Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24125) King Unique válasza tomp (#24123) üzenetére


King Unique
titán

Szintetikus tesztet célszerű első körben futtatni, nem szimplán csak fájlkezelős fájlmásolást, amely utóbbi értékét eleve több tényező befolyásolhatja. Meg itt továbbra is áll, hogy valószínűleg az SMR miatt is lehetett a lassulás írásnál és nem feltétlen azért, mert Windowson az exFAT fájlrendszerű külső HDD-re csak USB 2.0-s sebességgel lehet írni. + Ugye az egy dolog, hogy formázás után NTFS fájlrendszer esetén gyorsabb volt az írási sebesség, ellenben az SMR és a szabad terület csökkenése miatt előbb-utóbb annál is belassulhat.

Egyébként valószínűleg a kompatibilitás miatt formázzák a Segate One Touch sorozat külső merevlemezeit gyárilag exFAT fájlrendszerűre, mert ugye azt a modern Windowsok mellett a macOS rendszerek is natívan olvassák + írják, sőt 5.7-es kernelverziótól már a Linux disztribúciók is.
Formázásnál a lemezfoglalási egység egyébként fájlrendszer és kötetméret függvénye, ahol bár a linkelt leírás szerint Windowsoknál exFAT esetén 256 TB-ig a 128 KB-os foglalási egység az alapértelmezett, de lehet ettől eltérés, az alábbi screenshoton is 512 KB a legkisebb érték egy 7,62 TB-os kötetnél.

"Most azon gondolkodom, hogy szétkapom a házat és csupaszon használom tovább."

Egyrészt miért, talán folyamatosan intenzív írásterhelésnek lesz kitéve a külső meghajtó, állandóan több TB-nyi adat lesz másolva (írva) rá újra és újra, meg talán üresjáratban és könnyed olvasási műveleteknél is 53 °C a benne lévő HDD hőmérséklete? :F
Másrészt ugye a 2,5"-os Segate One Touch sorozat 4 TB-os modellje eleve egy gyárilag készre szerelt külső merevlemez, aminek a házilagos szétszerelése garanciavesztéssel járhat, meg pláne ha marad külsérelmi nyoma, éppen ezért alapesetben nem javasolt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.