- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
Richie86 #10914 üzenetére
A Megir 2011 mind külsőleg, mind funkcionalitásban remek óra, egyszerűen imádom. Ráadásul schawo már úszott is benne, így elviekben egy esőt is kibírhat.
A fehér számlapos Curren 8236 meg van rendelve, így egyszer majd megérkezik és tudok róla nyilatkozni.
Az ilyen "6 USD-s" Yazole órákat már nem venném meg, helyette inkább háromszor félretenném azt az összeget, és 18-ért vennék egy Benyart.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Richie86 #10843 üzenetére
Nálam egy cipősdobozba vannak behányva az órás dolgok, és nem is kísérem figyelemmel a dobozokról írt tapasztalatot. Valószínűleg érdemes lesz egyet beszerezned, hiszen ha egyszer rákapsz a vásárlásra, akkor nem könnyen állsz meg. Vegyük például a hazai kínálatot, 0-10 ezer között mindenhol ugyanazt a Casiot tudod megvásárlni, ennyi. Kínából viszont simán össze tudsz vadászni akár 50 különböző órát is ezen az áron (és még keveset mondtam).
A Megir 2011 esetén például 17 különböző variáns kapható, melyeket ebben a hozzászólásban láthatsz. 2 hónapja van meg, és imádom ezt az órát. Teszi a dolgát nap mint nap, ráadásul digitális ember lévén elég unikum rajtam annak, aki ismer. Vannak a topicban, akik régóta űzik a popszakmát, és még tudják majd neked mondani, hogy mennyi ideje működik vagy éppen nem működik az órájuk. Nekem eddig a Megir és Curren márkák azok, melyeknél azt kaptam amire számítottam - ezeket kedvelem.
A legjobb áron a gearbesten, alin és ebayen vannak az órák. Ezek közül az aliexpress esetén érdemes rendelések szerint sorba rendezni a kiszemelt típust, mert annál lehet csemegézni a vásárlói visszajelzések és fotók között is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Richie86 #10839 üzenetére
Szerintem ez az adott órától függ, amely esetén több tényezőt együtt érdemes figyelembe venni:
- Brand: az ismertebb nevekkel kevésbé lehet mellélőni (Curren, Naviforce, Megir stb.), ám ennek ellenére egy ismeretlen is kihozhat jó órát.
- Belső szerkezet: itt a topicban megmondják, hogy melyikben-milyen van, és hogy ajánlott-e. Más adatbázist nem ismerek ehhez, persze biztosan létezik ilyen.
- Anyag: általában krómozott (?) ötvözetből készülnek. Ha valaki vigyáz rá, akkor inkább csak a beázásra és hasonló dolgokra kell figyelni. Például mikor nemrég leszakadt az ég Pest felett és 20-30 centis víz hömpölygött az utakon, akkor automatikusan elraktam a táskába a Megirt (ahogyan a telómat is szoktam ilyenkor).
- Szíj: általában lehet hordani a rajtuk lévő szíjjal is, de egy idő után úgyis újért kiáltanak. Ilyenkor elindul a keresgélés, hiszen az óra áránál csak legyen már drágább egy szíj.
- Vízállóság: kell az alap cseppállóság, mert az minimálisan porállóvá is teszi az órát. Például az EYKI E3058-nél nincs semmilyen védelem, így természetesen belement a por, ami nagyon csúnya volt az üveg belső felén.
- Méret: az ismertebb márkák esetén kevésbé lehet melléfogni, mert vagy vásárolt valaki itt a topicban, vagy az alis értékelésekből ki lehet szedni ezt az infót. Kevésbé ismert márkák esetén simán elírják, így lehet például +-3 mm eltéréssel egy 42 mm-es optimális méretű órából 39 mm-es "női", vagy 45 mm-es méretével már nagy óra. Igaz a név sem sokat számít, mert már két SKMEI-m esetén is 2 mm-el kisebb volt a meghirdetett méreténél, így ezt a márkát nem is szívesen venném a jövőben.Tény, hogy lehet kapni Casio órát idehaza (vagy kintről) hasonló áron, de nagy általánosságban igaz, hogy azok sokkalta csúnyábbak, mint a kínai. Például egy méltán közkedvelt Benyar BY-5102M a külsejében felmossa a padlót egy ugyanannyiba kerülő Casioval. Megfigyelésem alapján a kínai automaták (pl. Parnis) nagy általánosságban szintén sokkalta szebbek, mint az ugyanannyiba kerülő Seiko. Tisztelet a kivételnek.
Az általad megvásárolt Naviforce ár/érték arányban megfelelő, ennél lejjebb már nem érdemes adni. A Meglévő fekete számlapos Megir 2011 mellé ma rendeltem egy fehér számlapos CURREN 8236A-t, amelyben nem hinném hogy csalódnom kell majd.
-
oba
addikt
válasz
Richie86 #10839 üzenetére
Működnek. A szíj általában gyenge rajtuk, de vannak kivételek. Anyaghasználatban sem a legjobbak, de árukhoz képest elviselhetőek. Én csak miyota kvarc szerkezetes kínai órát vennék személy szerint. Volt is egy miyota -s Naviforce -om, és mai napig működik az új gazdájánal akinek oda ajándékoztam. A nagyon olcsó kínai órákat kerüld. 5-10 ezer körül amúgy Casiot is lehet venni, persze azok nem lesznek annyira "jól kinézetűek" mint egy kínai csoda. Persze ez már ízlés kérdése, szóval ebbe nem mennék bele. Szerintem ha normális kínai órát szeretnél amivel nincs gond csak hordani kell és még pontos is akkor csakis miyota kvarc.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest