- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
válasz
Avicularia #10842 üzenetére
Az ebay-en is van olcsóbban, csak ami először jött azt linkeltem.
-
Richie86
senior tag
válasz
petipetya #10841 üzenetére
Köszi szépen a sok tanácsot, infót (és persze obának is!)
Tényleg hasznos, mert nem értek hozzá, csak tetszenek az órák. Ilyen elérhető áron viszont veszek is párat, nem csak nézegetem, viszont nyilván szeretném akkor már használni is. Akkor nagyjából jól gondolkodtam, mert Alit és Gearbestet nézegetve nekem is a Megir, Curren, Naviforce, Benyar tűnt vállalhatónak és pl. az ilyen Dooboo, Ulzzang inkább kerülendőnek. Ez a 3 ezres kis Naviforce inkább próba, megnézem, hogy mire számíthatok, de valószínűleg az árát mindenképp megéri. A Megir 2011-et én is nézegettem, fekete számlapos, piros mutatóval? Nagyon tetszik, lehet, hogy a következő kiszemeltem az lesz. Neked régóta megvan, meg vagy vele elégedve? Valami óra tartó dobozt (elérhető áron) tudsz esetleg ajánlani? Nyilván amibe több óra is tartható, mert úgy érzem új "hobbi" van születőben (az asszony nagy örömére
)
-
petipetya
nagyúr
válasz
Richie86 #10839 üzenetére
Szerintem ez az adott órától függ, amely esetén több tényezőt együtt érdemes figyelembe venni:
- Brand: az ismertebb nevekkel kevésbé lehet mellélőni (Curren, Naviforce, Megir stb.), ám ennek ellenére egy ismeretlen is kihozhat jó órát.
- Belső szerkezet: itt a topicban megmondják, hogy melyikben-milyen van, és hogy ajánlott-e. Más adatbázist nem ismerek ehhez, persze biztosan létezik ilyen.
- Anyag: általában krómozott (?) ötvözetből készülnek. Ha valaki vigyáz rá, akkor inkább csak a beázásra és hasonló dolgokra kell figyelni. Például mikor nemrég leszakadt az ég Pest felett és 20-30 centis víz hömpölygött az utakon, akkor automatikusan elraktam a táskába a Megirt (ahogyan a telómat is szoktam ilyenkor).
- Szíj: általában lehet hordani a rajtuk lévő szíjjal is, de egy idő után úgyis újért kiáltanak. Ilyenkor elindul a keresgélés, hiszen az óra áránál csak legyen már drágább egy szíj.
- Vízállóság: kell az alap cseppállóság, mert az minimálisan porállóvá is teszi az órát. Például az EYKI E3058-nél nincs semmilyen védelem, így természetesen belement a por, ami nagyon csúnya volt az üveg belső felén.
- Méret: az ismertebb márkák esetén kevésbé lehet melléfogni, mert vagy vásárolt valaki itt a topicban, vagy az alis értékelésekből ki lehet szedni ezt az infót. Kevésbé ismert márkák esetén simán elírják, így lehet például +-3 mm eltéréssel egy 42 mm-es optimális méretű órából 39 mm-es "női", vagy 45 mm-es méretével már nagy óra. Igaz a név sem sokat számít, mert már két SKMEI-m esetén is 2 mm-el kisebb volt a meghirdetett méreténél, így ezt a márkát nem is szívesen venném a jövőben.Tény, hogy lehet kapni Casio órát idehaza (vagy kintről) hasonló áron, de nagy általánosságban igaz, hogy azok sokkalta csúnyábbak, mint a kínai. Például egy méltán közkedvelt Benyar BY-5102M a külsejében felmossa a padlót egy ugyanannyiba kerülő Casioval. Megfigyelésem alapján a kínai automaták (pl. Parnis) nagy általánosságban szintén sokkalta szebbek, mint az ugyanannyiba kerülő Seiko. Tisztelet a kivételnek.
Az általad megvásárolt Naviforce ár/érték arányban megfelelő, ennél lejjebb már nem érdemes adni. A Meglévő fekete számlapos Megir 2011 mellé ma rendeltem egy fehér számlapos CURREN 8236A-t, amelyben nem hinném hogy csalódnom kell majd.
-
oba
addikt
válasz
Richie86 #10839 üzenetére
Működnek. A szíj általában gyenge rajtuk, de vannak kivételek. Anyaghasználatban sem a legjobbak, de árukhoz képest elviselhetőek. Én csak miyota kvarc szerkezetes kínai órát vennék személy szerint. Volt is egy miyota -s Naviforce -om, és mai napig működik az új gazdájánal akinek oda ajándékoztam. A nagyon olcsó kínai órákat kerüld. 5-10 ezer körül amúgy Casiot is lehet venni, persze azok nem lesznek annyira "jól kinézetűek" mint egy kínai csoda. Persze ez már ízlés kérdése, szóval ebbe nem mennék bele. Szerintem ha normális kínai órát szeretnél amivel nincs gond csak hordani kell és még pontos is akkor csakis miyota kvarc.
-
Richie86
senior tag
Sziasztok,
Mi a vélemény az olcsó kínai órákkal kapcsolatban? Nem vagyok nagy órás, vagyis régóta tetszenek a karórák, de amiket boltokban látok és tetszenek is, 20.000 Ft és afölöttiek, annyit nem szántam rá sosem. Most viszont elkezdtem nézelődni, és láttam pár szép kínai olcsó darabot (pl. Megir, Naviforce, Curren márkájúakat), és ez már tényleg az a kategória ami nem drága, egész mutatosak is vannak köztük. De birják is valamennyire? Rendeltem is egy Naviforce 9057-es modellt, 3000 Ft-ból kijött. Ha beválik, még fogok egy párat biztosan
Ezzel a típussal (Naviforce 9057) van esetleg valakinek tapasztalata?
-
5-ös kezelő
senior tag
Ne vegyél kínai automatát szerintem. Nem sokkal többért Seiko 5 vagy Vosztok Amfíbia is elérhető külhonból /Skywatches.sg és Meranom.com /. Ezek is tucatórák, de jobb minőségűek, és a hazai órások is vállalják a szervizelésüket. Ha csak brahiból kell a kínai, akkor nem szóltam.
De abból meg a kézihúzós a jobb választás /asian Unitas 6497 és 6498 szerkezetekkel/. Malőr lehet ezekkel is, de kisebb a valószínűsége, és legrosszabb esetben a svájci eredeti szerkezettel pótolható. Legalábbis remélem, nekem is van két db. asian 6497-essel szerelt nagyon pontos kínaim /napi 5mp-en belül simán/.
-
Breki
veterán
-
Breki
veterán
NATO szìjról:
-
Breki
veterán
Órabörze a budapesti Béke Hotelben – 2017.05.28
Az eddigi börzék tapasztalatai alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy A 20-21. századi óragyártás minden szegmense, gyártója elérhető, az olcsóbb szovjetektől a svájci és japán középkategórián át egészen a triumvirátusig (Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Patek Philippe).
ÓRABAZÁR – EGY JÓL IRÁNYZOTT MEGHÍVÓ
…hiányos a gyűjteménye?
…ajándékot keres?
…szenvedélye?Helyszín: Radisson BLU Hotel Béke, 1067 Bp., Teréz krt. 43.
Időpont: 2017. Május 28. (2017.05.28), Vasárnap 10-15 óra
Az órabörzék egy különleges világba engednek betekintést. Külföldön ezen rendezvények több évtizedes hagyományra tekintenek vissza. Európában, tőlünk nyugatra (München – Amsterdam – Basel – London) hatalmas rendezvénytermekben rengeteg kiállítóval és több ezer látogatóval gyakran rendeznek börzéket. Amerikában szinte minden héten más-más államban és városban rendeznek hasonló összejöveteleket.Az órabörzék semmilyen más rendezvényre nem hasonlítanak. Ebben a világában nincsenek jelen a mamut óragyártó cégek és nagykereskedések, a kiállítók zöme magángyűjtő vagy órás szakember.
A különleges darabokat nem csak egy megvilágított üvegvitrin mögött csodálhatjuk meg hanem megfoghatjuk felpróbálhatjuk és megnézhetjük a szerkezetét. Amennyiben beleszeretünk egy igazi szépségébe módunkban áll rögvest magunkévá tenni. Az őrbörze látogatása belépőjegy megváltása ellenében lehetséges.
Karórát vagy igazi antik órát szeretne vásárolni? Tekintse meg termékkínálatunkat és érdeklődjön a részletekről!A rendezvény hangulata kísértetiesen hasonlít egy zsibvásárra, a szó jó értelmében.
Ha kicsit konyítunk az kufárkodás tudományához, igen kedvező áron juthatunk kedvencünkhöz.
Kiállítóink és kereskedőink rugalmasak az árak kialakításában, lehet, sőt muszáj alkudozni.Ezenkívül lehetőségünk nyílik a csere-bere üzletág sajátságos levegőjét beszippantani. Ha a saját óránkat már nem a találjuk elég vonzónak, vagy lelkünk és szívünk egy új darabra vágyik lehetőségünk nyílik a cserére.
Minden órabörzén rengeteg különleges darabot fedezhetünk fel, szinte teljes képet kapunk az időmérők világáról.
– Méltóságteljes faliórák (rugó és súly huzamúak, dúsan faragott fatokban)– Impozáns kandallóórák (márvány talapzaton és oszlopokon)
– Utazóórák (finoman megmunkált bőrtokokban)
– Nagy komplikáltságú zsebórák (percütős stopper funkciós, holdfázisos)
– Karórák (bonyolult automata szerkezettel, nemes fém tokkal)
– Óraforgatók, díszdobozok, kiegészítők
-
g2gti
tag
Sziasztok, kinek milyen automatája van? Szeretnék egyet, de nem tudom melyek a jobb márkák a kínai órák közül ami azért árban is baráti
(ami tetszik az a Lige de az 50 EUR +) Láttam egyéb márkákat 15 euró környékén is azok mennyire bírják?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
gipsztigris #10805 üzenetére
Nekem csak egyenes csípőfogóm van, még katona koromban vettem a hordozó hermetikus burkának a plombálásához. De ezt a láncot nem vitte, a kombinált fogóm sem. Praktikeres lemezolló nyert, de előtte izzadtam rendesen.
-
petipetya
nagyúr
válasz
@mriya@ #10813 üzenetére
Innen néztem az infót, végül is mindkét megfogalmazás a cseppállóság bizonyos fokait jelenti:
WATER RESIST (vízálló) *
ez az óra csak vizcseppek ellen védett.
Például tüsszentés vagy az órára kerülő takonycsepp, kávécsepp, illetve a kézmosás során eltévedő vízcsepp?WATER RESISTANT 30M vagy 3 ATM (vízálló 30m) *
az óra viselése megengedett pl. autómosásnál, fürdésnél, zuhanyzásnál, hegymászásnál, ejtőernyőzésnél, sárkányrepülésnél vagy síelésnél. Ellenáll az izzadtságnak, kondenzálódásnak és esőcseppnek.
A 3ATM pedig a nagyobb sebességgel közlekedő cseppek ellen, például eső, zuhany?Vízbe merítés ellen egyik sem véd. Így értetted?
-
q1w21
csendes tag
Sziasztok!
SKMEI 1123 silver
Vásároltam egy ilyen digitális karórát, sajnos siet hetente 10 másodpercet.
Ezt a sietést belehet valahogy állítani? -
petipetya
nagyúr
Melyiket vennétek?
CURREN 8236A (2800 Ft) vs. OCHSTIN GQ048B (4500 Ft) - mindkettő a linkelt helyen a legolcsóbb
Az Ochstint szinte nem is rendelik, a méretről nincs pontos infó (az about 4.2 lehet 4.0 vagy 4.4), a Current viszik mint a cukrot, a méret leírása stimmel.
-
petipetya
nagyúr
Szerintetek a fém és cápaszíjas Curren órákon le lehet cserélni a szíjat bőrszíjra?
-
Demens
tag
-
Breki
veterán
A Lorus díszdobozban ennek a műanyagnak mi az angol neve és honnan lehetne legolcsóbban rendelni?
A múltkori órás storyból elkeverte nekem az órás odaadta másnak, eddig úgy volt, hogy szerez nekem, nem tudott, most adott helyette egy sokkal elegánsabb párnás díszdobozt, de szeretném ezt is használni ezért rendelnék ilyet.
-
gipsztigris
addikt
válasz
5-ös kezelő #10803 üzenetére
Most írtam a másik topikban de itt egészítem ki.
Egy jóféle éles és vékony hegyű (nekem Beta van) oldalcsípőfogóval egyszerű mint az ágyba vizelés.Fél szemenként kell elcsípni és szét esik magától.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #10803 üzenetére
Többféle méretben gyártják őket.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
gipsztigris #10792 üzenetére
Ötletes ez a stop2go, grat hozzá.
Cápalánc vásárlásán gondolkodóknak : Túl vagyok egynek a méretre szabásán, három órán át küzdöttem. Csípőfogó feladta, lemezvágó olló nyert végül. Lehet van egyszerűbb módszer is, én nem jöttem rá. Talán simán ki lehet forgatni a hosszú spirálokat egymásból.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Digitalpimp #10798 üzenetére
Ultra thin.
Persze hogy 13 mm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- Temu
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Ülőgarnitúra 3-2
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest