- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarokk79
aktív tag
Erről van tapasztalat?
[link]
Amúgy, ha most vennék valami olyat, ami habosít is milyet érdemes venni? -
spileraaa
senior tag
Ez megadta magát Silvercrest SSSES 1.5 B2
Még lenne rá fél év garancia ha jól emlékszem de nem raktam el a számlát.
Ez már a harmadik elektromos. Egyenlőre maradok a kézinél : I just found this on AliExpress:
RON15.06 | 450ml Foaming Soap Dispenser Refillable Pump Bottle for Liquid Shampoo Body Wash Pump Lotion Foam Bottles Conditioner Dispense
https://a.aliexpress.com/_EJd7QWCEz a Lidl Silvercrest SSSES 1.5 B2 bírta a legtovább de sajnos mostanában nem láttam mert ha lesz újra ilyet lehet vennék újra mert a másik 2 talán csak egy évet ha bírta. De ez 2 és fél évet.
-
amargo
addikt
Sziasztok,
A pár éve vásárolt BlitzWolf BW-FD2 cseréltem kb 2-3 hónapja egy Lebath-ra: [link]
Minőségre és felhasználásra is sokkal jobb.
Rendesen megoldott a vízáras viszont egyedüli hátránya, hogy a hab lehetne jobban felfújt, és a motornak mindig olyan hangja van, mintha éppen a végét járná, de ezeket leszámítva jól működik -
RBJ
addikt
Mijjia adagoló beadta az unalmast.
Szerettem mert jobb a hab mint a dettolos lecsorgas.
Oylan mintha nem kapna áramot. Érintő kapcsoló nem reagál semmire , se villogas se semmi. Szetszedve újra rakva de semmi. Oylan mintha tervezett elavulas lenne. -
mazsi
senior tag
Végigolvasva a topicot azt látom hogy a többség ugyanúgy megvett minden habadagolót, majd az összes hozzáférhető továbbit. Páran már szivattyú motort szerelnek és tisztítanak valamilyen egyedi rendszerességgel.
Én csak használni szeretnék végre egy fajtát mondjuk két-három évig gond nélkül. Drága szappantól a saját márkás termékekig sok mindent próbáltam különböző szappan-víz kombinációban, de 3-6 hónap alatt az összes termék megadta magát nálunk.Ipari habadagolót nem próbált valaki közületek sikeresen? Nem hiszem el hogy nincs értelmes megoldás olyan helyeken ahol napi többszáz használat a cél, de látatlanban nem vennék tízszeres áron egyet, hogy az legyen az újabb tönkre ment gépem a sorban. 8-10 dekorálja a garázs polcát - van még helyem bőven, de a kedvem fogyóban.
Szóval ipari habadagolót próbált már valaki?
-
Tarokk79
aktív tag
Két és fél éve vettem két Lebathot. Meg voltam velük elégedve.
A feleségem belerakott valami trutyit és most az egyik nem szív vizet. Ez akkor most kuka?
Hol érdemes most venni ilyet? -
Skillet
addikt
válasz
spileraaa #310 üzenetére
3 is van. Az egyik muternál működik azóta is.
A másik beázott és valami a kapcsoló résznél (nyák) tönkrement. De brutál mennyiségű vizet kapott, zuhanyzás közben ment rá folyamatosa a víz. Alkatrésznek még jó lesz.
A dinónak valami baja volt, rendeltem hozzá szivattyút. Teljesen hozzá való nincsen, de itt ajánlott valaki egyet.
Megjött. A szivattyú tetejét a lebath-éról át kell rá szerelni, mert csak úgy fér el a házban. Viszont ennek a rendelt szivattyúnak a membránja masszívabbnak tűnik, nem szakadós. Kicsit örök élet gyanús. A rendeltnek a motorja viszont szinte azonnal meghalt.
Szóval a dinóban most úgy van a szivattyú, hogy gyári motor és felső rész, rendelt közép rész (membránnal).
De most nagyon durva azóta. De ha be is sz@rik sem kell nekem már más, rendelek ugyanilyet. Millió félét kipróbáltam, semelyik sem tetszett. -
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Ez a Dettol adagoló tud habot is adagolni, ha 1:5 aránnyal keverjük a folyékony szappant vagy esetleg más módon lehet hab adagolásra bírni?
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Van egy ilyen kis kínai masinám: [link]
Folyékony habszappan van benne, de valahogy nem vagyok elégedett a hab állagával, nagyon "vizesnek" tűnik, vagyis nincs olyan kemény hab állaga mint amilyen például a manuális adagolóból jön. Ami érdekes, hogy amikor kezd kiürülni és az utolsó pár adag jön ki belőle, akkor szinte tökéletes habot produkál.
Lefényképeztem a belsejét, hátha láttok valami tuning lehetőséget benne!
-
Skillet
addikt
No, hát pár nap után már kinyúvadt a csere pumpa motorja. Így utána újra szétkaptam és végül a következő lett: Egy gyári motor, a rendelt utángyártott pumpa közép része és egy gyári pumpa felső része
viszont most nagyon durva. Tökéletes habot csinál, pont amilyet szeretek. Szerintem sokáig fogja bírni, legalábbis remélem.
KATT
Ha egyszer végleg berottyant, tuti megint Lebath-ot fogok venni, már ha lesz még a piacon. Nagyon szeretem ezt az adagolót -
bul07
nagyúr
Írtam februárban a Dettol adagolómról, hozzászólás amire válaszolok, hogy berozsdásodott az infra lába és emitt hibás lett
Valamelyik fórumba téma volt, és ott megemlítették hogy ezt megelőzendően szedjem széjjel a "újat" is valamivel nyomjam ott teli hogy ne tudjon vizet bármit kapni
És most jött el a pillanat hogy szétszedjem
Szétszedés könnyen ment mert a gyárban összerakásnál már elrepedt a fő tartó és csak a kis patentok tartották
És jött a meglepi, már így 7hónappal később ott a rozsda
Megkapargattam és Technokol Rapid ragasztóval kinyomtam, nem olyan erős ragasztó ha kel könnyen leszedhető
-
amargo
addikt
és fradi81
Köszönöm a segítséget, akkor ezt még végig gondolom. Ennél a BW-nál az a legnagyobb probléma, hogy bejutott a víz és az rendesen kikezdte. Most is a távolságérzékelő már 3-jára bolondult meg. Ezért gondoltam, hátha valaki már végig járta más márkáknál az utat.
folyékony szappan adagoló nem jó, mert akkor már lehet sima kézi nyomós is.
-
Skillet
addikt
A Mijia működik. Bár a vizet az sem szereti. A Lebath talán a legjobb, de való igaz, bütykölés nélkül azt sem úszod meg. Talán egy Lidl félét kellene kivárnod, hiszen arra 3 év gari van, ha néha meg is adja majd magát, küldik helyette az újat
És amúgy ja, a dettol adagoló ilyen szempontból az ideális. Igaz, az nem tud habot, csak sima szappan adagoló, de iszonyat szívós. Át kell alakítani, aztán locsolhatsz bele bármilyen folyékony szappant. Én mondjuk nem szeretem, mert nálunk max 3-4 naponta elfogy belőle az a 250ml. Ez nem a dettol "személyének" szól, hiszen az adagolja nekünk a tusfürdőket, mosogatószert, illetve ezt a márkát használjuk habszappannak is... Hanem ilyen sima folyékony állapotában a szappan nálunk pazarlósnak bizonyult. A habszappan ilyen szempontból eléggé kedvező. Hosszan írtam, de legalább nem segítettem, jól érzem? -
amargo
addikt
Sziasztok,
Melyik szappanadagolót érdemes megvenni, ami habosít? Jelenleg is használatban van egy blitzwolf, de már többször javítani kellett, most pedig azt játssza, hogy folyamatosan nyomja ki magából a szappant, teljesen random. Már takarítottam meg az érzékelőket is, de mindig bekattan.
Xiaomi, dettol vagy mit érdemes?
ui: gyerekek is használják, szóval azért bírnia kell a vizet. -
Skillet
addikt
Most jutottam odáig, hogy a megrendelt motort
beszereltem az egyik Lebath adagolóba. Működik. Ami még feltűnt, hogy ennek a rendelt motornak a membránja más, mint a Lebath gyárija. A szívó oldali membrán teljesen más méretű, illetve azok a kis húzó pöckök, amik szakadni szoktak, sokkal vastagabbak. Szóval remélhetőleg bírni fogja a strapát.
Most eléggé szétkaptam az adagolót. Van két nyomtatott áramkör. Mindkettőn Lebath logo. Tényleg nagyon rendben van belül is ez a cucc. A kapcsoló/érzékelő mögött is gumi tömítés. Szeretem. Gyári fali konzol is van hozzá. Nálunk az elengedhetetlen, mert a kedves család eléggé gyakran borogatja be az adagolókat a mosdó széléről. -
Skillet
addikt
válasz
zebulon007 #295 üzenetére
Csatit lehúzhatod, hogy a teteje lejöjjön...
Utána ja, a csöve(ke)t lehúzni és simán kihúzod a motort. Figyeld meg, hogy a tápkábel, szilikon csövek merre mennek, amikor rakod össze a cuccot, kevés lesz a hely, mert passzentos, a vezeték bekavarhat. -
Skillet
addikt
válasz
zebulon007 #293 üzenetére
Szia. EZT a leírást lesd meg!
Felül 6db csavar van, nem 4. Illetve alul nem kell semmit kicsavarni!
Felül amúgy 4db van a 4 öntapadós műanyag alatt, 2 pedig a 2 fehér kör alakú szivacs alatt. Más nem tartja. Ha elakadnál, szólj! -
Skillet
addikt
Vannak olyan adagolók, amikbe tölthetsz bármit, sosem lesz kemény az adagolt hab. Dettol próbának jó, vagy kimondottan habszappan. Pl osanban is van valami Cosmia.
Bár szerintem drága.
A deszt vizet én csak a vízkő miatt szoktam használni. Szerintem a hab állagára nincs hatással... de passz. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Pár hete vettem egy ilyen habosítót: [link]
A kütyü működik rendesen, de a kemény hab receptje még nincs meg. Jelenleg DM-s Balea szappannal próbálkozom 1:3, 1:4 arányban de nem az igazi a végeredmény.
A kérdésem az lenne, hogy bekeverés mentes, vagyis kifejezetten habszappannal van-e valakinek tapasztalata, vagy mindenki keveri? Ha pedig már keverés, olvastam a desztillált vizet... erre a vízkőképződés elkerülése érdekében van szükség, vagy esetleg a habképződéshez is van köze?
-
bul07
nagyúr
Dettol adagoló
2020 augusztusában beüzemelve, egy elemcsere volt azóta, és kb 20-23liter szappan jött ki belőle (kb átlagba volt eddig 5-6hét egy liter)És mai reggel nem adagolt tovább
Azt hittem elem lemerült, kicseréltem, nem működött továbbra se, kiszedtem pár csavart megpróbálta szétszedni de nem ment, majd lám megjavult, boldogság
Csakhogy most este megint nem adagolt
Nagyobb lendülettel estem neki és sikerült lepattintani a "csőre" burkolatát
És ez a kép fogadottIgen ez rozsda és szappan keveréke. Megtöröltem letisztítottam, És meglett a hiba.
Az egyik láb teljesen elrozsdásodott, és sajnos mélyre lement a rozsda, és ki is jött mozgatásra [kép]Próbáltam oldalcsípővel leszedegetni míg rá nem tudok forrasztani, de nagyon mélyen is megvolt rozsdásodva, aztán sikerült leszedni fémig rá is forrasztottam, de nem lett jó
Jött az ötlet, van nekem rossz távirányító
Egyből kiforrasztottam, majd bele az adagolóba, nem működött, na akkor próba fordítva ráforrasztani
És tá dááá, megjavult adagolt rendesenÖsszerakás és kész is
Mondjuk van még egy tartalék, még jó áras időkből, de csak jobb hogy ez működik tovább
Szétszedéshez infó
Hogy lejöjjön a "csőrről" a burkolat [kép]
3db patent van[kép], azt elölről kipattint
Aztán valami lapost be kell tolni hogy a fő hely tartót ki lehessen ugrasztani felfelé [kép] -
Skillet
addikt
válasz
banda1981 #285 üzenetére
Igen, itthon kotyvasztunk hozzá löttyöt folyékony szappanból (nem mindegyik jó, én dettolt ajánlok) és vízből (inkább deszt víz, hátha azzal tovább él a masina).
A hozzászólás alján ott vannak a linkek a képekhez, hogyan lett átalakítva a mijia.
KATT
Már másképp csináltam azóta... Egy lépcsős fúróval fúrtam ki a kupakot. De igazából teljesen mindegy. Egy akváriumoknál is használatos szilikon levegőztető cső darabot pedig ráhúztam az adagoló fej csonkjára. Ennyi. 10 perc alatt megvan. A sok cuccot hozzá előpakolni több idő,mint maga a művelet
De ha nincsenek hozzá szerszámok, elég egy éles sniccer is. A fotókon lévőt is azzal csináltam. -
Skillet
addikt
válasz
banda1981 #283 üzenetére
Passz. Lehet valami sűrű löttyöt kevertél és eldugult.
Ha meg már eleve kaki volt, akkor küldjed vissza.
Mondjuk enyém nyaralás alatt állt be picit, amikor hazajöttünk. Kicsit odakocogtattam valamihez, érzéssel, de azért nem tojás az. Meg amikor érzékel és mennie kellene, megfújtam a csövet (Igen, csövet, mert enyém már át van alakítva). Aztán egyszercsak elindult. Azóta is megy.
Ha nagyon nem akarja, akkor küldjed vissza. Adjanak másikat. Azzal már biztosan nem lesz baj. -
banda1981
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MJXSJ03XW Xiaomi szappanadagolót néhány napja az Emagrol!
Mire haza értem az asszony üzembe is helyezte!De nem tetszett ahogy a habot adagolta!
Keveset is adott,meg fel is tekerte az elejére.Nem úgy adagolta ahogyan azt a videokon látni.
Gondoltam kicserélem a szappant hátha az a baja........
Videókon láttam,hogyan lehet a tartályt szétszedni......
De sajnos ez sem segített nem lett jobb!
Sött már a habot sem adagolja!Ha működés közben a tartályt egy picit összenyomom akkor adagolja a habot!
Lehet,hogy a membrán ami a levegőt nyomja a tartájba szakadt ki,vagy a tartály nem zár hermetikussan???
Meg nézné nekem valaki hogyha a tartály nincs rajta azon a pici lyukon nyom e levegőt működés közben???
Vagy van valami más ötletetek?
Köszönöm! -
fege87
csendes tag
Van esetleg köztetek olyan, aki az elmúlt kb. 2 hónapban DETTOL antibakteriális felülettisztító sprayt használt több alkalommal és a kezén viszkető, hólyagszerű kiütések jelentkeztek?
-
Skillet
addikt
válasz
Skynet258 #279 üzenetére
Nem tudom melyik sáomid van, de könnyen át lehet őket alakítani újratölthetőre. Gondolom mijia amúgy...
KATT
A hozzászólás végén van pár kép az átalakításhoz.
Utána mehet bele mondjuk dettol 1:5 arányban keverve desztillált vízzel.
Ha valami nem világos, kérdezz és válaszolok... -
Skynet258
veterán
Sziasztok,
Xiaomi szappanadagolóm van/volt, a habot adagolós fajta. Az egy dolog, hogy drága lett hozzá az utántöltő, de nem is nagyon lehet már kapni.
Van ennek valami utódja vagy valami egyéb habot adagolni képes megoldás? Vettem valami Lidl-ös (vagy Aldis franc se tudja már) szappanadagolót, de csak kinyomja a szappant (nem habot csinál) és baromi közelről érzékel az érzékelője is, szóval nem nagy szám.
Valami tipp jófajta habos megoldásra?Köszi!
-
RBJ
addikt
Nézegetve mi van itt a dettol mod ot nem is értem miért.
A gyári tetőt izomból egyszer kell lecsavarni utánna mehet
Vissza. -
fradi81
veterán
Ha ez habszappan adagoló akkor nálam a glicerines szappan ami eldugította, minden mással működött márkától függetlenül. Ha egyáltalán nem jön belőle lehet géphiba is vagy nehezen akar beindulni fejreállítás segíthet. Itt a dettol váltotta a sorra tönkremenő habadagolókat, itt nem csöpög
-
RBJ
addikt
Rendeltem alirol mijia szappanadagolot. Az más kérdés itthon feleannyi.
Leírásban 70% víz 30% folyékony szappant ír, hát Nagy semmi az eredmény. 50/50, vagy 30/70 el nagy 0 a hab.
Látom dettol a javasolt de mégis mással véletlen se jó csak eredeti utántöltővel 3500ft ért vagy dettol1/5.?
Dettolt váltja mert utálom hogy alatta le van cseppenve a szappan. Hab szimpatikussabb már ha volna. -
Skillet
addikt
válasz
ggabor02 #264 üzenetére
Érdemes átalakítani.
KATT
A hozzászólásom végén van 3 kép az átalakításról. De kb annyi a lényeg, hogy fúrsz egy lyukat a tartály tetejébe a lepattintható kupakra (lépcsős fúró előnyben). Az adagoló alján lévő szívó csonkra húzol egy szilikon csövet, méretre vágod és ennyi. 5 perc sincs az egész.
(Annyi a különbség, hogy a képen még úgy csináltam, hogy szikével vágtam ki a kupákját. Szerintem kifúrni jobb!)
És szappan meg kb bármi, de a dettol 1:5 hígítva vízzel (1 adag szappan, 5 adag deszt víz) hibátlan! Ha bármi segítség kell, írj. Amúgy most nálunk is ugyanilyen Xiaomi Mijia teljesít szolgálatot. Megbarátkoztunk vele. -
ggabor02
aktív tag
Xiaomi automata szappanadagoló tartály újratöltéséhez hígabb, habosítható szappant tud valaki ajánlani?
Kezd elegem lenni, hogy egyre nehezebb beszerezni. -
ozono
csendes tag
Udv, 3? generációs Lebath adagoló nem ad habot, a motor dolgozik, csak úgy tűnik nem bírja felszívni a szappanos vizet. Mi a teendő? mennyire kell szétszedni? van-e valami kép a belsejéről? hol lehet eldugulva?
-
Skillet
addikt
Aldiban lesz habszappan adagoló 3 év garanciával.
Tippre ugyanaz lehet, mint ami legutóbb a Lidl-ben volt, de passz. Egy próbát mindenképpen megérhet a 3 év garancia miatt.
KATT -
Skillet
addikt
Kezdem érteni. Tehát meg kell bontani az egységet.
Itt egy régebbi kép, amikor szétkaptam.
KATT
Ott a két csavar a baloldali kütyün, azok rögzítik a motort. Akkor azokat kicsavar, meg a tengelyről lehúztad a biszbaszt?
Amúgy kompletten nem lehetett volna berakni az egész egységet? Membrán ugyanaz? Mert az enyém már javított. -
Skillet
addikt
Szerintem fordulatszámtól is függhet a szállított mennyiség.
De így, ha kb ugyanazt nyújtja, akkor mindegy. Az egészet csak beszerelted, nem kellett semmit ráfaragni a gyári egységről? Gondolom csak a két vezetéket ráforrasztani, a csöveket rádugni is kész?
Szűrő nélkül nem tudom megnézni milyen szappant ad, mert már nem indul el az adagoló motorja. Te esetleg meg tudod lesni? Én úgy emlékszem, hogy valami nagyon híg cuccot tol ki magából a szűrő nélkül. -
Érzetre ugyanolyat ad, mást nem módosítottam. Én rendeléskor berizikóztam, hogy jó lesz-e a motor, mert amúgy a méretére nincs nagyon utalás a leírásban.
Az LPM-et akkor nem is nagyon néztem, de az elsősorban szerintem nem a motortól függ, hanem pl. a csövek átmérőjétől, stb. -
Skillet
addikt
Látom, hogy ebből a 310-es motorból van A B C meg minden féle.... Illetve az LPM az liter / percet jelöl? Csak azért próbálok okoskodni, hogy tuti jó legyen a motor. Neked ugyanolyan jó habot ad (mennyisége, állaga) az új motorral is mint a gyárival?
Nekem valamiért az a gyanúm, hogy ezek a szívó csőre rakott szűrő miatt purcannak ki hamar. Egy tűhegynyi lyukon kell átszívják a szappant. Megpróbálnám anélkül használni, de már nem emlékszem anélkül milyen habot admajd meglesem. Te már próbáltad?
-
bul07
nagyúr
válasz
Soulfly842 #246 üzenetére
Mielőtt garancia
Megpróbálnám a betőltő nyilásson szájal befújni hátha a nyomás kinyomja a dugaszt
Garancia esetén amúgy simán lehet hogy az árát adják vissza, de annyiért már nem lesz másik
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Soulfly842 #246 üzenetére
Ha 3 éven belüli, akkor a garoztatás a legegyszerűbb.
Ha már nem, akkor aligha lesz pont ugyanolyan típus forgalmazva a jövőben, ami kilövi a B tervet.Amúgy meg egyszerűen szétszedhető (csavarok tartják össze, nem ragasztott) és így kimosható a régi, nem habosító típus szivattyúja.
-
Soulfly842
addikt
Van egy lidl-s szenzoros szappan adagolóm (akkor 1990 volt, lassan már 5000 ft lesz az aktuál ár
), igazából bejárathoz vettem kézfertőtlenítőnek (folyékonyabb, működött is szépen), de februárban elkaptuk asszonypajtással a koronát és 10 napig nem mentünk ki, ez alatt beszáradt a fertőtlenítő.
Hogy lehetne ezt orvosolni? - lassan megint idénye lesz..
B verzió... láttam itt a topicban, hogy blackfriday akcióban mikor volt. visszaviszem legaranciáztatom mondván, hogy nem adagó' semmit
-
Degeczi
nagyúr
válasz
spileraaa #243 üzenetére
Pont egy éve írtam róla
A talpa inkább csak feltöltés után szokott csúszós lenni, ha lemosod onnan a szappant, már nem vészes
Az AAA elem elsőre nekem sem tetszett, de azokról is nagyon sokáig üzemel (és a NiMh ceruzaakkuk alacsonyabb feszültségére sem érzékeny, inkább már csak a lassabb motorműködésből hallani, h már merült 1.1V körülire, amúgy még dolgozik annyival is) -
spileraaa
senior tag
Na dettol folyékony szappanal ki is próbáltam eddig ennek a legjobb a habja szerintem és végre pofon egyszerű keverni! Remélem a garancia időt legalább ki bírja! Viszont a talpa nagyon csúszós eddig ez az egyetlen negatívum meg talán hogy AAA elem való bele.
-
fradi81
veterán
Csak olyan embernek érdemes elektromos habadagolót venni aki meg tudja szerelni mert mind elromlik elég hamar nagyon úgy néz ki.
-
st6969
őstag
Ez a fajta Xiaomi Mijia habszappan adagoló megint azt csinálja, hogy bár érzékeli, hogy kérnéd a szappant, de meg se nyikkan a szivattyú, csak villan a fehér led.
Szétszedtem, patyolattiszta volt belülről, beázva sem volt, de azért letöröltem alkohollal a nyákot (egy videóban láttam). Semmi.
Először azt hittem, az elem gyenge. De nem. Párszor volt már ilyet, de 1-2 nap után magától megjavult. Most egy hete sztrájkol
Sikerült valakinek ilyen hibával életre keltenie? Lehet, hogy eltömődés miatt le van ragadva a szivattyúPróbáltam a kiadó csonkon belefújni, hát nem nagyon megy át a levegő, pár csepp híg szappanos víz kijött a másik oldalon...Szívni is próbáltam, akkor pár csepp híg szappanos vizet kóstoltam.
-
-
amargo
addikt
Ennek a BlitzWolf BW-FD2-nek annyira béna az elemtartós/csatlakozós része, hogy pár napja takarítás miatt szétszedtem és vagy 30 percet szórakoztam vele, mert megint nem akart működni.. de most annyira nem, hogy nem tudtam életre kelteni ezért azt hittem tényleg elromlott (itt-ott rozsdálltak már a csatlakozók, igaz megtakarítottam), ezért darabjaira szedtem. Az elemcsatlakozóknál a rugó feje nem szűkül be megfelelően (azaz a pozitív kis végéhez vagy hozzá ér vagy nem), továbbá a fedelénél se tud mindig jól érintkezni. Ezért 50 kísérletből kb 1x sikerült úgy összeraknom, hogy mind a négy akkumulátort felismerje és legyen elegendő feszkó.. de végül saját magam fogtam össze 4db-ot és azt beleraktam a tetejébe, mert ez így egy rémálom..
Gyakorlatilag 2 vagy 3 elemet volt képes felismerni legtöbbször, de 4-et azt nem akart. 5V alatt pedig nem indul amennyire észrevettem.
Amúgy 4db AA akkumulátorral, nagyon jól bírja! Nálunk naponta rengetegszer van használva, mivel egész nap otthon vagyunk 2 gyerekkel. 7 hónap alatt kb 4400mAh evett meg.
-
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #185 üzenetére
12$ menyire jó vétel?
https://mi-home.ro/mi-automatic-foaming-soap-dispenserhát fel év után úgy néz ki nem volt valami jó vétel
beázott és most jelenleg nem akar életre kelniezt a kézit nagyon ajánlom
nagyon jó habot csinál 14 hónapja működik -
Na, szétszedtem, a gumi épnek tűnik. Nálam a motorral lehet valami, hogy ha egy bizonyos pozícióban áll meg, nem akar újra elindulni. Alap esetben 6V-ot kap az elektronikától, egy 9V elemmel járattam kicsit, hátha magához tér. Meg felírtam a méreteit, motort talán lehet rendelni.
-
-
Skillet
addikt
válasz
Demokatona #229 üzenetére
Passz, de majd várjuk a beszámolót
-
Demokatona
tag
Szerintetek [ez] milyen lehet?
-
bul07
nagyúr
Dettol érintés nélküli kézmosó készülék Aloe Vera és E-vitamin utántöltővel, 250 ml
[link]
2.209 FtIngyenes szállítás*:
*A megjelölt Dettol termékek 4 000 Ft feletti bankkártyás vásárlása esetén a házhozszállítás ingyenes. Az ajánlat az eMAG által forgalmazott termékekre érvényes.Air Wick dologgal egyből ingyenessé tehető a szállítás nincs összeghatár
[link] -
bul07
nagyúr
válasz
abrtom87 #222 üzenetére
Én így oldottam meg a Dettol újratöltést
Én december elején cseréltem benne elemet, bírt kb 15hónapot és olyan 13-15liter folyékony szappant
Nemrég volt a Penny-be akciósan 2000Ft magasságában, ha nem sürgős akkor kivárhatsz kicsit valami akcióra
-
abrtom87
tag
Sziasztok!
Blitzwolf-FD4 vagy Dettol? Eddig 8db mindenféle hasalt el nálunk az olcsótól a drágáig. Xiaomi, Lidl, Umbro, stb. Egyik se bírta 4 hónapnál tovább. A Dettolról jókat olvasok, de a sima dettol folyadéktól kiszárad a kezünk, ezért gondolkodom. A Blitzwolf elvileg nem habosít, azért bíznék benne, de 10 ezerért ha megint tönkremegy mint minden kínai …
-
Derek V.
tag
Sziasztok!
Gumi dugót hol lehetne beszerezni? kb. 29-30mm-es átmérőbe szeretnék gumi kupakot vagy dugót belerakni. Aliexpresszt kihagynám, magyar webshop esetleg?
-
Skillet
addikt
Lehet, hogy van olyan szappan, ami olcsó is és jó minőségű is... Passz. A Dettol drága, viszont tényleg jó. A Dove és a frosch viszonylag drágák és nem jók. De ez normál használatnál nem igazán derül ki szerintem, mármint ha sima folyékony szappanként használod. Akkor nyomsz a kezedbe egy adagot, ami általában kb 2ml, kezet mosol és kész. A baj a hígításnál kezdődik. Ott hamar kiderül, hogy mit tud a szappan.
Ilyen szempontból a Dettol tényleg jó. És az arányokat figyelembevéve olcsóbban jön ki, mint a Dove, pedig alap esetben a Dove liter ára a kedvezőbb.
-
gyapo11
őstag
Ezért kérdeztem, mert gyanús volt.
Régen volt egy bolt, ahol hordóból mértek ki saját edénybe mosogatószert. Jó sűrű volt. De valami rettentő levés hatóanyag volt benne, rengeteget kellett tenni az edényekre, hogy levigye a zsírt. Gondolom a szappanoknál is van ilyen trükk, hogy valamivel besűrítik, azt gondolnánk, hogy milyen kevés kell belőle és nem. -
Skillet
addikt
No, hát a 12:1-et a levegő:folyadék(itt a folyadék=víz-szappan keveréke) arányra szokták írni az adagolóknál. Sosem a víz/szappan arányra. A víz szappan arány mindig a szappan minőségétől függ. De én olyan szappannal még sosem találkoztam, amit ha 12:1 hígítasz, nem lesz belőle kézmosásra alkalmatlan híg valami.
Szappan minőségtől függően a víz szappan arány 1:1-5:1 között változhat. A Dettol tudja az 5:1 arányt. Minden mást ennél jóval sűrűbbre kell keverni. Még a frosch-t is! A frosch ilyen szempontból egyébként meglepően sz@r. Illetve olyan szappant nem szabad venni, ami selyem hatású! Keverés után mindig le fog ülni az aljára az a selyem cucc. El is dugíthatja az adagolót. A 0.25-öt szinte minden adagolónál feltüntetik. -
gyapo11
őstag
Használt már valaki ilyet?
Ilyeneket ír, hogy 2000 mAh LiIon akku benne, 10 ezer adag egy töltéssel, és főleg hogy 12:1 arányú víz-szappan keverék meg a 3 fokozatú adagolás mellett villám adag is 0.25 s idővel. -
bul07
nagyúr
Hát nem csalódtam a Dettol adagolóban
December elején cseréltem elemet 16hónap után, kb 10-13Liter szappant adagolt ki magából ennyi idő alatt
Még adagolta a szappant de lassan, így gondoltam egy ellem cserét megejtek -
-
Skillet
addikt
Egy újabb Dettol átalakítás. KATT
És itt a Lebath javítása:
KATT
KATT
KATT
KATT
KATT
KATT
KATT
KATT
Szóval elfogult vagyok, nagyon szeretem ezt az adagolót. De tény, megdöglenek. Nekem három is van és mind a három lehasalt, ugyanazzal a hibával. Van egy 3-as membrán a motorhoz legközelebb. Látszik a képeken, hogy ennek a fekete gumi biszbasznak az egyik kis pöcke nincs meg. Leszakadt. Mindnél a szivattyúhoz tartozó membrán kis pecke szakadt le! Konstrukciós hiba. Én két megoldást is alkalmaztam a 3 adagolónál. Ragasztás illetve csavarozás. A ragasztás talán egyértelmű, a leszakadt dugattyú membrán tetejét hozzáragasztottam a kis fehér műanyaghoz. A másik meg a csavarozás, itt egy apró rövid csavart csavartam abba a kis fehér biszbasz megfelelő likába és bele a gumi dugattyúba. Eléggé vastag az a dugattyú, egy apró csavar még épp nem megy át. A lényeg, hogy most mind a 3 adagoló működik.
Pár érdekesség. Tényleg eléggé össze van rakva a cucc. Az első képen látszik, hogy mind a 6 csavar le van zárva az esetlegesen befolyó víz elől. 4 csavart átlátszó öntapadós kis négyzet véd, kettőt az orrában meg kis fehér, szintén öntapadós gumis izé. A 6 csavar kicsavarása után lejön a teteje. Ott is látszik, hogy az adagoló házon végig fut egy bordó gumi tömítés. A csövek a pumpához vannak ragasztva. Ez is eléggé okos dolog. A pumpa tetején Lebath felirat. Nekem valahogy az jön le, hogy minden kis részletre figyeltek. Remélem még hosszú évekig tudjuk majd használni őket, mert tényleg nem volt még szerencsém jobb adagolóhoz. Pedig aztán volt már itt vagy 10 féle
Most is van itthon egy mijia meg egy simpleway. A mijia helyettesítette a Lebath dino-t... hát nem voltam elájulva. Ezért is álltam neki inkább megcsinálni a dino-t. Na meg utána a másik kettőt is. Fogok írni a Lebath-nak. Hátha reagálnak valamit a problémára. -
Skillet
addikt
Megcsináltam két Lebath adagolót. Egy simát meg a dino-t. Fotókat nem csináltam közben, de van még egy 3. adagoló is, majd annál megejtem. Aztán, hogy meddig fognak működni, azt nem tudom. Konstrukciós hiba. Valahogy kellene szerezni vagy 50db gumi membránt a pumpához, az kitartana egy darabig.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Lehet korábban kellett volna keresnem a PH!
Rendeltem egy BlitzWolf BW-FD2-es automata szappan adagolót.
Jelenleg még nem tudom, hogy rossz-e a készülék vagy sem, esetleg bennem van a hiba.
Amit próbáltam akkumulátorokat raktam bele a polaritásának megfelelően, de nem üzemel nem csinál semmit.
Persze mindenhol írják, hogy 6V meg elem kell bele, de valahol láttam, hogy akkumulátorral is megy.
Ha valakinek van ilyen készüléke megtud benne erősíteni, hogy menjek el elemeket venni és azzal remélhetőleg működni fog?Rácsavartam a tartályát is a készüléknek hátha azt is érzékeli, de a visszajelző let sem csinál semmit (elvileg kellene) és a motor sem próbálkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Óra topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1 humoros
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest