Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
terra052
őstag
válasz Degeczi #1597 üzenetére
Akkor Casio a timecenter.hu-ról: PL EZ 9.800.- akciósan
Gari, megbízható háttér stb stb... És van még 50 hasonló, hasonló áron.
werkmania.hu
-
terra052
őstag
válasz karl_fischer #1592 üzenetére
Dobsz rá még 20$-t, és veszel egy Seiko automatát. Ez már szerintem sok egy bizonytalan kínaiért.
werkmania.hu
-
karl_fischer
aktív tag
Sziasztok! Erről mi a véleményetek? Érdemes lenne megvenni?
[link] -
Degeczi
nagyúr
válasz sandró60 #1589 üzenetére
Mondjuk a pontosság minden kínainál elég lutri (bár nekem is érezhetően jobb az analóg része, de a digitális sem ennyire rossz, mert ez akkor nálad havonta majdnem egy perc: kb. a felét illik tudnia egy jobb példánynak, a gyári specifikációk is általában 30-45 s/hó körüliek - néha még nagy márkák esetén is), de szerintem annyi elég, h fél éven belül ne legyen nagy az eltérés (amire úgyis itt a téli/nyári váltás)
Érdekes módon SKMEI-ekből eddig mindegyik hozzám jutott példány átlag fölötti pontosságú, havonta alig pár mp eltéréssel
-
tvse1995
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
Bátran választhatod, 1 éve használt fekete példányon semmi kopásnyom, de van 2.5 éves fémszínű fehér számlapos is, azon sincsenek karcnyomok, az üvege is ép.
Az ára viszont mindenütt max. $20, akciót kifogva akár $15 alatt is, tehát a nagy leárazás valóban kamu (tipikus az Aliexpressen - bár persze máshol is. Mondjuk nem mint ajánlott eladót, csak a kép miatt linkeltem. A dx.com már nyugodtan ajánlható - csak ott ritkábban vannak jó akciók)
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ha elegáns fémszíjasat keresel, a Weide 1009 nagyon jó választás leginkább fehér hátlappal, vagy fekete-sárgával
Előben még szebb, mint a képeken, nincs "gagyi kínai" hatása, nem kopik a festés, nem karcolódik az üveg, sötétben pedig nagyon praktikusak a hatalmas LED számjegyek.[ Szerkesztve ]
-
Hatii
tag
válasz pulutodurumo #1579 üzenetére
Megnéztem, de de nem sokat találni. Főleg a fém szíjasra. Viszont arról meg fórumban találtam képet.
(#1580) 5-ös kezelő Nem teljesen kalandvágyból venném, lényegében arra kellene, hogy ne mindig telefont halásszam elő az idő miatt. Viszont ha már veszek, akkor mégis valami komolyabbat kinézetre, amire úgymond rá lehet mondani, hogy "öltöztet". A fentebbi kettő marad, amelyik éppen jobban tetszik a rendeléskor, azt választom szerintem.
Köszönöm a segítséget
Még valami. BG oldal. Azt, hogy honnan postázzák, csak úgy tudom, ha írok nekik? Vagy ahol nem lehet választani, azt biztos nem európán belülről jön (vagy már látják a célországot, és automatkusan beadja) ?Olvastam, hogy korábban a nicknévre akarták küldeni a csomagot. Érdemes teljes névvel regisztrálni vagy át lehet írni belépve?
-
5-ös kezelő
senior tag
Kínai olcsó órát csak kalandvágyból vegyél. Strapára digitálisat javasolnék. Ha csak a polcra kell, bármi jó. Mindennapos megbízható óra lehet a Skmei, Q&Q, Casio - ez a minimum. Néhány tízezerért kapsz megbízható japán automatát / Seiko, Orient /, ha kell a ketyegés. Mutatós /analóg/ kvarcban Casio, Seiko, Citizen. Nézelődj pl. Timecenter.hu oldalon. Van, h beválnak a filléres órák is, akkor Ali, Ebay, stb. Ezeknél ritka a minőségi szíj. A tokfület nézd, h tudj majd rajta cserélni szíjat. Ne integrált szíja legyen.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
pulutodurumo
addikt
Kerres YouTube videókat, ott látszik hogy élőben milyen. Sokszor van, hogy képen mattra photoshoppolják az órát, de közben fényes. Nekem van egy 30e körüli Casiom, annak már egész normális acél szíja van, kínaiból én még nem mertem rendelni. A tokra is mindig azt hazudják hogy acél, azt' közbe persze hogy nem. Ettől persze még lehet jó.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Hatii
tag
válasz Degeczi #1577 üzenetére
Köszi, tisztul a kép. Azt hittem a kvarcok drágábbak. Ez alapján 2-őt néztem ki.
megir 2011 - erről itt is olvastam, pozitívat
skmei 9106 - ezt is láttam már itt, de tapasztalatot még nem. Valaki rendelt ilyet, esetleg meg is kapta?megir 2010 - még ez is tetszik teljes feketében, (#1369) ricsi0307 azóta is rendesen működik?
Ezeknél az óráknál a bőr vagy fém szíj megbízhatóbb? Vagy ez az egyszerű csere miatt igazából mindegy?
-
Degeczi
nagyúr
Szokták írni, ha automata, de gyakran tévesek a termékoldalak... Persze néha már egy üveg hátlap is árulkodó, ha látszik alatta a csak automatára jellemző lendkerék.
Egyébként nem kimondottan praktikusak, mert a járástartalék gyakran az egy napot sem éri el (és még az is előfordul némelyik automatánál, h kézzel nem lehet fölhúzni), és a kvarcoknál szó szerint nagyságrendekkel pontatlanabbak, szóval inkább akkor érdemes, ha a mechanikus óraszerkezet varázsol el
-
-=Szabi=-
tag
Sziasztok!
Olvasgattam, hogy vegyesek a vélemények az Infantry-ról, én ezt néztem ki, van esetleg valakinek tapasztalata vele ?
Nincsenek nagy igényeim, csak rátaláltam és tetszik, nem egy drága szerkezet, de szrt azért mégse vennék. -
Hatii
tag
Szeretnék kérni egy kis gyorstalpalót. Nulláról kezdek, de a legalapabb tudás elég lenne. Olvastam, hogy van felhúzós és automatikus. Ezt leírásból honnan tudni, milyen? Szerepel-e automata vagy nem? (felhúzósat nem szeretnék) Másik csoportra példák a mechanikus és quartz? Ezek közül melyiket érdemesebb? Illetve max 5-6000 huf-ba mi fér bele?
Elég szubjektív, amiket néztem azok közül, de skmei, jaragar vagy megir? Skmei felé hajlok, de van 1-2 jaragar és megir óra is amit tetszik.
Mire kell figyelni rendelésnél, mi szerepeljen leírásban vagy mi ne? Köszi -
szbalogh
addikt
válasz gagyilovag #1571 üzenetére
Sajnos nem tudok pc-s programról. Csak a tickoprintet ismertem.
Nick: HE_Storm
-
lkksioskdl3
aktív tag
Sziasztok!
Vettem eddig három 5 dollár alatti kvarc órát.
Most, hogy olvastam a topicot felbuzdultam és kinéztem ezt az órát.
Szerintetek ez kvarc és jár minden mutató? -
szbalogh
addikt
-
gagyilovag
aktív tag
Na csináltam méréseket a tickoprint,és a haispring progikkal,de kész katasztrófa!
A ticko szerint napi kb 67 sec késik,a hairspring szerint napi 0.0sec/day. a valóság 1.5 óránként kb 1sec.siet. -
-
terra052
őstag
-
szbalogh
addikt
válasz 5-ös kezelő #1560 üzenetére
Nem tudom face-en fent van-e még az a kék/fekete parnis GMT. Nagyon jó ár érte az a 16 ezer.
Egyébként a dg2813 szerkezetről nagyon jó véleményeket olvastam. Elég strapabíró. Az automatája is működőnek tűnik, 4 napja nem húztam már rajta.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
Olcsó műanyag szíjat Casióhoz hol vennétek? A gyári horror áron van, nem akarok több ezer forintot adni érte. WL-500 a típus, 16mm a tokfülnél és kiszélesedik 25mm-re.
Szbalogh : Előbb-utóbb én is nézek egy Rolira hajazó valamit, de mivel én nem tudom javítani, minimum egy Seagull v Miyota szerkezetest akarok bezsákolni. Manbushijie oldalán szemezek a logo nélküli zafírosokkal.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
zsiz
őstag
válasz tvse1995 #1558 üzenetére
Hát nem egy nagy összeg, szóval ha mégsem jön be, akkor se buksz sokat. De én tényleg nagyon szeretem, minden nap hordom mióta megvan. Több mint fél éve.
Egyetlen bajom volt vele. nem tudom a hivatalos nevét.. de az a kis pöcök ami a szíjon levő lyukba megy bele.. na az műanyag volt és eltört, de kicseréltem fémre egy régebbi óráról.[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok, ilyen casio hasonmásból melyik az ajánlott?
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
szbalogh
addikt
válasz gagyilovag #1550 üzenetére
Ilyet vettem kettőt is. Az egyikre 5x volt írva de az nem volt elég, aztán ugyan ezt megkaptam mint 10x. A kettőből csináltam egy jót De tényleg csak fényképezéshez használom a teló elé. Szerelni nem jó. Szabad szemmel szerelek és usb mikroszkóppal ellenőrzöm, hogy minden rendben van-e.
-
Degeczi
nagyúr
válasz gagyilovag #1550 üzenetére
Itt csak 10x nagyítást ír, így valszeg nagyobb a tárgytávolsága (bár ez meg kézi, tehát szerelgetéshez először a rögzítését kell megoldani)
-
Degeczi
nagyúr
válasz gagyilovag #1548 üzenetére
Nem, teljesen használhatatlanok!
Csak röhejesen közelre (olyan bő 1 centi környéke) adnak éles képet, ami helyből értelmetlenné teszi a sztereó változatot (nem is tudom, hogyan gondolták, hiszen emiatt két szemmel sosem tudsz ugyarra a tárgyra nézni), de az egyoldalás is csak arra jó, h ránagyíts vmire, szereléshez nem -
gagyilovag
aktív tag
http://www.ebay.com/itm/Loupe-Lens-Jeweler-Watch-Repair-LED-Light-20X-Magnifier-Magnifying-Eye-Glasses-/331294756478?hash=item4d22b4ce7e:g:yfoAAOSwRLZT5GmK
És ez:
http://www.ebay.com/itm/20X-Magnifier-Glasses-Loupe-Lens-Jeweler-Watch-Repair-with-LED-Light-/151907758842?hash=item235e6872fa:gCYAAOSw9mFWMxKgEz használható?
Kisebb szereléshez ,forrasztáshoz.
Vagy valami használható olcsót linkelhettek.[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
válasz syler123 #1541 üzenetére
Hát az úgy kezdődött, hogy akartam egy GMT-s órát. Volt az a black friday, amikor 21 dollárért meg is rendeltem egyet Aliról de kiderült, hogy a két óramutató egyszerre megy. Lentebb olvashatod ezt. Kértem is kártérítést de csak 10 dollárt, viszont, azért hogy nyomást gyakoroljak az eladóra beírtam a panaszba azt is, hogy hamisítvány az óra. Szerintem nem is értette mit akarok, mert a válaszban csak hadovált, hogy rázzam meg az órát meg ilyenek és ha nem tetszik küldjem vissza. Na ez után lehet továbblépni az Ali rendszerében, segítségül hívni őket bíráskodni. Látták, hogy hamis a termék, ezért megkérték az eladót, hogy bizonyítsa, be hogy eredeti. Persze ezt nem tudta megtenni ezért a teljes árat visszakaptam.
Gondoltam ha ez így, ilyen egyszerűen megy, akkor keresek olyat, ami biztosan hamisítvány és visszakérem az árát. Ez a második már majdnem minden szempontból meg is felel nekem de elindítottam a panaszt. Most egyenesen teljes árat kértem vissza és csak a hamis termék miatt panaszkodtam. Az eladó válasza csak annyi volt, hogy küldjem vissza ha nem vagyok elégedett. Továbbvittem az ügyet, a rendszer pedig már másnap kérte az eladót a bizonyításra, hogy eredeti. Most itt tartunk, van még 2 napja. Nyilván nem fogja tudni igazolni, hogy eredeti Rolex. Egyébként csak annyit kéne válaszolnia az eladónak, hogy nem ezt küldte és kész.
Persze nekem is videóban kellett igazolni az állításom. A lent linkelt videót töltöttem fel és el is fogadták.
Alin csak az után kapja meg a pénzt az eladó ha a vevő visszaigazolta a terméket. Ez egy jó rendszer5-ös kezelő: Többet nem "ingyenórázok", megkaptam amit akartam még ha nem is kapom vissza a pénzem
Biztos nem én vagyok az első aki panaszkodik náluk. Az összes ilyen hamis órás bolt tiszavirág-életű. 1-2 órát eladnak és be is zárnak. Biztos megéri nekik még így is ha egyszer csinálják. Amelyikkel most disputálok az még az előtt eltűnt, hogy megérkezett volna az óra.Nick: HE_Storm
-
consono
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #1535 üzenetére
A Rodinát én is megnézem még mindig pár hetente, nem tudom miért nem rendeltem még meg...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Hatii
tag
Üdv! Néztem 3 órát, de érteni nem értek hozzájuk eléggé. Akinek van ezekkel tapasztalata, meg tudná osztani?
elso
masodik
harmadikElsőnek nem biztos, hogy meg tudnám szokni a kis számlapját, de ha megbízható, akkor megpróbálnám. Esetleg valami ajánlatok, amik hasonlóak. Inkább elegáns, de némileg, minimálisan sportos is, működő kismutatói vannak, és olyan 4-5 k huf körüli árban max.
Külföldi rendelésekben is új vagyok, vámot szeretném elkerülni, ha lehet. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz gagyilovag #1533 üzenetére
Mellément, nekem nem lesz Jaragarom. Skmei-nél alább nem adom. Mechanikusban meg minimum Rodina vagy Parnis. Pillanatnyilag egy kis /37mm/ Seiko snk809k1-nek örülök, próbálom megszokni a kicsi számlapot. 59 dodóba volt újonnan.
-
gagyilovag
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #1531 üzenetére
A 2.(Jaragar)van néhány embernek a fórumon,és bevált,nekem is 2 napja,és eddig nagyon jó!Igényes munka,tökéletes illesztések,stb.
-
5-ös kezelő
senior tag
Ennél régebbi technológia volt. Fekete ház, téglalap alakú egysoros kijelző, zölden v pirosan világító szegmensek gombnyomásra /egyébként semmi nem látható/. A legelső kvarcórák voltak itthon, én kb. '78-ban láttam először ezeket. Először csak piros volt, később jött a zöld fényű. Hamar kiszorították őket a kisebb fogyasztású monokróm lcd-s Casiók és noname társaik. Jól ment a neppereknek akkoriban.
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Szögletes férfi órából tudtok valami jót ajánlani?
Ilyesmi formára gondolok:
-
consono
nagyúr
válasz pulutodurumo #1523 üzenetére
Tényleg jól néz ki! Mar a Megir chrono is nagyon csábító volt, most meg ez...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
RBJ
addikt
válasz 5-ös kezelő #1517 üzenetére
Tessék itt a retro. [Skmei 1123]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
pulutodurumo
addikt
Egész normális analóg stopper (kronométer) a Skmei műhelyéből.
-
tthom
senior tag
válasz 5-ös kezelő #1517 üzenetére
Jaja.. Nekem is régről ismerős a dallamos ébresztés, azért keresek. De hirtelen mintha ilyet nem annyira gyártanának. Tudom, telefon, mp3. De az mégsem ugyanaz.
-
terra052
őstag
válasz szbalogh #1513 üzenetére
Ha már szóba került, IITT egy kis összefoglaló a lünettákról Hátha a végén logarléc lesz belőle
Ja, és kapott magyar elnevezést is : FUNKCIÓGYŰRŰwerkmania.hu
-
Matykoh
tag
-
gagyilovag
aktív tag
válasz Rodzser Mór #1516 üzenetére
Nekem tetszik az a lényeg,rendeltem más kialakításba is,az még úton.
-
5-ös kezelő
senior tag
A régi szép idők. Amikor még 7 dallamos kvarcórákat nézegettem a lengyel piacon.
Én meg régi zöld LCD kijelzős kvarcórára vadászom, remélem, a retro hullám miatt valaki rááll és újból gyártani kezdi. Egysoros nagy kijelző, óra és perc kijelzés. Gombnyomásra vált dátumra, majd mp kijelzésre. Trapéz alakú nagy szegmensek. Nem olyan, mint a mai led kijelzős órák.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz gagyilovag #1515 üzenetére
Nekem speciel nem tetszik. A vékony mutatók és a számok alakja miatt.
-
gagyilovag
aktív tag
Na megjött a Jaragar órám!
Eddig nagyon pöpec!!!!
http://www.ebay.com/itm/Jaragar-Automatic-Mechanical-Analog-Mens-Sport-Leather-Wrist-Watch-White-Dial-/161422779595?hash=item25958c24cb:g:hogAAOSwfcVUFrsM -
szbalogh
addikt
válasz terra052 #1512 üzenetére
Jaja jó lenne. Majd talán egyszer, még Hansz óráit se fejeztem be Amíg azokat nem adtam vissza addig ezt se bontom meg. Valahol olvastam egy utalást miszerint ezeknél nem is állítható a GMT mutató. Ez csak azzal a hátránnyal jár, hogy nem három, hanem csak 2 időzónát lehet vele követni. Pedig azt terveztem, hogy készítek visszaszámolós lünettát.
A logo természetesen menni fog, de a perc jeleket meg akarom tartani, tehát a teljes lemosás nem fog menni. Valami mást kell kitalálnomNick: HE_Storm
-
terra052
őstag
-
szbalogh
addikt
válasz terra052 #1510 üzenetére
Köszi, de a kínai változatok nem így működnek
Az eredetiben a 12 órás mutatót lehet állítani, a gagyiban pedig a 24 órást. Azt is elvileg a dátumállítós pozícióban. Érdemes megnézni egy Parnis GMT állítását. AZ enyémnek is úgy kéne működnie[ Szerkesztve ]
-
terra052
őstag
válasz szbalogh #1504 üzenetére
..természetesen...
How to Set a Rolex GMT Master II
Some users find it difficult to set the Rolex GMT Master II because of its many features. Once they understand the basics, it is very easy to set the watch without any hassles.
Wind the WatchUsers should wind the watch manually if it is not in use since a long time. For this, twist the crown counterclockwise until it pops out. This is position one of the crown. Use this position to wind the watch manually. Turn the crown clockwise to wind it if the watch stops after a long period of disuse.
Set the Hour HandPull the crown gently by one notch. This is position two of the crown. The hour hand is the small hand with a circle at the end. Turn the crown at this position to set the hour hand to the home time zone. This position of the crown moves the hour hand by one hour, forward or backward, and does not affect the other hands.
Set Minute and 24-hour HandsMove the bezel so that the arrow is above the crown and pull the crown out another notch to position three. This position adjusts both the minute hand and the date function. The second hour hand, which is the 24-hour hand, is a colored hand with an arrow at the end. This hand also moves with the crown in position three. Set this hand to the Greenwich Mean Time. Read the 24-hour hand against the bezel's scale. The second's hand does not move at this position.
Set the BezelThe bezel is a ceramic piece that surrounds the face of the watch. Rotate the bezel to set a third time zone. The bezel has numbers around it that represent 24-hour of the day. Set it to the correct number of hours behind or ahead of the local time.
Restore the CrownPush the crown to position one. Turn it clockwise and press the crown down to close. Ensure that the crown is tight enough to make the watch waterproof.
If the Watch Stops for a Few HoursIn case the Rolex GMT Master II stops for a few hours, pull the crown to position three and turn the minute, hour, and 24-hour hands until they reach the correct time. Restore the crown back to its initial position.
How to Skip the Date ForwardSet the crown to position two and skip forward the dates one hour at a time. Change the date at the end of every month that is shorter than 31 days because the watch has a program to show 31 days every month.
werkmania.hu
-
pulutodurumo
addikt
válasz Mr.Csizmás #1507 üzenetére
Ha tetszik, vedd meg. Nekem még jár az egyik első eBay-es vackom, pedig volt vagy 3 dollár. Mondjuk csak párás környezetben is "beázik", látszik az oxidácó hatása a tokon belül. Ahogy a kóla, ez is "napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tartandó".
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #1496 üzenetére
up?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
szbalogh
addikt
Na tegnap megjött az 50 dolláros rolex GMT replika.
Gyorsan egy kép részletek majd később de mostanában nem érek rá.
Acél tok, külön GMT mutató (valóban 24 órás!), az indexek sokáig világító festékkel töltöttek, de nagyon halványak, a mutatók alig láthatók de jó szélesek. Újrafestés után fasza lesz. Van az aljában horony a gumitömítésnek, de ennek ellenére nem a megfelelő van benne.
És a lényeg! dg2813 vagy dg3804b szerkezet van benne. Van másodpercstop is. A GMT mutatót viszont nem sikerült még állítanom. Lehet, hogy nem is lehet vagy pedig hibás de majd egyszer csak szétszedés után kiderül. A bökkenő csak az, hogy az automata és az összes tengely egy lemez alatt van. Rémálom lesz visszarakni.
Természetesen az árát megpróbálom visszakérni hamisított termékre hivatkozva.Nick: HE_Storm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest