Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3499) King Unique válasza GRaul (#3497) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez még egy korábban gyártott lehet, mivel a 1051 & 1053 sorozatú ASMedia chipek jobbára kifutottak, főleg az előbbiek. Az új eszközökben már ASM1153 / ASM1153E típusok szoktak lenni. A PID azonosítót viszont nem adtad meg, pedig ugye az is fontos.

Amúgy az MQ01ABD075 9,5 mm magas, tehát az egy max. 7 mm-es lemezt fogadó külső házba nem fér bele. Ha USB-n ingadozik a tápellátás, akkor az nem igazán a külső ház hibája. Itt maga a port áramleadása a meghatározó és ilyen téren nyilván van különbség USB 2.0 / 3.0 / 3.1, illetve PC-n előlapi / hátlapi típusok között. Továbbá a kábelre is nem árt odafigyelni, mert egy rossz kábel, nem megfelelően érintkező aljzat és csatlakozó is okozhat kellemetlenségeket.

Külső házakat illetően leginkább azokból tudok csak ajánlani, amik az összefoglalóban vannak. Illetve nemrég kicsit ragozva lett a téma —► [link], [link].
Az általad említett kettőhöz sok mindent nem tudok hozzáfűzni. Röviden, az egyik műanyag házas, Micro-B csatlakozós, tool-free, van hozzá szilikon védőburkolat és támogatja az UASP módot. A másik alumínium házas, strapabíróbb Type-A csatlakozós, ASM1153 chipes. Az alábbi videó alapján hasonló, mint az én n-Drive külső házam. Illetve ugyanolyan chip van benne, viszont a PID azonosító és a leállítási funkciók működése nem ismert. Bár az sem lenne meglepő, ha dettó ugyanolyan lenne, mint az enyém.

Továbbá a korábban is kérdezett kikapcsolást illetően pontosan mi a helyzet :F Persze a választól függetlenül azzal nem árt tisztában lenni, hogy ilyen téren ami működik egy PC-n, az nem feltétlen fog a TV és társai készülékeken is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.