- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DVDfun
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, ha már írt erről valaki itt: valódi tourbillonos automata karóra a kickstarteren 750 CA$
Még 8 napig tart a kampány.
-
A Wenger a VictorInox egyik almárkája. Relatíve régi óramárka, amelyik elkezdett késeket gyártani, erre VI "berágott rá", és felvásárolta. Utána kezdett a VI is órákat gyártani (tulkajdonképpen a Wenger gyártja nekik). Valójában azért az olcsó svájci szokásoknak megfelelően a tokokat Kínából (Hong Kongból, az Alpha Watchestól) rendelik, és csak egy egyszerű svájci kvarc szerkezetet tesznek bele az összeszerelő üzemükben.
szerk: Ez az amikor az infó régi a fejben, és keveredik. Pontosítva:
A VI valóban felvásárolta a késrészleget, de az órarészleg független. A többi passzol. -
wierra
senior tag
válasz
Donki Hóte #13438 üzenetére
Eddig csak ebayről, licitálással vásároltam Parnist.
Ha nem ingott meg a bizalmad ebben a márkában, akkor javaslom, hogy Te is tégy így. Ehhez persze rá kell áldozni az időt, megszondázni, hogy a kiszemelt típusok mennyiért mennek aukción; meghatározni a saját legmagasabb ajánlatodat és vagy valami - pl. Breki által javasolt - bidding AI-t használni, vagy ott lenni a gép előtt a licit finisében.
Szerintem tud ez izgalmas, szórakoztató, tanulságos és gazdaságos is lenni. Csak idő, türelem és kitartás kell hozzá. Megéri.
A másik; olyan típust válassz legközelebb, ami gyakori, több eladónál is kínálatban van, hiszen tömegtermékről beszélünk. A fekete PVD tok viszonylag egyedi, nem sok típushoz álmodták a tervezők, sajnos úgy fest, hogy Te belesétáltál az "egyediség csapdájába".
Ettől függetlenül nem hiszem, hogy túl sok/nagy baja lenne az óráidnak, ha van egyáltalán hibájuk.
Egyébként mihez viszonyítva állapítottad meg, hogy valami nem stimmel az óráiddal?
Nekem ez a három Parnisom van, ebből kettőnek Seagull a szerkezete, szóval nekem viszonyítási alapom sincs, ami alapján gyanús lehetne bármelyik...Nem hiszem, hogy az órások ismernék ezeket a szerkezeteket, hiszen ők sem mondták, hogy nem a megfelelő tokban vannak azok.
-
válasz
wierra #13436 üzenetére
OK, akkor nem nyomogatom ezeket a gombocskákat, ki tudja mit csinálnának.
Nem volt olcsó egyik óra sem (70-75 dollár körül voltak), ráadásul az egyik a magát csak szerényen Official Parnis Store-nak nevező eladótól van (ez a rosszabbik óra, ezt a Store-t korábban már linkeltem, mint kerülendő Parnis eladót), a másik meg egy MyWatchCode Store nevű helyről való, ez is megbízhatatlan a jelek szerint.
Nemhogy olcsó lett volna ez a két óra, hanem ahogy olvasom, itt egyesek fele áron vesznek jó Parnis órákat, mint amennyiért én vettem ezeket a vackokat
Szóval egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg selejt órákat vettem, nem egymáshoz való részegységek vannak összepárosítva, persze, hogy nem működik a végeredmény.
Lehet, hogy az órások, akikhez vittem, pont hogy nagyon is értenek az órákhoz, azért nem akartak ehhez az öszvérhez hozzányúlni
-
han_lev
senior tag
válasz
Donki Hóte #13435 üzenetére
A második kép rotorállásaiból látszik a két szerkezet közötti kölönbség.
- a billegő "pörgettyű" (nem tudom hogy hívják, nem vagyok órás) másképp van rögzítve. A bal oldalon kettő, a jobb oldalin egy csavaros alkatrésszel. A sebesség állító pöcök is másik oldalon van (bár ez lehet jelentéktelen)
- a fém darab, amibe a fogaskerekek illeszkednek, más alakú.
Egyébként hasonló, de nem egyforma.
Gondolom mivel az egyik dátumkijelzős, a másik power reserv, ez el is várható.. -
wierra
senior tag
válasz
Donki Hóte #13435 üzenetére
A Portuguese-en ugye nincs dátum funkció, így felesleges rá a dátumállító gomb.
A másikon meg úgy gondolom, hogy koronáról lehet állítani a dátumot, szóval szintén felesleges.Nem volt gyanúsan olcsó ez a két óra?
Olyan érzésem van, mintha akartak volna egyedi, fekete PVD tokos órát és csak ilyen kialakítású tok volt kéznél ami megfelelt a célnak.
-
-
wierra
senior tag
válasz
Donki Hóte #13430 üzenetére
A sülyesztett gomb benyomásával lehet a 9-10-es indexek mellett lévő dátum-mutatót állítani.
A jobb oldali órád tokján van ez a sülyesztett gomb? Mert ha a dátumot koronáról tudod állítani, akkor nekem úgy tűnik, hogy a te órád olyan tokot kapott, ami nem hozzá való.
Egyébként nem értem, hogy miért tartod a szekrényben őket.
Ha "rosszak", akkor (az órásaid szerint) nincs mit tenni velük, akár hordhatnád is őket. -
-
válasz
Donki Hóte #13431 üzenetére
Tehát két teljesen különböző szerkezetes óra tök máshogy működik.
Rendes óráshoz vidd el, ha akarsz velük még valamit, az meg fogja csinálni. Ha tényleg van valami baja, akkor az valami lényegtelen apróság lesz.
-
-
válasz
wierra #13426 üzenetére
A rotornak van egy fémes surlódó érzete.
Ezt sajnos ismerem
ugyanúgy nem lehet túlhúzni, mert a végén besatuz a korona.
Ugyanezt tapasztaltam én is a saját órámon, erre az itteni szakértők közölték, hogy ez nem lehetséges, mert a teljes felhúzás után egy kuplung engedi a koronát tovább forogni.
Hát nem
Azt hagy kérdezzem meg, hogy ez a stift itt mire való?
Ez a stift egy kis gombhoz csatlakozik a tok külső oldalán. Az enyém nem open heart, hanem sima automata, de az enyémeken is van ilyen gomb, meg stift. Még nem mertem megnyomni
-
wierra
senior tag
Csak az óra érkezett.
Járáshang átlagos, nekem nem tűnik hangosnak, a Dixmont-tal szerelt Moonphase Parnishoz képest hangosabb.
A rotornak van egy fémes surlódó érzete. Kézi húzáskor ugyanolyan kb. mint a "Portuguese", ugyanúgy nem lehet túlhúzni, mert a végén besatuz a korona.
A kék nagyon szép szerintem is, nem hiszem, hogy gond lesz eladni. -
-
válasz
Donki Hóte #13418 üzenetére
Végül mi lett az órákkal? Egyébként két tök egyforma óráról van szó?
-
zsebes01
újonc
Sziasztok. Rendeltem egy órát ebayről. Egy Breitling Navitimer koppintást.
Majd megjön m,ma rendeltem.
Szerintetek melléfogtam vele vagy megbízható márka ez?http://www.ebay.com/itm/Jaragar-Navitimer-Homage-Automatic-Mechanical-Watch-Leather-Black-White-Face-/112449099550?var=&hash=item1a2e7d171e:m:m4ekswtawmoyL88pOqOfa0w
Soha sem rendeltem még kinai órát.
Most egy Lorus om van,meguntam. -
Breki
veterán
Továbbra sem értem miért nem viszed el a topikoráshoz akkor világosan látnánk.
Értsd meg több órás nem akar vele szenvedni mert egyrészt többnyire jogosan fél a kínai szerkezetektől, másrészt nem ismeri nem elég felkészült és egyszerűbb neki azt mondania, hogy nem javítható.
Mikor nekem bajom volt az órámmal a kismutató beesett a szerkezetbe megvolt a rizikója, hogy többért javítható mint az óra, de mondtam nem érdekel az összes órást amit ismertem végigjártam míg végre egy öreg elvállalta. A többiek amikor meghallották, hogy automata egyből nem.
-
válasz
schawo #13417 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy az órás, vak, süket, vagy szimplán idióta volt, itt van a kezemben két óra, ami nem egyformán viselkedik, tehát egy laikus számára is világos, hogy az egyik rossz(abb mint a másik).
Lehet, hogy az egyik tényleg golyóscsapágyas, a másikból meg hiányzik a golyó
(Ráadásul nem egy órás mondta, hogy rossz a szerkezet, hanem kettő. Pedig nem ingyen kértem a javítást!!!)
-
válasz
Donki Hóte #13416 üzenetére
Az ST25-ben a rotor golyóscsapágyas, szóval egyvalamit biztos nem csinál a rotor: szorul. Valami a rotor után esetleg valóban szorulhat, de hogy nem a rotor, az hétszentség. Komolyan kérdezem, hogy milyen órás volt, aki erre "ránézett"
-
Lehet, hogy te egyik nálad megfordult kínai Seagull szerkezetnél sem találtál problémát, de nálam pont fordított az arány. Kettőt vettem, az egyik csak kicsit bibis (mély, zúgó hanggal forog a rotor, ez még belefér), a másikban viszont olyan idegesítően reszel a rotor forgás közben, hogy az más kínos. (És ráadásul ez az óra a felhúzáskor sem viselkedik rendesen, a teljes felhúzottság állapotát elérve a korona nagy erővel sem tekerhető tovább).
Ráadásul az órás fel is hívta a figyelmemet arra, hogy a zaj abból (is) adódik, hogy a rotor kicsit szorul.
És valóban, összehasonlítva a másik órával, abban a rotor az egy körberázásra kb. 8-10 fordulatot tesz meg, a zajosabbik órában csak 5-7 fordulatot.
Persze nem állíthatom, hogy rossz, de a jó az nagyon nem ilyen
(Vagyis schawo kollégának írva: nem állítom, hogy marhatrágya, de büdös, lepik a legyek és a lapjára esett
)
Mindegy, megrendeltem egy hasonló kinézetű Holuns órát, ezeket a
selejtkevésbé remek Parnisokat meg elajándékozom a nagyothalló rokonoknak -
cicur99
tag
válasz
Rodzser Mór #13410 üzenetére
" Ez a Parnis meg eleve egy agyonhype-olt gyengeminőségű krumpli, csak ráharaptatok itt páran, mert automata szerkezet van benne."Ezt is érdemes elolvasni a "krumpliról".
-
Breki
veterán
válasz
Donki Hóte #13406 üzenetére
Ez azért érdekes, mert ha jól tudom ez pont a Parnis hivatalos boltja, ha jól emlékszem mikor tárgyaltam velük az ebay-en maga az alapító írt vissza, illetve nemrég valaki pont berakott olyan kérdést, ahol az volt írva hogy ott vedd mert az az igazi és máshol lehet hamisítják.
Őszintén szólva én pont máshol szoktam venni mert jobb az ár, de ha az nem számítana itt venném.
Lekopogom egy seagull szerkezetnél se tapasztaltam ilyet inkább az az érzés volt, hogy milyen precíz működésűek.
Raktam is be videót korábban erről, hogy milyen a hangja húzáskor.
De természetesen elhiszem, hogy nálad valami nem okés azt is, hogy ezt nehéz velük leegyeztetni.
Én a helyedben elvinném megmutatni a topikrásunknak ha egy leejtett szerkezetet meg tudott javítani ezzel
is valószínű tud valamit kezdeni.Sajnos sok órás ha meglátja, hogy kínai rögtön elkezdi, hogy ez nem javítható, nincs meg a hozzáértésük és hozzá se mernek nyúlni mert melós lehet és ugye olcsóbb szerkezeteknél nem biztos, hogy össze tudják rakni. Direkt ezért kértem egy másik fórumban lévő órás törzstagot, hogy ajánljon nekünk valakit aki vállalja.
-
Breki
veterán
válasz
Rodzser Mór #13410 üzenetére
Bocsi, de ez most hülyeséget és nem is valóst írtál.
Egyrészt nem tudom honnan veszed, hogy agyonhypolt és gyenge minőségű ez
Én pont most olvastam végig a hwatchuseek.Parnis igazi története fórumát, mivel volt egy sznobbal vitám
a fórumon és képben akartam lenni.Ugye ők általában azt kifogásolják, hogy híres márkák designját másolják, és szerintük ez lopás és jönnek a hangzatos szavaikkal, hogy csak hamis ember hord hamis órát.
Na mindegy ebbe most nem mennék bele, annyi igaz, hogy híres órák köszönnek vissza náluk elég szép megvalósításban, ezért elég furcsa a megállapításod, hogy már a külseje se tetszik, és 10-12 dollárosnak állítanád be. De ez szubjektív.
Viszont pont most kerestem egy órát és sorba rakva az árakat először a szerkezetek jönnek be. Hát elárulom már a seagull szerkezet is jelentősen drágább 10-12 dollárnál, abszolút nincs túlárazva, facebook-on pont ezért is szólják le, hogy olcsó órák.
A másik órás fórumon is a többség elismeri a Parnisok minőségét, persze szórással, nem mi találtuk ezt itt ki, nézz már egy kicsit utána.
Ajánlom pl ezt elolvasásra.
[link]A kérdéses órára visszatérve, kb 10 ilyen Parnis Portugese fordult meg kezeim között, és egyszerűen nem tudok magamnak szerezni mert mindig elviszik.
A legutolsó ilyen hirdetésemhez írta a következőt topikórásunk.
"Richárd Kóródi Nagyon jó kis óra. Egy pont ilyen van most nálam szervizen, mert sajnos lepottyant, de nem lett komoly baja. Holnap megy is vissza a gazdájának"
És ugye utána kértem és kaptam képet a szerkezetről amit kiraktam. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a Parnisok a legeslegjobb elérhető órák, de az kijelenteni, hogy gyengeminőségű krumli eléggé tájékozatlanságra utal.
Ezt még a sznoboktól hemzsegő facebook-on se mondják, max azt hogy lop design illetve, hogy vegyél Orientet mert az milyen jó stb.....
Ajánlom a másik fórum keresőjébe beírni azt hogy Parnis és kicsit olvasgatni.
És még hozzátenném, hogy kb 30 ilyen típusú óra megfordult nálam valamint több Corgeut és Debert ebből egy Corgeutnál esett le a kismutató azt kellett óráshoz vinnem erről akkor írtam is részletesen, de ott is nagyon korrekt volt az eladó.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Én eleve nem értem, hogy tudtok (tudnak itt egyesek) 80-200 USD-ot fizetni kínai krumplikért. Ha szeretitek a szopórollert, akkor rendben van, akkor megkapjátok azt is. Én max 20 USD-ot fizetek kínai óráért, akkor nem ér nagy csalódás. Ez a Parnis meg eleve egy agyonhype-olt gyengeminőségű krumpli, csak ráharaptatok itt páran, mert automata szerkezet van benne. Nekem már a dizájnja sem tetszik, ez alapján 6-12 USD-os árcímkét feltételeznék, de ez más kérdés. Másnak ettől még tetszhet.
-
wierra
senior tag
válasz
Belém ültetted a frászt ezzel...
Na jó, nem.
Az ugyanilyen Portugizim ugyanúgy hangos, ugyanúgy ellenállása van kézi húzás folyamán. Az órás nem mondott rá semmi kétségbeejtőt; megállapította, hogy rendesen zsírba van rakva.
Azóta is stabilan hozza a +34,5 s/nap sietést.De ha már -az órások véleménye szerint- rádsóztak egy ilyen "hulladékot" és nem tudnak mit kezdeni vele, használd amíg tudod. Majd az idő megmondja, hogy mennyire volt igazuk az órásoknak.
-schawo-
Nem tudod véletlenül, hogy a topikórásunk hol regnál helyrajzilag? Sehol sem találok elérhetőséget hozzá. -
válasz
Mi az, hogy "selejtes"? Mi az, hogy rosszul összerakva? Melyik órásnál volt? Látott az már Seagull szerkezetet? Itthon alig van talán kettő, amelyik bármit is tud kezdeni Seagullal. Az egyik a topikórásunk.
-
Mint azt korábban írtam, vettem egy Seagull szerkezetes Parnis automata órát, amiben nagyon hangos a rotor forgás közben.
A héten két óráshoz is elvittem, akik egyöntetűen azt állapították meg, hogy a szerkezet vacak, nem jól van összerakva, mondhatnánk úgy is, hogy selejtes
Ezen a problémán javítani nem tudnak, ez ilyen
A kicsikínai 10 dollárt volt hajlandó visszafizetni már korábban, de a továbbiakban hallani sem akar bármiféle egyéb kártalanításról.
Cserébe csak annyit tehetek, hogy mindenkit lebeszélek arról, hogy bármit is vegyen az Aliexpressen Parnis Official Store néven futó zugkereskedésből
-
Breki
veterán
Na várjunk csak itt valami átverés van.
Ezt az órát több hete kinéztem nézem az árát licit is van rá az most GBP 44.51 egyébként GBP 44.55
Az oldalon is néztem, hogy olcsóbb.
Erre most.
Was £84.99
Now £76.49
Ezek felemerlék az árát, hogy aztán leakciózzák dupla annyira?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest