23
üzenetére
Ja a varjak elég intelligens állatok, képesek komplexebb problémákat is megoldani. [link]
De a disznó is. [link]
A lényeg hogy amit már valaki leírt itt nemrég, hogy alábecsüljük az állatvilágot, pedig az intelligencia embereknél is elégé változó. Vannak akik az átlagnál is mélyebben teljesítenek, meg persze vannak "állat zsenik" is.
-
válasz
samujózsi
üzenetére
Varjút nem is ennék, még akkor se, ha finom és egészséges lenne. Nálunk az egyik út fölött a dróton ülve dobálják a diót a betonra. A kocsik megtörik nekik, aztán leszállnak kajálni. Néztem nagyokat, mikor láttam!
Mivel nagyon szeretek következetes lenni, mostantól nem fogok disznót enni, se marhát. Hal, csirke, fácán, egyéb madarak... -tudok enni bőven húst eztán is.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Fred23
üzenetére
Az utolsó infoim szerint egy átlagos kutya egy négyéves gyerek értelmi szintjén van. (A miénk inkább a fele :D)
Pontosan tisztában van még olyasmivel is, hogy ha a doki felé indulunk, akkor csak sima séta vagy orvoslátogatás következik.
Namost a disznó àllítólag értelmesebb is a kutyáknál... ennyi erővel embert is ehetnénk
És a tyúkok értelmi képességeivel kapcsolatban is vannak kérdéses dolgok. (Lásd "buta tyúk" vs kék tyúk a Madagaszkár pingvinjeiben
)
Ha egy hasonló méretű aggyal rendelkező madár kifejezetten értelmes (varjúfélékre gondolok), akik játszani, szórakozni is képesek...De mindez nem akadályoz meg abban, hogy mondjuk Eszterházy sonkát zabáljak kilószám.

-
válasz
Cyberpunk
üzenetére
& Dorian & samujózsi:
Én vega voltam 20 évig, utána váltottam húsevésre.
Megfigyeltem anno, hogy sok vega a saját beteges pszichológiai okaiból kifolyólag lesz vega, és hogy nagyrészt nálam is ez volt a helyzet. Másrészt a 'beteges' is elég szubjektív dolog. Számomra most gáz a morális okokból való teljes vegaság is, de az is, aki saját kézzel szúrja/lövi a disznót (vagy épp ugye a kutyát), aztán issza a vérét frissen; mert ilyen is van. Mindegyik egy szélsőség.Simán kipróbálnám a műhúst, de még nem volt hozzá szerencsém.
"Inkább az aranyhalnál... nagyon lenézi az emberiség a legtöbb élőlény értelmi képességeit.
Ha ilyen alapon akarunk válogatni,"Ez csak egy szempont a sokból, noha az értelmi képesség valóban összefügg egyebekkel is, szóval egy fontos szempont. Egy kutya szerintem egyértelműen nem csak túl okos ahhoz, hogy ételként kezeljük, de érzelmileg is fejlett, egyénisége is van, értékes saját élményei is lehetnek, persze tudom, sokan ez utóbbit vitatnák. De bizonyos szuper élmények átéléséhez nem kell hiperfejlett agy, elég egy kutyáé is, és önmagában véve is értéket képvisel, illetve képviselhet az ő élményük is. Egy tyúk egyértelműen sehol sincs hozzájuk képest, és bár valami minimális saját értéket a tyúkok is képviselhetnek, szerintem az egy egészséges kompromisszum, ha jelenleg az asztalunkon végzik kajaként.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Fred23
üzenetére
Inkább az aranyhalnál... nagyon lenézi az emberiség a legtöbb élőlény értelmi képességeit.
Ha ilyen alapon akarunk válogatni, akkor egyelőre jobb vegetariánusnak maradni, míg a növényekről is ki nem derítik, hogy érző, gondolkodó lények... (ide tennék egy smiley-t, de már feszegették pár éve a témát, hogy kommunikálnak a növények is egymással, szóval...)A magam részéről amíg csak nyers húsként látom a kajámat, addig nem zavar.
Azért disznóvágásra még úgy sem mennék, hogy nem is ismerem a röfit, hát még ha magam neveltem volna... -
Cyberpunk
félisten
válasz
Fred23
üzenetére
Igen lehet erkölcsi kérdést csinálni belőle. Mit ehetünk, és mit nem, ez cuki azt nem, az nem cuki már lehet. Nehéz bármilyen határt meghúzni, egyébként képesek vagyunk rá, hiszen egymást nem esszük meg, bár ez nem volt mindig így. Ma már eljut a társadalmunk oda, hogy ilyen morális dilemmákat mérlegeljünk. Mondjuk szerintem lehet élni hús nélkül is, csak kellően változatos étrendet kell kialakítanunk magunknak, akkor a hiánybetegségek sem lépnek fel. De nem hiszem, hogy képesek leszünk lemondani róla, ellenben itt jön be a képbe a "műhús". Nem a növényekből kotyvasztott verziókra gondolok, hanem a szövet tenyésztett labor húsra. Ha ennek az előállítását meg lehet oldani ipari méretekben, akkor ez ki is válthatja a mostani húsipart. Persze vannak akik idegenkednek tőle, de azok az érvek komolytalanok.
-
válasz
Cyberpunk
üzenetére
"abszurd baromságokon alapuló "hagyományokat" nem kéne már elfogadnunk."
Szerintem sem. Ugyanakkor itt jön képbe, hogy tán disznót se kéne akkor enni ilyen logika alapján, mert már az is egy nagyon fejlett élőlény. Én eszek, de most így a kutyaevésen gondolkodva szerintem valahol a tyúknál kéne meghúzni a határt, vagyis még a disznó se férne bele.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Fred23
üzenetére
Ezek megzabálnak bármit, ami él és mozog, csodálom hogy egymást nem, bár ki tudja. Egyébként volt hír, hogy Svájcban is szokás volt (vagy még ma is előfordul), hogy karácsonykor kutya a menü, nyilván ez nem könnyít a kínaiak/koreaiak helyzetén.
Kicsit más, de azért kapcsolódik a témához, hogy arrafelé elég komoly a babonaság. Jó példa a népgyógyászatuk. Kína tonna szám lapátolja magába az olyan dolgokat, ami szimplán csak hiedelem alapokon nyugszik. Például az oroszláncsontok szerintük növeli a szexuális teljesítőképességet az ágyban, vagyonokat képesek kifizetni érte, és sajnos vannak szaporítófarmok, ahol ezt az igényt elégítik ki, többek közt egyes afrikai országok kormányainak hathatós támogatásával. Lehet mondani, hogy "áh másik kultúra", de abszurd baromságokon alapuló "hagyományokat" nem kéne már elfogadnunk.
-
-
halapidori
tag
válasz
galervin93
üzenetére
A doki majd megmondja, fotót vagy mintát érdemes vinni. Nyálkás-kocsonyás széklet enyhébb bélgyulladásnál szokott lenni. Bélféreg, fertőzés az első erős tippem, gyógyszertől hamar helyrejön
-
flegga92
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Szia!
Lehet a stressz miatt is, milyen színű volt a széklete széntabletta előtt? Mindenképp elmennék dokihoz, lehetőleg vinnék mintát is (akár fotó formájában), mert lehet vírusos fertőzés, bélgyulladás is, igaz ekkor azért a kutya viselkedése nem a megszokott. -
galervin93
addikt
Üdv!
Szilveszter környékén szűk két napig hasmenése volt a törpetacskónknak. Elsején már csak rizst-főtt husit kapott ahogy tegnap is, és bár széntablettával meg tudtam fogni neki, ha nem kapott a kajába, a következő kaka megint híg volt, pl. ma reggel is. Néha nem csak híg, de nyálkás, kocsonyás esetek is vannak. A kutya egyébként teljesen ugyanolyan, mint szokott, semmit nem venni észre rajta, csak a széklet sajnos... Délután tudom dokihoz vinni, de azért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. -
Vesa
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Akkor tényleg jobb helyzetben vagy! A 1,5m-es résznél -főleg a 20cm plusz emelés miatt-, érdemes valami magasítást csinálni, mert 1,3m már tényleg kevés lehet. Ez egyélbként attól is függ, milyen az a kerítés, mert ha vízszintes a lécezés azon kvázi létraszerűen fel tud kapaszkodni. Ezzel együtt, mint írtam, sokkal inkább kerítés alatt ásnak.
Egyébként végre egy rendes gazda, aki foglalkozik a kerítéssel is!

A kutyatámadások jelentős része következik be úgy, hogy az egyébként kő hülye agresszív kutya simán ki tud menni a kerítés alatt, így gyakorlatilag bárkit -pl. gyereket is- meg tud támadni. Érdemes tehát erre figyelni.
Rengeteg helyen látok olyan megoldásokat (pl. egyszerű pozdorja lap csak simán odatámasztva a lyukas kerítés mellé stb.), ami még egy pincsinek sem okozna gondot, de egy komolyabb kutyának egyenesen a vicc kategória. -
-
Vesa
veterán
válasz
Cyberpunk
üzenetére
A kutya sokkal inkább ássa ki magát a kerítés alatt! 1,8m minimum szerencsés a magasságot illetően, de emelett figyelni kell arra -és ez nagyon fontos-, hogy a kerítés alatt végig legyen egy betonozott sáv (vagy minimum egy betonvasháló 20cm-el a föld alá is bedolgozva), amit nem tud kiásni!
-
Cyberpunk
félisten
Hali szerintetek egy németjuhász kutyához milyen magas kerítés szükséges, hogy biztos a kerten belül maradjon? Az udvar elülső oldalán elég magas 2 m+ relatíve sűrű függőleges "rudakkal" fém kerítés van, azt biztos nem ugorja át, főleg hogy enyhe emelkedő is van. Viszont a hátsó felén kb 1.5 m magas a kerítés, és az egyik kapunál van egy betonnal kiöntött csaptelep, ami úgy 20 cmt emel kb 1 méteren belül a kaputól, mint egy dobbantó. Azt gondolom hogy az udvarból futva lendülettel nem nagyon akadály egy ilyen középtermetű kutyának ezt "átlépni".
-
Dorian
félisten
válasz
jézusom
üzenetére
Nem tudom, de Platinumból bárányosat és disznósat mikor-hogy vettünk, mindkettővel ez volt.
Nem hízott el, igazából nagyon sok benne a terrier vér, ezért sokat pörög, kifejezetten szálkás volt amikor tésztát kapott. Azért tészta amúgy, mert főtt risszel kiegészítés nem jött be, a túl sok rizsre érzékeny volt. T
Pont most kezdtek hízni, hogy kertes házba költöztünk + gyerek született, így sokkal kevesebb idő jut rájuk, pedig ekkor már nem kapnak rég tésztát. -
flegga92
senior tag
válasz
erik365
üzenetére
Sajnos mi megszívtuk vele, de nemrég olvashattok is róla. Körbe néztem helyben ahol adnak kilóra, mindenhol az újabb sokkal zsírosabb volt, neten rendeltem még egy zsákot, az is ilyen lett.
Elkezdtünk barfozni, mindkét kutya nagyon jól van, a problémásabbnál megszűnt az allergia, szépen visszamentek a súlyukra úgy hogy egyáltalán nem követelték a kaját. Elkezdtek izmosodni, gyönyörű lett a szőrük.
Macerásabb, kicsit drágább de kistestű kutyánál nem annyira. -
philoxenia
MODERÁTOR

-
Dorian
félisten
válasz
jézusom
üzenetére
Na akkor most már hallottál
Csirkéset semmiből sem veszek, bár a főtt csirkétől sosincs semmi bajuk.
Arányaiban több szénhidrát az igénye, egy darabig játszottuk, h kevesebb platinumhoz adtunk neki plusz főtt tésztát, úgy teljesen rendben volt.
Aztán meguntuk az ezzel szórakozást, a Skinners nagyon jó volt, csak megszűnt. -
Dorian
félisten
Hi,
Javasoljatok nekem kutyatápot pls. max 2000 Ft/kg-ig.
Korában Platinumot kaptak, arról azért kellet váltanunk, mert az egyik kutya nem bírja ha túl sok fehérje van a kajában. Skinners-t vettünk sokáig, bevált, de állítólag megszűnt. Akkor gyorsan vettünk olyant amit helyette javasoltak (Krönch), de ez nekem gyanús, h nem jó, az egyik azóta sokszor nyalogatja a tappancsát, lehet, h allergiás vmire benne, a másik meg egyszerűen nem nagyon akarja megenni. Most pl. 2-3 napja sztrájkol.
Szóval ilyen árban kellene Platinum, Skinners színvonalú táp, olyan, ami nem teljesen exotikum, hanem a rendelős oldalakon járatos. -
j.bravo
addikt
válasz
jpeetr
üzenetére
A macskának szánt gyári kajában - ha jól tudom - eleve több a hús mint a kutyának szántban; a rosszabb fajta kutyatápoknál talán a macskaürülkében is több a tápanyag
Mondjuk ez bizarrul hangzik, de ki tudja.
Némely kutya probiotikumként (nem röhög) is rácuppan a kakira, elsősorban ugyan kutyáéra, de nem lehetetlen hogy macskáéra is
-
halapidori
tag
válasz
laszlolczka
üzenetére
Igen, szerencsés
nagyon-nagyon kevés hasonló, jó tenyésztő van. -
laszlolczka
őstag
válasz
halapidori
üzenetére
Az én malim 5 éves,de a tenyésztő 2 havonta jön és megnézi-csibészeli.Pedig nem kis távolságra lakunk.Telón hetente érdeklődik.Szerencsés gazdi vagyok.
-
Predator2
addikt
-
jézusom
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
Orvos nem tudna mit kezdeni szerintem. Inkább pszihés alapon lehetne megoldani. Mármint megvan a logikája miért csinálja, lehet hogy csak látja milyen nagy üggyel-bajjal jár ha a cica produkál, ő meg teljesen jóhiszeműen eltünteti. De ez valós dolog olvastam már ilyet! Nekem valami csöves termékét hozta wcpapírral együtt
Csináld azt, hogy valami hasonló cuccotbeleraksz az alomba, csokit pl. és figyeled, ha meg rámozdul rászólsz, nem nagyon tudsz mást tenni. Max felraksz oda egy kamerát, hogy egyszerűbb legyen. -
Predator2
addikt
Helló
Folyamatosan adjuk a kutyának a multivitamint, de sajnos megmaradt az a rossz szokása, hogy kilopja a macskaalomból a terméket.
Vigyem orvoshoz? Amúgy nem tűnik betegnek, rossz mint a bűn.Thx
-
jézusom
addikt
Ja ezek dicséretes történetek. Kár hogy nem ezekkel találkozik az ember :(. Jófogáson be is tiltanám a kutyákat. Aki rendesen tenyészt legyen weboldal fotókkal vérvonallal stb.
-
flegga92
senior tag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nincs kizárva semmi, lehet az is hibás. Benne vagyok pár fajta kutyás FB csoportban, az összesben össze vannak szedve a megbízható, lelkiismeret tenyésztők akik úgy tesznek ahogy halapidori leírta. Igen, ezért ki kell fizetni az akár 3-4-5x árat is a jófogásos szaporítókhoz képest. Szerencsére a törzskönyv nélküli nem ingyen elvihető kutyákat a jófogás és a FB is szűri már.
Szüleim 3 éve vettek egy Goldent valódi tenyésztőtől. Drága volt, 3 generációra visszamenőleg megvolt az összes kutyának a fajtára jellemző szűrő vizsgálatai. 2 almot kellett megvárni, mirekutyához jutottak, elhozatal előtt videochateleni kellett, hogy hol fog lakni, milyen az udvar stb. Tenyésztő eleinte hetente, majd 3 havonta érdeklődik még így 3 év után is. Nyílván egy hibás kutyát nem fogsz visszaadni, mert hozzádnőtt, de egy normális tenyésztő évek múlva is segít orvost intézni illetve állja a műtétet is, ha ez születési rendellenesség.Mi fajtamentőktől fogadtuk be a kutyát, és annyiba került mint egy jófogásos kutya. Orvosi vizsgálatok és kezelések, chip, ivartalanítást, közmetika illetve az ott töltött ideje alatti ellátását ki kellett fizetni. Befogadás előtt egy jó hosszú beszámolót kértek, hogy élünk miért szeretnénk kutyát. Először kijöttek házhoz, ellenőrizték minden megvan e, majd utána kaptuk meg a kutyát. Párszor visszajöttek még ellenőrizni illetve 1-2 havonta küldeni kell nekik egy fotót és egy rövid beszámolót történt e valami. És ez csak egy menhely, ingyen csinálják...
-
halapidori
tag
válasz
Humbucker
üzenetére
Elég sok szaporítótól, és nagyon kevés tenyésztőtől származó kutyával találkoztam. Ez minden állatvédő szervezetnél így van. Nem ritkán kell menteni törzskönyves (ez nem jelent semmit), jó nevű helyről vett, drága kutyát. És az elég érdekes, hogy hogy reagál a tenyésztő arra, hogy menhelyen van a kutyája... Leginkább sehogy, a "mi közöm hozzá" a leggyakoribb reakció. Pedig a kutya tőle van, az ő vérvonalát viszi tovább, őt minősíti, és valamennyire az ő felelőssége.
A nyilvánvaló és sokszor mondott érvek mellett az egyik legfontosabbnak tartom egy tenyésztőnél az utódok életének a követését, legyen az bármilyen fajta. Nekem elég sokat elmond egy tenyésztőről, hogy tudja-e, érdekli-e, hogy mi van a tőle származó kutyákkal, nem csak az első évben, de 3-5-8 stb. év múlva. Tudja, hogy miben halnak meg 9 vagy épp 16évesen? Utánajár, ha valamelyik gyanúsan korán hal meg? Tud majd róla, hogy mennyire rohad a foguk, vagy mivel járnak dokihoz 7évesen? Honnan tudna örökletes betegségekről, gyógyszer- vagy kajaérzékenységről, lehozott szaporított almokról, vagy az ivartalanítási kötelezettség betartásáról, ha a gazdáival nem tartja a kapcsolatot? Hogyan tudna szólni a tesóknak bármilyen kérdés vagy gond miatt, ha sok éve nem látott egy képet sem a kutyáiról? Lehet hozzá fordulni, illetve meglesz a bizalom, hogy forduljanak is hozzá, ha 5év múlva trénert, vagy panziót, vagy orvost kell ajánlani? Ki fog derülni, ha válás vagy megunás miatt a kutya a jófogáson köt ki? Hány órán belül ugrik autóba vagy szervez fuvart, ha megtudja, hogy a tőle kikerült kutya rossz helyen van, vagy épp oltás nélkül, bolhásan vagy soványan szedték össze az utcáról? Visszaadja ilyen helyre? És vajon segít, ha új gazdit kell keresni?Ha jobb helyről fogadsz örökbe, akkor jó eséllyel több év múlva is kapsz segítséget, érdekli a menhelyet a kutya sorsa, visszaveszi, keres másik gazdát stbstb. Szerintem ciki, ha 150-200-300 vagy több ezerért egy menhelynél rosszabb a "szolgáltatás" amit a tenyésztő ad. Új autót sem csak azért veszel, mert annak majd később csak lesz baja
-
philoxenia
MODERÁTOR
Garantáltan nem lesz beteg...
-
flegga92
senior tag
válasz
Humbucker
üzenetére
Szaporítók 98%-ánál nem a minőségi kutya a lényeg, hanem minél több pénzt minél rövidebb idő alatt összeszedni. Sok a hozzá nem értő, nem megfelelő táplálás, oltások hiánya. Sokan olyan körülmények között tartják a kutyákat, teljesen lenullázzák őket. Vannak állatvédős leleplezések, nem bírom végig nézni...
Első kutyám még gyerekként egy Golden retriever volt, gyönyörű szép, szaporítótól fene gondolta mi baj lehet. Anyagilag se voltunk eleresztve ezért megvettük. 1 éves se volt mikor elkezdte húzni a lábát, meg is állapították a diszpláziát, pedig a doki szerint 1,5-2 éves kor előtt nem nagyon lehet kimutatni. Pesten egy doki nagynehezen elvállalta, de 80k+ a járulékos dolgokat összeadva kijött volna egy szűrt, hibátlan kutya. Ráadásul mentálisan sem volt stabil, mindentől félt, remegett. Próbáltuk a pénzt visszakérni, vagy legalább egy részét, de nem... Azt mondták adnak 2 kutyát... Szerencsére majdnem 10 évet eltöltött velünk.
A mostani barátnőm még előttem vett jófogásról egy Yorkit 45e-ért, se oltás se semmi, szülőket nem lehetett megnézni. Alapból ráment nem kevés pénz az oltásokra amit már meg kellett volna kapnia. Sokszor beteg, allergiás, sérvműtéte volt és persze mindkét oldalt patellaficama van, pár éven belül meg kell műteni 80e/oldal + 2*2 hétig otthon lenni vele. 150-ből már szintén hibátlan kutyát lehet venni garanciával.
Én megfogadtam, hogy hivatalos tenyésztőtől vagy menhelyről/családtól fogadok be kutyát. Legutóbb is így tettünk, sikerült egy gyönyörű 2 éves Yorkit befogadni a másik mellé, szerencsére semmi baja nincs. Viselkedési gondok voltak vele, de egy kölyök kutyával sem egyszerűbb -
Humbucker
senior tag
Mi a baj a kutyatenyesztőkkel, szaporítókkal?
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Fekhelyet honnan lehetne még rendelni?
Szögletes ortopéd kutyaágyat néztem zoopluson,de a közepes pici a kutyának.A nagy meg már órási a lakásba.A mostani 80x63-as.
A szögletes amit néztem a közepes 64x45 a nagy pedig 80x57 és ott már a külsővel együtt 115x70 lenne.
Ha máshol nem találok mondjuk marad a nagyobb.
Vizsla teremtű kutyámnak lenne.
Köszi. -
-
Idiofil
aktív tag
Sziasztok,
Kan német juhászkutyának való szállító box kiválasztásánál tud-e segíteni valaki?
Melyiket érdemes venni? Melyik kerülendő? De leginkább, hogy milyen méretűeket nézzek?
Előre is köszi. -
vmk
aktív tag
válasz
pube111
üzenetére
Részemről az vált be, hogy megtanítottuk az "ül-marad"-ot. Aztán ezt gyakoroltuk a kapunál is.
Póráz, nyakörv a kutyán (és nem fog elrohanni). Odamentek a kapuhoz, leülteted. Kinyitod a kaput, mondod neki, hogy marad, majd kimész a kapun kívülre, úgy hogy ő ülve marad.
Amikor sikerült neki, akkor visszalépsz hozzá és megjutalmazod. Ellenkező esetben visszajössz vele és kezdődik előről. Hamar rá fog jönni, hogy mit akarsz és egy idő után már jutalomfalat nélkül is le fog ülni a kapuban. Aztán persze lehet próbálkozni póráz nélkül, később pedig, hogy megpróbálja kihívni valaki stb.
Ha többen is vagytok a családban, akkor érdemes több embernek is gyakorolnia vele, hogy tudja, hogy mindenkinél ez az elvárás.
Valakinél biztos működik a tiltás, kutya és gazda függő. Nálunk például ilyenre nem jó. -
jézusom
addikt
válasz
pube111
üzenetére
Először is a tiltás "funkciót" tudnia kell a kutyának. Kinyitod a kaput és megkérsz valakit, nem te! kihívja az utcára vagy nem is hívja csak ott megáll esetleg kajával az utcán. Ha kimegy leoltod tisszességesen. NEm kell azért bántani
Ezt különböző szituációkkal el lehet játszani, pl játék van az utcán, kaja, ismerős akit szeret, semmiért ne menjen ki. Én hagytam csak úgy nyitva és figyeltem eszébe jute kimenni, de nem én hívtam! Ha én hívom akkor jöjjön is. -
pube111
senior tag
Szerintetek hogy lehet magtanítani a kutyát, hogy ne menjen ki a nyitott kapun?
-
jézusom
addikt
válasz
flegga92
üzenetére
Én egyáltalán nem főzök nekik, legalábbis a húst alapból nem. Rízst ugyan azt eszik amit én(én is szarrá főzve eszem, kutyának úgy jó!) ha egyáltalán. Ha nincs rízs, akkor csak húst kapnak, vagy ezt a kínai forrázós tésztát. ÉS az igaz hogy átmelegítem, van nekik egy külön wok azért csak jobban emésztik melegen, mint ha most vadászták volna le
Néha sütőtököt is kaptak, de most utoljára azt néztem, ugyan úgy jött ki valamelyikből, mint ahogy megette
Vitamint a saját multimból porítok és keverem befele a kajába. -
Vesa
veterán
válasz
flegga92
üzenetére
Kiskutyával tényleg adja magát. (mert mondjuk a párom a miénknek, amit a legnagyobb kuktában meg tud főzni, az maximum aznap estére elég
). Mondanám, hogy mélyhűtheted is akár kisebb adagokban a havi mennyiséget, és akkor nem kell vele foglalkozni csak havi egyszer, de a kiolvasztás miatt ez nem annyira kényelmes opció. Bár reggel kiveszed, átteszed a sima hűtőbe és mire este adni kell, már állagánál lesz.Minenképpen előny, hogy így rendes kaját eszik. Bármilyen jó egy táp, akkor is tele van mindenfélével a hús pedig soha nem lesz benne olyan, mint amit Te magad veszel a hentesnél. .
-
flegga92
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Gondolkoztam ezen is, de nem jártam körül még a témát. Vitaminokat kell neki külön adni? Nyilván rizs, répa stb menne mellé mindig.
-
flegga92
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Jobb lenne biztos, egy darabig próbáltuk a Barf-ot is, de sajnos nincs sok időnk, saját magunk elkészíteni, a kész termékek még elég borsos áron voltak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ilyen pici kutyáknál nem jobb a rendes hús?
-
flegga92
senior tag
válasz
erik365
üzenetére
Én is ezen a véleményen voltam, megszűnt az allergia, a savas hányás, széklet rendbe jött stb, megettek már 25 kg-ot összesen. Az egyik kutya ha tápváltás van, hígabb széklete 2 hétig ez jelentkezett egyből, itt már gyanús lett. A másik kutyára pedig szépen lassan jönnek vissza az allergia tünetei, gondolom gyűlik fel a szervezetében, szerencsére nem sok van már belőle.
Bosszantóbb, hogy tagad mindenki, holott köztudott az, hogy variáltak az összes táppal, sokat nem lehetett hónapokig kapni, majd amikor lett nem az a minőség, nálam elveszett a bizalom. Yorkis csoportokban is panaszkodtak rá páran, és azért nem egy olcsó tápról van szó. -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Új tápot keresek a 2 yorkimnak, sajnos az N&D Sütőtök, bárány, áfonyás táppal nem akarok kockáztatni mégegyszer. Se a bolt, se a forgalmazó nem tudott érdemben segíteni, hogy mi változott, szerintük minden rendben van vele, szerintem meg nem. Az egyiken jelentkezett minimálisan a csirkeallergia tünete mióta az új kiszerelésből eszik. Eddig is volt benne minimális csirkezsír, tuti ezt nyomták fel benne, mert sokkal zsírosabb a táp állaga.
Olyan tápot keresünk amiben nincs csirke és gabona, apró szemű és nem halas ízesítésű, mert eddig azokat nem nagyon ették meg.
-
Predator2
addikt
Helló
Vitamint vettem a kutyának, mert kiette a macskaalomból a cicakakit.
Az elején még megette, most már viszont kiköpi és szalámival kell becsempésznem a szájába. Mitől lehet ez?THX
-
pube111
senior tag
Van egy öreg kutyám. Tacskó keverék, 17 éves. 2 napja nem tud ráállni a hátsó lábaira. Állatorvos holnap nézi meg, telefonon szteroidot mondott neki. Van valakinek ilyennel tapasztalata?
-
goldnarmz
aktív tag
Köszi mindhármatoknak a tanácsot. Domestos-t, ecetet kipróbálom.
Sajnos rászólni nem tudok, mert csak akkor csinál oda, ha épp nem látom.
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok! Udvarban tartott 4 éves hím kutyát hogy lehet leszoktatni a jelölésről egy bizonyos helyen? Eddig nem volt semmi gond, de a napokban elkezdte lepisilni a garázs egyik tartóoszlopát, aminek - finoman fogalmazva - nem örülök. Próbáltam paprikát, borsot, fahéjat az oszlop köré szórni, de lesz@rta. Vettem valami csodálatos Panzi spray-t, mert az eladó esküdött rá. Naná, hogy továbbra is odahugyozik. Hiába mostam le/fel a környéket, mielőtt lefújtam volna.
A kutyával foglalkozunk, esti séta minden nap megvan, ha esik ha fúj (hülyének is néznek a faluban), soha semmi ilyen gond nem volt. Fegyelmezett, értelmes eb, de ettől most agyf@szt kapok.
Nincs ivartalanítva, ha ez érdekes.
Valakinek esetleg van ötlete a leszoktatásra? Köszi! -
jézusom
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem tudom megnyitni google drive-al. Most ehez nem telepítek semmit ezért.
-
jézusom
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
Ez kb olyan, mint amikor ráírják a tápra, hogy "light". Namost én ha diétáztatnám a kutyámat, akkor a szénhidrátot vonnám meg tőle, nem a zsírt. A light tápok mind kevés zsírt tartalmaznak, a szénhidrátot sehol nem említik, a rendes tápoknál sem...
Talán a veterany orvosi tápoknál van feltüntetve a szénhidrát, ott azért nem lehet játszani, de rohadt drágák, nem is tudom lehete kapni, csak amikor üldögéltem a rendelőben a kutyával, akkor olvasgattam
1szó mint száz, mindegyikre ráírnak valamit mert sokan spéci tápot keresnek, de biztos vagyok benne, hogy egy gyártónak van 30 féle tápja, nincs 30 féle gyártósora... -
samujózsi
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Én örülnék, ha nem lenne ilyen lusta a dög, de miután elég sokat van egyedül nyáron, talán mégis jobb így.
-
samujózsi
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Saját tapasztalat: egyedül van, alszik. Akár napi húsz órát. Most is, pedig még csak egyedül sincs. (meg van sértődve, mert az ebédemből már megint nem kapott
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Apple iPhone 13 128GB Új akku 12hó jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az a hiedelem, hogy nem ragaszkodó már rég megdőlt.

Nincs ivartalanítva, ha ez érdekes.