Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3305) King Unique válasza radi8tor (#3300) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Először is ezt a tesztet tudnám megemlíteni a témában, amihez három fontos dolgot lehet hozzáfűzni:

A TRIM nem megy USB 3.0-án Linux és Windows alatt, kizárólag OS X esetén bírható működésre [link].
Ha USB 3.0-án ki akarjuk használni az SSD maximális sebességét, akkor mindenképpen SATA 6 Gbps alapú chipet tartalmazó + UASP képes külső házat érdemes venni.
A legtöbb SSD általában 7 mm magas, így célszerű olyan külső házat venni hozzá, ami ekkora méretű meghajtókra van szabva. Vagy eleve olyat, amiben belül csavaros rögzítési lehetőség van [link].

A TRIM hiányát illetően, én gyakorta futtatok róla operációs rendszereket (Linux & Windows), de eddig még lassulást nem nagyon tapasztaltam. Illetve nemrég lemértem a sebességet újból és a szintetikus teszteknél kb. ugyanazokat az értékeket kaptam, mint tavaly. Tehát több mint 6 hónapos használat után nálam eddig nem okozott különösebb problémát a TRIM hiánya. Persze azt nem állítom biztosan, hogy majd később, illetve másnál sem fog.

A rögzítéssel kapcsolatban volt, aki az SSD-hez mellékelt magasítót is beletuszkolta a külső házba és állítólag úgy is ok volt. Illetve nálam a normál méretű (9,5 mm) lemezekre szabott Becrux belsejében sem lötyögött, mivel a hátul lévő szivacs megtartotta. De érdemes a fentebb említett másik 2 megoldást is megfontolni.
Ha igazán kicsi és vékony 2,5" külső házat akarunk venni, akkor a 7 mm magas HDD/SSD meghajtókhoz tervezett típusok az ideálisak. Persze azzal számolni kell, ha egy ilyet választunk, akkor később magasabb lemezt nem tudunk majd beletenni. Illetve a fenti tesztben említetten kívül természetesen akadnak más slim kivitelű külső házak is, mint pl. az LC-25U3-7B-ALU. Ez egész jól néz ki, full alumínium és az ára is jónak mondható. Bár ez utóbbival konkrét tapasztalat egyelőre nincsen.

A Revoltec Alu-Line III EX207 mondhatni viszonylag jóféle és elvileg belül csavaros rögzítésű, ami előnyös lehet az SSD szempontjából. Nagyjából kb. ugyanaz, mint a Patriot külső rack [videó].
A másik külső házból tudtommal egyféle van, az IB-273StU3. Bár korábban valóban volt utána egy "-B" jelölés és a táblázatba is így került be. Viszont a gyártók időnként szeretik összevissza variálni a dolgokat, megváltoztatni akár a modellszámokat stb., de ebben az esetben a kettő között különösebb különbség vsz nincsen. Esetleg talán az "újba" egy másik USB chip került bele, bár azt amúgy is szokták váltogatni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.